5 redenen waarom jij video vergaderen moet omarmen

Wat is het doel van vergaderen? Is het enkel om te communiceren of wil je ook graag een bepaald gevoel krijgen tijdens een vergadering? Wanneer je de telefoon gebruikt om te vergaderen, kun je verschillende stemmen verkeerd begrijpen. Laat staan de lichaamstaal van iemand. Deze is al helemaal niet af te lezen.

Hieronder 5 redenen waarom je zou moeten video vergaderen in plaats van telefonisch vergaderen.

1. Video vergaderen betekent veel meer betrokkenheid dan telefonisch vergaderen

Soms heb je geen alternatieven en ben je genoodzaakt om telefonisch te vergaderen. Om meer te bereiken met je vergadering, vooral in de samenwerking, is video vergaderen een echte verbetering. Daarom zou dit standaard in gezet moeten worden.

Wanneer je met video vergaderd is de totale ervaring van vergaderen anders. Deelnemers kunnen je zien en en zij kunnen gezien worden. De afstand en de lichaamstaal is dichtbij, waardoor je aandacht bij de vergadering is. Mensen die multitasken worden in een telefonische vergadering niet betrokken. Met video vergaderen hebben ze meer focus op de vergadering.

Dit zorgt ervoor dat collega’s en klanten beter met elkaar omgaan in de zakelijke relatie. Wanneer je iemand op een videovergadering gezien hebt en je komt de persoon voor het eerst tegen. Dan is de daadwerkelijke vergadering of bijeenkomst veel gebroedelijker.

2. Video vergaderen is bijna zo goed als er live bij zijn en ook nog efficiënter

Video vergaderen kan er voor zorgen dat sleutel deelnemers actief deelnemen aan vergaderingen waar ze voorheen niet aan deelname. Door afstand of andere locatie.

Een vaak gehoord probleem bij grote bedrijven is, het organiseren van een vergadering met meerdere personen. Bijvoorbeeld uit andere steden of landen. Of dat ze de file in moeten om een vergadering bij te wonen. Maar ook vergaderingen die maar 5 minuten duren. Waar iemand misschien een uur heen en terug voor moet rijden. Dit zijn echt tijdbesparingen die je makkelijk kunt uitvoeren. En voor de meeste deelnemers voelt het alsof ze in dezelfde kamer zitten.

3. Videoconferentie maakt superieure communicatie en leren mogelijk

Als je veel weet over hersenen en de gebieden dan is het bewezen dat mensen visuele informatie veel sneller verwerken dan tekst of audio zie ook deze infographic.

Researchers Cohen, Horowitz en Wolf, schrijven voor Proceedings van de National Academy of Sciences, experimenten met betrekking tot het vermogen om objecten, cijfers en andere stukjes informatie op basis van geluid versus visie te herinneren. In de conclusie schrijven ze: “Het is duidelijk uit deze resultaten dat de prestaties van het auditieve herkenningsgeheugen aanzienlijk slechter zijn dan het visuele herkenningsgeheugen.”

Onderzoek van de Universiteit van Iowa maakt dingen nog eenvoudiger en bondiger. in dit artikel schrijve ze “Achilles’ Ear? Inferieur menselijk kortetermijn- en herkenningsgeheugen in de auditieve modaliteit. ”

Een onderzoek van Forbes Insights voerde in juli 2017 een wereldwijd onderzoek uit bij meer dan 300 leidinggevenden (gesponsord door Zoom). Uit dit onderzoek blijkt dat 62% van de leidinggevenden het erover eens is dat video vergaderen ten opzichte van telefonisch vergaderen de kwaliteit van de communicatie aanzienlijk verbeteren, een cijfer dat oploopt tot 73% bij snelgroeiende bedrijven. Bovendien gelooft 50% van de ondervraagden dat video vergaderen ook de mate van begrip verbeteren.

4. Video vergaderen houdt verspreide teams verbonden en in een lijn

Face-to-face Interactie is over het algemeen het meest effectief. Waarbij video vergaderen het dichts bij deze vorm van vergaderen komt. In ziekenhuizen of andere bedrijven kan het soms zijn dat het niet mogelijk is om op dezelfde locatie te zien. Door video te vergaderen lijkt het net of er geen afstand is. En is de communicatie snel en makkelijk.

5. Video vergaderen zorgt ervoor dat dingen afkomen

Vergaderingen bestaan ​​meestal niet alleen uit interne leden, maar vaak ook uit partners en/of klanten.

In de verkoop is face-to-face belangrijk in het begin van een relatie. En als een klant eenmaal aan boord is, is het doel “om iemand te leren kennen” minder maar meer een zaak van dingen voor elkaar krijgen. Hier is wordt video vergaderen een krachtig en efficiënt hulpmiddel.

Met video vergaderen is het gemakkelijk om gewoon een telefoongesprek te voeren en persoonlijk contact te krijgen, zodat klanten hun vragen en problemen kunnen behandelen. ze leren mij kennen; Ik leer ze kennen.  Dit zorgt Al met al voor betere communicatie, schept vertrouwen en bouwt sterkere relaties op. ”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top