Deelnemen aan een Microsoft Team via een code

Sinds kort is het mogelijk om naast leden toe te voegen aan een team. Ook mensen een code te sturen om deel te nemen aan een team. Het grootte voordeel is dat je als gebruiker zelf de keuze hebt om deel te nemen. En dat je niet automatisch al in het team zit.

Om de code te genereren moet je wel eigenaar zijn van het team. De code werkt ook enkel voor gebruikers in de zelfde tenant dus externe kunnen geen gebruik maken van de code.

Hoe gaat dit dan in zijn werk?

In je team ga je naar de 3 puntjes achter de team naam.

vervolgens klik je op team beheren:

In Team beheren ga je naar instellingen:

En klikt nu op team code.

Vervolgens klik je op genereren.

De code die gegenereerd word kun je herstellen verwijderen kopieren of zelfs op het hele scherm tonen makkelijk indien je in een zaal zit als iedereen in het team moet zitten. In mijn geval voor deze demo kopieer ik de code.

Als gebruiker ontvang je de code en kan je zelf kiezen of je aan dit team wil deelnemen. Dit is dus een verschil met een normale lidmaatschap uitnodiging die je niet kan afwijzen.

Vervolgens ga je naar Lid worden van een team of een team maken:

In het scherm wat volgt zie je al je teams staan die publiek en of prive zijn waarbij de prive team niet standaard toe te voegen zijn. maar je ziet ook direct naast het knopje maak nieuw team. Lid worden van een team hier plakken we de code in die we eerder gegenereerd hebben of de code die je gekregen hebt van de eigenaar van het team.

Na het invoeren van de code zie je de knop verschijnen lid worden:

Hier klikken we op en worden automatisch toegevoegd aan het team.

Ik denk dat het makkelijk is dat je op deze manier zelf kan kiezen of je wel of geen lid wil worden van een team. Dit zorgt ook direct voor een stuk minder vervuiling in de lidmaatschappen van je teams. Veel plezier met deze tip.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top