Hoe kan ik Microsoft Teams van mijn computer verwijderen?

De KbWorks Podcast 4 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

 

Hoe verwijder je Microsoft Teams van je computer? Vaak is de achterliggende gedachte dat Teams automatisch opstart en dat vinden mensen irritant. Dit is overigens in te stellen door het programma uit de startup van Windows te halen.
Hieronder leg ik uit hoe je Microsoft Teams toch volledig verwijdert van je computer.

Microsoft Teams verwijderen van een windows computer

Hiervoor moet je 2 items verwijderen van je computer, dit om Microsoft Teams volledig te verwijderen.
De stappen die je moet volgen zijn de volgende:

  1. Klik met je rechtermuisknop op het icon van Microsoft Teams in de taakbalk en kies Venster sluiten. Hierna wordt Microsoft Teams afgesloten.
  2. Klik op de knop Start in windows en ga daarna naar instellingen en kies daar Apps.
  3. Zoek naar ‘teams’ onder Apps en onderdelen.
  4. Kies op Microsoft Teams en klik op Verwijderen.
  5. In het formulier dat wordt weergegeven selecteer je Verwijderen om te bevestigen. Je ziet een nieuw formulier met de vraag “Wilt u toestaan dat deze app wijzigingen aan uw apparaat aanbrengt”? Selecteer Ja.
  6. Selecteer vervolgens Teams Machine-Wide Installer en klik op Verwijderen. Volg daarna dezelfde procedure als in stap 5.

verwijderen Microsoft Teams

 

Je kan Microsoft Teams ook nog op een andere manier verwijderen dat is namelijk door heel Office te verwijderen. Heb je Microsoft Teams nodig dan is het makkelijkste om Office weer te herstellen of te installeren. Standaard wordt Microsoft Teams namelijk geïnstalleerd, wanneer je Office weer installeert via de Office 365 installatie.

Wanneer je deze link gebruikt kan je je Office eenvoudig herstellen.

Ben je beheerder van een grotere organisatie dan kan je ervoor kiezen om een configuratie te maken die voor iedere computer hetzelfde is. Microsoft heeft een mooie uitleg gemaakt deze staat hier.

Microsoft Teams verwijderen van een Mac

Klik met de rechtermuisknop op de Teams-app in de Dock, houdt Option ingedrukt en klik op Forceer stop. Open de map Applicatie bibliotheek en selecteer Microsoft Teams en verplaats deze naar de Prullenmand. Meer informatie hoe je applicaties verwijderd op een Mac vind je hier.

3 thoughts on “Hoe kan ik Microsoft Teams van mijn computer verwijderen?”

  1. Gelukt! Bedankt voor de handleiding voor het verwijderen van Microsoft Teams. Heel Office van mijn laptop verwijderen vond ik wat radicaal, maar het was niet nodig. Ik merk dat mijn computer steeds slimmer wordt. Handig hoor, maar ik blijf toch liever de baas over de instellingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top