Hoe kan je een specifieke groep teamleden aanspreken binnen een team in Microsoft Teams?

In Microsoft Teams kun je standaard al @mentions gebruiken. Met deze feature kun je bijvoorbeeld een team noemen, zodat iedereen een melding krijgt, @demoteam bijvoorbeeld. Of een kanaal in een team @test kanaal, dan krijgt iedereen die dit kanaal in de favorieten heeft staan een melding.  Zie ook onderstaande video voorbeeld

Taggen van mensen in Microsoft Teams

 

Tot nu toe is hier niets aan veranderd, maar nu is er wel een nieuwe optie bijgekomen. Je kan namelijk nu een groep aanmaken van mensen die je wilt noemen. Dan krijgt alleen deze groep mensen een bericht dat er iets voor hun is geplaatst in het team of kanaal.

Waarom is dit handig? Wanneer je bijvoorbeeld in een omgeving werkt waar een bepaalde groep mensen in het magazijn staat te werken en aan de andere kant worden orders geplaatst, kan via een tag @magazijn bijvoorbeeld heel eenvoudig iedereen die daar werkt een bericht krijgen.

Hoe maak je een groepstag aan?

Dit doe je door op de 3 puntjes achter het team te gaan staan en dan te klikken op tags beheren:

Tags beheren in Microsoft Teams

 

Vervolgens komt er een scherm met de tags die al bestaan of  het beheer scherm dat je dit op moet vragen bij de eigenaar.

Geen tags aanwezig in Microsoft Teams

 

KbWorks YouTube kanaal

 

 

Indien ze wel aanwezig zijn en je bent team eigenaar ziet het er zo uit:

Tags aanwezig in Microsoft Teams

 

In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat je de rechten hebt om tags aan te maken. We klikken op de knop Tag maken:

tags aanmaken in Microsoft Teams

Vervolgens geef je de Tagnaam in en de personen die je aan deze groep wil toevoegen. Daarna klik je op Maken en wordt de tag groep aangemaakt.

groeps tag in Microsoft Teams

 

Wanneer je de groepstag gebruikt dan worden alleen de mensen met de tag bericht. Er komt geen icoon achter het bericht te staan. Dit maakt het nog niet direct overzichtelijker, wellicht dat dit nog komt in de toekomst.

De groepstag die erbij komt is alleen per team, dus heb je meerdere teams en daar dezelfde tags in, dan zul je deze opnieuw moeten instellen per team.

Gratis checklist

Om te stoppen met tijd verspillen en te starten met slimmer digitaal samenwerken met Microsoft Teams en Office 365, hebben wij een gratis checklist voor jou gemaakt. De checklist geeft inzicht in 13 stappen die zorgen voor meer tijd en effectiviteit met je teamleden.
De checklist download je hier. Veel plezier ermee!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top