Hoe kan je jouw speakers en microfoon testen in Microsoft Teams?

Wanneer je Microsoft Teams gebruikt kan het soms lastig zijn welk apparaat nu gebruikt wordt voor audio. Via de instellingen lijkt alles goed te staan. Alleen doet de microfoon of de audio het niet in het gesprek.

Dit is iets wat ik vaker zie bij klanten. Microsoft heeft hier een functie voor uitgebracht namelijk de mogelijkheid om een test call te doen waarbij je een test telefoon gesprek doet. Hierbij bel je een bot en kan je testen of je instellingen voor je geluid goed zijn ingesteld.

Hoe doe je kun je je geluid testen? Wanneer je in Microsoft Teams zit ga je naar je foto wanneer je daarop klikt dan kun je naar de instellingen gaan van je Teams omgeving.

settings microsoft teams

Hierna ga je naar apparaten:

apparaat

Hier kun je op de knop maak een test gesprek drukken en vervolgens zal er een testgesprek opgezet worden

test gesprek

Na het test gesprek komt er een scherm waarop staat of je systeem goed is geconfigureerd of wat er anders moet.

resultaten van test gesprek

Door deze simpele oplossing ben je er zeker van dat audio goed werkt en je gesprekken goed verlopen.

In onderstaande ook nog de video:

14 thoughts on “Hoe kan je jouw speakers en microfoon testen in Microsoft Teams?”

 1. Ik krijg allemaal groene vinkjes bij de resultaten van mijn testgesprek en toch werkt mijn microfoon niet. De microfoon is in orde want die werk wel bij b.v. Skype.

 2. Ik heb precies hetzelfde, microfoon is gewoon goed want doet het wel in andere apps, maar in teams doet geluid en microfoon van koptelefoon het niet terwijl ik wel de koptelefoon heb ingesteld als invoer en uitvoerapparaat in teams.

    1. Hi Mirjam,

     Doe je dit in de browser dan werkt dit niet.
     Dit werkt alleen als je de applicatie op je pc geïnstalleerd is.
     zou dat het probleem kunnen zijn?

 3. Marianne Gouverneur

  bij mij verschijnt niet bij instellingen devices of appartaten.
  In het you tube filmpje wordt gezegd dat je de taal op engels moet zetten dat heb ik gedaan zonder resultaat.
  ik hoor mijn collega’s wel maar zij horen mij niet!
  wat kan een oplossing zijn?

 4. Bij mij komt er geen groen vinkje die zegt dat de audio het doet. De andere kant kan mij niet horen en ik krijg geen audio terug.
  In alle andere applicaties doet de audio het prima.

 5. Mijn Microsoft teams microfoon doet het wel in een testgesprek, alles op groen. Maar in een gesprek doet hij het niet!! Heb over 2 weken een online examen spreken in teams en kan niet hebben dat de microfoon het niet doet. Microfoon met andere apps en bellen via de MacBook gaat wel.

  Help

 6. ook hier een headset met zo’n stukje microfoon eraan, het geluid wat binnen komt is prima, maar het uitgaande geluid is waardeloos, ben nu al ruim 3 uur bezig geweest met alle instellingen, maar geen fatsoenlijk geluid te krijgen
  9 van de 10 keer ook de melding dat ik niet te verstaan ben of het geluid te zacht staat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top