Hoe maak ik een poll of enquête in Microsoft Teams?

Hoe maak ik een enquête, een poll in Microsoft Teams? Dit is een vraag die ik regelmatig krijg van klanten. En sinds kort is dit mogelijk in Microsoft Teams. Standaard staat deze optie in Teams aan en kun je per kanaal een poll maken. Deze poll kan je als een nieuw bericht plaatsen of als een reactie op een gesprek. Vooral het laatste kan handig zijn, wanneer er veel discussie is over een bepaalt onderwerp.

Een poll maken

Door een poll aan te maken, kan je vrij snel zien wat de reacties zijn van je teamleden. Dit is makkelijk als je met meerdere personen werkt die niet allemaal op dezelfde locatie aanwezig zijn. In dit artikel leg ik uit hoe je een poll kan maken. Hier zijn twee manier voor, namelijk als een bericht en als een reactie.

Update: 02-06-2021
Inmiddels is er ook een nieuwe manier om Polls aan te maken. Waarbij vooral de meerdere vragen gesteld kunnen worden en vooraf klaar gezet worden. Zie onderaan voor de video hoe je dit kan doen.

Start in Microsoft Teams binnen een kanaal:

Microsoft Teams kanaal

 

In bovenstaande kanaal ga je naar de 3 puntjes, die ik hier rood heb omcirkelt.
Vervolgens opent er een scherm met applicaties die beschikbaar zijn voor jou:

Samengestelde berichten in Microsoft Teams

 

In bovenstaande scherm selecteer je Forms.
Forms is de applicatie die je gebruikt om polls te maken:

Nieuwe vragenlijst in Microsoft Teams

 

Vervolgens kun je de vraag en antwoorden maken.
Let op. Er kan maar één vraag gesteld worden per poll.
Nadat je hem hebt ingevuld, klik je op Volgende en zie je hoe je poll eruit komt te zien:

Check poll

 

Vervolgens klikken we op Verzenden en wordt de poll verstuurd als bericht in het kanaal:

Plaatsen enquette Microsoft Teams

 

Zoals je ziet worden de resultaten direct onder de poll getoond. Let op als mensen reageren op berichten en nieuwe berichten plaatsen. Dit kan ervoor zorgen dat het niet meer duidelijk is wat de antwoorden zijn. Maak dus goede afspraken hoe je hiermee omgaat met je team of binnen je organisatie, zodat de resultaten bij elkaar blijven. Hieronder een voorbeeld wat er kan gebeuren:

resultaat poll

Hoe start ik een poll als reactie op een bericht?

Bovenstaande laat je zien hoe je een nieuwe poll maakt, maar je wil ook polls maken als reactie op een bericht. Dit laat ik hieronder zien.

Als je achter het bericht komt met je muis, dan komt de pop-up met de iconen, maar ook 3 puntjes:

reactie met poll in Microsoft Teams

 

Wanneer je op de 3 puntjes klikt, dan komt het volgende menu naar voren.
Je kunt direct naar Create a new Poll, zoals je hieronder ziet:

reactie met poll in Microsoft Teams

 

Vervolgens kun je de vraag en antwoorden maken.
Let op. Er kan opnieuw maar één vraag gesteld worden per poll.

Nieuwe vragenlijst in Microsoft Teams

 

Nadat je hem hebt ingevuld, klik je op Volgende en zie je hoe je poll eruit komt te zien:

Check poll

 

Wanneer  je de poll verzend, dan wordt deze als een reactie op het bestaande bericht geplaatst:

inline een poll starten

 

Op deze manier kun je dus erg snel een inventarisatie maken van vragen. En zelfs stemmen over bepaalde zaken, zonder dat iedereen op locatie hoeft te zijn.

Heb je vragen of feedback? Plaats je reactie onderaan dit artikel en deel ze met mij!
Je kan dit artikel ook direct in je Team delen via deze knop: delen via Teams

48 thoughts on “Hoe maak ik een poll of enquête in Microsoft Teams?”

 1. Beste Paul,

  Interessante mogelijkheid die je hier toelicht.

  Ik ben benieuwd of je dit ook kunt toepassen in een vergadering met externe genodigden (die staan niet in een kanaal).
  Daar ben ik vooral naar op zoek.

  Groet
  Suzanne

 2. Frans Cornelis

  Ik probeer dit uit in Teams op mijn iPad, maar daar krijg ik geen mogelijkheid voor Forms.
  PC only?

 3. Hoi! Bedankt voor de uitleg! Is het ook mogelijk om de resultaten pas zichtbaar te maken als iedereen gestemd heeft?

 4. Beste mensen,

  Graag wil ik weten wat de mogelijkheden zijn om een poll in een webinar/live gebeurtenis via microsoft-teams mogelijk is. Zou dit erg graag willen gebruiken, maar kan hierover niets vinden. Weten jullie of dit al mogelijk is?

  Dank en hartelijke groeten,
  Daan

  1. Hi Daan,

   Dit kan alleen niet op de standaard manier zoals je dit zou verwachten. Wat wij doen in Live gebeurtenis of webinar is een QR code gebruiken of een url delen in de chat om de poll in te vullen. Dan tonen we de resultaten door een browser venster te delen met het publiek.

   Ik hoop dat je hier verder mee komt.

 5. Beste mensen,
  Bij het plaatsen van de poll heb ik het vakje ‘resultaten automatisch delen’ uitgezet. Nu kan ik nergens mijn resultaten terugvinden, ook niet in Forms zelf. De poll zelf staat ook niet in Forms. Hoe kom ik nu bij mijn resultaten?

  Groetjes,

  Annemiek

 6. Ik heb ook zojuist een poll aangemaakt in de chat en WEL op ‘resultaten automatisch delen’ gedrukt. Ik zie dan inderdaad wel de uitslag, maar wil ook graag weten wie op wat heeft gestemd. Dat kan ik echter nergens terugvinden. Waar moet ik zijn om dit te bekijken?

  1. Hi Celina,

   Dit is een mooie vraag. Is dit met de nieuwe poll functie binnen een vergadering of de oude? Als het om de oude functie gaat zou je hem terug moeten vinden in Forms.

 7. Dit wil ik ook graag weten. Poll in de chat maar nergens het form met meer info te vinden. Heb al in OneDrive, Forms en SharePoint van het Teams gezocht. Wil graag checken wie er op een bepaalde datum wel of niet kan.
  @paul

 8. Beste Paul,
  Ik heb het antwoord zelf al gevonden. Was in eerste instantie nergens zichtbaar. Maar via Forms en dan alle formulieren onderaan bij recente formulieren zijn ze wel zichtbaar. Zo kun je achterhalen wie wat heeft gestemd. We vreemd dat je uitslag niet via Forms en dan het team terug kan vinden. Daar had ik ze nl verwacht. Omdat bij toch in het team is aangemaakt.

 9. Kan ik een gemaakte poll kopiëren om telkens opnieuw te gebruiken binnen een vergadering? (bv. ik zend 10 foto’s en ze moeten telkens raden van welke persoon het is)
  Dat zou heel veel tijd (simultaan met de meeting!) besparen!

 10. hi Paul!

  Handige tips! Echter wil ik een poll met meer dan 6 antwoorden starten. Ik heb Polly geprobeerd maar krijg dit niet voor elkaar. Nog tips hievoor?

  Groetjes, Amarins

 11. Ik ben vrij onbekend met Teams maar ben wat aan het uitzoeken.
  Heb binnenkort een webinar met externe mensen (dus geen collega’s) die ik uitnodig voor de meeting (maak hier niet een “Team” voor aan).
  Ik heb een aantal poll vragen die ik gemaakt heb via Forms. Deze heb ik bij Algemeen als extra tabbladen toegevoegd (elke vraag een apart tabblad). Mijn vraag is nu….. hoe kan ik deze vragen delen met de deelnemers die dan in de vergadering zijn zodat zij antwoorden kunnen geven?

 12. Om er voor te zorgen dat iedereen een eigen antwoord geeft en niet automatisch kiest voor het meest gegeven antwoord heb ik gekozen voor anoniem en resultaten niet gedeeld. Hoe kan ik als eigenaar van de poll de resultaten nu inzien?

  1. Hi Patricia,

   Hiervoor moet je waarschijnlijk naar Forms.office.com gaan en daar bij de gedeelde formulieren staat jou formulier.
   Het kan verschillen per situatie vandaar dat ik zeg waarschijnlijk

 13. Hallo, ik had graag een poll gemaakt voor een teamsvergadering. Nu heb ik 2 vragen:
  1) kan dit anoniem zodat niemand ziet wat de ene of de andere geantwoord heeft
  2) kan er een poll gemaakt worden voor meer dan 10 personen?

 14. Miranda den Boer

  Ik wil tijdens een vergadering meerdere polls achter elkaar doen, en deze vooraf klaar zetten. Kan dat?

 15. Lianka Schaap

  Hoi, jullie geven aan dat een update op 2/6/2021 mogelijk maakt om meer vragen in 1 poll te stellen en dat video onderaan pagina zou staan, ik vind deze echter niet. heb je de link voor mij? Groet, Lianka

   1. Ik heb via teams een poll aangemaakt; anoniem en resultaten niet delen. Maar ik zie nergens de resultaten?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top