Meerdere personen in beeld in Microsoft Teams en je hand opsteken tijdens een vergadering

3×3 in Microsoft Teams meetings

Meerdere personen in beeld in Microsoft Teams is een van de meest gestelde vragen voor Microsoft Teams.
Microsoft heeft aangekondigd dat de 3×3 er aankomt, maar er komt meer aan. Zo komt er ook een functie om je hand op te steken en pop-out van de vergadering. Deze functionaliteiten zijn handig als je met grote groepen mensen praat:

Meerdere personen in Microsoft Teams in beeld

 

Vinkje zetten

Afgelopen weekend stond er in het message center dat deze en meer functionaliteiten nu beschikbaar komen. Top, maar wat belangrijk is dat je hier in eerste instantie zelf een vinkje voor moet zetten. Dat vinkje zetten is waarschijnlijk iets wat heel veel mensen over het hoofd zien. Als je dat over het hoofd ziet betekend het niet dat je het niet krijgt. Maar dan krijg je het veel later!

Hoe krijg ik meerdere mensen in beeld?

Hoe doe je de instelling om meerdere mensen in beeld te krijgen?
Hiervoor ga je naar je foto (1) rechtsboven of je initialen als je geen foto hebt geüpload. Daar kies je voor instellingen (2):

Instellingen in Microsoft Teams

 

Vervolgens ga je naar de algemene instellingen en vink je de nieuwe meetings en calling ervaring aan.
In onderstaande is een screenshot van de mail:

Let op: Het kan zijn dat je deze instelling nu nog niet hebt. Deze wordt namelijk nu uitgerold.

Basis instellingen teams\

 

Wanneer je deze functionaliteit aan hebt gezet ben je in de mogelijkheid om de nieuwe functies te gebruiken. Naast de 3 x 3 en de hand opsteken functie is er nu ook de mogelijkheid om je vergadering eruit te laten springen. Hierdoor kun je zelf verder in teams en je vergadering in een 2e scherm plaatsen bijvoorbeeld. Als je de nieuwe experience gebruikt, dan krijg je in de pop-out ook een ander menu te zien. Dit gaat er zo uit zien:

Nieuwe menu bar in Microsoft Teams

 

Zoals je hierboven ziet is de bar in plaats van in het scherm onderin naar boven verplaats en vastgeplakt aan het scherm. Dit maakt het makkelijker om functionaliteiten uit te voeren en hierdoor zit die menu bar niet in de weg. Wat ik al een aantal keer gehoord heb: wanneer is dit alles nu echt beschikbaar?

Juni – Nieuwe ervaringen zijn beschikbaar voor iedereen door de instellingen te doen die ik hier net beschreef.
Juli – De nieuwe ervaring is beschikbaar voor iedereen en kan uitgezet worden via de instelling.
Augustus – De nieuwe ervaring is voor iedereen aan en kan niet meer uitgezet worden.

 

Bekende limitaties op dit moment.

Wanneer je vergader notities vanuit de vergadering gebruikt, worden deze in het standaard scherm van teams weergegeven.
Er is nog geen ondersteuning voor volledig scherm content delen.
De invision app van het whiteboard is niet beschikbaar. Dus wel de standaard whiteboard.

Wil je meer weten? Volg dan de serie over Thuiswerken met Microsoft Teams

 

Video’s over Microsoft Teams

Wil je meer video’s zien over Microsoft Teams?
Op ons YouTube kanaal vindt je een heel bibliotheek aan “How to” video’s over het gebruik van Microsoft Teams.
In het Nederlands, met demo’s en een heldere uitleg.

 

KbWorks YouTube kanaal

 

37 thoughts on “Meerdere personen in beeld in Microsoft Teams en je hand opsteken tijdens een vergadering”

 1. Jac van Aert

  In de webversie van MS Teams die ik gebruik, zie ik de optie ‘meetings en calling’ nog niet. Betekent dit dat deze optie voor mij nog niet is uitgerold, of is er verschil in functionaliteit tussen de webversie van MS Teams en de app?

 2. Hoi Paul, wij hebben nu al meerdere mensen in beeld iig 5) in een call. Echter ontbreekt ook bij ons die optie bij de instellingen.

 3. Bij Univé hebben we 3×3 al en hoeven we geen instelling aan te passen. Dat komt dan niet overeen met hetgeen jij aangeeft Paul.

  1. Hi Durk,

   Ik denk dat ik hem al had beantwoord in mijn vorige reactie. Het is zo dat ondanks dat Microsoft bovenstaande melde het toch voor iedereen uitgerold wordt. Wat we wel nog zien is dat de menu bar nog op de oude plek zit. Dit kan ook nog met de nieuwe instelling te maken hebben.

   gr,

   Paul

 4. Hi Paul,

  Ik ben op zoek naar een manier om in de webversie (waarin ik als gast van een Teams-vergadering zit) een manier te vinden om twee deelnemers tegelijk in beeld te zien i.p.v. het verspringen tussen de deelnemers de praten. Heb jij een idee?

  Veel dank!

  Gr Esther

   1. Hi Paul,

    Voor web is dit niet mogelijk, maar hoe werkt dit voor een geïnstalleerde versie op een laptop? Onze wens is om een geïnterviewde en een interviewer tegelijkertijd in beeld te laten komen.

    Dank alvast.
    Groet,
    Estella

    1. Hi Estella,

     Als je 2 mensen tegelijk in beeld zou willen brengen moet je aan de slag met een virtual camera die gekoppeld is aan OBS. In Obs kan je dan de schermen goed zetten en als camera delen. Deze zet je in als Spotlight.

 5. In de nieuwe versie waarbij de balk boven aan het scherm is vastgemaakt is bij mij de functie ‘hand opsteken’ verdwenen, hoe krijg ik deze terug?

 6. Hallo,graag wist ik hoe men tijdens het delen van een PowerPoint ook nog de deelnemers kan zien op een tweede scherm.Dit lukt me niet als ik uitgenodigd ben als gast.
  Dank

 7. Mijn webversie van teams geeft nog steeds niet de optie om meerdere personen tegelijkertijd in beeld te krijgen. Hoe los ik dit op?

 8. Frits van de Sanden

  Hallo,

  Is het ook mogelijk om meer dan 9 personen groot in beeld te krijgen?
  Is het ook mogelijk om een presentatie te delen en ook jezelf nog in beeld te hebben als je met 2 schermen werkt?

  1. Hi Frits,
   Dit zijn meerdere vragen.
   Je kunt meer dan 9 mensen in beeld krijgen wanneer je 9 hebt moet je wel schakelen naar een ander venster.
   Om je 2e vraag te beantwoorden jezelf niet maar de andere wel.

 9. Beste Paul,

  Van de week werkte mijn grote galerie view wel en zag ik 20 kinderen in beeld. Nu werkt het echter ineens niet meer… Ik zie maar 4 kinderen in beeld en van de rest alleen maar de initialen alsof hun camera uit staat. De camera van de kinderen staat wel degelijk aan, want mijn collega kan wel alle kinderen zien met de grote galerie view en de 3×3 view. Het vinkje staat aan zoals boven beschreven, ook opnieuw opgestart en ik werk met de app. Heeft u enig idee hoe dit kan?
  Alvast vriendelijk bedankt!

 10. Dag Paul,

  Tof dat je op deze manier steun biedt! Dank je.
  Mijn vraag: is het in Teams mogelijk tijdens het delen van je scherm (bv een PPT met plaatjes) de kinderen uit de klas in beeld te houden (al is het klein) om hun reacties cq antwoorden te zien?

  Groet en fijne dag,
  Bart

  1. Hi Bart,

   Dit gaat alleen als je een groot scherm of 2e scherm hebt dan kun je ze ernaast zetten. Alleen is het dan wel van belang dat de powerpoint lokaal gedeeld wordt inplaats vanuit binnen teams.

 11. Hoi Paul, zou je mij uit kunnen leggen hoe dit moet? Hoe kun je zelf de kinderen er nog naast zien en zorgen dat zij alleen de gedeelde powerpoint zien? (dus lokaal delen zoals hierboven vermeld)

  Groetjes,
  Manon

  1. Afhankelijk hoe je de powerpoint deelt kun je de deelnemers in een ander venster plaatsen hiervoor is het wel van belang dat het een popout vergadering is. Het makkelijkste is met 2 schermen dan kun je ze naast elkaar zetten.

 12. Hoi Paul,

  Ik werk met een Chromebook (HP) en zie steeds maar 1 persoon in beeld. Een andere deelnemer in de vergadering heeft ook een chromebook (Apple) en ziet wel alle deelnemers tegelijk. Ik kan de instelling die je beschrijft om dat bij algemene instelling aan te vinken, niet vinden. Hoe kan ik alle deelnemers in beeld krijgen?

   1. Hoi Paul,
    Dank voor je antwoord. Vier, dat is mooi, maar nog altijd bedroevend weinig. Jammer. Moet ik toch een andere oplossing zoeken.
    Groet,
    Anke

 13. Yvonne Paalvast

  Beste Paul,
  Tijdens een meeting vanmiddag gebeurde het volgende: het eerste persoon dat zich inmeldde was in beeld, maar zodra het 2e persoon zich inmeldde verdwenen allebei de personen uit beeld. Ik had alleen een zwart scherm met hun initialen erop. daarna kwamen er nog 4 personen in de meeting, ook van hen geen camerabeelden, alleen een zwart scherm en hun initialen.
  Zij zagen elkaar wel en zij zagen mij, en mijn presentatie ook.
  Wat zou hier aan de hand kunnen zijn?
  groeten Yvonne Paalvast

 14. beste,

  Vorige maand zag ik nog 8 mensen tegelijk in beeld via mijn pc. Vandaag zie ik terug maar 1 om de beurt iedere keer degene die spreekt?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top