Kaizala wordt Microsoft Teams

Kaizala wordt Microsoft Teams in Office 365.
Dit gebeurt over 12 tot 18 maanden. In april 2019 is aangekondigd dat Microsoft Kaizala wordt toevoegt aan Microsoft Teams.

Tijdens de aankondiging in april was er alleen nog geen invulling gegeven aan wat er concreet zou gaan gebeuren. De roadmap zou later volgen. Dit kon betekenen dat bepaalde features van Kaizala in Microsoft Teams terecht konden gaan komen. Maar verder was er nog niets bekend.

Nu is er een blog vanuit Microsoft uitgekomen, met meer helderheid over de toekomst van Kaizala en Microsoft Teams.
Dit is de blog, maar ik zal nog een paar highlights toelichten.

Microsoft Teams gaat de service van Kaizala vervangen in Office 365 en Microsoft 365

De pro-mogelijkheden worden toegevoegd aan Microsoft Teams. Dit gaat in de komende 12 tot 18 maanden gebeuren.
Wanneer je gebruik maakt van Kaizala en/of Microsoft Teams, dan heeft dit invloed op iedereen die hiermee werkt. Zowel interne medewerkers, als mensen buiten je netwerk waarmee je samenwerkt.

De eerste Kaizala pro-mogelijkheden zijn eind 2019 beschikbaar in Microsoft Teams. Ze bevatten de Kaizala mogelijkheden zoals een checklist maken, trainingen maken en het maken van een quiz. Aan het einde van 2020 komen de extra mogelijkheden in Microsoft Teams, zoals aangepaste apps, flexibele groepstypen en open directory-mogelijkheden voor identiteit en authenticatie.

Met deze verandering is communicatie met iedereen in Microsoft Teams mogelijk. Dit ongeacht of de gebruiker in je Azure omgeving wordt beheerd. Zodra deze nieuwe mogelijkheden deel uitmaken van Teams, kunnen Kaizala klanten beginnen met de overstap naar Microsoft Teams.

De gratis versie van Kaizala gaat verder als een zelfstandige service, maar hier is nu nog weinig over bekend. Mocht je Kaizala willen gebruiken, dan kan dat via deze link: https://products.office.com/en/business/microsoft-kaizala

Het belangrijkste voor Microsoft is om klanten in staat te stellen Microsoft Teams te gebruiken, om verbinding te maken met hun uitgebreide netwerk. Denk hierbij aan partners, leveranciers, klanten en anonieme gebruikers. Dit ongeacht of ze worden beheerd in je Azure Active Directory. Dit is wat Kaizala nu al kan.

Heb je vragen over deze verandering, neem dan contact op.

Wat is Kaizala?

Kaizala is een chat gebaseerde applicatie van Microsoft. Deze is te vergelijken met WhatsApp, maar dan met meer functionaliteiten en het is veiliger in gebruik. Naast het versturen van chat berichten, kun je ook de mogelijkheid om bijlages met foto’s, video’s en geluidsfragmenten te versturen. Voorwaarde is wel dat je een mobiel nummer hebt of een Office 365 account. Daarnaast is het mogelijk om berichten naar jezelf te versturen, zodat je deze later kunt gebruiken.

De Kaizala App is te downloaden voor Apple, Android, Microsoft en browser versie https://webapp.kaiza.la/Account/Webapp

Microsoft Kaizala als onderdeel van Office 365:

Kaizala

 

Alle Office 365 gebruikers hebben toegang tot Microsoft Kaizala. Hierin krijg je nog extra mogelijkheden, zoals Kaizala actie kaarten. Actie kaarten maken het mogelijk om je werkzaamheden via Instant Messaging inzichtelijk te krijgen. Zo zijn er o.a. deze kaarten: aankondigingen, polls en surveys, taken, en vergaderverzoeken.

Kaizala infographic

 

Wil jij de overstap maken naar Microsoft Teams? Bepaal de juiste strategie, dat voorkomt een hoop gedoe later.

Werk je al met Microsoft Teams, maar loop je tegen dingen aan?
Kijk dan wat gerichte training voor jou en je collega’s kan doen.
Ga niet voor de standaard ‘knoppen’ uitleg, maar juist wat jij nodig hebt om tijd te besparen en makkelijker te werken.
Neem contact op.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top