Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 02-07-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

02-July-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Microsoft Purview Information Protection: Discover and co-author documents labeled with user-defined permissions
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC617055
Status:planForChange

SharePoint en OneDrive worden momenteel uitgerold in openbare preview en ondersteunen detectie en cocreatie van bestanden met door de gebruiker gedefinieerde machtigingen. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 85619

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol naar openbare preview begon half juni en zal naar verwachting eind juli voltooid zijn.

De standaardrelease begint begin augustus en zal naar verwachting eind september voltooid zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met deze functie kunnen SharePoint en OneDrive gelabelde documenten verwerken die zijn gecodeerd met aangepaste machtigingen, ook wel door de gebruiker gedefinieerde machtigingen genoemd. Als gevolg hiervan kunnen deze documenten worden doorzocht, geïnspecteerd op preventie van gegevensverlies en worden gebruikt met eDiscovery. Ze kunnen ook worden geopend, bewerkt, naadloos samen worden geschreven en ondersteunen Automatisch opslaan in Word-, Excel- en PowerPoint-apps op alle platforms (inclusief Office voor het web).

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen speciale actie nodig om deze functie in te schakelen. Aangezien dit echter het bestaande gedrag wijzigt voor bestanden die zijn gelabeld met door de gebruiker gedefinieerde machtigingen, raden we u aan uw gebruikers voor te lichten en de documentatie zo nodig bij te werken.

Controleer en definieer labelbeleid en -instellingen en open Microsoft Purview Information Protection, Data Loss Prevention en eDiscovery-oplossingen in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie:

Microsoft Intune In Development for July 2023 is now available
Category:Microsoft Intune
Nummer:MC617058
Status:stayInformed

De pagina In ontwikkeling voor Microsoft Intune in onze documentatie is bijgewerkt.

Wat betekent dit voor mij?

De pagina In ontwikkeling biedt een lijst met functies in toekomstige versies van Microsoft Intune om u te helpen bij uw gereedheid en planning. De lijst is nu bijgewerkt. U zult deze wijzigingen in de volgende maand of in een volgende release gaan zien.

Wat heb ik nodig om me voor te bereiden op deze verandering?

U kunt uw IT-personeel en helpdesk op de hoogte brengen van de aanstaande wijzigingen die op deze pagina worden vermeld. Plan het bijwerken van uw gebruikersrichtlijnen als u denkt dat een van deze functies belangrijk is voor uw gebruikers.

Aanvullende informatie

Intune In ontwikkeling

Introducing Schedule Send on Outlook for Android
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC617062
Status:stayInformed

Met de nieuwe functie Verzenden plannen in Outlook voor Android kunt u nu een e-mail schrijven en later verzenden. Als u wilt kiezen wanneer u wilt verzenden, selecteert u ‘…’ bij het schrijven van een e-mail.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 98927

Houd er rekening mee dat Verzending plannen al beschikbaar is in Outlook voor iOS.

[Wanneer zal dit gebeuren:]

We beginnen begin juli 2023 met de uitrol en verwachten begin augustus 2023 klaar te zijn.

[Hoe zal dit van invloed zijn op uw organisatie:]

Als gebruikers de … tijdens het schrijven van een e-mail, kunnen ze nu de optie “Verzenden plannen” selecteren. Zodra een gebruiker het verzenden van een e-mail heeft gepland, wordt de e-mail weergegeven in de map Concepten totdat deze wordt verzonden.

New Microsoft Teams rollout schedule, new controls, and direct deployment
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC617066
Status:planForChange

Sinds maart 2023 zijn we doorgegaan met het toevoegen van functies zoals lob-applicaties (line-of-business) van derden, breakout rooms en nieuwe scenario’s zoals multi-tenant organisatie (MTO) aan de nieuwe Teams-ervaring. Lees MC533687 voor meer informatie over onze aankondiging in maart. Controleer De nieuwe Microsoft Teams (Preview) voor meer informatie over aankomende functies en ondersteuning voor Government Clouds en platforms zoals Mac, VDI en Web.

Deze aankondiging bevat drie aankomende wijzigingen voor het uitrollen van de nieuwe Microsoft Teams-app: Opmerking: 

We blijven de beheerdersinstelling voor UseNewTeamsClient respecteren onder Teams-updatebeleid, waar beheerders het beleid al hebben geïmplementeerd. Dit is om ervoor te zorgen dat beheerders volledig bevoegd zijn om de uitrol van nieuwe Teams te beheren op een manier die bij hen past.

 1. We beginnen met het weergeven van Probeer de nieuwe Teams-schakelaar in de klassieke Microsoft Teams-client waar de beheerdersbeleidsinstelling van UseNewTeamsClient is ingesteld op de standaardwaarde van Microsoft (Microsoft beheerd in het Teams Admin Center (TAC) of Microsoft-keuze in PowerShell) op basis van onze onderstaande planningsdetails.
 2. Beheerders kunnen de nieuwe Teams-client rechtstreeks implementeren op pc’s in hun organisatie.
 3. We zullen beginnen met het maken van nieuwe Teams als de standaard-app voor klassieke Teams-gebruikers waarbij het beheerdersbeleid is ingesteld op Microsoft standaard (Microsoft beheerd in TAC of Microsoft-keuze in PowerShell) op basis van onze onderstaande planningsdetails. Beheerders kunnen het instellen van nieuwe Teams als de standaardapp voor hun gebruikers beheren.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Vanaf half tot eind juli 2023:Microsoft begint eind juli 2023

met het weergeven van de schakelaar Probeer de nieuwe Teams in de klassieke Microsoft Teams-client. De geplande uitrol is:

  Bedrijfsplannen (bijvoorbeeld Business Basic, Business
 • Standard, Business Premium en Teams Essentials (AAD), enz.): eind juli-begin augustus 2023 Enterprise-abonnementen (bijvoorbeeld
 • E3, E5, F3
 • , enz.): De nieuwe Microsoft Teams-desktopclient
  • Opmerking: Beheerders die het beleid al hebben geïmplementeerd om de wisselknop weer te geven of de wisselknop voor hun organisatie te verbergen, zien geen wijziging. Beheerders kunnen de nieuwe Teams-client vanaf medio juli 2023 rechtstreeks implementeren op pc’s in hun organisatie.  
 • Beheerders kunnen vanaf eind juli 2023 een nieuwe instellingswaarde implementeren om van de nieuwe Teams de standaardapp voor hun gebruikers te maken
Vanaf september 2023: Microsoft begint vanaf eind

september 2023

met het maken van de nieuwe Teams als standaardapp. De geplande uitrol is:

  Bedrijfsplannen (bijvoorbeeld Business Basic, Business
 • Standard, Business Premium en Teams Essentials (AAD), enz.): Enterprise-abonnementen eind september 2023 (bijvoorbeeld
 • E3, E5, F3
 • , enz.): De nieuwe Microsoft Teams-desktopclient   

 [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

 • Gebruikers krijgen de schakelaar Probeer de nieuwe Teams te zien in hun klassieke Teams-app. Organisaties waar beheerders het beleid al hebben geïmplementeerd om de wisselknop weer te geven of de wisselknop te verbergen, zien geen wijzigingen.
 • Voor bulkimplementatie kunnen beheerders veilig nieuwe Teams voor hun organisatie implementeren zonder dat ze beheerdersrechten aan de gebruikers hoeven te geven. Lees onze documentatie hier voor meer informatie over deze methode: Bulk deploy the new Microsoft Teams client.  
 • Beheerders kunnen ook het instellen van nieuwe Teams als standaardapp beheren. Om dit te doen, kunnen beheerders het beleid ‘Nieuwe Teams-client gebruiken’ beheren en ‘Nieuwe teams als standaard’ configureren voor hun gebruikers. Zie onze beleidspagina hier voor meer informatie: Beleidsinstellingen voor implementatie. [Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]Bekijk de bronnen en tijdlijn en plan het implementatieplan van uw organisatie voor de nieuwe Microsoft Teams-app. 

 

Stream (Classic) retirement date extended to April 15, 2024
Category:Microsoft Stream
Nummer:MC617074
Status:planForChange

Zoals vermeld in eerdere berichten in het berichtencentrum (MC516263, februari ’23), stopt Microsoft met Stream (Classic). Sommige pensioendata voor Stream (Classic) zijn verlengd. De nieuwe pensioendatum is 15 april 2024. Bepaalde delen van de service worden eerder buiten gebruik gesteld, tenzij u actie onderneemt, dus zorg ervoor dat u de tijdlijn voor het buiten gebruik stellen bekijkt, uw gebruikers voorbereidt op deze wijziging en begint met migreren. De opvolgende service Stream (op SharePoint) is momenteel beschikbaar voor alle klanten om te gaan gebruiken. Moedig uw gebruikers aan om video’s rechtstreeks te uploaden en te beheren in SharePoint, OneDrive, Teams en Viva Engage.

Zie de volledige tijdlijn voor pensionering voor meer informatie: Migratie- en pensioentijdlijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

U moet nog steeds video’s uit Stream (klassiek) migreren en gebruikers informeren over het gebruik van Stream (op SharePoint), maar u hebt wat extra tijd van de oorspronkelijke tijdlijnen om dit te doen.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Krijg inzicht in de tijdlijnen voor het buiten gebruik stellen van Stream (klassiek), migratie en hoe uw gebruikers Stream kunnen gaan gebruiken (op SharePoint). Gebruik de volgende koppelingen om u voor te bereiden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top