Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 02-09-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

02-September-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

Recursive Retrieval of SharePoint Documents in Canvas Apps using the GraphAPI Connector and PowerFxvan @dianabirkelbach
Coloured Folders in SharePoint and OneDrivevan @VeroniquePalmer
Microsoft 365: Enabling Microsoft Loop for all the users in a tenant!van @jcgm1978
What’s New in Microsoft Teams | August 2023van @mstcommunity
Why is it Important to Have a Strategy for Microsoft 365?van @VeroniquePalmer
How Can I Develop an Effective Strategy for Microsoft 365 Implementation in my Company?van @VeroniquePalmer
730 Posts in 730 Daysvan @buckleyplanet
Coloured Folders in SharePoint and OneDrivevan @VeroniquePalmer

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Avatars: Hardware Requirements and Service Plan Update
Category:Microsoft 365 suite Microsoft Teams
Nummer:MC672518
Status:planForChange

U ziet binnenkort een nieuw serviceplan dat is gekoppeld aan uw Microsoft 365- of Office 365-licentie: Avatars voor Teams (MESH_AVATARS_FOR_TEAMS). 

De app Avatars for Teams werkt ook de minimale hardwarevereisten bij om toegang te krijgen tot deze functie. De nieuwe minimaal gespecificeerde hardwarevereiste is een tweekernige CPU met 6 GB RAM. Gebruikers kunnen deze functie niet gebruiken als deze niet voldoet aan de minimale hardwarespecificaties. Deze wijziging moet gebruikers een betere avatars voor teams-ervaring kunnen bieden. [Wanneer dit zal gebeuren:]De uitrol van het serviceplan begint eind september en zal naar verwachting in oktober zijn voltooid. 


De uitrol van de hardwarevereisten zal naar verwachting eind september zijn voltooid. 

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Een nieuw serviceplan, Avatars for Teams (MESH_AVATARS_FOR_TEAMS), wordt toegevoegd aan deze licenties: Teams Essentials, Microsoft 365 Business Basic, Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium, Microsoft 365 E3/E5, en Office 365 E1/E3/E5. Dit serviceplan maakt aanpasbare avatars en reacties mogelijk, waardoor je een broodnodige camerapauze krijgt terwijl je collega’s laat zien dat je aanwezig bent – wat betrokkenheid, samenwerking en plezier aanmoedigt. Lees meer hier.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is geen actie vereist omdat deze update geen invloed heeft op de gebruikersworkflow of de beheerderservaring. U kunt de naam van het nieuwe serviceplan voor uw records noteren. Opmerking: als het Avatar-serviceplan is ingesteld op ingeschakeld, maar een beheerder de Avatars-app heeft uitgeschakeld via het Teams-beheercentrum, hebben eindgebruikers geen toegang tot avatars.  

Zowel het serviceplan als de instellingen van de Teams-beheercentrum-app moeten zijn ingeschakeld om avatars binnen uw organisatie te laten werken. Raadpleeg deze handleiding om de Avatars-app voor uw organisatie in of uit te schakelen: Avatars instellen voor Microsoft Teams – Microsoft Teams | Microsoft Meer informatie 

Teams Cross Cloud Guest Access General Availability
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC672521
Status:stayInformed

Teams Cross Cloud Guest Access (CCGA) breidt bestaande =”https://learn.microsoft.com/en-us/microsoftteams/guest-access” target=”_blank”>Guest Access functionaliteit waarmee een gebruiker kan deelnemen aan rijke samenwerkingservaringen in teams, kanalen, documenten en Teams-vergaderingen tussen tenants in Microsoft-clouds. Gasten kunnen deelnemen aan een volledige samenwerkingservaring, inclusief audio / video, scherm delen, bestanden delen en zowel 1: 1 als 1: veel chats. Deze functies worden ingeschakeld via de Azure Active Directory B2B-functie en de onlangs uitgebrachte Cross Tenant Access Settings<span style=”font-size: 14px;”>. Wanneer gecombineerde tenants vertrouwensrelaties tussen tenants en tussen Microsoft-clouds kunnen inschakelen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 145459.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: deze functie is eind september 2023 beschikbaar.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Deze wijziging is alleen van invloed op uw organisatie als er instellingen voor cross-tenant toegang tussen tenants in verschillende Microsoft-clouds zijn geconfigureerd en Teams-gasttoegang is ingeschakeld. Eenmaal geconfigureerd, kunnen gebruikers nieuwe gasten uitnodigen en gasten uit een andere cloud toevoegen aan Teams met dezelfde procedures die ze vandaag gebruiken voor gasten in dezelfde cloud.

Alle nalevingscontroles, identiteitsbeheer of andere beheertools die tegenwoordig worden gebruikt om dezelfde B2B-gasten in de cloud te beheren, moeten mogelijk worden beoordeeld, bijgewerkt of uitgebreid met ondersteuning voor B2B-gasten vanuit een andere Microsoft-cloud. Azure Active Directory Identity Governance is al bijgewerkt om het beheer van B2B-gasten uit andere Microsoft-clouds volledig te ondersteunen.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van deze functie, kunt u vertrouwd raken met Azure Active Directory B2B, Cross Tenant Access Settings, Identity Governance en Teams Guest Access.

Op clientcomputers met Windows 10 moet KB5028166 zijn geïnstalleerd.

Op clientcomputers met Windows 11 moet KB5028185 zijn geïnstalleerd.

De volgende minimale clientversies zijn vereist:

  • Windows-bureaubladclient: 1.6.00.4472
  • Mac-desktopclient: 1.6.00.4464
  • Android-client: 1416 / 1.0.0.2023121301
  • iOS-client: 5.12.0

Klanten die strikte firewallregels toepassen voor toegang tot M365-bronnen, moeten hun bestaande regels controleren om ervoor te zorgen dat communicatie met andere Microsoft-clouds is ingeschakeld. IP-adresgegevens voor de verschillende Microsoft-clouds zijn hier te vinden: Microsoft 365-eindpunten – Microsoft 365 Enterprise | Microsoft Meer informatie

Microsoft Defender for Office 365: Scheduling recurring reports for Mailflow status report – Mail flow view
Category:Exchange Online Microsoft 365 Defender
Nummer:MC672522
Status:stayInformed
We

introduceren een terugkerend schema voor de weergave E-mailstroom van het statusrapport van de e-mailstroom. 

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard: We beginnen met de uitrol begin september 2023 en zullen de uitrol medio september 2023 voltooien

GCC, GCCHigh en DoD: We beginnen eind september 2023 met de uitrol en voltooien de uitrol begin oktober 2023

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Tenantbeheerders met de juiste machtigingen kunnen offline e-mailstroomweergaverapport plannen dat regelmatig wordt verzonden naar een e-mailadres dat wordt opgegeven.

“Create Schedule”

in de gebruikersinterface

:Create Scheduleemail schedule sent:

email schedule


[Wat je moet doen om je voor te bereiden:

 

]

Het doel van deze communicatie is bewustwording. Beheerders moeten ook hun trainingsdocumentatie naar eigen inzicht bijwerken. 

eDiscovery (Premium) – Data sources usability enhancements
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC672523
Status:stayInformed
Verschillende verbeteringen in

de bruikbaarheid op de pagina Gegevensbronnen worden geïntroduceerd in de eDiscovery-service (Premium), waaronder updates van de lijstweergave, verbeteringen in de bewaarstatus en foutmeldingen, foutrapporten en snelle wachtstandspogingen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 164895

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard release: We beginnen half september met de uitrol en verwachten eind september 2023 te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Op de lijstpagina Gegevensbronnen wordt het aantal locaties weergegeven dat is toegevoegd aan een bewaarlocatie. Bijgewerkte wachtstatussen omvatten – vasthouden toepassen, vasthouden vrijgeven, in de wachtstand, niet in de wacht, gedeeltelijk vasthouden met fouten, gedeeltelijk vasthouden vrijgegeven, vasthouden mislukt en vrijgeven mislukt.

data source list page

Location flyout toont details van locaties waar de wachtstandactie is mislukt, stelt herstelacties voor, biedt de mogelijkheid om het foutenrapport voor bewaarlocaties te downloaden en probeert opnieuw actie te houden voor mislukte gegevensbronnen.

flyout

Lijst met bewaarlocaties wordt weergegeven op een aparte pagina binnen de flyout en kan worden doorzocht.

list of custodial locations

Validatiefouten die optreden tijdens het importeren van custodians worden weergegeven op een aparte pagina in de flyout voor de custodian location.

validatiefouten

Opmerking: de gedetailleerde wachtstandfoutmelding is alleen beschikbaar wanneer nieuwe bronnen in de wachtstand worden geplaatst of wanneer de wachtstandactie opnieuw wordt geprobeerd voor bestaande bronnen. Voor oudere bronnen waar de blokkering is mislukt, wordt een algemeen foutbericht weergegeven. De gebruiker kan het gedetailleerde foutbericht ophalen door ‘Opnieuw proberen vast te houden’ uit te voeren voor de mislukte bronnen.  

Zie Microsoft 365 Roadmap | voor meer informatie over aankomende wijzigingen in de gebruikerservaring en bruikbaarheid van eDiscovery (Premium) Microsoft 365

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als uw training en documentatie schermafbeeldingen van de huidige weergaven bevatten, kunt u de inhoud bijwerken met de bijgewerkte weergaven. Breng uw gebruikers vervolgens op de hoogte van deze wijzigingen in de bruikbaarheidservaring.

Meer informatie over Microsoft Purview eDiscovery-oplossingen – Microsoft Purview (compliance) | Microsoft-documenten.

Microsoft Purview Data Lifecycle and Records Management: New Graph APIs to apply
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC672527
Status:stayInformed

Bewaarlabels kunnen tegenwoordig programmatisch worden toegepast op items in SharePoint en OneDrive voor Bedrijven met behulp van CSOM- en REST-API’s. Om meer flexibiliteit te bieden met onze producten en een meer schaalbare oplossing, zijn we verheugd om deze 4 nieuwe Microsoft Graph API’s te introduceren:

  • Een bewaarlabel instellen (toepassen) op items in SharePoint en OneDrive voor Bedrijven
  • Metagegevensinformatie ophalen voor het bewaarlabel dat op een item is toegepast Het bewaarlabel uit het item 
  •  
    verwijderen
  • Recordlabels vergrendelen en ontgrendelen (versiebeheer van records) 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 145118

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We beginnen begin september met de uitrol van deze wijzigingen in de bètaversie van Microsoft Graph API en zouden medio september volledig beschikbaar moeten zijn voor klanten.

Standaardrelease: We beginnen begin oktober met de uitrol naar Microsoft Graph API v1 en zouden medio oktober volledig beschikbaar moeten zijn voor klanten. 

 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Als u CSOM- of REST-API’s gebruikt om bewaarlabels toe te passen en te beheren, raden we u aan in plaats daarvan deze nieuwe Graph-API’s te gebruiken.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig, maar u kunt deze nieuwe functie wel communiceren met het team dat verantwoordelijk is voor gegevenslevenscyclus- en recordbeheer in uw organisatie.  

New Campaign Features in Viva Engage
Category:Microsoft 365 suite Yammer Enterprise Microsoft Viva
Nummer:MC672528
Status:stayInformed

We rollen binnenkort twee nieuwe functies uit voor Campagnes in Viva Engage: Campagnesjerpen en medeorganisatoren van campagnes.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om een campagnesjerp op te nemen in hun verhaallijnomslagfoto en avatarsjerp. Daarnaast beschikken campagnemanagers (beheerders en bedrijfscommunicators) over de mogelijkheid om medeorganisatoren voor hun campagnes aan te wijzen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft Roadmap ID 167212

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De Campaign-vleugelfunctie begint eind augustus 2023 met de uitrol en zal naar verwachting begin september 2023 voltooid zijn.

De functie Medeorganisatoren van de campagne wordt medio september 2023 uitgerold en zal naar verwachting eind september 2023 zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Campagnesjerpen – Werknemers kunnen de campagne waaraan ze deelnemen markeren in hun profielfoto en omslagfoto van de verhaallijn. Dit niveau van personalisatie en aanpassing helpt het woord te verspreiden en de betrokkenheid bij de campagne te vergroten terwijl werknemers communiceren. Wanneer een medewerker de campagne volgt, heeft hij de mogelijkheid om zijn deelname te markeren in zijn profielfoto en als een banner bovenop zijn omslagfoto van de verhaallijn. De kleuren van het campagnethema worden weergegeven als de kleuren op het frame.

RW1ag5X?ver=6eaa - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW1adCp?ver=e644 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist     

Medeorganisatoren van campagnes – Deze gebruikers kunnen de campagnemanager helpen bij het effectief beheren, configureren en visualiseren van de campagnes waaraan ze zijn toegevoegd.

RW1aiJ0?ver=608f - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets dat je hoeft te doen om je voor te bereiden.

Preview the new Microsoft Teams on Mac
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC672547
Status:stayInformed

We rollen de preview van de nieuwe Microsoft Teams-desktopapp voor Mac uit naar onze gebruikers in de Public preview en Targeted release-programma’s. Lees MC533687 dat we in maart 2023 hebben aangekondigd om meer te weten te komen over de voordelen van nieuwe Teams voor Windows.

De nieuwe app is gebouwd op een fundament van snelheid, prestaties en flexibiliteit, waardoor u tijd bespaart en uw organisatie efficiënter kunt samenwerken. Met de nieuwe Teams-app kunnen gebruikers die meerdere werk- of schoolaccounts beheren effectiever samenwerken over de grenzen van de organisatie heen. U kunt naadloos communiceren met gebruikers in meerdere accounts en organisaties zonder dat u een gesprek of vergadering hoeft te verlaten, zodat uw workflow niet wordt verstoord. Met multi-tenant organisatie (MTO) hebben gebruikers in organisaties die werknemers over meerdere tenants beheren de mogelijkheid om te zoeken naar collega’s in een andere tenant, een enkele chatthread met andere gebruikers te hebben, realtime meldingen te ontvangen, deel te nemen aan vergaderingen en een andere tenant in te bellen, en multitasken vanuit hun thuistenant.

Deze wijziging is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 122540

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen dit begin september 2023 uit te rollen

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Als u zich in openbare preview- en/of gerichte releaseprogramma’s bevindt, beginnen we met het weergeven van Probeer de nieuwe Teams-schakelaar in de klassieke Microsoft Teams-client waar de beheerbeleidsinstelling van UseNewTeamsClient is ingesteld op de standaardwaarde van Microsoft (Microsoft beheerd in het Teams-beheercentrum (TAC) of Microsoft-keuze in PowerShell).

Opmerking: gebruikers kunnen de nieuwe Teams gebruiken en op elk gewenst moment terugschakelen naar de klassieke versie van Teams. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je volledig in staat bent om nieuwe Teams zo vroeg mogelijk uit te proberen op een manier die bij je past.

[Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]

>U kunt overwegen uw training en documentatie waar nodig bij te werken.

Ga naar de beheerderspagina voor meer informatie over prerequisites en bekende problemen voor nieuwe Teams op Mac.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top