Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 02-12-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

02-December-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Office 365 Roadmap Updated: 2023-12-02

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Microsoft Purview Information Protection: Tracking and Revocation in Compliance Portal
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC668524
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 1 december 2023: We evalueren deze wijziging en hebben de uitrol gepauzeerd. We zullen het bericht in het berichtencentrum bijwerken wanneer we klaar zijn om verder te gaan. Bedankt voor je geduld.

Gebruikers hebben toegang tot de Microsoft Purview-nalevingsportal om te controleren wie heeft geprobeerd toegang te krijgen tot hun vertrouwelijkheidsgelabelde en versleutelde lokale Office-bestanden en om de toegang in te trekken wanneer dat nodig is. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 152126

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We evalueren deze wijziging en hebben de uitrol gepauzeerd.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

De functie Microsoft Purview Information Protection Tracking and Revocation is standaard ingeschakeld. Als u de functie wilt uitschakelen, gebruikt u de opdrachtlet Disable-AipServiceDocumentTrackingFeature. 

(Updated) Web links from Microsoft Teams chats to open in Microsoft Edge; Teams chat will open side-by-side with link
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC669480
Status:planForChange

Update 1 december 2023: De Microsoft Teams wijziging zal nu medio december afgerond zijn in plaats van eind november zoals eerder gecommuniceerd. Daarnaast is er een probleem ontdekt met het beheren van deze wijziging met behulp van GPO en Intune, met een oplossing gepland voor begin december. Als u deze wijziging wilt beheren voordat de oplossing wordt geïmplementeerd, gebruikt u de Cloud Policy-service voor Microsoft 365 (voorheen de Office Cloud Policy Service).

De Microsoft Teams-bureaublad-app voor Windows opent webkoppelingen van Teams-chats in Microsoft Edge om een nieuwe web- en chatervaring naast elkaar mogelijk te maken.

Door weblinks in

Edge te openen, kunnen gebruikers die links naast hun Teams-chats zien: weblinks worden geopend als nieuwe browsertabbladen en de Teams-chats worden ernaast geopend in de Edge-zijbalk. Deze nieuwe, single-view Teams-ervaring in Edge is ontworpen om het schakelen tussen vensters te minimaliseren en gebruikers te helpen in de werkstroom te blijven terwijl ze verwijzen naar webkoppelingen. Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 126334. 

 

Deze wijziging om Edge te gebruiken om webkoppelingen te openen vanuit Teams-chats volgt op een soortgelijke, eerder aangekondigde wijziging in de Outlook voor Windows-app. Klanten die door deze wijziging in Outlook werden getroffen, werden op de hoogte gebracht via MC541626, MC545904 of MC548092.

Beheerdersfuncties zijn beschikbaar zoals hieronder beschreven.

Lees meer over hoe we de ervaring tussen Microsoft 365 en Microsoft Edge optimaliseren:

Opmerkingen:

 • Deze wijziging heeft geen invloed op de standaardbrowserinstelling van een apparaat in Windows.
 • Dit is alleen van invloed op commerciële gebruikers die zijn aangemeld bij Teams met Azure Active Directory-accounts (Azure AD).
 • Het beleid dat in de volgende sectie wordt beschreven, configureert welke browser wordt gebruikt om webkoppelingen te openen voor zowel Teams (chat) als de Outlook voor Windows-app (e-mail), of, als u geen melding van het berichtencentrum van de Outlook voor Windows-app hebt ontvangen, is dit beleid alleen van toepassing op Teams (chat).

[Wanneer heeft dit gevolgen voor uw organisatie:]

Timing:

 • Microsoft Teams-desktopapp voor Windows: wordt nu uitgerold naar Targeted Release en zal begin november worden uitgerold en eind december 2023 (voorheen eind november) worden voltooid voor Standard Release.
  • Outlook voor Windows: Implementatie wordt uitgevoerd. Als deze wijziging van invloed is op uw gebruikers, heeft u MC541626, MC545904 of MC548092 ontvangen en kunt u deze raadplegen voor een specifieke timing.
   • Opmerking: Afhankelijk van uw Outlook voor Windows-updatekanaal, kunt u de wijziging eerst in Teams ervaren.

actie:

 • Gebruik het beleid ‘Kies welke browser webkoppelingen opent’ om te configureren welke browser wordt gebruikt om webkoppelingen te openen en om in te stellen of gebruikers wijzigingen kunnen aanbrengen in welke browser webkoppelingen opent in zowel de Teams-bureaublad-app voor Windows (chat) als de Outlook voor Windows-app (e-mail).
  • Als u geen melding van het berichtencentrum hebt ontvangen voor de Outlook voor Windows-app (e-mail), is de instelling alleen van toepassing op Teams (chat).
  • Als u een melding van het berichtencentrum hebt ontvangen voor de Outlook voor Windows-app (e-mail
  • ), is de instelling van toepassing op zowel Teams (chat) als de Outlook voor Windows-app (e-mail). U kunt niet elke app afzonderlijk beheren met behulp van dit beleid. Als u dit beleid eerder hebt geconfigureerd voor de Outlook voor Windows-app en deze configuratie wilt behouden, hoeft u niets te doen.

Opmerking: Er zijn geen Microsoft 365-abonnementsbeperkingen bij het gebruik van dit beleid om te configureren welke browser webkoppelingen opent in Teams.

 • Het gebruik van het beleid voor het beheren van de wijziging in de Outlook voor Windows-app is afhankelijk van uw Microsoft 365-abonnement. Als u de melding van het berichtencentrum van de Outlook voor Windows-app hebt ontvangen, raadpleegt u MC541626, MC545904 of MC548092 voor meer informatie over de vraag of het configureren van dit beleid van toepassing is.
 • Als u het beleid niet hebt geconfigureerd of wilt wijzigen, vindt u de onderstaande details.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Koppelingen van Teams-chats worden geopend op basis van de browserconfiguratie in het beleid ‘Kies welke browser webkoppelingen opent’. Als er geen configuratie is geselecteerd met behulp van het beleid ‘Kies welke browser webkoppelingen opent’, worden webkoppelingen van Teams-chats geopend in Microsoft Edge.

 • Dit geldt alleen voor links die zijn ingesteld om via een webbrowser te worden geopend. Koppelingen die zijn ingesteld om te openen in een client-app of in Teams zelf, blijven dit doen.
 • Gebruikerservaringen verschillen per beleidsconfiguratie. Zie de volgende sectie.
 • U kunt deze ervaring op elk gewenst moment beheren.
[Wat u moet doen om u voor te

bereiden:]

Als u dit beleid eerder hebt geconfigureerd voor de Outlook voor Windows-app en deze configuratie wilt behouden, hoeft u niets te doen.

Gebruik het beleid ‘Kies welke browser webkoppelingen opent’ om te configureren welke standaardbrowser wordt gebruikt om webkoppelingen te openen en om in te stellen of gebruikers kunnen beheren welke browser webkoppelingen opent in zowel Teams (chat) als de Outlook voor Windows-app (e-mail). U kunt niet elke app afzonderlijk beheren met behulp van dit beleid.

Het beleid ‘Kies welke browser webkoppelingen opent’ is beschikbaar met behulp van de Cloud Policy-service voor Microsoft 365 (voorheen de Office Cloud Policy Service) of als onderdeel van de Administrative Templates for Microsoft 365 Apps.

 • Ingeschakeld: Hiermee configureert u welke browser webkoppelingen opent vanuit de Teams-bureaublad-app voor Windows (chat) en de Outlook voor Windows-app (e-mail):
  • Microsoft
   • Edge-webkoppelingen worden naast de chat of e-mail van gebruikers in Edge geopend.
  • Standaardbrowser
   • Gebruikers kunnen dit niet wijzigen in de instellingenmenu’s van de respectievelijke apps.
 • Uitgeschakeld/niet geconfigureerd: Webkoppelingen van de Teams-bureaublad-app voor Windows (chat) en de Outlook voor Windows-app (e-mail) worden geopend in Microsoft Edge.
  • Weblinks worden naast de chat of e-mail van gebruikers in Edge geopend.
  • Gebruikers kunnen de browserwijziging beheren:
   • Via de meldingen in het product waarin de side-by-side-ervaring wordt uitgelegd.
   • Op elk gewenst moment via het instellingenmenu van Teams: Instellingen > Bestanden en links > Voorkeuren voor het openen van links

Opmerking: Als u deze wijziging voor uw hele organisatie wilt beheren, zodat Teams alleen webkoppelingen opent met behulp van de standaardbrowser van het systeem, moet u het beleid configureren op Ingeschakeld en Standaardbrowser selecteren.

Aanvullende informatie

 • Lees meer over hoe we de ervaring tussen Microsoft 365 en Microsoft Edge optimaliseren met deze functie in onze blog: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2023/02/16/discover-new-ways-to-multitask-with-microsoft-365-and-edge/  

We hechten altijd waarde aan feedback en vragen van onze klanten. Aarzel niet om feedback of vragen in te dienen via het Berichtencentrum.


Tags management settings now include option to exclude / include guests
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC694644
Status:stayInformed
We

introduceren de optie voor het instellen van gasten in de instellingen voor tagbeheer. [Wanneer dit zal gebeuren:]Standaardrelease: We beginnen begin december 2023 met de uitrol en verwachten medio december 2023 klaar te zijn.  

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

In aanvulling op de bestaande instellingen:

 1. Microsoft standaard”
 2. “Alleen teameigenaren”
 3. “Teameigenaren en leden”

We voegen nog een optie toe in de instellingen:

      4. okt. “Teameigenaren, leden en gasten”

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als je niet wilt dat gasten tags kunnen beheren, hoef je niets te doen.

Als u gasten

wilt toestaan tags te beheren, wijzigt u als tenantbeheerder uw instellingen voor tagbeheer in de optie-instelling ‘Teameigenaren, leden en gasten’.

Dit zijn de stappen die u kunt nemen:

 1. Meld u aan bij het Microsoft Teams-beheercentrum op https://admin.teams.microsoft.com als u een Teams-beheerder bent.
 2. Selecteer in het linkernavigatiedeelvenster onder de sectie Teams de optie Teams-instellingen.
 3. Selecteer in het gedeelte Taggen de optie ‘Teameigenaren, leden en gasten’ voor ‘Wie kan tags beheren’.
Additional capabilities for Microsoft 365 users in Microsoft Project for the web
Category:Project for the web
Nummer:MC694645
Status:stayInformed

Op dit moment kunnen gebruikers met Microsoft 365-licenties projecten bekijken die met hen zijn gedeeld door gebruikers van de webversie van Microsoft Project. Met deze update kunnen Microsoft 365-gebruikers samenwerken met Project-gebruikers door gedeelde projecten te bewerken.

Met de toegevoegde mogelijkheden hebben ze toegang tot alle functionaliteit waar Microsoft Planner en Microsoft Project voor het web elkaar overlappen. Voor niet-overlappende velden is nog steeds een projectlicentie vereist. Een Microsoft 365-gebruiker kan bijvoorbeeld de taaknaam, de prioriteit en de begindatum bewerken. Om een afhankelijkheid te bewerken of te maken, hebben ze een Project-licentie nodig. Meer informatie over de extra mogelijkheden die worden aangeboden aan Microsoft 365-gebruikers is beschikbaar in onze servicebeschrijving na de uitrol van de functie.More information on the additional capabilities offered to Microsoft 365 users will be available in our a href=”” target=””service description following the feature rollout. Deze mogelijkheid is specifiek voor projecten die zijn gemaakt in de standaardomgeving, bijvoorbeeld met behulp van project.microsoft.com.This capability is specific to projects that are created within the default environment, such by using . 

Lees here voor informatie over het uitschakelen van deze functionaliteit via het beheercentrum.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 186228

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Deze update begint medio januari 2024 en zal naar verwachting eind februari 2024 worden voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met deze update kunnen Microsoft 365-gebruikers in uw organisatie nu projecten bewerken die met hen worden gedeeld.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U kunt overwegen uw training en documentatie waar nodig bij te werken.

Introducing monthly Search newsletter for Search administrators
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC694646
Status:stayInformed

De maandelijkse zoeknieuwsbrief biedt belangrijke metrische gegevens en inzichten voor het zoeken van tenants voor uw organisatie, rechtstreeks in het postvak van de zoekbeheerder.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 177895

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen begin december 2023 met de uitrol en verwachten medio december 2023 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Het maandelijkse zoekrapport biedt belangrijke metrische gegevens en inzichten voor het zoeken van tenants voor uw organisatie rechtstreeks in het postvak van de zoekbeheerder, zodat beheerders op een eenvoudige manier kunnen begrijpen hoe de zoekopdracht in de afgelopen maand heeft gepresteerd. Beheerders kunnen de links in het rapport volgen naar het Search & Intelligence Admin Center voor meer informatie en diepere inzichten. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

De nieuwsbrief is standaard ingeschakeld, maar beheerders kunnen zich hiervoor afmelden door naar de settings te gaan.

User experience improvements and persistent views in Threat Explorer by Microsoft Defender for Office 365
Category:Microsoft 365 Defender
Nummer:MC694647
Status:stayInformed
Als onderdeel van onze verbeteringen in de gebruikerservaring

implementeren we de volgende verbeteringen in de gebruikerservaring van Threat Explorer van Microsoft Defender voor Office 365

:
 • Permanente weergaven
 • Navigatie tussen URL-klikken en het tabblad Alle e-mail
 • Aangepaste invoer voor tijdstempelfilter
 • Resultaten van herstelactie in Verkenner

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We beginnen begin december 2023 met de privépreview en ronden de uitrol medio december 2023 af.

Standaard release: We beginnen eind december 2023 met de wereldwijde uitrol en ronden de uitrol medio januari 2024 af.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

1. Permanente weergaven: Met Explorer kunnen gebruikers de kolommen selecteren die ze willen zien in het gegevensraster en de kolommen die ze willen exporteren volgens hun behoefte en ondersteunende gegevens waarnaar ze op zoek zijn om hun gevallen te onderzoeken en op bedreigingen te jagen. We hebben deze ervaring verbeterd om gebruikers in staat te stellen deze voorkeuren op te slaan en de opgeslagen voorkeuren worden gebruikt in opeenvolgende acties.

De voorkeuren van de gebruiker
 • zijn afhankelijk van de gebruikte webbrowser en de gebruiker. Gebruikers hebben de mogelijkheid om verschillende voorkeuren in verschillende webbrowsers op te slaan.
 • Als gebruikers zich in de modus voor privé browsen bevinden, zijn de voorkeuren actief totdat de browsesessie actief is. Door alle tabbladen in de modus voor privé browsen te sluiten, kunnen gebruikers die voorkeuren wissen door alle tabbladen te sluiten.
 • Gebruikers kunnen verschillende voorkeuren opslaan voor afzonderlijke tabbladen in Verkenner (Alle e-mail, Malware, Phish, Campagne, Content Malware, URL-klikken) voor zowel resultatensets als aanpasbare kolommen.
 • Voorkeuren worden opgeslagen telkens wanneer de gebruiker klikt op ‘Toepassen’ in de flyout Kolommen aanpassen en op ‘Exporteren’ in de flyout Export aanpassen.
 • Opgeslagen voorkeuren voor het gegevensraster worden opnieuw gebruikt telkens wanneer de gebruiker op vernieuwen klikt, filters toepast of op Verkenner terechtkomt via dieptekoppelingen in waarschuwingen, incidenten, AIR, indiening, enzovoort.
 • Opgeslagen voorkeuren voor export blijven behouden totdat de gebruiker de voorkeur wijzigt.

Arabisch cijfer. Navigatie tussen het tabblad URL-klikken en Alle e-mails: op het onlangs toegevoegde tabblad URL-klikken kunnen gebruikers klikken van eindgebruikers op URL’s zien in e-mails, Teams-berichten en documenten die worden gedeeld via SPO/OD. Gebruikers kunnen navigeren tussen het tabblad URL-klikken en het tabblad Alle e-mail van Explorer, waardoor gebruikers effectiever en efficiënter kunnen jagen via klikken op kwaadaardige URL’s.

 • Gebruikers kunnen maximaal 10 klikken selecteren die behoren tot de workload “E-mail” op het tabblad URL-klikken en de knop “Alle e-mails weergeven” gebruiken om naar het tabblad Alle e-mail te navigeren om de bijbehorende e-mails te zien (met behulp van NetworkMessageID en Recipeint). RW1f2bs?ver=e506 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist
 • De tabbladen URL-klikken en ‘Meest klikken’ in het gedeelte ‘Resultatenset’ hebben nu de optie ‘Alle klikken weergeven’ om van het tabblad Alle e-mail naar het tabblad URL-klikken te navigeren.
 • Deze navigaties respecteren de toegepaste filters op de tabbladen Alle e-mail- en URL-klikken als het toegepaste filter op beide tabbladen aanwezig is.

3. okt. Aangepaste invoer voor tijdstempelfilter: Met het tijdstempelfilter in Verkenner kunnen gebruikers nu tijdbereiken invoeren samen met het huidige filter, waar gebruikers het tijdsbereik kunnen selecteren in de vervolgkeuzelijst. Aangezien gebruikers met de huidige vervolgkeuzelijst een tijdsbereik kunnen selecteren in stappen van slechts 30 minuten, kunnen gebruikers met deze verbetering handmatig gedetailleerdere tijdbereiken invoeren om de zoekopdrachten te verfijnen op basis van hun vereisten.

RW1f2bv?ver=f512 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

4. okt. Resultaten van herstelacties in Explorer: SOC-teams hebben direct en inline inzicht in handmatig herstel, quarantaine-release en systeemacties na levering, zoals ZAP en opnieuw verwerkte berichten (voor FP-herstel) in de resultatenset van Threat Explorer. Het resultaat van de actie wordt toegevoegd aan de actienaam voor de respectievelijke acties in de kolom Aanvullende acties van Threat Explorer.

RW1f4O9?ver=7036 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U hoeft niets te doen om u voor te bereiden. 

Pick a local folder when Saving Attachments in the new Outlook for Windows
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC694648
Status:stayInformed

Vanaf half januari 2024 kunnen gebruikers een map kiezen bij het opslaan van bijlagen op hun systeem in de nieuwe Outlook voor Windows. Voorheen werden alle gedownloade bijlagen opgeslagen in een standaard lokale map, die gebruikers niet konden wijzigen. Dit betekende dat als gebruikers het bestand naar een specifieke locatie wilden verplaatsen, ze meerdere keren moesten klikken om naar de map te gaan waar het bestand was opgeslagen en het bestand vervolgens naar de gewenste map moesten verplaatsen.

Wanneer een gebruiker

nu een of meerdere bijlagen opslaat, wordt er een bestandskiezer geopend waarmee de gebruiker bestanden rechtstreeks op de gewenste locatie op zijn systeem kan openen, doorbladeren en opslaan.

Deze wijziging is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id: 167892

[Wanneer dit gebeurt:]

We beginnen medio januari 2024 met de uitrol en verwachten dit in februari 2024 af te ronden.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Deze functie is ontworpen om het proces van het opslaan van bijlagen te stroomlijnen, het aantal stappen te verminderen en het efficiënter te maken. Het is een kleine verandering, maar wel een die volgens ons een groot verschil zal maken in uw dagelijkse workflow.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets dat je hoeft te doen om je voor te bereiden op deze verandering. Deze functie wordt automatisch uitgerold in de nieuwe Outlook voor Windows.

Communication Compliance – Empower end users to report inappropriate posts and comments in Viva Engage
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC694650
Status:stayInformed

Microsoft Purview Communication Compliance komt binnenkort beschikbaar als openbare preview en brengt een functie uit waarmee gebruikers berichten en opmerkingen die in strijd zijn met het beleid kunnen melden in Viva Engage:

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 144596

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint medio december 2023 en zal naar verwachting eind februari 2024 voltooid zijn. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Microsoft Viva Engage-gebruikers kunnen ongepaste of verontrustende berichten en opmerkingen melden die in strijd zijn met het organisatiebeleid van klanten in Viva Engage-teamgesprekken. Deze gerapporteerde berichten worden vervolgens ingediend bij een communicatienalevingsbeleid voor door klanten aangewezen onderzoekers met de juiste op rollen gebaseerde toegangscontrolemachtigingen om te beoordelen en indien nodig actie te ondernemen.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Microsoft Purview Communication Compliance biedt de hulpprogramma’s om organisaties te helpen bij het detecteren van schendingen van zakelijk gedrag en naleving van regelgeving (bijv. SEC of FINRA), zoals gevoelige of vertrouwelijke informatie, intimiderend of bedreigend taalgebruik en het delen van inhoud voor volwassenen. Gebruikersnamen zijn standaard gepseudonimiseerd, op rollen gebaseerde toegangscontroles zijn ingebouwd, onderzoekers zijn aangemeld door een beheerder en er zijn auditlogboeken om de privacy op gebruikersniveau te waarborgen.

Als u deze functie wilt gebruiken, schakelt u Viva Engage-gespreksrapportage in. Gerapporteerde gesprekken worden automatisch doorgestuurd naar Communication Compliance als er een ondersteunde licentie aanwezig is in de tenant.

U hebt toegang tot de Communication Compliance-oplossing in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie:

November skilling snacks: Bite-sized learning for IT pros
Category:Windows
Nummer:MC694831
Status:stayInformed
Bezoek onze bijgewerkte leerserie over alles wat met Windows te maken heeft. Elke twee weken verpakken we beschikbare bronnen over een ander onderwerp op een manier die gemakkelijk te consumeren is in minder dan twee uur per stuk. Deze mogelijkheid tot professionele ontwikkeling is geschikt voor alle vaardigheidsniveaus, van instapniveau tot senior en doorgewinterd. Deze maand vindt u meer informatie over Application Control in Windows en manieren om de bandbreedte voor de levering van Microsoft-inhoud te verminderen. Wanneer zal dit gebeuren: Deze serie is al beschikbaar. 
 
 
In november zijn twee vaardigheidssnacks toegevoegd aan de bibliotheek van 29 learning journeys. Om de week worden er nieuwe onderwerpen gepubliceerd. 
 
Wat u moet doen om u voor te bereiden: Maak een bladwijzer van de seriebibliotheek om op de hoogte te blijven van de onderwerpen die voor u het meest interessant zijn en op een tijdstip dat u het beste uitkomt: Windows Skilling Snacks: 
 
Aanvullende informatie: Profiteer van de volgende vaardigheidssnacks die in de maand november zijn gepubliceerd of bijgewerkt: Skilling snack: 
Copilot with commercial data protection now Generally Available
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC694838
Status:stayInformed

Zoals aangekondigd in MC689933 (november ’23), is Copilot met commerciële gegevensbescherming (voorheen Bing Chat Enterprise) nu algemeen beschikbaar vanaf 1 december 2023.

Lees meer in onze algemene beschikbaarheid blog.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

1 december 2023: Copilot is nu algemeen beschikbaar.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Copilot met commerciële gegevensbescherming wordt ondersteund door de Universal Commercial License Voorwaarden voor online services: 

 • alle verwijzingen en termen die specifiek zijn voor Preview worden verwijderd.
 • De voorwaarden Customer Copyright Commitment en Microsoft Generative AI Services zijn nu van toepassing.
 • Het addendum gegevensbescherming (DPA) is niet van toepassing; als u de DPA nodig hebt, overweeg dan Copilot voor Microsoft 365 of Azure OpenAI.
 • Er is geen extra actie nodig om de bijgewerkte voorwaarden te accepteren.

Copilot is een openbare webservice die algemeen beschikbaar is op copilot.microsoft.com, bing.com/chat en in Microsoft Edge en Windows. Wanneer in aanmerking komende gebruikers zich aanmelden met hun werk- of schoolaccount (Entra ID), wordt commerciële gegevensbescherming toegevoegd aan Copilot. Copilot met commerciële gegevensbescherming is zonder extra kosten beschikbaar voor gebruikers van in aanmerking komende Microsoft 365-licenties (zie MC689933). In de loop van de tijd zullen er meer Entra ID-gebruikers worden toegevoegd.

Copilot is momenteel niet beschikbaar voor cloudklanten van de overheid of voor gebruik door studenten.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Als uw organisatie strikte vereisten heeft voor het gebruik van algemeen beschikbare producten, kunt u Copilot nu inschakelen en gebruiken met commerciële gegevensbescherming.

Raadpleeg onze technische documentatie voor meer informatie: Bing Chat Enterprise-documentatie. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top