Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 03-01-2024

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

03-January-2024 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

Refined Microsoft Learn browser extensionvan IT_Integral
Quick Font Change: PowerPoint with Copilotvan IT_Integral
How to create a stunning PowerPoint Template for Bullet Point Listvan IT_Integral
Dec 2023 M365 Updates: New Features and Tipsvan IT_Integral
Explore the Enhanced Power Automate Interface 2024van IT_Integral
Get Live Excel Stock Rates with STOCKHISTORY Featurevan IT_Integral
Overcome Presentation Anxiety with Effective Tipsvan IT_Integral
Boost Teamwork with Creative Collaboration Colorsvan IT_Integral
Create SharePoint Quick Links with JSON – Easy Guidevan IT_Integral
Top Microsoft 365 Admin Hacks and Tips for 2024!van IT_Integral
December 2023 Content Wrap-Upvan @buckleyplanet
Don’t Feed Large Reference Documents to Copilot for Wordvan @12Knocksinna

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Automatic migration of legacy Office 365 Message Encryption to Microsoft Purview Message Encryption
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC455516
Status:planForChange

Bijgewerkt op 2 januari 2024: We hebben de timing van deze wijziging hieronder bijgewerkt.

Na het buiten gebruik stellen van versleutelde e-mailberichten die worden verzonden naar een gedeeld postvak dat is beveiligd met Microsoft Purview-berichtversleuteling, is er een koppeling waarmee de e-mail kan worden geopend in de webversie van Outlook. Dit biedt een gelijkwaardige stroom voor het openen van berichten die zijn beveiligd met Office 365-berichtversleuteling.

Ter herinnering: de volgende PowerShell-cmdletparameter wordt buiten gebruik gesteld in de cmdlet New/Set-Transport-regel:

 -ApplyOME -RemoveOME 

 

Opmerking: Als u het Exchange-beheercentrum gebruikt om een regel voor de e-mailstroom te maken/wijzigen, mislukt de actie met een bericht om aan te geven dat de bovenstaande functies buiten gebruik zijn gesteld.

Microsoft Purview Message Encryption vervangt en verwijdert de verouderde Office 365 Message Encryption (OME) in het Exchange-beheercentrum. Als u niets doet, verwerkt Microsoft alle regels voor de e-mailstroom die momenteel OME-beveiliging toepassen op Microsoft Purview-berichtversleuteling. Met deze wijziging ontvangen ontvangers een veel meer aanpasbare e-mail. 

De buitengebruikstelling van OMEv1 gebeurt in 2 fasen

 • op 30 juni worden OMEv1-regels voor e-mailstroom alleen-lezen of alleen-verwijderen. Er zijn geen nieuwe regels of regelwijzigingen toegestaan. Deze regels worden versleuteld/gedecodeerd met OMEv1
 • medio januari 2024 (voorheen) worden de OME v1-regels voor e-mailstroom volledig buiten gebruik gesteld. Alle OMEv1-regels worden automatisch verwerkt als OMEv2

Voor klanten die tussen 30 juni en 31 december een uitzondering nodig hebben om OMEv1-updates van de e-mailstroomregel uit te voeren, opent u een ondersteuningsticket om de uitzondering aan te vragen.

Ten slotte raden we alle klanten die OMEv1 gebruiken aan om e-mail te ontvangen in een gedeeld postvak, we raden u ten zeerste aan de uitzondering aan te vragen. We streven ernaar om aanvullende wijzigingen in Q3CY23 uit te brengen die de ervaring met gedeelde postvakken zullen verbeteren.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Microsoft Purview-berichtversleuteling is een veiligere en flexibelere oplossing om versleutelde e-mail te bieden aan iedereen binnen of buiten uw organisatie, met een verbeterde gebruikerservaring voor ontvangers. Bij OME ontvangen alle ontvangers bijvoorbeeld een HTML-bijlage om een versleutelde e-mail te openen. Dit is sterk verbeterd met Outlook-clients voor Microsoft 365-gebruikers die het bericht nu inline kunnen bekijken. Niet-Microsoft 365-gebruikers ontvangen in plaats daarvan een op koppelingen gebaseerde ervaring om de e-mail te openen. Bovendien worden ondersteunde bijlagen ook versleuteld bij het downloaden om gevoelige gegevens in rust te beschermen.  

Office 365-berichtversleutelingRE5bX8j?ver=1d81 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Microsoft Purview Message Encryption
RE5bUuV?ver=7eaa - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistDe gedragsverschillen en verschillende soorten ontvangers worden beschreven in de volgende tabel.

Momenteel OME-e-mailstromen Afgeschafte OME-e-mailstromen
Branding van de hoofdtekst van de post ‘Office 365-berichtversleuteling‘Microsoft Purview-berichtversleuteling’
Interne M365-ontvangers ervaren Elke client bevat een html-bijlage, open de bijlage om e-mail te openen in de OME-portal. Ondersteunde Outlook-client met inline ervaring met een message.rpmsg. Elke niet-ondersteunde client geeft een e-mailmelding weer met een URL-koppeling om e-mail te openen in de webversie van Outlook. (Dit geldt ook voor gebruikers in het on-premises postvak van Exchange.”
Ervaring met externe M365-ontvangers Elke client bevat een html-bijlage, open de bijlage om e-mail te openen in de OME-portal. Elke client toont een e-mailmelding met een URL-koppeling om e-mail te openen in de versleutelde berichtenportal van Microsoft Purview. Er is geen bijlage in e-mail. Regels voor e-mailstroom kunnen worden aangepast om hetzelfde gedrag te bieden als de bovenstaande interne ontvangers.**
Ervaring met (externe) niet-M365-ontvangers

Elke client bevat een html-bijlage, open de bijlage om e-mail te openen in de OME-portal.

Nadat e-mail in de portal is geopend, kunnen e-mail en bijlage worden bekeken. Alle bijlagen worden zonder versleuteling gedownload

Elke client toont een e-mailmelding met een URL-koppeling om e-mail te openen in de versleutelde berichtenportal van Microsoft Purview. Er is geen bijlage in e-mail. Nadat e-mail in de portal is geopend, kunnen e-mail en bijlage worden bekeken. Office-documenten worden versleuteld gedownload als er geen wijzigingen worden aangebracht door beheerders.*


*De versleutelde bijlagen bieden extra beveiliging door het opgeslagen bestand in rust te beschermen. Toepassingen die Office-documenten kunnen openen, zijn mogelijk niet compatibel met met RMS beveiligde Office-documenten. Beheerders kunnen hetzelfde gedrag bieden als OME door een globale configuratie in te schakelen voor het downloaden van bijlagen met alleen versleuteling zonder versleuteling: Set-IrmConfiguration – DecryptAttachmentForEncryptOnly $true

**Door bestaande regels voor de e-mailstroom aan te passen om Purview-berichtversleuteling toe te passen, ontvangen externe M365-ontvangers versleutelde e-mail met een message.rpmsg-bijlage en kunnen ondersteunde Outlook-clients de e-mailinhoud rechtstreeks in de toepassing weergeven.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Als u het gedrag vóór de afschaffing wilt vergelijken, kunt u de wijzigingen wijzigen en testen met uw regels voor e-mailstroom door de stappen te volgen die in deze documentatie worden beschreven: Regels voor e-mailstroom definiëren om Microsoft Purview-bericht te gebruiken Versleuteling

Meer informatie: Hoe Microsoft Purview-berichtversleuteling werkt 

(Updated) Microsoft Teams: On-Demand Recording Feature in Webinars
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC661825
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Organisatoren kunnen binnenkort de opname van hun webinars publiceren en automatisch een update naar hun deelnemers sturen, waarin ze een link ontvangen om de on-demand opname te bekijken die op hun evenementpagina wordt gehost. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 123052

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind september 2023 met de uitrol (voorheen eind augustus) en verwachten de uitrol eind januari 2024 (voorheen half december) te voltooien. 

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

De organisator heeft de mogelijkheid om de opname vooraf goed te keuren voordat deze wordt gepubliceerd zodat deelnemers deze kunnen bekijken. Dit biedt de organisator de mogelijkheid om de standaard opgenomen gebeurtenis te publiceren of zijn eigen aangepaste video te uploaden vanuit zijn persoonlijke OneDrive.

RW18zFM?ver=6c63 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Bovendien kan de organisator de deelnemersmelding ook aanpassen en bekijken voordat deze wordt verzonden. Eenmaal verzonden, ontvangen de deelnemers een link in hun evenementuitnodiging en e-mail om de on-demand opname op de evenementpagina te bekijken.

RW18CkF?ver=441d - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Tenantbeheerders moeten mogelijk de volgende beleidswijzigingen toepassen om het publiceren van opnamen toe te staan

:
 • De eigenschap Beleid is onder: CSTeamsEventsPolicy
 • Eigenschapsnaam:
  • AllowedWebinarTypesForRecordingPublish
 • Beleidswaarden:
  • Geen 
  • Alleen uitnodigen
  • IedereenInCompanyInclusiefGasten
  • Iedereen
(Updated) End-to-end encrypted Meetings – 200 participants (Premium)
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC679525
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 januari 2024: We hebben de tijdlijn voor de uitrol hieronder bijgewerkt. Bedankt voor het geduld.

Voor vergaderingen die verhoogde vertrouwelijkheid vereisen, is end-to-end-versleuteling (E2EE) een extra beveiligingslaag die gegevens versleutelt bij de oorsprong en ontsleutelt op de bestemming. Alleen het delen van schermen op basis van audio, video en video is end-to-end versleuteld.  Apps, avatars, reacties, chat en Q&A zijn niet end-to-end versleuteld. We hadden in februari 2023 end-to-end encryptie (E2EE) gelanceerd voor vergaderingen met 50 deelnemers. 

We breiden de vergadergrootte uit naar 200 deelnemers. Wij ondersteunen:

 • Men kan een end-to-end versleutelde vergadering plannen vanaf desktop (Windows en Mac) en mobiel (iOS of Android).
 • Deelnemen aan een end-to-end versleutelde vergadering
  • Men kan deelnemen aan een end-to-end versleutelde vergadering vanaf desktop (Windows of Mac) of mobiel (iOS of Android) of Teams Room-apparaat (Windows of Surface Hub).
  • Voor de vergadering met 200 deelnemers moet de eerste persoon die deelneemt vanaf desktop (Windows of Mac) of mobiel (iOS of Android) zijn.
  • Alle andere platforms kunnen niet deelnemen aan een end-to-end versleutelde vergadering.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

 • Standaardrelease: We beginnen eind oktober met de uitrol en verwachten begin november klaar te zijn.
 • GCC-release: We beginnen eind oktober met de uitrol en verwachten begin november klaar te zijn.
 • GCCH-release: We beginnen begin november met de uitrol en verwachten begin januari 2024 (voorheen half december) klaar te zijn.
 • DoD-release: We beginnen eind november met de uitrol en verwachten begin januari 2024 (voorheen half december) klaar te zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]Met deze update kunnen end-to-end versleutelde vergaderingen een vergaderingsgrootte hebben van maximaal 200 deelnemers in plaats van 50 deelnemers. end-to-end encryptie[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]


 

Informeer uw gebruikers dat end-to-end versleutelde vergaderingen nu een grotere vergaderingsgrootte ondersteunen (d.w.z. 200 deelnemers).

Voor meer informatie over het gebruik van de functie kunt u het volgende raadplegen: End-to-end-versleuteling gebruiken voor Teams-vergaderingen – Microsoft Ondersteuning

(Updated) Microsoft Purview: Audit Search Graph API (Preview)
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC679735
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 januari 2024: We hebben de tijdlijn voor de uitrol hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Microsoft

Graph biedt een uniform API-eindpunt voor toegang tot gegevens van meerdere Microsoft-cloudservices in één reactie. Deze functie biedt een nieuwe Audit Log Query API waarmee onze klanten toepassingen kunnen maken om programmatisch query’s uit te voeren op de auditactiviteitenlogboeken van hun organisatie en deze op te halen. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 117587

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: De uitrol begint begin januari 2024 (voorheen half december) en zal naar verwachting eind februari 2024 (voorheen half december) voltooid zijn.

Standaard: De uitrol begint eind februari 2024 (voorheen half januari) en zal naar verwachting begin maart 2024 (voorheen eind januari) zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Beheerders in uw organisatie met toegang tot het auditlogboek kunnen programmatisch toegang krijgen tot de auditlogboeken via de nieuwe Audit Log Query Graph API.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als u toegang wilt krijgen tot de nieuwe Audit Log Query Graph API, moet u uw toepassing registreren bij Microsoft Graph en de relevante Graph-machtigingen toevoegen.

Microsoft Purview Audit stelt klanten in staat om cloudloggegevens die in hun onderneming worden gegenereerd centraal te visualiseren, waardoor ze effectief kunnen reageren op beveiligingsgebeurtenissen, forensische onderzoeken, interne onderzoeken en nalevingsverplichtingen. Duizenden gebruikers- en beheerdersbewerkingen die worden uitgevoerd in tientallen Microsoft 365-services en -oplossingen worden vastgelegd, vastgelegd en bewaard in de geïntegreerde Microsoft Purview-auditlogboeken van klanten. 

Meer informatie:

(Updated) Announcing the general availability of new Teams on web for Edge and Chrome
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC690598
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 januari 2024: Er is meer duidelijkheid toegevoegd over de tijdlijn voor gebruikers die standaard nieuwe Teams voor het web ontvangen in Microsoft Edge en Chrome om te Nieuwe Teams voor het web – Overzicht en vereisten. Vandaag kondigen we de algemene beschikbaarheid aan van nieuwe Teams op het web voor Edge en Chrome. 

Hoe dit uw organisatie ten goede zal komen:

 • Ons doel voor de nieuwe Teams-web-app is om een bijna identieke ervaring te bieden als onze nieuwe Teams-desktop-app. Zowel de nieuwe Teams-webclient als de desktopclients delen dezelfde onderliggende infrastructuur die is gebouwd om de laadtijden te verbeteren, kanaal- en chatswitches te verbeteren en het geheugengebruik te verminderen.
 • Ga naar deze pagina voor meer informatie over wat er momenteel beschikbaar is, bekende problemen en de algemene planning voor nieuwe Teams.
 • Opmerking: Niet alle klantsegmenten (Onderwijs) ontvangen deze update op dit moment.

[Wanneer zal dit gebeuren:]

Nieuwe Teams op het web wordt vandaag uitgerold.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

[Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]

Ga naar het <a href=”https://aka.ms/NewTeamsWebSupport” target=”_blank”>support-artikel of downloadbronnen voor meer informatie over hoe u aan de slag kunt gaan met de nieuwe Teams-ervaring.

(Updated) Microsoft Purview Insider Risk Management: General availability of SharePoint site selection enhancement
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC692463
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Microsoft Purview Insider Risk Management implementeert de algemene beschikbaarheid van de verbetering van de SharePoint-siteselectie.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 169880

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint medio januari 2024 (voorheen eind november) en zal naar verwachting begin februari 2024 (voorheen half december) voltooid zijn. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met deze update kunnen beheerders van Insider Risk Management SharePoint-sites toevoegen als prioriteitsinhoud of bepaalde SharePoint-sites uitsluiten in Insider Risk Management-beleid door te zoeken op de sitenamen of de exacte URL’s te gebruiken.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U kunt SharePoint-sites toevoegen aan uitsluiting bij instellingen voor interne risico’s > intelligente detecties.

U kunt SharePoint-sites toevoegen aan prioriteitsinhoud bij Beleid > beleid maken/bewerken.

Microsoft Purview Insider Risk Management correleert verschillende signalen om potentiële schadelijke of onbedoelde interne risico’s te identificeren, zoals IP-diefstal, gegevenslekken en beveiligingsschendingen. Insider Risk Management stelt klanten in staat om beleid op te stellen op basis van hun eigen interne beleid, governance en organisatorische vereisten. Gebruikers zijn standaard gepseudonimiseerd met privacy by design en op rollen gebaseerde toegangscontroles en auditlogboeken zijn aanwezig om de privacy op gebruikersniveau te waarborgen.

U hebt toegang tot de Insider Risk Management-oplossing in de Microsoft Purview-nalevingsportal. Meer informatie: =”

https://learn.microsoft.com/purview/insider-risk-management-settings” target=”_blank”>Meer informatie over instellingen voor intern risicobeheer | Microsoft Leren

(Updated) Microsoft 365 Groups Connected Viva Goals Teams
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC694124
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Viva Goals lanceert deze nieuwe ervaring voor het opzetten van teams waarmee eindgebruikers hun bestaande Microsoft 365-groepen die ze al bezitten kunnen gebruiken om teams te maken. De verbonden ervaring biedt teameigenaren een moeiteloze manier om gebruik te maken van de groepslidmaatschaps- en beleidsinstellingen die vaak worden gebruikt door Teams, SharePoint en andere cloud-apps. Met deze Microsoft 365-groepsverbonden Viva Goals Teams-ervaring kunnen gebruikers ook de Viva Goals-inhoud van hun team instellen als beperkt en hun team-OKR’s beschermen tegen onbedoelde toegang.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 165682

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen medio januari 2024 met de uitrol (voorheen eind december) en verwachten medio februari 2024 (voorheen eind januari) klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Viva Goals bespaart tijd bij het maken van teams vanaf nul en het toevoegen van leden eraan, omdat ze snel hun bestaande groepen kunnen gebruiken om met slechts één klik teams te maken. Aangezien klanten al vertrouwd zijn met Microsoft 365-groepen, hoeven ze geen steile leercurve te beklimmen met betrekking tot het opzetten van teams. IT- en organisatiebeheerders profiteren van het naadloze levenscyclus- en beheerbeleid van Microsoft 365 Group. 

Dit komt omdat teameigenaren van deze verbonden teams ervoor moeten zorgen dat de verbonden groep zich houdt aan het beleid op tenantniveau van Microsoft 365-groepen, om de Viva Goals-teams actief te houden.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Zodra we onze volgende pre-lanceringsaankondiging hebben verzonden, kunt u hier onze bijgewerkte beheertoolkit bekijken. We hebben belangrijke informatie toegevoegd over de manier waarop deze met Microsoft 365 verbonden Teams werken en hoe ze moeten worden ingesteld.  

(Updated) Admin controls for mandating team assignment for OKRs
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC694374
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 januari 2024: We hebben de tijdlijn voor de uitrol hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld. Viva Goals Admins of IT-beheerders kunnen verplichten dat doelstelling en belangrijkste resultaten (OKR’s) altijd een teamtoewijzing moeten hebben. 

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen begin januari 2024 met de uitrol (voorheen eind december) en verwachten eind januari 2024 te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Viva Goals-beheerders

en IT-beheerders hebben nieuwe besturingselementen in de Viva Goals-beheerportal om teamtoewijzingen voor OKR’s te verplichten. Wanneer dit besturingselement is ingeschakeld, moeten gebruikers een team toewijzen aan de OKR terwijl ze ze maken, anders krijgen ze een foutmelding te zien. Deze functie is handig als uw organisatie niet wil dat gebruikers individuele OKR’s maken en liever alleen team-OKR’s heeft.

OKR project en creatie

[Wat je moet doen om

je voor te bereiden:]

Er is niets nodig om je voor te bereiden.

(Updated) Microsoft 365 Backup
Category:Exchange Online SharePoint Online OneDrive for Business
Nummer:MC694388
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Microsoft 365 Backup Service is een productaanbod dat zich uitstrekt over de OneDrive-, SharePoint- en Exchange Online-services. Deze service biedt klanten een consistente, productoverschrijdende oplossing om hun M365-gegevens te herstellen van catastrofale gebeurtenissen zoals: ransomware-aanvallen op grote schaal of kwaadwillige/onopzettelijke verwijdering/beschadiging van gegevens door eindgebruikers. Microsoft 365 Backup Service is beschikbaar op basis van betalen per gebruik en kan worden ingeschakeld via het Microsoft 365-beheercentrum.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 188799

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We beginnen begin januari 2024 met de uitrol (voorheen begin december) en verwachten dit medio februari 2024 (voorheen half januari) af te ronden.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Globale beheerders kunnen een back-up maken van inhoud en deze herstellen in de gedefinieerde services (SPO/ODB/EXO). Als u inhoud voor een gedefinieerde service wilt beveiligen, moeten ze een back-upbeleid voor die service maken en de relevante sites/accounts/postvakken die ze willen beveiligen toevoegen aan dat beleid.

SPO-beheerders kunnen een back-up maken van inhoud en deze herstellen voor zowel SPO als ODB, maar niet voor EXO. Op dezelfde manier kunnen EXO-beheerders alleen een back-up maken van inhoud en deze herstellen voor EXO, maar niet voor SPO en ODB.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als u Back-up wilt gebruiken, kunt u beginnen met het identificeren van de sites/accounts/postvakken in uw tenant die u wilt beveiligen. Zodra u M365-back-up inschakelt, is deze beschikbaar onder het gedeelte M365-beheercentrum > Instellingen.

Meer informatie over het inschakelen en gebruiken van M365 Backup.

(Updated) Viva Goals – Roll out for Improved team settings experience
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC695745
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 januari 2024: We hebben de tijdlijn voor de uitrol hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Als onderdeel van deze release hebben teameigenaren een vereenvoudigde ervaring met teaminstellingen. Daarnaast hebben teameigenaren ook de mogelijkheid om standaard aangepaste tijdsperioden te maken. De eigenaren van de organisatie hebben de mogelijkheid om op de beheerderspagina van de organisatie deze aangepaste machtigingen voor het maken van een tijdsperiode voor teameigenaren te configureren.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 165682

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: we beginnen begin januari 2024 met de uitrol (voorheen eind december) en verwachten eind januari 2024 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Dit zal de teameigenaren helpen om gemakkelijk de vereiste teaminstellingen of -controles te ontdekken of te openen. De teameigenaren kunnen ook zelf een aangepaste tijdsperiode maken zonder te hoeven wachten op de organisatiebeheerder als de vereiste periode voor het team niet bestaat.

Pagina met teaminstellingen met de tijdsperiodeweergave

:RW1fIwa?ver=43bd - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist>Admin control for time periods

:

RW1fDhd?ver=2ca9 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Je kunt overwegen om je training bij te werken en documentatie indien van toepassing.

(Updated) eDiscovery – Hold reports (preview)
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC696859
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

We zijn het vrijgeven van een tenantbreed Hold-rapport als openbare preview in eDiscovery (Premium)p style=””We are releasing a tenant wide Hold report as Public Preview in eDiscovery (Premium).p style=””We are releasing a tenant wide Hold report as Public Preview in eDiscovery (Premium).p style style as Public Preview in eDiscovery (Premium). 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 93268.This message is associated with Microsoft 365 Roadmap ID a href=”” target=””93268

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol in de openbare preview begint medio december 2023 en zal naar verwachting eind januari 2024 (voorheen half januari) voltooid zijn. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met het bewaringsrapport in eDiscovery (Premium) kunnen gebruikers met eDiscovery-beheerdersmachtigingen toegang krijgen tot een ingebouwd rapport met informatie over alle bewaarbeleid dat is gekoppeld aan eDiscovery-gevallen in de Microsoft Purview-nalevingsportal. Dit omvat eDiscovery-bewaarplichten die zijn gekoppeld aan eDiscovery (Standard) en eDiscovery (Premium) cases.

Het bewaringsrapport is een rapport over alle bewaringsbeleidsregels binnen de tenant

en bevat alle locaties die deel uitmaken van een bewaringsbeleid binnen de tenant (ongeacht of het bewaringsbeleid is in- of uitgeschakeld).

Het rapport is beschikbaar op het tabblad ‘Rapporten’ in eDiscovery (Premium).

RW1fziL?ver=51c8 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist


[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

 • Beoordeel of de wijzigingen de eDiscovery-werkstroom van uw organisatie zullen wijzigen. Als dit het geval is, werk dan de interne documentatie bij. Geef training aan alle eDiscovery-gebruikers in uw organisatie en werk indien nodig relevante documentatie bij.
 • De eDiscovery-beheerders van uw organisatie moeten nu een totaaloverzicht hebben van alle bewaarbeleidsregels in de tenant, de locaties binnen deze beleidsregels en de status van het bewaarbeleid.

Bewaar beheren in eDiscovery (Premium) | Microsoft Leren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top