Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 04-02-2024

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

04-February-2024 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) IntelliFrame experiences on new Teams app and Recognition expansion
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC695502
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 februari 2024: We hebben de tijdlijn voor de uitrol hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Dit is een tweedelige update, met: 

IntelliFrame
 1. ervaart beschikbaarheid in nieuwe Teams-app voor desktop, 
 2. Uitbreiding van herkenningsondersteuning voor scenario’s zoals het
 3. doorsturen van uitnodigingen voor vergaderingen en het nudge van Teams-vergaderingen (zie hieronder voor details)
  • IntelliFrame-ervaringen van Edge-camera’s zoals Yealink Smartvision 60 zijn momenteel beschikbaar op het Teams Desktop-platform. Met deze update willen we de beschikbaarheid van IntelliFrame in de nieuwe Teams-app aankondigen.
  • Herkenningsuitbreiding: deze update is van toepassing op zowel de bestaande als de nieuwe Teams-bureaublad-app. Voorheen werd herkenning alleen ondersteund wanneer een organisator de vergaderruimte uitnodigde met Intelligente camera aangesloten. Met deze update kunnen we de volgende scenario’s ondersteunen.
   • Vergadering doorsturen (zowel eenmalige als terugkerende vergaderingen
   • )
   • Teams nudge (met behulp van Naamlijst>deelnemer toevoegen)
   • Deelnemen via vergadering-ID (MTR gebruiken om deel te nemen aan een vergadering op basis van ID)
 4. Ook hebben we onder de functie “Herkenning” onze gebruikers gehoord en niet-herkende gebruikers hernoemd van “Gast” naar “Deelnemer”. In de toekomst zal met deze update iedereen die niet wordt herkend, hun naamlabel zien als ‘Deelnemer’.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 161427

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: we beginnen begin januari 2024 met de uitrol en verwachten medio januari 2024 te voltooien.

Standaardrelease: We beginnen medio januari 2024

met de uitrol en verwachten medio februari 2024 (voorheen eind januari) klaar te zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

IntelliFrame-ondersteuning in de nieuwe

Teams-app, zodat gebruikers die overschakelen naar de nieuwe Teams-app IntelliFrame kunnen ervaren via de met MTR verbonden intelligente camera’s.

Met aanvullende herkenningsscenario’s kunnen gebruikers hun naamlabels zien die zijn gegenereerd in de meeste vergaderscenario’s, met uitzonderingen zoals vergaderingen met meerdere tenants die nog niet worden ondersteund. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]U kunt overwegen uw training en documentatie waar nodig bij te werken. 


Microsoft Entra ID: New Microsoft teams-specific consent settings
Category:Microsoft Entra Microsoft Teams
Nummer:MC712143
Status:stayInformed

Voor Microsoft Entra en Microsoft Teams introduceren we twee nieuwe resourcespecifieke toestemmingsinstellingen (RSC) voor teams en chats om de acceptatie van veilige apps te verbeteren. Deze instellingen zijn van invloed op Chat RSC en Team RSC voor apps in Microsoft Teams. Deze update stelt beheerders op Teams-niveau ook in staat om deze instellingen onafhankelijk te beheren. Bestaande instellingen en API voor toestemming van groepseigenaren en de bestaande Chat RSC-API worden met deze update buiten gebruik gesteld. [Wanneer dit zal gebeuren:]Standaardrelease: We beginnen begin maart 2024 met de uitrol en verwachten dit medio maart 2024 af te ronden. 

Zie het gedeelte Wat u moet doen om u voor te bereiden op specifieke datums van dit bericht.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Voorlopig worden de nieuwe teamspecifieke instellingen beheerd met behulp van Microsoft Graph PowerShell-commandlets. Alle huidige instellingen voor Group Owner UX en Chat RSC API worden uiterlijk op 14 maart 2024 gemigreerd naar de nieuwe Team RSC en Chat RSC PowerShell-instellingen. Er is geen actie nodig, maar beheerders kunnen er optioneel voor kiezen om hun Chat RSC- of Team RSC-instellingen te wijzigen met Microsoft Graph PowerShell-commandlets vóór 4 maart 2024 om de huidige instellingen handmatig te behouden.

Voorheen werd Team Resource-Specific Consent (RSC) beheerst door de instelling Toestemming van de groepseigenaar in het Microsoft Entra-beheercentrum en werd deze alleen beheerd door Entra-beheerders. De toestemmingsinstelling voor groepseigenaren wordt buiten gebruik gesteld met de implementatie van de nieuwe PowerShell RSC-instellingen.

RW1hosm?ver=9b68 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Voorheen werd Chat Resource-Specific Consent (RSC) beheerd door Graph API in teamsAppSettings. De waarde isChatResourceSpecificConsent in deze API wordt afgeschaft en beheerd via de nieuwe Chat-RSC-instelling in PowerShell. Op 14 maart 2024 begint de afschaffing van isChatResourceSpecificConsent en moet u de nieuwe Microsoft Graph PowerShell-commandlets gebruiken om wijzigingen aan te brengen in Chat RSC in uw tenant. 

admin settings

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

We bieden een voorselectieperiode van vier weken voordat we de nieuwe instellingen introduceren, zodat Teams-beheerders de tijd hebben om aanpassingen aan te brengen. De voorselectieperiode begint op 5 februari 2024 en zal tegen 14 februari 2024 geleidelijk worden uitgerold naar alle huurders. Tijdens de voorselectieperiode kunnen Entra-beheerders de PowerShell-commandlets gebruiken om hun gewenste Team RSC- en Chat RSC-instellingen vooraf te selecteren. Nadat de voorselectieperiode op 4 maart 2024 is afgelopen, kunnen Teams-beheerders deze instellingen ook aanpassen. Dit heeft geen invloed op je huidige Team en Chat RSC-instellingen tijdens deze voorselectieperiode. Het nieuwe beleid gaat geleidelijk in op 7 maart 2024 en wordt tegen 14 maart 2024 volledig uitgerold naar alle huurders. Wanneer de nieuwe instellingen worden uitgerold, krijgen ze een nieuwe ManagedByMicrosoft-status. Instructies voor het wijzigen van de nieuwe teamspecifieke toestemmingsinstellingen zijn te vinden in de sectie Toestemmingsinstellingen configureren van RSC-machtigingen verlenen aan een app – Teams | Microsoft Learn.

Microsoft Purview | Insider Risk Management: New Reports page
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC712144
Status:stayInformed

In Microsoft Purview | Insider Risk Management, we zijn bezig met het uitrollen van een nieuwe Rapportenpagina.

Insider Risk Management correleert verschillende signalen om potentiële kwaadaardige of onbedoelde interne risico’s te identificeren, zoals IP-diefstal, datalekken en beveiligingsschendingen. ingewijde

Risicobeheer stelt klanten in staat om beleid op te stellen op basis van hun eigen interne beleid, governance en organisatorische vereisten. Gebruikers zijn standaard gepseudonimiseerd met privacy by design en er zijn op rollen gebaseerde toegangscontroles en auditlogboeken aanwezig om de privacy op gebruikersniveau te waarborgen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 169889.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol van Public Preview is in november 2023 begonnen.

Standaardrelease: We beginnen eind januari 2024 met de uitrol en verwachten eind februari 2024 klaar te zijn. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

In Insider Risk Management worden de drie grafieken die momenteel beschikbaar zijn op de pagina Waarschuwingen (het totale aantal waarschuwingen dat moet worden beoordeeld, de gemiddelde tijd die nodig is om waarschuwingen op te lossen en het overzicht van waarschuwingen) verplaatst naar de nieuwe pagina Rapporten.

RW1hjzP?ver=f3f3 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om deze verandering voor te bereiden. U kunt uw beheerders op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.

U kunt toegang krijgen tot Insider Risk Management in de =” https:=”” purview.microsoft.com=”” compliance”=”” target=”_blank”>

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]
Er

is geen actie nodig om u voor te bereiden op deze wijziging. U kunt uw beheerders op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.

U hebt toegang tot Insider Risk Management in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie: Onderzoek activiteiten op het gebied van intern risicobeheer | Microsoft Leren

Microsoft SharePoint Online: Create custom document library templates
Category:SharePoint Online
Nummer:MC712146
Status:stayInformed

In Microsoft SharePoint Online introduceren we de mogelijkheid om aangepaste documentbibliotheeksjablonen te maken met behulp van de bestaande op PowerShell gebaseerde hulpprogramma’s voor het maken van aangepaste lijstsjablonen.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen begin februari 2024 met de uitrol en verwachten medio februari 2024 klaar te zijn.

Standaardrelease (invoegomgevingen): We beginnen eind februari 2024 met de uitrol en verwachten medio maart 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Als globale beheerder of SharePoint-beheerder in Microsoft 365 kunt u aangepaste lijstsjablonen opgeven voor gebruikers in uw organisatie. Met deze wijziging ondersteunen deze hulpprogramma’s het maken van documentbibliotheeksjablonen (op basis van sjabloon-ID 101) en lijstsjablonen (op basis van sjabloon-ID 100).

Deze sjablonen zijn zichtbaar in de nieuwe ervaring voor het maken van documentbibliotheken, op de volgende twee locaties

:1) SharePoint Home > Nieuwe > Documentbibliotheek

2) SharePoint-site > Site-inhoud > Nieuwe > Documentbibliotheek

RW1hdFS?ver=d7a5 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om deze verandering voor te bereiden. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.

Informatiebronnen

voor beheerders: Add-SPOListDesign (Microsoft.Online.SharePoint.PowerShell) | Microsoft Learn

Voor eindgebruikers: Aangepaste lijstsjablonen – SharePoint in Microsoft 365 | Microsoft Leren

Microsoft 365 apps on iOS can create PDFs that inherit sensitivity labels from source files
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC712147
Status:stayInformed

Wanneer u Microsoft 365-apps op iOS gebruikt voor Word, Excel en PowerPoint, worden deze labels ook toegepast op Adobe Acrobat-PDF’s die in deze apps zijn gemaakt.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 363454.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen medio februari 2024 met de uitrol en verwachten medio maart 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers die vertrouwelijkheidslabels hebben geconfigureerd in Word-, Excel- en

PowerPoint-documenten, zien dezelfde labels in PDF’s die zijn gemaakt in Word, Excel en PowerPoint voor iOS. Gebruikers die een beveiligd Office-document proberen te converteren naar PDF, moeten eerst de versleutelingsbeveiliging verwijderen (als ze de rechten hebben om deze te verwijderen).

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Meer informatie vindt u in de sectie PDF-ondersteuning van Vertrouwelijkheidslabels beheren in Office-apps | MS Leren.

Er is geen actie nodig om deze verandering voor te bereiden. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.

Microsoft 365 apps on Android can create PDFs that inherit sensitivity labels from source files
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC712148
Status:stayInformed

Wanneer u Microsoft 365-apps op Android gebruikt voor Word, Excel en PowerPoint, worden deze labels ook toegepast op Adobe Acrobat-PDF’s die in deze apps zijn gemaakt.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 363449.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standard Release: We beginnen medio februari 2024 met de uitrol en verwachten medio maart 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers die vertrouwelijkheidslabels hebben geconfigureerd in Word-, Excel- en PowerPoint-documenten, zien dezelfde labels in PDF’s die zijn gemaakt in Word, Excel en PowerPoint voor iOS. Gebruikers die een beveiligd Office-document proberen te converteren naar PDF, moeten eerst de versleutelingsbeveiliging verwijderen (als ze de rechten hebben om deze te verwijderen).

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Meer informatie vindt u in de sectie PDF-ondersteuning van Vertrouwelijkheidslabels beheren in Office-apps | MS Leren.

Er is geen actie nodig om je voor te bereiden op deze verandering. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.

Viva Engage: New Articles feature
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC712149
Status:stayInformed

Artikelen zijn een nieuw berichttype voor Microsoft Viva Suite en Employee Communications and Communities-klanten in Viva Engage. Articles biedt de flexibiliteit om rich media aan een bericht toe te voegen, langere berichten te maken en Viva Engage te gebruiken om te bloggen. Zakelijke communicatoren kunnen nu rechtstreeks in Viva Engage genieten van de flexibiliteit en eenvoud van contentcreatie, met controle over opmaak en ontwerp. Artikelen kunnen op elk apparaat worden bekeken.

Artikelen bieden leiders en werknemers een eenvoudige manier om hun perspectieven, inzichten en kennis met de organisatie te delen, waardoor een gevoel van verbondenheid en trots wordt bevorderd. Viva Engage biedt ook gespreks- en doelgroepanalyses voor artikelen, waardoor communicatoren en leiders kunnen begrijpen welke inhoud resoneert met werknemers en hun communicatiestrategieën kunnen verbeteren.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 177407.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen medio februari 2024 met de uitrol en verwachten begin maart 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Werknemers kunnen artikelen bekijken, reageren en erop reageren als onderdeel van uw bestaande Microsoft 365-licentie. Om een artikel te maken, moet de werknemer een licentie hebben voor Viva suite of Employee Communications and Communities (C&C)

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om deze verandering voor te bereiden. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.

Viva Engage screen

Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, and Microsoft Teams on Apple visionOS
Category:Microsoft Teams Microsoft 365 apps
Nummer:MC712150
Status:stayInformed

De eerste release van Word, Excel, PowerPoint en Teams op Apple visionOS ondersteunt zowel Enterprise- als Consumer-accounts.

[Hoe dit van invloed is

op uw organisatie]Voor Enterprise-accounts

heeft uw organisatie mogelijk nalevingsvereisten voor apparaten en toepassingen die worden afgedwongen via Microsoft Entra Voorwaardelijke toegang die van invloed zijn op uw vermogen om toegang te krijgen tot Enterprise-accounts op visionOS.

Voor ondersteuning voor Microsoft Intune-besturingssystemen voor apparaat- en toepassingsbeheer raadpleegt u Besturingssystemen en browsers die worden ondersteund door Microsoft Intune | Microsoft Learn. [Wat u moet doen om u voor te bereiden]Voordat u deze ondersteuning test, raadpleegt u de vereisten van uw organisatie voor voorwaardelijke toegang, inclusief apparaat- en toepassingsnaleving, om te bepalen of visionOS is toegestaan voor uw organisatie. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top