Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 04-11-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

04-November-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Microsoft Teams: Stream Preview and Playback in Teams Chat and Channels
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC649917
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 november 2023: We hebben de uitroltijdlijn hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Gebruikers kunnen Stream-video’s rechtstreeks in Teams Chat en Channel bekijken en afspelen zonder ze in een browser te hoeven openen en naar Stream te gaan. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 127596

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind juli 2023

met de uitrol en zullen naar verwachting medio november 2023 (voorheen eind oktober 2023) klaar zijn met de uitrol.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Streamvideo’s die zijn opgeslagen in OneDrive en SharePoint zijn nu ingesloten in chat en kanalen, zodat gebruikers ze rechtstreeks in Teams kunnen bekijken en afspelen zonder dat ze een browservenster hoeven te openen.

RW182Py?ver=b705 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er wordt op dit moment niets van je verlangd. U kunt uw gebruikers hiervan op de hoogte stellen en indien nodig alle relevante trainingsdocumentatie bijwerken.

(Updated) Microsoft Purview Information Protection: Require sensitivity label to restrict permissions
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC660616
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 november 2023: We hebben de tijdlijn voor de uitrol hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Gebruikers met toegang tot Microsoft Information Protection (MIP) worden omgeleid van oude beveiligingsmechanismen naar de moderne ervaring met vertrouwelijkheidslabels.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 109532

[Wanneer dit gebeurt:]

Preview: We beginnen met de uitrol medio augustus 2023 (voorheen eind juli) en voltooien begin september 2023 (voorheen half augustus).

Standaardrelease: We beginnen eind september 2023 met de uitrol (voorheen begin september) en zijn begin februari 2024 voltooid (voorheen eind oktober).

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Gebruikers kunnen geen IRM-beveiliging meer toepassen op nieuwe of bestaande documenten en worden in plaats daarvan gevraagd om MIP-labels toe te passen.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Gebruikers met toegang tot MIP die de oude IRM-beveiligingsmechanismen vereisen, moeten ofwel overstappen op MIP-labels of een registersleutel aanvragen die kan terugkeren naar het oude gedrag.

Microsoft Purview compliance portal: Communication Compliance Advanced trainable classifiers to detect workplace safety
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC666165
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 november 2023: We hebben de uitroltijdlijn hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Microsoft Purview Communication Compliance komt binnenkort beschikbaar als openbare preview en introduceert geavanceerde trainbare classificaties die gebruikmaken van grote taalmodellen om veiligheidsscenario’s op de werkplek te detecteren. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 146859

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol naar openbare preview begint medio december 2023 (voorheen september) en is eind maart 2024 voltooid (voorheen eind december). 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Geavanceerde trainbare classificaties om veiligheidsscenario’s op de werkplek te detecteren: Er worden nieuwe detecties toegevoegd aan Communication Compliance waarmee u veiligere online omgevingen kunt bouwen door potentiële haat en geweld te detecteren en vervolgens ernstscores toe te wijzen aan onveilige tekst in verschillende talen. Deze classificaties zijn gebouwd met behulp van grote taalmodellen. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Microsoft Purview Communication Compliance biedt de hulpprogramma’s om organisaties te helpen bij het detecteren van schendingen van zakelijk gedrag en naleving van regelgeving (bijv. SEC of FINRA), zoals gevoelige of vertrouwelijke informatie, intimiderend of bedreigend taalgebruik en het delen van inhoud voor volwassenen. Gebruikersnamen zijn standaard gepseudonimiseerd met privacy by design, op rollen gebaseerde toegangscontroles zijn ingebouwd, onderzoekers worden aangemeld door een beheerder en er zijn auditlogboeken aanwezig om de privacy op gebruikersniveau te waarborgen.

U hebt toegang tot de Communication Compliance-oplossing in the Microsoft Purview-nalevingsportal.  

Meer informatie: Meer informatie over Communication Compliance  

(Updated) Microsoft Purview Information Protection Tracking and Revocation – End-User Tracking and Revocation
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC669740
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 november 2023: We hebben de uitroltijdlijn hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Vanuit het vertrouwelijkheidsmenu hebben eigenaren van Office-bestanden die zijn beveiligd met een vertrouwelijkheidslabel toegang tot de Microsoft Purview-nalevingsportal om gebruikerstoegangspogingen te bekijken en indien nodig de toegang in te trekken.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We zijn begonnen met de uitrol en verwachten eind augustus klaar te zijn. – Voltooi

de registratie begint medio oktober 2023 (voorheen eind

augustus) met de uitrol naar productie en zal naar verwachting medio november 2023 (voorheen eind oktober) worden voltooid.

Track & Revoke begint met de uitrol naar productie, begint eind oktober 2023 (voorheen eind augustus) en zal naar verwachting medio november 2023 (voorheen half september) worden voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

De functie Microsoft Purview Information Protection Tracking and Revocation is standaard ingeschakeld. Als u de functie wilt uitschakelen, gebruikt u de opdrachtlet Disable-AipServiceDocumentTrackingFeature. 

[Wat u moet doen

om u voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om u voor te bereiden op deze verandering. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie zo nodig bijwerken.

(Updated) Microsoft 365 admin center: New Premium Teams Usage Report
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC673714
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 november 2023: We hebben de tijdlijn voor de uitrol hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Er is een nieuw productgebruiksrapport beschikbaar in de gebruiksrapporten van het Microsoft 365-beheercentrum om beheerders te helpen begrijpen hoe Microsoft Teams Premium binnen hun organisatie wordt gebruikt door dagelijks actieve gebruikers, functies en door betaalde en proeflicentietypen.

Teams Premium-gebruiksrapporten bevatten dagelijks actieve gebruikers en drie functies in de eerste release: door de organisatie gedefinieerde achtergronden, aangepaste samenkomstmodus en live vertaalondertiteling. In toekomstige iteraties komen er extra functiestatistieken.

Het rapport toont trends in de afgelopen 30-7-90-180 dagen, inclusief een weergave per gebruiker, en bevat de laatste actieve datum en licentiegegevens van de gebruiker.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 163426.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard release. We beginnen eind september 2023 met de uitrol (voorheen begin september) en de voltooiing wordt naar verwachting medio november (voorheen eind oktober) verwacht.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Beheerders met de machtigingen correct hebben binnenkort toegang tot nieuwe gebruiksrapporten voor Teams Premium.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Om toegang te krijgen tot de nieuwe rapporten, gaat u naar Rapporten -> Gebruik -> Teams Premium.

Raadpleeg voor meer informatie over deze rapporten het volgende documentation.


Viva Engage AMA Events Enables Private AMA and Now Allows Multiple Hosts and Organizers
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC677835
Status:stayInformed

Tegenwoordig staan Viva Engage AMA’s alleen AMA-evenementen toe die openbaar zijn en openstaan voor de hele organisatie, hoewel ze mogelijk alleen worden gepromoot voor specifieke groepen mensen, kunnen ze worden ontdekt en toegankelijk voor iedereen in de organisatie. Met deze update kunt u met AMA Events uw evenement nu privé maken en alleen toegankelijk maken voor een specifieke lijst met deelnemers. Daarnaast brengen we ook een manier uit waarop je maximaal 10 hosts en organisatoren kunt toevoegen om de soorten evenementen die je kunt organiseren uit te breiden en moderatie gemakkelijker te maken.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 174141

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind september 2023 met de uitrol

en verwachten de uitrol begin oktober 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers hebben meer controle over hun AMA-evenementen met de mogelijkheid om ze privé te maken en meerdere gastheren en organisatoren voor het evenement te hebben.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is op dit moment niets nodig om je voor te bereiden op deze verandering. We raden aan om bedrijfscommunicatoren en leiders op de hoogte te stellen van deze updates, omdat dit hen kan helpen de AMA-mogelijkheid in Viva Engage te benutten, aangezien deze nu meer scenario’s ondersteunt.

(Updated) Syntex OCR for image-only multi-page PDF and TIFF
Category:Microsoft Syntex
Nummer:MC679314
Status:planForChange

Bijgewerkt op 2 november 2023: We hebben besloten de functie terug te draaien en aanvullende wijzigingen aan te brengen voordat deze wordt uitgerold. Bedankt voor uw feedback en we zullen via het berichtencentrum communiceren wanneer we klaar zijn om verder te gaan.

Met deze update wordt er ook tekst geëxtraheerd voor PDF- en TIFF-bestanden met alleen afbeeldingen van meerdere pagina’s in de bibliotheken die u hebt geconfigureerd voor Syntex OCR. Deze geëxtraheerde tekst is beschikbaar voor Microsoft Purview-scenario’s en voor scenario’s met zoekopdrachten voor eindgebruikers.  Voor PDF- en TIFF-documenten met meerdere pagina’s wordt OCR per pagina in rekening gebracht.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 124940

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We zullen op dit moment niet uitrollen.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

In de bibliotheken waar u OCR hebt geconfigureerd, wordt tekst geëxtraheerd naar meer bestanden.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:

Controleer uw configuratie van Syntex OCR in het Microsoft Admin Center en zorg ervoor dat deze is toegepast op de gewenste sites. Informeer eindgebruikers over de mogelijkheid om deze sites beter te doorzoeken. Informeer compliancebeheerders over de toegenomen dekking van hun beleid.  

Als u OCR nog niet hebt geconfigureerd, gaat u naar Setup–> Files and Content –>Set up Syntex en maakt u verbinding met een Azure-abonnement om Syntex in te stellen. Selecteer vervolgens de sites die u wilt laten OCR’en in het gebied Syntex beheren in de MAC of in Microsoft Purview onder instellingen. 

(Updated) Microsoft Viva: Refreshed Landing Experience for Viva Connections Desktop
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC682306
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 2 november 2023: De vernieuwde Viva Connections-ervaring zal naar verwachting medio november worden vrijgegeven aan onze klanten. Deze nieuwe ervaring wordt op verschillende tijdstippen weergegeven voor verschillende gebruikers in een tenant. Tegen januari 2024 verwachten we klaar te zijn met het uitrollen van deze functie naar alle klanten.

Als onderdeel van deze update wordt de sectie Resources bijgewerkt en worden gegevens opgehaald uit een andere bron dan algemene navigatie. Om u voor te bereiden op deze aankomende release, raden we Connections-beheerders aan de onderstaande stappen te volgen.:

De vernieuwde Viva Connections-landingservaring biedt een intuïtievere lay-out en introduceert verschillende gevraagde nieuwe functies, waaronder merkmogelijkheden, het verzenden van aankondigingen, een vernieuwde sectie Resources en ondersteuning voor verschillende kaartformaten. Deze ervaring brengt de feed ook terug naar de viewport op je Connections-pagina.

Dit zijn de updates die we verwachten dat onze nieuwe lay-out zal bieden:

 • Aankondigingen – Belangrijke tijdgevoelige informatie dook op op desktop, mobiel en tablet.
 • Hero-sectie: deze nieuwe sectie richt zich op organisatienieuws en brengt de Connections Feed naar de viewport.
 • Dashboardlay-out – Het Dashboard-gedeelte evolueert om vloeiender te zijn met inline-uitbreiding.
 • Bronnen – Introduceert een nieuwe sectie voor door het bedrijf samengestelde links die verschillen van algemene navigatie. De nieuwe sectie biedt meer flexibiliteit om een unieke lijst te hebben met visuals zoals pictogrammen.
 • Viva Suite-links
 • verplaatst – Viva Suite-links zijn verplaatst naar de onderkant van de ervaring en bieden links waarvoor de gebruiker een licentie heeft met een bijbehorende beschrijving.
 • Volledige paginafeed
 • – Volledige paginafeed bestaat nu met een eigen draaipunt die boven aan de pagina wordt weergegeven.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 176677

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol

wordt opgesplitst in twee fasen:

 • De uitrol van fase 1 zal naar verwachting begin november 2023 beginnen en naar verwachting medio januari 2024 voltooid zijn.
 • De uitrol van fase 2 zal naar verwachting begin februari 2024 van start gaan en naar verwachting eind maart 2024 voltooid zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

 • De feed bevindt zich nu in de viewport van uw pagina Verbindingen. Uw communicatieteam kan belangrijk organisatienieuws delen met werknemers, dat wordt weergegeven in het Hero-gedeelte bovenaan de pagina.
 • Gebruikers worden op de hoogte gebracht van nieuwe aankondigingen via de Viva Connections-app via de Viva Connections-app op desktop, mobiel en tablet.
 • Met de bijgewerkte bronnenervaring kunt u een lijst met bedrijfslinks beheren met ondersteuning voor het toevoegen van pictogrammen en afbeeldingen, samen met URL’s, die het merk en de visie van uw bedrijf laten zien. Daarnaast is het de bedoeling dat in de tweede fase van deze update een door de gebruiker beheerde sectie wordt uitgebracht voor werknemers om hun eigen links te beheren. De bijgewerkte resource-ervaring vervangt de huidige algemene navigatie. Globale navigatie is echter nog steeds toegankelijk door te dubbelklikken op de Connections-app.

RW1dp6Y?ver=b12e - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]U

kunt gebruikers op de hoogte stellen van deze updates en alle relevante trainingsdocumentatie bijwerken.

Als u uw bestaande

koppelingen wilt overzetten van uw bestaande algemene navigatie naar de sectie nieuwe resources in de nieuwe Viva Connections-desktopervaring, moet u deze stappen volgen

:
 1. Open de onderstaande koppeling naar de ingerichte SharePoint-lijst met de URL van uw startsite: ({SiteUrl}/Lists/CompanyList006e2221e1df45c0875383a98de5ecf1/AllItems.aspx) vóór de lancering in november 2023 en voeg uw bedrijfskoppelingen eraan toe.
 2. In de lijst zijn er twee verplichte velden die u moet invullen om een koppeling naar uw exemplaar toe te voegen: Titel en Link-URL.
 3. Controleer en voeg de koppelingen toe aan de lijst om deze beschikbaar te maken in uw Connections-exemplaar wanneer we live gaan. Zodra de twee velden zijn ingevuld, wordt er een link in de lijst opgeslagen. Het maximale aantal links dat kan worden opgeslagen is 48 links.

Hier volgen de instructies voor het vinden van de site-URL die nodig is voor het instellen van bronnen:

 1. Als u de URL van uw site wilt vinden, gaat u naar het Microsoft-beheercentrum en selecteert u in het menuvenster de optie Instellen
 2. Eenmaal geselecteerd, navigeert u naar Uitgelichte collecties en selecteert u Microsoft Viva
 3. Navigeer vanaf daar en selecteer Viva Connections
 4. Selecteer op het tabblad Installatie en beheer de optie Viva Connections-ervaringen maken en beheren
 5. Selecteer de tenant(s) die u wilt bewerken en zodra u deze hebt geselecteerd, ziet u een sectie met de tekst URL (dit is de URL naar uw Connections-exemplaar).
 6. RW1eCCo?ver=f9c0 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist(

  Microsoft Admin Center for Viva Connections geeft aan waar beheerders de site-URL kunnen vinden.)

Preview the new Teams web client on Edge and Chrome
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC686911
Status:stayInformed

Vandaag beginnen we met het uitrollen van de preview van de nieuwe Teams-webclient naar Edge- en Chrome-browsers. Onze nieuwe Teams-webclient is gebouwd op dezelfde basis als onze nieuwe Teams-desktopclients en biedt Edge- en Chrome-webgebruikers nieuwe snelheid, prestaties en flexibiliteit bij het gebruik van Teams.

<

p style=””>[Wanneer dit zal gebeuren:]

We zijn nu begonnen met de uitrol hiervan. 

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Wat zijn de voordelen voor mijn organisatie:

Ons doel voor de nieuwe Teams-web-app is om een bijna identieke ervaring te bieden aan onze nieuwe Teams-desktop-app. Zowel de nieuwe Teams-webclient als de desktopclients delen dezelfde onderliggende infrastructuur die is gebouwd om de laadtijden te verbeteren, kanaal- en chatswitches te verbeteren en het geheugengebruik te verminderen.

Webgebruikers zien dezelfde wisselknop Probeer de nieuwe Teams als desktopgebruikers, behalve dat de webervaring geen extra download of installatie vereist.

Opmerking: Niet alle klantsegmenten (Education, Special Cloud, GCC, GCC-High en DoD) ontvangen deze update op dit moment.

Hoewel de nieuwe preview-versie van Teams op het web bijna dezelfde functionaliteit bevat als de klassieke versie van Teams op het web, is het schakelen tussen tenants tijdelijk niet beschikbaar. Deze functie komt binnenkort beschikbaar.

Bezoek deze pagina voor meer informatie over wat er momenteel beschikbaar is en wat er binnenkort op stapel staat.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Hoe bekijk ik een voorbeeld van de nieuwe Teams-ervaring:

 • Als u zich in de openbare preview-programma of Targeted release-programma bevindt, hebt u toegang tot de schakelaar Probeer de nieuwe Teams. Onze preview wordt op 2 november 2023 uitgerold naar Chrome- en Edge-browsers.

  Opmerking: Beheerders kunnen personen of de hele organisatie kiezen om updates te ontvangen in het programma Targeted release.
 • Als u in productie bent, hebt u als beheerder de mogelijkheid om uw gebruikers aan te melden met behulp van de Teams updatebeheerbeleid om te selecteren welke gebruikers in uw organisatie de wisselknop kunnen zien en toegang kunnen krijgen tot nieuwe Teams. Gebruikers kunnen de nieuwe Teams gebruiken en op elk moment terugschakelen naar de klassieke versie van Teams. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u zo vroeg mogelijk volledig in staat bent om nieuwe Teams uit te proberen op een manier die bij u past.

=””>Ga naar het artikel support of downloadbronnen voor meer informatie over hoe u aan de slag kunt gaan met de nieuwe Teams-ervaring.

=””>Aanvullende informatie en support Blog
Microsoft Purview Data Lifecycle Management: Upcoming retirement of SharePoint Online Record Center site features
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC686912
Status:planForChange

Microsoft Purview Data Lifecycle Management en Microsoft Purview Records Management-functies bieden organisaties flexibiliteit en een schaalbare oplossing om proactief inhoud in Microsoft 365 te bewaren of te verwijderen.

We hebben een langetermijnplan voor de oudere functies die worden gebruikt voor recordbeheer in SharePoint Online en die geen deel uitmaken van Microsoft Purview Records Management of Purview Data Lifecycle Management. De eerste set functies die buiten gebruik worden gesteld, zijn:

 • Recordcentrum-sitesjabloon, die wordt gebruikt om een nieuwe Recordcentrum-site te maken.
 • Configureer systemen om bestanden naar een site te verzenden met behulp van de programmeerbare interface van het Record Center (gewoonlijk aangeduid als “verzenden naar”-locatie).
 • Inhoud Organisator

Voor meer informatie over de pensioenregeling die begint met het verwijderen van de ondersteuning voor nieuwe configuraties van deze functies, zie: Gebruik Microsoft Purview-oplossingen voor risico’s en naleving in plaats van de oudere functies voor informatiebeheer en recordbeheer in SharePoint voor Microsoft 365

Het pensioenplan is niet van toepassing op functies voor SharePoint Server (on-premises).

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De buitengebruikstelling van deze functies begint begin januari 2025.

In de aanloop naar deze datum worden aanvullende herinneringen gedeeld.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Deze buitengebruikstelling kan van invloed zijn op uw organisatie als u een van deze functies of functiegedrag gebruikt.

Het buiten gebruik stellen van deze functies van het Recordcentrum omvat de volgende resultaten:

 • De functie wordt mogelijk niet meer ondersteund door Microsoft-ondersteuning.
 • Het is mogelijk niet meer zichtbaar in de gebruikersinterface.
 • Configuraties zijn mogelijk niet beschikbaar via de gebruikersinterface of programmatisch, inclusief in- en uitschakelacties.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Microsoft migreert niet automatisch uw oudere functies voor informatiebeheer en SharePoint-recordbeheer in SharePoint Online. Als u ervoor kiest om niet te migreren naar ondersteunde functies, worden de oudere functies mogelijk niet meer ondersteund.

Tussen nu en de volledige buitengebruikstellingsdatum van de functie hebt u de flexibiliteit om uw scenario’s volgens uw eigen schema te migreren. Zie Migratiestrategieën voor het verplaatsen naar Microsoft Purview risico- en nalevingsoplossingen van oudere informatiebeheer- en recordbeheer voor SharePoint voor meer informatie over migratiestrategieën en moderne functies die u in plaats daarvan kunt gebruiken.

We raden u aan deze wijziging door te geven aan het team dat verantwoordelijk is voor gegevenslevenscyclus en recordbeheer en SharePoint-recordbeheer in uw organisatie.

Microsoft Stream: Collaborative notes in Teams meeting recordings
Category:Microsoft Stream
Nummer:MC686914
Status:stayInformed

Met deze functie kunnen gebruikers notities van gezamenlijke vergaderingen bekijken en bewerken terwijl ze opnamen van Teams-vergaderingen bekijken in Stream. Met samenwerkingsnotities kunnen deelnemers aan de vergadering co-creëren en samenwerken aan hun vergaderagenda, notities en actiepunten. Aangezien samenwerkingsnotities een Loop-component zijn, is deze altijd gesynchroniseerd, ongeacht op hoeveel plaatsen ze zich bevinden. Toegewezen taken in gezamenlijke vergadernotities worden automatisch gesynchroniseerd met To Do & Planner.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 164191

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De gerichte release wordt medio november 2023 uitgerold.

Standard Release wordt eind januari 2024 uitgerold.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers kunnen notities van gezamenlijke vergaderingen bekijken en bewerken terwijl ze opnamen van Teams-vergaderingen bekijken in Stream.

Opmerking: Sommige gebruikers zien deze functie mogelijk eerder dan andere gebruikers van uw organisatie.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is op dit moment geen actie van u vereist.

Audit – New Stream Logs for Microsoft Purview Audit Standard Users
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC686916
Status:stayInformed
Microsoft

Purview breidt de toegang uit tot bredere gebeurtenissen voor cloudbeveiligingsactiviteiten voor Microsoft Stream. Als onderdeel van de wijzigingen zullen standaardgebruikers van Purview Audit beginnen met het genereren van 5 nieuwe Microsoft Stream-gebeurtenissen die eerder alleen zijn gegenereerd voor gebruikers met een Audit Premium-licentie. De volgende gebeurtenissen worden nu beschikbaar gesteld voor alle Audit Standard-gebruikers:

  StreamInvokeGetTranscript StreamInvokeChannelView StreamInvokeGettExtTrack
 1. StreamInvokeGetVideo
 2. StreamInvokeGroupView

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 180738

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint begin november 2023 en zal naar verwachting medio november 2023 voltooid zijn. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Alle Audit Standard-gebruikers beginnen met het genereren van de volgende Stream-gebeurtenissen:

 1. StreamInvokeGetTranscript
 2. StreamInvokeChannelView
 3. StreamInvokeGettExtTrack
 4. StreamInvokeGetVideo
 5. StreamInvokeGroupView

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er zijn geen speciale activeringsinstructies voor het activeren van Stream-gebeurtenissen. 

Simplified Compose Experience for Teams
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC686919
Status:stayInformed

Teams Compose is het hart van samenwerking, waar alle Teams-berichten elke maand stromen. Het is ook de toegangspoort tot een schat aan functies, van Co-Pilot tot Files, Loops, Video en Platform Apps.

Hoewel de mogelijkheden van Teams met grote sprongen zijn gegroeid, is de compositie-ervaring grotendeels ongewijzigd gebleven. Deze update pakt uitdagingen op het gebied van bruikbaarheid, schaalbaarheid en informatiedichtheid aan. We hebben de opstelervaring vereenvoudigd, de bruikbaarheid voor verschillende uitgebreide ontwerpscenario’s verbeterd, schaalbare patronen vastgesteld voor alle opstelacties en deze geoptimaliseerd voor uw dagelijkse behoeften. Maak je klaar om te genieten van een meer naadloze en efficiënte samenwerkingservaring!

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 123486

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen begin december 2023 met de uitrol en verwachten medio december 2023 klaar te zijn.

Standaardrelease: We beginnen eind januari 2024 met de uitrol en verwachten begin februari 2024 klaar te zijn.

GCC: We beginnen medio februari 2024 met de uitrol en verwachten eind februari 2024 klaar te zijn.

GCCH: We beginnen begin maart 2024 met de uitrol en verwachten medio maart 2024 klaar te zijn.

DoD: We beginnen medio maart 2023 met de uitrol en verwachten eind maart 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Alle Teams-gebruikers kunnen nog steeds alles doen wat ze eerder in Teams hebben gedaan, maar nu is de toegang tot deze functies eenvoudiger en duidelijker.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er zijn geen wijzigingen nodig om u voor te bereiden op deze wijziging.


Dynamics 365 – Service Update 23105 for EUR
Category:Dynamics 365 Apps
Nummer:MC687101
Status:stayInformed
We hebben een kleine service-update gepland voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving in de EUR-regio.

Station 4: Start onderhoudsvenster: 01 december 2023, 18:00 UTC
Station 4: Einde onderhoudsvenster: 02 december 2023, 03:00 UTC

Wat betekent dit voor mij?
Als onderdeel van deze service-update kunnen de volgende functiegebieden worden beïnvloed:
Het versienummer voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving wordt bijgewerkt naar versie 9.2.23105.00000 of hoger nadat de databasebewerkingen op de achtergrond zijn voltooid.

Hoewel er geen verslechtering van de serviceprestaties of beschikbaarheid wordt verwacht, wordt deze service-update buiten de normale kantooruren gepland om mogelijke gevolgen voor uw omgeving tot een minimum te beperken. Tijdens deze onderhoudsperiode kunnen gebruikers korte, intermitterende gevolgen zien, zoals tijdelijke SQL-fouten of een omleiding naar het inlogscherm. Als de impact optreedt buiten dit onderhoudsvenster, neem dan contact op met Microsoft Support.

Voor omgevingen met gebruikers over de hele wereld erkennen we dat ‘buiten de normale kantooruren’ een andere invloed op u kan hebben. Onze excuses voor de impact die dit kan hebben op uw gebruikers. We werken er hard aan om Microsoft Dynamics 365 te verbeteren en de impact van deze onderhoudsvensters te minimaliseren.

Welke actie moet ik ondernemen?
Communiceer op de juiste manier met uw Dynamics 365-beheerder en gebruikers. Neem contact op met de ondersteuning als u problemen ondervindt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top