Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 05-10-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

05-October-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

[Publications]: October 2023 updates for Office 365 for IT Pros just released!van @jcgm1978
Unveiling the Next Generation of OneDrivevan @mstcommunity
Unlocking Your Ecosystem Across Low-code Solutions and Microsoft 365 Copilotvan @MSPowerApps
Join the new Microsoft Security experience at Microsoft Ignite 2023van @MSFTSecurity
Power Apps announces new Copilot abilities, modern controls, and governance tools at the Power Platform Conferencevan @MSPowerApps
Find what you need with Microsoft Graph connectorsvan @Microsoft365Dev
Article: 3 Reasons Why Empathy Is Essential for Your Training Developmentvan @RobBogue
Can I limit external guest visibility to just one channel? #M365AMAvan @buckleyplanet
Cancelling Dataverse via DLP policy on the Default environmentvan @msolena2
How to Convert Custom Background Images for Teams 2.1van @12Knocksinna

Office 365 Roadmap Updated: 2023-10-05

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Web links from Microsoft Teams chats to open in Microsoft Edge; Teams chat will open side-by-side with link
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC669480
Status:planForChange

Update voor 4 oktober 2023: Deze Microsoft Teams-wijziging is begonnen met de uitrol naar Targeted Release. De standaard commerciële uitrol start begin november 2023 (voorheen eind september) en zal naar verwachting eind november zijn afgerond.

De Microsoft Teams-bureaubladapp voor Windows opent webkoppelingen vanuit Teams-chats in Microsoft Edge om een nieuwe web- en chatervaring naast elkaar mogelijk te maken.

Door weblinks in Edge te openen, kunnen gebruikers die links naast hun Teams-chats zien: weblinks worden geopend als nieuwe browsertabbladen en de Teams-chats worden ernaast geopend in de Edge-zijbalk. Deze nieuwe Teams-ervaring met één weergave in Edge is ontworpen om het schakelen tussen vensters te minimaliseren en gebruikers te helpen in de werkstroom te blijven terwijl ze naar webkoppelingen verwijzen. Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 126334. 

 

Deze wijziging om Edge te gebruiken om webkoppelingen vanuit Teams-chats te openen, volgt op een vergelijkbare, eerder aangekondigde wijziging in de Outlook voor Windows-app. Klanten die door deze wijziging in Outlook werden getroffen, werden op de hoogte gebracht via MC541626, MC545904 of MC548092.

Beheerfuncties zijn beschikbaar zoals hieronder beschreven.

Lees meer over hoe we de ervaring tussen Microsoft 365 en Microsoft Edge optimaliseren:

:

 • Deze wijziging heeft geen invloed op de standaardbrowserinstelling van een apparaat in Windows.
 • Dit is alleen van invloed op commerciële gebruikers die zijn aangemeld bij Teams met Azure Active Directory-accounts (Azure AD).
 • Het beleid dat in de volgende sectie wordt beschreven, configureert welke browser wordt gebruikt om webkoppelingen te openen voor zowel Teams (chat) als de Outlook voor Windows-app (e-mail), of, als u geen melding van het berichtencentrum van Outlook voor Windows-app hebt ontvangen, is dit beleid alleen van toepassing op Teams (chat).

[Wanneer heeft dit invloed op uw organisatie:]

Timing:

 • Microsoft Teams-bureaubladapp voor Windows: wordt nu uitgerold naar Targeted Release en wordt begin november uitgerold en eind november voltooid voor Standard Release.
  • Outlook voor Windows: wordt uitgevoerd in uitvoering. Als deze wijziging van invloed is op uw gebruikers, hebt u MC541626, MC545904 of MC548092 ontvangen en kunt u naar hen verwijzen voor een specifieke timing.
   • Opmerking: Afhankelijk van uw Outlook voor Windows-updatekanaal, kunt u de wijziging eerst in Teams ervaren.

actie:

Gebruik het beleid ‘Kiezen welke browser webkoppelingen
 • opent’ om te configureren welke browser wordt gebruikt om webkoppelingen te openen en om in te stellen of gebruikers wijzigingen kunnen aanbrengen in welke browser webkoppelingen opent in zowel de Teams-bureaubladapp voor Windows (chat) als de Outlook voor Windows-app (e-mail).
  • Als u geen berichtcentrummelding hebt ontvangen voor de Outlook voor Windows-app (e-mail), is de instelling alleen van toepassing op Teams (chat).
  • Als u een berichtcentrummelding hebt ontvangen voor de Outlook voor Windows-app (e-mail
  • ), is de instelling van toepassing op zowel Teams (chat) als Outlook voor Windows-app (e-mail). U kunt niet elke app afzonderlijk beheren met dit beleid. Als u dit beleid eerder hebt geconfigureerd voor de Outlook voor Windows-app en deze configuratie wilt behouden, hoeft u niets te doen.

Opmerking: Er zijn geen Microsoft 365-abonnementsbeperkingen bij het gebruik van dit beleid om te configureren welke browser webkoppelingen in Teams opent.

 • Het gebruik van het beleid om de wijziging in de Outlook voor Windows-app te beheren, is afhankelijk van uw Microsoft 365-abonnement. Als u de melding van het berichtencentrum van Outlook voor Windows-app hebt ontvangen, raadpleegt u MC541626, MC545904 of MC548092 voor meer informatie over de vraag of het configureren van dit beleid van toepassing is.
 • Als u het
 • beleid nog niet hebt geconfigureerd of als u het wilt wijzigen, vindt u de onderstaande details.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Links uit Teams-chats worden geopend op basis van de browserconfiguratie in het beleid ‘Kies welke browser webkoppelingen opent’. Als er geen configuratie is geselecteerd met behulp van het beleid ‘Kiezen welke browser webkoppelingen opent’, worden webkoppelingen uit Teams-chats geopend in Microsoft Edge.

 • Alleen koppelingen die zijn ingesteld om via een webbrowser te worden geopend, worden beïnvloed. Koppelingen die zijn ingesteld om te worden geopend in een client-app of in Teams zelf, blijven dit doen.
 • Gebruikerservaringen verschillen per beleidsconfiguratie; zie de volgende sectie.
 • U kunt deze ervaring op elk gewenst moment beheren.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Als u dit beleid eerder hebt geconfigureerd voor de Outlook voor Windows-app en deze configuratie wilt behouden, is er geen actie vereist.

Gebruik het beleid ‘Kies welke browser webkoppelingen

opent’ om te configureren welke standaardbrowser wordt gebruikt om webkoppelingen te openen en om in te stellen of gebruikers kunnen beheren welke browser webkoppelingen opent in zowel Teams (chat) als de Outlook voor Windows-app (e-mail). U kunt niet elke app afzonderlijk beheren met dit beleid.

Het beleid ‘Kiezen welke browser webkoppelingen opent’ is beschikbaar met behulp van de Cloud Policy-service voor Microsoft 365 (voorheen de Office Cloud Policy Service) of als onderdeel van de Beheersjablonen voor Microsoft 365-apps.

 • Ingeschakeld: configureert welke browser webkoppelingen opent vanuit de Teams-bureaubladapp voor Windows (chat) en de Outlook voor Windows-app (e-mail):
   • Microsoft Edge-webkoppelingen worden naast de chat of e-mail van gebruikers in Edge geopend.
  • Standaardbrowser
   • Gebruikers kunnen dit niet wijzigen via de instellingenmenu’s van de respectievelijke apps.
 • Uitgeschakeld/niet-geconfigureerd: webkoppelingen van de Teams-bureaubladapp voor Windows (chat) en de Outlook voor Windows-app (e-mail) worden geopend in Microsoft Edge.
  • Webkoppelingen worden naast de chat of e-mail van gebruikers in Edge geopend.
  • Gebruikers kunnen de browserwijziging beheren:
   • via de meldingen in het product waarin de side-by-side-ervaring wordt uitgelegd.
   • Op elk gewenst moment via het menu Teams-instellingen: Instellingen > Bestanden en koppelingen > Koppeling open voorkeuren

Opmerking: Als u deze wijziging voor uw hele organisatie wilt beheren, zodat Teams alleen webkoppelingen opent met de standaardbrowser van het apparaat, moet u het beleid configureren voor Ingeschakeld en Standaardbrowser selecteren.

Aanvullende informatie

 • Lees meer over hoe we de ervaring tussen Microsoft 365 en Microsoft Edge optimaliseren met deze functie in onze blog: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2023/02/16/discover-new-ways-to-multitask-with-microsoft-365-and-edge/  

We waarderen altijd feedback en vragen van onze klanten. Aarzel niet om feedback of vragen in te dienen via het Berichtencentrum.


(Updated) Avatars: Hardware Requirements and Service Plan Update
Category:Microsoft 365 suite Microsoft Teams
Nummer:MC672518
Status:planForChange

Bijgewerkt op 4 oktober 2023: IT-beheerders zijn eerder geïnformeerd dat er een nieuw serviceplan in uw Microsoft 365- of Office 365-licenties komt: MESH_AVATARS_FOR_TEAMS.

Het is u misschien ook opgevallen dat er een extra serviceplan MESH_AVATARS_ADDITIONAL_FOR_TEAMS is dat naast het MESH_AVATARS_FOR_TEAMS serviceplan is gepubliceerd.

Dit zijn de beoogde toepassingen van de twee serviceplannen:

MESH_AVATARS_FOR_TEAMS – dit serviceplan schakelt Mesh Avatars voor Teams in of uit.

MESH_AVATARS_ADDITIONAL_FOR_TEAMS – dit serviceplan is bedoeld om onderscheid te maken tussen functies die afzonderlijk kunnen worden vrijgegeven tussen commerciële en niet-commerciële klanten vanwege verschillende wettelijke vereisten

Houd er rekening mee dat er momenteel geen functies in MESH_AVATARS_ADDITIONAL_FOR_TEAMS zijn, dus er zijn geen acties nodig. We laten u weten wanneer er functies aan dit serviceplan zijn toegevoegd.

—-Oorspronkelijk bericht hieronder—

Je ziet binnenkort een nieuw serviceplan dat is gekoppeld aan je Microsoft 365- of Office 365-licentie: Avatars voor Teams (MESH_AVATARS_FOR_TEAMS). 

De app Avatars voor Teams werkt ook de minimale hardwarevereisten bij om toegang te krijgen tot deze functie. De nieuwe minimaal gespecificeerde hardwarevereiste is een tweekernige CPU met 6 GB RAM. Gebruikers kunnen deze functie niet gebruiken als deze niet voldoet aan de minimale hardwarespecificaties. Deze wijziging moet gebruikers een betere avatars voor teams-ervaring kunnen bieden. [Wanneer dit zal gebeuren:]De uitrol van het serviceplan begint eind september en zal naar verwachting in oktober zijn voltooid. 


De uitrol van de hardwarevereisten zal naar verwachting eind september zijn voltooid. 

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Een nieuw serviceplan, Avatars for Teams (MESH_AVATARS_FOR_TEAMS), wordt toegevoegd aan deze licenties: Teams Essentials, Microsoft 365 Business Basic, Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium, Microsoft 365 E3/E5, en Office 365 E1/E3/E5. Dit serviceplan maakt aanpasbare avatars en reacties mogelijk, waardoor je een broodnodige camerapauze krijgt terwijl je collega’s laat zien dat je aanwezig bent – wat betrokkenheid, samenwerking en plezier aanmoedigt. Lees meer hier.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is geen actie vereist omdat deze update geen invloed heeft op de gebruikersworkflow of de beheerderservaring. U kunt de naam van het nieuwe serviceplan voor uw records noteren. Opmerking: als het Avatar-serviceplan is ingesteld op ingeschakeld, maar een beheerder de Avatars-app heeft uitgeschakeld via het Teams-beheercentrum, hebben eindgebruikers geen toegang tot avatars.  

Zowel het serviceplan als de instellingen van de Teams-beheercentrum-app moeten zijn ingeschakeld om avatars binnen uw organisatie te laten werken. Raadpleeg deze handleiding om de Avatars-app voor uw organisatie in of uit te schakelen: Avatars instellen voor Microsoft Teams – Microsoft Teams | Microsoft Meer informatie 

(Updated) Avatars: Hardware Requirements and Service Plan Update
Category:Microsoft 365 suite Microsoft Teams
Nummer:MC678301
Status:planForChange

Bijgewerkt op 4 oktober 2023: IT-beheerders zijn eerder geïnformeerd dat er een nieuw serviceplan in uw Microsoft 365- of Office 365-licenties komt: MESH_AVATARS_FOR_TEAMS.

Een aanvullend serviceplan MESH_AVATARS_ADDITIONAL_FOR_TEAMS zal nu naast het MESH_AVATARS_FOR_TEAMS serviceplan worden gepubliceerd.

Dit zijn de beoogde toepassingen van de twee serviceplannen:

MESH_AVATARS_FOR_TEAMS – dit serviceplan schakelt Mesh Avatars voor Teams in of uit.

MESH_AVATARS_ADDITIONAL_FOR_TEAMS – dit serviceplan is bedoeld om onderscheid te maken tussen functies die afzonderlijk kunnen worden vrijgegeven tussen commerciële en niet-commerciële klanten vanwege verschillende wettelijke vereisten

Houd er rekening mee dat er momenteel geen functies in MESH_AVATARS_ADDITIONAL_FOR_TEAMS zijn, dus er zijn geen acties nodig. We laten u weten wanneer er functies aan dit serviceplan zijn toegevoegd. —Oorspronkelijk bericht—U ziet binnenkort een nieuw serviceplan dat is gekoppeld aan uw Microsoft 365- of Office 365-licentie: Avatars voor Teams (MESH_AVATARS_FOR_TEAMS). De app Avatars voor Teams werkt ook de minimale hardwarevereisten bij om toegang te krijgen tot deze functie. 

 

De nieuwe minimaal gespecificeerde hardwarevereiste is een tweekernige CPU met 6 GB RAM. Gebruikers kunnen deze functie niet gebruiken als deze niet voldoet aan de minimale hardwarespecificaties. Deze wijziging moet gebruikers een betere avatars voor teams-ervaring kunnen bieden. [Wanneer dit zal gebeuren:]De uitrol van het serviceplan begint begin november en zal naar verwachting eind november zijn voltooid. 


[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Een nieuw serviceplan, Avatars voor Teams (MESH_AVATARS_FOR_TEAMS), wordt toegevoegd aan deze licenties: Teams Essentials, Microsoft 365 Business Basic, Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium, Microsoft 365 E3/E5 en Office 365 E1/E3/E5. Dit serviceplan maakt aanpasbare avatars en reacties mogelijk, waardoor je een broodnodige camerapauze krijgt terwijl je collega’s laat zien dat je aanwezig bent – wat betrokkenheid, samenwerking en plezier aanmoedigt. Lees meer hier.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is geen actie vereist omdat deze update geen invloed heeft op de gebruikersworkflow of de beheerderservaring. U kunt de naam van het nieuwe serviceplan voor uw records noteren. Opmerking: als het Avatar-serviceplan is ingesteld op ingeschakeld, maar een beheerder de Avatars-app heeft uitgeschakeld via het Teams-beheercentrum, hebben eindgebruikers geen toegang tot avatars.  

Zowel het serviceplan als de instellingen van de Teams-beheercentrum-app moeten zijn ingeschakeld om avatars binnen uw organisatie te laten werken. Raadpleeg deze handleiding om de Avatars-app voor uw organisatie in of uit te schakelen: Avatars instellen voor Microsoft Teams – Microsoft Teams | Microsoft Meer informatie 

Microsoft Security email update and Resources for Azure AD rename to Microsoft Entra ID
Category:Microsoft Entra
Nummer:MC679071
Status:stayInformed

Microsoft Entra ID is de nieuwe naam voor Azure Active Directory (Azure AD). De naam wijzigen en het nieuwe productpictogram worden nu geïmplementeerd in ervaringen van Microsoft. De meeste updates zullen medio november van dit jaar klaar zijn.

Zoals eerder aangekondigd, is dit slechts een nieuwe naam, zonder impact op implementaties of dagelijks werk, en geen wijzigingen in mogelijkheden, licenties, servicevoorwaarden of ondersteuning.

Op basis van feedback die we van klanten hebben ontvangen, zijn er bronnen beschikbaar om u te helpen de naam in uw inhoud te wijzigen.

Bovendien worden e-mails nu verzonden vanuit Microsoft Security ([email protected]). De e-mails zijn momenteel afkomstig van Microsoft Azure ([email protected]). Mogelijk moet u Outlook-regels bijwerken als gevolg hiervan.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Bronnen zijn nu beschikbaar. E-mailwijzigingen vinden medio oktober 2023 plaats.

[Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]

Bekijk en gebruik de bronnen om uw inhoud bij te werken zoals van toepassing en werk eventuele e-mailregels bij die aan [email protected] zijn gekoppeld.

weg:

Resources voor het bijwerken van de Azure AD-naam in uw inhoud

Meer informatie over de naamswijziging voor Azure AD

Overview of Windows Backup as installed in Windows 10 and Windows 11
Category:Windows
Nummer:MC679242
Status:stayInformed
Het systeemonderdeel Windows Backup wordt op apparaten geïnstalleerd als onderdeel van Windows-updates die zijn uitgebracht op en na 22 augustus 2023. Dit onderdeel is ontworpen om een cloudoplossing te bieden voor het maken van back-ups van bestanden en mappen, instellingen, referenties en apps. Naast het herstellen van gegevens, kunnen gebruikers gegevens importeren wanneer ze overschakelen naar een nieuw Windows-apparaat. 

Momenteel is de Windows Backup-app voornamelijk gericht op consumentenapparaten, bijvoorbeeld apparaten die kunnen worden gebruikt door zich aan te melden bij een persoonlijk Microsoft-account (MSA). Het is momenteel niet beschikbaar voor gebruikers van Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD) of Active Directory (AD). Voor antwoorden op veelgestelde vragen met betrekking tot dit onderdeel, zie KB5032038: Overzicht van Windows Backup zoals geïnstalleerd in Windows 10 en Windows 11.

Wanneer gebeurt dit:
Windows Backup wordt geïnstalleerd door Windows 10- en Windows 11-updates die zijn uitgebracht op en na 22 augustus 2023. 22 augustus 2023 – KB5029331 (OS-build 19045.3393 


Hoe dit van invloed is op uw organisatie:
Windows Backup wordt standaard niet ondersteund voor Entra ID of AD. Als u Windows Back-up in deze scenario’s probeert uit te voeren, wordt het foutbericht ‘Deze functie wordt niet ondersteund door uw organisatie’ weergegeven. Zie Back-up maken en terugzetten in Windows) voor meer informatie over Windows Backup. Omdat Windows Backup een systeemonderdeel is, kan het niet worden verwijderd. 

Een toekomstige Windows Update biedt echter de optie om te voorkomen dat Windows Back-up wordt weergegeven op bepaalde gebruikersinterfaceschermen voor Entra ID- of AD-gebruikers die bepaalde Windows-edities uitvoeren.

Wat u moet doen om u voor te bereiden:
Zie de onderstaande bronnen om eventuele vragen te beantwoorden die u of uw gebruikers hebben met betrekking tot Windows Backup.

Aanvullende informatie
:KB5032038:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top