Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 06-08-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

06-August-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

SharePoint: Page Sharing Feature
Category:SharePoint Online
Nummer:MC665222
Status:stayInformed
Met deze functie kunnen gebruikers SharePoint-pagina’s en nieuwsberichten afzonderlijk delen zonder de hele site te hoeven delen, net als andere Microsoft 365-bestanden. Alle instellingen voor delen op site- en tenantniveau worden gerespecteerd.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124822

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen half augustus 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol eind augustus 2023 te voltooien.

Standaardrelease: We beginnen eind augustus 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol eind september 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Mensen in uw organisatie kunnen de vertrouwde Microsoft 365-ervaring voor delen gebruiken om afzonderlijke pagina’s van een SharePoint-site te delen. Hiermee wordt de huidige ervaring ‘Verzenden naar’ boven aan de pagina vervangen door een ‘Delen’-ervaring. Het delen van pagina’s wordt bepaald door de bestaande instellingen voor het delen van bestanden op site- en organisatieniveau. De pagina-editor/site-eigenaar kan alleen de pagina delen zonder de hele site te hoeven delen met specifieke gebruikers of een hele organisatie. Deze functie voor het delen van pagina’s is alleen beschikbaar voor de moderne startpagina van een SharePoint-site, nieuwsberichten en pagina’s.

RW18ZYg?ver=f60e - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Sommige gebruikers zien deze functie mogelijk eerder dan andere binnen uw organisatie, maar zodra de implementatie is voltooid, hebben alle gebruikers een uniforme ervaring. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Informeer uw gebruikers over de aankomende mogelijkheid. Voor meer informatie, bezoek deze pagina.

Viva Pulse Admin Experience
Category:Microsoft 365 apps Microsoft Viva
Nummer:MC665224
Status:stayInformed

Viva Pulse is een nieuwe feedbackervaring voor werknemers die beschikbaar is voor gebruik met uw Viva Suite-abonnement. Viva Pulse stelt managers en projectteamleiders in staat om op elk moment feedback van hun teams te vragen en te ontvangen. Managers en projectleiders kunnen kiezen uit op onderzoek gebaseerde sjablonen om snel een enquête te maken en deze naar geselecteerde personen of groepen te verzenden. Ze kunnen ook feedback bijhouden om het teamsentiment in de loop van de tijd te begrijpen en teams te laten zien dat ze worden gehoord door samen te werken om duidelijke stappen te nemen om aan de behoeften te voldoen.

We zijn begonnen met het uitrollen van een nieuwe admin-ervaring voor Viva Pulse. Deze update is ontworpen om meer consistentie en duidelijkheid te creëren bij het navigeren door de beheerervaring in de Viva-suite.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol is begonnen en zal naar verwachting eind augustus 2023 zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Alleen de beheerervaring wordt bijgewerkt voor Viva Pulse en er worden geen wijzigingen aangebracht in uw bestaande configuraties. Er is geen impact op de eindgebruikerservaring. De update is ontworpen om een meer verbonden ervaring en intuïtieve flow te bieden bij het configureren en beheren van Viva Pulse in het Microsoft 365-beheercentrum.

Om toegang te krijgen tot de ervaring, navigeert u naar het tabblad Instellingen in het linkernavigatievenster van het Microsoft 365-beheercentrum en klikt u vervolgens op Viva Collection -> Viva Pulse.  

RW18RXs?ver=5b24 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie vereist. Wanneer u de update uitvoert, hebt u toegang tot de Viva Pulse-beheerervaring in het Microsoft 365-beheercentrum via het tabblad Setup -> Viva Collection -> Viva Pulse, of zoekt u gewoon naar Viva Pulse in de zoekbalk boven aan de startpagina van het beheercentrum.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top