Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 09-07-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

09-July-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Power Platform admin center – Changes to support request product list
Category:Dynamics 365 Apps Power Apps Microsoft Power Automate
Nummer:MC630301
Status:stayInformed
We brengen wijzigingen aan in de productvermelding wanneer we een nieuwe ondersteuningsaanvraag maken op de pagina Help + ondersteuning in het Power Platform-beheercentrum. Vanaf 7 april 2023 wordt deze update uitgerold volgens ons normale implementatieschema.

Welke invloed heeft dit op mij?

De volgende producten, die eerder werden vermeld als probleemsubtypen onder het Dynamics 365 Customer Engagement-product, zijn nu beschikbaar in het primaire productselectiemenu:
  • Dynamics 365-verkoop
  • Dynamics 365 Marketing
  • Dynamics 365-klantenservice
  • Dynamics 365 Omnichannel voor Customer Service
  • Microsoft Dataverse
  • Power Platform-beheer
Opmerking: Deze wijziging heeft geen functionele gevolgen voor uw licentie(s).
Twitter web part display in SharePoint
Category:SharePoint Online
Nummer:MC630306
Status:preventOrFixIssue

Als uw gebruikers het Twitter-webonderdeel in SharePoint in Microsoft 365 niet gebruiken, kan deze melding veilig worden genegeerd.

De weergave van het Twitter-webonderdeel in SharePoint in Microsoft 365 wordt beïnvloed door een wijziging van derden. Wanneer gebruikers het webonderdeel Twitter selecteren om tweets van een specifieke gebruiker of een verzameling te bekijken, worden er geen resultaten weergegeven. In plaats daarvan wordt het volgende bericht weergegeven: Niets te zien hier – toch[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]Uw gebruikers kunnen beperkte functionaliteit ervaren binnen het Twitter-webonderdeel. [Wat u moet doen om u voor te bereiden: 

]


Deze impact

is het resultaat van een wijziging door een derde partij.

  

Als je gebruikers door dit probleem worden getroffen, kunnen ze ervoor kiezen om het Twitter-webonderdeel van de betreffende pagina’s te verwijderen. Naarmate er meer informatie beschikbaar komt, kunnen updates hier worden gevolgd: Twitter webpart display in SharePoint is leeg. 

  

Custom list templates can now include Power Automate flows
Category:SharePoint Online
Nummer:MC630307
Status:stayInformed

Hoewel ze net zijn vrijgegeven, krijgen aangepaste lijstsjablonen een nieuwe boost! Als onderdeel van onze inspanningen om Microsoft-lijsten te ontwikkelen en meer gebruikers in staat te stellen te profiteren van automatiseringen, hebben beheerders nu de mogelijkheid om aangepaste lijstsjablonen te maken en te implementeren die vooraf gemaakte Power Automate-stromen bevatten. Wanneer eindgebruikers een lijst maken op basis van de geïmplementeerde aangepaste lijstsjabloon, hebben ze ook de mogelijkheid om vooraf gemaakte stromen te installeren die aan die lijstsjabloon zijn gekoppeld. U kunt deze functie gebruiken om een lijst + automatiseringssjabloon te maken die door veel teams in uw organisatie kan worden gebruikt.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 117436.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen begin juli 2023 met de uitrol en verwachten medio juli 2023 te voltooien.

Standaardrelease: We beginnen half juli 2023 met de uitrol en verwachten eind juli 2023 te zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Lijstmakers die een lijst

maken op basis van een aangepaste lijstsjabloon die een vooraf gemaakte stroom bevat, zien een modale vraag om de meegeleverde Power Automate-stroom te installeren nadat hun lijst is gemaakt. Stromen die via een lijstsjabloon worden geïnstalleerd, zijn oplossingsbewuste stromen.

Gebruikers met een Microsoft 365 E3-licentie, Microsoft E5-licentie of Power Automate-abonnement per gebruiker kunnen Power Automate-stromen maken en gebruiken.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze nieuwe mogelijkheden in aangepaste lijstsjablonen en uw training en documentatie zo nodig bijwerken.

[Meer informatie:]

Update to the Free LinkedIn Courses Available in Viva Learning
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC630310
Status:stayInformed

Als onderdeel van de Viva Learning-integratie met LinkedIn biedt Microsoft gratis inhoud in Viva Learning die toegankelijk is voor elke Viva Learning-gebruiker zonder dat een LinkedIn-premiumlicentie nodig is. Als onderdeel van deze samenwerking breiden we de reeks gratis cursussen uit naar de Global Skilling Initiative-catalogus die uit meer dan 300 cursussen bestaat. Dit vervangt de bestaande catalogus van 125 gratis LinkedIn-cursussen die beschikbaar zijn in Viva Learning. Meer informatie over het Global Skilling Initiative-programma vind je hier. 

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen begin juli 2023

met de uitrol en verwachten dat de uitrol medio juli 2023 voltooid zal zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Gebruikers hebben toegang tot meer cursussen die deel uitmaken van de catalogus van het Global Skilling Initiative.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden

:]

Er is niets dat je hoeft te doen om je voor te bereiden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top