Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 09-08-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

09-August-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

Environment Maker and Basic User Security roles are not updateable anymorevan @UK365GUY
Using the Microsoft Graph PowerShell SDK to Generate a Mailbox Traffic Reportvan @practical365
Weekly Update 7 August 2023 ā€“ Preparing for Copilot, Graph Connectors, Breaking Beta Changes, Copilot Release Datevan @tomorgan
What’s new in Microsoft Shifts Notificationsvan @mstcommunity
Power Automate API changes – v2 Admin scope now needs user_impersonationvan @johnnliu
Power Platform Release Wave 2 2023: Don’t miss these top 3.5 picks!van @appieschot
#MVPbuzzChat with Cat Schneidervan @buckleyplanet
šŸŽ™ļø#03 GROEN ā€“ Christiaan Brinkhoff, Principal Productmanager bij Microsoftvan @Femkedebruin
Protecting AD against compromise, New Teams Features and Microsoftā€™s Greg Taylor joins us to talk TEC: The Practical 365 Podcast S4 E1van @practical365
Reducing size of the SubscriptionTrackingDeletedObject in Dynamics 365 CE or Dataversevan @jopxtwits
Dealing with external sharing inside SharePoint Framework (SPFx)van @Moeller2_0
Scottish Summitvan @Femkedebruin
Sort an object array by numeric values that are stored as string using Power Automatevan @michelcarlo
How to Promote Search Results in SharePoint via the Bookmarks featurevan @gregoryzelfond
Entra ID Logs Some But Not All Updates for User Account Propertiesvan @12Knocksinna

Office 365 Roadmap Updated: 2023-08-09

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Microsoft Syntex Image Tagger
Category:Microsoft Syntex
Nummer:MC551018
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 8 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Syntex Image Tagger gebruikt AI om afbeeldingen die zich in SharePoint-bibliotheken bevinden automatisch te taggen met beschrijvende trefwoorden. Deze trefwoorden worden opgeslagen in een kolom met beheerde metagegevens op het item, waardoor de afbeeldingen gemakkelijker te zoeken, sorteren, filteren en beheren zijn. Syntex Image Tagger is beschikbaar op basis van betalen per gebruik en is niet inbegrepen in de Syntex-seatlicentie. 

 Meer informatie

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 88715

[Wanneer dit zal gebeuren:]

ā€¢ Gerichte release (hele organisatie): De uitrol zal naar verwachting begin juli (voorheen eind juni) beginnen en begin juli (voorheen begin juni) worden voltooid.

ā€¢ Standaardrelease: De uitrol zal naar verwachting begin juli (voorheen begin juni) beginnen en eind augustus 2023 (voorheen eind juli) zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beĆÆnvloeden:]

Om Image Tagger te activeren, moeten beheerders eerst Syntex Billing instellen door naar Set Up -> Files and Content-> Set up Syntex in het . Nadat de facturering is ingesteld, kunnen beheerders Image Tagger inschakelen in alle SharePoint-bibliotheken in de tenant of voor geen bibliotheken. Image Tagger is momenteel niet beschikbaar in OneDrive voor Bedrijven.

Set up syntex billing>syntex billing

Zodra de beheerder dit toestaat, begint Image Tagger pas te werken als eindgebruikers naar relevante SharePoint-bibliotheken gaan en Image tagging inschakelen.


Manieren om afbeeldingstags op bibliotheekniveau

in te schakelen:

Optie 1:

Als de kolom Image Tags al in uw bibliotheek bestaat als onderdeel van de basistags 37, kunt u eenvoudig verbeterde afbeeldingstags inschakelen door de schakelaar in de kolominstellingen bewerken voor de kolom Afbeeldingstags in te schakelen.

enable enhanced image

Optie 2:

U kunt ook vanuit de bibliotheek naar Menu automatiseren en de kolom Afbeeldingstags inschakelen gaan. Wanneer u afbeeldingstags inschakelt, worden de Syntex Enhanced Image Tags standaard ingeschakeld. Zodra deze optie is ingeschakeld, worden alle afbeeldingen die in de bibliotheek zijn geĆ¼pload, getagd met een uitgebreide set beschrijvende tags en zijn ze beschikbaar in de kolom Afbeeldingstags die aan de bibliotheekweergave worden toegevoegd.

automate menu

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Misschien wilt u interne documentatie en gebruikerstraining toevoegen met betrekking tot de functie Afbeeldingstags. 

(Updated) Microsoft Purview eDiscovery (Standard) to eDiscovery (Premium) case upgrade tool (preview)
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC552329
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 8 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Binnenkort in openbare preview, brengen we een tool uit waarmee eDiscovery-beheerders hun bestaande eDiscovery-case (Standard) kunnen upgraden naar eDiscovery (Premium) om cases te verenigen in Ć©Ć©n platform. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 109542.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint begin juli (voorheen half mei) en zal naar verwachting eind augustus 2023 (eerder eind juli) zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beĆÆnvloeden:]

Met deze tool kan een eDiscovery-beheerder een bepaalde case selecteren uit de lijst met eDiscovery-aanvragen (standaard) om naar eDiscovery (Premium) te gaan.

Alle geĆ¼pgradede zaken behouden hun bestaande zoek- en bewaarruimte. Deze upgrade is ontworpen om het aanvraagtype te wijzigen en geen daadwerkelijke migratie van het wachtstandbeleid uit te voeren. Dit betekent dat er geen blokkering wordt verwijderd en dat er geen nieuwe blokkering wordt gemaakt tijdens het proces. Dit zorgt ervoor dat er geen gegevens verloren gaan of worden gewist tijdens het migratieproces.

Opmerking: De case-upgrade kan alleen door een eDiscovery-beheerder worden geactiveerd.

kiezen om te upgraden

Een case upgraden van eDiscovery (Standard) naar eDiscovery (Premium) 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Beoordeel of de wijzigingen de eDiscovery-workflow van uw organisatie zullen veranderen. Als dit het geval is, werkt u de interne documentatie bij en geeft u indien nodig training aan alle eDiscovery-gebruikers in uw organisatie.

De upgrade is niet omkeerbaar, dus zorg ervoor dat u dit proces test met een paar testgevallen voordat u doorgaat met een massa-upgrade.

U hebt toegang tot de eDiscovery-oplossing (Premium) in de Microsoft Purview-nalevingsportal: 

Meer informatie: Microsoft Purview eDiscovery-oplossingen 

(Updated) Create a distinct experience in Viva Connections for different audiences in the Microsoft 365 admin center
Category:SharePoint Online Microsoft Viva
Nummer:MC557823
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 08 augustus 2023: Aangezien we de brede uitrol van deze functie voltooien, wilden we wat aanvullende informatie delen over de beschikbaarheid van het serviceplan.

Zoals aangekondigd in onze blogpost Maak kennis met meerdere Viva Connections-ervaringen voor uw organisatie, Ć©Ć©n Viva Connections-ervaring is opgenomen in Microsoft 365-abonnementen met SharePoint Online. Als u twee of meer ervaringen wilt gebruiken, hebt u <a href=”https://www.microsoft.com/microsoft-viva/pricing” target=”_blank”>Microsoft Viva Suite of Microsoft Viva Employee Communications and Communities-licentie nodig voor al uw Connections-gebruikers. Vanaf september 2023 kunnen beheerders het Viva Connections Premium-serviceplan onder deze twee licenties zien in het Microsoft 365-beheercentrum.

Voor klanten die al Microsoft Viva Suite- of Viva Employee Communities & Connections-licenties hebben:

Gebruikers die al een van de bovenstaande licenties hebben, worden vooraf ingericht met het Viva Connections premium-serviceplan. 

 

Beheerders moeten echter kruiselings verifiƫren om ervoor te zorgen dat de juiste set gebruikers recht heeft op deze functie en, indien nodig, de toewijzing van de licenties van specifieke gebruikers ongedaan maken met behulp van deze richtlijnen. Raadpleeg de documentatie om te begrijpen hoe licentiecontroles voor deze functie worden uitgevoerd.

Er is binnenkort een nieuwe functie beschikbaar voor Viva Connections waarmee je meerdere Connections-ervaringen en startsites kunt maken en beheren die zijn gericht op specifieke doelgroepen voor je organisatie via het Microsoft 365-beheercentrum. 

Deze functie is ideaal voor dochterondernemingen en conglomeraten die verschillende, doelgroepgerichte ervaringen willen bieden met relevante en gepersonaliseerde informatie, bronnen en apps voor hun werknemers.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 99916, =”https://www.microsoft.com/microsoft-365/roadmap?filters=&searchterms=117421″ target=”_blank”>117421

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen medio juni 2023 met

de uitrol van deze functie. – Volledige standaardrelease: We beginnen eind juni met de uitrol

en verwachten medio augustus 2023 (voorheen eind juli) te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beĆÆnvloeden:]

Deze functie heeft geen invloed op uw bestaande verbindingservaring, thuissite of de aangewezen bestemmingsbestemming voor de desktop-app.

Binnenkort hebt u de mogelijkheid om extra thuissites en Connections-ervaringen te maken voor verschillende werknemersgroepen van uw organisatie en deze samen te beheren in het M365-beheercentrum. U kunt ook verschillende machtigingen en beleidsregels toewijzen aan elke Connections-ervaring en bepalen hoe ze worden weergegeven in de Viva Connections-app op Teams.

Opmerking: Met deze functie wordt de instelling van de SharePoint-startpagina verplaatst van het SharePoint-beheercentrum naar het Viva Connections-beheer in het M365-beheercentrum. SharePoint-beheerders kunnen meerdere thuissites en Viva Connections-ervaringen openen en beheren met behulp van het Viva Connections-beheer in het M365-beheercentrum.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U hoeft niets te doen om u voor te bereiden op deze functie. Als u echter geĆÆnteresseerd bent in het instellen van meerdere Connections-ervaringen voor uw organisatie, raadpleegt u de installatierichtlijnen voor meer informatie over de vereisten, aanbevolen procedures en stappen om deze te maken en te beheren. 

Meer informatie:

Roadmap-item:

Microsoft 365 Roadmap | Meer dan Ć©Ć©n verbindingservaring maken in dezelfde tenant

Microsoft 365 Roadmap | Microsoft Viva: Viva Connections-beheer in Microsoft Admin Center

Documentatie: Viva Connections instellen in het Microsoft 365-beheercentrum

(Updated) New Viva Connections Analytics Experience Coming Soon
Category:SharePoint Online Microsoft Viva
Nummer:MC598641
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 8 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

We zijn verheugd om de volgende reeks functies voor Viva Connections-gebruiksanalyses aan te kondigen. De analyse-ervaring bevat nu een dashboardweergave van volledige pagina’s die organisaties helpt de betrokkenheid van gebruikers beter te begrijpen door de statistieken te kunnen visualiseren. Het analysedashboard is beschikbaar via zowel de Viva Connections-desktopervaring in Teams als via een SharePoint-startpagina als uw organisatie er een heeft. Bovendien bevat deze release ook betrokkenheidsstatistieken voor individuele dashboardkaarten die een diepgaander overzicht van populaire kaarten en kaarten met minder betrokkenheid mogelijk maken. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124918

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint half juli (voorheen eind juni) en zal naar verwachting eind augustus 2023 (voorheen eind juli) zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beĆÆnvloeden:]

Het analysedashboard is beschikbaar via zowel de Viva Connections-desktopervaring in Teams als via een SharePoint-startpagina als uw organisatie er een heeft.RW15LNJ?ver=57df - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist                 RW166NM?ver=517b - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistRW15YOy?ver=cb08 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

                RW1642S?ver=9a2e - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

De functies zijn standaard beschikbaar en er zijn geen extra stappen vereist. Ga voor meer informatie naar deze documentatie.

(Updated) Dynamic Emergency Calling on Teams Web
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC635983
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 8 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

We zullen ondersteuning voor dynamische noodoproepen inschakelen voor Teams Web. Hierdoor kunnen gebruikers handmatig een adres toevoegen aan de webclient voordat ze de 911-oproep bellen. Aangezien dit kritieke functionaliteit is, zullen we deze functionaliteit zo snel mogelijk vrijgeven.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard: We beginnen begin juli met de uitrol en verwachten

medio juli klaar te zijn. – Complete
Gov. Clouds: We zijn begin augustus begonnen met de uitrol en verwachten begin

september te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beĆÆnvloeden:]

Gebruikers kunnen handmatig een noodadres toevoegen in de Teams-webclient.

RW175eG?ver=ed4b - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]

U kunt overwegen uw training en documentatie waar nodig bij te werken.

(Updated) SharePoint: Page Sharing Feature
Category:SharePoint Online
Nummer:MC665222
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 8 augustus 2023: We hebben hieronder aanvullende informatie toegevoegd.

Met deze functie kunnen gebruikers SharePoint-pagina’s en nieuwsberichten afzonderlijk delen zonder de hele site te hoeven delen, net als andere Microsoft 365-bestanden. Alle instellingen voor delen op site- en tenantniveau worden gerespecteerd.

Opmerking: Alleen de pagina en items die naar de pagina zijn geĆ¼pload, zoals afbeeldingen op de pagina, worden gedeeld. Andere gekoppelde inhoud op de pagina, zoals ingesloten documenten, moet op de juiste manier worden gedeeld voordat deze aan de pagina wordt toegevoegd.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124822

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen half augustus 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol eind augustus 2023 te voltooien.

Standaardrelease: We beginnen eind augustus 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol eind september 2023 te voltooien.

USSec/USNat: We beginnen half september 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol eind september 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beĆÆnvloeden:]

Mensen in uw organisatie kunnen de vertrouwde Microsoft 365-ervaring voor delen gebruiken om afzonderlijke pagina’s van een SharePoint-site te delen. Hiermee wordt de huidige ervaring ‘Verzenden naar’ boven aan de pagina vervangen door een ‘Delen’-ervaring. Het delen van pagina’s wordt bepaald door de bestaande instellingen voor het delen van bestanden op site- en organisatieniveau. De pagina-editor/site-eigenaar kan alleen de pagina delen zonder de hele site te hoeven delen met specifieke gebruikers of een hele organisatie. Deze functie voor het delen van pagina’s is alleen beschikbaar voor de moderne startpagina van een SharePoint-site, nieuwsberichten en pagina’s.

RW18ZYg?ver=f60e - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Sommige gebruikers zien deze functie mogelijk eerder dan andere binnen uw organisatie, maar zodra de implementatie is voltooid, hebben alle gebruikers een uniforme ervaring. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Informeer uw gebruikers over de aankomende mogelijkheid. Ga voor meer informatie naar deze pagina.

Preview: Device Management Changes for Microsoft Teams Android Devices
Category:Microsoft Intune Microsoft Teams
Nummer:MC665936
Status:stayInformed

Eerder dit jaar werd het nieuwe Microsoft-ecosysteemplatform voor apparaten aangekondigd dat is gebouwd op het Android Open-Source Project (AOSP) en state-of-the-art beveiliging, betrouwbaarheid en beheerbaarheid biedt met Microsoft Intune. Microsoft Teams Android-apparaten migreren naar dit platform. De eerste stap in de migratie is een firmware-update naar Microsoft Teams Android-apparaten in de eerste helft van 2024 (1H CY2024). De firmware-update verplaatst apparaten van Android-apparaatbeheerder naar Android AOSP-beheer.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: De uitrol begint begin november 2023.

Microsoft Teams Android-apparaten ontvangen een firmware-update in 1H 2024, die tot 90 dagen kan worden uitgesteld vanaf de eerste beschikbaarheid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

De firmware-upgrade, inclusief de ondersteuning voor Intune-beheer van Android-apparaten (AOSP), moet worden geaccepteerd. Het kan worden uitgesteld tot 90 dagen nadat het voor het eerst beschikbaar is. Dit kan op dezelfde manier worden gedaan als andere firmware-upgrades in het Teams-beheercentrum.

Apparaten blijven aangemeld na de firmware-upgrade.

Bepaalde oudere apparaten ontvangen de firmware-upgrade voor Android-beheer (AOSP) in Intune niet. Deze apparaten blijven apparaatbeheer gebruiken en worden ondersteund tot 30 augustus 2024:

  • AudioCodes C448HD
  • Audiocodes C450HD
  • Yealink VP59
  • Yealink MP52 –
  • Audiocodes RXV80
  • EPOS EXPAND Vision 3T

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Beleid wordt niet automatisch gemigreerd tussen Android-apparaatbeheerders en Android-platforms (AOSP). IT-beheerders moeten het juiste nieuwe beleid maken onder het Intune Android-platform (AOSP) om hun Microsoft Teams Android-apparaten te ondersteunen.

Dit moet worden gedaan voordat u de firmware-update uitvoert voor een succesvolle migratie.

Meer informatie over het inschakelen van ondersteuning en het maken van beleid voor Intune AOSP volgt dichter bij het begin van Preview.

Updates available for Microsoft 365 Apps for all channels
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC666104
Status:stayInformed

We hebben updates uitgebracht voor de volgende updatekanalen voor Microsoft 365-apps:

  • Huidig kanaal
  • Maandelijks Enterprise-kanaal
  • Semi-Annual-ondernemingskanaal (preview)
  • Halfjaarlijks Enterprise-kanaal

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We zullen deze updates van Microsoft 365-apps geleidelijk uitrollen naar gebruikers op die updatekanalen vanaf 8 augustus 2023 (PST).

[Hoe dit uw organisatie zal beĆÆnvloeden:]

Als je Microsoft 365 Apps-clients zijn geconfigureerd om automatisch te worden bijgewerkt vanaf het Office Content Delivery Network (CDN), is er geen actie vereist.

Als u updates

rechtstreeks beheert, kunt u deze nieuwste updates nu downloaden en beginnen met de implementatie.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Voor meer informatie over deze updates raadpleegt u de volgende releaseopmerkingen:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top