Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 09-09-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

09-September-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

Configure Zero-hour Auto Purge in Microsoft Teamsvan @365Reports
Microsoft Teams Unbundled in Europe, AD cybersecurity tips from Justin Kohler and the latest news: The Practical 365 Podcast S4 E3van @practical365
{How to } Set Forecast Manager Security Role in Dynamics 365 Salesvan @UK365GUY
Storm-0558: Understanding How Microsoft Failed to Protect Itselfvan @practical365
‘Work at home’ or ‘return to office’?van @DWG
Cloud storage security: What’s new in the threat matrixvan @MSFTSecurity
Controlling Who Receives Invitations to Teams Channel Meetingsvan @12Knocksinna

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Required Configuration for Phishing Simulation emails
Category:Exchange Online Microsoft 365 Defender
Nummer:MC674418
Status:stayInformed

Klanten met Exchange Online Protection (EOP)/Defender for Office 365 (MDO) die phishing-simulatie-e-mails willen verzenden, moeten het beleid voor voorafgaande bezorging configureren voor optimaal gedrag. Dit beleid zorgt ervoor dat e-mails die aan uw voorwaarden voldoen, ongefilterd in het Postvak IN worden bezorgd en dat veilige koppelingen, klikbeveiliging en acties na bezorging worden uitgeschakeld. Voorheen ondersteunde EOP dit scenario voor sommige leveranciers van phishing-simulaties door door de beheerder geconfigureerde Exchange-transportregels te respecteren die SCL -1 of de header (X-MS-ExchangeOrganizationPhishTraining) stempelen. Maar dit was een tijdelijke oplossing en zal binnenkort worden stopgezet. We adviseren alle klanten die phishing-simulatieproducten gebruiken om het beleid voor voorafgaande levering te configureren voor een soepele productervaring.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]Als u een 3rd party phishing-simulatieproduct gebruikt en geen geavanceerd bezorgingsbeleid hebt geconfigureerd, merkt u mogelijk dat deze e-mails in quarantaine worden geplaatst. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]


In plaats van regels voor het transport van e-mailstromen te gebruiken, raden we

u aan Advance te gebruiken 

Leveringsbeleid  

Native mode migration update
Category:Yammer Enterprise
Nummer:MC674420
Status:planForChange

In aanmerking komende Viva Engage (Yammer)-netwerken worden automatisch geüpgraded naar native modus. Als u al een goedgekeurde vrijstelling heeft ontvangen, is die vrijstelling nog steeds geldig voor de goedgekeurde datum. Er worden geen verdere ontheffingen verleend.

Vanwege het grote aantal migraties kan de voltooiingstijd voor sommige automatische en selfservicemigraties langer zijn dan verwacht. Zodra u op de hoogte bent gesteld van automatische migratie, hoeft u niets meer te doen.

U kunt nog steeds een selfservicemigratie starten als er geen bericht in het Berichtencentrum is ontvangen waarin wordt aangekondigd dat het netwerk is gepland voor automatische migratie. Nadat u de selfservicemigratie hebt gestart, hoeft u niets meer te doen, tenzij er specifieke fouten worden weergegeven.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

>De automatische migratie van netwerken naar native modus is gestart op 1 december 2022. Automatische migraties zullen naar verwachting doorgaan tot oktober 2023.

We raden u aan zelf de selfservicemigratie te starten door naar de pagina Microsoft 365 Native Mode te gaan op de pagina’s Netwerkbeheerder van Viva Engage (Yammer). Zodra het bericht in het berichtencentrum is verzonden voor automatische migratie, kunnen beheerders geen selfservicemigratie uitvoeren.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

>Vanwege het grote aantal migraties is de voltooiingstijd voor zowel automatische als selfservicemigraties langer dan verwacht. De voltooiingstijd is afhankelijk van vele factoren, waardoor het moeilijk is om een exacte schatting van de voltooiingstijd te geven. Er is extra capaciteit toegevoegd om de ervaring te verbeteren.

Het genereren van het uitlijningsrapport voor selfservicemigraties kan langer duren dan verwacht. U moet wachten totdat deze worden aangeboden om te downloaden. Als er een probleem is met het downloaden of openen van de gegenereerde uitlijning, neemt u contact op met Microsoft 365-ondersteuning.

Review MC424414: Niet-native en hybride Yammer-netwerken worden bijgewerkt voor aanvullende informatie over migratie naar de systeemeigen modus.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

=””>Er is geen actie als u wilt dat Microsoft uw automatische migratie start. Microsoft 365-ondersteuning kan geen voortgangsupdates bieden, maar kan wel helpen bij technische problemen die zich hebben voorgedaan.

Als u een selfservicemigratie wilt uitvoeren, raadpleegt u de stapsgewijze handleiding voor migratie van de native modus. Geef extra tijd voor het genereren van uitlijningsrapporten. Microsoft 365-ondersteuning kan alleen helpen als het genereren van het afstemmingsrapport is aangevraagd en een technisch probleem het downloaden verhindert.

Outlook on the web: Replacing “Activity-Based Authentication Timeout” with “Idle Session Timeout for Microsoft 365”
Category:Exchange Online Microsoft 365 for the web
Nummer:MC674426
Status:planForChange
De time-out

voor op activiteit gebaseerde verificatie voor de webversie van Outlook wordt vervangen door time-out voor inactieve sessies voor Microsoft 365.

[Wanneer dit zal gebeuren

:]December 2023

[Hoe dit uw organisatie beïnvloedt:]

Aan het einde van

2023

beëindigen we de ondersteuning voor time-out voor

activiteitsgebaseerde verificatie, op dat moment worden alle organisaties die niet zijn gemigreerd naar time-out voor inactieve sessies en nog steeds time-out voor activiteitsgebaseerde verificatie gebruiken, automatisch gemigreerd naar de nieuwe configuratie.

Time-out voor inactieve sessies is al beschikbaar en biedt dezelfde functionaliteit als time-out voor op activiteit gebaseerde verificatie, met het voordeel dat de configuratie niet alleen voor Outlook op het web mogelijk is, maar ook voor een reeks andere Microsoft 365-web-apps.

Als u de lijst met Microsoft 365-web-apps wilt controleren, klikt u op hier.

[Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]

U kunt nu migreren naar time-out voor inactieve sessies. Als u wilt migreren naar time-out voor inactieve sessie, hoeft u alleen time-out voor inactieve sessie in te schakelen.

Wanneer time-out voor inactieve sessie is ingeschakeld, krijgen gebruikers die de geconfigureerde time-outduur voor inactieve sessies bereiken, een melding dat ze op het punt staan te worden afgemeld. Ze moeten ervoor kiezen om aangemeld te blijven of ze worden automatisch afgemeld bij Microsoft 365-web-apps, inclusief de webversie van Outlook.

  • Voor meer informatie over het inschakelen van time-out voor inactieve sessies klikt u op here.
  • Klik voor meer informatie over time-out voor inactieve sessies voor Microsoft 365 op here en here .
  • Voor meer informatie over time-out op basis van activiteiten voor Microsoft Outlook op de webversie klikt u op hier.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top