Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 11-08-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

11-August-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

Speaking at ExpertsLive Australiavan 
{Do you know} Modern security role editor through Power Platform Admin Centervan @UK365GUY
Efficient content management: Enabling Page and News scheduling in SharePoint Intranetsvan @joao12ferreira
Creating A Newsletter Sign-up For Your Website Footervan @MeganVWalker
Internal Comms and Microsoft Viva in Melbournevan @buckleyplanet
Join us at the second Power Platform Conference this October in Las Vegasvan @MSPowerApps
There is no Good Way to do a SharePoint Migrationvan @SharePointJR
Disposition of records in Microsoft 365van @awarland
Understanding Microsoft Cloud Services & Securityvan @buckleyplanet
 All Things M365 Compliance podcast EP11: Ru Campbell | Security & Compliancevan @ChappleNikki
All Things M365 Compliance podcast EP12: Martin Lingstuyl | DLM & RM Coding/PowerShellvan @ChappleNikki
All Things M365 Compliance podcast EP13 – App Governance with Viktor Hedburgvan @ChappleNikki
How to install and Configure Viva Connections in SharePoint Onlinevan @gregoryzelfond
Canvas App: Office365Users.Search UserV2 not working, but V1 doesvan @msolena2
Filtering Against the Azure AD Employee Hire Date Propertyvan @12Knocksinna

Office 365 Roadmap Updated: 2023-08-11

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Collaborative Meeting Notes
Category:Microsoft Teams Microsoft 365 for the web Microsoft 365 apps
Nummer:MC538385
Status:planForChange

Bijgewerkt op 9 augustus 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt met aanvullende informatie. Dank u voor uw geduld.

We zullen deze functie op dit moment niet naar klanten in GCC rollen. We zullen communiceren via het berichtencentrum wanneer we klaar zijn om verder te gaan. Dank u voor uw geduld.

Teams binnen Microsoft komen samen om tools te bieden die vergaderingen effectiever maken. Meer specifiek verbeteren we de manier waarop u bijhoudt wat u wilt bespreken (agenda), wat u hebt besproken / besloten (notities) en wat u moet opvolgen (follow-uptaken). Deze mogelijkheden zijn nu geïntegreerd in de end-to-end vergaderervaring in Teams, Loop, Planner, To Do, Office.com en OneDrive for Business.    

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 101509

[Wanneer dit zal gebeuren:]  

Preview-release: We beginnen eind mei (eerder eind april) met de uitrol en verwachten begin juni (voorheen half mei) te worden voltooid.

Standard Release: We beginnen met de uitrol medio juni (voorheen eind mei) en verwachten begin augustus 2023 (voorheen half juli) te voltooien.    

 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:] 

Gebruikers binnen uw tenant zien tijdens vergaderingen een knop Notities die deze nieuwe mogelijkheden oproept. De vergadernotities worden weergegeven in het rechterdeelvenster van het vergaderingsvenster met de mogelijkheid om ze in de browser te openen voor meer ruimte of op een tweede monitor. Deelnemers kunnen in realtime samenwerken, een agenda maken, notities maken en taken toevoegen. Wanneer deelnemers een taak in de vergadering krijgen toegewezen, ontvangen ze ook een e-mailmelding en wordt deze gesynchroniseerd met de apps Planner en To Do.

Agenda

Organisatoren van vergaderingen zien ook de mogelijkheid om samenwerkingsnotities toe te voegen vóór vergaderingen, om zich voor te bereiden door agenda’s of ander materiaal op één plaats toe te voegen. 

  

="" alt="Collaborative Notes">

Na de vergadering blijven samenwerkingsnotities toegankelijk voor alle deelnemers op de pagina met details van de Teams-agendavergadering. De ervaring is een Loop-component, zodat ze gemakkelijk uit de vergadering kunnen worden gekopieerd en in chats, groepschats, e-mails en andere documenten. Dit maakt het voorbereiden en opvolgen nog naadlozer.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets nodig om je voor te bereiden.  

  

Deze mogelijkheid wordt standaard ingeschakeld wanneer deze wordt uitgerold. 

Belangrijke opmerkingen:

 • Deze release verwijdert de vorige Teams-oplossing voor vergadernotities. Gebruikers kunnen de vorige wikinotities nog steeds lokaal downloaden volgens deze instructies: Toegang tot wikivergaderingsnotities in Microsoft Teams – Microsoft Support.
 • Samenwerkingsnotities zijn niet beschikbaar voor EDU-klanten. Het verwijderen van wikinotities blijft van toepassing op EDU.
 • Het nieuwe bestand met samenwerkingsnotities genereert standaard een CSL (Company Shareable Link).

U kunt deze functie beheren via SharePoint PowerShell met:

Set-SPOTenant -IsCollabMeetingNotesFluidEnabled (boolean)

U kunt hier meer lezen over beheerfuncties: 

Beheer Loop-ervaringen (Loop-app en Loop-componenten) in SharePoint.  


Microsoft Purview compliance portal: Service side auto-labeling shifts scoping of OneDrive workload to users/groups
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC598632
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 9 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

automatische labeling aan de servicezijde ondersteunt het bereik van OneDrive-workloads naar OneDrive-gebruikers en -groepen in plaats van site-URL’s (eerdere implementatie).  

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124914.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We beginnen begin juni 2023 met de uitrol van een openbare preview van gebruikersondersteuning in OneDrive en eind juni 2023 met groepsondersteuning.

Standaard release: We beginnen met de uitrol medio juli (voorheen begin juli) en zullen naar verwachting medio augustus 2023 (eerder begin augustus) zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Bij het bewerken van bestaand beleid met sites die zijn geselecteerd op OneDrive-locaties, moeten beheerders hun beleid bijwerken om over te schakelen naar OneDrive-gebruikers/-groepen door het volgende te doen:

1. Verwijder alle sites uit de kiezer en druk op opslaan

2. OneDrive-locaties opnieuw configureren, toont u de nieuwe kiezer waarmee u gebruikers / groepen

kunt kiezen

Als u bestaand beleid met OneDrive-sites bewerkt via cmdlet, moet u ook opnieuw configureren met behulp van gebruikers/groepen.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als u een bestaand beleid voor automatische etikettering hebt dat gebruikmaakt van OneDrive-site-URL’s die moeten worden bijgewerkt, vindt u de juiste toewijzing van site-URL’s aan OneDrive-gebruikers/-groepen om te helpen bij de herconfiguratie van dit beleid zodra we overschakelen naar ondersteuning voor gebruikers/groepen.

Ga aan de slag met auto-labeling in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie: Automatisch een vertrouwelijkheidslabel toepassen in Microsoft 365 

Plan for Change: Intune moving to support macOS 12 and higher later this year
Category:Microsoft Intune
Nummer:MC666612
Status:planForChange

Zoals vermeld in MC579608, verwachten we later dit jaar dat macOS 14 Sonoma door Apple wordt uitgebracht. Microsoft Intune, de bedrijfsportal-app en de Intune MDM-agent worden verplaatst om macOS 12 (Monterey) en hoger te ondersteunen. Aangezien de bedrijfsportal-app voor iOS en macOS een uniforme app is, vindt deze wijziging kort na de release van iOS/iPadOS 17 plaats. Dit heeft geen invloed op bestaande, ingeschreven apparaten.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Dit is alleen van invloed op u als u momenteel macOS-apparaten beheert of van plan bent te beheren met Intune. Dit heeft mogelijk geen invloed op u omdat uw gebruikers hun macOS-apparaten waarschijnlijk al hebben geüpgraded. Zie macOS Monterey is compatibel met deze computers – Apple Support voor een lijst met apparaten die worden ondersteund.

Opmerking: Apparaten die momenteel zijn ingeschreven op macOS 11.x of lager, blijven geïncludeerd, zelfs als deze versies niet langer worden ondersteund. Nieuwe apparaten kunnen zich niet inschrijven als ze macOS 11.x of lager gebruiken.

Ingeschreven macOS-apparaten zonder gebruikersaffiniteit,

via Automated Device Enrollment (ADE) zonder gebruikersaffiniteit of directe inschrijving, hebben een enigszins genuanceerde ondersteuningsverklaring vanwege hun gedeelde gebruik. Zie https://aka.ms/Intune/macOS/ADE-DE-support voor meer informatie.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Controleer uw Intune-rapportage om te zien welke apparaten of gebruikers mogelijk worden getroffen. Ga naar Apparaten > Alle apparaten en filter op macOS. U kunt extra kolommen toevoegen om te bepalen wie in uw organisatie apparaten heeft met macOS 11.x of lager. Vraag uw gebruikers om hun apparaten vóór deze wijziging te upgraden naar een ondersteunde versie van het besturingssysteem. 

Local Contacts Search
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC666613
Status:stayInformed

Met een nieuw toegevoegde zoekbalk kunt u nu uw lokale lijst met contactpersonen in Outlook Mobile doorzoeken door de naam van een contactpersoon te typen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 135281

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We beginnen half september 2023 met de uitrol.

Standaardrelease: We beginnen half oktober 2023 met de uitrol en verwachten eind oktober of begin november 2023 te zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Er zijn geen extra instellingen of training nodig voor u als beheerder. Deze functie werkt voor alle gebruikers die toegang hebben tot en/of contactpersonen gebruiken in Outlook Mobile. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets nodig om voor te bereiden.

Microsoft Syntex Taxonomy Tagger
Category:Microsoft Syntex
Nummer:MC666614
Status:stayInformed
Microsoft Syntex biedt u de mogelijkheid om documenten die zich in SharePoint-bibliotheken bevinden automatisch te taggen met termen die zijn geconfigureerd in taxonomiearchief met behulp van AI. Deze trefwoorden worden opgeslagen in een kolom met beheerde metagegevens (ook bekend als taxonomie) op het item, waardoor de documenten gemakkelijker te doorzoeken, sorteren, filteren en beheren zijn.

Syntex Taxonomy Tagger is beschikbaar op basis van betalen per gebruik en is niet inbegrepen in de Syntex-licentie. Meer informatie

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 152001

[Wanneer dit zal gebeuren:]

 • Gerichte release: De uitrol zal naar verwachting eind augustus 2023 beginnen en begin september 2023 zijn voltooid.
 • Standaardrelease: De uitrol zal naar verwachting begin september 2023 beginnen en medio september 2023 zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Om Taxonomy Tagger te activeren, moeten beheerders eerst Syntex Billing instellen door naar Set Up -> Files and Content -> Set up Syntex (Syntex instellen) te gaan in het Microsoft-beheercentrum. Nadat de facturering is ingesteld, kunnen beheerders Taxonomy Tagger inschakelen in alle SharePoint-bibliotheken in de tenant, voor bibliotheken op geselecteerde sites of voor geen bibliotheken. Taxonomy Tagger is momenteel niet beschikbaar in OneDrive voor Bedrijven.

RW18YzQ?ver=0264 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW18YzR?ver=3718 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist    

Zodra de beheerder dit toestaat, begint Taxonomy Tagger pas te werken als eindgebruikers naar relevante SharePoint-bibliotheken gaan en Taxonomy-tagging inschakelen. Manieren om taxonomietagging op bibliotheekniveau in te schakelen

:

Optie 1: Bestaande kolom Taxonomie (ook bekend als Beheerde metagegevens) gebruiken

Als de kolom Taxonomie al in uw bibliotheek bestaat, kunt u taxonomietagging eenvoudig inschakelen door de schakelaar in de kolominstellingen voor Kolom bewerken in te schakelen.

RW18YzS?ver=be4c - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Eenmaal ingeschakeld, worden alle nieuwe documenten die zijn geüpload / bestaande documenten die in de bibliotheek zijn bewerkt, verwerkt om te taggen met de geconfigureerde termenset.

Optie 2: Nieuwe kolom Taxonomie (ook bekend als Beheerde metagegevens) maken

U kunt ook naar een SharePoint-documentbibliotheek gaan en vervolgens de optie Kolom toevoegen > beheerde metagegevens selecteren en in het deelvenster met kolominstellingen kunt u de schakelaar inschakelen om Taxonomietagging in te schakelen.

Eenmaal ingeschakeld, worden alle nieuwe documenten die zijn geüpload / bestaande documenten die in de bibliotheek zijn bewerkt, verwerkt om te taggen met de geconfigureerde termenset

RW196ct?ver=ac10 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Mogelijk wilt u interne documentatie en gebruikerstraining met betrekking tot de taxonomiefunctie toevoegen. 

Office documents have a new default theme
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC666615
Status:stayInformed

Er komt een nieuw standaarddocumentthema naar Word, Excel, PowerPoint en Outlook op al uw eindpunten. Het nieuwe thema bevat het nieuwe standaardlettertype, Aptos, een nieuw kleurenpalet en bijgewerkte standaardlijngewichten.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: Deze functie is nu beschikbaar.

Standaard release: We beginnen half augustus met de uitrol en worden eind september 2023 volledig uitgerold.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Het standaard Office-thema verandert in Word, Excel, PowerPoint en Outlook op Windows, Mac, iOS, Android en het web.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om je voor te bereiden op deze verandering.

New Stream (on SharePoint) web part release
Category:SharePoint Online Microsoft Stream
Nummer:MC666623
Status:stayInformed

Dit is een belangrijk bericht voor klanten die video’s publiceren op SharePoint-pagina’s en nieuwsberichten. Zoals vermeld in Berichtencentrum na MC561187, wordt het webonderdeel Stream (klassiek) in SharePoint op 15 augustus 2023 buiten gebruik gesteld.

Het webonderdeel Stream (op SharePoint) ondersteunt de configuratie van één video en meerdere video’s voor video’s die zijn opgeslagen in OneDrive of SharePoint.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124800

<

p style=””>[Wanneer dit zal gebeuren:]

Het webonderdeel Stream (op SharePoint) begint medio augustus 2023 met de uitrol van de algemene beschikbaarheid en we verwachten dat de uitrol medio september 2023 zal zijn voltooid. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

>Uw organisatie kan de webpart Stream (klassiek) na 15 augustus 2023 niet meer gebruiken.

Alle bestaande SharePoint-pagina’s en nieuwsberichten die zijn gebouwd met het webonderdeel Stream (Classic), blijven gewoon functioneren. Volg deze documentatie voor gedetailleerde informatie over video’s na de migratie: https://learn.microsoft.com/en-us/stream/streamnew/migration-details<span style=”font-size: 14px;”>

 

Voordat het nieuwe webonderdeel Stream (op SharePoint) beschikbaar is, kunt u momenteel webparts gebruiken die geschikt zijn voor video, zoals “Bestand en Media”, “Hero”, “Gemarkeerde inhoud” en “Lijst” webdelen om video’s/afspeellijsten van Stream (op SharePoint) naar SharePoint-pagina’s te publiceren.

Na de beschikbaarheid van dit webonderdeel raden we u aan het te gebruiken voor het publiceren van enkele video en meerdere video’s uit een map en het webonderdeel ‘Lijst’ te blijven gebruiken voor het publiceren van een afspeellijst op SharePoint-pagina’s.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:] style=””>Volg deze documentatie voor gedetailleerde tijdlijnen en richtlijnen voor het publiceren van video’s over de nieuwe Stream.

Microsoft Secure Score is Adding New Improvement Actions
Category:Microsoft 365 Defender
Nummer:MC666625
Status:stayInformed

We werken de verbeteringsacties van Microsoft Secure Score bij om een nauwkeurigere weergave van de beveiligingshouding te garanderen. De onderstaande verbeteringsacties worden toegevoegd aan Microsoft Secure Score. Uw score wordt dienovereenkomstig bijgewerkt.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Dit begint met de uitrol medio augustus 2023 en zal naar verwachting eind augustus 2023 voltooid zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

De volgende nieuwe Microsoft Information Protection-aanbeveling wordt toegevoegd als Microsoft Secure Score-verbeteringsactie:

 • Zorg ervoor dat zoeken in Microsoft 365-controlelogboeken is ingeschakeld

De volgende nieuwe Exchange Online-aanbeveling wordt toegevoegd als Microsoft Secure Score-verbeteringsacties:

Ervoor zorgen dat moderne verificatie voor Exchange Online is ingeschakeld Zorg ervoor dat
 • het spambeleid van Exchange Online is ingesteld om beheerders op de hoogte te stellen
 • Zorg ervoor dat alle
 • vormen van e-mail doorsturen worden geblokkeerd en/of uitgeschakeld
 • Zorg ervoor dat
 • MailTips zijn ingeschakeld voor eindgebruikers
  Zorg ervoor
 • dat
 • postvakcontrole voor alle gebruikers is ingeschakeld
  Zorg ervoor
 • dat extra opslagproviders worden beperkt in de webversie

van OutlookDe volgende nieuwe Azure Active Directory-aanbevelingen worden toegevoegd als Microsoft Secure Score-verbeteringsacties:

 • Ervoor zorgen dat wachtwoordbeveiliging is ingeschakeld voor on-prem Active Directory
 • Zorg ervoor dat ‘LinkedIn-accountverbindingen‘ is uitgeschakeld
 • Om deze nieuwe besturingselementen te kunnen bekijken, moet de Office 365-connector in Microsoft Defender voor cloud-apps worden ingeschakeld via de instellingenpagina App-connectoren.

De volgende nieuwe SharePoint-aanbevelingen worden toegevoegd als Microsoft Secure Score-verbeteringsacties:

 • Zorg ervoor dat extern delen van SharePoint wordt beheerd via de witte lijst/zwarte lijsten
  van domeinen
 • OneDrive voor Bedrijven-synchronisatie blokkeren vanaf onbeheerde apparaten
 • Om deze nieuwe besturingselementen te kunnen bekijken, moet de Office 365-connector in Microsoft Defender voor cloud-apps worden ingeschakeld via de instellingenpagina App-connectoren.

De volgende nieuwe SharePoint-aanbevelingen worden toegevoegd als Microsoft Secure Score-verbeteringsacties:Ervoor zorgen dat Veilige koppelingen voor Office-toepassingen is ingeschakeld Zorg ervoor dat het beleid voor veilige bijlagen is ingeschakeld Zorg ervoor dat er een antiphishingbeleid is gemaakt We hebben de actie Veilige score verbeteren uitgeschakeld voor de volgende aanbeveling van Microsoft Defender for Identity: • Stop de communicatie met oudere protocollen” (Om nauwkeurigheidsredenen)
We hebben de namen voor

aanbevelingen voor Secure Score bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Defender voor Office 365-aanbeveling, hier zijn de nieuwe namen:

 • Ervoor zorgen dat het spambeleid van Exchange Online is ingesteld om beheerders op de hoogte te stellen
 • Zorg ervoor dat
 • alle vormen van e-mail doorsturen worden geblokkeerd en/of uitgeschakeld
 • Zorg ervoor dat veilige koppelingen voor Office-toepassingen zijn ingeschakeld Zorg ervoor dat het beleid voor veilige bijlagen is ingeschakeld Zorg ervoor dat er
 • een antiphishingbeleid is gemaakt
 • Zorg ervoor dat
 • het filter voor algemene bijlagen is ingeschakeld


 • Zorg ervoor
 • dat SharePoint Online-gegevensbeveiligingsbeleid is ingesteld en gebruikt
We hebben de namen voor

aanbevelingen voor Secure Score bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Information Protection-aanbeveling, hier zijn de nieuwe namen:

 • Ervoor zorgen dat zoeken in Microsoft 365-controlelogboeken is
 • ingeschakeld
 • Zorg ervoor dat DLP-beleid is ingeschakeld voor Microsoft Teams
We hebben de namen voor

aanbevelingen voor Secure Score bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Admin Center-aanbeveling, hier zijn de nieuwe namen:

 • Zorg ervoor dat de customer lockbox-functie is ingeschakeld

We hebben de namen voor Secure Score-aanbevelingen bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Defender for Cloud Apps-aanbeveling, hier is de nieuwe naam:

 • Zorg ervoor dat Microsoft Defender for Cloud Apps is ingeschakeld en geconfigureerd

We hebben de namen voor aanbevelingen voor Secure Score bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Share Point Online-aanbeveling, hier is de nieuwe naam:

 • Ervoor zorgen dat extern delen van SharePoint wordt beheerd via de witte lijst/zwarte lijsten van domeinen
 • OneDrive voor Bedrijven-synchronisatie blokkeren vanaf onbeheerde apparaten
We hebben de namen voor

aanbevelingen voor Secure Score bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Entra ID (Azure Active Directory), hier zijn de nieuwe namen:

Ervoor zorgen dat standaardinstellingen voor beveiliging zijn uitgeschakeld in Azure Active Directory Zorg ervoor dat wachtwoordbeveiliging is ingeschakeld voor
 • on-prem Active Directory
 • Zorg ervoor dat ‘
 • LinkedIn-accountverbindingen
 • is
 • uitgeschakeld
 • Zorg ervoor dat aanmeldingsfrequentie is ingeschakeld
 • en browsersessies niet permanent zijn voor gebruikers met beheerdersrechten
 • Zorg ervoor dat meervoudige verificatie is ingeschakeld voor alle gebruikers
 • in beheerdersrollen
  Zorg ervoor dat meervoudige verificatie is ingeschakeld voor alle gebruikers

 • Zorg ervoor dat ‘Privileged Identity Management‘ wordt gebruikt om rollen
  te beheren
 • Zorg ervoor dat
 • er alleen door de organisatie beheerde/goedgekeurde openbare groepen bestaan
 • Zorg ervoor dat
 • beheerdersaccounts gescheiden zijn en alleen
  in de cloud
 • werken Zorg ervoor dat de
 • workflow voor beheerderstoestemming is ingeschakeld Zorg ervoor dat geïntegreerde toepassingen van derden niet zijn toegestaan Zorg ervoor dat tussen de twee en vier globale beheerders zijn aangewezen Zorg ervoor dat ‘Selfservice wachtwoord opnieuw instellen is ingeschakeld


 • ‘ is ingesteld op ‘Alle‘ Beleid voor voorwaardelijke toegang inschakelen om verouderde verificatie te blokkeren Zorg ervoor dat wachtwoordhashsynchronisatie is ingeschakeld voor hybride implementaties Aanmeldingsrisicobeleid voor Azure AD Identity Protection inschakelen Gebruikersrisicobeleid voor Azure AD Identity Protection inschakelen Zorg ervoor dat het beleid voor het verlopen van wachtwoorden is ingesteld op ‘
 • Wachtwoordwachtwoorden instellen om nooit te verlopen
 • Ervoor zorgen dat toestemming van gebruikers voor apps die namens hen toegang hebben tot bedrijfsgegevens niet is toegestaan
  We hebben
de namen voor

aanbevelingen voor Secure Score bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Exchange Online-aanbeveling, hier zijn de nieuwe namen:

Zorg ervoor
 • dat moderne verificatie voor Exchange Online
 • is ingeschakeld Zorg ervoor dat
 • MailTips zijn ingeschakeld voor eindgebruikers Zorg ervoor dat
 • postvakcontrole voor alle gebruikers is ingeschakeld
 • Zorg ervoor dat extra opslagproviders worden beperkt in de webversie van Outlook
 • Zorg ervoor dat ‘
 • Extern delen’ van agenda’s niet beschikbaar is
 • Zorg ervoor
 • dat e-mailtransportregels geen specifieke domeinen op de witte lijst zetten Zorg ervoor
 • dat SPF-records worden gepubliceerd voor alle Exchange-domeinen
We hebben de namen voor aanbevelingen voor

Secure Score bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Purview-aanbeveling, hier zijn de nieuwe namen:

 • Zorg ervoor dat DLP-beleid is ingeschakeld

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om je voor te bereiden op deze wijziging, je score wordt dienovereenkomstig bijgewerkt. Microsoft raadt u aan de verbeteringsacties te bekijken die worden vermeld in Microsoft Secure Score. We zullen voortdurend voorgestelde beveiligingsverbeteringsacties blijven toevoegen.

Optimized Multifactor Authentication text message delivery through WhatsApp
Category:Microsoft Entra
Nummer:MC666628
Status:planForChange

Tegenwoordig ondersteunt Entra ID (Azure AD) Multifactor Authentication het leveren van eenmalige toegangscodes (OTP’s) via text message. Deze teksten worden verzonden naar de standaard berichten-app op de telefoon van een gebruiker, afhankelijk van het besturingssysteem van de telefoon. Om OTP’s te kunnen leveren aan gebruikers op hun favoriete berichtenplatform, zal Entra ID bezorging naar WhatsApp in bepaalde regio’s uitrollen. [Wanneer dit zal gebeuren:]Vanaf september 2023 kunnen gebruikers in India, Indonesië en Nieuw-Zeeland multifactorauthenticatie (MFA) sms-berichten ontvangen via WhatsApp. 


Alleen gebruikers die MFA-sms-berichten kunnen ontvangen en al WhatsApp op hun telefoon hebben, krijgen deze ervaring. De eerste groep gebruikers zal de update medio oktober ontvangen, maar de verdere uitrol zal naar verwachting een langere periode in beslag nemen. We zullen dit bericht in het berichtencentrum bijwerken naarmate er extra uitbreiding plaatsvindt.  

De afzenderagent in WhatsApp waar gebruikers de OTP’s zien, wordt gebrandmerkt als Microsoft met een geverifieerd vinkje. [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]Als u een zakelijke klant van Entra ID bent, momenteel gebruikmaakt van de verificatiemethode voor sms-berichten en gebruikers heeft in de 3 hierboven genoemde landen, raden we u aan uw helpdesk op de hoogte te stellen van deze aanstaande wijziging. 


 

Als u niet wilt dat uw gebruikers MFA-sms-berichten ontvangen via WhatsApp, moet u bovendien sms-berichten uitschakelen als verificatiemethode in uw organisatie.

Entra ID zal het gebruik van WhatsApp als OTP-leveringskanaal uitbreiden naar andere landen vanaf oktober-november 2023. We zullen een nieuw bericht in het berichtencentrum publiceren voordat de uitgebreide uitrol begint. 

Suppressing Authenticator Notifications from Risky Sources
Category:Microsoft Entra
Nummer:MC666629
Status:stayInformed
De voorgestelde aanpak is bedoeld om het authenticatieproces te stroomlijnen door authenticatormeldingen te onderdrukken voor verzoeken die afkomstig zijn van onbekende locaties. Door op intelligente wijze risicovolle bronnen zoals onbekende IP-adressen te identificeren, kan het systeem potentiële kwaadaardige pogingen effectief onderscheiden van legitieme. Deze onderdrukking van meldingen is van toepassing op zowel meldingen voor telefonisch inloggen als voor multifactorauthenticatie (MFA).

Het is essentieel op te merken dat hoewel verificaties van onbekende locaties geen meldingen activeren, het systeem deze verzoeken niet blokkeert. Gebruikers kunnen op elk gewenst moment nog steeds echte verzoeken ophalen door de Authenticator-app te openen.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: dit wordt momenteel uitgerold en zal naar verwachting eind september 2023 zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

De implementatie van deze aanpak wordt in stilte uitgerold naar gebruikers en er wordt alleen actie ondernomen wanneer een Authenticator-verzoek afkomstig is van een onbekende locatie. Met andere woorden, gebruikers worden niet expliciet op de hoogte gebracht van deze wijziging, maar het systeem zal ingrijpen wanneer het een inlogpoging detecteert van een niet-herkende of onbekende bron.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Dit vereist geen actie van de gebruikers.

New Power BI OneDrive and SharePoint Viewer Admin Setting to be ON by Default
Category:Power BI
Nummer:MC666631
Status:planForChange

Er wordt binnenkort een nieuwe beheerdersinstelling wordt binnenkort weergegeven in de Power BI-beheerportal voor Power BI Desktop, OneDrive- en SharePoint-integratie. De nieuwe instelling is getiteld “Gebruikers kunnen Power BI-bestanden bekijken die zijn opgeslagen in OneDrive en SharePoint (Preview) – UPDATE. Deze instelling is standaard ingeschakeld vanaf begin oktober, tenzij u actie onderneemt vóór 29 september 2023. De instelling heeft exact dezelfde functionaliteit als de huidige instelling voor “Gebruikers kunnen Power BI-items bekijken die zijn opgeslagen in OneDrive en SharePoint (Preview)“. 

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De nieuwe instelling wordt eind september 2023 weergegeven in de Power BI-beheerportal. De nieuwe status gaat in de eerste week van oktober 2023 in.

Als u niet wilt dat gebruikers in uw tenant Power BI-rapporten die zijn opgeslagen in OneDrive en SharePoint

rechtstreeks in hun browser kunnen bekijken, moet u de beheerdersinstelling (Gebruikers kunnen Power BI-bestanden bekijken die zijn opgeslagen in OneDrive en SharePoint (Preview) – UPDATE‘) vóór 29 september 2023 uitschakelen in uw beheerportal. In de eerste week van oktober wordt de huidige instelling voor openbare preview (‘Gebruikers kunnen Power BI-items bekijken die zijn opgeslagen in OneDrive en SharePoint (preview)’) verwijderd uit de beheerportal en wordt de nieuwe beheerdersinstelling (‘Gebruikers kunnen Power BI-bestanden bekijken die zijn opgeslagen in OneDrive en SharePoint‘) van kracht.  [Hoe dit van invloed is op uw organisatie: 

]

Momenteel is deze functie vrijgegeven voor openbare preview met een beheerdersschakelaar die standaard UIT was. Als beheerders de mogelijkheid wilden voor gebruikers in hun tenants om Power BI-rapporten die zijn opgeslagen in OneDrive- en SharePoint-documentbibliotheken rechtstreeks in de browser te bekijken, moesten ze deze mogelijkheid handmatig inschakelen in de Power BI-beheerportal. De nieuwe instelling schakelt deze mogelijkheid standaard in, tenzij er vóór 29 september 2023 actie wordt ondernomen. 

Dynamics 365 – Service Update 23081 for EUR
Category:Dynamics 365 Apps
Nummer:MC666782
Status:stayInformed
We hebben een kleine service-update gepland voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving in de EUR-regio.

Station 4: Onderhoudsvenster start: 01 september 2023, 18:00 UTC
Station 4: Onderhoudsvenster einde: 02 september 2023, 03:00 UTC

Wat betekent dit voor mij?
Als onderdeel van deze service-update kunnen de volgende functiegebieden worden beïnvloed:
Het versienummer voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving wordt bijgewerkt naar versie 9.2.23081.00000 of hoger nadat de achtergronddatabasebewerkingen zijn voltooid.

Hoewel er geen verslechtering van de serviceprestaties of beschikbaarheid wordt verwacht, wordt deze service-update buiten de normale kantooruren gepland om mogelijke gevolgen voor uw omgeving te minimaliseren. Tijdens dit onderhoudsvenster kunnen gebruikers korte, intermitterende gevolgen zien, zoals tijdelijke SQL-fouten of een omleiding naar het inlogscherm. Als er gevolgen optreden buiten dit onderhoudsvenster, neem dan contact op met Microsoft Support.

Voor omgevingen met gebruikers over de hele wereld erkennen we dat “buiten de normale kantooruren” u anders kan beïnvloeden. We verontschuldigen ons voor de impact die dit kan hebben op uw gebruikers. We werken er hard aan om Microsoft Dynamics 365 te verbeteren en de impact van deze onderhoudsvensters te minimaliseren.

Welke actie moet ik ondernemen?
Communiceer waar nodig met uw Dynamics 365-beheerder en gebruikers. Neem contact op met de ondersteuning als u problemen ondervindt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top