Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 17-11-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

17-November-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Office 365 Roadmap Updated: 2023-11-17

Additions : 2
Updates : 1

More Details At: www.roadmapwatch.com


New FeaturesCurrent Status
SharePoint: eSignatureIn Development
Microsoft Viva : Connections Analytics for multiple Connections experiencesIn Development
 
Updated FeaturesCurrent StatusUpdate Type
Microsoft Viva: Viva Goals – Improved introductory experience for new usersIn DevelopmentTitle, Description

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Quick Access Teams and Sharepoint Document Libraries in win32 backstage
Category:SharePoint Online OneDrive for Business Microsoft Teams Microsoft 365 apps
Nummer:MC432475
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 16 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Momenteel ervaren gebruikers enige frustratie bij het gebruik van Office-producten vanwege alle verschillende routes die ze moeten gebruiken om toegang te krijgen tot al hun inhoud. Met de functie Snelle toegang hebben gebruikers toegang tot gedeelde bibliotheken vanaf zowel hun SharePoint- als Teams-locaties. Wanneer de gebruiker bestanden uit gedeelde bibliotheken opent, verschijnen deze bibliotheken in de vorm van een lijst die gebruikers aanmoedigt om gemakkelijk bestanden in deze bibliotheken op te slaan en te openen. Dit zorgt voor een consistentere, coherentere opslaglocatie-ervaring in M365-apps. Deze nieuwe backstage-ervaring wordt niet weergegeven in Teams, SharePoint of OneDrive, maar bevat wel opslaglocaties van OneDrive en Teams (sites/kanalen) die zijn opgeslagen in SharePoint. 

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen eind juni 2023 met de uitrol (voorheen eind april) en verwachten eind juli 2023 (voorheen eind mei) klaar te zijn.

Standaardrelease: We beginnen eind juli 2023 met de uitrol (voorheen half juli) en verwachten eind november 2023 (voorheen eind oktober) klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Deze functie maakt het voor werknemers gemakkelijker om toegang te krijgen tot meer van hun opslaglocaties, waaronder Microsoft Teams, waar ze meer van de inhoud voor hun projecten kunnen opslaan.

RE56A3F?ver=4e3f - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om deze verandering voor te bereiden. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken. Deze functie vervangt het tabblad Sites in de backstage.

(Updated) Email notifications for “Issues in your environment that require action”
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC470137
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 16 november 2023: We hebben de tijdlijn voor de uitrol hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

In december 2021 is er een nieuwe sectie toegevoegd aan de pagina Servicestatus in het Microsoft 365-beheercentrum, met ‘Problemen in uw omgeving waarvoor actie is vereist’. Dit soort problemen wordt niet veroorzaakt doordat Microsoft-services niet in orde zijn, maar door iets specifieks voor uw organisatie waarvoor een beheerder actie moet ondernemen.

Om ervoor te zorgen dat deze meldingen u met succes bereiken, wordt er nu automatisch een e-mail verzonden telkens wanneer er een nieuw nummer wordt geplaatst.

Als u deze e-mailmeldingen niet wilt ontvangen, kunt u uw e-mailvoorkeuren aanpassen door op de knop “Aanpassen” op de pagina Servicestatus te klikken.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 103631

[Wanneer dit zal gebeuren:]

 • Gerichte release: we beginnen eind juli met de uitrol (voorheen half juni) en verwachten medio augustus te zijn voltooid.
 • Standaardrelease: We beginnen begin augustus met de uitrol (voorheen begin juli) en verwachten medio februari 2023 (voorheen begin november) klaar te zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Beheerders ontvangen nieuwe e-mails als er een ‘Probleem in uw omgeving waarvoor actie vereist is’ wordt gepost voor hun organisatie.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Zorg ervoor dat uw e-mailadres in ons bestand correct is. U kunt het e-mailadres voor meldingen bekijken door naar Health -> Service Health te gaan, op ‘Aanpassen’ te klikken en het tabblad ‘E-mail’ te selecteren.

(Updated) Admin Policy for Collaborative Annotations
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC579612
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 16 november 2023: We hebben de tijdlijn voor de uitrol hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Met privacy- en beveiligingsbeperkingen hebben we een IT-beheerdersbeleid op gebruikersniveau geïmplementeerd waarmee beheerders kunnen kiezen of sommige of alle gebruikers in het bedrijf gezamenlijke aantekeningen kunnen gebruiken. Momenteel is er een manier om annotaties AAN of UIT te zetten via cmdlet Set-SPOTenant-IsWBFluidEnabled, dit heeft ook invloed op Whiteboard.

Deze wijziging is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id: 92502

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen begin augustus 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol begin december 2023 (voorheen eind oktober 2023) te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

IT-beheerders kunnen Gezamenlijke aantekeningen in- of uitschakelen vanuit het Teams-beheercentrum in Vergaderingen –> Vergaderingsbeleid.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U hoeft niets te doen om u voor te bereiden.

(Updated) Microsoft Teams Panels Update
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC602596
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 16 november 2023: We hebben de tijdlijn voor de uitrol hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Met deze update ondersteunt Teams Panels het reserveren van een ruimte met behulp van een QR-code. Met deze functie kunnen Microsoft Teams-gebruikers nu of in de toekomst een ruimte boeken voor vergaderingen of de ruimte toevoegen aan een bestaande vergadering door een QR-code op het planningspaneel te scannen en de Teams-app op hun mobiele Android- of iOS-telefoons te gebruiken.

Alle Teams-panelen hebben een QR-code in de linkerbovenhoek van het startscherm. Gebruikers van deelvensters kunnen een nieuwe vergadering plannen met de ruimte vooraf ingevuld voor hen of eenvoudig de beschikbaarheid van de ruimte voor hun vergaderingen zien en de ruimte met één klik boeken. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 129366

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol is voltooid voor GCC en wereldwijd. GCC High zal naar verwachting eind maart 2024 voltooid zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Om toegang te krijgen tot deze functie, moet u ervoor zorgen dat u beschikt over de meest actuele release van Teams-deelvensters van het Teams-beheercentrum, een licentie voor Teams Rooms Pro of Teams gedeelde apparaten die is toegewezen aan het account op het deelvenster, en controleren of uw gebruikers toegang hebben tot de nieuwste versie van de Teams-app op hun mobiele telefoons.

Houd rekening met het volgende:

 • Externe tenants kunnen deze functie momenteel niet gebruiken.
 • Deze functie wordt standaard “AAN” geleverd. 

U kunt deze functie uitschakelen in Teams-deelvensters onder .

Om de kamer te reserveren:

 1. Gebruikers moeten de QR-code scannen met hun mobiele telefoon.
 2. In de Teams-app op hun mobiele telefoon moeten gebruikers selecteren of ze ‘Een nieuwe vergadering plannen’ of ‘Reserveren voor bestaande vergadering’ willen selecteren.
 3. Als de gebruiker een nieuwe vergadering plant, wordt de ruimte automatisch toegevoegd als de locatie van de vergadering. Gebruikers kunnen vervolgens de andere vergadergegevens invullen.
 4. Als de gebruiker ervoor kiest om de ruimte te reserveren voor een bestaande vergadering die plaatsvindt tussen nu en middernacht de volgende dag, kan hij of zij zien of de ruimte op die tijden beschikbaar of geboekt is en kan hij met één klik reserveren.
RW16EuH?ver=3dd6 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist RW16ORv?ver=3e82 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialistwidth: 180px;” “alt=”teams” app=”” mobile=”” view”=””>           RW16U4a?ver=6c32 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Om u voor te bereiden op deze nieuwe functie

, raden we u ten zeerste aan deze nieuwe functie aan uw gebruikers te communiceren en indien nodig instructies te delen.

Een aanbevolen scanner voor deze functie is de mobiele systeem/OS-scanner op mobiele telefoons. Voor Android werkt het scannen echter mogelijk niet als uw gebruikers zowel werk- als persoonlijke profielen op hun Android-telefoon hebben. In dit geval moeten gebruikers een mobiele systeem-/OS-scanner toevoegen aan het werkprofiel. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Ga in Intune naar Apps -> Android en voeg toe
 2. Selecteer de Android-app voor het ondernemingssysteem
 3. Voer het type Android-telefoon en Google in en plak de naam van het OS-camerapakket
 4. Toewijzen aan gebruiker / groep gebruikers

Als u deze functie wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat Teams Panels is ingesteld op 1449/1.0.97.2023080401. Mobiele iOS-telefoons moeten op 5.15.0 of hoger zijn en Android-mobiele telefoons moeten op 1416/1.0.0.2023153001 of hoger zijn.

Zie voor meer informatie: Wat is er nieuw op Microsoft Teams-apparaten – Microsoft Ondersteuning

(Updated) Microsoft Teams: On-Demand Recording Feature in Webinars
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC661825
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 16 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Organisatoren kunnen binnenkort de opname van hun webinars publiceren en automatisch een update naar hun deelnemers sturen, waarin ze een link ontvangen om de on-demand opname te bekijken die op hun evenementpagina wordt gehost. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 123052

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind september 2023 met de uitrol (voorheen eind augustus) en verwachten de uitrol eind november 2023 (voorheen eind oktober) te voltooien. 

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

De organisator heeft de mogelijkheid om de opname vooraf goed te keuren voordat deze wordt gepubliceerd zodat deelnemers deze kunnen bekijken. Dit biedt de organisator de mogelijkheid om de standaard opgenomen gebeurtenis te publiceren of zijn eigen aangepaste video te uploaden vanuit zijn persoonlijke OneDrive.

RW18zFM?ver=6c63 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Bovendien kan de organisator ook de deelnemersmelding aanpassen en bekijken voordat deze wordt verzonden. Eenmaal verzonden, ontvangen de deelnemers een link in hun evenementuitnodiging en e-mail om de on-demand opname op de evenementpagina te bekijken.

RW18CkF?ver=441d - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Tenantbeheerders moeten mogelijk de volgende beleidswijzigingen toepassen om het publiceren van opnamen toe te staan

:
 • De eigenschap Beleid van het beleid is onder: CSTeamsEventsPolicy
 • Naam van de eigenschap:
  • AllowedWebinarTypesForRecordingPublish
 • Beleidswaarden:
  • Geen 
  • Alleen uitnodigen
  • IedereenInCompanyInclusiefGasten
  • Iedereen
(Updated) Viva Pulse – Teams Chat Notifications
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC677515
Status:planForChange

Bijgewerkt op 16 november 2023: We hebben de tijdlijn voor de uitrol hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Naast de momenteel ingeschakelde e-mailmeldingen, begint Viva Pulse meldingen te verzenden via Teams Chat. Gebruikers ontvangen alleen Teams Chat-meldingen als ze de Viva Pulse Teams-app hebben geïnstalleerd. Als beheerder kunt u ofwel 1) de Viva Pulse Teams-app installeren op gebruikers in uw tenant via een installatiebeleid voor Teams-apps of 2) gebruikers aanmoedigen om de Teams-app store te bezoeken om de Viva Pulse Teams-app te downloaden om ervoor te zorgen dat gebruikers de Teams-chatmeldingen kunnen ontvangen.

Via de Viva

Pulse-chatbot worden Teams Chat-meldingen verzonden voor de volgende scenario’s

:Welkomstbericht wanneer:de tenantbeheerder de Viva Pulse-app installeert
  • op gebruikers in de tenant en de gebruiker de Viva Pulse-app installeert vanuit de Teams-app
  • store.
 1. De auteur van de feedback maakt een Pulse-aanvraag.
 2. De auteur van de feedback deelt een Pulse-rapport.
 3. De Pulse van de feedbackauteur is gesloten.

Begin oktober, wanneer feedbackgevers de Teams Chat-melding ontvangen om te reageren op Pulses, worden ze doorgestuurd naar de Viva Pulse Teams-app om feedback te geven. Tegen het einde van oktober, met de implementatie van inline respons, kunnen feedbackproviders direct reageren op Pulses in de Teams Chat-melding zonder dat ze de Viva Pulse Teams-app hoeven te bezoeken om feedback te geven.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Deze wijzigingen worden medio oktober 2023 uitgerold en begin december 2023 (voorheen begin november 2023) volledig uitgerold. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers in uw tenant die de Viva Pulse Teams-app hebben geïnstalleerd, ontvangen Teams Chat-meldingen wanneer Pulses zijn gemaakt.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als gebruikers in uw tenant Teams

Chat-meldingen van Viva Pulse willen ontvangen, moet u ervoor zorgen dat ze de Viva Pulse Teams-app hebben geïnstalleerd door 1) als beheerder de Viva Pulse Teams-app voor gebruikers in uw tenant te installeren via een installatiebeleid voor Teams-apps of 2) gebruikers aan te moedigen de Viva Pulse Teams-app te downloaden uit de Teams-app store.

[Bronnen:]

(Updated) Viva Pulse Customization Control Migration
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC677516
Status:planForChange

Bijgewerkt op 16 november 2023: We hebben de timing van deze wijziging hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Het aanpassingsbeheer in de Viva Pulse Admin Experience wordt binnenkort beheerd via gecentraliseerd toegangsbeheer voor functies in Viva via PowerShell. Dit aanpassingsbeheer biedt beheerders de mogelijkheid om aanpassingsmogelijkheden in of uit te schakelen voor auteurs van enquêtes om hun eigen vragen toe te voegen aan bestaande stocksjablonen of bestaande standaardvragen te bewerken. Met gecentraliseerd toegangsbeheer voor functies kunnen beheerders de toegang configureren op tenantniveau, groepsniveau (met behulp van AAD-groepen of M365-groepen) of op gebruikersniveau, voor maximale flexibiliteit. 

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Deze wijzigingen zullen naar verwachting medio december 2023 (voorheen begin november) zijn afgerond. 

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

 • Eind oktober worden de twee aanpassingsbesturingselementen samengevoegd tot één aanpassingsbesturingselement met de naam ‘Aanpassing enquêtevraag’. De waarde die momenteel is ingesteld voor het besturingselement ‘Nieuwe vragen’ is de waarde van het nieuwe geconsolideerde aanpassingsbesturingselement. Het beheer van het besturingselement wordt gewijzigd in PowerShell-configuraties via gecentraliseerd toegangsbeheer voor functies. De UX voor dit besturingselement in de Viva Pulse Admin Experience wordt verwijderd.
 • Voor elke tenant die het aanpassingsbesturingselement eerder heeft uitgeschakeld, hebt u een beleid toegewezen aan iedereen in de tenant dat die uitgeschakelde status handhaaft. De beheerder kan dat beleid vervolgens na de migratie beheren/bewerken/verwijderen.

Beheerders kunnen binnenkort het aanpassingsfunctiebeheer beheren voor hun specifieke gebruikers, groepen of de hele tenant met behulp van PowerShell. Gebruik de cmdlet Add-VivaModuleFeaturePolicy om een nieuw toegangsbeleid te maken om aanpassing in Viva Pulse uit te schakelen. De kenmerken van het beleid worden gedefinieerd met behulp van specifieke parameters van de cmdlet. Beleidsregels worden gebruikt om toegang tot de opgegeven functie te beperken of te verlenen voor specifieke gebruikers, groepen of de hele tenant.

Voor meer informatie over de PowerShell-cmdlets en gedetailleerde instructies voor het maken van een beleid, raadpleegt u:

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Bekijk en beoordeel de impact op uw organisatie. Bepaal of u een beleid wilt maken om gedetailleerde toegang tot de aanpassingsfunctie in Viva Pulse te configureren.

[Aanvullende bronnen:]

(Updated) Expand and Collapse Folders in Outlook Mobile
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC680661
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 16 november 2023: We hebben de tijdlijn voor de uitrol hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

We voegen de mogelijkheid toe om e-mailmappen uit te vouwen en samen te vouwen in Outlook Mobile. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id’s

171602 en 171603

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen begin oktober 2023 met de uitrol

en verwachten de uitrol eind november 2023 (voorheen eind oktober) te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Bij het bekijken van mappen in de zijbalk van Outlook Mobile zien gebruikers nu een knop ‘> die de huidige rij uitvouwt of samenvouwt, waardoor eventuele submappen zichtbaar worden.

RW1cP7r?ver=3d8f - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

De functie wordt automatisch ingeschakeld en is alleen zichtbaar voor gebruikers met een geneste mappenstructuur in Mail. Voor degenen die geen submappen gebruiken, is er geen verandering in functionaliteit.

(Updated) Create new Loop Components in Microsoft Whiteboard
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC681250
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 16 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

De mogelijkheid om live Loop-componenten te maken, te beginnen met takenlijsten, tabellen, stemtabellen, voortgangstrackers en checklists, is binnenkort beschikbaar voor Whiteboard voor het web, de Whiteboard-app in Teams en Whiteboard voor Windows.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 117400

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen eind oktober 2023 met de uitrol en verwachten begin december 2023 (voorheen begin november) klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

 1. Gebruikers kunnen live Loop-componenten maken, kopiëren/plakken, bekijken en bewerken in Whiteboard. Deze functionaliteit wordt beheerd door de Maak en bekijk Loop-bestanden in Microsoft-apps die Loop OCPS-beleid ondersteunen, dat van toepassing is op alle Microsoft-apps die Loop-onderdelen ondersteunen. U kunt dit beleid gebruiken om de toegang voor individuele gebruikers in of uit te schakelen.
 2. Op mobiele apparaten kunnen gebruikers Loop-componenten in Whiteboard bekijken en bewerken, maar ze kunnen ze niet maken of kopiëren/plakken. Deze functionaliteit komt in een toekomstige update.
 3. Op Surface Hubs en Microsoft Teams Room-apparaten kunnen gebruikers geen Loop-componenten in Whiteboard bekijken, bewerken, maken of kopiëren/plakken. Deze functionaliteit komt in een toekomstige update.
 4. Externe en anonieme gebruikers die samenwerken op whiteboards in Teams-vergaderingen, kunnen geen Loop-componenten bekijken, bewerken, maken of kopiëren/plakken. Deze functionaliteit komt in een toekomstige update.
 5. Andere omgevingen dan commerciële omgevingen (zoals GCC, GCC-H en DoD) zijn beschikbaar wanneer Loop-componenten worden ondersteund in aanvullende omgevingen.

(Houd er rekening mee dat de onderstaande afbeeldingen illustratief zijn en kunnen afwijken van de werkelijke gebruikerservaring in het product)

make new whiteboards

Illustratieve lijst met Loop-componenten die worden ondersteund in Whiteboard voor het maken.

RW1dk6X?ver=32ba - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Illustratieve afbeelding van een Progress tracker Loop-component in Whiteboard.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U hoeft niets te wijzigen, tenzij u de Loop-functionaliteit in Whiteboard en andere MS365-apps wilt uitschakelen. Als u dit wilt doen, kunt u de Office-cloudbeleidsservice gebruiken in het Microsoft 365 Apps-beheercentrum.

 1. Meld u aan bij https://config.office.com/ met uw Microsoft 365-beheerdersreferenties.
 2. Selecteer Aanpassing in het linkerdeelvenster.
 3. Selecteer Beleidsbeheer.
 4. Maak een nieuwe beleidsconfiguratie of bewerk een bestaande.
 5. Kies in Kies het bereik de beveiligingsgroep waarvoor u het beleid wilt toepassen.
 6. Kies in Instellingen configureren de optie Loop-bestanden maken en weergeven in Microsoft-apps die Loop ondersteunen.
 7. Kies in de configuratie-instelling – ingeschakeld, uitgeschakeld of niet geconfigureerd. De implicaties van elk van deze opties worden hieronder vermeld:Ingeschakeld: Loop-functionaliteit is beschikbaar voor gebruikers Uitgeschakeld: Loop-functionaliteit is niet beschikbaar voor gebruikers
  • Niet geconfigureerd: Loop-functionaliteit is beschikbaar voor gebruikers.
 8. Sla de beleidsconfiguratie op.
 9. Wijs indien nodig opnieuw prioriteit toe aan een beveiligingsgroep (als twee of meer beleidsconfiguraties van toepassing zijn op dezelfde set gebruikers, wordt de groep met de hoogste prioriteit toegepast).
 10. Als u een nieuw beleid of een
 11. nieuwe configuratie maakt of de configuratie voor een bestaand beleid wijzigt, is er een vertraging in het weergeven van de wijziging, zoals hieronder vermeld:Als er
 12. vóór de wijziging
 13. bestaande beleidsconfiguraties waren, duurt het 90 minuten voordat de wijziging wordt weergegeven.
 14. Als er voorafgaand aan de wijziging geen beleidsconfiguraties waren, duurt het 24 uur voordat de wijziging wordt doorgevoerd.

Ga voor meer informatie over de functie naar de pagina Microsoft Whiteboard Help Hub

(Updated) REMINDER: Viva Pulse Customization Control Migration
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC681885
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 16 november 2023: We hebben de tijdlijn voor de uitrol hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Het aanpassingsbeheer in de Viva Pulse Admin Experience wordt binnenkort beheerd via gecentraliseerd toegangsbeheer voor functies in Viva via PowerShell. Dit aanpassingsbeheer biedt beheerders de mogelijkheid om aanpassingsmogelijkheden in of uit te schakelen voor auteurs van enquêtes om hun eigen vragen toe te voegen aan bestaande stocksjablonen of bestaande standaardvragen te bewerken. Met gecentraliseerd toegangsbeheer voor functies kunnen beheerders de toegang configureren op tenantniveau, groepsniveau (met behulp van AAD-groepen of M365-groepen) of op gebruikersniveau, voor maximale flexibiliteit.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Deze wijzigingen worden uitgerold en zullen naar verwachting begin december 2023 (voorheen begin november) zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

 • Eind oktober worden de twee aanpassingsbesturingselementen samengevoegd tot één aanpassingsbesturingselement met de naam ‘Aanpassing enquêtevraag’. De waarde die momenteel is ingesteld voor het besturingselement ‘Nieuwe vragen’ is de waarde van het nieuwe geconsolideerde aanpassingsbesturingselement. Het beheer van het besturingselement wordt gewijzigd in PowerShell-configuraties via gecentraliseerd toegangsbeheer voor functies. De UX voor dit besturingselement in de Viva Pulse Admin Experience wordt verwijderd.
 • Voor elke tenant die het aanpassingsbesturingselement eerder heeft uitgeschakeld, hebt u een beleid toegewezen aan iedereen in de tenant dat die uitgeschakelde status handhaaft. De beheerder kan dat beleid vervolgens na de migratie beheren/bewerken/verwijderen.

Beheerders kunnen binnenkort het aanpassingsfunctiebeheer beheren voor hun specifieke gebruikers, groepen of de hele tenant met behulp van PowerShell. Gebruik de cmdlet Add-VivaModuleFeaturePolicy om een nieuw toegangsbeleid te maken om aanpassing in Viva Pulse uit te schakelen. De kenmerken van het beleid worden gedefinieerd met behulp van specifieke parameters van de cmdlet. Beleidsregels worden gebruikt om toegang tot de opgegeven functie te beperken of te verlenen voor specifieke gebruikers, groepen of de hele tenant.

Voor meer informatie over de PowerShell-cmdlets en gedetailleerde instructies voor het maken van een beleid, raad:

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Bekijk en beoordeel de impact op uw organisatie. Bepaal of u een beleid wilt maken om gedetailleerde toegang tot de aanpassingsfunctie in Viva Pulse te configureren.

[Aanvullende bronnen:]


(Updated) Whiteboard: “Specific people” Share Link Fallback
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC682305
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 16 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Microsoft Whiteboard maakt nu automatisch gebruik van specifieke koppelingen voor het delen van personen (PSL) voor deelnemers aan een Teams-vergadering wanneer een whiteboard wordt gedeeld en de tenant koppelingen voor delen voor het hele bedrijf heeft uitgeschakeld (CSL).  

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen half oktober met de uitrol en voltooien de uitrol eind november 2023 (voorheen eind oktober).

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Whiteboards worden opgeslagen in de OneDrive van de gebruiker die Whiteboard start in de Teams-vergadering. Als uw tenant geen CSL’s heeft ingeschakeld, ontvangen gebruikers eerder bij het delen van een whiteboard in een Teams-vergadering een foutbericht en kunnen ze tijdens en na de vergadering geen toegang krijgen tot en samenwerken aan het whiteboard. Nu, in het geval dat CSL’s zijn uitgeschakeld in uw tenant, valt Whiteboard terug op het gebruik van PSL’s en biedt het rechtstreeks toegang tot de deelnemers van die Teams-vergadering  

. Ze hebben tijdens en na de vergadering toegang tot en kunnen samenwerken aan dat whiteboard. Scenario’s waarin PSL-fallback van toepassing is: Teams-vergaderingen Whiteboard-stroom Teams Scherm delen Stroom voor aantekeningen Teams Tabblad Whiteboard-app in kanalen (privé, gedeeld, openbaar)Opmerking: deelnemers die deelnemen aan een vergadering  

of aantekeningensessie nadat een whiteboard is gedeeld, moeten het whiteboard handmatig met hen delen.

 

Voor het privé- en gedeelde tabbladkanaal moet het whiteboard handmatig worden gedeeld met deelnemers. Opmerking: PSL Fallback is alleen van toepassing op gebruikers in tenants, niet op externe gebruikers.  

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen wijziging vereist, dit gebeurt automatisch op basis van uw tenantinstellingen.

(Updated) Microsoft Teams: Additional manager-controlled privacy settings in Shifts
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC683659
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 16 november 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt met aanvullende informatie.

We zijn verheugd om spannende productverbeteringen aan te kondigen op het gebied van door eerstelijnsmanagers beheerde privacy-instellingen voor eerstelijnswerkers.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id: 152119

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We zullen in november 2023 uitrollen. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Eerstelijnsmanagers hebben nu de mogelijkheid om de zichtbaarheid van dienstinformatie voor hun werknemers te beheren via de nieuw beschikbare privacyinstellingen in de instellingen voor diensten.

- KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Dit is wat deze functie inhoudt

:
 • Beperkte weergaven in het verleden: Managers kunnen beperken hoe ver naar achteren eerstelijnsmedewerkers de planningen van hun collega’s kunnen bekijken, waardoor de privacy van historische gegevens wordt gewaarborgd. 

RW1eNXu?ver=2b89 - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistGeneric Time Off View: Eerstelijnsmedewerkers kunnen de vrije tijd van hun collega’s op een algemene manier zien, zonder de specifieke redenen en opmerkingen te bekijken. RW1eQA2?ver=0311 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist


Beperkte
 • dienst 
 • Details: Managers kunnen het detailniveau beperken waartoe eerstelijnsmedewerkers toegang hebben over de planningen van hun collega’s, met uitzondering van gevoelige informatie zoals dienstnotities, activiteiten en pauzeduur.   

RW1eIN3?ver=ba71 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U hoeft niets te doen om u voor te bereiden op deze wijzigingen, behalve dat u uw eerstelijnsmanagers op de hoogte wilt stellen van deze updates.

Updating Admin settings for paused Microsoft Viva Briefing emails
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC690172
Status:stayInformed

Op basis van feedback van klanten hebben we begin dit jaar de e-mails van Viva Briefing gepauzeerd als onderdeel van een groter initiatief om de algehele gebruikerservaring van Viva te verbeteren. (MC486289 december ’22).

De instelling ‘Contactpersonen in uw organisatie briefing-e-mail laten ontvangen’ is toegankelijk in het Microsoft 365-beheercentrum onder Organisatie-instellingen, ondanks het feit dat de briefing-e-mails zijn onderbroken.

Om verwarring te voorkomen en af te stemmen op de pauze van de briefing-e-mail, wordt deze beheerdersinstelling verborgen.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We zullen deze wijziging vanaf eind november 2023 uitrollen en verwachten begin december 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Deze wijziging voegt geen nieuwe functionaliteiten toe of verwijdert deze voor Briefing-e-mails, aangezien deze zijn gepauzeerd. Briefing-e-mails blijven gepauzeerd.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is geen actie vereist. Meer informatie over de onderbreking van de briefing-e-mail (De briefing-e-mail onderbreken van Microsoft Viva)

Microsoft to stop honoring mail flow rules tracking user reporting
Category:Exchange Online Microsoft 365 Defender
Nummer:MC690173
Status:planForChange

Microsoft wordt de regel voor de e-mailstroom waarmee u de rapportage van eindgebruikers kunt bijhouden, buiten gebruik gesteld. Deze wijziging wordt aangebracht om de beschikbaarheid te verbeteren en de latentie van de indieningsservice te verminderen, zodat u sneller en efficiënter kunt reageren op bedreigingen (fout-negatieven).

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We zullen dit vanaf eind december 2023 geleidelijk uitrollen naar klanten en de uitrol zal eind januari 2024 zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

U kunt het rapport van eindgebruikers niet meer bijhouden met behulp van deze regels voor e-mailstroom, zodra de wijziging is geïmplementeerd.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Als u rapportberichten naar een postvak routert, raden we u aan naar door gebruiker gerapporteerde instellingen te gaan en onder “gerapporteerde berichtbestemmingen” de “gerapporteerde berichten verzenden” in te stellen op “Alleen mijn rapportagepostvak” en vervolgens het postvakadres op te geven waarnaar u doorstuurt. Distributiegroepen en routering naar een extern of on-premises postvak zijn niet toegestaan.

Als u rapportberichten doorstuurt naar een postvak voor een bepaald rapporttype, voert u de bovenstaande stap uit en regels in het postvak maken met behulp van de Outlook-client. U kunt opgeven welk rapport “phish” of “junk” of “not junk” u wilt negeren en uit uw weergave wilt filteren. Het rapporttype wordt opgegeven in het onderwerp van de e-mailmelding die naar het postvak wordt verzonden. Als u rapportberichten doorstuurt naar Microsoft via een aangepaste invoegtoepassing of een ander mechanisme, raden we u aan de knop Rapporteren in de webversie van Outlook of de invoegtoepassing voor rapportberichten of de invoegtoepassing voor rapportphish te gebruiken, zoals beschreven here. 

 

Folder Recursive Search
Category:Microsoft 365 suite Microsoft 365 for the web Microsoft 365 apps
Nummer:MC690179
Status:stayInformed

Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers zoeken naar submappen binnen specifieke mappen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 151025

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen eind januari met de uitrol en verwachten eind februari klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

De zoekfunctie levert binnenkort niet alleen resultaten op van specifieke mappen, maar ook van submappen daarin.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.

Additional Teams Meeting Templates Added to Outlook Teams Add-In
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC690180
Status:stayInformed

Virtuele afspraak, Webinar en Gemeentehuis zijn sjablonen voor Teams-vergaderingen die toegankelijk zijn via het vervolgkeuzemenu ‘Nieuwe vergadering’ in de Teams-agenda-app. We breiden nu uit hoe u toegang kunt krijgen tot deze vergadersjablonen door ze toe te voegen aan het menu met vergaderingssjablonen in de Outlook Windows-client in de Teams-invoegtoepassing voor vergaderingen. Selecteer in Outlook Agenda het vervolgkeuzemenu naast de knop Invoegtoepassing voor Teams-vergaderingen om de lijst met vergadersjablonen te zien die nu beschikbaar zijn. Wanneer een vergaderingssjabloon is geselecteerd, wordt de Teams-app geopend via een deeplink en wordt het planningsformulier voor vergadersjablonen rechtstreeks geopend. Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 181621[Wanneer dit zal gebeuren:]Standaardrelease: We beginnen begin december met de uitrol en verwachten medio december 2023 te voltooien. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Dit voegt een extra toegangspunt toe voor gebruikers om toegang te krijgen tot de sjablonen voor virtuele afspraken, webinars en gemeentehuisvergaderingen. Het menu met vergadersjablonen in de Teams-invoegtoepassing in Outlook Windows is al beschikbaar en dit is een set sjablonen die nu aan dat menu zijn toegevoegd om dezelfde sjabloonbeschikbaarheid van Teams te bereiken. 

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Als u wijzigingen wilt aanbrengen in wie in uw organisatie toegang heeft tot de virtuele afspraak, webinar, of sjablonen voor gemeentehuisvergaderingen, raadpleeg de volgende instructies:

Organizational Data in Microsoft 365
Category:Microsoft 365 apps Microsoft Viva
Nummer:MC690182
Status:stayInformed

Organisatiegegevens in Microsoft 365 is een nieuwe mogelijkheid die wereldwijd beschikbaar zal zijn voor gebruik met uw Microsoft 365-abonnement. Met deze nieuwe mogelijkheid kun je organisatiegegevens uit HR-informatiesystemen uploaden via .csv bestand om een verscheidenheid aan mogelijkheden en functies in Viva en Microsoft 365 aan te sturen. Apps en functies zoals Viva Amplify, Viva Insights, People card, enz. zijn afhankelijk van organisatiegegevens om hoogwaardige mogelijkheden en nieuwe scenario’s mogelijk te maken. Tenants kunnen Viva Amplify-rapportage, nieuwe weergaven van personenkaarten voor werknemers en meer gepersonaliseerde ervaringen in Viva en in Microsoft 365

RW1eMZQ?ver=7f3a - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wanneer dit zal gebeuren:]


We beginnen eind november 2023 met de uitrol en verwachten begin januari 2024 te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Eenmaal uitgerold, kunnen beheerders het .csv-bestand onboarden via het Microsoft 365-beheercentrum. De functie is te vinden door te navigeren naar het Microsoft 365-beheercentrum. Navigeer vanaf daar naar het instellingentabblad en klik op de verzameling Migraties en importen. In de verzameling vindt u het ingangspunt voor organisatiegegevens in Microsoft 365.

Organisatorische gegevens in Microsoft 365 zijn gebouwd op basis van de huidige toezeggingen van Microsoft op het gebied van gegevensbeveiliging en privacy in de onderneming. Deze toezeggingen blijven ongewijzigd. Organisatiegegevens in Microsoft 365 zijn geïntegreerd in Microsoft 365 en voldoen aan alle bestaande privacy- en nalevingsverplichtingen.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie vereist. Als u organisatiegegevens wilt opnemen, is het raadzaam contact op te nemen met uw HR-beheerder om het importeren van organisatiegegevens te bespreken. Documentatie zal voorafgaand aan de AV worden gepubliceerd en gecommuniceerd via het berichtencentrum + beschikbaar zijn op learn.microsoft.com.

Microsoft 365 Archive: Public Preview
Category:SharePoint Online Microsoft Syntex
Nummer:MC690184
Status:stayInformed

Microsoft 365 Archive stelt u in staat om te besparen op opslagkosten die de quotumlimiet overschrijden door de inactieve sites in SharePoint te archiveren. De functie maakt deel uit van de functies voor betalen per gebruik in Microsoft Syntex en kan worden ingeschakeld via het Microsoft 365-beheercentrum. 

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We beginnen in november met de uitrol en verwachten begin december 2023 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gevolgen voor beheerders: SharePoint-beheerders en globale beheerders kunnen inactieve sites kiezen in het SharePoint-beheercentrum en via PowerShell en deze archiveren. Beheerders kunnen een of meer sites selecteren op de pagina Actieve sites en deze archiveren met behulp van de opdrachtbalk.

Bij archivering wordt de opslagruimte die door de site wordt ingenomen, afgetrokken van de actieve opslag en vervolgens in rekening gebracht als onderdeel van de gearchiveerde opslag, die in rekening wordt gebracht op basis van het verbruik.

Sites kunnen ook worden gearchiveerd met behulp van PowerShell, vanaf versie 16.0.24120.12000.

Gevolgen voor de eindgebruiker: Als een site wordt gearchiveerd, is de inhoud van de site niet meer toegankelijk. Als het moet worden geopend, moet de site opnieuw worden geactiveerd door de beheerders.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als u Archiveren wilt gebruiken, kunt u beginnen met het identificeren van inactieve sites in uw tenant, die goede kandidaten kunnen zijn om te worden gearchiveerd. Zodra de functie is vrijgegeven, moet deze worden ingeschakeld vanuit het Microsoft 365-beheercentrum.

Prepare for device-bound passkeys in Microsoft Entra ID (changes to FIDO2 and Windows Hello for Business)
Category:Microsoft Entra
Nummer:MC690185
Status:stayInformed

Vanaf januari 2024 ondersteunt Microsoft Entra ID apparaatgebonden passkeys die zijn opgeslagen op computers en mobiele apparaten als verificatiemethode in preview, naast de bestaande ondersteuning voor FIDO2-beveiligingssleutels. Dit stelt uw gebruikers in staat om phishing-bestendige authenticatie uit te voeren met behulp van de apparaten die ze al hebben.

We breiden het bestaande FIDO2-verificatiemethodenbeleid en de ervaringen van eindgebruikers uit om deze preview-release te ondersteunen. Als uw organisatie FIDO2-verificatie of Windows Hello voor Bedrijven gebruikt, leest u verder voor meer informatie en om u voor te bereiden op de komende wijzigingen.

Configuratie van de beheerder

In het Entra-beheerportaal hernoemen we “FIDO2-beveiligingssleutels” naar “Passkeys (FIDO2)” binnen het beleid voor authenticatiemethoden en het beleid voor de sterkte van de authenticatie voor voorwaardelijke toegang.

Als u wilt dat uw organisatie zich aanmeldt voor deze preview, moet u sleutelbeperkingen afdwingen om opgegeven wachtwoordcodeproviders toe te staan in uw FIDO2-beleid. Dit zijn de mogelijke configuratiestatussen voor FIDO2-sleutelbeperkingen tijdens de preview:

 • Geen sleutelbeperkingen (standaard FIDO2-beleid): tenant staat alle modellen beveiligingssleutels toe. Apparaatgebonden wachtwoordcodeproviders op computers en mobiele apparaten zijn niet toegestaan.
 • Belangrijke beperkingen ingesteld op ‘Toestaan‘: Tenant staat alleen de expliciet toegevoegde AAGUID’s toe. Als u een apparaatgebonden wachtwoordcodeprovider wilt inschakelen, voegt u de AAGUID(s) toe aan de lijst met sleutelbeperkingen.
 • Sleutelbeperkingen ingesteld op ‘Blokkeren’: Tenant blokkeert de expliciet toegevoegde AAGUID’s en staat alle andere beveiligingssleutelmodellen toe. Apparaatgebonden wachtwoordcodeproviders op computers en mobiele apparaten zijn niet toegestaan.

RW1djtB?ver=7e3f - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Ervaring met registratie van eindgebruikers

In de portal Mijn beveiligingsgegevens wordt een nieuwe registratieoptie met de naam ‘Passkey (preview)‘ weergegeven aan eindgebruikers voor het registreren van een apparaatgebonden wachtwoordcode op computers, mobiele apparaten of beveiligingssleutels.

RW1djtA?ver=723c - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

*Tegen het einde van 2024 wordt de bestaande optie voor het registreren van beveiligingssleutels vervangen door de nieuw geïntroduceerde wachtwoordoptie.

Aanmeldingservaring voor eindgebruikers De bestaande aanmeldingsoptie
voor eindgebruikers

voor

Windows Hello voor Bedrijven en FIDO2-beveiligingssleutels wordt hernoemd naar ‘Gezicht, vingerafdruk, pincode of beveiligingssleutel’. De term ‘wachtwoordcode’ wordt vermeld in de bijgewerkte aanmeldingservaring om wachtwoordsleutelreferenties te omvatten die worden gepresenteerd vanaf beveiligingssleutels, computers en mobiele apparaten.

 • Tekst die vandaag aan gebruikers wordt getoond: “Aanmelden met Windows Hello of beveiligingssleutel””Aanmelden met een beveiligingssleutel””
  • Aanmelden met Windows
  • Hello of beveiligingssleutel”
 • Tekst die in januari 2024 aan gebruikers wordt getoond:
  • ‘Gezicht, vingerafdruk, pincode of beveiligingssleutel
  • ‘Aanmelden met een wachtwoordcode’

  RW1doJH?ver=b514 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

  Dynamics 365 – Service Update 23112 for EUR
  Category:Dynamics 365 Apps
  Nummer:MC690499
  Status:stayInformed
  We hebben een kleine service-update gepland voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving in de EUR-regio.

  Station 4: Start onderhoudsvenster: 15 december 2023, 18:00 UTC
  Station 4: Einde onderhoudsvenster: 16 december 2023, 03:00 UTC

  Wat betekent dit voor mij?
  Als onderdeel van deze service-update kunnen de volgende functiegebieden worden beïnvloed:
  Het versienummer voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving wordt bijgewerkt naar versie 9.2.23112.00000 of hoger nadat de databasebewerkingen op de achtergrond zijn voltooid.

  Hoewel er geen verslechtering van de serviceprestaties of beschikbaarheid wordt verwacht, wordt deze service-update buiten de normale kantooruren gepland om mogelijke gevolgen voor uw omgeving tot een minimum te beperken. Tijdens dit onderhoudsvenster kunnen gebruikers korte, intermitterende gevolgen zien, zoals tijdelijke SQL-fouten of een omleiding naar het aanmeldingsscherm. Als er een impact optreedt buiten dit onderhoudsvenster, neem dan contact op met Microsoft Support.

  Voor omgevingen met gebruikers over de hele wereld erkennen we dat ‘buiten de normale kantooruren’ een andere invloed op u kan hebben. Onze excuses voor de impact die dit kan hebben op uw gebruikers. We werken er hard aan om Microsoft Dynamics 365 te verbeteren en de impact van deze onderhoudsvensters te minimaliseren.

  Welke actie moet ik ondernemen?
  Communiceer op de juiste manier met uw Dynamics 365-beheerder en gebruikers. Neem contact op met de ondersteuning als u problemen ondervindt.
  Enable optional updates for Windows 10 devices
  Category:Windows
  Nummer:MC690504
  Status:stayInformed
  Er is een nieuw beleid beschikbaar voor IT-professionals die Windows 10-apparaten beheren met Windows Update voor Bedrijven. Met de aankomende optionele update van november 2023 kunt u automatisch optionele Windows-updates implementeren of gebruikers in uw organisatie in staat stellen deze te krijgen, net als op Windows 11. Configureer dit beleid als een groepsbeleidsobject (GPO) of als een CSP-beleid (Configuration Service Provider) en kies de typen optionele updates die passen bij de doelstellingen van uw organisatie. Wanneer zal dit gebeuren: Het beleid ‘Optionele updates inschakelen’ is beschikbaar voor Windows 10-apparaten na installatie van de aankomende optionele update van november 2023.  
   
   
   
  Welke gevolgen
  heeft dit voor uw organisatie: 
   
  Met het beleid ‘Optionele updates inschakelen’ kunt u de timing en de specifieke kenmerken van verschillende soorten optionele updates beheren. Als u dit beleid inschakelt, kunt u selecteren hoe optionele updates beschikbaar worden gesteld aan gebruikers binnen uw organisatie. Optionele updates maken deel uit van het reguliere onderhoud van het apparaat, inclusief niet-beveiligingsupdates. Wat u moet doen om u voor te bereiden: Als u Windows Update voor Bedrijven gebruikt en geïnteresseerd bent in dit nieuwe beleid, kunt u de aankomende optionele update van november 2023 downloaden. 
   
   
   
  Aanvullende informatie: 
   
  • Lees de aankondiging op <a href=”https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-it-pro-blog/enable-optional-updates-for-windows-10-devices/ba-p/3983927″ rel=”noopener noreferrer” target=”_blank”>Schakel optionele updates in voor Windows 10-apparaten. 
  • Raadpleeg de officiële documentatie op Windows Update voor Bedrijven configureren: Schakel optionele updates in.
  Copilot coming to Windows 10
  Category:Windows
  Nummer:MC690505
  Status:stayInformed
  Vandaag hebben we aangekondigd dat Copilot in Windows (in preview) naar Windows 10 komt. We herzien onze benadering van Windows 10 en zullen extra investeringen doen om ervoor te zorgen dat iedereen de maximale waarde van hun Windows-pc kan krijgen, inclusief Copilot in Windows. 
  Copilot in Windows zal binnenkort beschikbaar zijn voor Windows Insiders in het Release Preview-kanaal voor in aanmerking komende* apparaten met Windows 10, versie 22H2. Copilot in Windows zal dan in de komende weken breder worden uitgerold naar niet-beheerde apparaten met de Home- en Pro-edities van Windows 10, versie 22H2.
   
  Wanneer zal dit gebeuren:
  Copilot in Windows zal op korte termijn worden uitgerold naar niet-beheerde Home- en Pro-apparaten via Controlled Feature Rollout (CFR). In aanmerking komende apparaten op Windows 10, versie 22H2, waarop Enterprise- of Education-edities zijn geïnstalleerd, of Pro-apparaten die worden beheerd door organisaties, worden opgenomen in een latere CFR-implementatiefase.

  Raadpleeg voor meer informatie onze documentatie over het manage Copilot in Windows.

  Aanvullende informatie:
  Voor meer informatie over Copilot in Windows in het algemeen, zie Welkom bij Copilot in Windows.
   
   
  Opmerking: Copilot in Windows is momenteel beschikbaar als preview-versie in bepaalde wereldwijde markten. Het is onze bedoeling om in de loop van de tijd extra markten toe te voegen.

  *Apparaten vereisen > 4 GB RAM en een beeldschermadapter die een resolutie van +720p ondersteunt. Als we vaststellen dat uw apparaat mogelijk een probleem heeft, zoals een incompatibiliteit van een toepassing, kunnen we een beveiligingsstop instellen en Copilot niet aanbieden in Windows (in preview) totdat dat probleem is opgelost.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Scroll to Top