Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 19-11-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

19-November-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) OneDrive Open in App availablility
Category:OneDrive for Business
Nummer:MC689500
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 17 november 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt met aanvullende informatie.

Op dezelfde manier waarop u een Word-, PowerPoint- of Excel-bestand kunt openen in hun respectievelijke bureaublad-apps, kunt u nu elk bestand in de bureaublad-app openen, bewerken en de wijzigingen worden gesynchroniseerd met OneDrive. Vanuit Mijn bestanden van OneDrive of Documenten van SharePoint kunnen gebruikers nu Openen in app selecteren om een bestand in de systeemeigen app te openen.

RW1eTpF?ver=a806 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

>Opmerking: deze functie wordt mogelijk gemaakt door de synchronisatieclient van OneDrive – deze moet op de computer van de gebruiker zijn geïnstalleerd. Als het niet actief is, wordt het gestart. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 124813

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen medio november 2023 met de uitrol.

Standaardrelease: We beginnen begin december 2023 met de uitrol en verwachten eind januari 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers kunnen elk bestand in de bureaublad-app openen, bewerken en de wijzigingen worden gesynchroniseerd met OneDrive.

Opmerking: U kunt onverwacht gedrag tegenkomen bij het openen van een bestand dat afhankelijk is van andere bestanden. We raden u aan de map met de inhoud te synchroniseren met Snelkoppeling toevoegen en het opnieuw te proberen.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U kunt overwegen uw training en documentatie waar nodig bij te werken.

New Shared display mode for BYOD meeting rooms
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC690920
Status:planForChange

De nieuwe modus Gedeelde weergave biedt gebruikers de mogelijkheid om hun Teams-vergadering uit te breiden via een pop-out view-only versie van het podium naar het tv-scherm in BYOD-vergaderruimten. Deze modus zorgt ervoor dat de inhoud van de vergadering altijd naar de voorkant van de ruimte wordt uitgebreid, zodat anderen deze kunnen zien. Dit geeft de host van de kamer de gemoedsrust dat hun desktop alleen voor hen is, waardoor ze de flexibiliteit hebben om te multitasken of privé te werken op hun hostdesktop.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 184363

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen begin januari 2024 met de uitrol en verwachten eind januari 2024 klaar te zijn.

Standaardrelease: We beginnen eind januari 2024 met de uitrol en verwachten begin februari 2024 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Zodra deze functie volledig is uitgerold, kunnen gebruikers naar de optie Room audio op het pre-join-scherm gaan en het

weergegeven verbonden apparaat selecteren. Zodra dat is gebeurd, kunnen ze deelnemen aan de vergadering zoals ze normaal zouden doen, en de modus Gedeelde weergave wordt weergegeven.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U kunt overwegen uw training en documentatie waar nodig bij te werken.

Microsoft Teams Voice isolation
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC690921
Status:planForChange

Met “Stemisolatie” kunt u genieten van heldere en ononderbroken gesprekken of vergaderingen, waar u ook bent. Deze functie maakt gebruik van AI om alle achtergrondgeluiden weg te filteren, inclusief de stemmen van andere mensen. Door gebruik te maken van uw spraakprofiel, zorgt deze geavanceerde ruisonderdrukkingsmogelijkheid ervoor dat alleen de stem van de gebruiker wordt verzonden. Of u zich nu in een druk kantoor, een rumoerig café of een drukke luchthaven bevindt, u kunt met vertrouwen en duidelijkheid communiceren. “Spraakisolatie” wordt mogelijk gemaakt door onze geavanceerde deep learning-, spraakservices en audioverwerkingstechnologie, en het toont onze toewijding aan het oplossen van gebruikersproblemen met AI en het verbeteren van de audiokwaliteit en -ervaring.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 125387

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen medio januari 2024 met de uitrol en verwachten medio februari 2024 te voltooien.

Standaardrelease (indien van toepassing): We beginnen medio februari 2024 met de uitrol en verwachten dit eind februari 2024 af te ronden.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

De functie Spraakisolatie is standaard ingeschakeld voor uw organisatie. Eindgebruikers moeten hun spraakprofiel inschrijven via het tabblad Herkenning onder de Teams Global Device-instellingen om de functie Spraakisolatie in te schakelen voor een betere audio-invoerkwaliteit.

Als u deze functie voor uw organisatie wilt uitschakelen, moet u dit doen via PowerShell: Set-CsTeamsMeetingPolicy

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U moet overwegen dit met uw gebruikers te communiceren en de training en documentatie waar nodig bij te werken.

Microsoft Teams: Updates to in-call user experience.
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC690922
Status:stayInformed

Microsoft Teams voert updates uit voor de gebruikerservaring tijdens het gesprek op de mobiele app. De opties Transfer, Share en Hold bevinden zich nu in de callfase. Deze updates maken het voor gebruikers gemakkelijker om toegang te krijgen tot belmogelijkheden, waardoor de gebruikerservaring tijdens gesprekken opnieuw wordt ontworpen. Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 141204[Wanneer dit zal gebeuren:]Standaard release: We beginnen begin december 2023 met de uitrol en verwachten eind december 2023 te voltooien. 

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Deze update heeft alleen invloed op de gebruikerservaring voor bellen in de mobiele app. De functiemogelijkheden blijven hetzelfde. 

RW1eOcV?ver=3575 - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistNieuwe opties in de aanroepfase”>RW1eOcY?ver=78bd - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

;” alt=”nieuwe oproepopties”>

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Werk uw versie van de app bij.

Collaborative Notes in Channel Meetings
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC690924
Status:stayInformed

Parallel aan de verouderde Wiki-gebaseerde vergadernotities in kanaalvergaderingen, komen Teams in Microsoft samen om hulpprogramma’s te bieden die vergaderingen effectiever maken. Meer specifiek verbeteren we de manier waarop je bijhoudt wat je wilt bespreken (Agenda), wat je hebt besproken/besloten (Notities) en wat je moet opvolgen (Follow-up Taken) in kanaalvergaderingen. Deze mogelijkheden zijn nu geïntegreerd in de end-to-end vergaderervaring in Teams, Loop, Planner, To Do en OneDrive voor Bedrijven.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 167330

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Targeted Release: We beginnen begin januari 2024 met de uitrol en verwachten eind januari 2024 te voltooien.

Standard Release: We beginnen medio februari 2024 met de uitrol en verwachten begin maart 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers binnen uw tenant zien een knop Notities tijdens kanaalvergaderingen die deze nieuwe mogelijkheden aanroepen. De notulen van de vergadering worden weergegeven in het rechterdeelvenster van het vergaderingsvenster met de mogelijkheid om ze in de browser te openen voor meer ruimte of op een tweede monitor. Deelnemers kunnen in realtime samenwerken, een agenda maken, aantekeningen maken en taken toevoegen. Wanneer deelnemers een taak in de vergadering toegewezen krijgen, ontvangen ze ook een e-mailmelding en wordt deze gesynchroniseerd met de Planner- en To Do-apps.

Organisatoren van vergaderingen zien ook de mogelijkheid om vóór vergaderingen samenwerkingsnotities toe te voegen, om zich voor te bereiden door agenda’s of ander materiaal op één plek toe te voegen.

Na de vergadering blijven samenwerkingsnotities toegankelijk voor alle deelnemers op de pagina met details van de Teams-agendavergadering. 

De ervaring is een Loop-component, zodat ze gemakkelijk uit de vergadering kunnen worden gekopieerd naar chats, groepschats, e-mails en andere documenten. Dit maakt de voorbereiding en follow-up nog naadlozer.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets nodig om je voor te bereiden. Deze mogelijkheid wordt standaard ingeschakeld wanneer deze wordt uitgerold.

Belangrijke opmerkingen:

  • In deze versie wordt de vorige Wiki-oplossing voor vergadernotities verwijderd. Gebruikers kunnen nog steeds de vorige vergadernotities downloaden in kanaalvergaderingen door te navigeren naar de SharePoint-site van het kanaal –> Site-inhoud –> Teams Wiki-gegevens, waar ze de vergadernotities kunnen downloaden in Word-documentindeling. Degenen die de notities niet hebben gemaakt, die hebben deelgenomen aan de vergadering nadat de notities zijn gemaakt of die de nieuwe Teams-client gebruiken; kan de notulen van de vergadering vanaf dezelfde locatie ophalen en downloaden. Toegang tot wiki-vergadernotities in Microsoft Teams – Microsoft Ondersteuning 
  • Samenwerkingsnotities in kanaalvergaderingen zijn alleen beschikbaar in de nieuwe Teams-desktopclient.
  • Samenwerkingsnotities zijn niet beschikbaar voor EDU, maar komen binnenkort. Het verwijderen van Wiki-gebaseerde vergadernotities in kanaalvergaderingen is nog steeds van toepassing op EDU.
  • Deze release bevat geen GCC-, GCCH- en DoD-clouds en komt ook binnenkort. De huidige Wiki-gebaseerde vergadernotities in kanaalvergaderingen worden ook in januari 2024 buiten gebruik gesteld.

U kunt deze functie beheren via SharePoint PowerShell met:

Set-SPOTenant -IsCollabMeetingNotesFluidEnabled (boolean)

U kunt hier meer lezen over beheerfuncties: Loop-ervaringen beheren (Loop-app en Loop-componenten) in SharePoint

SharePoint eSignature electronic signature service
Category:SharePoint Online
Nummer:MC690925
Status:stayInformed

SharePoint eSignature is de first-party service voor elektronische handtekeningen van Microsoft waarmee gebruikers eenvoudig e-handtekeningen op een PDF-document kunnen aanvragen via SharePoint online. Ondertekenaars kunnen eenvoudig hun elektronische handtekening toevoegen.  Ondertekende documenten worden veilig opgeslagen in SharePoint.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 168828

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen eind november 2023 met de uitrol naar de VS en verwachten de uitrol in Q1 2024 te hebben voltooid We zullen in 2024 uitrollen naar andere regio’s.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Organisaties kunnen eenvoudig handtekeningen aanvragen van PDF’s in SharePoint online. Ondertekende documenten worden opgeslagen in de map waaruit de aanvraag afkomstig is. 

Dit is een PAYGO-service met een toeslag per aanvraag.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als u SharePoint eSignature wilt instellen, leest u de ondersteuningsdocumentatie voor beheerders: Microsoft Syntex eSignature instellen (preview)

Opmerkingen: Geef bij het instellen van factureringsregio’s een andere regio op dan de WestUS, aangezien SharePoint eSignature momenteel niet beschikbaar is in deze regio’s.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top