Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 20-01-2024

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

20-January-2024 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

Using Microsofts AI Designer Templatesvan IT_Integral
Easier editing of Microsoft Search verticals in SharePoint sites (finally fixed!)van @mikaelsvenson
DP-600: Succeed with Microsoft Fabric Career Hubvan IT_Integral
Public Preview: Copilot Feature Now in Viva Engagevan IT_Integral
How to use Azure OpenAI GPT-4 Turbo with Vision to describe imagesvan @vesanopanen
Top Microsoft Teams Tips: Boost Productivity 2024van IT_Integral
New Microsoft Incident Response guides help security teams analyze suspicious activityvan @MSFTSecurity
New TTPs observed in Mint Sandstorm campaign targeting high-profile individuals at universities and research orgsvan @MSFTSecurity
Question Copilot about work order information using natural languagevan @UK365GUY
Power Platform CLI Guide: Manage Tenant and Environmentvan IT_Integral
Drag and Drop Controls into Power Apps Responsive Containersvan IT_Integral
Power BI Beginner Guide 2024: Quick-Start Tutorialvan IT_Integral
Copilot for Microsoft 365 How it REALLY Works!van IT_Integral
The new Sharepoint Embedded Visual Code extensionvan @williambaer
Microsoft Copilot Gets a PRO Upgrade! (2024)van IT_Integral
Microsoft at Legalweek: Secure data and gain efficiencies with Microsoft Purview eDiscovery enhanced by generative AIvan @MSFTSecurity
Microsoft Encourages More Performant Membership Rules for Dynamic Groupsvan @12Knocksinna
Maximize M365 Security for Free with Top Benchmarks!van IT_Integral
Build Plugins Easily with Microsoft Copilot Studiovan IT_Integral

Office 365 Roadmap Updated: 2024-01-20

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Quick Access Teams and Sharepoint Document Libraries in win32 backstage
Category:SharePoint Online OneDrive for Business Microsoft Teams Microsoft 365 apps
Nummer:MC432475
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 19 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Onze excuses voor de vertraagde communicatie. Bedankt voor je geduld.

Momenteel ervaren gebruikers enige frustratie bij het gebruik van Office-producten vanwege alle verschillende routes die ze moeten gebruiken om toegang te krijgen tot al hun inhoud. Met de functie Snelle toegang hebben gebruikers toegang tot gedeelde bibliotheken vanaf zowel hun SharePoint- als Teams-locaties. Wanneer de gebruiker bestanden uit gedeelde bibliotheken opent, verschijnen deze bibliotheken in de vorm van een lijst die gebruikers aanmoedigt om gemakkelijk bestanden in deze bibliotheken op te slaan en te openen. Dit zorgt voor een consistentere, coherentere opslaglocatie-ervaring in M365-apps. Deze nieuwe backstage-ervaring wordt niet weergegeven in Teams, SharePoint of OneDrive, maar bevat wel opslaglocaties van OneDrive en Teams (sites/kanalen) die zijn opgeslagen in SharePoint. 

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen eind januari 2024 met de uitrol (voorheen eind oktober) en verwachten eind februari 2024 (voorheen eind november) klaar te zijn.

Standaardrelease: We beginnen medio maart 2024 met de uitrol (voorheen eind december) en verwachten medio april 2024 (voorheen eind januari) te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Deze functie maakt het voor werknemers gemakkelijker om toegang te krijgen tot meer van hun opslaglocaties, waaronder Microsoft Teams, waar ze meer van de inhoud voor hun projecten kunnen opslaan.

RE56A3F?ver=4e3f - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om deze verandering voor te bereiden. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken. Deze functie vervangt het tabblad Sites in de backstage.

(Updated) Microsoft Teams Panels Update
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC602596
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 19 januari 2024: We hebben de uitroltijdlijn hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Opmerking: Als u deze functie wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat Teams Panels op 1449/1.0.97.2023080401 of hoger staat. Mobiele iOS-telefoons moeten 5.15.0 of hoger zijn en mobiele Android-telefoons moeten 1416/1.0.0.2023153001 of hoger zijn.

Met deze update ondersteunt Teams Panels het reserveren van een ruimte met behulp van een QR-code. Met deze functie kunnen Microsoft Teams-gebruikers nu of in de toekomst een ruimte boeken voor vergaderingen of de ruimte toevoegen aan een bestaande vergadering door een QR-code op het planningspaneel te scannen en de Teams-app op hun mobiele Android- of iOS-telefoons te gebruiken.

Alle Teams-panelen hebben een QR-code in de linkerbovenhoek van het startscherm. Gebruikers van deelvensters kunnen een nieuwe vergadering plannen met de ruimte vooraf ingevuld voor hen of eenvoudig de beschikbaarheid van de ruimte voor hun vergaderingen zien en de ruimte met één klik boeken. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 129366

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol is voltooid voor GCC en wereldwijd. GCC High begint eind januari 2024 met de uitrol en zal naar verwachting eind februari 2024 zijn voltooid. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Om toegang te krijgen tot deze functie, moet u ervoor zorgen dat u beschikt over de meest actuele release van Teams-deelvensters van het Teams-beheercentrum, een licentie voor Teams Rooms Pro of Teams gedeelde apparaten die is toegewezen aan het account op het deelvenster, en controleren of uw gebruikers toegang hebben tot de nieuwste versie van de Teams-app op hun mobiele telefoons.

Houd rekening met het volgende:

 • Externe tenants kunnen deze functie momenteel niet gebruiken.
 • Deze functie wordt standaard “AAN” geleverd. 

U kunt deze functie uitschakelen in Teams-deelvensters onder .

Om de kamer te reserveren:

 1. Gebruikers moeten de QR-code scannen met hun mobiele telefoon.
 2. In de Teams-app op hun mobiele telefoon moeten gebruikers selecteren of ze ‘Een nieuwe vergadering plannen’ of ‘Reserveren voor bestaande vergadering’ willen selecteren.
 3. Als de gebruiker een nieuwe vergadering plant, wordt de ruimte automatisch toegevoegd als de locatie van de vergadering. Gebruikers kunnen vervolgens de andere vergadergegevens invullen.
 4. Als de gebruiker ervoor kiest om de ruimte te reserveren voor een bestaande vergadering die plaatsvindt tussen nu en middernacht de volgende dag, kan hij of zij zien of de ruimte op die tijden beschikbaar of geboekt is en kan hij met één klik reserveren.
RW16EuH?ver=3dd6 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist RW16ORv?ver=3e82 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialistwidth: 180px;” “alt=”teams” app=”” mobile=”” view”=””>           RW16U4a?ver=6c32 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Om u voor te bereiden op deze nieuwe functie

, raden we u ten zeerste aan deze nieuwe functie aan uw gebruikers te communiceren en indien nodig instructies te delen.

Een aanbevolen scanner voor deze functie is de mobiele systeem/OS-scanner op mobiele telefoons. Voor Android werkt het scannen echter mogelijk niet als uw gebruikers zowel werk- als persoonlijke profielen op hun Android-telefoon hebben. In dit geval moeten gebruikers een mobiele systeem-/OS-scanner toevoegen aan het werkprofiel. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Ga in Intune naar Apps -> Android en voeg toe
 2. Selecteer de Android-app voor het ondernemingssysteem
 3. Voer het type Android-telefoon en Google in en plak de naam van het OS-camerapakket
 4. Toewijzen aan gebruiker / groep gebruikers

Als u deze functie wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat Teams Panels is ingesteld op 1449/1.0.97.2023080401. Mobiele iOS-telefoons moeten op 5.15.0 of hoger zijn en Android-mobiele telefoons moeten op 1416/1.0.0.2023153001 of hoger zijn.

Zie voor meer informatie: Wat is er nieuw op Microsoft Teams-apparaten – Microsoft Ondersteuning

(Updated) Access Microsoft Lists, PowerBI, Loop and Whiteboard Content in OneDrive Web
Category:OneDrive for Business
Nummer:MC683663
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 19 januari 2024: We hebben de uitroltijdlijn hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

U kunt uw Microsoft-lijsten, loops, Power BI-dashboards en whiteboard-inhoud gemakkelijk vinden in OneDrive Web. Deze inhoud is beschikbaar in de lijst Recent, Gedeeld met u en Favorieten in OneDrive. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 177877

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint begin november 2023 en zal naar verwachting eind januari 2024 voltooid zijn (voorheen begin januari).

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers zien Microsoft-lijsten, PowerBI-, Loop- en Whiteboard-inhoud verschijnen in hun lijst Recent, Gedeeld met u en Favorieten in OneDrive Web. Wanneer deze inhoud wordt geopend, wordt deze geopend in een nieuw tabblad. Deze inhoud ondersteunt een beperkt aantal opdrachten in vergelijking met andere inhoudstypen.

Er is geen extra voorbereiding nodig om deze inhoud weer te geven. Wanneer gebruikers deze inhoud openen in de gerelateerde apps, wordt deze automatisch weergegeven in hun lijst Recent. Als deze inhoud met hen wordt gedeeld, wordt deze weergegeven in hun lijst ‘Gedeeld met jou‘. Gebruikers kunnen deze inhoud van Recent en Gedeeld met u favoriet maken met dezelfde ervaring als andere inhoudstypen.

Gebruikers zien een banner in hun OneDrive-ervaring om de beschikbaarheid van deze inhoudstypen aan te kondigen. Deze banner wordt alleen weergegeven voor klanten die deze inhoudstypen hebben opgenomen in hun lijst Recent of Gedeeld met jou. Het wordt niet weergegeven voor klanten die geen gebruik maken van lijsten, lussen, Power BI-dashboards of whiteboards.

RW1cZgC?ver=33d2 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Misschien wilt u gebruikers op de hoogte stellen, uw gebruikerstraining bijwerken en uw helpdesk voorbereiden. 

(Updated) Stream App in Microsoft Teams will be updated to Stream (on SharePoint)
Category:Microsoft Teams Microsoft Stream
Nummer:MC686279
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 19 januari 2024: Klanten in Microsoft 365 beheerd door 21Vianet kunnen dit bericht veilig negeren. Onze excuses voor het ongemak.

We zetten de Stream-ervaring in de desktopclient van Microsoft Teams over van Stream (Klassiek) naar Stream (op SharePoint). Na de overgang geeft de Stream-app in Microsoft Teams alleen Stream-inhoud (op SharePoint) weer – er wordt geen Stream-inhoud (klassiek) meer weergegeven. De nieuwe Stream-app (op SharePoint) in Teams bevat vergelijkbare inhoud en functies als op de startpagina van Stream.

De Stream-app

is momenteel toegankelijk via meerdere contactpunten in Teams, waaronder de Stream-app op de linkerrail van Teams, de berichtextensie Streamen op Teams en het tabblad Streamen op chats/kanalen. Je kunt de app vinden door op de drie puntjes op de linkerrail van Teams te tikken en vervolgens naar Stream te zoeken. Als eerste stap wordt de Stream-app op de linkerrail van Teams bijgewerkt naar Stream (op Sharepoint). Met deze bijgewerkte versie van de Stream-app hebben gebruikers toegang tot de startpagina van Stream in Teams en kunnen ze snel video’s vinden en bekijken zonder van app te wisselen. Gebruikers hebben de mogelijkheid om de Stream-app op het zijpaneel vast te zetten voor gemakkelijkere toegang in de toekomst.

In de komende maanden zullen we ook de Stream-app voor Teams web en Teams mobile overzetten.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen begin november 2023 met de uitrol en verwachten medio december 2023 (voorheen half november) klaar te zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie

:]

Alle gebruikers zien de pagina Stream-startpagina wanneer ze de Stream-app openen vanuit de Teams-desktopclient nadat deze bijgewerkte versie is uitgerold. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]Er is geen actie nodig om u voor te bereiden op deze wijziging.  

U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.

(Updated) Stream videos can now be watched inline in Outlook
Category:Exchange Online Microsoft 365 apps
Nummer:MC692026
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 19 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

We introduceren de mogelijkheid om video’s inline te streamen in de webversie van Outlook en de nieuwe versie van Outlook voor Windows. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 185389

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen medio februari 2024 met de uitrol (voorheen half januari) en verwachten medio mei 2024 (voorheen half april) klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Als iemand binnenkort een Stream-videokoppeling in een ondersteunde Outlook-app plakt en naar u verzendt, kunt u deze rechtstreeks in uw Postvak IN bekijken. De video’s worden inline afgespeeld voor ontvangers binnen dezelfde organisatie, wat betekent dat u Outlook niet hoeft te verlaten om de video te bekijken. Geadresseerden buiten de organisatie en geadresseerden die de nieuwe Outlook of het nieuwe web niet gebruiken, zien een koppeling naar de video die ze kunnen bekijken in de Stream-web-app (afhankelijk van de instellingen voor bestandsdeling van de organisatie).

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.

(Updated) Specific People Link Support for Collaborative Notes
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC694130
Status:planForChange

Bijgewerkt op 19 januari 2024: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt met aanvullende informatie. Bedankt voor je geduld.

Met de lancering van Collaborative Notes verbeteren we ook het deelbare linktype dat door Collaborative Notes wordt gemaakt om vergaderingen effectiever en veiliger te maken. Het nieuwe bestand Samenwerkingsnotities ondersteunt nu een koppeling Specifieke personen die meer gecontroleerde toegang biedt dan de koppeling Personen in uw organisatie. Door deze wijziging wordt het koppelingstype Samenwerkingsnotities automatisch uitgelijnd met klant’. Klanten van wie Samenwerkingsnotities eerder was uitgeschakeld vanwege een gebrek aan ondersteuning voor koppelingen naar personen in uw organisatie, kunnen de functie nu inschakelen en gebruiken.

Opmerking: De gebruiker heeft toegang tot notities als er notities zijn gemaakt nadat de gebruiker een duwtje in de rug heeft gekregen. Als er al notities bestonden, moet de gebruiker toegang aanvragen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 167328

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: we beginnen eind januari 2024 met de uitrol en verwachten de uitrol eind februari 2024 te voltooien.

Standaardrelease: We beginnen eind februari 2024 met de uitrol en verwachten de uitrol eind maart 2024 te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Als de standaardinstelling van uw tenant de koppeling Specifieke personen is, wordt met behulp van Samenwerkingsnotities nu een koppeling van het type Specifieke personen gegenereerd. Bestaande notities in de koppeling Personen in uw organisatie worden niet geconverteerd naar de koppeling Specifieke personen. Alle nieuwe notities die worden gemaakt, zijn alleen een koppeling Specifieke personen als het bereik van de tenant de koppeling Specifieke personen is. Als er notities zijn gemaakt voor een terugkerende reeks voordat de koppeling Specifieke personen werd uitgerold, blijven deze vergaderingen koppelingen naar personen in uw organisatie genereren.

Hoewel Notities voor samenwerking een koppeling van het type Specifieke personen genereert, worden externe toegang en delen niet ondersteund.

Type koppeling Machtigingen voor gezamenlijke notities
Huidig: Personen in uw organisatie koppelenIedereen in de organisatie heeft toegang tot Samenwerkingsnotities.
Nieuw: Specifieke personenlink
Deze optie is beperkter en belemmert breed intern delen. Beperking: Als u deelneemt aan een vergadering met meer dan 100 deelnemers, zien gebruikers een knop om toegang tot notities aan te vragen.


Beheerders die Samenwerkingsnotities hebben uitgeschakeld vanwege een gebrek aan ondersteuning voor koppelingen naar specifieke personen, kunnen de functie inschakelen via SharePoint PowerShell met:

Set-SPOTenant -IsCollabMeetingNotesFluidEnabled (boolean)

U kunt hier meer lezen:

Outlook: Choose how many days of emails sync to your iOS or Android device for offline usage
Category:Exchange Online Microsoft 365 apps
Nummer:MC696167
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 19 januari 2024: We hebben de uitroltijdlijn hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Met het nieuwe synchronisatievenster kunnen gebruikers kiezen hoeveel dagen aan e-mails en bijlagen ze willen downloaden naar hun iOS- of Android-apparaat, zodat ze er altijd toegang toe hebben, zelfs als ze offline zijn.

Opmerking: De e-mails/bijlagen worden intern opgeslagen als een cache, aangezien elke keer dat een gebruiker zijn synchronisatievenster wijzigt (afnemen), we alle opgeslagen gegevens opschonen. Ze kunnen de locatie wat dat betreft niet kiezen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id: 189809

Preview: We beginnen eind december 2023 met de uitrol en verwachten medio januari 2024 klaar te zijn.

Standaardrelease: We beginnen eind maart 2024 met de uitrol (voorheen half januari) en verwachten medio april 2024 (voorheen half februari) klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Deze wijziging geeft gebruikers meer controle over welke berichten en bijlagen op hun apparaat worden opgeslagen. Door synchronisatie-instellingen te kiezen die beter aansluiten bij hun behoeften, kunnen ze Outlook Mobile gebruiken, zelfs als ze geen verbinding hebben met hun mobiele data of Wi-Fi.

iOS:

RW1fBaB?ver=720b - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Android

:

RW1fGgm?ver=ef17 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Werk de training en documentatie zo nodig bij, zodat gebruikers kunnen bepalen hoeveel dagen ze het liefst met hun apparaat willen synchroniseren. We bieden momenteel een limiet van 90 dagen.

(Updated) Simplified team creation
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC697434
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 19 januari 2024: We hebben de uitroltijdlijn hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Tegenwoordig doorlopen gebruikers meerdere stappen, waarbij ze kiezen tussen opties tijdens het maken van teams. De meeste gebruikers zijn echter geneigd om hun team helemaal opnieuw en privé op te zetten. Daarom hebben we standaard gekozen voor een eenvoudigere ervaring, maar gebruikers de uitgebreide opties bieden om een team te maken op basis van een sjabloon of groep en privacy/gevoeligheid van het team te selecteren. Het is een eenvoudige, standaard power-on-demand-ervaring.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 163364

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen begin januari 2024 met de uitrol en verwachten medio januari 2024 te voltooien.

Standaardrelease: We beginnen medio februari 2024 met de uitrol en verwachten eind februari 2024 klaar te zijn.

GCC: We beginnen begin maart 2024 met de uitrol en verwachten eind maart 2024 klaar te zijn.

GCC High en DoD: We beginnen eind maart 2024 met de uitrol en verwachten begin april 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers kunnen snel teams aanmaken via de +-knop.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Gebruikers moeten op een secundair niveau van het dialoogvenster ‘team helemaal opnieuw maken’ gaan om teams te maken op basis van sjablonen of groepen.

(Updated) Viva Engage Network Analytics
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC698826
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 19 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Network analytics komt naar Viva Engage! Medio januari kunnen beheerders en bedrijfscommunicatoren de betrokkenheid van de hele organisatie volgen via het dashboard voor netwerkanalyse. Daarnaast is er een nieuw besturingselement beschikbaar op uw Viva Engage-beheerdersdashboard in de sectie Analyse en AI waarmee u samenvattingen en thema-extractie voor uw netwerk kunt activeren met Microsoft Responsible AI-beveiligingen, om gebruikers te helpen bij het openen van netwerkbrede gegevens over werknemersbetrokkenheid op het platform.

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar voor klanten met een Viva Suite- of Viva Employee Communications and Communities-licentie.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 168623

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standard Release: Network Analytics is gepland om medio februari 2024 algemeen beschikbaar te zijn (voorheen half januari), maar de samenvattingscomponent blijft in preview tot het voorjaar van 2024.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Beheerders en bedrijfscommunicators hebben toegang tot netwerkbrede analyses. Dit biedt in één oogopslag een overzicht van de belangrijkste gebruikstrends van uw organisatie, waaronder het sentiment van werknemers, inzichten in verschillende gemeenschappen en AI-gestuurde samenvattingen om u te helpen op de hoogte te blijven van alle activiteiten die binnen uw bedrijf plaatsvinden. Er is een besturingselement beschikbaar in uw Viva Engage Admin Dashboard, in de sectie Analytics en AI waarmee beheerders AI-gestuurde samenvattingen voor hun netwerk kunnen inschakelen.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Afgezien van het inschakelen van de beheerdersfuncties, is er geen actie vereist om de functie beschikbaar te maken voor gebruik.

(Updated) Teams Live Event capacity limit extension
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC698896
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 19 januari 2024: Klanten in Microsoft 365 beheerd door 21Vianet kunnen dit bericht veilig negeren. Onze excuses voor het ongemak.

Microsoft had eerder tijdelijke capaciteitsverhogingen ingesteld voor live-evenementen van Teams die op 31 december 2023 zouden aflopen. Dit omvatte het verhogen van de capaciteit van livegebeurtenissen van 10.000 deelnemers naar maximaal 20.000 deelnemers, het verhogen van de gelijktijdigheidslimiet van 15 naar 50 gelijktijdige gebeurtenissen en het verlengen van de duur van het live-evenement van 4 uur naar 16 uur. Om ervoor te zorgen dat beheerders voldoende tijd hebben om hun gebruikersbestand te trainen, verlengen we de tijdlijn voor deze capaciteitslimietverhogingen voor Teams Live Events tot nu op 30 juni 2024. [Wanneer dit zal gebeuren:]. Tot 30 juni 2024  kunt u Teams Live-evenementen

uitvoeren met maximaal 20.000 deelnemers,

 

maximaal 50 van deze livegebeurtenissen tegelijkertijd laten uitvoeren en uw livegebeurtenissen maximaal 16 uur laten duren. [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:] Uw organisatie kan Teams Live Events blijven gebruiken met een uitzendervaring voor maximaal 20.000 deelnemers (voorheen meer dan 10.000  deelnemers); 50

gebeurtenissen die tegelijkertijd worden gehost in een tenant (voorheen in plaats van 15 gebeurtenissen); en een gebeurtenisduur

van 16 uur per uitzending (voorheen 

vanaf 4 uur). 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:] 

Je hoeft niets te doen om deze verlenging te ontvangen: deze wordt automatisch toegepast op alle live-evenementen tot 30 juni 2024. Bovendien worden gebruikers van Teams Live Events ten zeerste aangemoedigd om te beginnen met het onderzoeken van de nieuwe functie voor het stadhuis, aangezien het stadhuis de vervanging is voor Teams Live Events. Als u evenementen met maximaal 20.000 deelnemers wilt organiseren en na 30 juni 2024 meer dan 15 gelijktijdige evenementen wilt organiseren, moet u de nieuwe stadhuiservaring gebruiken en relevante Teams Premium-licenties aanschaffen voor de extra capaciteit. Meer informatie

(Updated) Audio and video flyout and settings in Teams meetings
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC699715
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 19 januari 2024: Bekend probleem: Mac-gebruikers kunnen een probleem ondervinden waarbij wijzigingen in de apparaatselectie in het Mac-besturingssysteem niet worden weergegeven in Teams. Er is een tijdelijke oplossing beschikbaar door handmatig het gewenste apparaat te selecteren in Teams met behulp van de audio- en videoflyouts of deelvensters. Dit probleem zal begin februari volledig zijn opgelost.

Audio- en video-flyouts in Teams stellen gebruikers in staat om hun audio- en video-instellingen efficiënt te beheren tijdens vergaderingen. Deze functies zijn gemakkelijk toegankelijk, waardoor gebruikers hun apparaten kunnen bedienen en belangrijke audio- en videofuncties snel en moeiteloos kunnen aanpassen, zonder door meerdere instellingslagen te hoeven navigeren.

Gebruikers hebben op 3 manieren toegang tot deze functie:

Tijdens een vergadering
 • kunt u de flyout audio en video flyout openen door te klikken op de knop Splitsen met een pijl omlaag naast ‘camera’ en ‘microfoon’ in de werkbalk van de vergadering.
 • Vanuit zowel de audio- als videoflyouts hebt u toegang tot audio- en video-instellingen, die worden geopend als deelvensters aan de rechterkant van het belvenster. U kunt deze instellingen openen door op ‘meer video-opties’ en ‘meer audio-opties’ onder aan de flyout te klikken om het zijpaneel te openen.
 • Gebruikers hebben ook toegang tot ‘audio-instellingen’ en ‘video-effecten en -instellingen’ door op het menu ‘meer’ in de werkbalk van de vergadering te klikken:
  • Audio-instellingen: menu “Meer” > Audio-instellingen
  • Video-effecten en instellingen: menu “Meer” > “Video-effecten en instellingen”

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 187098

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen eind januari 2024 met de uitrol en verwachten medio februari 2024 klaar te zijn.

Standaardrelease: We beginnen medio februari 2024 met de uitrol en verwachten eind februari 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Het AV-framework is ontworpen voor snelle toegang tot en ontdekking van de audio- en videofuncties van Teams, zodat gebruikers hun apparaten en vergaderomgeving moeiteloos kunnen beheren.

In deze update richten we onze inspanningen op 2 belangrijke gebieden: flyouts en deelvensters voor audio en video

:
 • Flyout: een compacte pop-over vanuit het menu van de werkbalk van de vergadering, waarmee u snel de status van de belangrijkste instellingen kunt bevestigen voordat u de camera en microfoon inschakelt.
 • Paneel: Een zijpaneel dat wordt geopend vanaf de rechterkant van uw vergadervenster en dient als de centrale hub voor alle audio- en videofuncties.

Videoflyout:

RW1g8Mb?ver=814d - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Audio Flyout

:

RW1g69O?ver=6749 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist


[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U kunt overwegen uw interne documentatie bij te werken om gebruikers te informeren dat de functie nu beschikbaar is voor Teams-gebruikers.

(Updated) Admins can select the domain to use for Teams Email Service
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC705761
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 19 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Beheerders hebben nu de functionaliteit om het domein te selecteren dat ze willen gebruiken om e-mails naar hun gebruikers te verzenden via Teams Email Service

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 375694

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen medio februari 2024 met de uitrol en verwachten eind februari 2024 klaar te zijn.

GCC: We beginnen begin mei 2024 met de uitrol en verwachten medio mei 2024 klaar te zijn.

GCC High en DoD: We beginnen begin mei 2024 met de uitrol en verwachten medio mei 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Alle beheerders/tenants kunnen nu het domein selecteren dat ze willen gebruiken om e-mails naar hun gebruikers te verzenden via Teams Email Service. Gebruikers ontvangen dan e-mails van het geselecteerde domein door de beheerders/tenants.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

De functie is standaard beschikbaar voor alle beheerders/tenants. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.

(Updated) Invite people you choose in the Share control in Microsoft 365 apps
Category:SharePoint Online OneDrive for Business Microsoft 365 apps
Nummer:MC706173
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 19 januari 2024: Aanvullende documentatie is nu hier beschikbaar: Bestanden, mappen en lijstitems 

delen

We werken de ervaring E-mail verzenden bij met een nieuwe uitnodigingsstroom in plaats van koppelingen voor delen te verzenden. We hebben feedback ontvangen waaruit blijkt dat klanten die de stroom E-mail verzenden gebruiken, merken dat ze mogelijk te veel hebben gedeeld wanneer ze zich na het klikken op de knop “Verzenden” realiseren dat de standaardlink voor delen breder was dan ze aanvankelijk hadden bedoeld. Deze wijziging helpt om beter af te stemmen op de verwachtingen van klanten bij het delen van bestanden met anderen, zodat ze vol vertrouwen op de meest veilige manieren met specifieke mensen kunnen delen.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen begin januari 2024 met de uitrol en verwachten eind januari 2024 klaar te zijn.

Standaardrelease: We beginnen eind januari 2024 met de uitrol en verwachten begin februari 2024 klaar te zijn.

Opmerking: Sommige gebruikers kunnen deze functie eerder zien dan anderen in uw organisatie.Opmerking: Sommige gebruikers kunnen deze functie eerder zien dan anderen in uw organisatie.Opmerking: Sommige gebruikers kunnen deze functie eerder zien dan anderen in uw organisatie.Opmerking: Sommige gebruikers kunnen deze functie eerder zien dan anderen in uw organisatie.Opmerking: Sommige gebruikers kunnen deze functie eerder zien dan anderen in uw organisatie.Opmerking:

Sommige gebruikers kunnen deze functie eerder zien dan anderen in uw organisatie.[How this will affect your organization:]Users who interact with the Share control will be able to see this updated experience across all Microsoft 365 apps and in Web, Desktop and Mobile. 

Wanneer u de ervaring Delen opent in Microsoft 365-apps, kunt u zich nu concentreren op de kerntaken voor delen: koppeling uitnodigen en kopiëren.

 • Met Uitnodigen kunt u directe toegang tot uw bestand verlenen aan de specifieke personen die u kiest. De naam, groep of het e-mailadres dat u toevoegt in het veld ‘Aan:’, ontvangt een e-mailuitnodiging om toegang te krijgen tot dit item. 
 • Alleen de personen die u toevoegt of degenen met bestaande toegang hebben toegang tot deze uitnodiging.

  RW1gvVy?ver=f305 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

 • De sectie link kopiëren retourneert nu een succesbanner met het linkbereik wanneer de link naar het klembord wordt gekopieerd. Als u het linktype wilt wijzigen voordat u het met anderen deelt, kunt u naar het tandwielpictogram voor linkinstellingen gaan dat naast de knop Kopiëren naar beneden is verplaatst, aangezien deze instellingen alleen van toepassing zijn op de links voor delen.

  RW1gtjR?ver=c586 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is op dit moment geen actie van je vereist. We raden u aan uw gebruikers op de hoogte te stellen van deze aankomende update en de zelfstudie te volgen die beschikbaar is in de Help-knop in het besturingselement Delen.

(Updated) Information Protection: Full File Evidence for all workloads in Activity Explorer
Category:Microsoft 365 suite Microsoft 365 apps
Nummer:MC706182
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 19 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Deze nieuwe functie biedt de gebruiker de mogelijkheid om de bronkoppeling te bekijken van het bestand dat is gekoppeld aan de activiteit die is gemarkeerd in Activiteitenverkenner.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 186528

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview-release: De uitrol begint medio december 2023 en zal naar verwachting medio december 2023 voltooid zijn.

Standaardrelease: De uitrol begint eind januari 2024 (voorheen eind december) en zal naar verwachting begin februari 2024 (voorheen begin januari) voltooid zijn. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers kunnen de bron van het bestand in Activiteitenverkenner bekijken door simpelweg op de activiteit te klikken om itemdetails te zien.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om toegang te krijgen tot de functie. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken. 

(Updated) Public Preview: Windows Autopatch Reliability Report
Category:Windows Autopatch
Nummer:MC706447
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 19 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Het Windows Autopatch Reliability-rapport is een nieuwe functie die toegankelijk is in de sectie Windows Autopatch Reports van de sectie Microsoft Intune-beheercentrum. Dit nieuwe rapport biedt een berekende betrouwbaarheidsscore voor updatecycli op basis van het voorkomen van stopcodefouten die zijn gedetecteerd op beheerde apparaten. Scores worden zowel op service- als huurdersniveau bepaald. Details over modules die zijn gekoppeld aan stopcodefouten op tenantniveau worden verstrekt om beter te begrijpen hoe apparaten worden beïnvloed.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De verwachte release van de openbare preview is 26 februari 2024 (voorheen 22 januari 2024).

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

U kunt de betrouwbaarheidsscore van uw apparaat controleren en mogelijk verbeteren. Moduledetails uit het rapport kunnen bijvoorbeeld een softwareonderdeel van derden identificeren dat is gekoppeld aan stopfouten. U kunt contact opnemen met de softwareleverancier om te bepalen of er een bekend probleem is of dat er een nieuwere versie van de software beschikbaar is om het probleem op te lossen.

De berekende betrouwbaarheidsscore wordt pas gerapporteerd als minimaal 100 geregistreerde apparaten een Windows-kwaliteitsupdate hebben voltooid.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Zorg ervoor dat ten minste 100 apparaten zijn geregistreerd en actief zijn in de Windows Autopatch-service.

De service en rapportage worden niet beïnvloed als u niet voldoet aan het minimum aantal geregistreerde apparaten. In dergelijke gevallen hebben tenants met minder dan het vereiste aantal geregistreerde apparaten eenvoudigweg geen toegang tot de betrouwbaarheidsscore voor die tenant.

Als u vragen of opmerkingen hebt of hulp nodig hebt, kunt u een serviceaanvraag indienen door naar de Microsoft Intune-beheercentrum.

Plan for Change: Intune audit logs will only be retained for one year
Category:Microsoft Intune
Nummer:MC708335
Status:planForChange

Vanaf april 2024 worden Intune-auditlogboeken maximaal één jaar bewaard om af te stemmen op de gedocumenteerde bewaarperiode.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Als u auditlogboeken wilt bewaren die ouder zijn dan één jaar, exporteert u de logboeken vóór deze wijziging door te navigeren naar de optie Filter om een datumbereik te selecteren en selecteert u vervolgens Exporteren. Lees Auditlogboeken gebruiken om gebeurtenissen in Microsoft Intune bij te houden en te bewaken voor meer informatie.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Breng uw IT-beheerders op de hoogte en werk uw documentatierichtlijnen indien nodig bij.

Microsoft 365 admin center: Improved view of service health issue details
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC708336
Status:stayInformed

We introduceren een nieuwe versie van het scherm met details van servicestatusproblemen in het Microsoft 365-beheercentrum. Dit scherm wordt weergegeven wanneer u op een incident of advies klikt op de pagina Servicestatus in het Microsoft 365-beheercentrum.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 374703

font

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen eind januari 2024 met de uitrol en verwachten medio februari 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

De nieuwe versie van dit scherm vermindert de hoeveelheid dubbele tekst aanzienlijk en brengt belangrijke informatie naar voren met verbeterde opmaak. Dit geeft u sneller toegang tot de informatie die u nodig hebt en kan de tijd en moeite verminderen die nodig is om op de hoogte te blijven van de details van service-incidenten. Beheerders die informatie over de servicestatus bekijken, zien verschillende opmaak en lay-out voor problemen en adviezen met betrekking tot de servicestatus.

RW1gYwu?ver=d0c2 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om deze verandering voor te bereiden. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.

Microsoft Outlook mobile for iOS and Android toolbar updates
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC708338
Status:stayInformed

De werkbalk Opstellen in Microsoft Outlook Mobile voor iOS en Android wordt bijgewerkt om meer gebruikersaanpassingen mogelijk te maken.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id’s 100696 (iOS) en 100692 (Android).

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standard Release, GCC, GCCHigh, DoD: We beginnen medio februari 2024 met de uitrol en verwachten medio maart 2024 te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Wanneer deze update wordt uitgerold, hebben gebruikers de mogelijkheid om de volgorde van de items op de werkbalk Opstellen van Outlook Mobile te wijzigen. Gebruikers zien een update van de standaardvolgorde van de werkbalkitems. Het nieuwe +-pictogram verwijst naar extra acties en de mogelijkheid om de volgorde te wijzigen.

RW1gOpB?ver=f5d1 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]
Er

is geen actie nodig om u voor te bereiden op deze wijziging. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.


Replacing banner for setup of corporate communicators and leaders in Microsoft Viva Engage premium with a card
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC708340
Status:planForChange
Beheerders en bedrijfscommunicators

in Microsoft Viva Engage premium-tenants zien een update van de banner die wordt weergegeven voor het instellen van bedrijfscommunicators en leiders. Deze update is alleen visueel.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen medio januari 2024 met de uitrol en verwachten eind januari 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

In juli 2023 hebben we een banner uitgebracht die is gericht op het opzetten van bedrijfscommunicatoren, leiders en hun doelgroepen in premium Engage-tenants. Deze banner werd in de Home-feed alleen weergegeven aan beheerders en bedrijfscommunicatoren in premium Engage-tenants. De huidige release is een update die deze beheerdersbanner zal vervangen en een visueel nieuwe ervaring voor dezelfde groep gebruikers zal opleveren. In plaats van een banner laten we nu een kaart zien op de Home Feed. De acties en instructies voor het instellen van gebruikersrollen blijven hetzelfde en de belangrijkste wijziging is een visueel verschil in beide ervaringen. RW1gLdg?ver=fbdf - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]Er is geen actie nodig om u voor te bereiden op deze wijziging. 


Beheerders moeten dezelfde installatiestappen uitvoeren in hun premium-tenants als voorheen, als volgt:

 1. Wijs ten minste 3 bedrijfscommunicators toe in het netwerk door op de knop ‘Bedrijfscommunicators toewijzen’ op de kaart te klikken of door naar de beheerdersinstellingen te navigeren.
 2. Wijs ten minste 3 leiders elk een publiek toe door op de knop ‘Leiders identificeren’ op de kaart te klikken of door naar de beheerdersinstellingen te gaan.
 3. Sluit de kaart
 4. na het uitvoeren van de bovenstaande stappen om de kaart permanent uit te schakelen. Als deze rollen niet zijn toegewezen in het netwerk, kan de kaart opnieuw worden weergegeven bij een afwijzing.

U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top