Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 30-07-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

30-July-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Update Search Experience for Viva Connections
Category:Microsoft Teams Microsoft Viva
Nummer:MC662248
Status:stayInformed
We brengen enkele wijzigingen aan in de zoekervaring in de Viva Connections-app om het gemakkelijker te maken om te zoeken in Viva Connections. 

[Wanneer dit zal gebeuren:]

  • Standaardrelease: De uitrol begint begin augustus en zal naar verwachting eind september zijn voltooid.
  • GCC: De uitrol begint eind september en zal naar verwachting begin oktober voltooid zijn.
  • GCCH: De uitrol begint begin oktober en zal naar verwachting eind oktober voltooid zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met de wijzigingen, wanneer u Viva Connections

gebruikt en in het zoekvak in Teams klikt, ziet u de tekst veranderen in “Zoeken in Viva Connections” (of de naam die u hebt gekozen voor uw Viva Connections-app). Je blijft dezelfde suggesties krijgen als voorheen met chats, mensen, etc. en als u hierop klikt, gaat u verder naar de bijbehorende Teams-ervaring.

RW18RYT?ver=e461 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Terwijl u typt, zult u merken dat de zoeksuggesties twee nieuwe regels weergeven in de lijst die onder het zoekvak verschijnt: de eerste (de standaardoptie) om te zoeken in Viva Connections en de tweede om te zoeken in de rest van Teams.

RW18MOs?ver=83a2 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Als u enter selecteert (of de eerste suggestie kiest), wordt u naar een zoekervaring op de werkplek geleid die vergelijkbaar is met de ervaring die u misschien al ervaart op uw intranetbedrijfsportal. Als je liever naar de pagina met zoekresultaten van Teams gaat, kies je de tweede suggestie.

RW18KfL?ver=baeb - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Misschien wilt u uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging in de zoekervaring terwijl u in Viva Connections bent. 

Opmerking: Deze wijzigingen worden eerst uitgerold naar de huidige versie van Teams en komen in de komende maanden naar de “Nieuwe Microsoft Teams-app”.

Twitter web part retirement
Category:SharePoint Online
Nummer:MC662249
Status:planForChange

Als uw organisatie het Twitter-webonderdeel niet gebruikt of heeft uitgeschakeld via PowerShell (Het Twitter-webonderdeel gebruiken) in SharePoint in Microsoft 365, kan deze melding veilig worden genegeerd.

Als gevolg van een wijziging in de gebruiksvoorwaarden van Twitter voor toegang door derden, wordt het Twitter-webonderdeel in SharePoint in Microsoft 365 niet langer ondersteund en wordt het verwijderd uit de werkset voor webonderdelen en uit door Microsoft geproduceerde sitesjablonen.

[Wanneer zal dit gebeuren:]

Deze wijziging wordt medio september uitgerold.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Het webonderdeel Twitter is niet langer beschikbaar om te selecteren uit de toolbox voor webonderdelen binnen SharePoint-pagina’s. Alle pagina’s die momenteel het Twitter-webonderdeel hebben, worden niet beïnvloed door deze wijziging, maar als gevolg van een wijziging in de gebruiksvoorwaarden van Twitter voor toegang door derden, kunnen gebruikers een foutmelding zien (oorspronkelijk gecommuniceerd in MC630306 juli 2023).

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

SharePoint-beheerders kunnen overwegen het webonderdeel Twitter van hun SharePoint-pagina’s te verwijderen. Dit kan handmatig worden gedaan via de pagina authoring ervaring.

Referentie:

Microsoft Teams: Shared Device License on Mobile App for Android
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC662254
Status:stayInformed

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we binnenkort de Microsoft Teams Shared Device-licentie op de mobiele Teams Android-applicatie zullen ondersteunen. De Teams Shared Device-licentie biedt een gedeelde identiteitsgebaseerde, gemeenschappelijke telefoonervaring, inclusief basis- en geavanceerd bellen, zoeken naar mensen, voicemail en walkie talkie.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 126706

[Wanneer dit zal gebeuren:] 

  • Preview: De uitrol is begin augustus 2023 voltooid.
  • Standaardrelease: De uitrol begint eind augustus 2023 en zal naar verwachting begin september 2023 zijn voltooid.
  • GCC: De uitrol begint eind augustus 2023 en zal naar verwachting begin september 2023 voltooid zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Met deze functie kunnen Android-telefoons worden ingesteld als gedeelde apparaten. Walkie Talkie, oproepwachtrijen, auto attendants, cloud voicemail, call park en alle andere belfuncties die momenteel worden ondersteund op telefoons in de gemeenschappelijke ruimte, zijn beschikbaar via de Teams Android-app.

RW186s5?ver=adba - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:] 

We zullen een update delen zodra we beginnen met het uitrollen van de functie naar alle klanten. Zorg ervoor dat uw mobiele Teams Android-applicatie is bijgewerkt met de nieuwste versie nadat de functie is uitgebracht. Er is momenteel geen verdere actie van uw kant vereist. Voor meer informatie, raadpleegt u deze documentatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top