Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 31-08-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

31-August-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

Quick report for all Directory Role membersvan @aaronguilmette
Microsoft Loopvan @Femkedebruin
Measuring Productivity: Rencore Governancevan @buckleyplanet
Teams Meet App to Manage Meetingsvan @12Knocksinna
Quick report for all Directory Role membersvan @aaronguilmette
Getting sub-organization per-license counts in a shared tenant environmentvan @aaronguilmette

Office 365 Roadmap Updated: 2023-08-31

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Stream (Classic) Sets Retirement Date of April 15, 2024
Category:SharePoint Online Microsoft Stream
Nummer:MC496849
Status:planForChange

Bijgewerkt op 29 augustus 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt met aanvullende informatie. Bekijk deze nieuwe details.

Microsoft stopt Stream (Classic) op 15 april 2024. Bovendien kunnen eindgebruikers op 15 september 2023 geen nieuwe video’s uploaden naar Stream (klassiek). Ook hebben eindgebruikers na 15 oktober 2023 helemaal geen toegang meer tot Stream (Classic), tenzij u deze wijzigingen uitstelt met behulp van de nieuwe migratie-instellingen in het Stream (Classic) beheercentrum.

(Opmerking: GCC-klanten hebben een andere buitengebruikstijdlijn die hier te vinden is https://aka.ms/StreamClassicRetireTimeline)

De opvolger van Stream (Classic), Stream (op SharePoint), is in oktober 2022 algemeen beschikbaar geworden. We raden u aan om:

 1. stream (
 2. op SharePoint) te
 3. gebruiken uw gebruikers video’s te laten uploaden naar SharePoint, Teams, OneDrive en Yammer
 4. een plan voor migratie op te stellen.

Live-evenementen streamen worden op 31 januari 2024 met pensioen gestuurd.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De tijdlijn voor het buiten gebruik stellen van Stream (Classic) is hier te vinden: https://aka.ms/StreamClassicRetireTimeline

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Stream (

op SharePoint) biedt uw gebruikers veel van de mogelijkheden van Stream (Klassiek), terwijl ze video’s rechtstreeks kunnen opnemen en afspelen in veel dagelijkse werk- en school-apps zoals Teams, Office.com, Yammer, Viva, PowerPoint en SharePoint. Daarnaast stelt Stream (op SharePoint) u en uw gebruikers ook in staat om:

 


Om uw overstap naar Stream (op SharePoint) te ondersteunen, hebben we migratietools gemaakt waarmee u uw video’s naar SharePoint kunt overbrengen en tegelijkertijd metagegevens, links en machtigingen kunt overbrengen die aan uw video’s zijn gekoppeld.

Om de migratietool te gaan gebruiken, raadpleegt u onze Migratieoverzicht – Stream (Classic) to Stream (op SharePoint)

Het migratieproces omvat zowel het verplaatsen van uw inhoud als het leiden van uw gebruikers naar Stream (op SharePoint), dat een andere look en feel heeft dan Stream (Klassiek). We raden u aan snel te beginnen met het plannen van uw migratie.

[Meer informatie:]

Hieronder vindt u koppelingen naar meer informatie over migratie en Stream (op SharePoint):

(Updated) Use Microsoft Teams to produce Yammer Live Events
Category:Yammer Enterprise
Nummer:MC513603
Status:planForChange

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt met aanvullende informatie.

Dit is een belangrijk bericht voor klanten die Stream gebruiken om live evenementen te hosten in Viva Engage. 

We informeren u over wijzigingen in het berichtencentrum MC513603 met de titel “Microsoft Teams gebruiken om Yammer-livegebeurtenissen te produceren”. Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 82054 en werd oorspronkelijk verzonden op 9 februari 2023 en vermeldde dat Stream Live-evenementen op 15 september 2023 buiten gebruik zouden worden gesteld. Microsoft heeft de pensioendatum van de Stream Live Events-service verplaatst van 15 september 2023 naar 30 januari 2024. Microsoft Teams live-evenementen, met encoder-ondersteuning, is uw nieuwe platform om live-evenementen te hosten en uit te voeren.

Teams live evenementen met encoder ondersteuning is de vervangende service voor Stream live evenementen. Met live-evenementen van Teams kun je live-evenementen maken, hosten en produceren met dezelfde functionaliteit die je krijgt met Stream. Het ondersteunt ook Real-Time Messaging Protocol (RTMP) -invoer, waarmee u zeer gepolijste gebeurtenissen kunt maken met gecombineerde livestreams, schermoverlays, gegevens op het scherm en meer.

Je kunt stream-live-evenementen in Viva Engage gebruiken tot 30 januari 2024 en daarna moeten live-evenementen worden geproduceerd met Teams-live-evenementen. In januari 2023 worden de Stream-opties om live-evenementen te produceren verwijderd uit Viva Engage.

Net als bij Stream live-evenementen zijn er twee manieren waarop je Teams-livegebeurtenissen kunt gebruiken om evenementen te produceren in Viva Engage:

Microsoft Teams
 1. QuickStart: gebruik de Microsoft Teams-desktopclient om uw gebeurtenis te produceren, die meestal wordt gebruikt bij het produceren van eenvoudige gebeurtenissen.
 2. Microsoft Teams externe app of apparaat: gebruik dit om grootschalige evenementen te produceren, zoals een uitvoerend stadhuis, waar een enkele stream van een mediamixer wordt uitgezonden naar een publiek.

Zodra de livegebeurtenis is voltooid, wordt de video, indien opgenomen, opgeslagen in de SharePoint-bibliotheek van de community waar de gebeurtenis is geproduceerd.

[Wanneer dit gebeurt:]

De opties voor livegebeurtenissen streamen worden op 30 januari 2024 uit uw tenant verwijderd.

Viva Engage Community Managers kunnen alleen live evenementen maken met behulp van de nieuwe Teams-opties. De opties voor livegebeurtenissen streamen worden verwijderd.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Yammer Community Managers ziet twee nieuwe Teams-opties voor het maken van Yammer Live-gebeurtenissen boven de bestaande streamopties.

Hoewel de bestaande streamopties voor het produceren van livegebeurtenissen worden weergegeven op de pagina Yammer-gebeurtenisplanning, kunnen alleen gebruikers van tenants die livegebeurtenissen streamen hebben ingericht, deze gebruiken.

Wanneer wordt de streamoptie voor het produceren van livegebeurtenissen op Yammer buiten gebruik gesteld?

 • De streamoptie voor het maken van Yammer-livegebeurtenissen wordt op 15 september 2023 buiten gebruik gesteld en verwijderd uit Yammer.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

We raden je aan de live-evenementen van Teams te gaan gebruiken om live-evenementen te plannen en te hosten.

Als uw organisatie live-evenementen streamen die na 30 januari 2024 zijn gepland, kunt u deze evenementen opnieuw plannen met live-evenementen van Teams in Viva Engage. Alle Stream-livegebeurtenissen die na 30 januari 2024 zijn gepland, worden automatisch verwijderd.

Bekijk de bijgewerkte documentatie voor live-evenementen van Viva Engage:

(Updated) Microsoft Teams: Explicit Recording Consent for Teams Meetings
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC523053
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Microsoft Teams gaat een vergaderbeleid voor expliciete opnametoestemming ondersteunen. Wanneer het beleid wordt toegepast, vraagt het Teams-vergaderingsvenster om expliciete toestemming van alle deelnemers om te worden opgenomen. Voordat een gebruiker toestemming geeft, worden de audio, video en screenshare/consent-share van de gebruiker niet vastgelegd in de opname van de vergadering. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 107781

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard en GCC: We beginnen eind maart met de uitrol en verwachten de uitrol medio april te voltooien. – Complete GCC-High: We beginnen eind mei (eerder eind april) met de uitrol en verwachten de uitrol medio juni (voorheen begin mei) te voltooien. – Complete

DoD: We beginnen met de uitrol begin augustus 2023 (eerder eind juni) en verwachten de uitrol medio september 2023 (voorheen half augustus)

te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Expliciete opnametoestemming is standaard UITGESCHAKELD en is een door IT-beheerders beheerde functie. Beheerders kunnen ervoor kiezen om de functie in te schakelen voor de hele tenant of voor specifieke personen op basis van hun zakelijke behoeften.

Wanneer het beleid wordt toegepast, vragen Teams-vergaderingen die door deze personen zijn opgezet, expliciete toestemming van alle deelnemers om te worden opgenomen.

- KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Voordat een gebruiker toestemming geeft, worden zijn audio, video en screenshare/content-share uitgeschakeld tijdens de vergadering. Dit voorkomt dat hun audio, video en screenshare / content-share worden opgenomen. RWYAz4?ver=4c56 - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistDe toestemming van de deelnemers wordt geregistreerd en is toegankelijk als onderdeel van het aanwezigheidsrapport. RWYFJC?ver=fe7a - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U kunt uw trainingsmateriaal bijwerken om aan te geven dat dit beleid nu wordt ondersteund.

Beheerders kunnen PowerShell gebruiken om deze functie in of uit te schakelen aan de hand van de volgende voorbeelden, en het Teams-beheercentrum ondersteunt binnenkort ook de beleidsinstelling.

 • Stel CsTeamsMeetingPolicy -Identity Global -ExplicitRecordingConsent “Enabled” in
 • CsTeamsMeetingPolicy -Identity Global -ExplicitRecordingConsent “Disabled” instellen

Houd rekening met de volgende afhankelijkheden en limieten wanneer u besluit de functie in te schakelen: 

 1. De functie is afhankelijk van aanwezigheidsrapport; voor klanten die het aanwezigheidsrapport hebben uitgeschakeldkunnen eindgebruikers hun microfoon, camera of schermdeling/het delen van inhoud niet inschakelen wanneer een opname wordt gestart. Als u aanwezigheidsrapport niet kunt inschakelen, raden we u aan te wachten op een toekomstige update. Om onderbrekingen voor eindgebruikers te voorkomen, moeten ze de meest recente versie van Teams gebruiken. 
 2. In vergaderingen waarvoor expliciete toestemming vereist is, kunnen gebruikers die deelnemen vanaf niet-ondersteunde eindpunten, zoals oudere clientversies en CarPlay, hun microfoon, camera of schermdeling/het delen van inhoud niet inschakelen tijdens het opnemen.
 3. Gebruikers van Teams-vergaderruimten en PSTN-gebruikers kunnen vanaf vandaag nog steeds opnamemeldingen ontvangen, maar ze kunnen geen expliciete opnametoestemming geven en hun toestemmingsgegevens worden geregistreerd als “niet van toepassing” of “automatische toestemming”.  
(Updated) Teams Personal Tabs in Outlook for Android
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC532193
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Persoonlijke tabbladen van Teams worden nu weergegeven in Outlook voor Android. Hiermee worden de wijzigingen voltooid die in oktober 2022 zijn aangekondigd in de Outlook Blog Teams-apps moeten worden gevalideerd om te werken op de 

mobiele vormfactor. Nadat de gebruiker of beheerder de app in Teams of Outlook heeft geïnstalleerd, wordt het persoonlijke tabblad nu automatisch weergegeven in Outlook voor Android. [Wanneer dit zal gebeuren:]Preview: Teams Personal Tab-apps zijn al beschikbaar in het Android-bètaprogramma. 


Standaardrelease: We beginnen langzaam met de uitrol eind april 2023 (voorheen begin april) en verwachten begin september 2023 (voorheen half augustus) te voltooien. [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]De knop ‘meer’ in de tabbladbalk onder aan Outlook voor Android wordt hernoemd naar ‘Apps’. 

De bestanden, contacten, pagina’s en eventuele mobiele teams die worden weergegeven, worden daar weergegeven. De gebruiker kan deze apps opnieuw ordenen en vastmaken aan de tabbladbalk. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]Dit maakt deel uit van een grotere wijziging om het uitbreiden van Teams-apps in Microsoft 365 mogelijk te maken. 

Volledige documentatie voor deze wijzigingen in Microsof 365 is hier te vinden. Teams-apps uitbreiden naar Microsoft 365

(Updated) Microsoft Teams for Mobile: Chat Details Update
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC537952
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

We werken de chatgegevenservaring bij voor Teams Mobile Group Chats, One on One Chats en Self Chats. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 114938[Wanneer dit zal gebeuren: ]


Gerichte release en preview: We beginnen eind juli (voorheen half juni) met de uitrol en verwachten de uitrol begin augustus (eerder eind juni) te voltooien.

Standaardrelease: We beginnen met de uitrol begin augustus (voorheen eind juni) en verwachten de uitrol eind september 2023 (eerder begin september) te voltooien.

GCC, GCC-H, DoD: We beginnen met de uitrol begin september (voorheen begin juli) en verwachten de uitrol eind september (voorheen eind juli) te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

De volgende items zijn nieuw:

 • Bijgewerkte gebruikersinterface en lay-out.
 • Gebruikers hebben nu toegang tot hun eigen personenkaart vanuit de chatgegevens en kunnen bestanden en apps uit dat gesprek zien in plaats van bestanden en apps uit het chatcanvas, die worden afgeschaft.
RW10Ewq?ver=c95e - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist“> RW10tri?ver=a924 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist  

RW10B82?ver=cc02 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is op dit moment geen actie vereist. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging. 

(Updated) We will stop honoring Caller ID policies using Service calling line ID substitution
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC545913
Status:planForChange

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben dit bericht bijgewerkt om zichtbaarheid te garanderen voor alle getroffen organisaties.

Dit is de tweede fase van het buiten gebruik stellen van het vervangen van serviceoproeplijn-ID’s in beller-ID-beleid. De eerste fase werd eind januari 2023 MC505122 aangekondigd.

We zullen stoppen met het honoreren van het gebruik van vervanging van serviceoproeplijn-ID’s in beller-ID-beleid wanneer uitgaande oproepen worden gedaan. We verwijderen ook de vervanging van serviceoproeplijn-ID’s uit het Teams-beheercentrum en in de cmdlet New/Set-CsCallingLineIdentity in de Teams PowerShell-module.

Klanten moeten de vervanging van de id-id van de resource-oproeplijn gebruiken.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De wijziging wordt eind september 2023 uitgerold.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

U ontvangt dit bericht omdat onze rapportage aangeeft dat uw organisatie beller-ID-beleid gebruikt met behulp van vervanging van serviceoproeplijn-ID’s.

Wanneer deze wijziging is geïmplementeerd, wordt het beller-ID-beleid dat gebruikmaakt van vervanging van serviceoproeplijn-ID’s niet langer gehonoreerd en wordt er geen vervanging van de uitgaande oproep door de beller-ID uitgevoerd. We zullen nog steeds andere instellingen op een beller-ID-beleid respecteren met behulp van vervanging van service-oproeplijn-ID’s. We verwijderen ook de vervanging van serviceoproeplijn-ID’s uit het Teams-beheercentrum en in de cmdlet New/Set-CsCallingLineIdentity in de Teams PowerShell-module.

Uw beheerders moeten de vervanging van de resource-aanroeplijn-id gebruiken. Dit type vervanging gebruikt het telefoonnummer van een bronaccount dat is gekoppeld aan een Auto Attendant of oproepwachtrij en ondersteunt zowel telefoonnummers voor oproepplan, directe routering en Operator Connect.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U moet het bestaande beleid voor beller-id’s wijzigen met behulp van vervanging van serviceoproeplijn-id’s in vervanging van resource-oproeplijn-id’s.

Bekijk de volgende bronnen:

(Updated) Viva Topics app in Teams
Category:Microsoft Teams Microsoft Viva
Nummer:MC546937
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

De officiële Viva Topics-app in Teams wordt uitgerold naar externe klanten.

Eerder hadden we een Topics-app voor Teams gebouwd als een script dat Teams-beheerders konden uploaden. Nu is de Topics-app beschikbaar als een first party “Door Microsoft gebouwde” app. Dit betekent dat de app al beschikbaar is in de app store voor uw tenant, geen upload of script-download vereist. Gebruikers in uw tenant kunnen de app eenvoudig ‘toevoegen’, zoals andere door Microsoft gebouwde of Viva-apps, of de Teams-beheerders kunnen ervoor kiezen om de Topics-app vooraf te installeren voor gebruikers. Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 118592[Wanneer dit zal gebeuren:]Preview: We beginnen eind april met de uitrol en verwachten eind april te worden voltooid. 

Standaardrelease: We beginnen eind april met de uitrol en verwachten medio september 2023 (voorheen half augustus) te zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

De app is onze Topic Center-ervaring die is overgezet naar Teams. Eindgebruikers kunnen het webonderdeel Mijn onderwerpen zien. KM’s en beheerders hebben toegang tot Onderwerpen beheren en uiteindelijk tot de analyses. Alle andere toegevoegde tabbladen in uw Onderwerpcentrum worden ook weergegeven. Er is ook nieuwe navigatie waarmee gebruikers van Viva Suite eenvoudig kunnen navigeren tussen hun Viva-apps in Teams en feedback kunnen geven.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om je voor te bereiden op deze verandering. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en indien nodig relevante documentatie bijwerken.

(Updated) OneDrive: Restore files to original location when turning off folder backup
Category:OneDrive for Business
Nummer:MC559933
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

OneDrive: herstel bestanden naar de oorspronkelijke locatie wanneer u mapback-up uitschakelt.

Deze functie biedt nieuwe functionaliteit voor gebruikers die mapback-up uitschakelen (ook bekend als “Back-up van pc-mappen” en “bekende mapverplaatsing”). Wanneer gebruikers mapback-up uitschakelen, hebben ze de mogelijkheid om de bestanden terug te zetten naar hun oorspronkelijke locatie. Opmerking: wanneer een map bestanden bevat die alleen in de cloud zijn opgeslagen, worden die bestanden niet verplaatst; ze blijven in de cloud

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: Deze wordt momenteel uitgerold en zal medio september 2023 (voorheen half augustus) worden uitgerold.

Opmerking: Sommige gebruikers zien deze functie mogelijk eerder dan anderen in uw organisatie.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om je voor te bereiden op deze verandering. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en indien nodig relevante documentatie bijwerken.

(Updated) Admin Policy for Collaborative Annotations
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC579612
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Met privacy- en beveiligingsbeperkingen hebben we een IT-beheerbeleid op gebruikersniveau geïmplementeerd waarmee beheerders kunnen kiezen of sommige of alle gebruikers in het bedrijf collaborative annotations kunnen gebruiken. Momenteel is er een manier om annotaties aan of uit te zetten via cmdlet Set-SPOTenant-IsWBFluidEnabled, dit heeft ook invloed op Whiteboard.

Deze wijziging is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 92502

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen begin augustus 2023

met de uitrol en verwachten de uitrol eind augustus 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

IT-beheerders kunnen collaboratieve annotaties in- of uitschakelen vanuit het Teams-beheercentrum in Vergaderingen – > vergaderingsbeleid.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets dat je hoeft te doen om je voor te bereiden.

(Updated) Microsoft Teams Panels Update
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC602596
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Met deze update ondersteunt Teams Panels het reserveren van een kamer met behulp van een QR-code. Met deze functie kunnen Microsoft Teams-gebruikers nu, in de toekomst een ruimte boeken voor vergaderingen of de ruimte toevoegen aan een bestaande vergadering door een QR-code te scannen in het planningspaneel en de Teams-app te gebruiken op hun mobiele Android- of iOS-telefoons.

Alle Teams-panelen hebben een QR-code die linksboven in het startscherm wordt weergegeven. Gebruikers van panels kunnen een nieuwe vergadering plannen met de ruimte vooraf voor hen ingevuld of eenvoudig de beschikbaarheid van de ruimte voor hun vergaderingen bekijken en de ruimte met één klik boeken. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 129366

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint naar verwachting eind augustus 2023 (

voorheen begin augustus) en zal naar verwachting eind september 2023 (eerder begin september) zijn voltooid. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Om toegang te krijgen tot deze functie, moet u de meest actuele versie van Teams-panelen hebben vanuit het Teams-beheercentrum, een Teams Rooms Pro- of Teams Shared Devices-licentie die is toegewezen aan het account op het paneel en controleren of uw gebruikers toegang hebben tot de nieuwste versie van de Teams-app op hun mobiele telefoons.

Let op het volgende:

 • Externe tenants kunnen deze functie momenteel niet gebruiken.
 • Deze functie wordt standaard “AAN” geleverd. 

U kunt deze functie uitschakelen in teams-panelen onder .

Om de kamer

 1. te reserveren:Gebruikers moeten de QR-code scannen met hun mobiele telefoon.
 2. In de Teams-app op hun mobiele telefoon moeten gebruikers selecteren of ze ‘Een nieuwe vergadering plannen’ of ‘Reserveren voor bestaande vergadering’ willen.
 3. Als de gebruiker een nieuwe vergadering plant, wordt de ruimte automatisch toegevoegd als de locatie van de vergadering. Gebruikers kunnen vervolgens de andere vergadergegevens invullen.
 4. Als de gebruiker ervoor kiest om de ruimte te reserveren voor een bestaande vergadering die plaatsvindt tussen nu en middernacht de volgende dag, kan hij zien of de kamer op die tijden beschikbaar of geboekt is en kan hij met één klik reserveren.
RW16EuH?ver=3dd6 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist RW16ORv?ver=3e82 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialistwidth: 180px;” “alt=”teams” app=”” mobile=”” view”=””>           RW16U4a?ver=6c32 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Om u voor te bereiden op deze inkomende functie, raden we u ten zeerste aan deze nieuwe functie aan uw gebruikers te communiceren en indien nodig instructies te delen.

Een aanbevolen scanner voor deze functie is de mobiele systeem/OS-scanner op mobiele telefoons. Voor Android werkt het scannen echter mogelijk niet als uw gebruikers zowel werk- als persoonlijke profielen op hun Android-telefoons hebben. In dit geval moeten gebruikers een mobiele systeem-/OS-scanner toevoegen aan het werkprofiel. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Ga in Intune naar Apps -> Android en voeg toe
 2. Selecteer Android-bedrijfssysteem-app
 3. Voer het type Android-telefoon en Google in en plak de naam van het OS-camerapakket
 4. Toewijzen aan gebruiker / groep gebruikers

Om deze functie te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat Teams-panelen zich op 1449/1.0.97.2023080401 bevinden. iOS-mobiele telefoons moeten 5.15.0 of hoger hebben en Android-mobiele telefoons moeten 1416/1.0.0.2023153001 of hoger hebben.

Zie voor meer informatie: Wat is er nieuw op Microsoft Teams-apparaten – Microsoft Ondersteuning

(Updated) Microsoft Defender for Office 365: DMARC Policy Handling
Category:Exchange Online Microsoft 365 Defender
Nummer:MC640228
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de timing bijgewerkt van wanneer dit beleid van kracht wordt. Dank u voor uw geduld.

Om onze klanten beter te beschermen tegen exacte domain spoofing-aanvallen en de afleverbaarheid van e-mail te verbeteren, brengen we wijzigingen aan in de manier waarop we omgaan met DMARC p=reject en p=quarantine.

Voor de zakelijke klanten maken we updates over hoe dmarc-op beleid gebaseerde afwijzing kan worden afgehandeld. Met deze wijziging kunnen beveiligingsbeheerders kiezen hoe op DMARC-beleid gebaseerde afwijzing en quarantaine binnen hun organisatie kunnen worden toegepast.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft Roadmap ID 117533

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard: De uitrol begint op 13 juli 2023 en het beleid wordt eind september 2023 (voorheen eind augustus) van kracht. Klanten hebben 25 dagen de tijd om zich af te melden.

Gov Cloud: De uitrol begint op 19 juli 2023 en het beleid wordt eind september 2023 (voorheen eind augustus) van kracht. Klanten hebben 25 dagen de tijd om zich af te melden.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Voor zakelijke klanten heeft het antiphishingbeleid een nieuwe standaardinstelling om het DMARC-beleid te respecteren. De standaardacties voor ‘p=reject’ en ‘p=quarantine’ worden respectievelijk ingesteld op ‘reject’ en ‘quarantine’.

Met de bijgewerkte acties voor instellingen voor spoofintelligentie in het antiphishingbeleid hebben beheerders van ontvangende tenants de flexibiliteit om te kiezen hoe ze willen omgaan met DMARC-beleid.

In de standaard ingeschakelde status nemen we de opgegeven actie van ‘weigeren’ of ‘quarantaine’ op basis van de DMARC-record van de afzender. De tenantbeheerder kan het wijzigen om het bericht te “weigeren” of “ongewenst” volgens hun voorkeur.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Na de implementatiedatum worden de UX en cmdlet ingesteld op standaardwaarden, maar de acties worden pas van kracht op de opgegeven datum. Als u DMARC-acties liever anders afhandelt, kunt u de instellingen vóór de opgegeven datum wijzigen. Vanaf de opgegeven datum worden de geselecteerde instellingen van kracht.

Ter voorbereiding op honor DMARC kunt u ervoor kiezen om inzicht in spoofintelligentie te bekijken om legitieme afzenders te identificeren die DMARC-afwijzings- of quarantaine-e-mails verzenden. Op basis van het e-mailverzendbedrijf van uw organisatie kunt u de domeinparen van de afzender overschrijven naar de blokkeringslijsten voor tenants – Vervalste afzenders. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en uw training en documentatie waar nodig bijwerken.

(Updated) Manage File Access in Microsoft Search in Bing, Office.com, SharePoint, and Feed
Category:Microsoft 365 for the web
Nummer:MC644072
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Met onze nieuwe optie “Wie kan dit zien?” in het menu Bestandsactie kunnen gebruikers bekijken en/of beheren wie toegang heeft tot een bestandsresultaat. Gebruikers kunnen alleen bestandsmachtigingen beheren als ze de eigenaar van het bestand zijn of machtigingen hebben om het bestand en de bijbehorende machtigingen bij te werken. Het doel van deze functie is om gebruikers te helpen begrijpen waarom ze een bestand in hun zoekresultaten zien en de machtigingen indien nodig gemakkelijker aan te passen op de zoekpagina. Dit wordt weergegeven in bestandsresultaten in Microsoft Search in Bing, Office.com, SharePoint en Feed.

Opmerking: Dit wordt niet weergegeven op Microsoft Search in Bing voor DoD- of Gallatin-tenants omdat Microsoft Search in Bing daar nog niet volledig wordt ondersteund.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen half juli met de uitrol in Microsoft Search in Bing, Office.com, SharePoint en Feed en verwachten medio september 2023 (voorheen eind augustus) te zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Gebruikers in uw organisatie kunnen bekijken en beheren wie toegang heeft tot een bestandsresultaat. Het heeft geen invloed op bestaande workflows.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en uw training en documentatie waar nodig bijwerken.

(Updated) Windows Mail and Calendar are becoming Outlook
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC650424
Status:planForChange

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de implementatietiming van deze wijziging bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

De apps Mail en Agenda voor Windows worden vervangen door het nieuwe Outlook voor Windows. Eind 2024 beëindigen we de ondersteuning voor de apps Mail en Agenda voor Windows. Het nieuwe Outlook voor Windows helpt mensen productiever te zijn en controle te hebben over hun Postvak IN. We zijn enthousiast over deze wijziging die gebruikers geweldige nieuwe productiviteitsfuncties biedt, zoals Microsoft Loop, berichtherinneringen, evenals suggesties voor bestanden en mensen tijdens het opstellen van een e-mail. De nieuwe Outlook biedt ook meer manieren om de controle te behouden met slepen en neerzetten van e-mails als taken, werkuren en locatie, het vastzetten en snoozen van berichten en vele andere.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Voor organisatiebeheerders biedt het nieuwe Outlook voor Windows meer controle in vergelijking met Mail en Agenda, zoals de mogelijkheid om (1) het beleid voor voorwaardelijke toegang te respecteren (2) integratie van functies zoals Dropbox, Linkedin, Google Drive, ect. (3) schakel bepaalde mappen in Outlook in / uit en nog veel meer mogelijkheden die te vinden zijn op de OWA Mailbox Policy Parameter pagina. Gebruikers binnen uw tenant, die accounts hebben aangemeld bij de app Mail en Agenda, zouden al een schakelaar in de toepassing moeten zien. 

Als u op die schakelaar klikt, worden gebruikers naar de nieuwe Outlook voor Windows gebracht. new Outlook for WindowsIn de komende weken zullen gebruikers van de Mail & Agenda-app aanvullende meldingen in die apps zien waarin staat dat de ondersteuning in 2024 eindigt en dat ze moeten migreren naar de nieuwe Outlook voor Windows. 

 

[Wanneer dit zal gebeuren:]


Belangrijk: Medio september 2023 (voorheen eind augustus) beginnen we ook met het automatisch migreren van gebruikers van de Mail & Agenda-app naar de nieuwe Outlook voor Windows met een optie om terug te gaan als ze dat willen. Gebruikers kunnen teruggaan naar de huidige apps Mail en Agenda door op de schakelaar in de nieuwe Outlook voor Windows te klikken. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]Er is geen actie vereist van tenantbeheerders; u moet echter het bericht aan uw gebruikers herhalen dat Mail en Agenda na het einde van 2024 niet langer worden ondersteund. 

 

We willen ook herhalen dat deze wijzigingen geen invloed hebben op het gebruik van klassieke versie van Outlook voor Windows. Onze richtlijnen voor Outlook voor Windows-gebruikers blijven ongewijzigd ten opzichte van ons vorige bericht in het Berichtencentrum (MC381366)

Als u wilt voorkomen dat gebruikers hun zakelijke e-mailaccounts toevoegen aan de nieuwe Outlook, kunt u de instructies in dit document volgen om de toepassing uit te schakelen voor één gebruiker, groep gebruikers of de hele tenant:  

Toegang tot de nieuwe Outlook voor Windows in- of uitschakelen | Microsoft Meer informatie 

(Updated) SharePoint admin control for App registration / update
Category:SharePoint Online
Nummer:MC660075
Status:planForChange

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt voor de duidelijkheid. Dank u voor uw geduld.

Dit is een verbetering van de beveiligingsmaatregelen voor administratief beheer die de standaardprocedures voor SharePoint-app-registratie via de pagina AppRegNew.aspx en machtigingsupdates via AppInv.aspx wijzigen. Na de implementatie van deze wijziging kan de beheerder van de siteverzameling geen app-machtigingen registreren of app-machtigingen bijwerken via bovenstaande pagina’s, tenzij deze expliciet zijn geautoriseerd door de SharePoint-tenantbeheerder.

Wanneer u probeert een toepassing te registreren op de pagina AppRegnew.aspx, wordt een melding weergegeven met de melding ‘Uw SharePoint-tenantbeheerder staat niet toe dat beheerders van siteverzamelingen een Azure Access Control (ACS)-principal maken. Neem contact op met uw SharePoint-tenantbeheerder.’

Op dezelfde manier wordt bij een poging om app-machtigingen bij te werken op de AppInv.aspx-pagina een melding weergegeven met de melding ‘Uw SharePoint-tenantbeheerder staat niet toe dat beheerders van siteverzamelingen app-machtigingen bijwerken. Neem contact op met uw SharePoint-tenantbeheerder.’

Houd er rekening mee dat de registratie van apps en het bijwerken van machtigingen via Microsoft Azure Portal niet worden beïnvloed door deze wijziging. [Wanneer dit zal gebeuren:]Het uitrolproces is gepland om eind augustus te beginnen en zal naar verwachting medio september worden afgerond. [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]Met deze update kunnen site-eigenaren geen apps registreren/bijwerken, tenzij de tenantbeheerder dit expliciet toestaat. 


 


Als u het standaardgedrag wilt wijzigen, moet de tenantbeheerder de volgende shellopdracht uitvoeren om de vlag expliciet als WAAR in te stellen, waardoor de standaardwaarde FALSE wordt vervangen. De service-principal kan standaard alleen worden gemaakt of bijgewerkt door de tenantbeheerder. Wanneer de vlag echter is ingesteld op WAAR, kunnen zowel de SharePoint-tenantbeheerder als de beheerder van de siteverzameling de service-principal maken of bijwerken via SharePoint.

De shell-opdracht is: Set-SPOTenant -SiteOwnerManageLegacyServicePrincipalEnabled $true Opmerking: De eigenschap ‘SiteOwnerManageLegacyServicePrincipalEnabled

‘ wordt zichtbaar in tenantinstellingen nadat de SharePoint Online Management-shell is bijgewerkt naar 16.0.23710.12000 of een latere versie. Maar vóór deze implementatie is de waarde altijd WAAR, zelfs expliciet ingesteld op ONWAAR. Het wordt pas automatisch overgeschakeld naar FALSE als de standaardwaarde nadat de uitrol is gestart.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er zijn geen proactieve maatregelen nodig om u voor te bereiden op deze verandering. Niettemin is het raadzaam om uw gebruikers op de hoogte te stellen van deze wijziging en indien nodig alle relevante documentatie bij te werken.

(Updated) Local Contacts Search
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC666613
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt met aanvullende informatie.

Gebruikers hebben nu toegang tot een snellere en eenvoudigere methode om hun Outlook Mobile-contactenlijst in de app te doorzoeken. We voegen een zoekbalk toe aan de bovenkant van de lijst met in-app-contactpersonen van een gebruiker waarmee gebruikers de naam van een contactpersoon kunnen typen om gemakkelijk een contactpersoon te vinden. Deze zoekopdracht is beperkt tot de contactpersonen in de mobiele Outlook-app en deze functie zoekt niet naar apparaatcontactpersonen die niet zijn gesynchroniseerd met Outlook. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 135281

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We beginnen half september 2023 met de uitrol.

Standaardrelease: We beginnen half oktober 2023 met de uitrol en verwachten eind oktober of begin november 2023 te zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Er zijn geen extra instellingen of training nodig voor u als beheerder. Deze functie werkt voor alle gebruikers die toegang hebben tot en/of contactpersonen gebruiken in Outlook Mobile. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets nodig om voor te bereiden.

(Updated) Microsoft Syntex Taxonomy Tagger
Category:Microsoft Syntex
Nummer:MC666614
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Microsoft Syntex biedt u de mogelijkheid om documenten die zich in SharePoint-bibliotheken bevinden automatisch te taggen met termen die zijn geconfigureerd in taxonomiearchief met behulp van AI. Deze trefwoorden worden opgeslagen in een kolom met beheerde metagegevens (ook bekend als taxonomie) op het item, waardoor de documenten gemakkelijker te doorzoeken, sorteren, filteren en beheren zijn.

Syntex Taxonomy Tagger is beschikbaar op basis van betalen per gebruik en is niet inbegrepen in de Syntex-licentie. Meer informatie

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 152001

[Wanneer dit zal gebeuren:]

 • Gerichte release: De uitrol zal naar verwachting begin september 2023 (voorheen eind augustus) beginnen en medio september 2023 (voorheen begin september) zijn voltooid.
 • Standaardrelease: De uitrol zal naar verwachting medio september 2023 (voorheen begin september) beginnen en eind september 2023 (voorheen half september) worden voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Om Taxonomy Tagger te activeren, moeten beheerders eerst Syntex Billing instellen door naar Set Up -> Files and Content -> Set up Syntex (Syntex instellen) te gaan in het Microsoft-beheercentrum. Nadat de facturering is ingesteld, kunnen beheerders Taxonomy Tagger inschakelen in alle SharePoint-bibliotheken in de tenant, voor bibliotheken op geselecteerde sites of voor geen bibliotheken. Taxonomy Tagger is momenteel niet beschikbaar in OneDrive voor Bedrijven.

RW18YzQ?ver=0264 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW18YzR?ver=3718 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist    

Zodra de beheerder dit toestaat, begint Taxonomy Tagger pas te werken als eindgebruikers naar relevante SharePoint-bibliotheken gaan en Taxonomy-tagging inschakelen. Manieren om taxonomietagging op bibliotheekniveau in te schakelen

:

Optie 1: Bestaande kolom Taxonomie (ook bekend als Beheerde metagegevens) gebruiken

Als de kolom Taxonomie al in uw bibliotheek bestaat, kunt u taxonomietagging eenvoudig inschakelen door de schakelaar in de kolominstellingen voor Kolom bewerken in te schakelen.

RW18YzS?ver=be4c - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Eenmaal ingeschakeld, worden alle nieuwe documenten die zijn geüpload / bestaande documenten die in de bibliotheek zijn bewerkt, verwerkt om te taggen met de geconfigureerde termenset.

Optie 2: Nieuwe kolom Taxonomie (ook bekend als Beheerde metagegevens) maken

U kunt ook naar een SharePoint-documentbibliotheek gaan en vervolgens de optie Kolom toevoegen > beheerde metagegevens selecteren en in het deelvenster met kolominstellingen kunt u de schakelaar inschakelen om Taxonomietagging in te schakelen.

Eenmaal ingeschakeld, worden alle nieuwe documenten die zijn geüpload / bestaande documenten die in de bibliotheek zijn bewerkt, verwerkt om te taggen met de geconfigureerde termenset

RW196ct?ver=ac10 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Mogelijk wilt u interne documentatie en gebruikerstraining met betrekking tot de taxonomiefunctie toevoegen. 

(Updated) Microsoft Secure Score is Adding New Improvement Actions
Category:Microsoft 365 Defender
Nummer:MC666625
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt om weer te geven zoals bedoeld. Dank u voor uw geduld.

We werken de verbeteringsacties van Microsoft Secure Score bij om een nauwkeurigere weergave van de beveiligingshouding te garanderen. De onderstaande verbeteringsacties worden toegevoegd aan Microsoft Secure Score. Uw score wordt dienovereenkomstig bijgewerkt.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Dit begint met de uitrol medio augustus 2023 en zal naar verwachting eind augustus 2023 voltooid zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

De volgende nieuwe Microsoft Information Protection-aanbeveling wordt toegevoegd als Microsoft Secure Score-verbeteringsactie:

 • Zorg ervoor dat zoeken in Microsoft 365-controlelogboeken is ingeschakeld

De volgende nieuwe Exchange Online-aanbeveling wordt toegevoegd als Microsoft Secure Score-verbeteringsacties:

Ervoor zorgen dat moderne verificatie voor Exchange Online is ingeschakeld Zorg ervoor dat
 • het spambeleid van Exchange Online is ingesteld om beheerders op de hoogte te stellen
 • Zorg ervoor dat alle
 • vormen van e-mail doorsturen worden geblokkeerd en/of uitgeschakeld
 • Zorg ervoor dat
 • MailTips zijn ingeschakeld voor eindgebruikers
  Zorg ervoor
 • dat
 • postvakcontrole voor alle gebruikers is ingeschakeld
  Zorg ervoor
 • dat extra opslagproviders worden beperkt in de webversie

van OutlookDe volgende nieuwe Azure Active Directory-aanbevelingen worden toegevoegd als Microsoft Secure Score-verbeteringsacties:

 • Ervoor zorgen dat wachtwoordbeveiliging is ingeschakeld voor on-prem Active Directory
 • Zorg ervoor dat ‘LinkedIn-accountverbindingen‘ is uitgeschakeld
 • Om deze nieuwe besturingselementen te kunnen bekijken, moet de Office 365-connector in Microsoft Defender voor cloud-apps worden ingeschakeld via de instellingenpagina App-connectoren.

De volgende nieuwe SharePoint-aanbevelingen worden toegevoegd als Microsoft Secure Score-verbeteringsacties:

 • Zorg ervoor dat extern delen van SharePoint wordt beheerd via de witte lijst/zwarte lijsten
  van domeinen
 • OneDrive voor Bedrijven-synchronisatie blokkeren vanaf onbeheerde apparaten
 • Om deze nieuwe besturingselementen te kunnen bekijken, moet de Office 365-connector in Microsoft Defender voor cloud-apps worden ingeschakeld via de instellingenpagina App-connectoren.

De volgende nieuwe SharePoint-aanbevelingen worden toegevoegd als Microsoft Secure Score-verbeteringsacties:Ervoor zorgen dat Veilige koppelingen voor Office-toepassingen is ingeschakeld Zorg ervoor dat het beleid voor veilige bijlagen is ingeschakeld Zorg ervoor dat er een antiphishingbeleid is gemaakt We hebben de actie Veilige score verbeteren uitgeschakeld voor de volgende aanbeveling van Microsoft Defender for Identity: • Stop de communicatie met oudere protocollen” (Om nauwkeurigheidsredenen)
We hebben de namen voor

aanbevelingen voor Secure Score bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Defender voor Office 365-aanbeveling, hier zijn de nieuwe namen:

 • Ervoor zorgen dat het spambeleid van Exchange Online is ingesteld om beheerders op de hoogte te stellen
 • Zorg ervoor dat
 • alle vormen van e-mail doorsturen worden geblokkeerd en/of uitgeschakeld
 • Zorg ervoor dat veilige koppelingen voor Office-toepassingen zijn ingeschakeld Zorg ervoor dat het beleid voor veilige bijlagen is ingeschakeld Zorg ervoor dat er
 • een antiphishingbeleid is gemaakt
 • Zorg ervoor dat
 • het filter voor algemene bijlagen is ingeschakeld


 • Zorg ervoor
 • dat SharePoint Online-gegevensbeveiligingsbeleid is ingesteld en gebruikt
We hebben de namen voor

aanbevelingen voor Secure Score bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Information Protection-aanbeveling, hier zijn de nieuwe namen:

 • Ervoor zorgen dat zoeken in Microsoft 365-controlelogboeken is
 • ingeschakeld
 • Zorg ervoor dat DLP-beleid is ingeschakeld voor Microsoft Teams
We hebben de namen voor

aanbevelingen voor Secure Score bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Admin Center-aanbeveling, hier zijn de nieuwe namen:

 • Zorg ervoor dat de customer lockbox-functie is ingeschakeld

We hebben de namen voor Secure Score-aanbevelingen bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Defender for Cloud Apps-aanbeveling, hier is de nieuwe naam:

 • Zorg ervoor dat Microsoft Defender for Cloud Apps is ingeschakeld en geconfigureerd

We hebben de namen voor aanbevelingen voor Secure Score bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Share Point Online-aanbeveling, hier is de nieuwe naam:

 • Ervoor zorgen dat extern delen van SharePoint wordt beheerd via de witte lijst/zwarte lijsten van domeinen
 • OneDrive voor Bedrijven-synchronisatie blokkeren vanaf onbeheerde apparaten
We hebben de namen voor

aanbevelingen voor Secure Score bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Entra ID (Azure Active Directory), hier zijn de nieuwe namen:

Ervoor zorgen dat standaardinstellingen voor beveiliging zijn uitgeschakeld in Azure Active Directory Zorg ervoor dat wachtwoordbeveiliging is ingeschakeld voor
 • on-prem Active Directory
 • Zorg ervoor dat ‘
 • LinkedIn-accountverbindingen
 • is
 • uitgeschakeld
 • Zorg ervoor dat aanmeldingsfrequentie is ingeschakeld
 • en browsersessies niet permanent zijn voor gebruikers met beheerdersrechten
 • Zorg ervoor dat meervoudige verificatie is ingeschakeld voor alle gebruikers
 • in beheerdersrollen
  Zorg ervoor dat meervoudige verificatie is ingeschakeld voor alle gebruikers

 • Zorg ervoor dat ‘Privileged Identity Management‘ wordt gebruikt om rollen
  te beheren
 • Zorg ervoor dat
 • er alleen door de organisatie beheerde/goedgekeurde openbare groepen bestaan
 • Zorg ervoor
 • dat beheerdersaccounts gescheiden en alleen
  in de cloud
 • zijn Zorg ervoor dat
 • de workflow voor beheerderstoestemming is ingeschakeld Zorg ervoor dat geïntegreerde toepassingen van derden niet zijn toegestaan Zorg ervoor dat ‘Selfservice wachtwoord opnieuw instellen ingeschakeld
 • is ingesteld op ‘Alle
 • Beleid voor voorwaardelijke toegang inschakelen om verouderde verificatie
  te blokkeren
 • Zorg ervoor
 • dat wachtwoordhashsynchronisatie is ingeschakeld voor hybride implementaties
 • Aanmeldingsrisicobeleid voor Azure AD Identity Protection
 • inschakelen Gebruikersrisicobeleid

 • voor Azure AD Identity Protection inschakelen
 • Zorg ervoor dat
 • het beleid voor het verlopen van wachtwoorden is ingesteld op ‘Wachtwoorden instellen om nooit te verlopen
  Zorg ervoor dat
 • toestemming van gebruikers voor apps die namens hen toegang hebben tot bedrijfsgegevens niet is toegestaan

We hebben de namen voor aanbevelingen voor Secure Score bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Exchange Online-aanbeveling, hier zijn de nieuwe namen:

Zorg ervoor dat moderne verificatie voor Exchange Online is ingeschakeld Zorg ervoor dat
 • MailTips zijn ingeschakeld voor eindgebruikers
 • Zorg ervoor dat
 • postvakcontrole voor alle gebruikers is ingeschakeld
 • Zorg ervoor dat
 • extra opslagproviders worden beperkt in de webversie van Outlook Zorg ervoor dat
 • Extern delen’ van agenda’s niet beschikbaar is
 • Zorg ervoor dat e-mailtransportregels geen specifieke domeinen op de witte lijst zetten Zorg ervoor
 • dat SPF-records worden gepubliceerd voor alle Exchange-domeinen
We hebben de namen voor

aanbevelingen voor Secure Score bijgewerkt voor de volgende CIS Benchmark Microsoft Purview-aanbeveling, hier zijn de nieuwe namen:

 • Zorg ervoor dat DLP-beleid is ingeschakeld

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om je voor te bereiden op deze wijziging, je score wordt dienovereenkomstig bijgewerkt. Microsoft raadt u aan de verbeteringsacties te bekijken die worden vermeld in Microsoft Secure Score. We zullen voortdurend voorgestelde beveiligingsverbeteringsacties blijven toevoegen.

(Updated) Avatars: Hardware Requirements and Service Plan Update
Category:Microsoft 365 suite Microsoft Teams
Nummer:MC669477
Status:planForChange

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben vastgesteld dat dit bericht het beoogde publiek niet heeft bereikt. We verontschuldigen ons voor het ongemak en zullen binnenkort een nieuw bericht sturen naar het juiste publiek. U kunt dit bericht gerust negeren.

U ziet binnenkort een nieuw serviceplan dat is gekoppeld aan uw Microsoft 365- of Office 365-licentie: Avatars voor Teams (MESH_AVATARS_FOR_TEAMS). 

De app Avatars for Teams werkt ook de minimale hardwarevereisten bij om toegang te krijgen tot deze functie. De nieuwe minimaal gespecificeerde hardwarevereiste is een tweekernige CPU met 6 GB RAM. Gebruikers kunnen deze functie niet gebruiken als deze niet voldoet aan de minimale hardwarespecificaties. Deze wijziging moet gebruikers een betere Avatars for Teams-ervaring kunnen bieden. [Wanneer dit zal gebeuren:]De uitrol van het serviceplan begint eind augustus en zal naar verwachting in september zijn voltooid. 


De uitrol van de hardwarevereisten zal naar verwachting eind september zijn voltooid. 

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Een nieuw serviceplan, Avatars for Teams (MESH_AVATARS_FOR_TEAMS), wordt toegevoegd aan deze licenties: Teams Essentials, Microsoft 365 Business Basic, Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium, Microsoft 365 E3/E5, en Office 365 E1/E3/E5. Dit serviceplan maakt aanpasbare avatars en reacties mogelijk, waardoor je een broodnodige camerapauze krijgt terwijl je collega’s laat zien dat je aanwezig bent – wat betrokkenheid, samenwerking en plezier aanmoedigt. Lees meer hier.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is geen actie vereist omdat deze update geen invloed heeft op de gebruikersworkflow of de beheerderservaring. U kunt de naam van het nieuwe serviceplan voor uw records noteren. Opmerking: als het Avatar-serviceplan is ingesteld op ingeschakeld, maar een beheerder de Avatars-app heeft uitgeschakeld via het Teams-beheercentrum, hebben eindgebruikers geen toegang tot avatars.  

Zowel het serviceplan als de instellingen van de Teams-beheercentrum-app moeten zijn ingeschakeld om avatars binnen uw organisatie te laten werken. Raadpleeg deze handleiding om de Avatars-app voor uw organisatie in of uit te schakelen: Avatars instellen voor Microsoft Teams – Microsoft Teams | Microsoft Meer informatie 

(Updated) Follow up to MC513976: Improvements to SharePoint pages authoring
Category:SharePoint Online
Nummer:MC669730
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: we hebben de inhoud bijgewerkt zodat deze wordt weergegeven zoals bedoeld. Dank u voor uw geduld.

Dit is een vervolg op MC513976 (februari ’23) om u te informeren dat de wijziging om meer controle te bieden over de afstand in het tekstwebonderdeel is teruggedraaid op basis van feedback van klanten. Onze excuses voor het ongemak en danken u voor uw feedback.

—Oorspronkelijke berichtinhoud hieronder ter referentie—

We voeren enkele updates uit om het ontwerp van SharePoint-pagina’s te verbeteren. Deze updates omvatten twee wijzigingen in het tekstwebonderdeel, van meertalige controle naar betere controle over regelafstand en een wijziging in de manier waarop externe afbeeldingen worden verwerkt in het hero-webonderdeel.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 117365

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Tekst in meerdere talen controleren in tekstwebonderdeel in pagina’s

De spellingcontrole van Microsoft Editor, nu geïntegreerd in SharePoint-pagina’s, kan nu tekst in meerdere talen controleren. Naast het ondersteunen van de paginataal, controleert Editor nu ook de M365-taal en de Edge-browsertaal. Elk woord in een van deze drie talen wordt op de juiste manier gespeld.

Meer controle over spatiëring in tekstwebonderdeel in pagina’s. – Teruggedraaid We wijzigen het gedrag voor regelafstand in het tekstwebonderdeel.

Als u na het einde van een regel op enter drukt, wordt er een nieuwe regel direct onder de vorige regel gemaakt. Dit is een wijziging ten opzichte van het vorige gedrag waarbij door op enter te drukken een nieuwe alinea werd gemaakt. Dit geeft gebruikers meer controle over hoe hun tekst eruit ziet.

Ga over op ondersteuning voor externe afbeeldingen in het webonderdeel Hero.

Om de weergave van het hero-webonderdeel te verbeteren, stemmen we uit op het webonderdeel Afbeelding en verwijderen we de ondersteuning voor externe afbeeldingen. Raad in plaats daarvan aan om de gewenste afbeeldingen naar de site te uploaden of de stockafbeeldingen te gebruiken. Bestaande Hero-webonderdelen met externe afbeeldingen blijven werken.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is geen werk vereist om u voor te bereiden op de updates die worden vermeld voor het ontwerpen van SharePoint-pagina’s, maar u kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en uw training en documentatie indien nodig bijwerken.

Tekst, tabellen en afbeeldingen toevoegen aan uw pagina met het webonderdeel Tekst – Microsoft Support

https://support.microsoft.com/office/use-the-hero-web-part-d57f449b-19a0-4b0d-8ce3-be5866430645″ target=”_blank”>Het webonderdeel Hero gebruiken – Microsoft Ondersteuning

(Updated) Rosters in Microsoft Planner Supporting Container Sensitivity Labels
Category:Planner
Nummer:MC669735
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Klanten kunnen binnenkort containerlabels toepassen op roosters in Microsoft Planner. Dit wordt rechtstreeks in Planner ingeschakeld met behulp van Microsoft Graph API’s. Wanneer deze functie wordt uitgerold, kunnen de roostergevoeligheidslabels worden ingesteld om de beleidsinstellingen te respecteren. Als de tenantbeheerder containerlabels verplicht heeft gesteld en een standaardlabel heeft ingesteld, wordt het standaardlabel gebruikt voor het maken van roosters via de Microsoft Loop-client.

 • Op de Loop-client, als het standaardlabel wordt opgegeven, wordt het gebruikt als de lable van het rooster bij het maken van het rooster.

   Het roostersysteem staat de gebruiker niet toe om een niet-gelabeld rooster te maken of om het label van een eerder gelabeld rooster op te heffen.
  • Als er op de Microsoft Graph API een aanvraag wordt gedaan en het label niet is opgenomen, wordt de aanvraag afgewezen omdat het standaardlabel niet door de service wordt toegepast. Gebruikers moeten ervoor zorgen dat een standaardlabel wordt verstrekt wanneer labels verplicht zijn, zodat het maken van roosters niet mislukt.

  Opmerking: Het containergevoeligheidslabel dat op een rooster wordt toegepast, is alleen van toepassing op de informatie in Microsoft Planner en beschermt of versleutelt de informatie niet wanneer deze wordt gesynchroniseerd met de Loop-client.

  style=”font-size: larger;”>Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 155837

  [Wanneer dit zal gebeuren:]

  We beginnen met de uitrol medio september 2023 (voorheen eind

  augustus) en zullen naar verwachting medio oktober 2023 (voorheen eind september) klaar zijn.

  <

  [Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

  Roosters kunnen worden geconfigureerd met containerlabels die verplicht zijn. Wanneer containerlabels zijn ingesteld op verplicht voor roosters, moet u ervoor zorgen dat er een standaardlabel beschikbaar is, anders kunnen roosters niet worden gemaakt tenzij er een label is ingesteld. Als er op de Microsoft Graph API een aanvraag wordt gedaan en het label niet is opgenomen, wordt de aanvraag afgewezen. (Opmerking: standaardlabel wordt niet toegepast door onze service).

  [Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

  Door een containerlabel in te stellen op verplicht voor een bestaand rooster, kan dit gevolgen hebben voor derden die in uw organisatie worden gebruikt. Voor derden die de Graph API met labels gebruiken, mislukken pogingen om een labelloos rooster te maken als labels verplicht zijn, omdat het standaardlabel niet door onze service wordt toegepast. Om ervoor te zorgen dat het maken van roosters niet mislukt wanneer labels verplicht zijn, is het de verantwoordelijkheid van de klant (verantwoordelijkheid van derden) om het standaardlabel toe te passen door de apps bij te werken (indien onder beheer van de beheerder) of door de afhankelijkheid van dergelijke apps te wijzigen of door labels niet verplicht te maken.

 • (Updated) What’s new in the Microsoft Intune Service Update for August 2023
  Category:Microsoft Intune
  Nummer:MC670897
  Status:stayInformed

  Bijgewerkt op 30 augustus 2023: we hebben de inhoud bijgewerkt zodat deze wordt weergegeven zoals bedoeld. Dank u voor uw geduld.

  Uw Microsoft Intune-account is bijgewerkt naar de nieuwste serviceversie.

  Wat betekent dit voor mij?

  Het servicereleasenummer wordt binnenkort bijgewerkt in de blade Tenantstatus van de Intune-console. We hebben een aantal wijzigingen geïntroduceerd die we graag voor u uitproberen.

  Wat moet ik doen om me voor te bereiden op deze wijziging?

  Klik hieronder op aanvullende informatie voor meer informatie over wat er nieuw is in deze servicerelease. We blijven de pagina Wat is er nieuw bijwerken met alle functies die tussen nu en de volgende maandelijkse service-update zijn uitgebracht. Lees meer door functies te bekijken die zijn gemarkeerd in de nieuwste Intune Wat is er nieuw 2308(augustus) Blog en hoe de Intune-service elke maand wordt bijgewerkt in de Microsoft Intune Service Updates Blog

  Aanvullende informatie:

  Intune Wat is er nieuwIntune Wat is er nieuw

  2308(augustus) Blog

  Op de hoogte blijven van nieuwe functies, servicewijzigingen en servicestatus van Intune

  Update your iOS apps using MAM policies prior to upgrading iOS/iPadOS 17
  Category:Microsoft Intune
  Nummer:MC671810
  Status:planForChange

  Microsoft Intune wordt verwacht in september 2023 en rapporteert alle toepassingen met SDK-versies ouder dan 17.6.1 op iOS/iPadOS 17 en hoger als niet-compatibel met voorwaardelijke toegang.

  Organisaties die de Conditional Access grant “Require App Protection Policy (APP)” gebruiken, moeten hun iOS-apps upgraden naar de nieuwste versie voordat ze upgraden naar iOS/iPadOS 17 om ervoor te zorgen dat applicaties veilig blijven en toegang behouden tot met voorwaardelijke toegang beveiligde services. Deze wijziging moet ervoor zorgen dat apps Intune iOS SDK versie 17.6.1 of hoger gebruiken om de komende release van iOS/iPadOS 17 te ondersteunen.

  [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

  Als u mobile application management (MAM/APP) niet gebruikt of niet van plan bent te gebruiken, negeert u deze kennisgeving.

  Als gebruikers hun apps niet upgraden naar de

  nieuwste versie voordat ze upgraden naar iOS 17, slaagt de app niet voor de voorwaardelijke toegangscontrole ‘App-beveiligingsbeleid vereisen’ en kunnen deze apps geen verbinding maken met services zoals Microsoft 365.

  Gebruikersimpact: Gebruikers moeten hun app upgraden om toegang te houden tot bedrijfsgegevens. Als ze hun app niet upgraden, moeten ze dit doen om de toegang tot deze services te herstellen. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]Communiceer deze wijziging aan uw gebruikers om ervoor te zorgen dat ze hun apps upgraden naar de nieuwste versie voordat ze upgraden naar iOS 17. 

  U kunt de Intune APP iOS SDK-versie bekijken die door uw eindgebruikers wordt gebruikt met behulp van de MAM-rapporten in de Intune Admin Console. Navigeer naar Apps > controleer > app-beveiligingsstatus en bekijk vervolgens ‘Platformversie’ en ‘iOS SDK-versie’. Bekijk toepassingen met een iOS SDK-versie lager dan 17.6.1.

  Opmerking Er zijn verschillende kennisgevingen van servicewijzigingen geweest om zich voor te bereiden op iOS / iPadOS 17, waaronder MC666161 en MC578235. Lees al uw kennisgevingen over servicewijzigingen om u voor te bereiden op de nieuwste servicerelease van Apple. 

  REMINDER: Upcoming Changes to Customization Controls in Viva Pulse In-App Experience
  Category:Microsoft Viva
  Nummer:MC671812
  Status:stayInformed

  Momenteel zijn er twee aanpassingsbesturingselementen in de Viva Pulse In-App Admin Experience. Met het besturingselement ‘Voorraadvragen’ kunnen werknemers voorraadvragen bewerken. Met de besturing ‘Nieuwe vragen’ kunnen medewerkers hun eigen vragen maken. In de komende release zullen we de twee besturingselementen samenvoegen tot één aanpassingsbesturingselement.

  Met dit ene besturingselement, wanneer ingeschakeld, kunnen werknemers voorraadvragen bewerken en hun eigen vragen toevoegen aan de Pulse-enquête. Alle aanpassingsmogelijkheden worden ingeschakeld wanneer dit besturingselement is ingeschakeld en alle aanpassingsmogelijkheden worden uitgeschakeld wanneer dit besturingselement is uitgeschakeld. [Wanneer dit zal gebeuren:]De uitrol begint medio september 2023 en zal naar verwachting eind september 2023 volledig worden uitgerold.  

  [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

  Wanneer we de twee besturingselementen samenvoegen, wordt de aanpassingsinstelling van uw organisatie ingesteld op de waarde van het besturingselement ‘Nieuwe vragen‘ op het moment van de wijziging.

  Als het besturingselement ‘Nieuwe vragen’ is ingeschakeld
  • en het besturingselement ‘Voorraadvragen bewerken is ingeschakeld, is het nieuwe aanpassingsbesturingselement AAN.
  • Als het besturingselement ‘
  • Nieuwe vragen‘ is ingeschakeld en het besturingselement ‘Voorraadvragen bewerken‘ is UITGESCHAKELD, is het nieuwe aanpassingsbesturingselement AAN.
  • Als het besturingselement ‘Nieuwe vragen’ is UIT en het besturingselement ‘Voorraadvragen bewerken’ is ingeschakeld, is het nieuwe
  • aanpassingsbesturingselement AAN. Als het besturingselement ‘Nieuwe vragen‘ UIT is en het besturingselement ‘Voorraadvragen bewerken’ UIT is, is de nieuwe aanpassing UIT. 
  •    [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]U kunt zich op deze wijziging voorbereiden door het volgende te doen: 

  1. Bepaal of u wilt dat het aanpassingsbesturingselement aan of uit staat voor uw organisatie.
  2. Als u aanpassingsmogelijkheden voor uw organisatie wilt, moet u ervoor zorgen dat het besturingselement ‘Nieuwe vragen’
  3. is ingesteld op ‘AAN’. Als u geen aanpassingsmogelijkheden voor uw organisatie wilt, schakelt u het besturingselement


  ‘Nieuwe vragen’ uit
  Microsoft Purview eDiscovery (Premium): Identify, add and preserve Teams channels as non-custodial data locations
  Category:Microsoft 365 suite
  Nummer:MC671817
  Status:stayInformed

  Binnenkort beschikbaar voor Public Preview in eDiscovery (Premium) is de mogelijkheid om relevante Teams-kanalen (standaard, privé en gedeeld) te kiezen als niet-bewaargegevenslocaties. Hiermee worden op intelligente wijze gekoppelde bewaar-/groepspostvakken en SharePoint-sites met betrekking tot het kanaal geïdentificeerd.

  Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 88815

  [Wanneer dit zal gebeuren:]

  Preview: We beginnen eind augustus met de uitrol en verwachten medio september te zijn voltooid.

  [Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

  De mogelijkheid om te zoeken naar Teams en om bepaalde Teams-kanalen toe te voegen als niet-bewaargegevensbronnen is beschikbaar onder de optie Gegevensbronnen > Gegevenslocaties toevoegen >Teams.

  Je kunt maximaal 10 teams tegelijk zoeken en toevoegen. U kunt de kanalen Standaard, Gedeeld en Privé onder elk team selecteren om als gegevensbron toe te voegen.

  U kunt ook selecteren welke gekoppelde locaties u in de wachtstand wilt plaatsen.

  eDiscovery-gebruikers met de machtigingen om locaties toe te voegen op de pagina Gegevensbronnen, kunnen postvakken en sites die zijn gekoppeld aan het Teams-kanaal (inclusief standaard-, gedeelde en privékanalen) toevoegen als niet-bewaargegevensbronnen en deze behouden.

  [Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

  Beoordeel of de wijzigingen de eDiscovery-workflow van uw organisatie zullen veranderen. Als dit het geval is, werkt u de interne documentatie bij. Geef training aan alle eDiscovery-gebruikers in uw organisatie en werk indien nodig relevante documentatie bij. 

  New SharePoint site theme options
  Category:SharePoint Online
  Nummer:MC671820
  Status:stayInformed

  We voegen twee nieuwe SharePoint-thema’s toe aan ons menu Het uiterlijk wijzigen. De toevoeging van Black en Cerulean verbetert de aanpassingsopties van uw site door extra themakleuren te bieden voor de basis van uw sites. 

  Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 117368

  [Wanneer dit zal gebeuren:]

  Gerichte release: We beginnen half september met de uitrol en verwachten eind september te zijn voltooid.

  Standaard release: We beginnen eind september met de uitrol en verwachten medio oktober 2023 te zijn voltooid.

  [Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

  Site-eigenaren kunnen kiezen uit een van de SharePoint-sitethema’s die beschikbaar zijn in Het uiterlijk wijzigen om hun sites aan te passen. 

  selecteer SharePoint-sitethema

  [Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

  Er zijn geen acties nodig voor deze update.

  Meer informatie over sitethema’s:

  Het uiterlijk van uw SharePoint-site wijzigen – Microsoft Ondersteuning

  SharePoint site theming | Microsoft Meer informatie


  Microsoft Syntex: rule to set content type based on filename
  Category:Microsoft Syntex
  Nummer:MC671822
  Status:stayInformed

  We voegen een nieuwe regel toe in Microsoft Syntex die de mogelijkheid biedt om automatisch een inhoudstype in te stellen op een bestand wanneer het wordt toegevoegd aan een SharePoint-bibliotheek.

  Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 165699

  [Wanneer dit zal gebeuren:]

  Standaard release: We beginnen eind augustus met de uitrol en zullen medio september 2023 voltooid zijn.

  [Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

  Eindgebruikers aan wie een Syntex-seatlicentie is toegewezen, kunnen deze nieuwe regel gebruiken om automatisch een inhoudstype in te stellen.

  Om het inhoudstype in te stellen, kan de gebruiker de bestandsnaam of bestandsnaamextensie of het bestandspad selecteren.

  De gebruiker kan deze mogelijkheid in alle documentbibliotheken vinden door automatiseren / regels / een regel maken / klikken op “een nieuw bestand wordt toegevoegd” / kies de actie / stel het inhoudstype in.

  Meer informatie vindt u hier: https://review.learn.microsoft.com/en-us/microsoft-365/syntex/content-processing-content-type?branch=set-content-type-working

  [Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

  Communiceer met uw Syntex-gebruikers deze nieuwe mogelijkheid.

  Zorg ervoor dat de Syntex-licentie is toegewezen aan de gebruikers die van deze mogelijkheid zullen profiteren.

  Restricted Access Control for SharePoint and OneDrive Sites
  Category:SharePoint Online
  Nummer:MC671823
  Status:stayInformed

  We introduceren een nieuwe geavanceerde mogelijkheid voor SharePoint-beheerders om SharePoint- en OneDrive-sites te beperken tot opgegeven gebruikers. Met deze functie kunnen SharePoint-beheerders de toegang tot de site beperken tot opgegeven gebruikers met behulp van Microsoft 365-groep- of AAD-beveiligingsgroepen. Gebruikers die niet zijn toegevoegd aan de opgegeven groep(en) hebben geen toegang tot de site, zelfs niet als ze eerder toegang tot de site hebben gekregen.

  Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft Roadmap ID 163991

  [Wanneer gebeurt dit:]

  Deze functie is momenteel uitgerold en is beschikbaar via SharePoint Admin Center of SharePoint Management Module. 

  [Welke invloed heeft dit op uw organisatie:]

   

  SharePoint-beheerders kunnen deze functie gebruiken om het risico op oversharing of wildgroei van machtigingen binnen hun organisatie te verminderen.

  [Wat je moet doen om je voor te bereiden:] Er is niets dat je hoeft te

  doen om je voor te

  bereiden. Ga voor meer informatie deze documentatie bezoeken.

  Power Automate app changing name to “Workflows” within Microsoft Teams
  Category:Microsoft Teams
  Nummer:MC671824
  Status:stayInformed

  Om een uniforme workflowervaring binnen Microsoft Teams te bieden, voegen we de bestaande Workflows-app samen met de Power Automate-app. Met deze fusie verandert de Power Automate-app zijn naam in “Workflows”.

  Er verandert niets aan de gebruikerservaring in de app. Gebruikers kunnen nog steeds al hun stromen binnen de app beheren, samen met het bladeren door workflowsjablonen of het maken van een nieuwe stroom vanaf nul. Of u nu bestaande werkstromen hebt in de Power Automate-app of de workflows-app, uw workflows blijven bestaan in de nieuwe uniforme app. Gebruikers kunnen nog steeds nieuwe workflows configureren via de verschillende app-toegangspunten (tabblad, bot, berichtextensie, berichtactie, persoonlijke app).

  Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 131294

  [Wanneer dit zal gebeuren:]

  Gerichte release: We beginnen half september met de uitrol en verwachten eind september 2023 te zijn voltooid.

  Standaard release: We beginnen eind september met de uitrol en verwachten begin oktober 2023 te voltooien.

  GCC-release: We beginnen begin november met de uitrol en verwachten begin november 2023 te voltooien.

  [Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

  De Power Automate-app verandert zijn naam in ‘Workflows’. De app wordt vooraf geïnstalleerd voor alle Teams-gebruikers wanneer deze fusie wordt vrijgegeven. 

  Als gebruikers deze app eerder hadden verwijderd, wordt deze opnieuw voor hen weergegeven en moeten ze deze verwijderen. Teams-beheercentrum: als beheerders de Power Automate-app eerder hebben uitgeschakeld, blijft deze na de fusie nog steeds uitgeschakeld. 

   Als beheerders echter eerder de oude Workflow-app hadden uitgeschakeld, omdat die app niet meer bestaat, ze moeten teruggaan naar TAC en de nieuwe Workflows-app uitschakelen.

  [Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

  Overweeg uw gebruikers bewust te maken van deze wijziging als uw tenant de Power Automate-app in Microsoft Teams gebruikt. 

  Microsoft Intune In Development for September 2023 is now available
  Category:Microsoft Intune
  Nummer:MC671842
  Status:stayInformed

  De pagina In ontwikkeling voor Microsoft Intune in onze documentatie is bijgewerkt.

  Wat betekent dit voor mij?

  De pagina In ontwikkeling biedt een lijst met functies in toekomstige versies van Microsoft Intune om u te helpen bij uw gereedheid en planning. De lijst is nu bijgewerkt. U zult deze wijzigingen in de volgende maand of in een volgende release gaan zien.

  Wat heb ik nodig om me voor te bereiden op deze verandering?

  U kunt uw IT-personeel en helpdesk op de hoogte brengen van de aanstaande wijzigingen die op deze pagina worden vermeld. Plan het bijwerken van uw gebruikersrichtlijnen als u denkt dat een van deze functies belangrijk is voor uw gebruikers.

  Aanvullende informatie

  Intune In ontwikkeling

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Scroll to Top