Updates van Office 365: 14-28 okt, week 42-44/2019

Elke week deel ik hier met jou de nieuwste updates van Microsoft Teams en Office 365.

Modern Lifecycle Policy for Microsoft Teams Desktop Client

Er is een balk in Microsoft teams bijgekomen die je ziet als je Microsoft Teams app niet uptodate is. Deze balk komt alleen tevoorschijn bij updates en wijzigingen Het kan namelijk ook voorkomen dat Microsoft Teams niet kan update door Antivirus software of andere zaken. Meer info vind je hier.

applifecycle

New Feature: Activity Based Teams Renewal

Wanneer je organisatie Teams gebruikt word hier meestal Life Cycle management op gedaan dit wil zeggen dat na x dagen er een verzoek komt of je het Team wil behouden. Met deze feature worden de Teams die veel activiteit hebben automatisch verlengd zonder dat de eigenaren daar een bericht voor verlenging voor krijgen. Meer info vind je hier.

New Feature: Channel cross-posting in Teams

Het maken van een bericht in Teams is makkelijk. Alleen soms wil je in meerdere kanalen posten. Dit kan binnenkort als het op jou office 365 omgeving is uitgerold. meer info vind je hier.

cross posten kanalen

Retiring ability to disable Microsoft Teams per license category in Microsoft Teams Services

Voorheen kon je in de educatie sector teams uitzetten per category. Na deze update is dit niet meer mogelijk. Meer info vind je hier. Deze update is echt voor de beheerder.

New Feature: RSVP instantly in Outlook on the web

Wanneer je in Outlook in de browser werkt dan komt er nu een nieuwe optie bij die RVSP heet. Deze knop verschijnt bij uitnodigingen voor vergaderingen. Via de knop kan je snel laten weten of je deelneemt of niet. Meer info vind je hier.

rvsp

New Feature: Time-saving updates for Outlook mobile help you be better prepared

Er komt in Outlook op je mobiel een nieuwe optie bij om tijd te besparen. Dit wil zeggen als je veel met iemand maild krijg je de laatste mails te zien wanneer je een afspraak met die persoon maakt. Zo kun je makkelijker een afspraak in plannen. Meer info vind je hier.

meeting

Announcing self-service purchase capabilities for Power Platform products

Wanneer je in een organisatie zit waarbij je geen power apps mag gebruiken. Kun je nu toch powerapps gebruiken je moet ze alleen wel zelf aanschaffen en ze vallen daarmee dus buiten het IT beleid van je organisatie.

New Feature: SharePoint Site URL Rename

In SharePoint word het mogelijk om de url van een site aan te passen. Dit kan alleen niet als er ook een groep aan de SharePoint site vast zit. Dus bijvoorbeeld https://kbworks.sharepoint.com/sites/projectx kan hernoemd worden naar https://kbworks.sharepoint.com/sites/projecty. Meer info vind je hier.

 

 

Dit waren de updates van deze week. Er waren meer updates alleen die zijn specifiek voor Administrators.
Op welke updates zit jij te wachten of zouden jouw werkzaamheden sneller en makkelijker maken?
Laat het mij weten door een reactie te plaatsen onder dit artikel.
Deel deze blog met jouw Team via deze knop delen via Teams

PS.

Wil jij weten of jouw huidige manier van werken nog up-to-date is en zo efficiënt mogelijk is?
Vraag een strategiesessie aan, waarin we samen in 2 uur je bedrijf onder de loep nemen.
Voor wie? Elk bedrijf dat wil stoppen met tijd verspillen, gaat voor slimmer digitaal samenwerken en continu wilt blijven innoveren.


Hieronder nog een aantal blogs die Microsoft de afgelopen week heeft gepubliceerd:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top