Updates van Office 365: 16-30 sept, week 38-40/2019

Elke week deel ik hier met jou de nieuwste updates van Microsoft Teams en Microsoft 365.

New Feature: Pinned Channels in Teams

Vaak zit je in Microsoft Teams in verschillende Teams. En zijn er maar een paar kanalen die echt belangrijk zijn voor jou je favorieten. Microsoft Teams komt met een update zodat je die kanalen kan Pinnen aan de top van je Teams. Zo mis jij nooit meer belangrijk nieuws.
gepinde kanalen

New Feature: Voicemail settings in Teams desktop Client

Als je gebruiker bent van telefonie in Microsoft Teams. Krijg je na deze update de mogelijkheid om zelf je voicemail aan te passen via de instellingen van je Microsoft Teams omgeving. Meer info vind je hier.

New Feature: Delegates can change delegators’ settings

Wanneer je in Microsoft Teams gebruik maakt van Delegatie bij bellen. Kan binnenkort de manager ervoor zorgen dat iemand wel of niet gedelegeerd kan worden. Dus of deze wel of niet de telefoon op mag pakken. Deze functie heet gedeelde lijn ervaring. Meer info hierover vind je hier.

New Feature: Phone system to display Caller ID for internal and external calls (reverse lookup)

Als iemand intern belt met zijn telefoon via Microsoft Teams krijg je binnenkort zijn telefoonnummer te zien. Dit gebeurt ook bij externe als deze bellen. meer info vind je hier.

New Feature: New Teams reports, PSTN blocked users and PSTN usage

In het Microsoft Teams admin center zijn nieuwe rapporten beschikbaar die inzicht geven in het gebruik van telefonie en de geblokkeerde gebruikers.
geblokeerde pstn gebruikers  PSTN gebruik

New Feature: Music on hold for PSTN calls

Wanneer je intern aan het bellen bent met iemand kun je Microsoft Teams zo instellen dat je een muziekje krijgt als iemand in de wacht wordt gezet. Meer vind je hier.

New Feature: Sharing Reports for OneDrive

Gebruik je OneDrive veel met externe dan is dit echt een update waar je op zat te wachten. Als deze update is uitgerold kun je via instellingen naar gebruik van Onedrive gaan. Daar kun je een export maken van alle gedeelde mappen. Meer info vind je hier.

New Feature: Use Flow to approve hub-site joins

Binnen SharePoint kun je Hub-sites aanmaken een verzameling van verschillende sites die aan elkaar gelinkt zijn. Er is nu een directe flow gemaakt een knop bij het aanmaken van de Hub-site om deze goed te keuren. Meer info vind je hier.

New Feature: Sharing Reports for SharePoint Online

Als Eigenaar van een site kun je in SharePoint vanaf nu rapporten maken. Deze rapporten geven weer wie er allemaal toegang hebben tot de site en waar ze allemaal toegang hebben. Deelt jouw team veel met externe bekijk de data is het nog relevant voor jou? Je kan ze eenvoudig opvragen via het tandwiel en dan Site gebruik. Meer info vind je hier.

site usage

Updated feature: Outlook on the web – Meeting Insights

In Outlook in de browser kun je naar je agenda gaan. Wanneer je in je agenda naar een afspraak gaat, dan krijg je daar informatie bij die interessant kan zijn voor dat de afspraak is. Hier zie je bijvoorbeeld e-mails die vooraf gestuurd zijn of andere zaken. Super handig dat je meer info krijgt bij je afspraak. Meer info vind je hier.

New Feature: Outlook on the web: Manual sensitivity labeling for email

Wanneer je Outlook in de browser gebruikt is er een nieuwe functionaliteit bijgekomen. Je kan de gevoeligheid van de mail zelf instellen. Zo kun je een label geven als iets vertrouwelijk is of niet zakelijk is. Meer info vind je hier.

Office 2013 Client Connectivity to Office 365 Services

Heb je nog Office 2013 in je bedrijf dan wordt het tijd om deze te update naar de nieuwste versie. Na 13 october 2020 kan het zijn dat je Office 2013 omgeving niet meer kan verbinden met Office 365. Meer info vind je hier en hier.

Upgrade your macOS to access new Office 365 for Mac updates

Wanneer je een Mac gebruiker bent, dan is het belangrijk dat je je mac up to date houdt. Wanneer je dit niet doet krijg je geen updates meer van je Office vanaf november. Je mac moet minimaal naar versie 10.13.6. Meer info vind je hier.

 

Dit waren de updates van deze week.
Op welke updates zit jij te wachten of zouden jouw werkzaamheden sneller en makkelijker maken?
Laat het mij weten door een reactie te plaatsen onder dit artikel.
Deel deze blog met jouw Team via deze knop delen via Teams

PS.

WIl jij weten of jouw huidige manier van werken nog up-to-date is en zo efficiënt mogelijk is?
Vraag een strategiesessie aan, waarin we samen in 2 uur je bedrijf onder de loep nemen.
Voor wie? Elk bedrijf dat wil stoppen met tijd verspillen, gaat voor slimmer digitaal samenwerken en continu wilt blijven innoveren.
Kost je € 300,- en 2 uur van je tijd.


Hieronder nog een aantal blogs die Microsoft de afgelopen week heeft gepubliceerd:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top