Verschillende iconen in Microsoft Teams tenant switcher

23-06-2023 Op de techcommunity kwam een vraag voorbij van iemand die in de tenant switcher een nieuw icoon had gezien wat ze niet kon plaatsen. Allereerst moet je weten wat de tenant switcher is. De Tenant Switcher in Microsoft Teams is een functie waarmee je snel kunt wisselen tussen tenants die je beheert. Je kunt deze functie vinden in Microsoft Teams. Om te wisselen tussen tenants, selecteer je de naam van de organisatie en kies je de gewenste tenant uit de Tenant Switcher.

Nu je deze functie ziet en kent zie je in bovenstaande een rood rondje met 2 erin staan. Dit betekent er zijn 2 berichten voor je maar er dus nog een ander icon waar ik naar moest zoeken wat deze betekend en ik kon nergens informatie vinden erover. Dus ik ben gaan testen wat dit is. Allereerst hoe zit dit icon er dan uit?

Icoon of nieuw team

Zoals je hierboven ziet is het alsof je nieuwe post hebt ontvangen. Wat het werkelijk is is dat het icoon aangeeft dat je toegevoegd bent aan een exteren microsoft 365 omgeving. Dus stel je gaat samenwerken met KbWorks zoals in bovenstaande geval. Dan nodigt iemand van het team jou uit om deel te nemen aan het team. Onderwater wordt er eerst gekeken of jij al lid bent van die Microsoft 365 omgeving. Als dat nog niet het geval is krijg je dit icoon te zien. Wanneer je vervolgens op de link klikt wordt het volgende venster getoond:

Wanneer je het eens bent met de voorwaarden die gesteld worden kan je op Accept klikken. Accepteer alleen invites van bedrijven die jij daadwerkelijk verwacht of kent. Nadat je op accept hebt geklikt word je toegelaten in de omgeving en automatisch toegevoegd aan het team.

In bovenstaande stuk zie je overigens nog een andere melding voorbij komen namelijk de vraag voor extra informatie. Het kan zijn dat je deze dus direct moet invoegen of dat je een vraag krijgt om akkoord te gaan met een NDA (geheimhoudings verklaring).

Indien je akkoord gaat met alles dan wordt kom je in de Microsoft Teams omgeving ,van degene die jou heeft uitgenodigd. Dan zie je in welk team je terecht bent gekomen. Vanaf dan blijft deze omgeving ook staan in je switcher.

Conclussie

Wanneer je een envelop met ene puntje erboven dan is het dus een uitnodiging voor een nieuwe Microsoft365 omgeving indien het een rood bolletje is met of zonder cijfers zijn er berichten waarin jij genoemd bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte rondom alles wat met Microsoft 365 te maken heeft!