Let op als jij nog Skype voor bedrijven Online gebruikt!

Let op als jij nog Skype voor bedrijven Online gebruikt! Er is vandaag namelijk belangrijk nieuws gepubliceerd. Vanaf 31 juli 2021 zal Skype voor bedrijven online niet meer werken. Er is een Engelstalig blog verschenen. Hier word beschreven wat er gaat gebeuren en wat de stappen zijn. Er was al eens aangekondigd dat Skype voor bedrijven online zou gaan verdwijnen. Er is nu alleen een officiële datum. Vanaf die datum doet Skype het niet meer.

Belangrijk om te weten is dat, vanaf 1 september 2019 nieuwe klanten van office 365. Alleen nog maar gebruik kunnen maken van Microsoft Teams.

Waarom doet Microsoft deze aankondiging nu?

In 2017 werd Microsoft Teams geïntroduceerd als “de hub voor teamwerk” in Microsoft 365. Teams combineert een aantal services in een geïntegreerde app. zo kun je denken aan chat, video, bellen en samen werken aan documenten. Het maakt een nieuwe manier van werken mogelijk. In de afgelopen twee jaar heeft Microsoft samengewerkt met een aantal klanten om Teams te verbeteren.

Microsoft is nu zover dat ze de migratie gaan doen van Skype voor bedrijven online naar Microsoft Teams. Klanten die al zijn overgestapt naar Microsoft Teams. Vertellen dat Teams heeft geholpen om de samenwerking te verbeteren. maar dat het ook een kans was om de huidige manier van werken te veranderen. Met behulp van Teams worden bedrijven flexibeler. Ze verbeteren de efficiëntie van belangrijke workflows. Zodat ze tijd besparen en onnodige overhead. Teams is niet alleen een upgrade voor Skype voor Bedrijven Online. Het is een zeer krachtige tool die ervoor zorgt dat je een nieuwe manier van werken kan introduceren.

Microsoft gaat actief helpen bij de migratie

Voor alle voordelen van de overstap naar Teams, weten we dat de migratie tijd en moeite gaat kosten. Allereerst gaat Microsoft productinvesteringen en functieverzoeken van huidige Skype voor Bedrijven Online-klanten verwerken. Een daarvan staat hieronder:

  • Kortere bewaartermijnen. Met nieuwe bewaar periode opties kun je bewaarperioden instellen voor kanalen en chats. Dit kan tot 1 dag. en zorgt ervoor dat wanneer gegevens verwijderd worden. Dat deze worden verwijderd uit alle opslaglocaties in de Teams-service. Deze optie komt einde van het jaar beschikbaar

Meer nieuws zal ongetwijfeld snel volgen!

Wil jij de overstap maken naar Microsoft Teams? Bepaal de juiste strategie, dat voorkomt een hoop gedoe later.

Werk je al met Microsoft Teams, maar loop je tegen dingen aan?
Kijk dan wat gerichte training voor jou en je collega’s kan doen.
Ga niet voor de standaard ‘knoppen’ uitleg, maar juist wat jij nodig hebt om tijd te besparen en makkelijker te werken.
Neem contact op.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top