Updates van Microsoft 365: 1 juli – 18 juli, week 27-29/2019

Elke week deel ik hier met jou de nieuwste updates van Microsoft Teams en Microsoft 365.

New Feature: Teams @-less mention

Als je in Microsoft Teams iemand wil betrekken in je gesprek kun je hem of haar @mentionen. Door deze update geeft Teams ook een suggest van de persoon die je misschien zoekt. Meer info vind je hier.

New Feature: Send feedback to Microsoft Teams

Wanneer je Microsoft Teams gebruikt en je denkt dat iets niet werkt of anders kan, dan is het vanaf nu mogelijk om eenvoudig feedback te geven. Dit doe je door op het vraagteken links te klikken en feedback te geven. Meer technische info vind je hier.

New Feature: Activity Highlights in the File Hover Card

Als je in Office 365 zit en over een bestand gaat komt er informatie van het bestand tevoorschijn. Nu komt er ook bij te staan wat de highlights zijn en of het misschien handig is om het bestand te delen met mensen waar je vaak mee werkt zie ook de screenshot hieronder. Meer info over deze update vind je hier.

activiteit hoogtepunten

New Feature: 360-degree Image Viewer in SharePoint and OneDrive for Business

Wanneer je in SharePoint of Onedrive voor bedrijven zit kun je wanneer je 360 graden foto’s hebt ze nu ook in de browser bekijken. Voorheen was dit altijd een platte foto en kon dit niet. zie ook video hieronder

360 graden foto in SharePoint

New Feature: Bulk Approvals in SharePoint Online

In SharePoint kun je binnenkort meerdere bestanden selecteren en met een druk op de knop kan je ze goedkeuren. Dit was al een lang gevraagde feature maar komt nu dus eindelijk uit. Meer info vind je hier.

New Feature: SharePoint Site footer for Communication sites

Binnenkort kun je in SharePoint bij communicatie sites de footer toevoegen. Dit was een tijd lang alleen mogelijk met Maatwerk maar nu dus ook standaard binnen SharePoint. Meer info vind je hier.

footer SharePoint

New Feature: Outlook on the web – New experience roll out

Binnenkort wordt de Outlook versie die je via de browser bezoekt vernieuwd. Hierna is ook de schakelaar weg om naar de preview te gaan en word dat de nieuwe ervaring. Onder andere de mail gaat er anders uitzien maar ook je agenda dus kijk zeker even in de link die hier staat.

Updated Feature: New Outlook on the web – S/MIME availability

In Outlook is de nieuwe interface bekent. Dit betekent als je S/MIME gebruikte dat je deze opnieuw moet instellen in Outlook op het web. Meer info hierover vind je hier.

New Feature: Outlook on the web – Authentication Session Management

In Outlook op het web krijg je meer controle hoe vaak iemand moet inloggen in de web variant. Standaard stond dit op 90 dagen dit kun je nu als admin aanpassen. Dit kan van 1 dag tot 365 dagen worden. Dit valt onder conditional access waar nog veel meer mogelijkheden zijn. Meer info vind je hier.

New Feature: Discover Office files in Outlook for iOS

Bij outlook op je Iphone kun je vanaf nu ook Office bestanden terugvinden. Hiervoor moet je als admin wel wat doen. Dit zou veel tijd kunnen besparen als je weet wat je zoekt :-). Meer info vind je hier.

New Feature: Outlook on the web – new cloud doc sharing experience

Voor outlook in de browser komt een nieuwe feature beschikbaar. Door deze feature gebeurt het volgende als je een bestand deelt van je Onedrive of SharePoint omgeving en je plakt deze in Outlook. Dan word inplaats van de Link de bestandsnaam getoond. Meer info vind je hier.

New Feature: Automatic Phishing Detection in Microsoft Forms

In Microsoft Forms komt een extra zodat eventuele Phising eerder gedetecteerd word. Maar ook als gebruiker krijg je de melding dat het eventueel om Phishing gaat.

New Feature: New capacity settings allow for more control over datasets in PowerBi

In Powerbi is een nieuwe feature beschikbaar gekomen waarmee je de hoeveelheid data kan opgeven die gebruikt mag worden. Helaas is hier verder geen info over.

Dit waren de updates van deze week.
Op welke updates zit jij te wachten of zouden jou werkzaamheden sneller en makkelijker maken?
Laat het mij weten door een reactie te plaatsen onder dit artikel.

PS.

Heb jij het gevoel dat je nog een hoop mist van alle mogelijkheden binnen Office 365, maar je weet niet wat dat is?
Je hebt het volledige pakket, maar je gebruikt maar 10% hiervan?
Hoe jammer is dat. Onnodig tijd en geld verspilling.

Benut de mogelijkheden die je al in handen hebt.
Krijg nu gerichte training over Microsoft Teams en Office 365.


Hieronder nog een aantal blogs die Microsoft de afgelopen week heeft gepubliceerd:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top