Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 01-02-2024

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

01-February-2024 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Office 365 Roadmap Updated: 2024-02-01

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Microsoft Teams: Emojis, GIFs and Stickers Unified in One Picker
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC674737
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 januari 2024: We hebben de uitroltijdlijn hieronder bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Gebruikers kunnen binnenkort al hun emoji’s, GIF’s en stickers vinden in een gecombineerde kiezer in Microsoft Teams.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 84023[When this will happen:]Targeted Release: We beginnen met de uitrol begin december 2023

(voorheen eind november) en verwachten de uitrol eind januari 2024 (voorheen half december) te voltooien.


Standaardrelease: We beginnen medio maart 2024 met de uitrol (voorheen half februari) en verwachten de uitrol eind maart 2024 (voorheen eind februari) te voltooien.

GCC, GCC High, DoD: We beginnen begin april 2024 met de uitrol (voorheen eind februari) en verwachten de uitrol eind mei 2024 (voorheen eind januari) te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers kunnen emoji’s, GIF’s en stickers gecombineerd vinden in één menu onder het smileypictogram. Alle leuke inhoud blijft normaal voor gebruikers om toe te voegen aan hun berichten.

RW1aD03?ver=8ef0 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist RW1aIb4?ver=dc38 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist>   RW1aAuB?ver=3eb0 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist     RW1aFyu?ver=7240 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets dat je hoeft te doen om je voor te bereiden.


(Updated) Ability to change retention period on labels set to start retention based on “When items were labeled”
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC674977
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Voorheen konden beheerders de bewaarperiode die was ingesteld op bestaande labels die waren geconfigureerd om de retentie te starten vanaf het moment dat items werden gelabeld, niet wijzigen. Met deze functie wordt deze beperking verwijderd en is het resulterende gedrag consistent met andere typen bewaarlabels.  

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 153651

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint medio februari 2024 (voorheen half januari) en zal naar verwachting medio maart 2024 (voorheen eind februari) voltooid zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

De volgende keer dat u retentielabels bewerkt die zijn ingesteld om de retentie te starten op basis van wanneer items zijn gelabeld, zou u de mogelijkheid moeten zien om de bewaarperiode bij te werken, zoals hieronder: RW1br8Y?ver=8001 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

400px;” alt=”bewaarperiode bijwerken”>

[Afbeelding invoegen]

Deze wijziging biedt nu meer controle over retentielabels die zijn ingesteld om de retentie te starten vanaf het moment dat items zijn gelabeld en om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring consistent is met andere typen retentielabels.

U hebt ook de mogelijkheid om de bewaarperiode bij te werken via cmdlets, net als bij andere typen bewaarlabels.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U hoeft niets te doen om deze wijziging te ontvangen. We raden u echter aan uw bestaande bewaarlabels te controleren die zijn ingesteld om de retentie te starten vanaf het moment dat items zijn gelabeld en indien nodig de bewaarperiode bij te werken. 

(Updated) Microsoft Power Automate – Information about new Power Platform URLs used by Power Automate
Category:Microsoft Power Automate
Nummer:MC684204
Status:stayInformed
Bijgewerkt op 30 januari 2024: We hebben de onderstaande datum bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Vanaf 29 februari 2024 gaat Microsoft Power Automate vertrouwen op een nieuwe afhankelijkheid van cloudservices, de Power Platform API. De Power Automate-ervaringen maken intern gebruik van deze nieuwe API, net als meer Power Platform-ervaringen in de loop van de tijd.

Wat betekent dit voor mij?
Deze =”https://aka.ms/ADO5325a”>Power Platform-URL’s en IP-adresbereiken zijn essentieel voor de werking van de Power Platform-API en vanaf 29 februari 2024 kan uw service negatief worden beïnvloed in de volgende scenario’s:
 1. Als u interne firewallregels gebruikt om netwerkverkeer te beperken tot URL’s of IP-adressen, leidt deze wijziging tot serviceonderbrekingen als deze niet worden aangepakt.
 2. Als u Azure Active Directory-beleid voor voorwaardelijke toegang hebt gebruikt dat is gericht op de cloudservice ‘Microsoft Flow’ of ‘Microsoft Power Platform API’. Naarmate clientervaringen (bijvoorbeeld https://make.powerautomate.com) “Power Platform API” gebruiken, resulteert beleid voor voorwaardelijke toegang dat is gericht op “Microsoft Flow” niet langer in dezelfde afdwinging voor voorwaardelijke toegang.
In de commerciële cloud zijn dit de cloudservices waarnaar wordt verwezen en de bijbehorende toepassings-id’s: ‘
 • Microsoft Flow’-toepassings-id: 7df0a125-d3be-4c96-aa54-591f83ff541c’Power Platform API’-toepassings-id: 8578e004-a5c6-46e7-913e-12f58912df43
Houd er rekening mee dat de wijziging van de afhankelijkheid van de cloudservice in alle clouds plaatsvindt.

Welke actie moet ik ondernemen?
Evalueer het toevoegen van de Power Platform-API van de cloudservice aan uw beleid voor voorwaardelijke toegang en werk de URL’s en IP-adresbereiken van Power Platform bij in uw firewallregels. Deze cloudservice is nu beschikbaar in Azure Portal-ervaringen voor voorwaardelijke toegang, om toe te voegen aan en te verwijderen uit beleid.

Deze boodschap is voor bewustwording en er is geen actie vereist.
(Updated) Simplified Compose Experience for Teams
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC686919
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Teams Compose is het hart van samenwerking, waar alle Teams-berichten elke maand stromen. Het is ook de toegangspoort tot een schat aan functies, van Copilot tot Files, Loops, Video en Platform Apps.

Hoewel de mogelijkheden van Teams met grote sprongen zijn gegroeid, is de compositie-ervaring grotendeels ongewijzigd gebleven. 

Deze update lost uitdagingen op het gebied van bruikbaarheid, schaalbaarheid en informatiedichtheid aan. We hebben de opstelervaring vereenvoudigd, de bruikbaarheid voor verschillende uitgebreide ontwerpscenario’s verbeterd, schaalbare patronen vastgesteld voor alle opstelacties en deze geoptimaliseerd voor uw dagelijkse behoeften. Maak je klaar om te genieten van een meer naadloze en efficiënte samenwerkingservaring! Dit is alleen voor de nieuwe Teams-ervaring.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 123486

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen begin december 2023 met de uitrol en verwachten medio december 2023 te voltooien.

Standaardrelease: We beginnen medio maart 2024 met de uitrol (voorheen half februari) en verwachten eind maart 2024 (voorheen begin maart) klaar te zijn.

GCC, GCC High en DoD: We beginnen begin april 2024 met de uitrol en verwachten de uitrol eind mei 2024 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Alle Teams-gebruikers kunnen nog steeds alles doen wat ze eerder in Teams hebben gedaan, maar nu is de toegang tot deze functies eenvoudiger en duidelijker.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er zijn geen wijzigingen nodig om u voor te bereiden op deze wijziging.


(Updated) Data Loss Prevention for endpoints – support for two new predicates
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC687844
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Gebruikers hebben mogelijk geen bestanden van verschillende web-apps kunnen downloaden met behulp van een webbrowser. We hebben deze functie tijdelijk uitgeschakeld.

Met deze nieuwe functie voor Microsoft Purview Data Loss Prevention (DLP) introduceren we ondersteuning voor twee nieuwe voorwaarden die u kunt gebruiken in uw beleid voor eindpuntapparaten. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 181623

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint begin april 2024 en zal naar verwachting in de eerste week van mei 2024 voltooid zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met deze mogelijkheid kan uw Microsoft Purview-beleid voor preventie van gegevensverlies (DLP) uitgaande acties detecteren en bewaken voor documenten die overeenkomen met gedefinieerde aangepaste eigenschappen en documentnamen die overeenkomen met geconfigureerde woorden of woordgroepen op Windows-eindpuntapparaten.

De twee nieuwe predicaten zijn:

 • Documenteigenschap is: Detecteert documenten met aangepaste eigenschappen die overeenkomen met de opgegeven waarden.
 • Documentnaam bevat woorden of woordgroepen
 • : Detecteert documenten waarin de bestandsnaam een van de woorden of woordgroepen bevat die u opgeeft.

Als onderdeel van uw DLP-beleidsdefinitie kunt u deze voorwaarden gebruiken voor ondersteunde/toepasselijke workloads. U kunt bijvoorbeeld de bovengenoemde twee voorwaarden die al beschikbaar zijn in DLP voor Exchange uitbreiden en uitbreiden naar uw eindpuntapparaten als onderdeel van uw beleid en regels, waardoor uw beveiliging in uw digitale omgeving wordt verbeterd.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Ga aan de slag met Data Loss Prevention in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie: Endpoint DLP gebruiken

(Updated) Microsoft Teams Voice isolation
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC690921
Status:planForChange

Bijgewerkt op 30 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Met “Spraakisolatie” kunt u genieten van heldere en ononderbroken gesprekken of vergaderingen, waar u ook bent. Deze functie maakt gebruik van AI om alle achtergrondgeluiden weg te filteren, inclusief de stemmen van andere mensen. Door gebruik te maken van uw spraakprofiel, zorgt deze geavanceerde ruisonderdrukkingsmogelijkheid ervoor dat alleen de stem van de gebruiker wordt verzonden. Of u zich nu in een druk kantoor, een luidruchtig café of een drukke luchthaven bevindt, u kunt met vertrouwen en duidelijkheid communiceren. “Spraakisolatie” wordt mogelijk gemaakt door onze geavanceerde deep learning-, spraakservices en audioverwerkingstechnologie, en het toont onze toewijding aan het oplossen van gebruikersproblemen met AI en het verbeteren van de audiokwaliteit en -ervaring.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 125387

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen begin maart 2024 met de uitrol (voorheen begin februari) en verwachten medio maart 2024 (voorheen half februari) te voltooien.

Standaardrelease en GCC: We beginnen eind maart 2024 met de uitrol (voorheen eind februari) en verwachten dit begin april 2024 (voorheen begin maart) af te ronden.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

De functie Spraakisolatie is standaard ingeschakeld voor uw organisatie. Eindgebruikers moeten hun spraakprofiel inschrijven via het tabblad Herkenning onder de Teams Global Device-instellingen om de functie Spraakisolatie in te schakelen voor een betere audio-invoerkwaliteit.

Als u deze functie voor uw organisatie wilt uitschakelen, moet u dit doen via PowerShell: Set-CsTeamsMeetingPolicy

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U moet overwegen dit met uw gebruikers te communiceren en de training en documentatie waar nodig bij te werken.

(Updated) Microsoft 365 Groups Connected Viva Goals Teams
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC694124
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Viva Goals lanceert deze nieuwe ervaring voor het opzetten van teams waarmee eindgebruikers hun bestaande Microsoft 365-groepen die ze al bezitten kunnen gebruiken om teams te maken. De verbonden ervaring biedt teameigenaren een moeiteloze manier om gebruik te maken van de groepslidmaatschaps- en beleidsinstellingen die vaak worden gebruikt door Teams, SharePoint en andere cloud-apps. Met deze Microsoft 365-groepsverbonden Viva Goals Teams-ervaring kunnen gebruikers ook de Viva Goals-inhoud van hun team instellen als beperkt en hun team-OKR’s beschermen tegen onbedoelde toegang.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 165682

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen eind januari 2024 met de uitrol (voorheen half januari) en verwachten begin februari 2024 (voorheen eind januari) klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Viva Goals bespaart tijd bij het maken van teams vanaf nul en het toevoegen van leden eraan, omdat ze snel hun bestaande groepen kunnen gebruiken om met slechts één klik teams te maken. Aangezien klanten al vertrouwd zijn met Microsoft 365-groepen, hoeven ze geen steile leercurve te beklimmen met betrekking tot het opzetten van teams. IT- en organisatiebeheerders profiteren van het naadloze levenscyclus- en governancebeleid van Microsoft 365 Group. 

Dit komt omdat teameigenaren van deze verbonden teams ervoor moeten zorgen dat de verbonden groep zich houdt aan het beleid op tenantniveau van Microsoft 365-groepen, om de Viva Goals-teams actief te houden.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Zodra we onze volgende pre-lanceringsaankondiging hebben verzonden, kunt u hier onze bijgewerkte beheertoolkit bekijken. We hebben belangrijke informatie toegevoegd over de manier waarop deze met Microsoft 365 verbonden Teams werken en hoe ze moeten worden ingesteld.  

(Updated) Data Loss Prevention- simulation mode for DLP policies
Category:Microsoft 365 for the web
Nummer:MC704951
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 30 januari 2024: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Simulatiemodus in DLP biedt DLP-beheerders een geïsoleerde ervaring om een DLP-beleid uit te proberen, de impact ervan te beoordelen en vertrouwen op te bouwen in de effectiviteit van het beleid om uiteindelijk de tijd tot beleidshandhaving te verkorten. De simulatiemodus is een verbetering van het bestaande gedrag van de testmodus om beheerders te helpen nieuw beleid met vertrouwen te evalueren.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 173626

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint medio maart 2024 (voorheen half februari) en zal naar verwachting eind maart 2024 (voorheen eind februari) voltooid zijn. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

1. Er wordt geen wijziging aangebracht in het afdwingen van het eindgebruikersbeleid ten opzichte van het beleid dat zich momenteel in de testmodus bevindt.

Arabisch cijfer. Zodra de simulatiemodus is ingeschakeld (vanaf de pagina DLP-instellingen), wordt bestaand beleid voor de testmodus weergegeven in de nieuwe simulatie-ervaring:

    a. Een overzicht van beleidsovereenkomsten op verschillende locaties is beschikbaar op één console.

    b. Een platte lijst van alle overeenkomende items met de mogelijkheid om bestandsvoorbeelden, overeenkomende voorwaarden enz. te bekijken.

    c. Waarschuwingen die worden gegenereerd door simulatiebeleid, worden niet gemengd met afgedwongen beleid in de hoofdwachtrij voor waarschuwingen.

3. okt. Alle waarschuwingen die worden gegenereerd op basis van beleid dat in simulatie wordt uitgevoerd, zijn beperkt tot de DLP-simulatie-ervaring en zijn niet opgenomen in de DLP-waarschuwingen in zowel de Purview- als de Defender-portal om onderbreking van het onderzoek naar productiewaarschuwingen te voorkomen, zodat beheerders het beleid kunnen beoordelen en verfijnen zonder enige invloed op het productiebeleid.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

1. Tijdens de openbare preview kan de simulatiemodus worden ingeschakeld via de pagina DLP-instellingen.

Arabisch cijfer. Zodra alle bestaande beleidsregels voor de testmodus algemeen beschikbaar zijn, zijn ze beschikbaar met simulatie-ervaring, inclusief resultaten van de afgelopen 30 dagen. U kunt de simulatie indien nodig opnieuw starten.

RW1geZS?ver=9d71 - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistRW1ghhV?ver=60e8 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW1ghhW?ver=1a3f - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistChanges to the Website tab in the new Teams client.
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC708500
Status:planForChange

Vanaf april 2024 stopt Microsoft Teams met de mogelijkheid om websites te laden in de nieuwe Teams-client bij gebruik van het tabblad Website. Deze websitelinks worden in plaats daarvan geopend in een nieuw browsertabblad. Dit is om beter aan te sluiten bij opkomende best practices op het gebied van webbeveiliging en privacy, terwijl ook de betrouwbaarheid van websites die via deze functie worden geopend, wordt verbeterd.

Houd er rekening mee dat EDU-huurders niet worden beïnvloed, aangezien we nog steeds opties onderzoeken over hoe we op een later tijdstip het beste een niet-verstorende manier kunnen bieden om toegang te krijgen tot websites voor studenten en docenten.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Begin april 2024 beginnen we met de uitrol van deze wijziging.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers kunnen geen websites meer bekijken in de nieuwe Teams-desktop- en webclients wanneer ze het tabblad Website gebruiken en worden in plaats daarvan geopend in een nieuw browsertabblad. Bestaande websitetabbladen worden ook geopend in een nieuw browsertabblad.

Dit heeft geen invloed op de mobiele Teams-apps.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als gebruikers webinhoud in de Teams-client willen bekijken, moedig gebruikers dan aan om overeenkomstige app-tabbladen vast te maken in plaats van hun URL’s vast te maken als websitetabbladen. Voorbeeld: een SharePoint-pagina vastmaken met behulp van het tabblad SharePoint-app in plaats van de URL vastmaken met behulp van het tabblad Website.

(Updated) Mute with Windows Taskbar available in the new Microsoft Teams on Windows
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC709270
Status:stayInformed

De taakbalk Teams dempen met Windows is nu beschikbaar. Met deze functie, die beschikbaar is in de nieuwe Teams-ervaring op Windows, kunt u uw audio dempen en het dempen opheffen door op het microfoonpictogram in de Windows-taakbalk te klikken.

Ga als volgt te werk om uw gespreksmicrofoon vanaf

de taakbalk te bedienen:

Selecteer het microfoonpictogram op uw taakbalk of druk op de Windows-logotoets + Alt + K om uw microfoon te dempen of het dempen op te heffen terwijl u een bel-app gebruikt.

-OF- Klik op het volumepictogram in de hardware-indicator voor volume in de Windows-taakbalk.

RW1h608?ver=877a - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 191528

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen medio maart 2024 met de uitrol (voorheen half februari) en verwachten eind maart 2024 (voorheen eind februari) klaar te zijn.

Standaardrelease: We beginnen begin april 2024 met de uitrol (voorheen begin maart) en verwachten eind april 2024 (voorheen half april) klaar te zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Dit schakelt een functie in die eerder beschikbaar was in een oudere versie van Teams op Windows.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Ter voorbereiding distribueert u updates over deze implementatie met uw organisatie, indien van toepassing voor uw gebruikers.

Microsoft Purview | Audit: New logs for Standard users
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC711333
Status:stayInformed

In Microsoft Purview zijn nieuwe standaardlogboeken beschikbaar voor Microsoft Exchange-, Microsoft SharePoint- en Microsoft Teams-workloads.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id’s 182259 (Exchange en SharePoint) en 182242 (Teams).

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Openbare preview: We beginnen begin maart 2024 met de uitrol en verwachten medio juni 2024 klaar te zijn.

Standaardrelease: We beginnen eind juni 2024 met de uitrol en verwachten medio september 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Microsoft Purview breidt de toegang uit tot bredere gebeurtenissen voor cloudbeveiligingsactiviteiten voor Exchange, Teams en SharePoint. Als onderdeel van de wijzigingen zullen standaardgebruikers van Purview Audit beginnen met het genereren van nieuwe Exchange-, Teams- en SharePoint-gebeurtenissen die eerder alleen werden gegenereerd voor gebruikers met een Audit Premium-licentie.

Dit zijn de nieuwe standaardlogboeken:

ruilen

 • Verzenden
 • Geraadpleegde postitems
 • SearchQueryInitiatedExchange

SharePoint (Engelstalig)

 • SearchQueryInitiatedSharePoint

Teams

 • MeetingParticipantDetail
 • Bericht verzonden
 • Berichten op de lijst
 • Detail van de vergadering
 • Berichtgeüpdatet
 • chatopgehaald
 • BerichtLezen
 • BerichtGehosteInhoudLezen
 • Geabonneerd opBerichten
 • BerichtGehosteInhoudVermeld
 • chatgemaakt
 • chatbijgewerkt
 • MessageCreatedNotification
 • BerichtVerwijderdMelding
 • BerichtBijgewerktMelding

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

De Exchange MailItemsAccessed– en verzendlogboeken zijn standaard ingeschakeld, tenzij de DefaultAuditSet-instellingen van het postvak zijn gewijzigd. Om ervoor te zorgen dat deze nieuwe standaardlogboeken worden gegenereerd, moet een beheerder er mogelijk voor zorgen dat de juiste postvakinstellingen zijn ingeschakeld.

Gebruik deze opdracht om te controleren of een postvak momenteel gebruikmaakt van de standaardcontrole-instellingen:

 • Get-Mailbox -Identity <MailboxIdentity>

De eigenschap DefaultAuditSet wordt geretourneerd door de cmdlet Get-Mailbox. Een postvak dat de standaardwaarden gebruikt, geeft het volgende resultaat weer:

 • DefaultAuditSet : {Eigenaar,Beheerder,Delegeerde}

Als een van deze waarden ontbreekt, maakt het postvak niet gebruik van de standaardcontrole-instellingen. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe standaard Exchange-logboeken mailitemsaccessed en Verzenden worden opgeslagen, moeten beheerders ervoor zorgen dat postvakken controleren zijn geconfigureerd volgens de standaardinstellingen of de nieuwe standaardlogboeken toevoegen aan elk postvak. Deze wijzigingen kunnen worden aangebracht in Exchange Online PowerShell:

Optie 1: Stel elk postvak opnieuw in op de standaardinstellingen met behulp van deze opdracht:

Set-Mailbox -Identity
 • <MailboxIdentity> -DefaultAuditSet Admin,Delegate,Owner

Optie 2: Voeg de nieuwe standaardlogboeken toe aan elk postvak. Met deze opdracht worden (alleen) de nieuwe standaardlogboeken voor elk postvak toegevoegd, met behoud van eventuele bestaande aanpassingen, maar eventuele toekomstige wijzigingen in de standaardwaarden moeten worden toegevoegd wanneer deze toekomstige logboeken worden vrijgegeven:

Set-Mailbox -Identity <MailboxIdentity> -AuditOwner {@Add=”MailItemsAccessed”,”Send” } -AuditAdmin {@Add=”MailItemsAccessed”
 • ,”Send”} -AuditDelegate {@Add=”MailItemsAccessed”}

Voor meer informatie: Hoe Microsoft cloudlogboekregistratie uitbreidt om klanten meer inzicht te geven in de beveiliging | Blog over Microsoft-beveiliging

Microsoft Defender for Office 365: Quarantine End User Allow and Block list management
Category:Exchange Online Microsoft Defender XDR
Nummer:MC711335
Status:stayInformed
In Microsoft Defender voor Office 365

werken we de manier bij waarop eindgebruikers e-mails toestaan en blokkeren in Exchange Online.In Microsoft Defender for Office 365, we are updating the way end users allow and block emails in Exchange Online. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 380185.This message is associated with Microsoft 365 Roadmap ID a href=”” target=””.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standard Release, GCC en GCC High: We beginnen medio februari 2024 met de uitrol en verwachten medio maart 2024 te voltooien.

DoD: We beginnen medio maart 2024 met de uitrol en verwachten medio april 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Met één klik blokkeren eindgebruikers e-mails van ongewenste afzenders en voorkomen ze dat deze e-mails worden weergegeven in hun standaard quarantaineweergave en in hun quarantainemeldingen. Als er geen beheerdersoverschrijvingen bestaan, kunnen eindgebruikers ook e-mails van vertrouwde afzenders toestaan en voorkomen dat toekomstige e-mails van die afzenders in quarantaine worden geplaatst. Eindgebruikers kunnen nu alle redenen voor het overschrijven van beheerders bekijken die leiden tot in quarantaine geplaatste e-mails.


Figuur 2: Reden voor het overschrijven van de beheerder van de review:

 


Gebruikersinstellingen


Figuur 4: Afzender toestaan in quarantainebeleid:

User settings

Figuur 5: Actie voor het blokkeren van afzenders geëlimineerd uit standaard quarantainebeleid:

=”

https://img-prod-cms-rt-microsoft-com.akamaized.net/cms/api/am/imageFileData/RW1h8hc?ver=037e” style=”width: 400px;” alt=”User settings”>Figuur 6: Berichten van geblokkeerde afzender opnemen of uitsluiten in quarantainemelding:Gebruikersinstellingen


Figuur 7: Berichten van geblokkeerde afzenders die in quarantaine zijn geplaatst, worden standaard uitgesloten van de quarantaineweergave

:

User settings

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om deze verandering voor te bereiden. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.

Microsoft Defender XDR for Office 365: Streamlined false positive submissions for quarantined files
Category:Microsoft Defender XDR
Nummer:MC711337
Status:stayInformed

In Microsoft Defender XDR voor Office 365 bieden we beheerders en beveiligingsoperators een eenvoudige en robuuste manier om fout-positieve bestanden in te dienen en tijdelijk te beperken die in quarantaine zijn geplaatst vanuit OneDrive, Teams en SharePoint.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 380186.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: we beginnen medio februari 2024 met de uitrol en verwachten medio maart 2024 te voltooien. [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]Deze schermafbeeldingen van Quarantine Defender XDR 365 voor Office laten zien hoe u fout-positieve bestanden kunt verzenden naar Microsoft en hoe u uw inzendingen in de wachtrij kunt zien. 


Afbeelding 1: Actieknop om fout-positievenbestanden in te dienen

:RW1h9Yv?ver=2269 - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistFiguur

2: Details van de

inzending bekijken:

RW1h4Zd?ver=9dba - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist


Figuur 3: Bevestiging van inzending bekijken:

RW1hcIT?ver=0c2e - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistFiguur 4: Ingediende bestanden zijn te vinden in de indieningswachtrij:RW1h4Zg?ver=6d97 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist


[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om deze verandering voor te bereiden. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en alle relevante documentatie indien nodig bijwerken.

Device readiness checks for expedited Windows quality updates
Category:Windows
Nummer:MC711571
Status:stayInformed
Als u de implementatieservice van Windows Update voor Bedrijven gebruikt om kwaliteitsupdates te versnellen, wordt uw workflow eenvoudiger. U kunt nu proactief controleren of alle apparaten in uw organisatie gereed zijn voordat u een daadwerkelijke beveiligingsupdate op een versnelde manier implementeert. In een nieuw artikel wordt beschreven hoe u Microsoft Graph zou gebruiken om een gereedheidstest voor apparaten aan te roepen. Waarschuwingen en herstelrichtlijnen voor apparaten die niet in aanmerking komen, worden weergegeven in Windows Update voor Bedrijven-rapporten. Ga voor meer informatie naar Gereedheidscontroles van het apparaat voor versnelde Windows-kwaliteitsupdates.
 
Wanneer zal dit gebeuren:
Deze mogelijkheid is al beschikbaar.
 
Hoe dit van invloed is op uw organisatie:
Versnelde Windows-kwaliteitsupdates zijn een functie waarmee de installatie van beveiligingsupdates wordt versneld met behulp van de implementatieservice van Windows Update voor Bedrijven. Als u het eerder hebt gebruikt, kunt u waarschuwingen en herstelrichtlijnen zien voor apparaten die niet in aanmerking komen nadat u versnelde updates hebt geïmplementeerd. Nu kunt u uw apparaten scannen vóór de implementatie om uw organisatie proactiever en efficiënter te beveiligen.
 
Wat u moet doen om u voor te bereiden:
Lees hieronder aanvullende informatie over het gebruik van Microsoft Graph- en Windows Update voor Bedrijven-rapporten om te profiteren van deze nieuwe mogelijkheid.
 
Aanvullende informatie:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top