Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 07-11-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

07-November-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Office 365 Roadmap Updated: 2023-11-07

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Horizontal – Microsoft Purview capabilities for Microsoft 365 Copilot
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC686593
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 6 november 2023: We hebben vastgesteld dat dit bericht niet het beoogde publiek heeft bereikt. U kunt dit bericht gerust negeren en onze excuses voor het ongemak.

Introductie van een set mogelijkheden in algemene beschikbaarheid in Microsoft Purview om u te helpen de gegevensbeveiliging te versterken en nalevingsbeheer voor Microsoft 365 Copilot te ondersteunen. De mogelijkheden omvatten:

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint half november en zal naar verwachting eind december 2023 voltooid zijn. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Deze mogelijkheden zijn bedoeld om u te helpen de gegevensbeveiliging en naleving voor Microsoft 365 Copilot te versterken. De mogelijkheden omvatten:Versterking van de gegevensbeveiliging:Copilot honoreert gevoeligheidslabels en inhoud die is versleuteld door Microsoft Purview Information Protection, inclusief overname van gevoeligheidslabels, citeren en het honoreren van gebruiksrechten voor extracten. 

Lees hier meer.

Ondersteuning van nalevingsbeheer

:Gebeurtenissen vastleggen voor Copilot-prompts en -antwoorden met behulp van Microsoft Purview Audit

capture eventsSelecteer en haal Copilot-interacties

op wanneer het postvak van de gebruiker is geselecteerd als de bron voor een zoekquery

met behulp van Microsoft Purview eDiscovery. 

U kunt ook bestaande beoordelingsacties uitvoeren en ervoor kiezen om de beoordelingsset te exporteren of in de wacht te zetten. 

selecteer en haal copilot-interacties op

bewaar- en

verwijderingsbeleid beheren voor Copilot-prompts en -antwoorden met behulp van Microsoft Purview Data Lifecycle Management 

retentie en verwijdering beherenAnalyseer potentieel riskante communicatie in Copilot-prompts en -reacties met behulp van Microsoft Purview Communication Compliance. analyseer risico

 


Microsoft Purview Communication Compliance biedt hulpprogramma’s om organisaties te helpen bij het detecteren van schendingen van zakelijk gedrag en naleving van regelgeving (bijv. SEC of FINRA), zoals gevoelige of vertrouwelijke informatie, intimiderende of bedreigende taal en het delen van inhoud voor volwassenen. Gebruikersnamen zijn standaard gepseudonimiseerd, op rollen gebaseerde toegangscontroles zijn ingebouwd, onderzoekers zijn aangemeld door een beheerder en er zijn auditlogboeken om de privacy op gebruikersniveau te waarborgen.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Microsoft 365-licentierichtlijnen voor beveiliging en compliance.

Microsoft Purview Audit-servicebeschrijving.

Microsoft Purview eDiscovery-servicebeschrijving

• Zie servicebeschrijving voor Microsoft 365 Copilot voor licentie-informatie voor Microsoft 365 Copilot.

Meer informatie over nalevingsmogelijkheden hier.

Meer informatie over het beveiligen en beheren van Microsoft 365 Copilot-interacties met Microsoft Purview

Custom Backgrounds for Announcement Posts in Channels
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC687791
Status:stayInformed

Microsoft Teams-gebruikers kunnen binnenkort aangepaste achtergronden maken voor hun aankondigingsberichten met de generatieve AI-kracht van Microsoft Designer. Voor organisaties met Teams Premium hebben gebruikers toegang tot DALL-E, een tekst-naar-beeldgenerator, die ze kunnen gebruiken voor hun achtergronden. Deze release van Aangepaste achtergronden voor aankondigingsberichten wordt alleen in het Engels uitgerold in Microsoft Teams Desktop en Web for Channels 2.0 in het Engels, alleen voor de Amerikaanse markten. In overeenstemming met het huidige aankondigingsgedrag ondersteunt Mobile alleen het gebruik van aangepaste achtergronden. De functie is uitgeschakeld voor EDU-tenants terwijl het team een beleidsinstelling implementeert. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 183785

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen begin november met de uitrol en verwachten medio november 2023 te voltooien.

Standaardrelease: We beginnen eind november met de uitrol en verwachten begin december 2023 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Vroeger, in Channels 1.0, hadden gebruikers moeite om “de juiste afbeelding te vinden”, om “afbeeldingen te vinden die correct werken met bannergrootte, dus het duurt eeuwen”, enz.

Of gebruikers nu hun eigen afbeelding of een idee in gedachten hebben, of helemaal niets, ze kunnen rijke, boeiende achtergronden maken voor hun aankondigingsberichten via de generatieve AI-kracht van Microsoft Designer. Een paar klikken is alles wat nodig is – laat de fantasie de vrije loop!

U vindt het pictogram voor het toegangspunt tot de Designer-integratie in de rechterbenedenhoek van de aankondiging. 

typ een kop

De Designer Mini Dialog is waar alle magie gebeurt. U kunt een beschrijving schrijven, een afbeelding uploaden, een afbeelding genereren met DALL-E of op een van de voorbeelden klikken die we u hebben gegeven om te beginnen. designer dialoogWanneer u op “Afbeelding genereren” klikt, kunt u een afbeelding maken van een tekstbeschrijving om op te nemen in de achtergrond van uw aankondiging. 

 


create image

Nadat je een achtergrond hebt geselecteerd die je leuk vindt, zie je de optie om op “Aanpassen” of “Gereed” te drukken. “Gereed” voegt de achtergrond in uw aankondiging in, terwijl “Aanpassen” de Microsoft Designer-app start waar u uw achtergrond verder kunt aanpassen. backgroundDe Designer-app biedt u flexibiliteit en eindeloze mogelijkheden om precies te maken wat u wilt. 

 


customizations

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze nieuwe mogelijkheid om zich beter uit te drukken en hun publiek te betrekken bij hun aankondigingen. Bovendien wilt u, vanwege de onvermijdelijke generatieve AI-leercurve, misschien naar eigen inzicht aanvullende training/documentatie verstrekken. U kunt ook het goede voorbeeld geven en uw gebruikers laten zien wat er mogelijk is.

Terwijl we werken aan het beschikbaar maken van een beleidsinstelling voor tenants, wordt deze functie standaard ingeschakeld (behalve in EDU). Als u zich zorgen maakt, neem dan contact op met de ondersteuning.

We kunnen niet wachten om te zien met welke aankondigingsachtergronden jij en je team komen.

Update: Microsoft Teams Shared Device License on Mobile App for Android
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC687806
Status:stayInformed

We wilden een update delen over het vorige bericht in het berichtencentrum (MC662254) dat we hebben verzonden ter ondersteuning van Teams Shared Device License op Android Mobile. We zijn blij te kunnen aankondigen dat ondersteuning voor Teams Shared Device License op Android Mobile nu algemeen beschikbaar is op Teams mobiele versie >= 2023143401. Alleen de apps Bellen en Walkietalkie worden ondersteund wanneer de mobiele Android-app is aangemeld bij een account met een licentie voor gedeelde apparaten van Teams. Om toegang te krijgen tot andere apps op Teams Android mobiel, inclusief chats en kanalen, wijst u in aanmerking komende licenties toe aan het account en verwijdert u de Teams Shared Device License. Ga voor meer informatie naar Een mobiele Android-telefoon instellen als een gemeenschappelijke ruimtetelefoon. 


—Oorspronkelijk bericht (MC662254)  hieronder ter referentie—-

We zijn verheugd aan te kondigen dat we binnenkort de Microsoft Teams Shared Device-licentie zullen ondersteunen op de mobiele Android-applicatie van Teams. De Teams Shared Device-licentie biedt een gedeelde identiteitsgebaseerde, gemeenschappelijke telefoonervaring, inclusief basis- en geavanceerd bellen, zoeken naar mensen, voicemail en walkietalkie.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 126706

[Wanneer dit zal gebeuren:] 

  • Standaardrelease: De uitrol begint eind augustus 2023 en zal naar verwachting begin september 2023 zijn voltooid.
  • GCC: De uitrol begint eind augustus 2023 en zal naar verwachting begin september 2023 voltooid zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Met deze functie kunnen Android-telefoons worden ingesteld als gedeelde apparaten. Walkie Talkie, wachtrijen, automatische assistenten, cloudvoicemail, oproepparkeren en alle andere belfuncties die momenteel worden ondersteund op telefoons in de gemeenschappelijke ruimte, zijn beschikbaar via de Teams-app voor Android.

RW186s5?ver=adba - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:] 

We zullen een update delen zodra we beginnen met het uitrollen van de functie naar alle klanten. Zorg ervoor dat uw mobiele Teams-applicatie voor Android is bijgewerkt met de nieuwste versie nadat de functie is uitgebracht. Er is momenteel geen verdere actie van uw kant vereist. Ga voor meer informatie naar deze documentatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top