Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 08-11-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

08-November-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Office 365 Roadmap Updated: 2023-11-08

Additions : 5
Updates : 19

More Details At: www.roadmapwatch.com


New FeaturesCurrent Status
Outlook: Estimating the Cost of Optical Character Recognition (OCR) for Exchange Online, Microsoft Teams, SharePoint, OneDrive and EndPointIn Development
Outlook: Conditional Formatting in New Outlook for Windows and WebIn Development
Microsoft Teams: Redirect incoming call directly to voicemail from incoming call notificationIn Development
Microsoft Teams: New Teams meeting templates added to Outlook Teams add-inIn Development
Microsoft Search: Microsoft Graph connector crawl failure notifications in Service Health dashboardIn Development
 
Updated FeaturesCurrent StatusUpdate Type
Outlook: [Android] Customizable Compose Toolbar and DrawerIn DevelopmentStatus
Microsoft Purview compliance portal: Information Protection – New contextual predicates in service-side auto-labeling (U.S. Government clouds)Rolling OutStatus
SharePoint: Out-of-the-box document library templatesRolling OutStatus
Outlook: Support for offline search without Spotlight dependencyLaunchedStatus
Microsoft Purview compliance portal: Protect files on remote / mapped network devicesLaunchedStatus
Microsoft Teams: Immersive spaces in Microsoft TeamsIn DevelopmentStatus, Description
Microsoft Purview compliance portal: Audit – Granular scoping with role-based access control (RBAC)LaunchedStatus
Microsoft Viva: Answers in Viva – AI Topic suggestions in publisherLaunchedStatus
Microsoft Purview compliance portal: Data Loss Prevention – Admin Units support in Data Loss Prevention and Information ProtectionRolling OutStatus
Microsoft Teams: Workflows Message Extension: New Default ActionsRolling OutStatus
Microsoft Purview compliance portal: Insider Risk Management – new sequence indicatorsLaunchedStatus
Microsoft Teams Rooms on Windows All-in-one experienceRolling OutStatus
Outlook: Scheduling Assistant settings moving to the toolbarRolling OutStatus, Description
Planner: Planner Personal PlansLaunchedStatus
OneDrive: Add individual file shortcuts in OneDrive for WebRolling OutStatus
Microsoft Purview compliance portal: Audit – New Yammer / Viva Engage Logs for Microsoft Purview Audit Standard UsersRolling OutStatus
Microsoft Teams: Teams Connect shared channels in GCCH & DoDRolling OutStatus
Microsoft Purview compliance portal: new roles added for built-in Compliance Administrator, Information Protection, and Privacy Management related role groups.Rolling OutStatus
Microsoft Teams: New Tag Management SettingsRolling OutDescription

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Text Predictions for OneNote on Windows
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC560724
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Wanneer deze update wordt uitgerold, zien gebruikers tekstvoorspellingen bij het schrijven van documenten in het Engels in OneNote op Windows. Wanneer ze de voorgestelde tekst zien, kunnen gebruikers deze accepteren met de tab- of pijltjestoets naar rechts of gewoon blijven typen om te negeren.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 124909

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen medio juli 2023 met de uitrol (voorheen eind

juni) en verwachten de uitrol eind november 2023 (voorheen half oktober) te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Tekstvoorspellingen zijn standaard ingeschakeld en gebruikers kunnen ze indien nodig uitschakelen. Als u wilt uitschakelen in OneNote op Windows, gaat u naar Bestand -> Optie -> Geavanceerd -> Bewerken en schakelt u Tekstvoorspellingen weergeven tijdens typen uit.

Het uitschakelen van deze functie in OneNote heeft geen invloed op andere Microsoft-apps, zoals Word of Outlook.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Tekstvoorspellingen worden beschouwd als een verbonden Microsoft 365-ervaring. Deze functie kan worden beheerd via beheerdersbeleid. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze nieuwe mogelijkheid en uw training en documentatie indien nodig bijwerken. 

Ga voor meer informatie naar deze pagina bezoeken

(Updated) Sender Rewriting Scheme (SRS) Expanding to SMTP/Mailbox Forwarding
Category:Exchange Online
Nummer:MC649482
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

We werken er voortdurend aan om onze service beter en efficiënter te maken. Als onderdeel daarvan brengen we wijzigingen aan in het doorsturen in Exchange Online waar we al enige tijd naartoe werken. Dit zal ertoe leiden dat alle doorgestuurde berichten worden herschreven met Sender Rewriting Scheme (SRS).

Vanaf half augustus zullen we onze herschrijffunctie verder consolideren voor berichten die automatisch worden doorgestuurd buiten Exchange Online. Niet alle doorgestuurde berichten worden vandaag herschreven met behulp van SRS. Voor berichten die zijn doorgestuurd met SMTP of postvak doorsturen, is bijvoorbeeld het P1-e-mailadres van vandaag vervangen door het postvakadres voor doorsturen. Dit zal veranderen en in plaats daarvan zal SRS-herschrijving worden gebruikt. De wijziging wordt langzaam uitgerold en het kan even duren voordat deze uw organisatie bereikt.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen half augustus met de uitrol en verwachten de uitrol eind november 2023 (voorheen eind oktober) te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Deze gedragswijziging kan van invloed zijn op systemen die afhankelijk zijn van het P1 Mail Van-adres. Alle berichten die extern worden doorgestuurd van Exchange Online naar internet, worden door SRS herschreven. Berichten die een gedragsverandering ondergaan, zijn onder meer berichten die extern worden doorgestuurd via SMTP of postvak doorsturen, of door e-mailcontacten of e-mailgebruikers met externe adressen. Het risico van de impact van de e-mailstroom door het overschakelen van de huidige herschrijfmethode naar SRS is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de configuratie van uw tenant. Hier zijn een paar factoren in meer detail:

Ten eerste, alle regels die zijn ingesteld in uw tenant

die afhankelijk zijn van het P1 Mail from-adres, SRS introduceert een herschreven adres dat geen gebruiker in uw tenant zal zijn en ook geen van uw eigen domeinen zal gebruiken. Als u een regel nodig hebt om actie te ondernemen op het postvak dat verantwoordelijk is voor het doorsturen, moet u de koptekst Resent-From gebruiken. Dit kan ook gevolgen hebben voor e-mailservers of apparaten die zijn geconfigureerd om te vertrouwen op het P1 Mail Van-adres.

Ten tweede wordt SRS niet altijd gebruikt om alle doorgestuurde berichten te herschrijven. Zoals vermeld in de SRS-documentatie, beslist de nieuwe Relay Pool-functie of een bericht moet worden herschreven of niet. Een scenario waarop dit van toepassing is, is wanneer het inkomende bericht onze SPF-controle in de eerste plaats niet heeft doorstaan. De lijst met voorwaarden die het herschrijven van SRS overslaan, is te vinden in de documentatie van de Relay Pool: Groepen voor uitgaande bezorging 

Ten slotte werkt SRS niet op verkeer dat Exchange Online verlaat met behulp van een on-premises e-mailstroomconnector. Er bestaat een risico op onderbreking voor klanten die verkeer van Exchange Online naar internet routeren via hun on-premises servers (EXO -> On-Prem -> Internet). Doorgestuurde berichten worden verzonden zonder te worden herschreven en kunnen ertoe leiden dat ze worden geweigerd door de e-mailservers van de ontvangers. Deze verstoring zou zich al voordoen voor berichten die via andere middelen worden doorgestuurd, zoals Inbox-regels. Dit scenario kan worden aangepakt door de onderstaande instructies te volgen over de nieuwe instelling SenderRewritingEnabled.

Berichten die door SRS zijn herschreven en die met succes zijn afgeleverd, hebben hetzelfde P2-Van-adres van de oorspronkelijke afzender dat wordt weergegeven in e-mailclients. Documentatie over hoe SRS hier werkt: Sender Rewriting Scheme (SRS) in Microsoft 365. 

Wat je moet doen om je voor te bereiden:

Voordat deze wijziging van kracht wordt, moeten klanten die verkeer naar internet routeren vanuit hun on-premises omgeving, de nieuwe parameter SenderRewritingEnabled inschakelen voor hun uitgaande on-premises e-mailstroomconnector om onderbrekingen te voorkomen.

Klik op Aanvullende informatie voor meer informatie. Afzender Herschrijfschema Aankomende wijzigingen 

Device Management Changes for Microsoft Teams Android Devices
Category:Microsoft Intune Microsoft Teams
Nummer:MC665936
Status:stayInformed

Eerder dit jaar werd het nieuwe Microsoft-apparaatecosysteemplatform aangekondigd dat is gebouwd op het Android Open-Source Project (AOSP) en state-of-the-art beveiliging, betrouwbaarheid en beheerbaarheid biedt met Microsoft Intune. Microsoft Teams Android-apparaten worden naar dit platform gemigreerd. De eerste stap in de migratie is een firmware-update naar Microsoft Teams Android-apparaten in de eerste helft van 2024 (1H CY2024). De firmware-update verplaatst apparaten van Android-apparaatbeheerder naar Android AOSP-beheer.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Microsoft Teams Android-apparaten ontvangen een firmware-update in 1H 2024, die tot 90 dagen na de eerste beschikbaarheid kan worden uitgesteld.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

De firmware-upgrade, inclusief de ondersteuning voor Intune-beheer van Android-apparaten (AOSP), moet worden geaccepteerd. Het kan tot 90 dagen worden uitgesteld nadat het voor het eerst beschikbaar is. Dit kan op dezelfde manier worden gedaan als andere firmware-upgrades in Teams Admin Center.

Apparaten blijven aangemeld na de firmware-upgrade.

Bepaalde oudere apparaten ontvangen de firmware-upgrade voor Android-beheer (AOSP) in Intune niet. Deze apparaten blijven Apparaatbeheer gebruiken en worden ondersteund tot 30 augustus 2024:

 • AudioCodes C448HD
 • AudioCodes C450HD
 • Yealink VP59
 • Yealink MP52
 • AudioCodes RXV80
 • EPOS EXPAND Vision 3T

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Beleidsregels worden niet automatisch gemigreerd tussen Android-apparaatbeheerder en Android-platforms (AOSP). IT-beheerders moeten het juiste nieuwe beleid maken onder het Intune Android-platform (AOSP) om hun Microsoft Teams Android-apparaten te ondersteunen.

Dit moet worden gedaan voordat de firmware-update wordt uitgevoerd voor een succesvolle migratie.

Meer informatie over het inschakelen van ondersteuning en het maken van beleid voor Intune AOSP volgt dichter bij het begin van de preview-versie.

(Updated) Collaborative notes on Teams mobile
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC674980
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Gebruikers kunnen nu samenwerkingsnotities bekijken, bewerken en maken, inclusief agenda, notities en vervolgtaken in Teams voor iOS en Android, op dezelfde manier als wat gebruikers kunnen doen in Teams voor desktop.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 128652

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard release: We beginnen begin oktober met de uitrol en verwachten medio november 2023 (voorheen eind oktober) klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers binnen uw tenant zien tijdens de vergaderingen een knop Notities in het menu met meer opties voor vergaderingen. Deelnemers kunnen in realtime samenwerken, een agenda maken, aantekeningen maken en taken toevoegen. Wanneer deelnemers een taak in de vergadering toegewezen krijgen, ontvangen ze ook een e-mailmelding en wordt deze gesynchroniseerd met de Planner- en To Do-apps. 

Gebruikers kunnen na de vergadering ook samenwerkingsnotities bekijken via Meeting Chat > tabblad Meer > Notities.

wekelijkse synchronisatie notitie>RW1bi0Q?ver=7eff - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets nodig om je voor te bereiden. Deze mogelijkheid wordt standaard ingeschakeld wanneer deze wordt uitgerold. 

Opmerking: het nieuwe bestand met samenwerkingsnotities genereert standaard een CSL (Company Shareable Link). 

U kunt

deze functie beheren via SharePoint PowerShell met: Set-SPOTenant -IsCollabMeetingNotesFluidEnabled (boolean)U kunt hier meer lezen over beheerfuncties: 

Loop-ervaringen beheren (Loop-app en Loop-onderdelen) in SharePoint.  

(Updated) Generate unique join links for external presenters so they can easily join events
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC675281
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Organisatoren kunnen evenementen opzetten en moeiteloos externe presentatoren toevoegen, die exclusieve Teams-deelnamelinks ontvangen. Met deze koppelingen kunnen externe presentatoren rechtstreeks deelnemen aan het evenement, waardoor organisatoren ze niet handmatig hoeven toe te laten tot de evenementlobby of hun evenementrol tijdens de sessie hoeven te wijzigen. Dit zorgt voor een probleemloze evenementervaring voor organisatoren en presentatoren!

Externe presentatoren worden beschouwd als personen buiten uw organisatie, waaronder gasten (AAD/B2B/niet-AAD), federatieve, niet-gefedereerde en anonieme gebruikers (niet-AAD).

Deze functie is alleen beschikbaar voor webinars. Dit is geen Teams Premium-functie.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id

=”https://www.microsoft.com/microsoft-365/roadmap?filters=&searchterms=123149″ target=”_blank”
>123149

externe links om mee te doen

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen eind oktober met de uitrol en verwachten begin november klaar te zijn.

GCC: We beginnen eind november 2023 met de uitrol (voorheen eind oktober) en verwachten eind december 2023 (voorheen begin november) klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

We raden u aan uw interne documentatie bij te werken om deze nieuwe functie op te nemen. De e-mailsjabloon die externe presentatoren ontvangen, ziet eruit als de onderstaande sjabloon.  

 

event link

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Deze functie verschijnt op de planningsformulieren voor webinars wanneer deze volledig is uitgerold. 

(Updated) Teams Panels Recognized and Visible in Teams Rooms Pro Management Portal
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC675500
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

We zijn verheugd aan te kondigen dat Teams Panels binnenkort zullen verschijnen en worden ondersteund in de Teams Rooms Pro Management Portal. Er verschijnen panelen onder de pagina’s Kamers en Inventaris. De statussignalen van het apparaat en de beheerfunctionaliteit zijn vergelijkbaar met wat wordt aangeboden in Teams Rooms op Android-apparaten.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 164490.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol start naar verwachting medio november 2023 (voorheen begin november) en zal naar verwachting begin december 2023 (voorheen eind november) voltooid zijn. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Op de pagina Kamers kunt u de status van het paneel, het IP-adres, het serienummer en de app- en firmwareversie zien. U kunt het apparaat op afstand opnieuw opstarten, toevoegen aan een groep of een probleem opnemen. U kunt ook het huidige configuratieprofiel en de updategeschiedenis bekijken en een profiel zoeken en toepassen. Als u een configuratieprofiel wilt wijzigen of een nieuw profiel wilt maken, moet u het Teams-beheercentrum gebruiken. Op de pagina Inventaris kunt u panelen op kamerniveau zien. 

Het vermelde apparaattype is afhankelijk van het feit of het Panel zijn bronaccount deelt met een ander apparaat. Hoe dan ook, nadat u op de kamer en vervolgens op de pagina ‘Inventaris‘ hebt geklikt, kunt u het paneel als apparaat zien.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen update vereist.

(Updated) Meeting Protection Support for Teams Rooms on Android
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC675503
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt, evenals de inhoud. Bedankt voor je geduld.

De nieuwste versie van Teams Rooms op Android Update 3 (2023) bevat ondersteuning voor vergaderbeveiliging – End-to-end versleuteling voor vergaderingen en vertrouwelijkheidslabels.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 161423

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen met de uitrol begin januari 2024 (voorheen half december) en verwachten de uitrol medio januari 2024 (voorheen half december) te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Teams

Rooms op Android-apparaten past de beveiligingsfuncties van Teams Premium-vergaderingen toe, waaronder end-to-end-versleuteling en gevoeligheidslabels als de organisator van de vergadering deze heeft ingeschakeld.

Opmerking: Functies moeten worden geactiveerd via de vergaderopties in Teams Agenda of Outlook op desktop of mobiele apparaten. Om de functies in te schakelen, is mogelijk een Teams Premium-licentie vereist.

Als end-to-end-versleuteling is ingeschakeld, wordt in de Teams Rooms op Android een schild met een slotpictogram weergegeven naast de weergaveschakelaar. Dit pictogram bevat een 20-cijferige groepssleutel die kan worden geverifieerd met andere deelnemers aan de vergadering. Als een Teams-vergadering is ingesteld met een vertrouwelijkheidslabel, worden ruimtegebruikers geïnformeerd dat het label is toegepast wanneer ze op het schild met een slotpictogram klikken.

Opmerking: De modus Samen en Grote galerie zijn niet beschikbaar tijdens end-to-end versleutelde vergaderingen, maar chatten tijdens vergaderingen is toegestaan.

RW1bdB1?ver=020d - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Breng uw gebruikers op de hoogte van deze nieuwe ervaring en werk uw training en documentatie indien nodig bij. 

(Updated) Viva Connections “Top News” Card Updated to Include More News Source Options
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC676544
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Er komen verbeteringen aan de Viva Connections Top News Card, die zal worden omgedoopt tot de ‘News Card’. Deze verbeteringen introduceren een grotere configureerbaarheid en de mogelijkheid om meerdere News Card-exemplaren te maken, terwijl de standaardconfiguratie consistent blijft met de Top News Card.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 173074

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen medio oktober 2023

met de uitrol en verwachten de uitrol eind november 2023 (voorheen eind oktober) te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op

uw organisatie:]

Aanpassing van nieuwsbronnen: u kunt de kaart Nieuws nu aanpassen om nieuws van specifieke bronnen of een lijst met gekozen sites binnen uw organisatie weer te geven. Dit is een aanvulling op de standaardconfiguratie, die alleen versterkt nieuws bevat zoals eerder. Deze verbetering stelt u in staat om u te concentreren op nieuws dat relevant is voor specifieke gebieden van uw organisatie, zodat uw eindgebruikers goed geïnformeerd blijven.

Meerdere exemplaren van nieuwskaarten: Met de bijgewerkte nieuwskaart kunt u meerdere exemplaren maken met verschillende instellingen, zodat u nieuwservaringen kunt beheren voor verschillende doeleinden binnen uw organisatie. U kunt bijvoorbeeld één kaart hebben met de naam ‘Topnieuws‘ met de standaardconfiguratie, een tweede kaart met een aangepaste naam die specifiek HR-nieuws van relevante intranet-/SharePoint-sites weergeeft, en een derde kaart voor ‘Leiderschapsnieuws‘, enz.

RW1bLH7?ver=6f66 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Als u een bestaande gebruiker bent van de Top News-kaart, blijft deze werken zoals deze is zonder dat u actie hoeft te ondernemen. Als u echter meerdere exemplaren van de kaart met verschillende nieuwsbronnen wilt maken, kunt u dit doen met deze update. 

(Updated) Outlook: New Feedback Experience Update
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC679318
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Het feedbackinvoerpunt voor Outlook voor Web wordt verplaatst van de onderkant van het Help-deelvenster naar het tabblad Help van het lint, zodat u het gemakkelijk kunt vinden. Een gestroomlijnde ervaring, het verzamelen van diagnostische logboeken en de mogelijkheid om schermafbeeldingen en video’s toe te voegen, maken het voor gebruikers gemakkelijker en sneller om hun feedback te beschrijven en helpen Microsoft ernaar te handelen. Gebruikers kunnen ook zoeken naar informatie met betrekking tot hun feedback, waaronder updates over functies die in ontwikkeling zijn, tijdelijke oplossingen voor problemen en instructies van Help. Deze wijziging voldoet aan het algemene feedbackbeleid.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 169101

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint eind november 2023 (voorheen eind oktober) en zal naar verwachting begin december 2023 (voorheen begin november) zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Dit heeft invloed op het toegangspunt waarop klanten vertrouwen voor het indienen van feedback. In plaats van naar de onderkant van het Help-venster te gaan, moeten ze nu de knop “Feedback” op het tabblad Help van het lint raadplegen.

src=”https://img-prod-cms-rt-microsoft-com.akamaized.net/cms/api/am/imageFileData/RW1coQX?ver=19bb” style=”width: 200px;”>RW1ceRp?ver=df97 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist>   RW1chkQ?ver=57f4 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist     RW1cmja?ver=6199 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]Deze wijziging voldoet aan het algemene feedbackbeleid, maar als u deze wilt uitschakelen,

raadpleeg deze documentatie. 

(Updated) Feature Update: Notifications for @mentions in Mail and Documents in Outlook Mobile
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC680660
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

We voegen @mention meldingen toe aan het deelvenster Meldingen van Outlook Mobile.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id

171606 en 171607

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen begin oktober 2023 met de uitrol en verwachten eind november 2023 (voorheen eind oktober) te zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Naast de meldingen die ze

al ontvangen voor reacties, zien Outlook Mobile-gebruikers meldingen in het meldingenvenster wanneer ze worden genoemd in een e-mailbericht, een Microsoft 365-document of een lus. Momenteel zijn er geen pushmeldingen gekoppeld aan deze in-app-meldingen.

RW1cTOW?ver=e744 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Deze functie werkt zonder tussenkomst van de gebruiker of tenant.

(Updated) Move Scheduling assistant settings move to the toolbar
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC681892
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

We verplaatsen de instellingen voor de planningsassistent naar de werkbalk om klikken te verminderen en een meer naadloze nieuwe planningservaring te bieden. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 170792

[Wanneer dit gebeurt:]

Standaardrelease: We beginnen medio oktober met de uitrol van de openbare preview en we verwachten dat de uitrol eind november 2023 (voorheen eind oktober) voltooid zal zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Deze update is beschikbaar voor alle moderne clients zonder dat u extra actie hoeft te ondernemen. Deze wijziging kan niet worden uitgeschakeld.

Momenteel zijn de instellingen beschikbaar op de assistent boven de deelnemerskolom: old uxIn de toekomst kunnen gebruikers op opties klikken om meer van deze bestaande instellingen te zien om hun weergave aan te passen. RW1dhNo?ver=d68d - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

 

400px;

” alt=”new ux”>

new ux

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Niets, geen actie vereist.

(Updated) People Search Card in Viva Connections
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC682303
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Viva Connections heeft een nieuwe kaart waarbij beheerders nu de mogelijkheid hebben om een nieuwe zoekkaart voor personen voor hun organisatie op te nemen. Met deze kaart kunnen collega’s moeiteloos naar elkaar zoeken en met elkaar communiceren binnen de organisatie via Teams-chat en e-mail.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 173078

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard release: We beginnen eind oktober met de uitrol en verwachten medio november 2023 (voorheen begin november) klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Deze functie heeft geen invloed op bestaande functionaliteit. Het is een extra kaart die organisaties kunnen gebruiken. 

nieuwe mensen zoeken

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Geen configuratie nodig. Voeg de kaart toe en uw organisatie zou deze op alle apparaten in Viva Connections moeten kunnen gebruiken.

(Updated) Advanced customization & preview for end-user email notification in Microsoft Purview DLP
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC683658
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

We brengen verbeteringen aan in de Microsoft Purview DLP-mogelijkheid voor e-mailmeldingen voor eindgebruikers voor SharePoint, OneDrive en Exchange.

 • Overeenkomende e-mail bijvoegen: Beheerders kunnen nu beslissen of de overeenkomende e-mailberichten moeten worden opgenomen of uitgesloten in de e-mailmeldingen voor eindgebruikers.
 • Verbeterde tokenondersteuning: met één klik kunnen beheerders nu tokens uit onze uitgebreide tokenbibliotheek gebruiken om precies toe te voegen wat het belangrijkst is voor eindgebruikers, zoals Filename, PolicyName, PolicyRule, MatchedSITAndSurroundingcontext (die de gevoelige informatietypen en omringende tekens markeert met de gevoelige informatie gemaskeerd), en nog veel meer.
 • Op maat gemaakte e-mailinhoud: Pas de weergavenaam, het onderwerp van de e-mail en de hoofdtekst van de e-mail aan, zodat u een persoonlijk tintje krijgt.
 • E-mailvoorbeeld: Voorafgaand aan het verzenden van meldingen kunnen beheerders ze controleren om er zeker van te zijn dat ze perfect aansluiten bij de vereisten.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 153405

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We beginnen met de uitrol medio november 2023 (voorheen eind oktober) en verwachten eind december 2023 (voorheen begin november) te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Deze verbeteringen bieden beheerders meer flexibiliteit en een zeer op maat gemaakte e-mail voor eindgebruikersmeldingen die worden gegenereerd bij het overeenkomen van DLP-regels.

create ruleRW1dtd8?ver=5b87 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialistcustomize email”>

image


alert


[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Door middel van deze aanpassings-, personalisatie- en foutpreventiecontroles biedt DLP beheerders meer flexibiliteit en zeer op maat gemaakte berichten van eindgebruikers bij DLP-regelovereenkomst.

(Updated) Clipchamp content
Category:SharePoint Online
Nummer:MC683666
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Content verbetert je vermogen om boeiende en inspirerende video’s te maken met Clipchamp. Deze functie omvat stockvideo’s en -afbeeldingen, muziek, vormen, afbeeldingen en annotaties en is alleen beschikbaar via internet voor de volgende Microsoft 365-SKU’s: Microsoft 365 E3, Microsoft 365 E5, Microsoft 365 Business Standard en Microsoft 365 Business Premium.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: Dit wordt momenteel uitgerold en zal naar verwachting eind oktober 2023 voltooid zijn.

Standaardrelease: We beginnen eind oktober 2023 met de uitrol en verwachten begin december 2023 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers van Clipchamp zullen extra stockcontent opmerken die ze kunnen gebruiken om videocontent te maken.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er zijn geen extra stappen nodig om de extra inhoud te activeren. Gebruikers zien de nieuwe content automatisch de volgende keer dat ze Clipchamp openen.

(Updated) Microsoft 365 Icon Update
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC686270
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Het Office 365-logo

wordt in Outlook Mobile voor Android vervangen door het Microsoft 365-logo, evenals verwijzingen naar het accounttype.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen medio november 2023 met de uitrol (voorheen begin november) en verwachten eind november 2023 (voorheen half november) te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Wanneer deze update wordt uitgerold, kunnen gebruikers hun account zien met het bijgewerkte pictogram in hun lijst met accounts.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en eventuele trainingsdocumentatie bijwerken.

(Updated) SharePoint: Out-of-the-box document library templates
Category:SharePoint Online
Nummer:MC686278
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt met aanvullende informatie.

We brengen de goedheid van sjablonen naar SharePoint-documentbibliotheken. Het maken van documentbibliotheken wordt nu een fluitje van een cent met onze kant-en-klare sjablonen met scenariorelevante structuur, metadata en inhoudstypen – allemaal om u tijd te besparen en een bredere consistentie in uw contentmanagementorganisatie te behouden. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id: 124879

<

p style=””>[Wanneer dit zal gebeuren:]Targeted Release: begin november 2023 Standard Release: medio november 2023 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

 •  

  14px;”
 •  
 •  


>Met de nieuwe ervaring kunt u op verschillende manieren documentbibliotheken maken: Blank library: 

 • deze ervaring repliceert de huidige ervaring voor het maken van bibliotheken waarbij een documentbibliotheek wordt gemaakt met de basiskolommen Naam, Gewijzigd en Gewijzigd door.
 • Uit bestaande bibliotheek: met deze ervaring kunt u elke documentbibliotheek kiezen van een site waartoe u toegang hebt, en de structuur, opmaak, metagegevens en inhoudstypen repliceren in een nieuwe documentbibliotheek. [Houd er rekening mee dat gegevens niet worden gekopieerd, alleen de structuur]
 • Van sjablonen: we hebben drie gloednieuwe sjablonen voor je: Mediabibliotheek, Facturen en Leren. Elke sjabloon wordt geleverd met een vooraf gedefinieerd schema, opmaak, weergaven enz. om uw reis naar contentbeheer een vliegende start te geven! 
 • Flows
 • verpakt in de out-of-the-box-sjablonen: de sjablonen Mediabibliotheek en Facturen worden ook geleverd met voorpakketten Flows die kunnen worden overgeslagen of voltooid, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.

Kant-en-klare sjablonen uitschakelen

U kunt de kant-en-klare sjablonen uitschakelen door de volgende PowerShell-opdracht uit te voeren, terwijl u bent verbonden als globale beheerder of SharePoint-beheerder:

Set-SPOTenant -DisableModernListTemplateIds '<template ID>'

Waar de sjabloon-ID is:

 • Mediatheek: 7fdc8cba-3e07-4851-a7ac-b747040ff1ce
 • Leren: 2a31cc9a-a7a2-4978-8104-6b7c0c0ff1ce
 • Facturen: cb3f4b1a-d4d8-40b3-a3e8-c39c470ff1ce

Als u een ingebouwde sjabloon opnieuw wilt inschakelen, gebruikt u de parameter EnableModernListTemplateIds.

Wanneer alle drie de sjablonen zijn uitgeschakeld, ziet het dialoogvenster voor het maken er als volgt uit voor gebruikers:

RW1eDE8?ver=9947 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden: 

]

Overweeg om gebruikers te leren dat er nu meer manieren zijn om een documentbibliotheek te maken. 

(Updated) New Gallery in Teams Meetings
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC686281
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt met aanvullende informatie.

We introduceren een vernieuwde versie van de galerie in Teams-vergaderingen en -gesprekken. De nieuwe galerij wordt de standaardweergave wanneer gebruikers deelnemen aan hun vergaderingen, zodat ze deze kunnen gebruiken zonder dat ze actie hoeven te ondernemen. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 118467

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen begin december 2023 met de uitrol en verwachten medio december 2023 klaar te zijn.

Productie en GCC: We beginnen begin januari 2024 met de uitrol en verwachten medio januari 2024 klaar te zijn.

GCC High: We beginnen medio januari 2024 met uitrollen en verwachten eind januari 2024 klaar te zijn.

DoD: We beginnen eind januari 2024 met de uitrol en verwachten begin februari 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Deze nieuwe versie introduceert een reeks wijzigingen om gebruikers te helpen bij hun vergaderingen

:
 • Deelnemerstegels met een beeldverhouding van 16:9 voor meer voorspelbaarheid. Een consistente beeldverhouding zorgt voor een meer voorspelbare ervaring wanneer gebruikers hun video’s in- of uitschakelen. Het biedt ook meer inzicht in de lichaamstaal en handgebaren van gebruikers.
 • Een audio-video gemengde galerij voor een meer inclusieve representatie. Audio- en videogebruikers delen nu standaard dezelfde ruimte.
 • Vergaderruimtes worden groter weergegeven dan individuele deelnemers. In bepaalde vergadergrootten geven we Microsoft Teams Rooms-video weer in een groter formaat dan de rest van de deelnemers om een gelijkwaardig gewicht te geven aan deelnemers die deelnemen vanuit een vergaderruimte. Niet-Teams-ruimten die deelnemen aan Teams-vergaderingen via Direct Guest Join, blijven dezelfde tegelgrootte als vandaag.
 • Je verschijnt naast de rest van de deelnemers. Je eigen tegel wordt nu naast de rest van de deelnemers geplaatst.
 • Aanpassing van de galerij. Gebruikers kunnen de galerij aanpassen aan hun behoeften of voorkeuren. De aanpassingsopties omvatten:
  • Galerijgrootte: Gebruikers kunnen het maximale aantal tegels kiezen dat per pagina wordt weergegeven. Het beginpunt voor deze actie is beschikbaar via de werkbalk van de vergadering: “Weergave” > “Galerijgrootte wijzigen”.
  • Plaatsing van een eigen tegel: Voor gebruikers die zich liever gescheiden houden van de rest van de deelnemers. Indien gekozen, wordt de zelftegel in een gebied geplaatst dat gescheiden is van de rest van de deelnemers. Het beginpunt voor deze actie is beschikbaar via de werkbalk van de vergadering: “Weergave” > “Meer opties” > “Verwijder mij uit galerij”.
  • Prioriteit geven aan video’s: Voor gebruikers die een hoger gewicht willen geven aan deelnemers met hun video aan. Als deze optie wordt gekozen, worden videodeelnemers prominenter weergegeven dan audiodeelnemers. Het toegangspunt voor deze actie is beschikbaar via de werkbalk van de vergadering: “Bekijken” > “Video prioriteren”.
  • Grootte van de tegel van de
  • vergaderruimte: Gebruikers kunnen beslissen of ze de tegel van de vergaderruimte willen aanpassen aan dezelfde grootte als de rest van de deelnemers. Het beginpunt voor deze actie is beschikbaar in het contextuele menu van de kamertegel.
RW1eytq?ver=619f - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistRW1evPM?ver=9b49 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

- KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Breng uw gebruikers op de hoogte van deze wijziging en werk indien nodig de trainingsdocumentatie bij.

Data Loss Prevention for endpoints – support for two new predicates
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC687844
Status:stayInformed

Met deze nieuwe functie voor Microsoft Purview Data Loss Prevention (DLP) introduceren we ondersteuning voor twee nieuwe voorwaarden die u kunt gebruiken in uw beleid voor eindpuntapparaten.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 181623

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint begin december en zal naar verwachting begin december 2023 voltooid zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met deze mogelijkheid kan uw Microsoft Purview Data Loss Prevention (DLP)-beleid uitgaande acties detecteren en bewaken voor documenten die overeenkomen met gedefinieerde aangepaste eigenschappen en documentnamen die overeenkomen met geconfigureerde woorden of woordgroepen op Windows-eindpuntapparaten.

De twee nieuwe predicaten zijn:

 • Documenteigenschap is: Detecteert documenten met aangepaste eigenschappen die overeenkomen met de opgegeven waarden.
 • Documentnaam bevat woorden of woordgroepen
 • : Detecteert documenten waarin de bestandsnaam een van de woorden of woordgroepen bevat die u opgeeft.

Als onderdeel van de definitie van uw DLP-beleid kunt u deze voorwaarden gebruiken voor ondersteunde/toepasselijke workloads. U kunt bijvoorbeeld de bovengenoemde twee voorwaarden die al beschikbaar zijn in DLP voor Exchange uitbreiden en uitbreiden naar uw eindpuntapparaten als onderdeel van uw beleid en regels, waardoor uw beveiliging in uw digitale omgeving wordt verbeterd.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Ga aan de slag met preventie van gegevensverlies in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie: Endpoint DLP gebruiken

Display outbound pool names used to send messages externally from within Exchange Online
Category:Exchange Online
Nummer:MC687845
Status:stayInformed

We introduceren een wijziging om de naam weer te geven van de uitgaande pool die wordt gebruikt om een bericht extern te verzenden vanuit Exchange Online. De naam van de uitgaande pool wordt opgenomen in de uitvoer voor het traceren van berichten. Dit vereenvoudigt het oplossen van problemen met e-mailstroomscenario’s voor Exchange-servicebeheerders.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Deze functie wordt momenteel uitgerold en we verwachten dat de wijziging medio november 2023 volledig is ingeschakeld.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

De nieuwe eigenschap naam van de uitgaande pool wordt weergegeven als onderdeel van de uitvoer voor het traceren van berichten. Als u het bericht bijvoorbeeld traceert met behulp van PowerShell, is er een nieuwe eigenschap OutboundIpPoolName aanwezig in de uitvoer en bevat deze de naam van de uitgaande pool die is gebruikt om dat bericht extern te verzenden.

Bijvoorbeeld:

Get-MessageTraceDetail -MessageTraceId cb72b4a7-6ca6-4ac4-a6d8-ca0982e2e041 -SenderAddress [email protected] -RecipientAddress [email protected]

Data : […] S:OutboundIpPool=1102; S:OutboundIpPoolName=RegularOutboundPool […]

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U hoeft geen acties uit te voeren om deze functie in uw tenant in te schakelen. We rollen het automatisch uit.

New Microsoft Defender Antivirus services on Windows Devices
Category:Microsoft 365 Defender
Nummer:MC687846
Status:planForChange
Microsoft Defender

Antivirus op Windows 10 en Windows 11 wordt geleverd met twee nieuwe services:

 • Microsoft Defender Core-service.
 • Microsoft Data Loss Prevention Service

[Wanneer dit gebeurt:]

Preview: november ’23 naar bètakanaal (prerelease).

Standaard: We beginnen medio januari 2024 met de uitrol en verwachten begin februari 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Om uw ervaring met eindpuntbeveiliging te verbeteren, verzenden we de Microsoft Defender Core-service die helpt bij de stabiliteit en prestaties van Microsoft Defender Antivirus.

Om problemen met Endpoint DLP op te lossen, splitsen we de functie op naar een eigen service (servicenaam).

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

 1. Werk de platformupdate bij naar de nieuwste versie 4.18.23110.0 of nieuwer
 2. Sta de volgende URL’s toe:
  • *.events.data.microsoft.com
  • *.endpoint.security.microsoft.com
  • *.ecs.office.com
 3. Als u een Application Control-toepassing gebruikt of een AV en/of EDR van een derde partij uitvoert, voegt u het volgende proces toe aan de lijst met toegestane personen.
   Microsoft Defender Core Service – MdCoreSvc – MpDefenderCoreService.exe
  • Microsoft Data Loss Prevention Service – MDDlpSvc – MpDlpService.exe

Microsoft Teams: Improved View Switcher for Teams Rooms on Android
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC687848
Status:stayInformed

De nieuwste versie van Teams Rooms op Android Update 3 (2023) bevat verbeterde weergaveschakelaars en bedieningselementen voor de weergave van de ruimte.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 159128

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen begin januari 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol medio januari 2024 te voltooien. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

De bijgewerkte interface voor het menu Teams Rooms op Android View Switcher biedt eindgebruikers meer controle over de weergave van de voorkant van de ruimte tijdens een vergadering en maakt aanpassingen mogelijk, waaronder zichtbaarheid van de vergaderingschat en welk vergaderonderdeel wordt weergegeven op het linker- en rechterpaneel voor Front Row. IT-beheerders kunnen het standaardaantal panelen en standaardcomponenten op paneel(en) configureren met behulp van de lokale apparaatinstelling. 

RW1eADb?ver=26fc - KbWorks - SharePoint & Teams Specialistpas je weergave aan”>
RW1eADe?ver=7c5b - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

gallery”>

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Breng uw gebruikers op de hoogte van deze nieuwe ervaring en werk uw training en documentatie indien nodig bij. 


Microsoft Teams Who bot to be retired
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC687849
Status:planForChange

De Who-bot in Teams is ontworpen om u te helpen informatie te vinden over iedereen in uw organisatie. Omdat we werken aan het verbeteren van de functionaliteit die in deze functie wordt geleverd en een betere gebruikerservaring bieden, wordt de huidige versie van de Who-bot buiten gebruik gesteld. Deze functionaliteit wordt in de toekomst overgezet naar Microsoft Copilot.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We zullen deze wijziging medio december 2023 doorvoeren.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

De Who-bot retourneert geen resultaten meer zodra deze wijziging is geïmplementeerd. Op dit moment zien gebruikers die de Who-bot gebruiken berichten waarin staat dat deze binnenkort buiten gebruik wordt gesteld.

[Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]

U kunt overwegen uw training en documentatie waar nodig bij te werken.


Changes in CSPM support – CSPM will now be supported only in “Microsoft Defender for Cloud”
Category:Microsoft 365 Defender Microsoft Defender for Cloud Apps
Nummer:MC687850
Status:planForChange

We zullen de ondersteuning voor Cloud Security Posture Management (CSPM) van ‘Microsoft Defender for Cloud Apps’ buiten gebruik stellen en deze vanaf eind november 2023 officieel verplaatsen naar ‘Microsoft Defender for Cloud’. We raden de herconfiguratie van het CSPM-hulpprogramma aan in ‘Microsoft Defender for Cloud’, waar we onze ontwikkelingsresources zullen blijven investeren. Dit bericht is een aanvulling op de banners die we het afgelopen jaar hebben weergegeven op CSPM-gerelateerde pagina’s in ‘Microsoft Defender for Cloud Apps’ en de opmerkingen op onze documentatiepagina’s waarin deze aanstaande wijzigingen in 2023 worden gemeld.  

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We zullen dit eind november 2023 uitrollen en verwachten medio december 2023 klaar te zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Beveiligingsbeheerders hebben geen toegang meer tot CSPM-functies in Microsoft Defender for Cloud Apps, zoals API-connectors, postuurbeheer, enzovoort, en kunnen deze niet meer gebruiken wanneer deze wijziging wordt geïmplementeerd.

U ontvangt dit bericht omdat onze rapportage aangeeft dat uw licentie de CSPM-ondersteuningsfuncties bevat in ‘Microsoft Defender for Cloud Apps’, aangezien dit een algemeen bericht is voor alle ‘Microsoft Defender for Cloud Apps’, is het mogelijk dat deze gebeurtenis helemaal geen invloed op u heeft als CSPM niet wordt gebruikt.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Als CSPM in uw organisatie wordt gebruikt, raden we u aan om in plaats van ‘Microsoft Defender for Cloud Apps’ te gebruiken, waar we onze ontwikkelingsresources blijven investeren en om de connectors voor de cloudservices opnieuw te configureren Gebruik de

volgende bronnen –

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top