Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 10-11-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

10-November-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Office 365 Roadmap Updated: 2023-11-10

Additions : 7
Updates : 13

More Details At: www.roadmapwatch.com


New FeaturesCurrent Status
Microsoft Teams: Domain-specific searchIn Development
Microsoft Teams: Remove items from your activity feedIn Development
Microsoft Defender for Office 365: False positive email release from Quarantine through threat explorer, email summary panel, and email entity page take actionIn Development
Microsoft Project: Additional capabilities for Microsoft 365 users in Microsoft Project for the webIn Development
Outlook: Cloud-based Message Recall on Outlook on the Web and the New Outlook for Windows for GCC, GCC High, and DoDIn Development
Microsoft Purview compliance portal: Insider Risk Management- Recommended actions for finetuning policiesIn Development
Microsoft Purview compliance portal: Insider Risk Management- Browsed to generative AI websites indicatorIn Development
 
Updated FeaturesCurrent StatusUpdate Type
Microsoft Teams: Video Closed Captions in PowerPoint LiveLaunchedStatus
Microsoft Defender for Office 365: Tenant Allow/Block List – Support for URL top level domain blockLaunchedStatus
Microsoft Teams: Simplified compose boxIn DevelopmentDescription
Microsoft Syntex: Optical Character Recognition in OneDrive and SharePoint supports multi-page PDF and TIFF filesIn DevelopmentDescription
Microsoft Stream: Audio tracks and descriptions for Stream on SharePointLaunchedStatus
Microsoft Teams: Scheduling improvements in Shifts appLaunchedStatus
Outlook: Upload and share documents on large emailsLaunchedStatus
Microsoft Viva: Storyline per-user control for Viva EngageLaunchedStatus
Outlook: MIP Label Support for EventsRolling OutStatus
Microsoft Purview compliance portal: eDiscovery (Premium) – eDiscovery guest reviewer delegated accessRolling OutStatus
Microsoft Viva: Engage AMA – Private events, multiple hosts, and organizersLaunchedStatus
Outlook: S/MIME support for sensitivity labelsLaunchedStatus
Microsoft Purview compliance portal: Audit – New Stream Logs for Microsoft Purview Audit Standard UsersRolling OutStatus

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Simplify your Windows 11 upgrade experience with Intune
Category:Windows
Nummer:MC688437
Status:stayInformed
Er is een nieuwe mogelijkheid beschikbaar voor gebruikers van de implementatieservice Windows Update voor Bedrijven. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het maken en onderhouden van geschiktheidsgroepen voor apparaten die niet klaar zijn voor Windows 11. Nu kunt u Microsoft Intune of de Microsoft Graph API gebruiken om Windows 11-upgrades te implementeren met de zekerheid dat alle apparaten die niet in aanmerking komen, automatisch worden bijgewerkt naar de nieuwste beschikbare versie van Windows 10. Lees Vereenvoudig uw Windows 11-upgrade-ervaring met Intune. Wanneer zal dit gebeuren: Deze mogelijkheid is al beschikbaar. 
 
 
 
Hoe
dit van invloed is op uw organisatie: 
 
Als u de implementatieservice Windows Update voor Bedrijven gebruikt, kunt u nu Microsoft Intune of Microsoft Graph gebruiken om een Windows 11-upgrade en Windows 10, versie 22H2-functie-update samen te bundelen in één implementatie. Dit bespaart u tijd en moeite die u voorheen besteedde aan het maken en onderhouden van geschiktheidsgroepen. Wat u moet doen om u voor te bereiden: Of u nu een huidige gebruiker van de Windows Update voor Bedrijven-implementatieservice bent of niet, lees aanvullende informatie voor meer informatie over het gebruik van deze mogelijkheid. 
 
  
 
Aanvullende informatie
: 
 
Microsoft Purview Insider Risk Management: Public preview of new reports page
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC688442
Status:stayInformed

Binnenkort wordt Microsoft Purview Insider Risk Management de openbare preview van de pagina met nieuwe rapporten uitgerold.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 169889

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint begin november en zal naar verwachting eind november voltooid zijn. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Er komt een nieuwe rapportenpagina beschikbaar in Insider Risk Management. De drie grafieken die beschikbaar zijn op de pagina Waarschuwingen en aanvragen, waaronder het totale aantal waarschuwingen dat moet worden beoordeeld, de gemiddelde tijd die nodig is om waarschuwingen op te lossen en het overzicht van waarschuwingen, worden verplaatst naar de nieuwe rapportpagina.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie vereist voor deze update.

Microsoft Purview Insider Risk Management correleert verschillende signalen om potentiële schadelijke of onbedoelde interne risico’s te identificeren, zoals IP-diefstal, gegevenslekken en beveiligingsschendingen. Insider Risk Management stelt klanten in staat om beleid op te stellen op basis van hun eigen interne beleid, governance en organisatorische vereisten. Gebruikers zijn standaard gepseudonimiseerd met privacy by design en op rollen gebaseerde toegangscontroles en auditlogboeken zijn aanwezig om de privacy op gebruikersniveau te waarborgen.

U hebt toegang tot de Insider Risk Management-oplossing in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie: Onderzoek activiteiten op het gebied van intern risicobeheer | Microsoft Leren

Microsoft Teams: New settings available for your frontline manager in Shifts app
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC688627
Status:stayInformed

We zijn verheugd om spannende productverbeteringen aan te kondigen op het ontwerp van onze Shifts-instellingenpagina om uw organisatie via eerstelijnsmanagers in staat te stellen te beslissen welke mogelijkheden hun team kan benutten van Shifts.  

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 179786

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind november met de uitrol en verwachten begin december 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Onze belangrijkste mogelijkheden in Shifts zijn open diensten, verzoeken om diensten te ruilen, verzoeken om diensten aan te bieden, verlofaanvragen en prikklok. Tot nu toe konden eerstelijnsmanagers alleen open diensten en prikklokken configureren via onze in-app-instellingen. We breiden echter de mogelijkheden uit om eerstelijnsmanagers in staat te stellen de resterende te configureren (in- of uitschakelen):

Verzoeken om diensten ruilen
 • – Als deze optie is ingeschakeld, kunnen werknemers hun diensten ruilen met een andere dienst van een collega binnen het team. Als manager ben je in staat om hun verzoeken goed te keuren of af te wijzen. Verzoeken voor diensten aanbieden – Indien ingeschakeld, kunnen werknemers hun diensten aanbieden aan andere collega’s binnen het team. 
 • Als manager kun je hun aanvragen goedkeuren of afwijzen. Verlofaanvragen – Indien ingeschakeld, kunnen werknemers verlof aanvragen binnen het team. 
 • Als manager kunt u hun verzoeken goedkeuren of afwijzen. Raadpleeg onze documentatie voor eindgebruikers voor meer informatie over de instellingen in Shifts. 

 

settings

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is niets dat u hoeft te doen om u voor te bereiden op deze wijzigingen, behalve dat u uw frontline manager op de hoogte wilt stellen van deze updates.

New user analytics extended to Microsoft Outlook, Teams, and Office in the Search
Category:Exchange Online Microsoft 365 suite SharePoint Online Microsoft Teams
Nummer:MC688628
Status:stayInformed

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Microsoft Search Analytics-rapporten in het Search & Intelligence-beheercentrum zijn bijgewerkt met verbeterde gebruikersanalyses! We hebben de dekking uitgebreid naar bijna alle zoektoepassingen, waaronder Outlook, Teams en Windows Search! Andere verbeteringen bieden diepere inzichten en filtermogelijkheden voor zoekadoptie in zoektoepassingen en gebruikerssegmenten zoals geografie, afdeling en beroep. Het doel is om u een goed inzicht te geven in de adoptie van search en om hiaten in de adoptie te identificeren voor specifieke zoektoepassingen, regio’s of afdelingen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 177894.

[Wanneer dit zal gebeuren

]We beginnen begin november 2023

met de uitrol en verwachten dit eind november 2023 af te ronden. [Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden]U zult een betere mogelijkheid hebben om de zoekacceptatie en zoekactiviteit in regio’s, afdelingen en beroepen in al uw zoektoepassingen te analyseren. 

Query Analytics is beschikbaar in het Search & Intelligence Admin Center en vereist de rollen Tenant Admin, Search Admin of Search Editor. Overweeg om de nieuwe gebruikersanalyse te gebruiken voor het volgende: Valideer belangrijke statistieken voor gebruikers die hebben gezocht, terugkerende gebruikers en gebruikers zonder zoekactiviteit. 

 •   Wat is het potentieel van het aanspreken van gebruikers zonder zoekactiviteit?
 •  Controleer de betrokkenheid van de gebruiker. Is het zoals verwacht?
 •  Controleer de verdeling van de zoekactiviteit over alle zoektoepassingen. Waar heb je hiaten in de acceptatie van zoekopdrachten?
 •  Ga naar de detailpagina van gebruikersanalyse voor meer inzichten en gebruik de filters om hiaten in de acceptatie te identificeren. Welke zoekapplicatie, regio of afdeling loopt achter in de adoptie van zoekopdrachten? Zou bewustwording of training helpen?

Microsoft Search Analytics in the admin center

[Wat u moet doen om u voor te bereiden] 

De wijzigingen zijn al toegepast en u kunt hier meer informatie vinden over Gebruiksanalyse .

Outlook Browser extension is being retired
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC688629
Status:planForChange
Omdat we onze

inspanningen richten op het verbeteren van de zijbalk van Outlook on Edge, die onze gebruikers een meer naadloze en geïntegreerde ervaring biedt, stoppen we met de Outlook-browserextensie. en het zal niet toegankelijk zijn na 30 november 2023. Dit geldt voor zowel Edge- als Chrome-browsers.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind november met het implementeren van deze wijziging en verwachten deze eind december te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Zodra deze wijziging is geïmplementeerd, werkt de Outlook-browserextensie niet meer. Gebruikers moeten overstappen op het gebruik van de zijbalk van Outlook op Edge, de Outlook-app of Outlook-web in hun browser (Edge of Chrome).

[Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]

U kunt overwegen uw training en documentatie waar nodig bij te werken.

Multitasken met Outlook in de nieuwe Microsoft Edge-zijbalk – Microsoft Community Hub


Teams Webinar Graph APIs
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC688630
Status:stayInformed

Microsoft Teams introduceert een nieuwe set Graph-API’s die business-to-business-workflows ondersteunen.

Deze bieden de mogelijkheid om webinargegevens te synchroniseren, zoals: namen van deelnemers, duur van deelnemers, registratie en annuleringen met platforms van derden. Systemen van derden, zoals CRM’s en marketingtools, kunnen deze gegevens gebruiken om hun leadgeneratie te verrijken en aan te drijven en meer!

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 125072 

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen medio december 2023 met de uitrol en verwachten eind december 2023 klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Deze API’s stellen uw organisatie in staat om de gegevens die door Microsoft Teams worden verzameld effectiever te gebruiken in uw ecosysteem van toepassingen. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U kunt overwegen uw interne documentatie bij te werken om te vermelden dat deze set API’s nu beschikbaar is voor u om te gebruiken. Gedetailleerde documentatie vindt u hier:

Microsoft Stream: Add a hyperlink or text callout to a video at specific times
Category:Microsoft Stream
Nummer:MC688631
Status:stayInformed

Maak uw video interactief en boeiender door annotaties toe te voegen die hyperlinks en tekst kunnen bevatten. Roep belangrijke momenten op of deel documenten en andere links naar aanvullende bronnen. Je kunt overal in de videotijdlijn tekst en links toevoegen om je kijkers naar de juiste informatie te leiden. Kijkers kunnen tijdlijnmarkeringen voor video’s gebruiken om door interactieve inhoud te navigeren.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 180795

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De gerichte release wordt begin december 2023 uitgerold.

Standard Release wordt eind januari 2024 uitgerold.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers kunnen interactieve video’s maken in Microsoft Stream door op specifieke tijden een hyperlink of tekstbijschrift toe te voegen.

Opmerking: Sommige gebruikers zien deze functie mogelijk eerder dan andere gebruikers van uw organisatie.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is op dit moment geen actie van u vereist.

Microsoft Stream: Add a survey, poll, or quiz to a video at specific times
Category:Microsoft Stream
Nummer:MC688632
Status:stayInformed

Maak uw video interactief en aantrekkelijker door een enquête, quiz of peiling toe te voegen met behulp van Microsoft Forms. U kunt overal in de videotijdlijn formulieren toevoegen. Interactiviteit kan worden toegevoegd, bewerkt en bekeken in Stream Web App in de bewerkingsmodus door gebruikers met bewerkingsmachtigingen. Ga naar Microsoft Forms om reacties weer te geven en een overzichtskoppeling te delen met antwoorden en scores in Microsoft Forms. Kijkers kunnen tijdlijnmarkeringen voor video’s gebruiken om door interactieve inhoud te navigeren.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 180796

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De gerichte release wordt begin december 2023 uitgerold.

Standard Release wordt eind januari 2024 uitgerold.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers kunnen interactieve video’s maken in Microsoft Stream door op specifieke tijdstippen een enquête, peiling of quiz toe te voegen. Dit is een Stream Classic-pariteitsfunctie in Stream op SharePoint.

Opmerking: Sommige gebruikers zien deze functie mogelijk eerder dan andere gebruikers van uw organisatie.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is op dit moment geen actie van u vereist.


Virtual Events – Green Room License
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC688639
Status:stayInformed

Er zijn twee nieuwe updates voor de huidige Green Room-functie-ervaring.

 1. Green Room zal beschikbaar zijn op Office/Microsoft 365 Enterprise E1/E3/E5/ en Education A1/A3/A5 licenties. Er is geen Teams Premium-licentie meer nodig om te worden gebruikt in de vergaderingen, webinars en gemeentehuizen van uw organisatie.
 2. Green Room wordt standaard ingeschakeld voor Teams-webinars. Wanneer wordt deelgenomen aan een webinar, nemen organisatoren en presentatoren deel aan het webinar in de Green Room en wachten deelnemers in de wachtkamer tot het evenement begint.

[Wanneer zal dit gebeuren:]

Deze functie is momenteel beschikbaar.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Als uw organisatie geen Teams Premium-licenties heeft, maar wel een Office/Microsoft 365 Enterprise E1/E3/E5/- of Education A1/A3/A5-licentie, dan is Green Room beschikbaar voor gebruik. Daarnaast worden alle webinars gestart in Green Room met organisatoren en presentatoren. 

U kunt dit uitschakelen voor uw specifieke afspraak in Vergaderopties. 

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Controleer de Office/Microsoft 365-licentie die beschikbaar is voor uw organisatie. 

Windows Server 2012/R2: Extended Security Updates
Category:Windows
Nummer:MC688650
Status:stayInformed
U kunt nu drie jaar extra Extended Security Updates (ESU’s) krijgen als u meer tijd nodig hebt om uw Windows Server 2012, Windows Server R2 of Windows Embedded Server 2012 R2 op Azure te upgraden en te moderniseren. Dit geldt ook voor Azure Stack HCI, Azure Stach Hub en andere Azure-producten. Een nieuw artikel bevat details en stapsgewijze instructies voor het verlengen van beperkte bescherming met maximaal drie opeenvolgende stappen van 12 maanden. Lees het op Windows Server 2012/R2: Extended Security Updates. ESU online en proxy-activeringsscenario’s worden behandeld in Extended Security Updates (ESU’s): Online of proxy-activering
 
Wanneer gebeurt dit: 
 • Vanaf 10 oktober 2023 kunt u ESU’s aanschaffen voor Windows Server 2012, Windows Server R2 en Windows Embedded Server 2012 R2. Vanaf 14 november 2023 komen de ESU’s beschikbaar. 
 •  
 
Wat betekent dit voor uw organisatie: 
Als u nog niet bent overgestapt naar Azure om uw Windows Server 2012- en R2-workloads te beveiligen en niet kunt migreren naar Azure Arc, u kunt ESU’s aanschaffen en implementeren met behulp van meerdere activeringssleutels (MAK). ESU’s zijn beschikbaar voor on-premises en gehoste omgevingen. Wat u moet doen om u voor te bereiden: Als u apparaten wilt beschermen die het einde van de ondersteuning bereiken, volgt u onze onlangs gepubliceerde richtlijnen onder Aanvullende informatie om: Koop en download de ESU-sleutel. Bereid u voor op de installatie van de ESU-sleutel (controleer uw vereisten). Installeer de ESU-sleutel. Activeer de ESU-sleutel. 
 
 1.  
 2.  
 3.  
 4.  

 
  
Kies en volg bovendien het juiste activeringsscenario op basis van uw context: online, via proxy, telefonisch of met speciale aandacht voor Azure-producten zoals virtuele machines (VM’s). 
 
Aanvullende informatie: 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top