Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 09-11-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

09-November-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Office 365 Roadmap Updated: 2023-11-09

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Non-Native and Hybrid Yammer Networks are being upgraded
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC424414
Status:planForChange

Bijgewerkt op 7 november 2023: We hebben de onderstaande uitroltijdlijn bijgewerkt. Bedankt voor je geduld.

Niet-systeemeigen en hybride Yammer-netwerken worden geüpgraded naar de systeemeigen modus, zodat gebruikers, groepen en inhoud compatibel zijn met en worden toegewezen aan hun tegenhangers in Azure Active Directory en Microsoft 365. De systeemeigen modus biedt ook andere voordelen, zoals de mogelijkheid om livegebeurtenissen te hosten in elke Yammer-community en het bestandsbeheer via SharePoint te vereenvoudigen. Het belangrijkste is dat de systeemeigen modus eDiscovery ondersteunt via de Microsoft Purview-nalevingsportal, zodat uw organisatie veilig en beveiligd kan samenwerken binnen uw Yammer-netwerk. 90% van de Yammer-netwerken bevindt zich momenteel in de systeemeigen modus, inclusief onze top 10 van grootste netwerken.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen met het migreren van netwerken op 1 december 2022 en gaan door met de upgrades tot januari 2024 (voorheen oktober). Het proces begint met kleinere netwerken. Als u liever de timing van uw upgrade beheert, kunt u het proces op elk gewenst moment zelf starten door naar de pagina Microsoft 365 Native Mode te gaan op de pagina’s Netwerkbeheer van Yammer.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

U hebt geen toegang meer tot de volgende functies:

  • Gasten op netwerkniveau
  • Geblokkeerde lijsten voor e-mail
  • Geheime groepen

Als uw organisatie actieve gastgebruikers heeft, kan Azure Active Directory B2B-gastfunctionaliteit worden gebruikt voor gasten die zich in dezelfde geografie bevinden als het Yammer-netwerk (Amerikaanse gasten voor Amerikaanse netwerken; EU-gasten voor EU-netwerken). Gasten moeten opnieuw worden uitgenodigd voor uw netwerk.

Als uw organisatie momenteel een lijst met geblokkeerde e-mail gebruikt om de toegang tot uw Yammer-netwerk te beheren, kunt u de toegang blijven beheren vanuit de Azure Active Directory Portal. Ga voor meer informatie naar Schakel Yammer-toegang uit voor Office 365-gebruikers en Yammer-licenties beheren in Office 365.

Deze functie-equivalenten zijn alleen beschikbaar voor netwerken in de native modus. Er is geen functie die gelijk is aan geheime groepen in Microsoft 365. Alle groepen moeten openbaar of privé zijn.

Als onderdeel van het migratieproces wordt het Yammer-beheerdersaccount toegevoegd aan alle groepen in het netwerk en kan de naam van bestanden worden gewijzigd.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Als u uw migratie zelf wilt starten:

  • Er is een stap-voor-stap handleiding voor de migratie van de native modus beschikbaar. U kunt een uitlijningsrapport uitvoeren dat hiaten in uw huidige netwerkuitlijning met de oorspronkelijke modus identificeert. Het is van cruciaal belang dat u een back-up maakt van de gegevens van uw netwerk en de migratie aan uw gebruikers communiceert voordat u de Alignment Tool uitvoert die in de handleiding wordt genoemd, aangezien sommige gegevens tijdens het proces kunnen worden verwijderd.

Ga als volgt te werk om te willen dat Microsoft de migratie start:

  • U bent niet verplicht om actie te ondernemen. U kunt een uitlijningsrapport uitvoeren dat hiaten in uw huidige netwerkuitlijning met de oorspronkelijke modus identificeert. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een back-up van uw gegevens te maken en de migratie aan uw gebruikers te communiceren vóór de geplande startdatum van de migratie. Als uw uitlijningsrapport blokkades voor migratie aan het licht brengt, kunt u een uitzondering registreren met ondersteuning.

Als u uw migratie rond black-outdatums moet uitstellen of plannen:

  • Neem contact op met Microsoft 365-ondersteuning om een uitzondering te registreren. Klik op Aanvullende informatie voor meer informatie.  


Exchange auto-labeling supports non-mail enabled security groups
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC688106
Status:stayInformed

Automatisch labelen aan de servicezijde maakt het nu mogelijk om het bereik van Exchange-workloads te bepalen voor beveiligingsgroepen die niet geschikt zijn voor e-mail.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 184908

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint half november en zal naar verwachting eind november voltooid zijn. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Beheerders kunnen nieuw beleid voor automatisch labelen

maken of bestaand beleid voor automatisch labelen bewerken om nieuwe Exchange-locaties op te nemen voor beveiligingsgroepen waarvoor geen e-mail is ingeschakeld.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Bepaal of uw organisatie beveiligingsgroepen heeft die geen e-mail inschakelen en waarvan de e-mail automatisch moet worden gelabeld.

Automatisch een vertrouwelijkheidslabel toepassen in Microsoft 365 | Microsoft Leren

Co-organizer experience updates in Teams Webinars and Townhalls
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC688109
Status:stayInformed

Het plannen, opzetten en beheren van een evenement is geen eenvoudige taak. Daarom staan we toe dat medeorganisatoren aan het evenement worden toegevoegd, zodat ze naast of namens de organisator kunnen werken. Tot nu toe waren medeorganisatoren in staat om evenementthema’s in te stellen, registratie, vergaderopties te beheren, rapporten te bekijken en meer, maar waren ze niet in staat om evenementdetails zoals titel, datum/tijd, beschrijving, evenementgroep te bewerken; noch het evenement publiceren of annuleren. Nu kunnen ze dat! De medeorganisator kan de details van de afspraak bewerken, publiceren en annuleren zoals de organisator dat kan. Dus zodra de medeorganisator is toegevoegd, heeft deze volledige ervaring als organisator en controleert / beheert / bewerkt het evenement. Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 168524[Wanneer dit zal gebeuren:]Gerichte release: we beginnen medio januari 2024 met de uitrol en verwachten eind januari 2024 te voltooien. 

Standaardrelease: We beginnen begin februari 2024 met de uitrol en verwachten eind februari 2024 klaar te zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie

:]

Wanneer de medeorganisator de pagina voor het plannen van een evenement opent, moet hij of zij de mogelijkheid hebben om de detailpagina te bewerken, te publiceren en de gebeurtenis te annuleren. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:] U hoeft zich niet voor te bereiden. 

Microsoft Search in Bing configuration renamed to Microsoft Search and Microsoft 365 Chat in Bing
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC688373
Status:stayInformed

De configuratie-instelling Microsoft Search in Bing op de Search & Intelligence-portal in het Microsoft 365-beheercentrum wordt hernoemd naar: Microsoft Search en Microsoft 365 Chat in Bing.

[Wanneer zal dit gebeuren:] De nieuwe naam wordt

medio november 2023 uitgerold. [Welke gevolgen heeft dit voor uw organisatie:] Beheerders die Microsoft Search in Bing willen configureren in de Search & Intelligence-portal, zien de nieuwe naam: Microsoft Search en Microsoft 365 Chat in Bing. 

Als u deze schakelaar uitschakelt, wordt Microsoft Search in Bing en Microsoft 365 Chat in Bing op bing.com en in door Bing aangedreven toegangspunten zoals de 

 

 

Microsoft Edge-zijbalk en de mobiele Edge-app. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:] Er is op dit moment geen actie vereist. 

 

Meer informatie over Microsoft Search in Bing: Overzicht van Microsoft Search |

 

Microsoft Learn

Meer informatie over Microsoft 365 Chat: Aan de slag met Microsoft 365 Chat – Microsoft Ondersteuning

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top