Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 13-09-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

13-September-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

Weekly Update 11 September 2023 – Weekly Microsoft 365 Dev Update 11 September 2023 – Outlook REST API Decom, OpenAI Costing &morevan @tomorgan
Canvas built-in offline is now just one click away!van @MSPowerApps
Announcing the return of a classic: The ABCs of SharePoint (2nd Edition)van @chambernate
Run an SCCM task sequence during Autopilot HAADJvan @mniehaus
UseRemoteAPIs functionality change in Microsoft SharePointvan @Microsoft365Dev
Rolling out Passkeys: Consumer and enterprise-ish scenariosvan @sahilmalik
Updates on the new Outlook for Windowsvan @mstcommunity
20% Off my Power Automate Book from October 1-5van @aaronguilmette
Easily removing access to the Microsoft Storevan @pvanderwoude
Microsoft 365: Creating Microsoft Lists lists from a CSV!van @jcgm1978
3 Ways to aggregate content in SharePoint using out of the box web partsvan @gregoryzelfond
Publishing Technical Web Sites Requires Editorial Oversightvan @12Knocksinna

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Stream live events replacement service
Category:Microsoft Stream
Nummer:MC513601
Status:planForChange
Bijgewerkt op 12 september 2023

: Om ervoor te zorgen dat organisaties de tijd hebben om de nodige wijzigingen aan te brengen, werken we de timing van deze wijziging bij van 15 september 2023 tot 31 januari 2024.

Dit is een belangrijk bericht voor klanten die Stream (Classic) of Yammer gebruiken om Stream-livegebeurtenissen te maken en te hosten. Microsoft beëindigt de Stream live events-service op 31 januari 2024. Microsoft Teams-live-evenementen, met ondersteuning voor codering, worden uw nieuwe platform om live-evenementen te hosten en uit te voeren.

Sinds enkele jaren biedt Microsoft twee locaties voor het hosten van live-evenementen – Stream en Teams. Hoewel u met beide services livegebeurtenissen kunt maken, had elk een iets andere set mogelijkheden en beperkingen. Ons doel is om u te voorzien van een enkele, eenvoudige, robuuste oplossing voor het hosten van live evenementen.

Teams live events met encoder support is de vervangende service voor Stream live events. Teams live events is nu de algemene beschikbaarheid van encoder-ondersteuning aan het uitrollen (zie Roadmap ID 84960), waarmee je live evenementen kunt maken, hosten en produceren met dezelfde functionaliteit die je krijgt met Stream. Teams live evenementen ondersteunen 10.000 gelijktijdige evenementdeelnemers en Real-Time Messaging Protocol input (RTMP-In). Met RTMP-in kunt u zeer gepolijste gebeurtenissen maken met gecombineerde livestreams, schermoverlays, gegevens op het scherm en meer. Gebruikers krijgen ook twee andere voordelen van het gebruik van Teams-livegebeurtenissen: de optie om openbare anonieme deelnemers toe te staan live-evenementen van Teams-encoder bij te wonen. 

 1. Transcriptie (alleen RTMP-transcript) en opname zijn beschikbaar voor zowel openbare als in-tenant encodergebeurtenissen. Met in-tenant encodergebeurtenissen kan de organisator de video-opname bewerken en uploaden naar SharePoint, zodat deelnemers die de gebeurtenis hebben gemist, deze kunnen bekijken.

Als u Yammer

gebruikt om livegebeurtenissen te maken en te hosten, kunt u livegebeurtenissen streamen in Yammer tot 15 september 2023 blijven gebruiken. Bovendien kun je binnenkort Teams binnen Yammer selecteren om je evenement uit te voeren. [Wanneer dit zal gebeuren:] Live-evenementen van Teams met ondersteuning voor codering zijn op 1 februari 2023 begonnen met de uitrol van de algemene beschikbaarheid en we verwachten dat de uitrol op 15 februari 2023 zal zijn voltooid. 


 • De stream-service voor live-evenementen wordt op 31 januari 2024 buiten gebruik gesteld.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]  

We raden u aan de livegebeurtenissen van Teams te gaan gebruiken om livegebeurtenissen te plannen en te hosten. Als uw organisatie livestreamgebeurtenissen heeft gepland na 31 januari 2024, moet u deze evenementen opnieuw plannen. 

Alle Stream-live-evenementen die na 31 januari 2024 zijn gepland, worden automatisch verwijderd. 

Zie de onderstaande links voor meer informatie:

(Updated) Suggested Files in 1:1 Chats
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC513664
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 12 september 2023: We verontschuldigen ons voor de vertraging bij het verstrekken van een update voor deze release. We hebben de onderstaande implementatietijdlijn voor standaardrelease bijgewerkt. Bovendien gaan we op dit moment niet verder met het uitrollen naar overheidsorganisaties. Dank u voor uw geduld.

Als een uitbreiding van voorgestelde antwoorden in 1: 1-chats, kunt u nu eenvoudig tijd besparen wanneer u een bestand in een chat moet verzenden door op een suggestie voor “Bestand delen” te tikken.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 95065

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standard Release: We beginnen dit eind november 2023 (eerder begin juli) uit te rollen en verwachten medio december 2023 te voltooien.

Government Clouds: We zullen deze functie op dit moment niet uitrollen. We zullen communiceren via het berichtencentrum wanneer we klaar zijn om verder te gaan.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Eenmaal beschikbaar, kunnen gebruikers in de chat op een actie “Bestand delen” tikken wanneer de intentie wordt gedetecteerd om een bestand te verzenden.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Deze functie wordt standaard geleverd; bekijk Berichtenbeleid beheren in Teams.

Als u deze functie in uw tenant wilt uitschakelen, schakelt u de instelling Voorgestelde antwoorden uit die u kunt vinden in Berichtenbeleid.

Gebruikers hebben ook een instelling in de app zodat ze de functie kunnen uitschakelen.

(Updated) Microsoft Teams: Explicit Recording Consent for Teams Meetings
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC523053
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 12 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Microsoft Teams gaat een vergaderbeleid voor expliciete opnametoestemming ondersteunen. Wanneer het beleid wordt toegepast, vraagt het Teams-vergaderingsvenster om expliciete toestemming van alle deelnemers om te worden opgenomen. Voordat een gebruiker toestemming geeft, worden de audio, video en screenshare/consent-share van de gebruiker niet vastgelegd in de opname van de vergadering. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 107781

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard en GCC: We beginnen eind maart met de uitrol en verwachten de uitrol medio april te voltooien. – Complete GCC-High: We beginnen eind mei (eerder eind april) met de uitrol en verwachten de uitrol medio juni (voorheen begin mei) te voltooien. – Complete DoD:

We beginnen met de

uitrol medio september 2023 (voorheen

begin augustus) en verwachten de uitrol eind september 2023 (voorheen half september) te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Expliciete opnametoestemming is standaard UITGESCHAKELD en is een door IT-beheerders beheerde functie. Beheerders kunnen ervoor kiezen om de functie in te schakelen voor de hele tenant of voor specifieke personen op basis van hun zakelijke behoeften.

Wanneer het beleid wordt toegepast, vragen Teams-vergaderingen die door deze personen zijn opgezet, expliciete toestemming van alle deelnemers om te worden opgenomen.

- KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Voordat een gebruiker toestemming geeft, worden zijn audio, video en screenshare/content-share uitgeschakeld tijdens de vergadering. Dit voorkomt dat hun audio, video en screenshare / content-share worden opgenomen. RWYAz4?ver=4c56 - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistDe toestemming van de deelnemers wordt geregistreerd en is toegankelijk als onderdeel van het aanwezigheidsrapport. RWYFJC?ver=fe7a - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U kunt uw trainingsmateriaal bijwerken om aan te geven dat dit beleid nu wordt ondersteund.

Beheerders kunnen PowerShell gebruiken om deze functie in of uit te schakelen aan de hand van de volgende voorbeelden, en het Teams-beheercentrum ondersteunt binnenkort ook de beleidsinstelling.

 • Stel CsTeamsMeetingPolicy -Identity Global -ExplicitRecordingConsent “Enabled” in
 • CsTeamsMeetingPolicy -Identity Global -ExplicitRecordingConsent “Disabled” instellen

Houd rekening met de volgende afhankelijkheden en limieten wanneer u besluit de functie in te schakelen: 

 1. De functie is afhankelijk van aanwezigheidsrapport; voor klanten die het aanwezigheidsrapport hebben uitgeschakeldkunnen eindgebruikers hun microfoon, camera of schermdeling/het delen van inhoud niet inschakelen wanneer een opname wordt gestart. Als u aanwezigheidsrapport niet kunt inschakelen, raden we u aan te wachten op een toekomstige update. Om onderbrekingen voor eindgebruikers te voorkomen, moeten ze de meest recente versie van Teams gebruiken. 
 2. In vergaderingen waarvoor expliciete toestemming vereist is, kunnen gebruikers die deelnemen vanaf niet-ondersteunde eindpunten, zoals oudere clientversies en CarPlay, hun microfoon, camera of schermdeling/het delen van inhoud niet inschakelen tijdens het opnemen.
 3. Gebruikers van Teams-vergaderruimten en PSTN-gebruikers kunnen vanaf vandaag nog steeds opnamemeldingen ontvangen, maar ze kunnen geen expliciete opnametoestemming geven en hun toestemmingsgegevens worden geregistreerd als “niet van toepassing” of “automatische toestemming”.  
(Updated) We will stop honoring Caller ID policies using Service calling line ID substitution
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC545913
Status:planForChange

Bijgewerkt op 12 september 2023: We hebben dit bericht bijgewerkt om zichtbaarheid te garanderen voor alle getroffen organisaties.

Dit is de tweede fase van het buiten gebruik stellen van het vervangen van serviceoproeplijn-ID’s in beller-ID-beleid. De eerste fase werd eind januari 2023 MC505122 aangekondigd.

We zullen stoppen met het honoreren van het gebruik van vervanging van serviceoproeplijn-ID’s in beller-ID-beleid wanneer uitgaande oproepen worden gedaan. We verwijderen ook de vervanging van serviceoproeplijn-ID’s uit het Teams-beheercentrum en in de cmdlet New/Set-CsCallingLineIdentity in de Teams PowerShell-module.

Klanten moeten de vervanging van de id-id van de resource-oproeplijn gebruiken.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De wijziging wordt eind september 2023 uitgerold en zal naar verwachting medio oktober 2023 zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

U ontvangt dit bericht omdat onze rapportage aangeeft dat uw organisatie beller-ID-beleid gebruikt met behulp van vervanging van serviceoproeplijn-ID’s.

Wanneer deze wijziging is geïmplementeerd, wordt het beller-ID-beleid dat gebruikmaakt van vervanging van serviceoproeplijn-ID’s niet langer gehonoreerd en wordt er geen vervanging van de uitgaande oproep door de beller-ID uitgevoerd. We zullen nog steeds andere instellingen op een beller-ID-beleid respecteren met behulp van vervanging van service-oproeplijn-ID’s. We verwijderen ook de vervanging van serviceoproeplijn-ID’s uit het Teams-beheercentrum en in de cmdlet New/Set-CsCallingLineIdentity in de Teams PowerShell-module.

Uw beheerders moeten de vervanging van de resource-aanroeplijn-id gebruiken. Dit type vervanging gebruikt het telefoonnummer van een bronaccount dat is gekoppeld aan een Auto Attendant of oproepwachtrij en ondersteunt zowel oproepplan, directe routering als Operator Connect-telefoonnummers.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U moet het bestaande beleid voor beller-id’s wijzigen met behulp van vervanging van serviceoproeplijn-id’s in vervanging van resource-oproeplijn-id’s.

Bekijk de volgende bronnen:

(Updated) Microsoft Teams: New Channels Experience
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC550081
Status:planForChange

Bijgewerkt op 12 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Een nieuwe kanaalervaring in Microsoft Teams is gebouwd met een intuïtief ontwerp waarmee teams zich kunnen concentreren en op taken kunnen blijven, iedereen op de hoogte kunnen brengen en actief in realtime kunnen deelnemen. De volgende functies zijn rolling out:  

 • Het opstelvak en recente berichten verschijnen bovenaan de pagina. Het is nu veel gemakkelijker om een nieuw bericht te starten, de nieuwste gesprekken bij te houden en deel te nemen – waardoor gebruikers het vertrouwen krijgen dat ze niets hebben gemist. Elk bericht is nu een echt gesprek waar gebruikers zich op kunnen concentreren.  
 • Gebruikers kunnen navigeren naar een gespreksweergave die de discussie boeiender en synchroon maakt, net als een chat. Gebruikers kunnen het bericht ook openen, de discussie in de gaten houden terwijl ze aan andere onderwerpen blijven werken. Een gestroomlijnd informatievenster bevat alle belangrijke contextuele informatie zoals kanaalleden en vastgemaakte berichten, zodat nieuwe teamleden snel aan boord kunnen en zodat alle leden de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben, rechtstreeks in het kanaal. 
 • Pin berichten om het voor iedereen gemakkelijk te maken om te weten wat belangrijk is in het kanaal en er snel naar te verwijzen. Vereenvoudigde badging maakt het voor gebruikers gemakkelijker om te begrijpen wanneer er nieuwe ongelezen activiteiten in teams zijn. 
 • Bovendien helpt het vereenvoudigde ontwerp gebruikers zich te concentreren op de specifieke kanalen die de meeste aandacht vereisen, zoals kanalen waarin de gebruiker werd @mentioned. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 91683

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: is in mei begonnen met de uitrol en zal naar verwachting eind augustus 2023 (voorheen begin juli) worden voltooid. Complete

Standard en GCC: We beginnen met de uitrol begin oktober 2023 (voorheen half

september) en verwachten de uitrol eind oktober 2023 (voorheen half augustus) te voltooien.

GCC-H: We beginnen eind oktober 2023 met de uitrol (voorheen half augustus) en verwachten de uitrol medio november 2023 (eerder half september) te voltooien.

DoD: We beginnen begin november 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol medio november 2023 te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Gebruikers in uw organisatie hoeven geen wijzigingen aan te brengen en krijgen standaard de nieuwe kanaalervaring.

- KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW12cpe?ver=9327 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist                 

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Beheerders hoeven geen wijzigingen aan te brengen. 

(Updated) Microsoft Teams: Two-way lobby chat
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC554156
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 12 september 2023: We hebben de beslissing genomen om op dit moment niet door te gaan met deze uitrol. We zullen communiceren via het berichtencentrum wanneer we klaar zijn om verder te gaan. Onze excuses voor het ongemak.

De Virtual Appointments-app biedt een centrale hub voor al uw virtuele afsprakenbehoeften in Microsoft Teams. De app maakt een naadloze end-to-end ervaring mogelijk voor business-to-customer engagements.

De wachtrijweergave in de Virtual Appointments-app is een premium geavanceerde virtuele afspraakfunctie waarmee bedrijven werknemers in staat stellen om geplande en on-demand virtuele afspraken op één locatie te beheren en te onderhouden met geavanceerde mogelijkheden om wachttijden, live status van een vergadering en meer bij te houden. Planningsbeheerders en medewerkers die virtuele afspraken uitvoeren, kunnen binnenkomende verzoeken controleren en op de juiste manier verwerken.

virtual appts app

Two-way lobby chat in queue view biedt een naadloze klantervaring met een interactieve wachtkamer waarmee facilitators voorafgaand aan de vergadering wachtkamerberichten naar klanten kunnen sturen. Een cliënt in de wachtkamer kan bijvoorbeeld berichten ontvangen van de facilitator of andere personeelsplanners, zoals: “De laatste afspraak loopt lang. Wees binnen 5 minuten bij je.” De klant kan direct in de chat reageren, zodat ze verbonden kunnen blijven en indien nodig vragen kunnen stellen. Lobbychat in twee richtingen wordt momenteel alleen ondersteund voor vergaderingen die worden bijgewoond vanuit een mobiele browser. Desktopbrowser wordt momenteel niet ondersteund.

virtual appts app

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 122395

[Wanneer dit zal gebeuren:] 

We zullen communiceren via het berichtencentrum wanneer we klaar zijn om verder te gaan.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:] Met de Teams premium-licentie kunnen gebruikers de wachtrijweergave gebruiken om hun afspraken te beheren en voorafgaand aan de vergadering met klanten te communiceren. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:] 

 

• Voeg de app voor virtuele afspraken toe aan de linkerrail van Teams, zodat gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot

de app. 

• Communiceer met gebruikers hoe ze de wachtrijweergave kunnen gebruiken om hun geplande en on-demand afspraken efficiënt te beheren vanaf één locatie. Meer informatie over de wachtrijweergave in de app Virtuele afspraken

• Meer informatie over Teams Premium 


(Updated) Microsoft Teams: App Suggestions by Task in In-Context Stores
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC561700
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 12 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Gebruikers denken na over welke taken ze moeten voltooien, zoals het maken van een enquête, binnen Microsoft Teams. Binnenkort zullen app-suggesties worden georganiseerd op taken die de apps ondersteunen in tegenstelling tot conventionele categorieën (productiviteit, projectbeheer). Als gevolg hiervan zal de nieuwe categorisatie de hoeveelheid tijd verminderen die gebruikers nodig hebben om over deze apps te leren , waardoor ze effectiever kunnen werken. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 122527

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard: De uitrol begint begin november 2023 (voorheen half augustus) en zal naar verwachting eind november 2023 (voorheen begin augustus) zijn voltooid.

GCC: De uitrol begint begin november 2023 (voorheen half augustus) en zal naar verwachting eind november 2023 (eerder begin augustus) zijn voltooid.

GCC High: De uitrol begint begin januari 2024 (voorheen begin augustus) en zal naar verwachting medio januari 2024 (voorheen eind augustus) zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

De op taken gebaseerde app-suggesties worden toegevoegd aan de tabbladen, berichtenextensie en bots in de contextwinkels.

RW14R3P?ver=8e35 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW14BuJ?ver=fbff - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist   

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is op dit moment geen actie vereist. Mogelijk wilt u uw gebruikers op de hoogte stellen van deze update.

Microsoft Purview Records Management: Update to auto-labeling policies based on sensitive information in the content
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC564192
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 12 september 2023: We hebben de timing van deze wijziging bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

We verbeteren ons beleid voor automatische labeling van recordbeheer voor inhoud die gevoelige informatie bevat, zodat beheerders dit beleid kunnen gebruiken om specifieke postvakken op te nemen of uit te sluiten en adaptieve beleidsbereiken te gebruiken. Deze wijziging verwijdert de huidige beperking om alle postvakken (inclusief Exchange- en Microsoft 365-groepen) in het bereik op te nemen tijdens het maken van dit beleid en creëert een consistente scoping-ervaring voor alle automatische labelingbeleidsregels voor recordbeheer. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124920.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Vanaf half november 2023 (voorheen oktober) ondersteunt automatisch labelbeleid dat bewaarlabels toewijst op basis van SIT’s statische include/exclude en adaptieve beleidsbereiken, en Microsoft 365-groepspostvakken maken deel uit van de beleidslocatie van Microsoft 365-groepen en -sites in plaats van deel uit te maken van de Exchange-beleidslocatie.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Als u momenteel beleidsregels hebt die automatisch een bewaarlabel toepassen op basis van de inhoud die gevoelige informatie bevat, wordt het toepassingsgebied als volgt gewijzigd:

 1. Bestaand beleid dat is gericht op alle Exchange-postvakken, heeft niet langer betrekking op Microsoft 365-groepspostvakken, de locatie Microsoft 365-groepen moet expliciet worden geselecteerd om ze op te nemen.
 2. Bestaand beleid dat de locatie Microsoft 365-groepen heeft geselecteerd, dekt standaard zowel de SharePoint-site van de groep als het Exchange-groepspostvak. U moet PowerShell gebruiken als u het beleid alleen wilt richten op de site of het postvak zoals beschreven in documentation.

Deze wijzigingen worden weerspiegeld in de locatieselectie-ervaring voor op gevoelige informatie gebaseerd automatisch labelbeleid, in lijn met andere bestaande op inhoud gebaseerde automatische etiketteringsbeleidsregels voor retentie. 

huidige ervaring

Huidige ervaring 

new experience

Nieuwe ervaring

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Voordat deze wijziging van kracht wordt, raden we u ten zeerste aan om alle bestaande beleidsregels te bekijken die automatisch bewaarlabels toepassen op basis van gevoelige informatie over de inhoud en de selectie van beleidslocaties indien nodig aan te passen om ervoor te zorgen dat u de gewenste dekking behoudt uw beleid.

Ga aan de slag met Data Lifecycle Management in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie: Microsoft 365-bewaarinstellingen configureren om inhoud automatisch te behouden of te verwijderen

(Updated) Microsoft Teams: Attach Cloud Files in Chat and Channel from Teams Mobile
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC579610
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 12 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

We introduceren de mogelijkheid om bestanden vanuit OneDrive te uploaden vanuit Teams Mobiele chat en kanaal voor iOS en Android. Bovendien kunnen gebruikers recente bestanden bekijken en de meest gebruikte bestanden vooraf bijvoegen vanuit het gedeelte Recent.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID’s 98321 en 98327

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind juni 2023 met de uitrol en verwachten dat de uitrol begin oktober 2023 (eerder begin september) is voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Om bestanden te uploaden, klikt u op het pictogram ‘+’ in een chat- of kanaalbericht tijdens het opstellen en klikt u vervolgens op het paperclippictogram.

RW15BP8?ver=1a13 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist RW15JEL?ver=4511 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW15BP9?ver=3bb3 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist                RW15uaY?ver=8295 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is op dit moment geen actie van u vereist. Mogelijk wilt u uw gebruikers op de hoogte stellen van deze update.

(Updated) Visual Update for Microsoft 365 apps
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC638127
Status:planForChange

Bijgewerkt op 12 september 2023: We hebben de inhoud bijgewerkt zodat deze wordt weergegeven zoals bedoeld. Dank u voor uw geduld.

Het nieuwe uiterlijk van Microsoft 365-apps die in juni 2021 naast Windows 11 zijn geïntroduceerd, wordt de standaardlook voor gebruikers van Windows 11 Subscription en Perpetual 2021.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: Nu beschikbaar

Standaard release: We beginnen half augustus 2023 (eerder eind juli) te rollen en verwachten eind september 2023 (voorheen eind augustus) te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Gebruikers kunnen Coming Soon niet meer gebruiken om terug te schakelen naar het oude uiterlijk van Microsoft 365. Alle gebruikers van een Windows 11-abonnement en eeuwigdurende 2021 ontvangen de bijgewerkte visuals. Gebruikers die Coming soon gebruikten om terug te schakelen naar het oude uiterlijk, zullen ook worden beïnvloed.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U kunt overwegen uw training en documentatie waar nodig bij te werken.

(Updated) Microsoft Purview Information Protection: Require sensitivity label to restrict permissions
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC660616
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 12 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Gebruikers met toegang tot Microsoft Information Protection (MIP) worden omgeleid van oude beveiligingsmechanismen naar de moderne gevoeligheidslabelervaring.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 109532

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We beginnen met de uitrol medio augustus 2023 (voorheen eind juli) en voltooien begin september 2023 (voorheen half augustus).

Standaardrelease: We beginnen eind september 2023 (voorheen begin september) met de uitrol en voltooien eind oktober (eerder eind september).

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Gebruikers kunnen geen IRM-beveiliging meer toepassen op nieuwe of bestaande documenten en worden in plaats daarvan gevraagd MIP-labels toe te passen.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Gebruikers met toegang tot MIP die de oude IRM-beveiligingsmechanismen nodig hebben, moeten ofwel overstappen op MIP-labels of een registersleutel aanvragen die kan terugkeren naar het oude gedrag.

(Updated) Teams New Service Plan: Collaboration Security for Microsoft Teams
Category:Microsoft Teams Microsoft 365 Defender
Nummer:MC661823
Status:planForChange

Bijgewerkt op 12 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Beveiligingsmogelijkheden voor samenwerking voor Microsoft Teams zijn beschikbaar in uitgebreide preview voor alle gebruikers van Microsoft Defender voor Office 365.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Beveiligingsmogelijkheden voor samenwerking voor Microsoft Teams worden eind september 2023 (voorheen eind augustus) in uitgebreide preview beschikbaar gesteld voor alle gebruikers. 

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

De bescherming van Teams wordt uitgerold naar Microsoft Defender voor Office 365-klanten, zoals aangegeven in berichten MC649928 en MC567478 berichtencentrum.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als u de

beveiligingsfuncties van Teams voor URL-blokkering, ZAP-beveiliging en gebruikersrapportage voor Teams wilt uitschakelen, moet u de instructies volgen waarnaar wordt verwezen in de hierboven vermelde berichtencentrumberichten.

(Updated) Microsoft Viva: Viva Goals: Admin Option to Enable/Disable sharing to Microsoft Teams in Viva Goals
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC666167
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 12 september 2023: Na verdere evaluatie gaan we niet verder met de menufunctie “Delen”. Onze excuses voor het ongemak.

Viva Goals geeft gebruikers de mogelijkheid om links naar doelen te delen als rijke adaptieve kaarten, inclusief voortgang en status. Gebruikers krijgen de context die ze nodig hebben rond doelen waar ze naartoe werken en kunnen deze ook bijwerken in Microsoft Teams zonder de focus te verliezen of weg te klikken van het gesprek. Als onderdeel van deze functie introduceert Viva Goals een menu-optie om doelinhoud te delen met Teams, onder het menu “Delen” in de applicatie.


Als uw tenant Microsoft Teams niet ondersteunt, kunt u deze optie “Share -> Teams” uitschakelen in Viva Goals. U kunt naar de Viva Goals-beheerportal gaan en de functie uitschakelen onder Machtigingen voor delen. Gebruikers kunnen nog steeds delen met andere opties, zoals “Link kopiëren” en “E-mail”.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We zullen op dit moment niet verder gaan met deze functie.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Viva Goals geeft gebruikers de mogelijkheid om links naar doelen te delen als rijke adaptieve kaarten, inclusief voortgang en status. Gebruikers krijgen de context die ze nodig hebben rond doelen waar ze naartoe werken en kunnen deze ook bijwerken in Microsoft Teams zonder de focus te verliezen of weg te klikken van het gesprek. Als onderdeel van deze functie introduceert Viva Goals een menu-optie om doelinhoud te delen met Teams, onder het menu “Delen” in de applicatie.

Als uw tenant Microsoft Teams niet ondersteunt, kunt u deze optie “Share->Teams” uitschakelen in Viva Goals. U kunt naar de Viva Goals-beheerportal gaan en de functie uitschakelen onder Machtigingen voor delen. Gebruikers kunnen nog steeds delen met andere opties, zoals “Link kopiëren” en “E-mail”.


RW190qp?ver=db10 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist“> RW19364?ver=a0b5 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist    

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets dat je hoeft te doen om je voor te bereiden. Deze functie is standaard ingeschakeld.

(Updated) Microsoft Syntex Taxonomy Tagger
Category:Microsoft Syntex
Nummer:MC666614
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 12 september 2023: deze functie is momenteel niet beschikbaar voor GCC-organisaties. We verontschuldigen ons voor het ongemak en zullen nieuwe tijdlijnen voor GCC communiceren via het berichtencentrum, indien van toepassing.

Microsoft Syntex biedt u de mogelijkheid om documenten die zich in SharePoint-bibliotheken bevinden automatisch te taggen met termen die zijn geconfigureerd in taxonomiearchief met behulp van AI. Deze trefwoorden worden opgeslagen in een kolom met beheerde metagegevens (ook bekend als taxonomie) op het item, waardoor de documenten gemakkelijker te doorzoeken, sorteren, filteren en beheren zijn.

Syntex Taxonomy Tagger is beschikbaar op basis van betalen per gebruik en is niet inbegrepen in de Syntex-licentie. Meer informatie

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 152001

[Wanneer dit zal gebeuren:]

 • Gerichte release: De uitrol zal naar verwachting begin september 2023 (voorheen eind augustus) beginnen en medio september 2023 (voorheen begin september) zijn voltooid.
 • Standaardrelease: De uitrol zal naar verwachting medio september 2023 (voorheen begin september) beginnen en eind september 2023 (voorheen half september) worden voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Om Taxonomy Tagger te activeren, moeten beheerders eerst Syntex Billing instellen door naar Set Up -> Files and Content -> Set up Syntex (Syntex instellen) te gaan in het Microsoft-beheercentrum. Nadat de facturering is ingesteld, kunnen beheerders Taxonomy Tagger inschakelen in alle SharePoint-bibliotheken in de tenant, voor bibliotheken op geselecteerde sites of voor geen bibliotheken. Taxonomy Tagger is momenteel niet beschikbaar in OneDrive voor Bedrijven.

RW18YzQ?ver=0264 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW18YzR?ver=3718 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist    

Zodra de beheerder dit toestaat, begint Taxonomy Tagger pas te werken als eindgebruikers naar relevante SharePoint-bibliotheken gaan en Taxonomy-tagging inschakelen. Manieren om taxonomietagging op bibliotheekniveau in te schakelen

:

Optie 1: Bestaande kolom Taxonomie (ook bekend als Beheerde metagegevens) gebruiken

Als de kolom Taxonomie al in uw bibliotheek bestaat, kunt u taxonomietagging eenvoudig inschakelen door de schakelaar in de kolominstellingen voor Kolom bewerken in te schakelen.

RW18YzS?ver=be4c - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Eenmaal ingeschakeld, worden alle nieuwe documenten die zijn geüpload / bestaande documenten die in de bibliotheek zijn bewerkt, verwerkt om te taggen met de geconfigureerde termenset.

Optie 2: Nieuwe kolom Taxonomie (ook bekend als Beheerde metagegevens) maken

U kunt ook naar een SharePoint-documentbibliotheek gaan en vervolgens de optie Kolom toevoegen > beheerde metagegevens selecteren en in het deelvenster met kolominstellingen kunt u de schakelaar inschakelen om Taxonomietagging in te schakelen.

Eenmaal ingeschakeld, worden alle nieuwe documenten die zijn geüpload / bestaande documenten die in de bibliotheek zijn bewerkt, verwerkt om te taggen met de geconfigureerde termenset

RW196ct?ver=ac10 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Mogelijk wilt u interne documentatie en gebruikerstraining met betrekking tot de taxonomiefunctie toevoegen. 

(Updated) Changes to Customization Controls in Viva Pulse In-App Experience
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC667665
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 12 september 2023: We hebben deze functie verder geëvalueerd en gaan op dit moment niet verder. Zodra we de volgende stappen hebben bepaald, communiceren we via het berichtencentrum. Onze excuses voor het ongemak.

Momenteel zijn er twee aanpassingsbesturingselementen in de Viva Pulse In-App Admin Experience. Met het besturingselement ‘Voorraadvragen’ kunnen werknemers voorraadvragen bewerken. Met het besturingselement ‘Nieuwe vragen’ kunnen medewerkers hun eigen vragen maken en bewerken. Binnenkort voegen we de twee besturingselementen samen tot één aanpassingsbesturingselement. Met dit ene besturingselement, wanneer ingeschakeld, kunnen werknemers voorraadvragen bewerken en hun eigen vragen toevoegen aan de Pulse-enquête. Alle aanpassingsmogelijkheden worden ingeschakeld wanneer dit besturingselement is ingeschakeld en alle aanpassingsmogelijkheden worden uitgeschakeld wanneer dit besturingselement is uitgeschakeld. [Wanneer dit zal gebeuren:]We gaan op dit moment niet verder met deze implementatie. 


[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Wanneer we de twee besturingselementen samenvoegen, wordt de aanpassingsinstelling van uw organisatie ingesteld op de waarde van het besturingselement ‘Nieuwe vragen’ op het moment van de wijziging. Als het besturingselement ‘Nieuwe vragen‘ is ingeschakeld en het besturingselement ‘Voorraadvragen bewerken’ is ingeschakeld, is het nieuwe aanpassingsbesturingselement AAN. 

 • Als het besturingselement ‘
 • Nieuwe vragen‘ is ingeschakeld en het besturingselement ‘Voorraadvragen bewerken‘ is UITGESCHAKELD, is het nieuwe aanpassingsbesturingselement AAN.
 • Als het besturingselement ‘
 • Nieuwe vragen‘ UIT is en het besturingselement ‘Voorraadvragen bewerken‘ is AAN, is het nieuwe aanpassingsbesturingselement UIT.
 • Als het besturingselement ‘Nieuwe vragen‘ UIT is en het besturingselement ‘Voorraadvragen bewerken‘ UIT is, is de nieuwe aanpassing UIT.   

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U kunt zich op deze wijziging voorbereiden met het volgende:

Geef aan of
 1. u wilt dat het aanpassingsbesturingselement aan of uit staat voor uw organisatie.
 2. Als u aanpassingsmogelijkheden voor uw organisatie wilt, schakelt u het besturingselement ‘Nieuwe vragen‘ in.
 3. Als u geen aanpassingsmogelijkheden voor uw organisatie wilt, schakelt u het besturingselement ‘Nieuwe vragen‘ uit.
(Updated) Outlook on the web: Pre-Reporting and Post-Reporting Popups Integrated with Microsoft Defender for Office 365
Category:Exchange Online Microsoft 365 Defender
Nummer:MC668798
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 12 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

De pop-ups die eindgebruikers voor en na het melden van een bericht zien als phishing, ongewenste e-mail en geen ongewenste e-mail in de webversie van Outlook, kunnen binnenkort worden aangepast en gelokaliseerd in maximaal zeven geselecteerde talen uit de volledige lijst met talen die Microsoft 365 ondersteunt.

Beheerders kunnen de titel en beschrijving van de pop-ups aanpassen. Ze kunnen zelfs een aangepaste URL toevoegen, samen met aangepaste URL-linktekst die in de pop-ups wordt weergegeven.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 115508

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint eind september 2023 (

voorheen half september) en zal naar verwachting medio oktober 2023 (eerder eind september) zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Als u een bericht wilt rapporteren in de webversie van Outlook, selecteert u Rapporteren in de vereenvoudigde lintweergave.

RW1a7fV?ver=72fa - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist - KbWorks - SharePoint & Teams Specialistwidth: 400px;”>    

Admins kunnen de pop-upberichten aanpassen en lokaliseren op door de gebruiker gerapporteerde instellingen met behulp van de optie “Aangepaste berichten“.

RW19WpD?ver=9b72 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Admins kunnen aangepaste gelokaliseerde pre-reporting en post-reporting pop-up berichten toevoegen in maximaal zeven verschillende talen geselecteerd uit de volledige lijst met talen ondersteund.

RW1a6CY?ver=7298 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist RW1a4mI?ver=72f0 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW1a28W?ver=ef06 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist     

      RW1a7fh?ver=8d4f - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistAls de rapportagefunctie is uitgeschakeld in de

user reported settings van de Microsoft 365 Defender-portal of als u een invoegtoepassing van derden gebruikt, hebt u geen last van deze wijziging.

Andere Outlook-clients voor Mac, Windows en iOS en Android worden niet beïnvloed door deze wijziging.

De invoegtoepassing Microsoft Report Message ondersteunt de zeven talen alleen voor de pre-rapportagepop-up (titel en beschrijving). De link en URL worden niet ondersteund voor de pop-ups voorafgaand aan de rapportage. De Microsoft Report Phish-invoegtoepassing ondersteunt alleen de pop-up voor rapport-phish-voorrapportage.

Als u de pop-ups inschakelt en geen aangepast bericht opgeeft of geen aangepast bericht instelt voor sommige meldingen, wordt de standaardmelding die vandaag in de webversie van Outlook wordt weergegeven, weergegeven in de landinstelling van de gebruiker.

Helaas worden de bestaande aangepaste berichten die u hebt voor pop-ups voor voorrapportage en narapportage in user reported settings niet overgedragen als onderdeel van deze wijziging.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Zodra deze wijziging is geïmplementeerd, kunt u de nieuwe aangepaste berichten configureren voor pop-ups voor pre-rapportage en post-rapportage in verschillende talen met behulp van user reported settings.

(Updated) Viva Pulse Admin Experience: Add a Link to Internal Policies
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC669478
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 12 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

De Viva Pulse Admin-ervaring heeft binnenkort een nieuwe beheermogelijkheid genaamd ‘Een link naar intern beleid toevoegen‘. Momenteel zien auteurs van enquêtes in de aanpassingsset een algemeen disclaimerbericht met de tekst: “Belangrijk. Uw organisatie heeft mogelijk beleid voor geschikte enquêtevragen voor werknemers. Zorg ervoor dat u een dergelijk beleid hebt geraadpleegd voordat u doorgaat.” Met de nieuwe functie ‘Een koppeling naar intern beleid toevoegen’ kunt u een koppeling naar het interne beleid van uw organisatie toevoegen in de beleidsherinneringsberichten in de Viva Pulse-aanpassingsinstelling.  

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint eind september 2023 (

voorheen begin september) en zal naar verwachting eind oktober 2023 (eerder eind september) zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Dit disclaimerbericht wordt alleen weergegeven als u het aanpassingsbesturingselement hebt ingeschakeld voor uw organisatie.

 • Als u het aanpassingsbesturingselement hebt ingeschakeld, maar ervoor kiest geen koppeling toe te voegen aan het interne beleid van uw organisatie, zien enquêteauteurs het algemene disclaimerbericht.
 • Als u het aanpassingsbesturingselement hebt ingeschakeld en ervoor kiest een koppeling toe te voegen aan het interne beleid van uw organisatie, zien enquêteauteurs een koppeling naar het interne beleid van uw organisatie in het disclaimerbericht.
 • Als u het aanpassingsbesturingselement hebt uitgeschakeld, zien enquêteauteurs geen disclaimerberichten. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als u een koppeling naar het interne beleid van uw organisatie wilt toevoegen, volgt u deze stappen:

 1. De gebruiker moet een globale beheerder of Viva Pulse-beheerder zijn om deze configuratie uit te voeren. We raden de Viva Pulse Admin aan om deze configuratie te maken. Ga voor meer informatie over het toewijzen van een gebruiker aan
 2. de Viva Pulse Admin-rol naar: Assign a Viva Pulse Admin in the Microsoft 365 Admin Center
 3. Navigeer vervolgens naar de Viva Pulse Admin-ervaring. Zodra u zich in de Viva Pulse Admin-ervaring bevindt, navigeert u naar het tabblad ‘Aanpassing’. Onderaan het tabblad Aanpassing ziet u de ‘Organisatiebeleidsverklaring aanpassen’. 
 4. Hier kunt u een koppeling toevoegen naar de beleidsverklaring van uw organisatie. 
(Updated) Microsoft Viva: Verified Topics Badges
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC673980
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 12 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Met deze update kunnen redacteuren gepubliceerde onderwerpen markeren als Geverifieerd in Microsoft Viva en een specifieke groep mkb-bedrijven als redacteuren aan het onderwerp toevoegen. Verificatie helpt lezers onderwerpen te identificeren met extra betrouwbaarheid. Onderwerpen die geverifieerd zijn, worden geïdentificeerd door een speciale badge en geven aan dat de inhoud wordt beoordeeld op nauwkeurigheid en regelmatig wordt bijgewerkt door toegewezen editors. Toegewezen redacteuren worden via een e-mail op de hoogte gebracht van het feit dat ze aan het onderwerp zijn toegevoegd.

RW1aIcd?ver=c9f7 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 118239

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: De uitrol is begonnen en zal naar verwachting begin september 2023 voltooid zijn.

Standaardrelease: De uitrol begint begin september 2023 en zal naar verwachting eind september 2023 (voorheen half september) zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Gebruikers kunnen een geverifieerde badge toevoegen aan een onderwerp om aan te geven dat het handmatig is gecontroleerd op nauwkeurigheid door een expert op het gebied van onderwerpen. Een geverifieerde badge toevoegen:

 1. Ga naar de onderwerppagina van het onderwerp dat u wilt verifiëren.
 2. Selecteer Bewerken om naar de bewerkingsmodus te gaan.
 3. Kies Details van onderwerp. Hiermee wordt het deelvenster Details van onderwerp geopend.
 4. Verplaats de schakelaar Dit onderwerp verifiëren naar Ja.
 5. Selecteer Beheren.
 6. Voeg eventueel een beschrijving toe die specifiek is voor de verificatie. U kunt bijvoorbeeld schrijven welke afdeling het onderwerp heeft geverifieerd en met wie u contact kunt opnemen met vragen.
 7. Wijs editors toe die wijzigingen in het onderwerp kunnen aanbrengen. Alle toegewezen editors ontvangen een e-mailmelding.
 8. Selecteer Opnieuw publiceren.
RW1aAvi?ver=adcb - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW1aAvj?ver=7064 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist   

Opmerking: De persoon die het onderwerp verifieert, wordt automatisch toegewezen als editor en kan niet worden verwijderd. Kennismanagers zijn altijd in staat om het onderwerp te bewerken.

Toegewezen editors kunnen andere editors toevoegen of verwijderen. Ze kunnen het onderwerp ook als geverifieerd markeren als het onderwerp niet meer voldoet aan de verificatienormen van uw organisatie. Als u een verificateur wilt verwijderen of wijzigen, moet de nieuwe verificateur zich in de lijst met toegewezen editors of in een kennisbeheerder bevinden. De nieuwe verificateur moet de markering van het onderwerp als geverifieerd opheffen en het opnieuw verifiëren.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Ga voor meer informatie over het gebruik van Viva Topics naar deze pagina.

Planned Maintenance: Viva Goals
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC674730
Status:stayInformed

Gepland

onderhoud: Viva Goals

We hebben onderhoud gepland voor Viva Goals

:

[Wanneer dit zal gebeuren:]

 • Vanaf 14 september 2023, 5:30 UTC.
 • Eindigend op 14 september 2023, 6:00 UTC.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Als onderdeel van dit geplande onderhoud kunnen de volgende functiegebieden worden beïnvloed: De Viva Goals zijn maximaal 5 minuten niet beschikbaar.

Dit onderhoud wordt buiten de normale kantooruren gepland om de impact op uw organisatie te minimaliseren.

Voor organisaties met gebruikers over de hele wereld erkennen we dat “buiten de normale kantooruren” u anders kan beïnvloeden. We verontschuldigen ons voor de impact die dit kan hebben op uw gebruikers. We werken er hard aan om Viva Goals te verbeteren, om deze onderhoudsvensters te minimaliseren.


Information Protection – Keyword highlight support for document trainable classifiers
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC674732
Status:stayInformed

De trefwoordmarkering voor trainbare classificatoren is bedoeld om de top 10 unieke trefwoorden / zinnen te markeren die bijdragen aan de classificatie van het geselecteerde document.

De functie wordt ingeschakeld via:

1. Content Verkenner:

Als u het geclassificeerde document bekijkt via Inhoudsverkenner, worden de trefwoorden gemarkeerd die overeenkomen met de gedetecteerde trainbare classificator.

Arabisch cijfer. Test trainbare classificator:

Een document uploaden en testen voor een specifieke classifier OF het document selecteren in het overeenkomende item van classifier.

Hier worden de top 10 trefwoorden/woordgroepen weergegeven die bijdragen aan de classificatie met # instanties van elk zoekwoord (plafond op 10) of het overeenkomende item.

Opmerking: Deze functie werkt alleen op de nieuwe/bewerkte documenten nadat de datum ‘trefwoordmarkering’ is ingeschakeld.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124815

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint half september en zal naar verwachting eind september voltooid zijn. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met de functie voor het markeren van zoekwoorden kunt u:

 • Zoek snel naar tekst en contextvergelijking.
 • Vertrouwen vestigen in de effectiviteit van gerubriceerde documenten.
 • Verkort de tijd om beslissingen te nemen of actie te ondernemen.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Deze functie werkt alleen op de nieuwe/bewerkte documenten nadat de datum “trefwoordmarkering” is ingeschakeld.

Microsoft Viva: Hero Image for Viva Connections Mobile
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC674735
Status:stayInformed

De Hero-afbeelding (ook bekend als de bannerafbeelding) die momenteel zichtbaar is voor gebruikers op Viva Connections-desktop, zal binnenkort beschikbaar zijn voor gebruikers op Viva Connections mobiel en tablet.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 160989

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind september 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol begin oktober 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

De bannerafbeelding die u zou hebben gekozen voor uw nieuwe Viva Connections-desktopervaring, wordt ook op mobiel weergegeven (op een geschaalde manier). Als u geen afbeelding hebt geüpload, zien gebruikers een standaardafbeelding.

- KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U kunt gebruikers op de hoogte stellen van deze update. Om een nieuwe heldenafbeelding toe te voegen of de afbeelding die je al hebt bij te werken, raadpleeg je deze documentatie.

OneNote for Windows 10 retirement of the Translation Feature
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC674736
Status:planForChange

De vertaalfunctie in OneNote voor Windows 10 wordt vanaf begin november 2023 buiten gebruik gesteld.

[Wanneer dit zal gebeuren

:]

November 2023

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Zodra de functie is gedeactiveerd, biedt deze geen vertalingen meer. Dit heeft echter geen invloed op uw vermogen om OneNote voor Windows 10 te gebruiken of gegevensverlies te veroorzaken. Deze wijziging geldt voor alle gebruikers.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

We raden u aan OneNote gratis te downloaden van de Microsoft Office Store of een van de volgende Microsoft 365-abonnementen aan te schaffen of u erop te abonneren: Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium, Microsoft 365-apps voor bedrijven of Microsoft 365-apps voor ondernemingen. 

Klik op here for additional information to learn more.

<
Microsoft Teams: Emojis, GIFs and Stickers Unified in One Picker
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC674737
Status:stayInformed

Gebruikers kunnen binnenkort al hun emoji’s, GIF’s en stickers vinden in een gecombineerde kiezer in Microsoft Teams.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 84023[Wanneer dit zal gebeuren:]Standaardrelease: We beginnen met de uitrol begin oktober 2023 en verwachten de uitrol eind november 2023

te voltooien.


Gov Clouds: We beginnen begin december 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol eind januari 2024 te voltooien.

USSec/USNat: We beginnen begin februari 2024 met de uitrol en verwachten de uitrol eind februari 2024 te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Gebruikers kunnen emoji’s, GIF’s en stickers vinden in één menu onder het smiley-gezichtpictogram. Alle leuke inhoud blijft zoals normaal voor gebruikers om toe te voegen in hun berichten.

RW1aD03?ver=8ef0 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist RW1aIb4?ver=dc38 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW1aAuB?ver=3eb0 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist        RW1aFyu?ver=7240 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets dat je hoeft te doen om je voor te bereiden.

Public preview of the Modern Hierarchy Security Editor Interface is now available
Category:Power Platform
Nummer:MC674928
Status:stayInformed
We zijn verheugd aan te kondigen dat de openbare preview van de gebruikersinterface van de Modern Hierarchy Security Editor nu beschikbaar is voor PPAC-beheerders (Power Platform Admin Center).

Welke invloed heeft dit op mij?
De nieuwe gebruikersinterface van de Modern Hierarchy Security Editor is de gebruikersinterface die de beheerders gebruiken om de hiërarchiebeveiligingsmodellen binnen hun organisatie te beheren. Het is alleen beschikbaar voor PPAC-beheerders (Power Platform Admin Center) en is toegankelijk vanuit PPAC. Daarnaast is het een uitbreiding op de bestaande beveiligingsmodellen die gebruikmaken van business units, beveiligingsrollen, delen en teams. Het biedt meer gedetailleerde toegang tot records voor een organisatie en helpt de onderhoudskosten te verlagen.

Waar kan ik meer informatie vinden?
Voor meer informatie over het instellen van hiërarchiebeveiliging met de gebruikersinterface van de moderne hiërarchiebeveiligingseditor raadpleegt u Hiërarchiebeveiliging instellen – Hiërarchiebeveiliging – Power Platform | Microsoft Learn.
Updates available for Microsoft 365 Apps for all channels
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC674942
Status:stayInformed

We hebben updates uitgebracht voor de volgende updatekanalen voor Microsoft 365-apps:

 • Huidig kanaal
 • Maandelijks Enterprise-kanaal
 • Semi-Annual-ondernemingskanaal (preview)
 • Halfjaarlijks Enterprise-kanaal

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We zullen deze updates van Microsoft 365-apps geleidelijk uitrollen naar gebruikers op die updatekanalen vanaf 12 september 2023 (PST).

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Als je Microsoft 365 Apps-clients zijn geconfigureerd om automatisch te worden bijgewerkt vanaf het Office Content Delivery Network (CDN), is er geen actie vereist.

Als u updates

rechtstreeks beheert, kunt u deze nieuwste updates nu downloaden en beginnen met de implementatie.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Voor meer informatie over deze updates raadpleegt u de volgende releaseopmerkingen:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top