Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 13-10-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

13-October-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Office 365 Roadmap Updated: 2023-10-13

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Home & Pro editions of Windows 11, version 21H2 have reached end of servicing – October 10, 2023
Category:Windows
Nummer:MC680544
Status:stayInformed
Vanaf 10 oktober 2023 hebben Home, Pro, Pro for Workstations en Pro Education-edities van Windows 11, versie 21H2 het einde van het onderhoud bereikt.  De beveiligingsupdate beveiligingsupdate van oktober 2023, uitgebracht op 10 oktober 2023, is de laatste update die beschikbaar is voor deze edities. Na deze datum ontvangen apparaten waarop deze edities worden uitgevoerd geen maandelijkse beveiligings- en preview-updates meer met bescherming tegen de nieuwste beveiligingsbedreigingen. Enterprise, Education, IoT Enterprise en Enterprise multi-session edities voor deze versie bereiken het einde van het onderhoud op 8 oktober 2024 en ontvangen tot die tijd beveiligingsupdates.

Om u te beschermen en productief te houden, start Windows Update automatisch een functie-update voor Windows 11-consumentenapparaten en niet-beheerde zakelijke apparaten die zich op of binnen enkele maanden na het bereiken van het einde van het onderhoud bevinden. Hierdoor blijft uw apparaat ondersteund en ontvangt u maandelijkse updates die van cruciaal belang zijn voor de beveiliging en de gezondheid van het ecosysteem. Voor deze apparaten kunt u kies een geschikt tijdstip voor uw apparaat om opnieuw op te starten en de update te voltooien.

Zoals altijd raden we u aan uw apparaten bij te werken naar de nieuwste versie van Windows 11. Zie voor gedetailleerde informatie de levenscycluspagina Windows 11, versie 21H2 einde van onderhoud (Home & Pro).   Zie Windows 11 release information, Lifecycle FAQ – Windows, en Microsoft Lifecycle Policy search tool.
Syntex OCR is generally available
Category:Microsoft Syntex
Nummer:MC680787
Status:stayInformed

Met deze update wordt de Syntex OCR-functie verplaatst van openbare preview naar algemeen beschikbaar.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard release: We beginnen met de uitrol medio oktober 2023 en verwachten begin november 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

U kunt nu de GA-versie van Syntex OCR gebruiken. Als u Syntex

OCR wilt gaan gebruiken, gaat u naar de pagina Syntex instellen in het Microsoft Admin Center en koppelt u uw Azure-abonnement om facturering per gebruik in te schakelen. Configureer vervolgens de sites die u OCRed wilt hebben.    Breng uw compliancebeheerders ook op de hoogte dat zodra de facturering is verbonden met Syntex, OCR kan ook worden geconfigureerd in Microsoft Purview.

[Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]

U kunt overwegen uw training en documentatie waar nodig bij te werken.

Review: Meer informatie over optische tekenherkenning in Microsoft Purview (preview)

Pin based verification process for support callers
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC680788
Status:planForChange

In 2020 hebben we een op pincode gebaseerde verificatiestap toegevoegd aan ons bestaande telefonische verificatieproces om uw organisatie beter te beschermen. Als u de ondersteuning belt, stuurt de ondersteuningsmedewerker van Microsoft een verificatiecode naar uw geregistreerde e-mailadres of telefoon in uw beheercentrumprofiel. Geef deze code door aan de ondersteuningsmedewerker om deze toegang te verlenen tot het account van uw organisatie.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]Deze wijziging wordt afgedwongen vanaf 1 november 2023[

Hoe dit van invloed is op uw organisatie

:]

Vanaf 1 november 2023 is deze uitgebreide verificatie vereist om een telefonisch geïnitieerde aanvraag met ondersteuning te openen en te beheren. 

[Wat u moet doen om u voor te bereiden

:]


Om een snellere ondersteuningservaring te garanderen, kunnen gebruikers met de juiste machtigingen de contactgegevens van hun profiel bijwerken in .


Product-wide disablement of email to private message feature in Viva Engage (Yammer)
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC680793
Status:planForChange

Na 13 november 2023 ondersteunt Viva Engage (Yammer) niet langer het maken van privéberichten via e-mail. Het blijft mogelijk voor gebruikers om berichten via e-mail naar community’s te plaatsen.

Tegenwoordig kunnen gebruikers privéberichten maken door een e-mail te sturen naar [gebruikersalias]+[netwerk name]@yammer.com. Deze stroom zal binnenkort niet meer werken. Gebruikers moeten in plaats daarvan naar de Engage-app of browserervaring gaan om privéberichten te maken.

Als gebruikers proberen een privébericht te maken door een e-mail te verzenden nadat de functie is uitgeschakeld, ontvangen ze een e-mailmelding waarin wordt uitgelegd dat het maken van privéberichten via e-mail niet langer beschikbaar is. Privéberichten blijven e-mailmeldingen genereren; gebruikers kunnen nog steeds privéberichten beantwoorden en erop reageren in Outlook.

[Wanneer zal dit gebeuren]

Alle netwerken zullen merken dat de functie e-mail naar privébericht na 13 november 2023 niet meer tegelijkertijd werkt.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie]

We verwachten een minimale impact van deze verandering. Als uw organisatie veel gebruik maakt van privéberichten, worden alleen gebruikers die privéberichtthreads maken op basis van e-mail beïnvloed door deze wijziging.

Deze wijziging heeft geen invloed op gemeenschappen. Gebruikers kunnen communitythreads blijven starten met het e-mailadres van de community.

[Wat je kunt doen om je voor te bereiden]

Er is geen actie voor beheerders buiten het bekijken van interne help of richtlijnen die u mogelijk voor eindgebruikers hebt gemaakt. Als u deze functie gebruikt als onderdeel van een aangepaste integratie om een applicatie te verbinden met Viva Engage, moet u alternatieven onderzoeken. 

Dynamics 365 – Service Update 23102 for EUR
Category:Dynamics 365 Apps
Nummer:MC680877
Status:stayInformed
We hebben een kleine service-update gepland voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving in de EUR-regio.

Station 4: Onderhoudsvenster start: 03 november 2023, 18:00 UTC
Station 4: Onderhoudsvenster einde: 04 november 2023, 03:00 UTC

Wat betekent dit voor mij?
Als onderdeel van deze service-update kunnen de volgende functiegebieden worden beïnvloed:
Het versienummer voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving wordt bijgewerkt naar versie 9.2.23102.00000 of hoger nadat de achtergronddatabasebewerkingen zijn voltooid.

Hoewel er geen verslechtering van de serviceprestaties of beschikbaarheid wordt verwacht, wordt deze service-update buiten de normale kantooruren gepland om mogelijke gevolgen voor uw omgeving te minimaliseren. Tijdens dit onderhoudsvenster kunnen gebruikers korte, intermitterende gevolgen zien, zoals tijdelijke SQL-fouten of een omleiding naar het inlogscherm. Als er gevolgen optreden buiten dit onderhoudsvenster, neem dan contact op met Microsoft Support.

Voor omgevingen met gebruikers over de hele wereld erkennen we dat “buiten de normale kantooruren” u anders kan beïnvloeden. We verontschuldigen ons voor de impact die dit kan hebben op uw gebruikers. We werken er hard aan om Microsoft Dynamics 365 te verbeteren en de impact van deze onderhoudsvensters te minimaliseren.

Welke actie moet ik ondernemen?
Communiceer waar nodig met uw Dynamics 365-beheerder en gebruikers. Neem contact op met de ondersteuning als u problemen ondervindt.
Windows Autopatch availability within Microsoft Intune admin center
Category:Windows
Nummer:MC680917
Status:planForChange
Als u Microsoft Managed Desktop gebruikt, is Windows Autopatch nu beschikbaar als extra optie in het Microsoft Intune-beheercentrum. Windows Autopatch is een service die updates voor Windows, Microsoft 365-apps voor ondernemingen, Microsoft Edge en Microsoft Teams automatiseert en tegelijkertijd beveiligings- en productiviteitsoplossingen biedt. U kunt zich inschrijven voor Windows Autopatch via het Microsoft Intune-beheercentrum en alle apparaten registreren die momenteel niet worden beheerd door Microsoft Managed Desktop. 

Met deze optie is het nu mogelijk om u in te schrijven voor Windows Autopatch zonder een ondersteuningsticket te verhogen. Zoals altijd is Windows Autopatch opgenomen onder Windows 10 en Windows 11 Enterprise E3-licentieovereenkomsten of hoger. Zie Wijzigingen die zijn aangebracht bij Windows Autopatch-inschrijving en voor meer informatie over de wijzigingen die worden aangebracht bij tenants op het moment van hun inschrijving.Onderhoud de Microsoft Managed Desktop-omgeving.

Wanneer dit zal gebeuren:
Deze optie is beschikbaar gesteld vanaf 5 oktober 2023.

Wat u moet doen om u voor te bereiden: 
Houd er rekening mee dat apparaten die zijn opgenomen in zowel Windows Autopatch als Microsoft Managed Desktop-services momenteel niet worden ondersteund door deze nieuwe inschrijvingsoptie.

Als u wilt dat de optie Windows Autopatch beschikbaar is op Microsoft Managed Desktop-tenants, moet u actie ondernemen in het Microsoft Intune-beheercentrum. Zoek de blade Tenantbeheer in het linkerdeelvenster en selecteer vervolgens de weergave ‘Tenantbeheer’. Selecteer vanaf daar ‘Microsoft Managed Desktop’ en vervolgens ‘Tenantbeheer’. Details van de specifieke actie zijn te vinden op Maintain the Microsoft Managed Desktop environment en Enroll your tenant.

Zodra de bovenstaande actie is voltooid, wordt de optie Windows Autopatch binnen 24 uur weergegeven in Windows Intune (selecteer Tenantbeheer en navigeer vervolgens naar Windows Autopatch en vervolgens naar Tenantinschrijving).

Aanvullende informatie:
Als u vragen of opmerkingen hebt of hulp nodig hebt, dient u een serviceaanvraag in door naar het Microsoft Intune-beheercentrum te gaan.

Windows Office Hours: October 19th, 2023
Category:Windows
Nummer:MC680918
Status:stayInformed
Als u een IT-beheerder bent en vragen heeft over het beheren en bijwerken van Windows, willen we u helpen. Elke derde donderdag van de maand organiseren we een live chat-gebaseerd evenement op de Tech Community genaamd Windows Office Hours. Leden van de technische teams van Windows, Intune, Windows Autopilot, Windows Autopatch en Windows 365 staan klaar om uw vragen te beantwoorden. We hebben ook experts van FastTrack, het Customer Acceleration Team en Microsoft-teams in de publieke sector. 

Wil je de 19 oktober sessie van Office Hours bijwonen? Klik hier om het aan uw agenda toe te voegen. Er is geen video- of livevergaderingscomponent. Ga gewoon naar de evenementpagina, log in op de Tech Community en laat uw vragen achter in het gedeelte Opmerkingen. U kunt ook een bladwijzer maken https://aka.ms/Windows/OfficeHours voor aankomende datums (en de mogelijkheid om deze gebeurtenis aan uw agenda toe te voegen). Wij helpen u graag verder. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top