Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 14-10-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

14-October-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Office 365 Roadmap Updated: 2023-10-13

Additions : 3
Updates : 2

More Details At: www.roadmapwatch.com


New FeaturesCurrent Status
Microsoft Teams: Priority account chat controls (Premium)In Development
Excel: Copilot in ExcelIn Development
Microsoft 365 app: Copilot in Microsoft 365 LoopIn Development
 
Updated FeaturesCurrent StatusUpdate Type
Microsoft Teams: Loop components in Teams channelsIn DevelopmentTitle
Microsoft Edge: v.118 – Find on pageLaunchedStatus, Title

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Viva Connections: Apply brand colors across all Connections endpoints using themes
Category:SharePoint Online Microsoft Viva
Nummer:MC680961
Status:planForChange

Binnenkort kunt u de ervaring Verbindingen verder aanpassen door de thema’s die beschikbaar zijn in SharePoint toe te passen om de merkkleuren van de organisatie weer te geven op desktops, tablets en mobiele apparaten.

Als u de ervaring Verbindingen kunt bewerken, kunt u deze nieuwe functie op twee manieren gebruiken:

 • Huidig proces: Editors kunnen het kleurenthema wijzigen met behulp van het paneel ‘Het uiterlijk wijzigen’ onder site-instellingen voor hun thuissite. Hetzelfde kleurenthema is ook van toepassing op hun Viva Connections-ervaring op Teams-desktop, -tablet en -mobiel.
 • Nieuw proces: Editors kunnen naar de rechterbovenhoek van de bureaublad-app Verbindingen gaan en het overloopmenu openen. Daar vinden ze een nieuwe optie genaamd ‘Change the look’. Met deze optie kunnen ze een kleurenthema kiezen dat van invloed is op zowel het thema Verbindingen als het thema van de startsite.

Opmerking: Deze functie wordt vrijgegeven samen met of nadat de tenant de vernieuwde landingservaring voor Viva Connections-desktop heeft ontvangen. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 180793

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We zullen medio november 2023 beginnen met de uitrol van deze functie naar klanten met gerichte releases.

Dit zal naar verwachting eind februari 2024 algemeen beschikbaar zijn voor alle klanten.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Zodra de functie is vrijgegeven aan uw tenant, zult u de volgende wijzigingen in uw Viva Connections-ervaring opmerken:

 • Het kleurenthema van de homesite wordt automatisch weergegeven in de desktop-, tablet- en mobiele ervaringen van Connections, met een paar uitzonderingen die hieronder worden vermeld.
 • Als u nog nooit een thema voor uw thuissite hebt geselecteerd, wordt het standaard SharePoint-thema nog steeds weergegeven op de startpagina en de verbindingservaring.
 • Als u een
 • Connections-ervaring gebruikt zonder een thuissite, is er geen visueel verschil, maar na de release van deze functie hebt u de mogelijkheid om het kleurenthema te wijzigen.
 • Als je een accentkleur onder de app-aanpassingsfunctie in het Teams-beheercentrum hebt gebruikt voor thema’s voor de mobiele ervaring van Connections, is de accentkleur niet van toepassing op de Connections-ervaring zodra de functie is uitgerold, maar blijft deze van toepassing op het Teams-chrome rond de Connections-ervaring, bijvoorbeeld de omtrekkleur van het app-pictogram in het Teams-chrome wordt afkomstig van van de instelling accentkleur.

RW1djT5?ver=055a - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist


Er zijn een paar uitzonderingen waarbij het geselecteerde thema niet van toepassing is:

 • Als een eindgebruiker de donkere modus heeft geselecteerd op zijn mobiel of tablet, worden de themakleuren niet toegepast op de verbindingservaring. Het dashboard en andere verbindingscomponenten worden in de donkere modus weergegeven met de standaardkleur.
 • Donkere thema’s (heeft de eigenschap isInverted=True) worden niet toegepast op de mobiele ervaring. Als het donkere thema is geselecteerd, blijft mobiel verbindingen weergeven met de geselecteerde modus van de gebruiker (licht of donker) en de standaardkleuren.

We luisteren voortdurend naar uw feedback en zullen een afzonderlijke communicatie sturen zodra deze uitzonderingen zijn verwijderd.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Het wordt aanbevolen dat u informatie over deze aankomende functie en de volgende stappen deelt met uw team dat de thuissite en Connections-ervaringen beheert.

Microsoft Viva: Search in Viva Connections Mobile for iOS
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC680962
Status:stayInformed

Zoeken wordt nu ingeschakeld in de Viva Connections (VC) app in Teams. Naast het zoeken in Teams kunnen VC-gebruikers ook intranetzoekresultaten krijgen. Deze functie wordt gefaseerd uitgerold, te beginnen met iOS alleen in mobiel, gevolgd door Android in mobiel en vervolgens tablet. De huidige update is gekoppeld aan iOS in mobiel en we zullen ook voor andere fasen een melding sturen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 171888

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard release: We beginnen begin november met de uitrol en verwachten medio november te zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers in VC

hoeven nu niet naar verschillende apps of browsers te navigeren om naar items op hun intranet te zoeken en kunnen alles hetzelfde vinden in de VC-app.

search enabled in viva connections

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie vereist voor beheerders om de functie in te schakelen. Het informeren van de eindgebruikers over deze update kan vruchtbaar zijn, omdat het hen in staat stelt om de functie eerder dan later te ontdekken.

Bring-Your-Own-Device IT Admin Experience in Teams Pro Management Portal
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC680963
Status:stayInformed

BYOD (Bring Your Own Device) kamers worden geïdentificeerd als kamers zonder MTR (Microsoft Teams Rooms) maar uitgerust met andere randapparatuur zoals camera, microfoon. In Teams Pro Management Portal hebben IT-beheerders eindelijk de mogelijkheid om deze specifieke BYOD-ruimtes te beheren en bij te houden. 

Ze krijgen een uitgebreid overzicht van hun BYOD-kamers en -apparatenactiviteiten. Met deze nieuwe toevoeging krijgen ze waardevolle inzichten in hoe deze ruimtes worden gebruikt en stellen ze hen in staat om datagestuurde beslissingen te nemen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 161728

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind november 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol begin december 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

IT-beheerders krijgen bij het inloggen inzicht in de BYOD-ruimtes in de Teams Pro Management Portal. Om toegang te krijgen tot de portal, hebben ze ten minste één Pro-, premium- of Teams Shared Device-licentie nodig. Onder het tabblad Inventaris vinden ze een uitgebreide lijst van alle kamers binnen hun organisatie, inclusief informatie over BYOD-kamers en -apparaten. 

Op het tabblad Inventaris onder de apparaatpagina hebben IT-beheerders ook de mogelijkheid om elk apparaat te koppelen aan de specifieke BYOD-ruimte. Deze koppeling wordt op twee verschillende manieren gedaan, met de functie “Importeren” door de lijst met apparaten te importeren en de kamerinformatie toe te voegen, of door automatische detectie door de specifieke kamer te selecteren in de lijst met beschikbare kamers. Op het tabblad Rapport kunnen beheerders eindelijk de specifieke gebruiksstatistieken van BYOD-kamers zien.  

Er moet echter een 8$ Teams Shared Device-licentie per ruimte worden toegewezen om toegang te krijgen tot het BYOD-gebruiksrapport.

RW1cUwu?ver=1b5b - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Om toegang te hebben tot de BYOD in Teams Pro Management Portal, is ten minste één pro/premium- of Teams Shared Device-licentie vereist op tenantniveau. 

Microsoft Purview Insider Risk Management: General availability of new sequence indicators
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC680964
Status:stayInformed

Binnenkort zal Microsoft Purview Insider Risk Management de algemene beschikbaarheid van nieuwe sequentie-indicatoren uitrollen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 168841

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Deze functie wordt momenteel uitgerold en zal naar verwachting eind oktober 2023 worden voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met deze update biedt Insider Risk Management nieuwe volgorde-indicatoren die beginnen met activiteiten op apparaten die kunnen leiden tot een gegevensbeveiligingsincident, waaronder het downgraden/verwijderen van bestandslabels, het archiveren van bestanden en het downloaden van bestanden van niet-toegestane sites.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U kunt kiezen voor de nieuwe volgorde-indicatoren bij de instellingen voor insiderrisico’s > beleidsindicatoren.

Microsoft Purview Insider Risk Management correleert verschillende signalen om potentiële kwaadaardige of onbedoelde interne risico’s te identificeren, zoals IP-diefstal, gegevenslekken en beveiligingsschendingen. Insider Risk Management stelt klanten in staat om beleid te maken op basis van hun eigen interne beleid, governance en organisatorische vereisten. Gebruikers zijn ontworpen met privacy by design, worden standaard gepseudonimiseerd en op rollen gebaseerde toegangscontroles en auditlogboeken zijn aanwezig om privacy op gebruikersniveau te helpen waarborgen.

U hebt toegang tot de Insider Risk Management-oplossing in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie.

Day 1 with Windows 11: a quick tour
Category:Windows
Nummer:MC681168
Status:stayInformed
Een nieuw blogartikel is hier om IT-professionals te helpen gebruikers voor te bereiden op Windows 11. Het bevat een video-walkthrough van de gebruikerservaring op de eerste dag van het gebruik van Windows 11. Deze korte rondleiding behandelt de basisprincipes van navigatie, samenwerking, multitasking en de algehele ervaring in vergelijking met Windows 10. Naast de visuele zelfstudie vormen de aanbevelingen van de Windows 11 onboarding kit en Windows 11 tips-video’s een aanvulling op iemands Windows 11-adoptietoolbox. Wanneer zal dit gebeuren: Windows 11 is al beschikbaar.   
 
 
 
Welke gevolgen dit heeft voor uw organisatie: 
 
Het IT-team en de gebruikers van uw organisatie hebben nu een extra bron om te helpen bij de overgang van Windows 10 naar Windows 11. Wat u moet doen om u voor te bereiden: Lees het blogartikel en bekijk de ingesloten video voor nuttige tips. 
 
 
Gebruik of deel deze bronnen indien nodig met collega’s, gebruikers en leiderschapsteams. Aanvullende informatie: Lees het blogartikel op Dag 1 met Windows 11: een korte rondleiding. 
 •  
 • <a href=”https://www.microsoft.com/download/details.aspx?id=103661″ rel=”noopener noreferrer” target=”_blank”>Download Windows 11 Onboarding Kit from Official Microsoft Download Center. Bekijk de videoserie Windows 11 tips video series. 
 •  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top