Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 15-09-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

15-September-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

All About Microsoft Teams webinars: Technical walkthrough and live Q&A sessions from Teams Engineersvan @mstcommunity
M365 Twin Cities returns on November 11van @sarahhaase
How to Color Code Folders in SharePoint and OneDrivevan @gregoryzelfond
User interaction in OOBE: Challenge acceptedvan @mniehaus
SharePoint Administrators Can’t Update Sensitivity Labels for Document Librariesvan @12Knocksinna

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Power Platform – Announcing General Availability of Access Check to view all users who have access to a record
Category:Power Apps Microsoft Power Automate Microsoft Dataverse
Nummer:MC675134
Status:planForChange
We bereiden een update voor waarmee recordeigenaren alle gebruikers kunnen bekijken die toegang hebben tot hun record(s). Deze update wordt naar verwachting eind september uitgebracht.

Welke acties moet ik ondernemen om me voor te bereiden?
Deze functie wordt na de release van de update standaard ingeschakeld in uw omgeving door de volgende twee instellingen die worden geïntroduceerd. U kunt deze instellingen opnieuw instellen om beter aan uw bedrijfsbehoeften te voldoen:
  1. IsAccessCheckerAllUsersEnabled: Hiermee kan de beheerder zien wie toegang heeft tot de record.
  2. IsAccessCheckerNonAdminAllUsersEnabled: hiermee kunnen de beheerder, eigenaar van de record en gebruikers die toegang hebben tot de record zien wie toegang heeft.

RW1bGzB?ver=f2c3 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist


Raadpleeg de volgende documentatie voor meer informatie:
Follow up to MC666629: Suppressing Authenticator Notifications from Risky Sources
Category:Microsoft Entra
Nummer:MC675138
Status:stayInformed

Dit is een vervolg op MC666629 (augustus ’23) die ten onrechte uit het Berichtencentrum is verwijderd. Onze excuses voor het ongemak.

De voorgestelde aanpak is bedoeld om het authenticatieproces te stroomlijnen door authenticatormeldingen te onderdrukken voor verzoeken die afkomstig zijn van onbekende locaties. Door op intelligente wijze risicovolle bronnen zoals onbekende IP-adressen te identificeren, kan het systeem potentiële kwaadaardige pogingen effectief onderscheiden van legitieme. Deze onderdrukking van meldingen is van toepassing op zowel meldingen voor telefonisch inloggen als voor multifactorauthenticatie (MFA).

Het is essentieel op te merken dat hoewel verificaties van onbekende locaties geen meldingen activeren, het systeem deze verzoeken niet blokkeert. Gebruikers kunnen op elk gewenst moment nog steeds echte verzoeken ophalen door de Authenticator-app te openen.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: dit wordt momenteel uitgerold en zal naar verwachting eind september 2023 zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

De implementatie van deze aanpak wordt in stilte uitgerold naar gebruikers en er wordt alleen actie ondernomen wanneer een Authenticator-verzoek afkomstig is van een onbekende locatie. Met andere woorden, gebruikers worden niet expliciet op de hoogte gebracht van deze wijziging, maar het systeem zal ingrijpen wanneer het een inlogpoging detecteert van een niet-herkende of onbekende bron.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Dit vereist geen actie van de gebruikers.

Outlook: MIP Label Support for Events on iOS
Category:Exchange Online Microsoft 365 apps
Nummer:MC675143
Status:stayInformed

Tenants die MIP-gevoeligheidslabels hebben ingesteld voor gebruik op gebeurtenissen, hebben nu ondersteuning in Outlook voor iOS om zowel labels te lezen als te schrijven naar hun vergaderingen met handhaving van regels, zoals codering, zoals gedefinieerd door tenantbeheerders. Deze functie biedt ook ondersteuning voor andere door de beheerder gedefinieerde gebeurtenislabelinstellingen, zoals beleid voor automatisch labelen, niet doorsturen en gebeurtenissen voor tenants.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 163359

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We beginnen eind oktober met de uitrol en verwachten begin november te worden voltooid.

Standaard release: We beginnen met de uitrol medio / eind november en verwachten medio december te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Uw organisatie heeft nu ondersteuning voor gebeurtenislabelbeleid en de bijbehorende gedefinieerde beveiligingen in Outlook Mobile, waardoor de functie in andere Outlook-apps voor Windows, Mac en Web gelijkwaardig is. Dit helpt ervoor te zorgen dat uw organisatie de mogelijkheid heeft om de vergaderingsdetails en bijlagen van gebeurtenissen te beschermen tijdens het gebruik van Outlook Mobile.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is geen specifieke actie die een beheerder hoeft te ondernemen, zodat zijn organisatie toegang heeft tot deze functie. Als uw organisatie al gebeurtenisgevoeligheidslabels gebruikt, beginnen deze naadloos te werken in Outlook Mobile zodra deze functie live is. Als u echter meer wilt weten over wat gevoeligheidslabels zijn, hoe u ze kunt maken, gebruiken en beheren, kunt u deze link volgen naar ons gevoeligheidslabel documentatie.

Outlook: MIP Label Support for Events on Android
Category:Exchange Online Microsoft 365 apps
Nummer:MC675144
Status:stayInformed

Tenants die MIP-gevoeligheidslabels hebben ingesteld voor gebruik op gebeurtenissen, hebben nu ondersteuning in Outlook voor Android om zowel labels te lezen als te schrijven naar hun vergaderingen met handhaving van regels, zoals codering, zoals gedefinieerd door tenantbeheerders. Deze functie biedt ook ondersteuning voor andere door de beheerder gedefinieerde gebeurtenislabelinstellingen, zoals beleid voor automatisch labelen, niet doorsturen en gebeurtenissen voor tenants.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 163358

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We beginnen half oktober met de uitrol en verwachten eind oktober te zijn voltooid.

Standaard release: We beginnen half november met de uitrol en verwachten begin december klaar te zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Uw organisatie biedt nu ondersteuning voor gebeurtenislabelbeleid en de bijbehorende gedefinieerde beveiligingen in Outlook Mobile, waardoor de functie in andere Outlook-apps voor Windows, Mac en het web wordt gelijkgesteld. Dit helpt ervoor te zorgen dat uw organisatie de mogelijkheid heeft om de vergaderingsdetails en bijlagen van gebeurtenissen te beschermen tijdens het gebruik van Outlook Mobile.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen specifieke actie die een beheerder hoeft uit te voeren, zodat zijn organisatie toegang heeft tot deze functie. Als uw organisatie al gebeurtenisgevoeligheidslabels gebruikt, beginnen deze naadloos te werken in Outlook Mobile zodra deze functie live is. Als u echter meer wilt weten over wat gevoeligheidslabels zijn, hoe u ze kunt maken, gebruiken en beheren, kunt u deze link volgen naar ons gevoeligheidslabel documentatie.

Microsoft Purview Insider Risk Management: Public preview of sequence detection for obfuscation involving excluded event
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC675145
Status:stayInformed

Microsoft Purview Insider Risk Management is binnenkort beschikbaar als openbare preview en implementeert sequentiedetectie voor verduistering met betrekking tot uitgesloten gebeurtenissen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124970

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint half september en zal naar verwachting begin oktober 2023 zijn voltooid. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Deze wijziging verbetert de sequentiedetectie om de effectiviteit ervan te verbeteren bij het identificeren van gebruikers die verduisteringsactiviteiten uitvoeren die kunnen leiden tot een gegevensbeveiligingsincident, zoals het hernoemen van bestanden, om detectie te omzeilen. Met deze verbetering kan Insider Risk Management sequenties detecteren die kunnen leiden tot potentiële gegevensbeveiligingsincidenten, zelfs als de verduisteringsactiviteiten in die reeksen uitgesloten gebeurtenissen omvatten, zoals een uitgesloten trefwoord. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om deze functies in te schakelen.

Microsoft Purview Insider Risk Management correleert verschillende signalen om potentiële kwaadaardige of onbedoelde interne risico’s te identificeren, zoals IP-diefstal, gegevenslekken en beveiligingsschendingen. Insider Risk Management stelt klanten in staat om beleid te maken op basis van hun eigen interne beleid, governance en organisatorische vereisten. Gebruikers zijn ontworpen met privacy by design, worden standaard gepseudonimiseerd en op rollen gebaseerde toegangscontroles en auditlogboeken zijn aanwezig om privacy op gebruikersniveau te helpen waarborgen.

U hebt toegang tot de Insider Risk Management-oplossing in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie.

Microsoft 365 admin center: Adoption Score Group Level Aggregates – Attribute Configuration
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC675146
Status:stayInformed

U kunt binnenkort selecteren welke van de beschikbare Azure Active Directory-kenmerken u wilt weergeven bij het gebruik van aggregaten op groepsniveau in de Microsoft 365-acceptatiescore. Met deze optie kunt u bepalen welke kenmerken, zoals bedrijf, afdeling, land – stad, worden weergegeven in het filter op categorieniveau van de adoptiescore.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft Roadmap ID 170780

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint eind september 2023 en zal naar verwachting medio oktober 2023 zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Deze update heeft geen invloed op uw tenant en gebruikers. Als een kenmerk is uitgeschakeld, zien rapportlezers dit kenmerk niet meer in de vervolgkeuzelijst Categoriefilter Adoptiescore.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets dat je hoeft te doen om je voor te bereiden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top