Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 17-12-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

17-December-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Viva Engage Network Analytics
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC698826
Status:stayInformed

Network analytics komt naar Viva Engage! Medio januari kunnen beheerders en bedrijfscommunicatoren de betrokkenheid van de hele organisatie volgen via het dashboard voor netwerkanalyse. Daarnaast is er een nieuw besturingselement beschikbaar op uw Viva Engage-beheerdersdashboard in de sectie Analyse en AI waarmee u samenvattingen en thema-extractie voor uw netwerk kunt activeren met Microsoft Responsible AI-beveiligingen, om gebruikers te helpen bij het openen van netwerkbrede gegevens over werknemersbetrokkenheid op het platform.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 168623

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standard Release: Network Analytics is gepland om medio januari 2024 algemeen beschikbaar te zijn, maar de samenvattingscomponent blijft in preview tot het voorjaar van 2024.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Beheerders en bedrijfscommunicatoren hebben toegang tot netwerkbrede analyses. Dit biedt in één oogopslag een overzicht van de belangrijkste gebruikstrends van uw organisatie, waaronder het sentiment van werknemers, inzichten in verschillende gemeenschappen en AI-gestuurde samenvattingen om u te helpen op de hoogte te blijven van alle activiteiten die binnen uw bedrijf plaatsvinden. Er is een besturingselement beschikbaar in uw Viva Engage Admin Dashboard, in de sectie Analytics en AI waarmee beheerders AI-gestuurde samenvattingen voor hun netwerk kunnen inschakelen.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Afgezien van het inschakelen van de beheerdersfuncties, is er geen actie vereist om de functie beschikbaar te maken voor gebruik.

Copilot (formerly Bing Chat Enterprise) service plan name change
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC698827
Status:stayInformed

Eind januari 2024 werken we de naam bij van het serviceplan dat wordt gebruikt om de bescherming van commerciële gegevens voor Microsoft Copilot te beheren om de duidelijkheid te vergroten:

Huidige naam: Copilot
  • Nieuwe naam: Commerciële gegevensbescherming voor Microsoft Copilot

[Wanneer dit zal gebeuren:]

timing:

  • Eind januari 2024: De naam van het serviceplan verandert van ‘Copilot’ in ‘Commerciële gegevensbescherming voor Microsoft Copilot’
    • De naam van het onderdeel blijft: Bing_Chat_Enterprise

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Alleen de naam van het serviceplan wordt gewijzigd. Met het serviceplan kunt u commerciële gegevensbescherming voor uw in aanmerking komende gebruikers in- of uitschakelen wanneer ze zijn aangemeld bij Copilot met hun werk- of schoolaccount (Entra ID).

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

U hoeft geen actie te ondernemen.

Raadpleeg voor meer informatie onze technische documentatie: Copilot-documentatie.

Copilot in Viva Engage
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC698828
Status:stayInformed

Copilot komt naar Viva Engage! Medio januari is er een nieuw besturingselement beschikbaar op uw Viva Engage-beheerdersdashboard in het gedeelte Analytics en AI. Met dit besturingselement kunt u de preview van Copilot in Engage activeren voor alle gebruikers met een premium-licentie. Licentievereisten voor deze functies na preview moeten nog worden bevestigd.

Copilot biedt toegang tot LLM-technologie (Large Language Model), met Microsoft Responsible AI-beveiligingen, om gebruikers te helpen bij het openen en creëren van waarde via Viva Engage. Copilot doet dit door gepersonaliseerde suggesties te doen over wat er op Viva Engage moet worden geplaatst en waar. 

Suggesties worden gepersonaliseerd op basis van de Viva Engage-activiteit van de gebruiker, bijvoorbeeld activiteit in de community’s van de gebruiker en relevante campagnes. Copilot biedt ook samenwerking bij het schrijven van Viva Engage-berichten, zodat gebruikers efficiënt en vol vertrouwen boeiende, authentieke berichten kunnen maken die unieke waarde toevoegen aan het netwerk. 

 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap-id 168609

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: Vanaf half januari, wanneer Copilot is ingeschakeld, is het beschikbaar op de startpagina van Viva Engage op internet, in Teams en in Outlook. Tussen eind januari en eind februari zal Copilot ook beschikbaar zijn in communities, verhaallijnen en artikelen.

Standaardrelease: Copilot in Engage zal naar verwachting in het voorjaar van 2024 algemeen beschikbaar zijn. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Er is een besturingselement beschikbaar in uw Viva Engage Admin Dashboard, in het gedeelte Analytics en AI. Met dit besturingselement kunnen beheerders Copilot inschakelen voor gebruikers in hun tenant die een premium Viva-licentie hebben. Als Copilot is ingeschakeld, wordt het weergegeven in Viva Engage-uitgevers waar gebruikers berichten maken. Als u Copilot wilt inschakelen, moet Samenvatting ook zijn ingeschakeld. 

Dit besturingselement is ook beschikbaar in het gedeelte Analyse en AI van het Viva Engage-beheerdersdashboard. Dit stelt Copilot in staat om berichten samen te vatten om de gebruiker te helpen relevante inhoud in te halen en hun communicatie indien nodig af te stemmen op relevantie. Copilot toont alleen samenvattingen van berichten aan gebruikers die al toegang hebben tot de onderliggende berichten. Dit voorkomt dat privé-informatie wordt gedeeld door Copilot. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Controleer uw configuratie en pas deze toe indien van toepassing voor uw organisatie. U kunt ook overwegen om de training en documentatie waar nodig bij te werken.

Feature retirement – Evaluation Lab retirement
Category:Exchange Online Microsoft Defender XDR
Nummer:MC698829
Status:planForChange

Terwijl we doorgaan met het evalueren van de waarde van de te bieden functies en services, hebben we de beslissing genomen om het Defender Evaluation Lab buiten gebruik te stellen.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Deze wijziging wordt medio januari 2024 uitgerold en zal naar verwachting eind januari 2024 zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie

:]

Nadat deze wijziging is geïmplementeerd, zijn de volgende bronnen niet langer beschikbaar of worden ze niet meer ondersteund

:
  • https://security.microsoft.com/evaluation
  • https://security.microsoft.com/tutorials
  • volgende API’s

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U kunt overwegen om training en documentatie bij te werken als dat nodig is.

Teams Live Events support in New Teams
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC698876
Status:stayInformed

Zoals gecommuniceerd in MC686187, worden na 31 maart 2024 alle klassieke Teams-gebruikers die niet zijn bijgewerkt naar nieuwe Teams automatisch bijgewerkt naar nieuwe Teams. Nieuwe Teams ondersteunen Teams Live-evenementen tot de geplande buitengebruikstelling op 30 september 2024. Klanten die Teams Live Events gebruiken binnen de nieuwe Teams, hoeven geen wijzigingen te verwachten in de ervaringen van deelnemers en presentatoren binnen de nieuwe Teams. Teams Live Events Producers en Organisatoren, die momenteel geen nieuwe Teams kunnen gebruiken, zullen hun mogelijkheden naar nieuwe Teams brengen. [Wanneer dit zal gebeuren:]. Gebruikers zullen de wijziging in de organisatorervaring al medio januari 2024 opmerken.  

 

De Producer-ervaring wordt eind maart 2024 naar nieuwe Teams gebracht. Daarna worden Teams Live Events volledig ondersteund in de nieuwe Teams tot de buitengebruikstelling van de Teams Live Events-ervaring op 30 september 2024. [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:] De rollen van deelnemers, presentatoren en producenten worden eind maart 2024 volledig ondersteund in de nieuwe desktop- en webclients van Teams.  

 

In de ervaring van de organisator kunnen gebruikers starten in nieuwe Teams en vervolgens een webpop-out hebben om het maken van Teams Live Events te voltooien of de livegebeurtenis bij te werken. [Wat je moet doen om je voor te bereiden:] Organisatoren, producenten, presentatoren en deelnemers die verwachten na maart deel te nemen aan Teams Live Events, moeten zich ervan bewust zijn dat deze ervaringen allemaal vóór eind maart beschikbaar zijn in de nieuwe Teams.  

 

Bovendien worden gebruikers van Teams Live Events ten zeerste aangemoedigd om zich te verdiepen in de nieuwe functie voor het stadhuis, aangezien het stadhuis de vervanging is voor Teams Live Events en volledig wordt ondersteund in het nieuwe Teams. 

Teams Live Event capacity limit extension
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC698896
Status:stayInformed

Microsoft had eerder tijdelijke capaciteitsverhogingen ingesteld voor live-evenementen van Teams die op 31 december 2023 zouden aflopen. Dit omvatte het verhogen van de capaciteit van livegebeurtenissen van 10.000 deelnemers naar maximaal 20.000 deelnemers, het verhogen van de gelijktijdigheidslimiet van 15 naar 50 gelijktijdige gebeurtenissen en het verlengen van de duur van het live-evenement van 4 uur naar 16 uur. Om ervoor te zorgen dat beheerders voldoende tijd hebben om hun gebruikersbestand te trainen, verlengen we de tijdlijn voor deze capaciteitslimietverhogingen voor Teams Live Events tot nu op 30 juni 2024. [Wanneer dit zal gebeuren:]. Tot 30 juni 2024  kunt u Teams Live-evenementen

uitvoeren met maximaal 20.000 deelnemers,

 

maximaal 50 van deze livegebeurtenissen tegelijkertijd laten uitvoeren en uw livegebeurtenissen maximaal 16 uur laten duren. [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:] Uw organisatie kan Teams Live Events blijven gebruiken met een uitzendervaring voor maximaal 20.000 deelnemers (voorheen meer dan 10.000  deelnemers); 50

gebeurtenissen die tegelijkertijd worden gehost in een tenant (voorheen in plaats van 15 gebeurtenissen); en een gebeurtenisduur

van 16 uur per uitzending (voorheen 

vanaf 4 uur). 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:] 

Je hoeft niets te doen om deze verlenging te ontvangen: deze wordt automatisch toegepast op alle live-evenementen tot 30 juni 2024. Bovendien worden gebruikers van Teams Live Events ten zeerste aangemoedigd om zich te verdiepen in de nieuwe functie voor het stadhuis, aangezien het stadhuis de vervanging is voor Teams Live Events. Als u evenementen met maximaal 20.000 deelnemers wilt organiseren en na 30 juni 2024 meer dan 15 gelijktijdige evenementen wilt organiseren, moet u de nieuwe stadhuiservaring gebruiken en relevante Teams Premium-licenties aanschaffen voor de extra capaciteit. Meer informatie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top