Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 20-10-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

20-October-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

How AI Could Kill Us All – Part 6van @stevemordue
Five Ways to Enhance Collaboration Between Tenantsvan @practical365
Summit 2023 – Intune Suite interview with Dilip Radhakrishnan and Matt Callvan @wpninjasummit
Using Vite for bundling your Visual Studio Code extensionvan @eliostruyf
Learnings from the NSA and CISA top 10 cybersecurity misconfigurationsvan @zimmergren
Thoughts from the Microsoft Mesh roadvan @vesanopanen
Teams recognized in Digital Workplace Team of the Year 2023 Awards van @DWG
Build message extensions for Microsoft Teams and Copilotvan @Microsoft365Dev
Proactively monitoring a user’s meeting quality in Microsoft Teams admin centervan @mstcommunity
Build better apps, faster: Copilot in Power Apps is now generally availablevan @MSPowerApps
{How to} set opportunity pipeline view in Dynamics 365 Sales Hubvan @UK365GUY
Add-ins in the new Outlook for Windowsvan @mstcommunity
10 search commands you need to know to find anything in SharePointvan @gregoryzelfond
Summit 2023 – PAW and Red vs Blueteam with Sergey Chubarov and Michael van Horenbeeckvan @wpninjasummit
How to Limit Users to Creating New Teams with Private Accessvan @12Knocksinna

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Workflows Message Extension will be updated to include new pinned default actions
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC682299
Status:stayInformed

De Workflows Message Extension in Microsoft Teams bevat nieuwe standaardacties om de samenwerking tussen gebruikers te ondersteunen. Deze acties helpen gebruikers om snel gemeenschappelijke activiteiten met meerdere stappen binnen elk gesprek aan te pakken. De nieuwe standaardacties omvatten mogelijkheden voor vergaderingen, taken en statusupdates van anderen. De meeste workflows plaatsen een adaptieve kaart om transparantie in de hele groep te creëren.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 167324

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen begin november met de uitrol en voltooien de uitrol medio november.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

De berichtextensie Werkstromen bevat nieuwe standaardacties waarmee kaarten worden gepost naar het actieve gesprek.

Bestaande door gebruikers

gemaakte acties blijven bestaan in de berichtextensie Werkstromen en gebruikers kunnen nog steeds nieuwe acties maken vanuit Werkstromen door door werkstroomsjablonen te bladeren of een aangepaste werkstroom te maken.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Overweeg uw gebruikers bewust te maken van deze wijziging als uw tenant de berichtextensie Werkstromen gebruikt.

Als beheerders de app Updates Teams hebben uitgeschakeld, wordt de standaardactie voor updates niet weergegeven in de berichtextensie Werkstromen.

Microsoft Teams: Excel import enhancements in Shifts app
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC682302
Status:stayInformed
We zijn

verheugd om spannende productverbeteringen aan te kondigen voor onze Excel-import- en exportervaringen in Shifts, ontworpen om eerstelijnsmanagers in staat te stellen meer te bereiken. Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 169705[Wanneer dit zal gebeuren:]We beginnen half november 2023 met de uitrol en verwachten eind februari 2024 te zijn voltooid. 

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Importeer en exporteer vrije dagen en open diensten met Excel.

Tot nu toe konden Frontline-managers alleen toegewezen diensten uit Excel importeren in Shifts. Nu hebben we de ondersteunde entiteiten uitgebreid door managers meer flexibiliteit te bieden bij het maken van planningen. De lancering van deze functie wordt in meerdere fasen uitgevoerd. Dit is wat deze functie omvat: Een schema importeren met vrije en open diensten:Frontline-managers kunnen toegewezen diensten, vrije tijd en open diensten via hetzelfde Excel-bestand importeren in Shifts 

 

 • . Er zullen verschillende werkbladen zijn voor die 3 entiteiten die managers moeten invullen op basis van wat er moet worden geïmporteerd. Om de shifts-instellingen te respecteren, worden open shifts niet gesynchroniseerd met shifts-agenda wanneer ze worden geïmporteerd via Excel wanneer de instelling voor open diensten is uitgeschakeld voor een team. 
 •  

Voorkom duplicatie van groepen:

Eerstelijnsmanagers kunnen groepen in het voorbeeldbestand importeren uit een vooraf ingevulde lijst met de bestaande beschikbare planningsgroepen in het team. ‘Exporteren in een indeling die kan worden geïmporteerd’ omvat open diensten en vrije tijd: Frontline-managers kunnen voor een specifieke periode een schema exporteren dat toegewezen diensten, vrije tijd en open diensten kan bevatten. 

 [Wat u moet doen om u voor te bereiden: 

]

Er is niets dat u hoeft te doen om u voor te bereiden op deze wijzigingen, behalve dat u misschien uw eerstelijnsmanager op de hoogte wilt stellen van deze updates.

People Search Card in Viva Connections
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC682303
Status:stayInformed

Viva Connections heeft een nieuwe kaart waar beheerders nu de mogelijkheid hebben om een nieuwe zoekkaart voor mensen voor hun organisatie op te nemen. Met deze kaart kunnen collega’s moeiteloos zoeken naar en communiceren met elkaar binnen de organisatie met behulp van Teams chat en e-mail.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 173078

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen eind oktober met de uitrol en verwachten begin november 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Deze functie heeft geen invloed op bestaande functionaliteit. Het is een extra kaart die organisaties kunnen kiezen om te gebruiken. 

nieuwe mensen zoeken

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Geen configuratie nodig. Voeg de kaart gewoon toe en uw organisatie zou deze op alle apparaten in Viva Connections moeten kunnen gebruiken.

New adoption health metrics dashboard available for Viva Topics
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC682304
Status:stayInformed

Volg de status van uw adoptie van Viva Topics met ons nieuwe dashboard voor adoptiegezondheidsstatistieken!

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 100028

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Deze functie bevindt zich momenteel in Preview. We beginnen eind oktober met de uitrol naar alle Viva Topics-huurders en verwachten medio november te worden voltooid. [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]5 statistieken zijn beschikbaar voor kennismanagers om te bekijken in het Onderwerpcentrum, onder een tabblad ‘Analytics’. 

Deze 5 statistieken geven inzicht in hoe de AI presteert in uw tenant met het ontdekken van onderwerpen, hoe onderwerpen worden opgedoken in uw eindpunten en hoe gebruikers omgaan met onderwerpen.

Maar niet alleen dat – er zijn ook acties voor huurders om te nemen die uw adoptie zullen verbeteren. Deze aanbevolen acties nemen het giswerk weg – u weet precies hoe u een gezonde kennisbank kunt bereiken die het leren in uw gebruikersbestand mogelijk maakt. Dit zijn best practices die zijn geïmplementeerd door onze meest succesvolle Viva Topics-adopters die nu volledig zijn geïmplementeerd en enorme waarde van Topics herkennen. Let op- er is een gebrek aan gegevens vóór augustus, dus de maandelijkse weergaven kunnen vóór die tijd niets laten zien. 

Er waren ook intermitterende gegevensproblemen in augustus, daarom kunt u in die maand een gebrek aan gegevens zien. Die problemen zijn inmiddels opgelost. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]Er is niets voor uw huurder om zich voor te bereiden. 

Er zijn geen beheerdersfuncties gekoppeld aan deze functie. Navigeer gewoon naar het tabblad ‘Analytics’ van het Topic Center en begin met het stimuleren van uw acceptatie als nooit tevoren. Eindgebruikers hebben geen toegang tot dit dashboard. Als beheerders toegang willen, moet u ervoor zorgen dat ze kennisbeheermachtigingen hebben gekregen in de Viva Topics-instelling. 


Whiteboard: “Specific people” Share Link Fallback
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC682305
Status:stayInformed

Microsoft Whiteboard maakt nu automatisch gebruik van PSL (Specific People Share Links) voor deelnemers aan een Teams-vergadering wanneer een whiteboard wordt gedeeld en de tenant Bedrijfsbrede deelkoppelingen heeft uitgeschakeld (CSL).

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen half oktober met de uitrol en voltooien de uitrol eind oktober 2023.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Whiteboards worden opgeslagen in de OneDrive van de gebruiker die Whiteboard start in de Teams-vergadering. Als uw tenant geen CSL’s heeft ingeschakeld, ontvangen gebruikers eerder een foutbericht wanneer ze een whiteboard proberen te delen in een Teams-vergadering en kunnen ze tijdens en na de vergadering geen toegang krijgen tot en samenwerken op het whiteboard. Nu, in het geval dat CSL’s zijn uitgeschakeld in uw tenant, zal Whiteboard terugvallen op het gebruik van PSL’s en rechtstreeks toegang bieden aan de deelnemers aan die Teams-vergadering.  

Ze kunnen tijdens en na de vergadering toegang krijgen tot en samenwerken op dat whiteboard. Scenario’s waarin PSL-fallback van toepassing is: Teams-vergaderingen Whiteboard-stroom Teams Scherm delen Annotaties stromen Teams Whiteboard Tab App in kanalen (privé, gedeeld, openbaar)Opmerking: deelnemers die deelnemen aan een vergadering of annotatiesessie nadat een whiteboard is gedeeld, moeten het whiteboard handmatig met hen delen.  

 

Voor een privékanaal en een gedeeld tabbladkanaal moet het whiteboard handmatig worden gedeeld met deelnemers. Opmerking: PSL Fallback is alleen van toepassing op gebruikers in tenants, niet op externe gebruikers.  

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen wijziging nodig, dit gebeurt automatisch op basis van uw tenantinstellingen. 


Microsoft Viva: Refreshed Landing Experience for Viva Connections Desktop
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC682306
Status:stayInformed
De vernieuwde

Viva Connections-landingservaring biedt een intuïtievere lay-out en introduceert verschillende gevraagde nieuwe functies, waaronder brandingmogelijkheden, het verzenden van aankondigingen, een vernieuwde Resources-sectie en ondersteuning voor verschillende kaartformaten. Deze ervaring brengt de feed ook terug naar de viewport op uw pagina Verbindingen.

Dit zijn de updates die we verwachten dat onze nieuwe lay-out zal bieden:

 • Aankondigingen – Belangrijke tijdgevoelige informatie is opgedoken op desktop, mobiel en tablet.
 • Hero-sectie – Deze nieuwe sectie richt zich op organisatienieuws en brengt de Connections Feed naar de viewport.
 • Dashboardlay-out – Het dashboardgedeelte evolueert naar meer vloeiend met inline uitbreiding.
 • Bronnen – Introduceert een nieuwe sectie voor door het bedrijf beheerde links die verschillen van globale navigatie. De nieuwe sectie biedt meer flexibiliteit om een unieke lijst met visuals zoals pictogrammen te hebben.
 • Viva Suite-links verplaatst – Viva Suite-links zijn verplaatst naar de onderkant van de ervaring en bieden links waarvoor de gebruiker een licentie heeft met een bijbehorende beschrijving.
 • Volledige paginafeed – Volledige paginafeedbehandeling bestaat nu met een eigen draai die bovenaan de pagina wordt weergegeven.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 176677

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De

uitrol wordt opgesplitst in twee fasen:De

 • uitrol van fase 1 zal naar verwachting begin november 2023 beginnen en zal naar verwachting medio januari 2024 zijn voltooid.
 • De uitrol van fase 2 zal naar verwachting begin februari 2024 van start gaan en naar verwachting eind maart 2024 zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

 • De feed bevindt zich nu in de viewport van uw pagina Verbindingen. Uw communicatieteam kan belangrijk organisatienieuws delen met werknemers, dat wordt weergegeven in het gedeelte Hero bovenaan de pagina.
 • Gebruikers worden op de hoogte gebracht van nieuwe aankondigingen via de Viva Connections-app via de Viva Connections-app op desktop, mobiel en tablet.
 • Met de bijgewerkte bronnenervaring kunt u een lijst met bedrijfslinks beheren met ondersteuning om pictogrammen en afbeeldingen toe te voegen, samen met URL’s, die het merk en de visie van uw bedrijf laten zien. Daarnaast is het de bedoeling dat in de tweede fase van deze update een door gebruikers beheerde sectie wordt vrijgegeven voor werknemers om hun eigen links te beheren. De bijgewerkte resource-ervaring vervangt de huidige globale navigatie. Algemene navigatie is echter nog steeds toegankelijk door te dubbelklikken op de app Verbindingen.

RW1dp6Y?ver=b12e - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U kunt gebruikers op de hoogte stellen van deze updates en alle relevante trainingsdocumentatie bijwerken.

Om uw bestaande

links over te zetten van uw bestaande algemene navigatie naar de nieuwe bronnensectie op de nieuwe Viva Connections-desktopervaring, moet u deze stappen volgen:

 1. Open de ingerichte SharePoint-lijstkoppeling ({SiteUrl}/Lists/CompanyList006e2221e1df45c0875383a98de5ecf1/AllItems.aspx) vóór de lancering in november 2023 en voeg uw bedrijfskoppelingen eraan toe.
 2. In de lijst staan twee verplichte velden die u moet invullen om een koppeling aan uw exemplaar toe te voegen: Titel en Link-URL.
 3. Bekijk en voeg de koppelingen toe aan de lijst om deze beschikbaar te maken in uw Connections-instantie wanneer we live gaan. Zodra de twee velden zijn ingevuld, wordt een koppeling opgeslagen in de lijst. Het maximale aantal links dat kan worden opgeslagen is 48 links.
 4. Zodra de nieuwe
 5. Viva Connections-desktopervaring algemeen beschikbaar is, worden uw koppelingen ingevuld onder de nieuwe bronnenervaring onder “Bedrijfskoppelingen” in uw tenant.
 6. De koppeling naar de voorzieningslijst is een maand van tevoren beschikbaar voor de lanceringsdatum van de bijgewerkte ervaringen, zodat beheerders de tijd hebben om hun links toe te voegen aan de nieuwe ervaring wanneer deze later dit jaar officieel wordt gelanceerd.

Dynamics 365 – Service Update 23103 for EUR
Category:Dynamics 365 Apps
Nummer:MC682440
Status:stayInformed
We hebben een kleine service-update gepland voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving in de EUR-regio.

Station 4: Onderhoudsvenster start: 10 november 2023, 18:00 UTC
Station 4: Onderhoudsvenster einde: 11 november 2023, 03:00 UTC

Wat betekent dit voor mij?
Als onderdeel van deze service-update kunnen de volgende functiegebieden worden beïnvloed:
Het versienummer voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving wordt bijgewerkt naar versie 9.2.23103.00000 of hoger nadat de achtergronddatabasebewerkingen zijn voltooid.

Hoewel er geen verslechtering van de serviceprestaties of beschikbaarheid wordt verwacht, wordt deze service-update buiten de normale kantooruren gepland om mogelijke gevolgen voor uw omgeving te minimaliseren. Tijdens dit onderhoudsvenster kunnen gebruikers korte, intermitterende gevolgen zien, zoals tijdelijke SQL-fouten of een omleiding naar het inlogscherm. Als er gevolgen optreden buiten dit onderhoudsvenster, neem dan contact op met Microsoft Support.

Voor omgevingen met gebruikers over de hele wereld erkennen we dat “buiten de normale kantooruren” u anders kan beïnvloeden. We verontschuldigen ons voor de impact die dit kan hebben op uw gebruikers. We werken er hard aan om Microsoft Dynamics 365 te verbeteren en de impact van deze onderhoudsvensters te minimaliseren.

Welke actie moet ik ondernemen?
Communiceer waar nodig met uw Dynamics 365-beheerder en gebruikers. Neem contact op met de ondersteuning als u problemen ondervindt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top