Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 22-06-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

22 juni 2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

7 Tips to Create Visually Stunning Forms van @mstcommunity
Podcast: “Headspace for the Workplace” Episode 17 van @RobBogue
Why is another M365 account already signed in on my device? #M365AMA van @buckleyplanet
Integrating Microsoft Sentinel and Power Platform to better monitor and protect your low-code solutions van @MSPowerApps

Office 365 Roadmap Updated: 2023-06-22

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Microsoft Purview compliance portal: Service side auto-labeling shifts scoping of OneDrive workload to users/groups
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC598632
Status:stayInformed
automatische labeling aan de servicezijde ondersteunt het bereik van OneDrive-workloads naar OneDrive-gebruikers en -groepen in plaats van site-URL’s (eerdere implementatie).

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124914.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We beginnen begin juni 2023 met de uitrol van een openbare preview van gebruikersondersteuning in OneDrive en eind juni 2023 met groepsondersteuning.

Standaard release: We beginnen begin juli met de uitrol en zullen naar verwachting eind juli klaar zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Bij het bewerken van bestaand beleid met sites die zijn geselecteerd op OneDrive-locaties, moeten beheerders hun beleid bijwerken om over te schakelen naar OneDrive-gebruikers/-groepen door het volgende te doen:

1. Verwijder alle sites uit de kiezer en druk op opslaan

2. OneDrive-locaties opnieuw configureren, toont u de nieuwe kiezer waarmee u gebruikers / groepen

kunt kiezen

Als u bestaand beleid met OneDrive-sites bewerkt via cmdlet, moet u ook opnieuw configureren met behulp van gebruikers/groepen.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als u een bestaand beleid voor automatische etikettering hebt dat gebruikmaakt van OneDrive-site-URL’s die moeten worden bijgewerkt, vindt u de juiste toewijzing van site-URL’s aan OneDrive-gebruikers/-groepen om te helpen bij de herconfiguratie van dit beleid zodra we overschakelen naar ondersteuning voor gebruikers/groepen.

Ga aan de slag met auto-labeling in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie: Automatisch een vertrouwelijkheidslabel toepassen in Microsoft 365 

Dynamics 365 – Service Update 23063 for EUR
Category:Dynamics 365 Apps
Nummer:MC599764
Status:stayInformed
We hebben een kleine service-update gepland voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving in de EUR-regio.

Station 4: Onderhoudsvenster start: 14 juli 2023, 18:00 UTC
Station 4: Onderhoudsvenster einde: 15 juli 2023, 03:00 UTC

Wat betekent dit voor mij?
Als onderdeel van deze service-update kunnen de volgende functiegebieden worden beïnvloed:
Het versienummer voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving wordt bijgewerkt naar versie 9.2.23063.00000 of hoger nadat de achtergronddatabasebewerkingen zijn voltooid.

Hoewel er geen verslechtering van de serviceprestaties of beschikbaarheid wordt verwacht, wordt deze service-update buiten de normale kantooruren gepland om mogelijke gevolgen voor uw omgeving te minimaliseren. Tijdens dit onderhoudsvenster kunnen gebruikers korte, intermitterende gevolgen zien, zoals tijdelijke SQL-fouten of een omleiding naar het inlogscherm. Als er gevolgen optreden buiten dit onderhoudsvenster, neem dan contact op met Microsoft Support.

Voor omgevingen met gebruikers over de hele wereld erkennen we dat “buiten de normale kantooruren” u anders kan beïnvloeden. We verontschuldigen ons voor de impact die dit kan hebben op uw gebruikers. We werken er hard aan om Microsoft Dynamics 365 te verbeteren en de impact van deze onderhoudsvensters te minimaliseren.

Welke actie moet ik ondernemen?
Communiceer waar nodig met uw Dynamics 365-beheerder en gebruikers. Neem contact op met de ondersteuning als u problemen ondervindt.

Get Ready for Microsoft 365 Copilot
Category:Exchange Online
Microsoft 365 suite
Microsoft 365 for the web
Microsoft 365 apps
Nummer:MC600245
Status:stayInformed
Dit bericht is gekoppeld aan het vorige bericht waarin Microsoft 365 Copilot – MC528800 (maart ’23) werd aangekondigd.

Of je nu wel of niet deelneemt aan het Microsoft 365 Copilot Early Access Program, er zijn een paar stappen die je vandaag kunt nemen om je organisatie te helpen zich voor te bereiden op dergelijke ervaringen in de toekomst. U kunt bijvoorbeeld meer informatie vinden over het voorbereiden van uw gegevens en hoe u oversharing kunt detecteren en voorkomen. Er is nieuwe technische inhoud beschikbaar om u te helpen meer te weten te komen en enkele van de veelgestelde vragen te beantwoorden die u mogelijk hebt over hoe Copilot werkt, evenals over de privacy en beveiliging van uw gegevens.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Het Early Access Program (EAP) voor Microsoft 365 Copilot heeft geen invloed op uw Azure Active Directory (Azure AD)-gebruikers, tenzij u de uitnodiging voor deelname aan het programma hebt ontvangen en geaccepteerd. Beheerders van klanten die deelnemen aan EAP kunnen Copilot-licenties op dezelfde manier beheren als andere producten door gebruikerslicenties toe te wijzen en opnieuw toe te wijzen in het Microsoft 365-beheercentrum. In de toekomst zijn mogelijk aanvullende beheerfuncties beschikbaar.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Lees meer over het voorbereiden van uw gegevens voor Copilot en hoe u oversharing kunt detecteren en voorkomen door deze video te bekijken.

Lees meer over Microsoft 365 Copilot in deze blog.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top