Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 23-09-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

23-September-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

An Effective Approach to Disable Office Add-ins in Microsoft 365van @365Reports
How to Stop SharePoint Lists from Opening in Microsoft Listsvan @VeroniquePalmer
{How to} see sales usage reports on Dynamics 365 Sales Hubvan @UK365GUY
Introducing the Power Automate plugin for ChatGPTvan @microsoftflow
Use Github secrets to restore nuget packages from private packages source with authentication in Dockerfile via Github actionsvan @sadomovalex
The new Outlook for Windows for organization adminsvan @mstcommunity
New Outlook for Windows now availablevan @mstcommunity
How to transform work with plugins for Microsoft 365 Copilot and AI appsvan @mstcommunity
Microsoft 365: Unified picker to add emojis, gifs y stickers in Teams!van @jcgm1978
Yes, Microsoft broke VBScript in the new ADKvan @mniehaus
New Microsoft security tools to protect families and businessesvan @MSFTSecurity
Microsoft 365 Defender demonstrates 100 percent protection coverage in the 2023 MITRE Engenuity ATT&CK® Evaluations: Enterprise van @MSFTSecurity
How to Alternate Request Assignment to Responsible Persons for various categoriesvan @chambernate
Microsoft Makes Microsoft 365 Copilot Generally Availablevan @12Knocksinna

Office 365 Roadmap Updated: 2023-09-22

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) SharePoint: Improving the Page Authoring Experience
Category:SharePoint Online
Nummer:MC531214
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 21 september 2023: We zijn verheugd dat we de afgelopen maanden verschillende nieuwe verbeteringen aan de ervaring voor het schrijven van pagina’s hebben gelanceerd. In een vorig bericht zeiden we dat we de functie “sectie toevoegen” zouden verplaatsen naar inline op canvas. Op basis van de feedback die we hebben ontvangen, heroverwegen we momenteel de beste manier om deze gebruikerservaring te ontwerpen en zullen we binnenkort een nieuwe update voor u hebben. Voorlopig kunt u verwachten dat u nog steeds de “sectie toevoegen” in de linkerwerkbalk vindt.

We brengen nieuwe verbeteringen uit voor de paginaontwerpervaring in SharePoint. 

Deze nieuwe verbeteringen moeten helpen rommel te verminderen, de productiviteit te verhogen en meer waarde toe te voegen voor gebruikers bij het bewerken van een pagina.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 117376 en 117377

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind maart met de uitrol en verwachten de uitrol eind augustus 2023 (voorheen eind juni) te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

De

nieuwe updates omvatten:

De
 • lay-outopties weergeven in de werkbalken van de webonderdelen, waaronder in Snelkoppelingen, Gebeurtenissen, Personen, Held, Nieuws en Titelregio De
 • actie ‘sectie toevoegen‘ verplaatsen om inline op het canvas te zijn en zichtbaar bij aanwijzen
 • Maak kennis met een geconsolideerde en verbeterde werkbalk voor webonderdelen Afbeeldingen
 • Nieuwe mogelijkheden voor tekstoverlays toevoegen aan het webonderdeel Afbeelding, zoals de mogelijkheid om posities, tekstgrootte en -styling, kleur en dekking van het tekstvak en de kleur en transparantie van afbeeldingsoverlays te wijzigen.
RW10nnu?ver=3092 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW10Cup?ver=b9af - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist     RW10idt?ver=035c - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets dat u op dit moment hoeft te doen.

(Updated) Animated Backgrounds in Teams Meetings
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC578280
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 21 september 2023: We hebben de tijdlijn hieronder bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Met de geanimeerde achtergrondfunctie in Teams Meetings kunnen gebruikers hun bestaande achtergrond vervangen door een dynamische animatie voor een meer meeslepende virtuele omgeving. Het biedt verschillende opties om de vergaderervaring te verbeteren met creativiteit en personalisatie volgens de voorkeuren van gebruikers. Momenteel worden alleen vooraf gedefinieerde achtergronden van Microsoft ondersteund. Geanimeerde achtergronden worden geïdentificeerd door het kleine videopictogram in de linkerbenedenhoek van de voorbeeldafbeelding.  

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 122513

[Wanneer dit zal gebeuren:] 

Gerichte release: We beginnen half juni met de uitrol en verwachten de uitrol eind juni te voltooien. Openbare preview: We beginnen half juni met de uitrol en verwachten de uitrol eind juni te voltooien.

Standaardrelease en GCC: We beginnen begin juli met de uitrol en verwachten de uitrol medio september 2023 (voorheen eind juli) te voltooien. 

 

 

GCC-High en DoD: We beginnen eind september met de uitrol en verwachten de uitrol eind oktober te voltooien. [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:] Gebruikers kunnen naar het scherm voor deelname voorafgaand aan de vergadering gaan voordat de vergadering begint > effecten en avatars > video-effecten en een nieuwe geanimeerde achtergrond selecteren. 

 

Geanimeerde achtergronden zijn te herkennen aan het kleine videosymbool in de linkerbenedenhoek van de voorbeeldafbeelding. 

RW15ohn?ver=cf31 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Selecteer een geanimeerde achtergrond. Geanimeerde achtergronden zijn niet beschikbaar op low-end apparaten en vereisen ten minste 8 GB RAM, CPU met 4 logische processors. Alleen vooraf gedefinieerde achtergronden van Microsoft worden momenteel ondersteund. Het gebruik van meer videofilters kan achtergrondanimatie vertragen in het geval van een hoge werkbelasting van de machine. 

 •  
 •  

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:] 

Er is geen voorbereiding nodig. Misschien wilt u uw trainingsmateriaal bijwerken om aan te geven dat geanimeerde achtergronden nu worden ondersteund Teams-vergaderingen. 

Microsoft Purview Insider Risk Management: Public preview of recommended thresholds
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC676295
Status:stayInformed

Microsoft Purview Insider Risk Management is binnenkort beschikbaar als openbare preview en implementeert aanbevolen drempelwaarden in de beleidswizard.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 146329

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint half oktober en zal naar verwachting medio november 2023 zijn afgerond. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met deze update kunnen beheerders met de juiste machtigingen aangepaste aanbevolen drempelwaarden krijgen voor alle ingebouwde indicatoren in de beleidswizard. Met deze functie kunnen organisaties hun risicobeleid voor insiders verfijnen en een optimaal aantal waarschuwingen ontvangen.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om deze functies in te schakelen als u analyse van insiderrisico’s hebt ingeschakeld. Beheerders met de juiste machtigingen kunnen insiderrisicoanalyses inschakelen via Insider-risico-instellingen > Analytics.

Microsoft Purview Insider Risk Management correleert verschillende signalen om potentiële kwaadaardige of onbedoelde interne risico’s te identificeren, zoals IP-diefstal, gegevenslekken en beveiligingsschendingen. Insider Risk Management stelt klanten in staat om beleid te maken op basis van hun eigen interne beleid, governance en organisatorische vereisten. Gebruikers zijn ontworpen met privacy by design, worden standaard gepseudonimiseerd en op rollen gebaseerde toegangscontroles en auditlogboeken zijn aanwezig om privacy op gebruikersniveau te helpen waarborgen.

U hebt toegang tot de Insider Risk Management-oplossing in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie: Beleid voor risicobeheer van insiders maken en beheren | Microsoft Learn

Ratings and Reviews for Apps on Teams now Available
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC676296
Status:stayInformed

We kondigen de aanstaande lancering aan van de functie ‘Beoordelingen en recensies’ voor apps op Microsoft Teams. Met deze nieuwe toevoeging kunnen gebruikers feedback van klanten bekijken voor apps van Microsoft en andere externe app-uitgevers. Gebruikers kunnen ook feedback geven over apps die ze hebben geïnstalleerd en standaard worden deze beoordelingen gemarkeerd als anoniem. Niet alleen dit, maar app-uitgevers hebben ook de mogelijkheid om op deze beoordelingen te reageren via het Partner Center, waardoor een nieuwe manier van communicatie tussen partners en eindgebruikers mogelijk wordt. Bovendien wordt deze ervaring mogelijk gemaakt door de Ratings Service van Microsoft AppSource, waardoor de beschikbaarheid van beoordelingen op de AppSource-website en de Teams-clientervaring wordt gewaarborgd. Deze functie maakt deel uit van onze voortdurende inspanningen om de gebruikerservaring en transparantie binnen de Teams-omgeving te verbeteren. Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 122300[Wanneer dit zal gebeuren:]Standaard release: We beginnen met de uitrol medio oktober 2023 en verwachten de uitrol eind oktober 2023 te voltooien. 

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie

:]

Gebruikers kunnen nu gebruikmaken van feedback van klanten voor apps die ze in Teams willen installeren, waardoor hun app-detectie- en installatie-ervaring wordt verbeterd. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]Er is geen actie-item nodig namens de IT-beheerder om deze functie in te schakelen. 

Deze ervaring wordt beheerd door de optionele verbonden ervaringen en kan worden uitgeschakeld door te verwijzen naar deze documentation.

Outlook: The new Outlook will be available in the Microsoft Store and through Windows Search
Category:Exchange Online Microsoft 365 apps
Nummer:MC676298
Status:planForChange

Gebruikers hebben meer opties voor het vinden, downloaden of gebruiken van de nieuwe Outlook voor Windows.

Vanaf eind september 2023 is het nieuwe Outlook voor Windows ook toegankelijk vanuit de Microsoft Store in Windows en via de zoekoptie in Windows, naast de mogelijkheid om te schakelen vanuit de apps Mail en Agenda. Als u eerder de schakelaar ‘Nieuwe Outlook proberen’ hebt uitgeschakeld in de klassieke Outlook voor Windows, kunnen gebruikers deze mogelijk vinden via de bovenstaande opties.

Het nieuwe Outlook voor Windows is algemeen beschikbaar voor persoonlijke accounts, maar werk- en schoolaccounts zijn nog in preview.

Voor meer informatie over deze wijzigingen, lees deze blog

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Met deze wijziging zien gebruikers de nieuwe Outlook voor Windows vooraf geïnstalleerd op hun Windows-apparaat. Ze kunnen er ook naar zoeken in de Microsoft Store.

Zelfs als u de apps Mail en Agenda of de wisselknop in de huidige Outlook voor Windows hebt uitgeschakeld, kunnen gebruikers de nieuwe Outlook voor Windows mogelijk nog steeds installeren vanuit de Store.

[Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]

Als u het goed vindt dat uw gebruikers hun organisatieaccount toevoegen aan de nieuwe Outlook of als ze de nieuwe Outlook al gebruiken, hoeft u niets te doen.

Als u niet wilt dat gebruikers het account van hun organisatie toevoegen aan de nieuwe Outlook, kunt u de mogelijkheid blokkeren om een Microsoft 365-account toe te voegen aan de nieuwe Outlook met dit beleid. Als u dit eerder hebt uitgeschakeld, hoeft u dit niet opnieuw te doen.

Als u eerder hebt uitgeschakeld dat de wisselknop niet wordt weergegeven in de huidige Outlook voor Windows met dit beleid en u wilt nog steeds dat uw gebruikers hun bedrijfsaccounts niet toevoegen aan de nieuwe Outlook, dan kunt u de mogelijkheid blokkeren om een bedrijfsaccount toe te voegen met deze instructies om ervoor te zorgen dat uw gebruikers hun bedrijfsaccount niet toevoegen aan de nieuwe Outlook

Als u wilt dat uw gebruikers de nieuwe Outlook voor Windows gebruiken, maar niet wilt dat ze hun persoonlijke accounts toevoegen, kunt u dat uitschakelen door deze parameter in PowerShell te gebruiken. Om dit te laten werken, moet een beheerd Microsoft 365-bedrijfsaccount van uw organisatie ook worden toegevoegd aan de nieuwe Outlook.

Als u liever niet wilt dat de nieuwe Outlook wordt weergegeven op de apparaten van uw organisatie, kunt u deze verwijderen nadat deze is geïnstalleerd als onderdeel van de update. Beheerders kunnen dit doen door de instructies in deze koppeling te volgen om het app-pakket te verwijderen met PowerShell en met de parameter Microsoft.OutlookForWindows.

De te gebruiken PowerShell-cmdlet is:

 • Remove-AppxProvisionedPackage -Path c:\offline -PackageName Microsoft.OutlookForWindows

[Hoe beheer ik de nieuwe Outlook voor Windows?]

Er is nu een groepsbeleidsobject om de weergave van de schakelaar “Probeer de nieuwe Outlook” in de klassieke Outlook te beheren. Het beleid is opgenomen in de ADMX die is gepubliceerd vanaf build 16.0.5401.1000. U kunt de nieuwste set ADMX downloaden vanaf deze locatie in het downloadcentrum: Administrative Template files (ADMX/ADML) en Office Customization Tool voor Microsoft 365-apps voor ondernemingen, Office 2019 en Office 2016.

Bovendien kan dit nu worden geconfigureerd in de Cloud Policy-service: Overzicht van cloudbeleidsservice voor Microsoft 365 – Office implementeren | Microsoft Learn.

Aangezien de nieuwe Outlook codebase deelt met de webversie van Outlook, zijn de

meeste beleidsregels die van toepassing zijn op de webversie van Outlook ook van toepassing op de nieuwe Outlook, zoals Set-OwaMailboxPolicy (ExchangePowerShell) | Microsoft Learn en Set-OrganizationConfig (ExchangePowerShell) | Microsoft Learn Exchange PowerShell-cmdlets.

We zijn actief op zoek naar het toevoegen van nieuwe mogelijkheden om meer organisaties te helpen de nieuwe Outlook uit te proberen.


Retirement of Exchange Web Services in Exchange Online
Category:Exchange Online
Nummer:MC676299
Status:planForChange

In 2018 we kondigden aan dat we geen functie-updates meer maakten voor Exchange Web Services (EWS) in Exchange Online en we adviseerden ontwikkelaars om over te stappen op Microsoft Graph.

Vandaag kondigen we aan dat we op 1 oktober 2026 beginnen met het blokkeren van EWS-verzoeken van niet-Microsoft-apps naar Exchange Online.

[Wanneer dit gebeurt

:]

1 oktober 2026

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Hoewel de EWS-onderdelen van de service beveiligingsupdates en bepaalde niet-beveiligingsupdates blijven ontvangen, blijven het productontwerp en de functies ongewijzigd. Deze wijziging is ook van toepassing op de EWS SDK’s voor Java en .NET.

Ondanks deze aankondiging is EWS nog steeds beschikbaar en wordt het ondersteund voor gebruik in productieomgevingen. Maar we raden u ten zeerste aan om naar Microsoft Graph te migreren om toegang te krijgen tot Exchange Online-gegevens en toegang te krijgen tot de nieuwste functies en functionaliteit.

De aankondiging van vandaag en de buitengebruikstelling van EWS zijn alleen van toepassing op Microsoft 365 en Exchange Online (alle omgevingen); er zijn geen wijzigingen in EWS in Exchange Server. Verder hebben de wijzigingen in Exchange Online geen invloed op Outlook voor Windows of Mac, Teams of een ander Microsoft-product.

Toepassingen migreren naar Microsoft Graph

We weten dat er verschillende hiaten in functies zijn tussen EWS en Microsoft Graph, en hoewel de onderstaande lijst niet uitputtend is, zijn dit de hiaten die het vaakst door ontwikkelaars aan ons worden gemeld:

 • Toegang tot archiefpostvakken – We werken aan het leveren van toegang tot archiefpostvakken via Microsoft Graph en zullen de komende maanden een bijgewerkte tijdlijn bieden.
 • Mapgerelateerde informatie / gebruikersconfiguratie – We werken aan deze functies en zullen de komende maanden een bijgewerkte tijdlijn bieden.
 • Exchange Online Management – We onderzoeken oplossingen hiervoor en zullen in de komende maanden een bijgewerkte tijdlijn bieden.
 • Toegang tot openbare mappen –
 • We bekijken de noodzaak om app-toegang van derden te bieden tot openbare Exchange Online-mappen via de Graph API en zijn geïnteresseerd in het horen van klanten en partners die oplossingen bouwen die openbare mappen gebruiken, anders dan back-up- en hersteloplossingen. Als u bereid bent om details te delen over hoe u EWS gebruikt met openbare mappen, horen we graag van u en kunt u ons bereiken op [email protected]. We weten dat er andere hiaten zijn die hierboven niet worden vermeld en we blijven eraan werken om ze te dichten, maar het is mogelijk dat sommige functionaliteit Microsoft Graph niet zal halen. 

We raden u aan om ons feedback te geven, de Wat is er nieuw in Microsoft Graph-pagina goed in de gaten te houden en alternatieven te verkennen voor functionaliteit of functies die niet beschikbaar zijn in Microsoft Graph.

Volgende stappen

De buitengebruikstelling van deze API’s volgt ons Modern levenscyclusbeleid. We begrijpen dat dergelijke wijzigingen enig ongemak kunnen veroorzaken, maar we zijn ervan overtuigd dat het zal zorgen voor veiligere, betrouwbaardere en performantere ervaringen.

We zullen regelmatig communicatie publiceren naarmate we deze deadline naderen om getroffen huurders te helpen bij het identificeren van EWS-gebruik. We moedigen alle klanten aan om het Berichtencentrum en deze blog te controleren op gerelateerde inhoud.

Bij voorbaat dank voor het bijwerken en openen van uw apps voor een breder scala aan nuttige en intelligente functies op Microsoft Graph. We zijn erg enthousiast over de groeiende mogelijkheden die Microsoft Graph ontwikkelaars biedt en we blijven ons volledig inzetten voor onze reis om ontwikkelaars toegang te geven tot Microsoft 365-gegevens met de modernste functies en hulpprogramma’s.

Microsoft Teams: Choose Which Users to Notify When Publishing a Task List
Category:Planner Microsoft Teams
Nummer:MC676300
Status:stayInformed

Met de task publishing experience in Microsoft Teams kunt u binnenkort kiezen welke gebruikers u op de hoogte wilt stellen wanneer u een takenlijst publiceert of de publicatie ervan ongedaan maakt. Je hebt binnenkort de mogelijkheid om te kiezen welke leden van teams die de taken ontvangen, een melding moeten krijgen in hun Teams-activiteitsfeed: alle eigenaren en leden, alleen eigenaren of niemand. Op dezelfde manier kunt u kiezen wie u op de hoogte wilt stellen wanneer u de publicatie van een takenlijst ongedaan maakt.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 144248

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint eind september 2023 en zal naar verwachting eind oktober 2023 zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Als u de

functie voor taakpublicatie gebruikt, ziet u de extra meldingsopties in het bevestigingsscherm wanneer u een lijst publiceert of de publicatie ervan ongedaan maakt.

RW1bSZ5?ver=071e - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u

voor te bereiden:]

U hoeft geen extra stappen te ondernemen om u voor te bereiden.

Windows Office Hours: September 28th, 2023
Category:Windows
Nummer:MC676496
Status:stayInformed
Als u een IT-beheerder bent en vragen heeft over het beheren en bijwerken van Windows, willen we u helpen. Elke derde donderdag van de maand organiseren we een live chat-gebaseerd evenement op de Tech Community genaamd Windows Office Hours. Leden van de technische teams van Windows, Intune, Windows Autopilot, Windows Autopatch en Windows 365 staan klaar om uw vragen te beantwoorden. We hebben ook experts van FastTrack, het Customer Acceleration Team en Microsoft-teams in de publieke sector. 

Wil je de 28 september sessie van Office Hours bijwonen? Klik hier om het aan uw agenda toe te voegen. Er is geen video- of livevergaderingscomponent. Ga gewoon naar de evenementpagina, log in op de Tech Community en laat uw vragen achter in het gedeelte Opmerkingen. U kunt ook een bladwijzer maken https://aka.ms/Windows/OfficeHours voor aankomende datums (en de mogelijkheid om deze gebeurtenis aan uw agenda toe te voegen). Wij helpen u graag verder. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top