Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 24-09-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

24-September-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Viva Connections “Top News” Card Updated to Include More News Source Options
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC676544
Status:stayInformed

Er komen verbeteringen aan de Viva Connections Top News Card, die zal worden omgedoopt tot de ‘News Card‘. Deze verbeteringen introduceren een grotere configureerbaarheid en de mogelijkheid om meerdere nieuwskaartinstanties te maken, terwijl de standaardconfiguratie consistent blijft met de Top News Card.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 173074

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen met de uitrol medio oktober 2023 en verwachten de uitrol eind oktober 2023 te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op

uw organisatie:]

Aanpassing van nieuwsbronnen: u kunt de nieuwskaart nu aanpassen om nieuws van specifieke bronnen of een lijst met gekozen sites binnen uw organisatie weer te geven. Dit is een aanvulling op de standaardconfiguratie, die alleen geboost nieuws bevat zoals eerder. Deze verbetering stelt u in staat om u te concentreren op nieuws dat relevant is voor specifieke delen van uw organisatie, zodat uw eindgebruikers goed geïnformeerd blijven.

Meerdere nieuwskaartinstanties: met de bijgewerkte nieuwskaart kunt u meerdere instanties met verschillende instellingen maken, zodat u nieuwservaringen voor verschillende doeleinden binnen uw organisatie kunt beheren. U kunt bijvoorbeeld één kaart met de naam ‘Topnieuws‘ hebben met de standaardconfiguratie, een tweede kaart met een aangepaste naam die specifiek HR-nieuws van relevante intranet-/SharePoint-sites weergeeft, en een derde kaart voor ‘Leiderschapsnieuws‘, enzovoort.

RW1bLH7?ver=6f66 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Als u een bestaande gebruiker van de Top News-kaart bent, blijft deze werken zoals deze is zonder enige actie van uw kant. Als u echter meerdere exemplaren van de kaart met verschillende nieuwsbronnen wilt maken, kunt u dit doen met deze update. 

What’s new in the Microsoft Intune Service Update for September 2023
Category:Microsoft Intune
Nummer:MC676545
Status:stayInformed

Uw Microsoft Intune-account is bijgewerkt naar de nieuwste serviceversie.

Wat betekent dit voor mij?

Het servicereleasenummer wordt binnenkort bijgewerkt in de blade Tenantstatus van de Intune-console. We hebben een aantal wijzigingen geïntroduceerd die we graag voor u uitproberen.

Wat moet ik doen om me voor te bereiden op deze wijziging?

Klik hieronder op aanvullende informatie voor meer informatie over wat er nieuw is in deze servicerelease. We blijven de pagina Wat is er nieuw bijwerken met alle functies die tussen nu en de volgende maandelijkse service-update zijn uitgebracht. Meer informatie vindt u in de functies die zijn gemarkeerd in de nieuwste Intune Wat is er nieuw 2309(september) Blog en hoe de Intune-service elke maand wordt bijgewerkt in de Microsoft Intune Service Updates Blog

Aanvullende informatie:

Intune Wat is er nieuwIntune Wat is er nieuw

2309(september) Blog

Op de hoogte blijven van nieuwe functies, servicewijzigingen en servicestatus van Intune

Outlook Web: Ability to Hide Favorites From Folder List
Category:Microsoft 365 for the web
Nummer:MC676546
Status:stayInformed

Met de functie Favorieten verbergen in Outlook voor het web kunnen gebruikers hun mappenvenster personaliseren door de sectie Favorieten te verbergen.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 167071

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint eind oktober 2023 en zal naar verwachting eind november 2023 voltooid zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers in Outlook voor het web hebben de mogelijkheid om hun instellingen bij te werken om favorieten te verbergen als ze deze niet gebruiken of willen zien. Standaard zijn Favorieten zichtbaar, maar met deze functie kunnen gebruikers ervoor kiezen om de Favorieten-ervaring uit hun weergave te verbergen. Eenmaal verborgen, kunnen gebruikers altijd teruggaan en hun favorieten zichtbaar maken.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets dat je op dit moment hoeft te doen. Mogelijk wilt u uw gebruikers op de hoogte stellen van deze update.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top