Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 24-08-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

24-August-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

#MVPbuzzChat with Dustin Willardvan @buckleyplanet
Copilot brings the power of intelligence to your favorite Power Appsvan @MSPowerApps
The Future is Now: Exploring AI in the Power Platformvan @Sharon__Sumner
Use AAD Connect to transform your UPN for tenant-to-tenant migrationsvan @aaronguilmette
Measuring Productivity: Viva Insightsvan @buckleyplanet
Beyond the Basics: Advanced Android Enterprise Management with Microsoft Intunevan @pathak_somesh
Different types of columns in a SharePoint List and libraryvan @gregoryzelfond
Reporting Specific Additions to Teams Membershipvan @12Knocksinna
{How to} view detailed Power Platform request usage information in the Power Platform admin centervan @UK365GUY
Microsoft 365 Pulse Roadmap webcast – Episode 182van @duffbert
“Viva Connections adoption best practices” 🎙 – The Intrazone podcastvan @mstcommunity
Configure and use Intune Remote Helpvan @rodtrent
SfB 2015 Server Update August 2023van @greiginsydney
Send Microsoft Teams activity feed notifications using resource-specific content permissionsvan @Microsoft365Dev
Use Message Trace Data to Analyze Email Trafficvan @12Knocksinna

Office 365 Roadmap Updated: 2023-08-24

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Deploy new Microsoft Teams with Microsoft 365 apps
Category:Microsoft Teams Microsoft 365 apps
Nummer:MC661241
Status:planForChange

Bijgewerkt op 23 augustus 2023: het opt-out-besturingselement is nu beschikbaar. Dank u voor uw geduld.

Vanaf september 2023 beginnen we met het opnemen van nieuwe Microsoft Teams als onderdeel van de nieuwe en bestaande installaties van Microsoft 365-apps voor Windows, afhankelijk van het schema in dit bericht. Momenteel kunnen gebruikers de nieuwe Teams installeren met behulp van de Probeer de nieuwe Teams-schakelaar in klassieke Teams of laat beheerders bulkimplementatie rechtstreeks op de computers in hun organisatie. Lees MC533687 en MC617066 voor meer informatie over eerdere aankondigingen voor nieuwe Teams.

Beheerders kunnen het installeren van nieuwe Teams uitsluiten van hun Microsoft 365-appsimplementatie als ze niet willen dat nieuwe Teams in de installatie worden opgenomen.

Deze aankondiging bevat details over de aankomende wijzigingen voor het uitrollen van de nieuwe Teams-desktopapp met Microsoft 365-apps en details over het beheren van opt-outs. Deze wijziging begint momenteel voor Microsoft 365-apps voor Windows.

  • We beginnen met het opnemen van de nieuwe Teams-app als onderdeel van nieuwe en bestaande Microsoft 365-app-installaties op Windows, afhankelijk van uw kantoorupdatekanaal en licentietype. Je blijft ook de klassieke Teams-app in de installatie opnemen.
  • Beheerders kunnen de afmelding voor deze implementatie beheren als ze niet willen dat nieuwe Teams in de installatie worden opgenomen. Meer details in het onderstaande gedeelte.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Afhankelijk van het updatekanaal dat u gebruikt en ons implementatieschema hieronder, wordt de nieuwe Teams-toepassing geïnstalleerd met Microsoft 365-apps. Het volgende toont het schema.

De geplande uitrol voor het implementeren van nieuwe Teams met Microsoft 365-apps en het tonen van de wissel is:

  • Bedrijfsplannen (bijvoorbeeld Business Basic, Business Standard, Business Premium en Teams Essentials (AAD), enz.): September 2023.
  • Enterprise-abonnementen (bijvoorbeeld E3, E5, F3, enz.): verwijs naar dit article.

[Hoe u zich kunt afmelden voor deze wijziging:]

Opmerking: het besturingselement om u af te melden is nu beschikbaar. Als u de automatische installatie van de nieuwe Teams-app wilt voorkomen, meldt u zich aan bij het beheercentrum voor Microsoft 365-apps (https://config.office.com) met een beheerdersaccount. 

Ga vervolgens naar Aanpassen > apparaatconfiguratie > Instellingen voor moderne apps. Selecteer Microsoft Teams (werk of school) en schakel het selectievakje Automatische installatie van nieuwe Microsoft Teams inschakelen uit. We raden u echter aan de instelling te laten zoals deze is voor de beste Teams-ervaring.

Meer details zijn te vinden in onze technische documentatie.

Follow up to MC513976: Improvements to SharePoint pages authoring
Category:SharePoint Online
Nummer:MC669730
Status:stayInformed

Dit is een vervolg op MC513976 (februari ’23) om u te informeren dat de wijziging om meer controle te geven over de afstand in het tekstwebonderdeel is teruggedraaid op basis van feedback van klanten. Onze excuses voor het ongemak en danken u voor uw feedback.

—Oorspronkelijke berichtinhoud hieronder ter referentie—

We voeren enkele updates uit om het ontwerp van SharePoint-pagina’s te verbeteren. Deze updates omvatten twee wijzigingen in het tekstwebonderdeel, van meertalige controle naar betere controle over regelafstand en een wijziging in de manier waarop externe afbeeldingen worden verwerkt in het hero-webonderdeel.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 117365

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Tekst in meerdere talen controleren in tekstwebonderdeel in pagina’s

De spellingcontrole van Microsoft Editor, nu geïntegreerd in SharePoint-pagina’s, kan nu tekst in meerdere talen controleren. Naast het ondersteunen van de paginataal, controleert Editor nu ook de M365-taal en de Edge-browsertaal. Elk woord in een van deze drie talen wordt op de juiste manier gespeld.

Meer controle over spatiëring in tekstwebonderdeel in pagina’s. – Teruggedraaid We wijzigen het gedrag voor regelafstand in het tekstwebonderdeel.

Als u na het einde van een regel op enter drukt, wordt er een nieuwe regel direct onder de vorige regel gemaakt. Dit is een wijziging ten opzichte van het vorige gedrag waarbij door op enter te drukken een nieuwe alinea werd gemaakt. Dit geeft gebruikers meer controle over hoe hun tekst eruit ziet.

Ga over op ondersteuning voor externe afbeeldingen in het webonderdeel Hero.

Om de weergave van het hero-webonderdeel te verbeteren, stemmen we uit op het webonderdeel Afbeelding en verwijderen we de ondersteuning voor externe afbeeldingen. Raad in plaats daarvan aan om de gewenste afbeeldingen naar de site te uploaden of de stockafbeeldingen te gebruiken. Bestaande Hero-webonderdelen met externe afbeeldingen blijven werken.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is geen werk vereist om u voor te bereiden op de updates die worden vermeld voor het ontwerpen van SharePoint-pagina’s, maar u kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en uw training en documentatie indien nodig bijwerken.

Tekst, tabellen en afbeeldingen toevoegen aan uw pagina met het webonderdeel Tekst – Microsoft Supportlarger;”>Op de Loop-client, als het standaardlabel wordt opgegeven, wordt het gebruikt als de lable van het rooster bij het maken van het rooster.

Opmerking: Het containergevoeligheidslabel dat op een rooster wordt toegepast, is alleen van toepassing op de informatie in Microsoft Planner en beschermt of versleutelt de informatie niet wanneer deze wordt gesynchroniseerd met de Loop-client.

style=”font-size: larger;”>Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 155837

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind augustus 2023 met de uitrol en zullen naar verwachting eind september 2023 klaar zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Roosters kunnen worden geconfigureerd met containerlabels die verplicht zijn. Wanneer containerlabels zijn ingesteld op verplicht voor roosters, moet u ervoor zorgen dat er een standaardlabel beschikbaar is, anders kunnen roosters niet worden gemaakt tenzij er een label is ingesteld. Als er op de Microsoft Graph API een aanvraag wordt gedaan en het label niet is opgenomen, wordt de aanvraag afgewezen. (Opmerking: standaardlabel wordt niet toegepast door onze service).

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Door een containerlabel in te stellen op verplicht voor een bestaand rooster, kan dit gevolgen hebben voor derden die in uw organisatie worden gebruikt. Voor derden die de Graph API met labels gebruiken, mislukken pogingen om een labelloos rooster te maken als labels verplicht zijn, omdat het standaardlabel niet door onze service wordt toegepast. Om ervoor te zorgen dat het maken van roosters niet mislukt wanneer labels verplicht zijn, is het de verantwoordelijkheid van de klant (verantwoordelijkheid van derden) om het standaardlabel toe te passen door de apps bij te werken (indien onder beheer van de beheerder) of door de afhankelijkheid van dergelijke apps te wijzigen of door labels niet verplicht te maken.

Microsoft Purview compliance portal: Data Loss Prevention – Matched items in audit logs
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC669739
Status:stayInformed

Binnenkort algemeen beschikbaar is Microsoft Purview Data Loss Prevention (DLP)-mogelijkheid die u de exacte oorzaak van een gemarkeerde DLP-beleidsschending laat zien. We hebben onze ondersteuning uitgebreid om overeenkomende voorwaarden weer te geven voor workloads (Exchange, Teams, SharePoint, OneDrive, Endpoint), regels en voorwaarden.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 117488

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: De uitrol begint half augustus en zal naar verwachting eind augustus zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Wanneer een DLP-regelovereenkomst optreedt, wordt de geconfigureerde actie voor die regel (bijvoorbeeld Blokkeren, Controleren) afgedwongen. Als u deze gebeurtenis wilt bekijken in het dashboard Waarschuwingen, klikt u op het tabblad Gebeurtenissen en selecteert u het item dat u wilt onderzoeken. 

  • Klik op Details om de exacte staat en de bijbehorende overeenkomende waarde te bekijken.

view dashboard

  • U kunt deze informatie ook bekijken in Activity Explorer. Klik op DLP-regel overeenkomende gebeurtenis om te onderzoeken. Scrol naar de onderkant van het deelvenster om Andere overeenkomende voorwaarden te vinden, waarmee u de voorwaarde en de respectieve overeenkomende waarde ziet. 

RW1a1rf?ver=2777 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Controleer of controle is ingeschakeld voor uw tenant en schakel geavanceerde classificatie in voor Endpoint DLP. Raadpleeg geavanceerde classificatiescanning en -beveiliging

Microsoft Purview Information Protection Tracking and Revocation – End-User Tracking and Revocation
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC669740
Status:stayInformed

Vanuit het gevoeligheidsmenu hebben eigenaren van Office-bestanden die zijn beveiligd met een vertrouwelijkheidslabel toegang tot de Microsoft Purview-nalevingsportal om gebruikerstoegangspogingen te bekijken en indien nodig de toegang in te trekken.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We zijn begonnen met de uitrol en verwachten eind augustus te voltooien.

Standaard release: We beginnen eind augustus met de uitrol en verwachten medio september te zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

De functie Microsoft Purview Information Protection Tracking and Revocation is standaard ingeschakeld. Als u de functie wilt uitschakelen, gebruikt u de opdracht Disable-AipServiceDocumentTrackingFeature. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om je voor te bereiden op deze verandering. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en indien nodig relevante documentatie bijwerken.

Microsoft Purview Information Protection Tracking and Revocation – File Registration
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC669741
Status:stayInformed

Wanneer een vertrouwelijkheidslabel wordt gebruikt om een Office-bestand te versleutelen, wordt het automatisch geregistreerd voor tracking en worden Office-bestanden die eerder met labels zijn beveiligd, geregistreerd wanneer ze de volgende keer worden geopend in een bijgewerkte client. Dit geldt alleen voor lokale bestanden. Nalevingsbeheerders kunnen de toegang tot geregistreerde Office-bestanden bijhouden en intrekken.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: We zijn begonnen met de uitrol en verwachten eind augustus te voltooien.

Standaard release: We beginnen eind augustus met de uitrol en verwachten medio september te zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Beheerders hebben via PowerShell toegang tot de tracking- en intrekkingsfunctionaliteit voor alle bestanden binnen hun organisatie. Get-AipServiceDocumentLog biedt informatie over het bestand dat wordt bijgehouden.  

 =”

https://learn.microsoft.com/powershell/module/aipservice/get-aipservicetrackinglog?view=azureipps” target=”_blank”>Get-AipServiceTrackingLog biedt informatie over gebruikers die hebben geprobeerd toegang te krijgen tot het bestand. Set-AipServiceDocumentRevoked trekt machtigingen voor het bestand in.  

 

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

De functie Microsoft Purview Information Protection Tracking and Revocation is standaard ingeschakeld. Als u de functie wilt uitschakelen, gebruikt u de opdracht Disable-AipServiceDocumentTrackingFeature. 

Viva Goals: Roll-Up Expected Progress From Child Key Results to Parent
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC669742
Status:stayInformed

Momenteel in Viva Goals, terwijl u gefaseerde doelen (mogelijkheid om de verwachte voortgangscurve vorm te geven) kunt instellen op het niveau van het onderliggende sleutelresultaat, worden de doelen niet opgerold naar het bovenliggende sleutelresultaat of doelstelling. Dit heeft verwarring veroorzaakt bij zowel de eigenaren van de onderliggende als de bovenliggende doelstelling, wat heeft geleid tot onjuiste voortgangs- en statusberekeningen en onjuiste weergaven van de verwachte voortgangswaarden in de voortgangsgrafieken. Als het resultaat van de onderliggende sleutel met deze release gefaseerde doelen heeft, worden de doelen opgerold van de kinderen naar de bovenliggende doelen. 

Als er meer dan één belangrijk resultaat is, wordt de verwachte voortgang opgeteld op basis van de bijdrage van het belangrijkste resultaat aan de ouder.

Als de eigenaar van de bovenliggende doelstelling besluit doelen in te stellen op het niveau van de bovenliggende doelstelling, hebben deze doelen voorrang op de opgerolde doelen.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint eind augustus 2023 en zal naar verwachting begin september 2023 voltooid zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Wanneer deze functie wordt uitgerold, worden de gefaseerde doelen die zijn ingesteld op het niveau van het resultaat van de onderliggende sleutel naar de bovenliggende instantie gerold. Er kunnen gevallen zijn waarin de voortgang en status verschillen van eerder op basis van de opgerolde doelen. De overzichtsgrafiek en de OKR-lijstwidget geven ook de doelen weer die zijn opgerold van de onderliggende naar de bovenliggende OKR.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets dat je hoeft te doen om je voor te bereiden.

Near Real-Time Calendar Sync and Updates in Teams Mobile Calendar
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC669743
Status:stayInformed

Microsoft Teams Mobile-gebruikers kunnen binnenkort bijna realtime updates van hun agendavergaderingsuitnodigingen zien wanneer ze worden gemaakt, bijgewerkt, doorgestuurd of verwijderd.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind augustus 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol begin september 2023 te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Gebruikers hebben een snellere, verbeterde en betrouwbare mobiele agenda. Gebruikers kunnen bijna realtime agendasynchronisaties van al hun evenementen zien (bijgewerkt in Outlook en Teams), zonder dat ze tabbladen hoeven te vernieuwen of te schakelen van chat naar agenda, enz., 

RW1a2EA?ver=f828 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

- KbWorks - SharePoint & Teams Specialist        

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen wijziging in de beheerdersinstellingen en -configuraties. Mogelijk wilt u mobiele gebruikers op de hoogte stellen van deze update.

Dynamics 365 – Service Update 23083 for EUR
Category:Dynamics 365 Apps
Nummer:MC669891
Status:stayInformed
We hebben een kleine service-update gepland voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving in de EUR-regio.

Station 4: Onderhoudsvenster start: 15 september 2023, 18:00 UTC
Station 4: Onderhoudsvenster einde: 16 september 2023, 03:00 UTC

Wat betekent dit voor mij?
Als onderdeel van deze service-update kunnen de volgende functiegebieden worden beïnvloed:
Het versienummer voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving wordt bijgewerkt naar versie 9.2.23083.00000 of hoger nadat de achtergronddatabasebewerkingen zijn voltooid.

Hoewel er geen verslechtering van de serviceprestaties of beschikbaarheid wordt verwacht, wordt deze service-update buiten de normale kantooruren gepland om mogelijke gevolgen voor uw omgeving te minimaliseren. Tijdens dit onderhoudsvenster kunnen gebruikers korte, intermitterende gevolgen zien, zoals tijdelijke SQL-fouten of een omleiding naar het inlogscherm. Als er gevolgen optreden buiten dit onderhoudsvenster, neem dan contact op met Microsoft Support.

Voor omgevingen met gebruikers over de hele wereld erkennen we dat “buiten de normale kantooruren” u anders kan beïnvloeden. We verontschuldigen ons voor de impact die dit kan hebben op uw gebruikers. We werken er hard aan om Microsoft Dynamics 365 te verbeteren en de impact van deze onderhoudsvensters te minimaliseren.

Welke actie moet ik ondernemen?
Communiceer waar nodig met uw Dynamics 365-beheerder en gebruikers. Neem contact op met de ondersteuning als u problemen ondervindt.
Power Platform – Two new telemetry data streams are now available in Public Preview
Category:Power Platform
Nummer:MC669993
Status:stayInformed
We kondigen de openbare preview aan van twee nieuwe telemetriegegevensstromen binnen de integratie van Power Platform met Azure Application Insights:
  • Microsoft Power Automate-telemetriegegevens voor cloudstromen
  • Dynamics 365 Customer Service-telemetriegegevens
Met deze nieuwe telemetriegegevensstromen kunnen beheerders hun workloads verbinden met Azure Application Insights om waarschuwingen binnen Azure Application Insights te bewaken, diagnosticeren en configureren om Power Automate- en Dynamics 365 Customer Service-implementaties te beheren.

Houd er rekening mee dat wanneer deze functie wordt overgezet naar Algemene beschikbaarheid, deze alleen beschikbaar is voor beheerde omgevingen. Gebruikers hebben een Power Apps-, Microsoft Power Automate- of Dynamics 365-licentie met premium gebruiksrechten nodig. De vereisten voor premiumgebruiksrechten en beheerde omgevingen zijn alleen voor deze openbare preview versoepeld.

Wat moet ik doen om me voor te bereiden?
Bekijk de productdocumentatie voor meer informatie over het configureren van een Azure Application Insights-verbinding en de beschikbare telemetrie voor Microsoft Power Automate- en Dynamics 365 Customer Service-oplossingen. Als u gegevensexport wilt instellen in het Power Platform-beheercentrum, hebt u een Power Platform-beheerder, Dynamics 365-beheerder of Microsoft 365 Global-beheerdersrol nodig. Het inschakelen van Application Insights is beperkt tot klanten met premium Dataverse-licenties die beschikbaar zijn voor de tenant.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top