Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 27-08-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

27-August-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Near Real-Time Calendar Sync and Updates in Teams Mobile Calendar
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC669743
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 25 augustus 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt met aanvullende informatie. Dank u voor uw geduld.

Microsoft Teams Mobile-gebruikers kunnen binnenkort bijna realtime updates van hun agendavergaderingsuitnodigingen zien wanneer ze worden gemaakt, bijgewerkt, doorgestuurd of verwijderd.

Deze wijziging is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 138326

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind augustus 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol begin september 2023 te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Gebruikers hebben een snellere, verbeterde en betrouwbare mobiele agenda. Gebruikers kunnen bijna realtime agendasynchronisaties van al hun evenementen zien (bijgewerkt in Outlook en Teams), zonder dat ze tabbladen hoeven te vernieuwen of te schakelen van chat naar agenda, enz., 

RW1a2EA?ver=f828 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

- KbWorks - SharePoint & Teams Specialist        

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen wijziging in de beheerdersinstellingen en -configuraties. Mogelijk wilt u mobiele gebruikers op de hoogte stellen van deze update.

Teams Android Devices: Updates to the Report an Issue Feature
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC670893
Status:stayInformed

Een probleem melden op Teams Android-apparaten zijn tijdelijk niet beschikbaar, terwijl we de feedbackworkflow verbeteren en nieuwe feedbackmechanismen leveren die IT-beheerders controle en nog betere functionaliteit geven om hun organisaties te ondersteunen bij een toekomstige app-update. [Wanneer dit zal gebeuren:]Deze functie is vanaf eind augustus 2023 tijdelijk niet meer beschikbaar.  

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Een probleem melden onder Instellingen is tijdelijk niet beschikbaar terwijl we alle feedbackkanalen op Android-apparaten van Teams verbeteren (Teams-kamers op Android, Teams-panels, Teams-telefoons en Teams-schermen). 

We introduceren twee nieuwe feedbackkanalen in een toekomstige app-update:

  • Feedback geven – hiermee kunnen gebruikers feedback indienen met de optie om logboeken rechtstreeks bij Microsoft op te nemen. IT-beheerders kunnen beleid toepassen om de beschikbaarheid van deze functie voor gebruikers in hun organisatie te beheren.
  • Een probleem melden – hiermee kunnen gebruikers problemen met automatisch logboeken rechtstreeks aan hun IT-organisatie melden. Alle vermeldingen worden gerouteerd naar het e-mailadres dat IT-beheerders configureren in de apparaatinstellingen. IT-beheerders kunnen vervolgens problemen triage om te zien wat moet worden geëscaleerd naar Microsoft Support. Gedurende deze tijd kunnen IT-beheerders geen logboeken rechtstreeks van Teams Android-apparaten verzamelen totdat de nieuwe functie Een probleem melden is gestart. 

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

In de tussentijd raden we IT-beheerders aan om het Teams-beheercentrum te blijven gebruiken om problemen met Teams Android-apparaten te diagnosticeren. Instructies voor het verzamelen van apparaatlogboeken via het Teams-beheercentrum vindt u hier: Verzamel Android Teams-apparaatlogboeken – Microsoft Teams.

Exchange Transport Rules (ETRs) stopping support for DLP scenarios
Category:Exchange Online
Nummer:MC670895
Status:planForChange

Vorig jaar is de DLP-ervaring (Data Loss Prevention) van Exchange Online buiten gebruik gesteld van het klassieke Exchange-beheercentrum (EAC) (MC278896, augustus ’21 &MC400953, juli ’22). We raden klanten aan Microsoft Purview Unified DLP te gebruiken, waarmee DLP-beveiliging wordt uitgebreid naar SharePoint Online, OneDrive voor Bedrijven, Teams-chats, apparaten en meer. De Microsoft Purview-nalevingsportal biedt toegang tot geavanceerde classificatiemogelijkheden zoals EDM, ML, enz., Samen met uitgebreide waarschuwingen, functies voor incidentbeheer en meer.

We laten u nu weten dat we de ondersteuning voor Exchange Online DLP in e-mailstroomregels verwijderen.

[Wanneer dit zal gebeuren

:]

medio november 2023

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Vanaf half november wordt de mogelijkheid om de volgende Exchange DLP-gerelateerde acties en voorwaarden/uitzonderingen (predicaten) te gebruiken, verwijderd uit de e-mailstroomregels:

  • Acties: NotifySender
  • Voorwaarden/predicaten: MessageContainsDataClassifications (bericht bevat gevoelige informatie), ExceptIfMessageContainsDataClassifications, HasSenderOverride (afzender heeft de beleidstip overschreven), ExceptIfHasSenderOverride

U kunt geen nieuwe e-mailstroomregels meer maken met deze acties/predicaten en bestaande regels die deze gebruiken, worden niet langer geëvalueerd of uitgevoerd. Als u al bent gemigreerd naar Unified DLP, raden we u aan alle betreffende e-mailstroomregels te verwijderen. Migreer anders alle bestaande, getroffen e-mailstroomregels en verwijder deze vóór half november.

Wanneer de implementatie uw tenant bereikt, ziet u aanvullende eigenschappen van e-mailstroomregels in de EAC en in Exchange Online PowerShell om u te laten zien welke regels niet langer worden ondersteund (Configuratieondersteuning en Niet-ondersteunde reden).

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Gebruik de cmdlet Get-TransportRule om te zien of uw organisatie bestaande e-mailstroomregels heeft die deze DLP-acties of -predicaten gebruiken. Als u al bent gemigreerd naar Unified DLP, controleert u of alle e-mailstroomregels die gebruikmaken van de Exchange DLP-voorwaarden/-predicaten zijn verwijderd uit de EAC of Exchange Online PowerShell. Als u niet naar Unified DLP bent gemigreerd, migreert u vóór half november en verwijdert u vervolgens de Exchange DLP-e-mailstroomregels.

Zie Een beleid ter voorkoming van gegevensverlies maken en implementeren voor meer informatie over het maken van regels in DLP.

Accessibility Improvements to Page Authoring
Category:SharePoint Online
Nummer:MC670896
Status:stayInformed

Om aanbevolen procedures voor toegankelijkheid te ondersteunen, hebben we enkele verbeteringen aangebracht in de ervaring voor het ontwerpen van pagina’s in SharePoint.

De eerste verbetering biedt de functionaliteit om afbeeldingen als decoratief te markeren. De tweede verbetering heeft het kopniveau 1 gewijzigd om te worden gereserveerd voor de paginatitel in het titelgebied.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 146063

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: De uitrol is begonnen en zal naar verwachting eind augustus 2023 zijn voltooid.

Standaardrelease: De uitrol begint begin september 2023 en zal naar verwachting eind september zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op je organisatie:]

Gebruikers hebben nu meer opties om hun pagina’s toegankelijker te maken.

Decoratieve afbeeldingen worden genegeerd door ondersteunende technologie, waaronder schermlezers. Deze toevoeging is aangebracht aan het volgende: achtergrondafbeelding van het titelgebied, afbeeldingen die inline zijn toegevoegd met het webonderdeel Tekst, Webonderdeel Afbeelding, Afbeeldingengalerie, Held, Aanzet tot actie en Snelkoppelingen.

Als u een afbeelding als decoratief wilt markeren, opent u de details van het eigenschappenvenster van het webonderdeel en schuift u naar de sectie Toegankelijkheid. Onder het alternatieve tekstvak is een nieuwe schakelaar beschikbaar waarmee u kunt selecteren of de afbeelding als decoratief moet worden gemarkeerd.

RW1aFYW?ver=6cdd - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

U kunt nog steeds koppen toevoegen aan een pagina op niveaus 2-4 met behulp van de webonderdelen. Dit maakt het voor gebruikers van schermlezers gemakkelijker om te begrijpen hoe uw pagina is gestructureerd.

Als u het kopniveau van de tekst

correct wilt communiceren met gebruikers van schermlezers, kiest u een kopstijl in het vervolgkeuzemenu Tekststijl in plaats van alleen visuele opmaak te gebruiken, zoals het vergroten van de tekengrootte en het toepassen van vetgedrukte opmaak op de tekst.

  1. Markeer de tekst die u als kop wilt opmaken.
  2. Open het vervolgkeuzemenu tekststijl.

 RW1aAwq?ver=bd40 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor

te bereiden:]

Er is niets dat je hoeft te doen om je voor te bereiden. Mogelijk wilt u gebruikers op de hoogte stellen van deze updates.

What’s new in the Microsoft Intune Service Update for August 2023
Category:Microsoft Intune
Nummer:MC670897
Status:stayInformed

Uw Microsoft Intune-account is bijgewerkt naar de nieuwste serviceversie.

Wat betekent dit voor mij?

Het servicereleasenummer wordt binnenkort bijgewerkt in de blade Tenantstatus van de Intune-console. We hebben een aantal wijzigingen geïntroduceerd die we graag voor u uitproberen.

Wat moet ik doen om me voor te bereiden op deze wijziging?

Klik hieronder op aanvullende informatie voor meer informatie over wat er nieuw is in deze servicerelease. We blijven de pagina Wat is er nieuw bijwerken met alle functies die tussen nu en de volgende maandelijkse service-update zijn uitgebracht. Lees meer door functies te bekijken die zijn gemarkeerd in de nieuwste Intune <updateblogkoppeling><a href=”https://aka.ms/IntuneWN2308″ target=”_blank”>Wat is er nieuw 2308(augustus) Blog en hoe de Intune-service elke maand wordt bijgewerkt in de <a href=”https://techcommunity.microsoft.com/t5/intune-customer-success/microsoft-intune-service-updates/ba-p/358728″ target=”_blank”>Microsoft Intune Service Updates Blog. 

Aanvullende informatie:

Intune Wat is er nieuwIntune Wat is er nieuw

2308(augustus) Blog

Op de hoogte blijven van nieuwe functies, servicewijzigingen en servicestatus van Intune

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top