Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 26-08-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

26-August-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

Updated content for the SharePoint Web UI kit!van @mstcommunity
August 2023 update of Power Automate for desktopvan @microsoftflow
Microsoft Forms Tips for Educationvan @mstcommunity
End-to-End Test Microsoft 365 Solutions with Playwrightvan @eliostruyf
Practical Protection: For Whom the Bell Tolls van @practical365
Entra Exporter Tool: Effortlessly Backup Microsoft Entra ID Configurationsvan @365Reports
Dit zijn 4 manieren om een iPhone te resetten zonder een computervan @m365tips
Announcing the integration of Power Automate telemetry data with Azure Application Insightsvan @microsoftflow
Microsoft 365: Captions settings in Microsoft Teams meetings!van @jcgm1978
New Office Add-ins entry point available onlinevan @Microsoft365Dev
Quick tip: App inventory for corporate-owned Android Enterprise devicesvan @pvanderwoude
Supercharge brand content with the Typeface AI app for Microsoft Teamsvan @mstcommunity
Microsoft Prepares Partners for Microsoft 365 Copilotvan @12Knocksinna

Office 365 Roadmap Updated: 2023-08-26

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) Upcoming Teams Service Upgrade – better aligning your services with your business location
Category:Skype for Business Microsoft Teams
Nummer:MC667666
Status:planForChange
Bijgewerkt op 24 augustus 2023

: We hebben u eerder in dit bericht gecommuniceerd dat uw huurder op 4 september 2023 wordt geüpgraded. Deze upgrade is uitgesteld en we zullen binnenkort een nieuwe datum via een aparte berichtencentrumpost aan u communiceren. Onze excuses voor het ongemak.

Microsoft voert een upgrade uit naar uw tenant om uw services beter af te stemmen op uw bedrijfslocatie, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor toekomstige klantgerichte verbeteringen van onze services. Tijdens deze upgrade worden beheeracties met betrekking tot Teams-werkstromen geblokkeerd.

U ontvangt dit bericht omdat onze rapportage aangeeft dat de bedrijfslocatie van uw organisatie verschilt van de toegewezen regio in Teams. Om dit te corrigeren, verplaatst Microsoft uw tenant en de bijbehorende beheerdirectorygegevens naar de locatie die overeenkomt met de bedrijfslocatie van uw organisatie. Voor geografisch verspreide organisaties is je bedrijfslocatie het land dat is opgegeven toen je je aanmeldde voor Microsoft 365 (ook wel ‘factureringslocatie’ genoemd).

[Wanneer zal dit gebeuren:]

Microsoft schat dat deze migratie van gegevens vanaf 4 september 2023 zal beginnen en dat deze blokkering van beheerdersacties 24 uur of minder zal duren.

[Hoe zal dit uw organisatie beïnvloeden:]

Als onderdeel van deze wijziging:

 1. Tijdens de upgrade, die naar schatting 24 uur of minder duurt, worden administratieve acties met betrekking tot Teams-workflows geblokkeerd. Dit omvat beheeracties (zoals het beheren van het beleid en de instellingen van uw organisatie) die worden uitgevoerd via de Teams PowerShell-module (TPM) of via het Teams-beheercentrum. Als tijdens de duur van de upgrade beheerdersacties worden uitgevoerd, wordt het volgende foutbericht weergegeven: ‘De bewerking op uw tenant is tijdelijk geblokkeerd vanwege interne Microsoft-activiteiten. De geblokkeerde status wordt verwijderd zodra de activiteit is voltooid.”
 2. Nieuwe gebruikers die zijn gemaakt tijdens het tijdsbestek waarin de upgrade plaatsvindt, hebben geen toegang tot Teams-functionaliteiten totdat de migratie is voltooid.
 3. Historische gegevens in sommige analyse- en rapportagetools, zoals Call Quality Dashboard, worden onderbroken. Na de upgrade worden er zoals gewoonlijk nieuwe gegevens in de hulpprogramma’s ingevuld. Gegevens die zijn geüpload naar tenantbeheercentrum, zoals rapportagelabels en gebouw-/eindpuntbestanden in CQD, moeten na de upgrade opnieuw worden geüpload.
 4. Tijdens de upgrade treedt er een vertraging op in de overname van het beleid door wijziging van het groepslidmaatschap. Als een gebruiker in deze periode wordt toegevoegd aan of verwijderd uit een groep, worden beleidswijzigingen door overname van groepstoewijzingen uitgesteld totdat de upgrade is voltooid.

[Wat zal niet veranderen:]

Tijdens de upgrade wordt het normale gedrag van Teams, zoals chatten, bellen, vergaderingen voor bestaande gebruikers, niet beïnvloed.

[Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]

Bekijk hoe dit van invloed is op uw organisatie en communiceer op de juiste manier.

(Updated) SharePoint: Microsoft Lists – Create a List From CSV and Export to CSV
Category:SharePoint Online
Nummer:MC668787
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 25 augustus 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt om weer te geven zoals bedoeld.

Met de functie Een lijst maken van CSV-bestand in SharePoint kunt u gegevens importeren uit een CSV-bestand. We hebben ook de functie “Exporteren naar CSV” uitgebreid door een andere optie te bieden voor “Exporteren naar CSV met schema”. Met deze exportoptie kunt u de aangepaste opmaak, keuzepillen, op rich text gebaseerde bewerking en persoonlijke gegevens behouden, zodat uw bron- en bestemmingslijsten er identiek uitzien. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft Roadmap ID 100501

[When will dit gebeurt:]

Gerichte release: De uitrol begint eind augustus 2023 en zal naar verwachting begin september 2023 voltooid zijn.

Standaardrelease: De uitrol begint medio september 2023 en zal naar verwachting eind september 2023 zijn voltooid.

USSec/USNat: De uitrol begint eind september 2023 en zal naar verwachting begin oktober 2023 voltooid zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

U kunt binnenkort een nieuwe lijst maken op basis van een CSV-bestand. Deze nieuwe aanmaakoptie is beschikbaar als onderdeel van het dialoogvenster voor het maken van lijsten, op elk oppervlak waar u al lijsten kunt maken, zoals SharePoint-sites, Lijsten web-app, Teams, enz. RW1aIUm?ver=ff73 - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistEr zullen ook meer opties zijn om het exporteren van lijstgegevens mogelijk te maken. 


Samen met de functie “Exporteren naar CSV”, waarmee u lijstgegevens in een csv-indeling kunt exporteren, hebben we de optie “Exporteren naar CSV met schema” toegevoegd, die het lijstschema + elke andere aangepaste opmaak die aan de lijst is toegevoegd, zoals keuzepillen, rijopmaak, enz.  

RW1aGm0?ver=822c - KbWorks - SharePoint & Teams Specialiststyle = “width: 400px;”>

De “De functie Exporteren naar CSV” blijft werken zoals deze tot nu toe is geweest, met één kleine wijziging:

 • Het Booleaanse veld wordt geëxporteerd als WAAR/ONWAAR in plaats van JA/NEE om af te stemmen op de standaardverwachtingen van de manier waarop Booleaanse velden worden weergegeven. 
De

functie ‘Exporteren naar CSV met schema‘ introduceert de volgende wijzigingen in de geëxporteerde indeling: 

 • De kolom Personen exporteert het onderliggende e-mailadres in plaats van de naam die in de lijst 
 • wordt weergegevenDateTime wordt geëxporteerd als de gestandaardiseerde Universal DateTime-notatie. Bv: 2023-04-03T00:00:00Z 
  • Deze exportindeling wordt alleen gebruikt voor het exporteren van DateTime-kolommen, wanneer de kolomgegevens alleen datum zijn, zonder enige tijdinformatie wordt deze eenvoudig geëxporteerd als 03/04/2023 
   Booleaans veld wordt geëxporteerd als
 • WAAR / ONWAAR in plaats van JA / NEE 
 • Een CSV-bestand importeren
dat

is gegenereerd uit de “Exporteren naar CSV met schema” optie stelt u in staat om de aangepaste opmaak, keuzepillen, rich text-gebaseerde bewerking en persoonsgegevens te behouden, zodat uw bron- en bestemmingslijsten er identiek uitzien. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]Als u momenteel de Booleaanse weergave als JA/NEE gebruikt in automatiseringen, integraties, enz., Moet deze worden bijgewerkt om te worden weergegeven als WAAR/ONWAAR. 

 • Als u op zoek bent naar een manier om een lijst met gegevens, schema en opmaak te repliceren, gebruikt u de optie “Exporteren naar CSV met schema” voor de beste resultaten.

[Meer informatie]

Voor meer informatie, please visit this page.

Teams Premium Trial
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC670435
Status:planForChange

Vanaf de implementatie eind september kunnen gebruikers in uw organisatie een selfservice-proefversie van Microsoft Teams Premium starten met behulp van hun Azure Active Directory (AAD)-referenties zonder dat ze betalingsgegevens hoeven in te voeren, terwijl ze volledige zichtbaarheid en controle bieden aan hun Microsoft 365-beheerder. Selfservice stelt eindgebruikers in staat om de proefperiode van 60 dagen te starten en signalen te genereren over het gebruik voor IT om gebruikers te identificeren die baat zouden hebben bij een Teams Premium-licentie. Deze proeflicenties staan los van uw bestaande Teams Premium-licenties.

Opmerking: Deze proefmogelijkheden zijn wereldwijd beschikbaar. Proefversies zijn niet beschikbaar voor overheidsklanten.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Vanaf eind september 2023

[Hoe dit van invloed zal zijn op uw organisatie:]


Wanneer dit

wordt

uitgerold, kunnen gebruikers binnen uw organisatie direct een Teams Premium-proefversie starten. Deze selfservice-proeflicenties maken deel uit van de tenant van uw Microsoft-organisatie en u kunt deze licenties net als andere Microsoft-abonnementen beheren. U kunt deze proeflicenties op elk gewenst moment annuleren.

U kunt ook volledig bepalen of proefversies worden omgezet in betaalde abonnementen. Gebruikers hoeven geen betalingsgegevens in te voeren wanneer ze zich aanmelden. Als een gebruiker wil converteren naar een betaalde licentie, moet hij of zij hiervoor rechtstreeks met u samenwerken, omdat er geen functionaliteit voor automatisch verlengen is voor deze proefversies. Als een gebruiker niet wordt geüpgraded naar een betaald abonnement, worden alle services in Microsoft Teams Premium beëindigd en verliest de gebruiker mogelijk alleen-lezen toegang tot gegevens die zijn gegenereerd door Teams Premium en zijn opgeslagen in Microsoft Teams, OneDrive en SharePoint.

Microsoft Teams Premium helpt uw Teams-vergaderingen intelligenter, beter beschermd en boeiender te maken. In tegenstelling tot andere vergader- en samenwerkingstools biedt Teams Premium geavanceerde mogelijkheden voor vergaderingen, virtuele afspraken en webinars voor één lage prijs. Meer informatie over Teams Premium hier. 

De klantgegevens voor alle services die zijn gekoppeld aan de proefversie van Microsoft Teams Premium worden behandeld in overeenstemming met de Microsoft Online Subscription Agreement en de Productvoorwaarden.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Globale of factureringsbeheerders kunnen dezelfde selfservice-aankoopbesturingselementen gebruiken om selfservice-proefversies uit te schakelen terwijl ze gebruikmaken van abonnementsbeheermogelijkheden om proeflicenties op de Uw producten te overzien en te beheren in het gedeelte Facturering van het Microsoft 365-beheercentrum.

Opmerking: Dit is een nieuwe Teams Premium-proefversie en wordt in- of uitgeschakeld, onafhankelijk van eerdere proefaanbiedingen.

Bekijk onze bijgewerkte selfservice-aankoop- en proefdocumentatie hier. We hebben belangrijke informatie toegevoegd over de manier waarop proefversies werken, de gegevens die worden verzameld en de voorwaarden die van toepassing zijn.

OneDrive and SharePoint: Colored Folders
Category:SharePoint Online OneDrive for Business
Nummer:MC670439
Status:stayInformed

Gekleurde mappen maken deel uit van het algemene verhaal ‘Personalisatie en organisatie’ voor OneDrive en SharePoint. Met deze functie kunnen gebruikers hun mappen inkleuren met een vooraf ingesteld bereik van 16 kleuren. Deze inkleuring is van toepassing op zowel nieuwe als reeds bestaande mappen. Deze functie is beschikbaar in OneDrive voor Bedrijven en SharePoint-documentbibliotheken.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft Roadmap ID 124980

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint eind augustus 2023 en zal naar verwachting begin oktober 2023 voltooid zijn.

USSec/USNat: De uitrol begint medio september 2023 en zal naar verwachting begin oktober 2023 voltooid zijn.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Bij het maken van een nieuwe map krijgen gebruikers nu een kleurkiezer te zien met 16 kleuren waarmee ze hun mappen kunnen aanpassen. De kleurkiezer kiest standaard geel voor het gemak van het maken, maar het kan door de gebruiker worden gewijzigd in een van de andere kleuren.

RW1aAJz?ver=adda - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistAls de gebruiker al een bestaande map heeft waarvan hij de kleur wil wijzigen, kan hij dit rechtstreeks doen vanuit het contextmenu of via de optie map hernoemen. RW1aDrO?ver=b0fe - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW1aG4p?ver=41b0 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist     
       

Gekleurde mappen kunnen alleen worden bekeken in Mijn bestanden met deze functie-uitrol.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden

:]

Er is niets dat je hoeft te doen om je voor te bereiden. Mogelijk wilt u uw gebruikers op de hoogte stellen van deze update. Ga voor meer informatie naar de blogpagina.

(Updated) Teams Android Devices: Updates to the Report an Issue Feature
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC670440
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 25 augustus 2023: We hebben vastgesteld dat dit niet naar het juiste publiek is gegaan. We zullen dit bericht verwijderen en een nieuw bericht plaatsen voor de juiste doelgroep. Onze excuses voor het ongemak.

Een probleem melden op Teams Android-apparaten zijn tijdelijk niet beschikbaar, terwijl we de feedbackworkflow verbeteren en nieuwe feedbackmechanismen leveren die IT-beheerders controle en nog betere functionaliteit geven om hun organisaties te ondersteunen bij een toekomstige app-update. [Wanneer dit zal gebeuren:]Deze functie is vanaf eind augustus 2023 tijdelijk niet meer beschikbaar.  

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Een probleem melden onder Instellingen is tijdelijk niet beschikbaar terwijl we alle feedbackkanalen op Android-apparaten van Teams verbeteren (Teams-kamers op Android, Teams-panels, Teams-telefoons en Teams-schermen). 

We introduceren twee nieuwe feedbackkanalen in een toekomstige app-update:

 • Feedback geven – hiermee kunnen gebruikers feedback indienen met de optie om logboeken rechtstreeks bij Microsoft op te nemen. IT-beheerders kunnen beleid toepassen om de beschikbaarheid van deze functie voor gebruikers in hun organisatie te beheren.
 • Een probleem melden – hiermee kunnen gebruikers problemen met automatisch logboeken rechtstreeks aan hun IT-organisatie melden. Alle vermeldingen worden gerouteerd naar het e-mailadres dat IT-beheerders configureren in de apparaatinstellingen. IT-beheerders kunnen vervolgens problemen triage om te zien wat moet worden geëscaleerd naar Microsoft Support. Gedurende deze tijd kunnen IT-beheerders geen logboeken rechtstreeks van Teams Android-apparaten verzamelen totdat de nieuwe functie Een probleem melden is gestart. 

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

In de tussentijd raden we IT-beheerders aan om het Teams-beheercentrum te blijven gebruiken om problemen met Teams Android-apparaten te diagnosticeren. Instructies voor het verzamelen van apparaatlogboeken via het Teams-beheercentrum vindt u hier: Verzamel Android Teams-apparaatlogboeken – Microsoft Teams.

Microsoft Teams: Improved Shared Line Experience
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC670443
Status:stayInformed

Met Teams calling kunnen gebruikers (delegators) lijnen delen met andere gebruikers (delegates). Met de weergave van een gedeelde lijn kan een gebruiker een gemachtigde kiezen om namens hem of haar oproepen te beantwoorden of af te handelen.

We lanceren een vereenvoudigde ervaring voor gebruikers die gespreksdelegatie hebben ingesteld die beschikbaar zal zijn in de mobiele Teams-app. Mobiele gebruikers hebben nu een tabblad Shared Line Appearance in de oproepen-app. Met de nieuwe gebruikersinterface kunnen deelnemers eenvoudig de verschillende delegatorregels bekijken die ze beheren en hun eigen afgevaardigden.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 123753

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind augustus 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol begin september 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Gebruikers hebben een tabblad gewijd aan het bekijken van hun afgevaardigden en mensen die ze ondersteunen, waardoor het gemakkelijker wordt om hun baas of beheerders te beheren / controleren.

RW1avCc?ver=8bcc - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW1anNz?ver=65aa - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist     

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Om toegang te krijgen tot deze functie, moet u bijwerken naar de nieuwste versie van Microsoft Teams.

Outlook: Disallow Reactions on Specific Emails
Category:Exchange Online
Nummer:MC670444
Status:stayInformed

We ontwikkelen een reeks verbeteringen die de functie Reacties in Outlook ondersteunen, waaronder methoden voor een afzender om reacties op een e-mail die ze gaan verzenden te weigeren, of methoden voor een beheerder om te bepalen welke e-mails in hun tenant reacties moeten weigeren.

Verschillende Outlook-eindpunten verschillen in termen van timing van volledige ondersteuning voor de functie (d.w.z. UI-toegangspunt voor Reacties niet toestaan en UI-uitschakeling wanneer reacties niet zijn toegestaan). Server-side ondersteuning zal van tevoren worden uitgerold (d.w.z. pogingen om te reageren op e-mails waarin reacties zijn afgewezen, zullen niet resulteren in een reactiesignaal).

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 117433

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen eind augustus 2023 met de uitrol van de server-side ondersteuning en verwachten de uitrol medio september 2023 te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

U hebt nieuwe mogelijkheden bij de hand om af te stemmen of e-mails die van buiten uw tenant binnenkomen, geen reacties mogen toestaan, of alle e-mails in uw organisatie geen reacties moeten toestaan of een groot aantal andere voorwaarden moeten gebruiken.

Uw gebruikers hebben ook meer keuzevrijheid om te beslissen of een bepaalde e-mail die ze gaan verzenden geen reacties mag toestaan.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

We zullen binnenkort wat documentatie publiceren die de volledige omvang van deze functie beschrijft.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top