Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 27-09-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

27-September-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Office 365 Roadmap Updated: 2023-09-27

Additions : 8
Updates : 16

More Details At: www.roadmapwatch.com


New FeaturesCurrent Status
Microsoft Teams: Improved View switcher and Front of Room display controls for Teams Rooms on AndroidIn Development
Immersive spaces in Microsoft TeamsIn Development
Microsoft Teams Admin Center: Configure maintenance window for Teams devicesIn Development
Microsoft Teams: New Shortcuts for Calls in TeamsIn Development
Microsoft Teams Rooms on Windows All-in-one experienceIn Development
One Time Passcode (OTP) for simplified setup of Teams Rooms on WindowsIn Development
Microsoft Teams: Synced updates of Teams app for Microsoft Teams Rooms on Android devices and their paired consoles.In Development
Microsoft Purview compliance portal: Data Loss Prevention – Enhancements to DLP capabilities on macOS endpointsIn Development
 
Updated FeaturesCurrent StatusUpdate Type
Outlook: [Android] Customizable Compose Toolbar and DrawerLaunchedStatus
Microsoft Purview Information Protection: Sensitivity label required to restrict permissions for labeling-enabled usersRolling OutStatus
Microsoft Purview compliance portal: Data Loss Prevention – Self-Diagnostic tool for SharePoint Online and OneDrive for Business Test-DlpPolicies (U.S. Government clouds)LaunchedStatus
OneNote: Quick Note – New Simplified Toolbar and Modern User ExperienceLaunchedStatus
Microsoft Teams: Deploy Teams at Scale for frontline with dynamic teams.In DevelopmentStatus, Description
Microsoft Viva: Using Topics in Viva Engage will grant limited access to Viva Topic NamesRolling OutStatus
Microsoft Viva: Announcements in Viva ConnectionsRolling OutStatus
Outlook: iCloud account supportLaunchedStatus
Microsoft Purview compliance portal: Data Loss Prevention: – Download File Evidence for Microsoft Purview Data Loss Prevention investigationsLaunchedStatus
Whiteboard: Expanded reaction setLaunchedStatus
Microsoft Teams: Additional manager-controlled privacy settings in ShiftsIn DevelopmentDescription
Outlook: Scheduling across different time zonesRolling OutStatus
Microsoft Viva: Engage AMA – Private events, multiple hosts, and organizersRolling OutStatus
Microsoft Search: Attachment searchRolling OutDescription
Microsoft Purview compliance portal: Information Protection – Optical character recognition (OCR) in Exchange Online and Teams DLPIn DevelopmentDescription
Microsoft Purview compliance portal: Information Protection – Optical character recognition (OCR) support for SharePoint Online and OneDrive for BusinessIn DevelopmentDescription

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

[Action Required] Transition to Bing Chat Enterprise service plan by late November 2023
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC677230
Status:planForChange

Zoals vermeld in MC665935 (september 2023), is het serviceplan voor Bing Chat Enterprise (BCE) toegevoegd aan Microsoft 365-licenties die in aanmerking komen voor Bing Chat Enterprise. Het Bing Chat Enterprise-serviceplan biedt meer gedetailleerde beheeropties om Bing Chat Enterprise in of uit te schakelen voor specifieke gebruikers of groepen.

Als gevolg hiervan zijn de vorige beheerbesturingselementen van Bing Chat Enterprise op de aka.ms beheerpagina’s (aka.ms/TurnOnBCE en aka.ms/TurnOffBCE) niet langer beschikbaar en is de toegang tot Bing Chat Enterprise voor uw gebruikers gebaseerd op selecties die zijn gemaakt met het Bing Chat Enterprise-serviceplan.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Timing:

 • Eind september 2023: De beheerbesturingselementen van Bing Chat Enterprise op de aka.ms beheerpagina’s (aka.ms/TurnOnBCE en aka.ms/TurnOffBCE) zijn niet langer beschikbaar. De pagina’s bevatten in plaats daarvan een koppeling naar documentatie over het beheren van Bing Chat Enterprise met behulp van het serviceplan.

RW1c1Vp?ver=571e - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

 • Eind november 2023: Toegang tot Bing Chat Enterprise voor uw gebruikers is gebaseerd op selecties die zijn gemaakt met het Bing Chat Enterprise-serviceplan. Alle eerdere selecties die zijn gemaakt met behulp van de beheerbesturingselementen op de aka.ms/TurnOnBCE- en aka.ms/TurnOffBCE-beheerpagina’s zijn niet langer van toepassing.
  • Vereiste actie: Als u Bing Chat Enterprise voor uw organisatie hebt uitgeschakeld met behulp van de beheerbesturingselementen op de aka.ms beheerpagina’s en wilt dat deze optie uitgeschakeld blijft, moet u vóór eind november 2023 de juiste selecties maken in uw serviceplan.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Vanaf eind september 2023 kunt u Bing Chat Enterprise niet meer beheren vanaf de aka.ms beheerpagina’s (aka.ms/TurnOnBCE en aka.ms/TurnOffBCE).

Vanaf eind november 2023 zijn eerdere selecties die zijn gemaakt om Bing Chat Enterprise

in of uit te schakelen met behulp van de aka.ms beheerpagina’s niet langer van toepassing: de toegang tot Bing Chat Enterprise is gebaseerd op selecties die zijn gemaakt met het Bing Chat Enterprise-serviceplan. 

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Vóór eind november 2023, u moet overstappen op het beheren van Bing Chat Enterprise met behulp van het serviceplan en de juiste selecties voor uw organisatie maken.

Opmerking: Als u Bing Chat Enterprise hebt uitgeschakeld voor uw organisatie en wilt dat dit uitgeschakeld blijft, moet u de juiste selecties maken in uw serviceplan.

Voor meer informatie over het gebruik van het Bing Chat Enterprise-serviceplan raadpleegt u onze technische documentatie: Bing Chat Enterprise beheren

Logo update for the Tasks by Planner and To Do app in Microsoft Teams
Category:Planner Microsoft Teams
Nummer:MC677234
Status:stayInformed

We werken het app-pictogram en het logo bij dat is gekoppeld aan de ‘Taken per planner en taken-app’ in Microsoft Teams.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen half september met de uitrol en verwachten eind september te zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

We werken het app-pictogram en logo bij dat is gekoppeld aan de “Taken per planner en taken-app” in Microsoft Teams – alle bestaande app-functionaliteit blijft hetzelfde.

We verwachten niet dat deze wijziging van invloed zal zijn op bestaande gebruikersscenario’s of functionaliteit.

Het pictogram wordt bijgewerkt om beter overeen te komen met het bestaande pictogram van de Planner-app, aangezien de kernfunctionaliteit van de app is uitgelijnd met Planner.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Uw organisatie kan ervoor kiezen om interne documentatie bij te werken die verwijst naar het vorige app-pictogram dat is gekoppeld aan Taken per planner en taken, maar dit is optioneel. Anders verwachten we niet dat er een andere voorbereiding nodig is.

Whiteboard: existing Azure board migration to ODB storage
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC677236
Status:planForChange

Whiteboard eerder opgeslagen whiteboardbestanden in Azure Storage. In 2022 is Whiteboard overgestapt op OneDrive voor Bedrijven (ODB) als opslaglocatie voor de meeste nieuw gemaakte borden. We maken binnenkort een clientgebaseerde migratie beschikbaar voor uw organisatie.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 117394

[Wanneer dit zal gebeuren]

De clientgebaseerde migratie-ervaring begint in het eerste deel van 2024. 

 

We zullen een extra update geven naarmate we dichterbij komen.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden] 

Elke gebruiker die een in aanmerking komende Whiteboard-client start (Whiteboard op Windows, Whiteboard in Teams-bureaublad/web) start automatisch een niet-blokkerende migratie van al zijn whiteboards. Afhankelijk van het aantal whiteboards dat ze hebben, duurt het proces gemiddeld enkele seconden tot enkele minuten.

De migratie biedt veel voordelen voor uw organisatie en gebruikers op de gemigreerde borden, waaronder: Functies die uniek zijn voor whiteboards die zijn opgeslagen in ODB, zoals Volgen, Opmerkingen en meer. Verbeterde prestaties op whiteboards die nu zijn opgeslagen in ODB. 

 

 •  
 •  
 • Verbeterde naleving en beveiliging in verband met het opslaan van whiteboards in ODB.

  Er is geen mogelijkheid om de migratie te vertragen. 

 

[Wat u moet doen om u voor te bereiden] 

De migratie

gebeurt natuurlijk en automatisch voor de meeste gebruikers in uw organisatie zonder onderbreking, maar zorg ervoor dat gebruikers zich ervan bewust zijn dat ze Whiteboard moeten starten in een van de eerder genoemde clients om hun inhoud te behouden vóór de Conclusie van de migratie (datum wordt nog aangekondigd) 

In het onwaarschijnlijke geval dat de whiteboards van een gebruiker niet kunnen migreren, zien ze een foutbanner. We zullen proberen het bord over 30 dagen opnieuw te migreren. Als het bord belangrijke informatie bevat, raden we de gebruiker aan de inhoud naar een nieuw whiteboard te kopiëren.

Gebruikers kunnen zien welke borden niet zijn gemigreerd in een speciale sectie op de boardkiezer.  

Beheerders kunnen controleren welke whiteboardinhoud in Azure blijft en de gebruikers-id’s verkrijgen via onze PSH-cmdlets, als u gebruikers proactief op de hoogte wilt stellen om hun inhoud te ontvangen.

Naarmate we dichter bij de release van de clientgebaseerde migratie-ervaring komen, zullen we aanvullende informatie verstrekken via het berichtencentrum. 

The September 2023 Windows non-security preview update is now available
Category:Windows
Nummer:MC677431
Status:stayInformed
De update voor de niet-beveiligingspreview van september 2023 is nu beschikbaar. Deze optionele niet-beveiligingsvoorbeelden worden alleen uitgebracht voor Windows 10, versie 22H2 en Windows 11, versies 21H2 en 22H2. Informatie over de inhoud van deze update is beschikbaar in de releaseopmerkingen, die toegankelijk zijn via de pagina’s Windows 11 en Windows 10 updategeschiedenispagina’s. Zie Windows maandelijkse updates uitgelegd) voor meer informatie over de verschillende soorten maandelijkse kwaliteitsupdates. Om op de hoogte te blijven van de laatste updates en releases, volg ons op X (voorheen Twitter) @WindowsUpdate.

Hoogtepunten voor de Windows 11, versie 22H2-update:
 • Deze update introduceert websites in het gedeelte Aanbevolen van het menu Start. Deze websites worden voor u gepersonaliseerd en komen uit uw browsegeschiedenis. Hierdoor heeft u snel toegang tot de websites die voor u belangrijk zijn. U kunt elke website-URL verwijderen uit het gedeelte Aanbevolen met behulp van het snelmenu. Als u de functie wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen > Personalisatie >  Start. U kunt de instellingen voor alle aanbevolen inhoud aanpassen in het menu Start op deze pagina Instellingen. Commerciële klanten kunnen deze functie beheren met behulp van een policy.
 • Deze update verhelpt een probleem dat van invloed is op Microsoft Excel. Het reageert niet meer wanneer u een bestand als PDF probeert te delen in Microsoft Outlook.
 • Deze update verhelpt een probleem dat van invloed is op de zoekknop. Het verdwijnt wanneer u werkt met het zoek-flyoutvak.
 • Deze update verhelpt een probleem dat van invloed is op de slaapstand. Nadat u uit de slaapstand bent gegaan, wordt een leeg venster weergegeven met de titel ‘Windows Input Experience’.
 • Deze update verhelpt een probleem dat van invloed is op iCloud Agenda en Contacten. Outlook kan ze niet goed synchroniseren wanneer u de app iCloud voor Windows gebruikt. Volg de stappen in deze Apple Support article) om de synchronisatie te hervatten.

BELANGRIJK De niet-beveiligingspreview-update van september 2023 is de laatste optionele release voor Windows 11, versie 21H2. De beveiligingsupdate van oktober 2023 is de laatste beveiligingsupdate voor sommige edities van Windows 11, versie 21H2. Windows 11, versie 22H2 blijft beveiligings- en optionele releases ontvangen.

Zie de onderstaande KB voor uw besturingssysteem voor instructies over het installeren van deze update: Windows 11, versie 22H2: KB5030310 Windows 11, versie 21H2: KB5030301 Windows 10, versie 22H2: 
New innovations available for Windows 11, version 22H2
Category:Windows
Nummer:MC677432
Status:stayInformed
Vandaag hebben we nieuwe mogelijkheden aangekondigd die de toegankelijkheid, beveiliging en de algehele Windows 11-ervaring verbeteren. Hoogtepunten zijn onder meer: 
 
 
Andere kunnen geleidelijk worden uitgerold. Wat u moet doen om u voor te bereiden: Copilot in Windows wordt in preview uitgebracht om wereldwijde markten te selecteren als onderdeel van onze nieuwste update voor Windows 11.  
 
 
De eerste markten voor de Copilot in Windows preview zijn Noord-Amerika en delen van Azië en Zuid-Amerika. Het is onze bedoeling om in de loop van de tijd extra markten toe te voegen.  Om u de tijd te geven om te plannen en voor te bereiden, is Copilot in Windows met Bing Chat Enterprise standaard uitgeschakeld achter een tijdelijk bedrijfsfunctiebeheer. Als u wilt dat de beheerde apparaten in uw organisatie meteen de nieuwste functies ontvangen, kunt u een policy gebruiken om optionele updates in te schakelen
 
Aanvullende informatie: 
Voor een nadere blik op alle nieuwe functies en verbeteringen die beschikbaar zijn in deze release, raadpleegt u de Windows Experience Blog en bekijkt u de release notes. We zullen tijdige informatie delen over de status van de implementatie en bekende problemen (open en opgelost) hier in het Microsoft 365-beheercentrum onder Windows release health en @WindowsUpdate op X/Twitter. 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top