Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 28-09-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

28-September-2023 Onderstaand vindt je een verzameling van nieuws dat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

Office 365 Roadmap Updated: 2023-09-28

Additions : 9
Updates : 7

More Details At: www.roadmapwatch.com


New FeaturesCurrent Status
Microsoft Teams: Town HallsIn Development
Microsoft Teams: Scheduling improvements in Shifts appIn Development
Microsoft Teams: Management of BYOD (Bring your own device) meeting spaces with Teams Rooms Pro ManagementIn Development
Microsoft Teams: Require background blur when no background is selected (Premium)In Development
Microsoft Teams: Teams Panels recognized and visible in Teams Rooms Pro ManagementIn Development
OneDrive: Files On-Demand for WebIn Development
Microsoft Teams: Town halls (Premium)In Development
Microsoft Viva: Create up to 50 Viva Connections experiences within a tenantIn Development
Microsoft Purview compliance portal: Information Protection – Exact Data Match adding support for role-based access control (RBAC) for EDM upload authorizationIn Development
 
Updated FeaturesCurrent StatusUpdate Type
Microsoft Teams: Dashboard for ChatLaunchedStatus
Microsoft Intune: Enterprise Application ManagementIn DevelopmentDescription
Microsoft Syntex: Optical Character Recognition in OneDrive and SharePoint supports multi-page PDF and TIFF filesIn DevelopmentTitle, Description
Microsoft Teams: Teams device management for Department of Defense (DoD) customers in the Teams Admin CenterRolling OutStatus
Microsoft Teams: Immersive spaces in Microsoft TeamsIn DevelopmentTitle
Outlook: New Outlook – Tidy left navigation options and folder list improvementsRolling OutStatus
Microsoft Teams: One Time Passcode (OTP) for simplified setup of Teams Rooms on WindowsIn DevelopmentTitle

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

Non-Native and Hybrid Yammer Networks are being upgraded
Category:Yammer Enterprise Microsoft Viva
Nummer:MC424414
Status:planForChange

Niet-native en hybride Yammer-netwerken worden geüpgraded naar native modus, zodat gebruikers, groepen en inhoud compatibel zijn met en worden toegewezen aan hun tegenhangers in Azure Active Directory en Microsoft 365. De systeemeigen modus biedt ook andere voordelen, zoals de mogelijkheid om livegebeurtenissen te hosten in elke Yammer-community en het bestandsbeheer via SharePoint te vereenvoudigen. Het belangrijkste is dat de native modus eDiscovery ondersteunt via de Microsoft Purview-nalevingsportal, zodat uw organisatie veilig en beveiligd kan samenwerken binnen uw Yammer-netwerk. 90% van de Yammer-netwerken bevindt zich momenteel in de native modus, inclusief onze top 10 grootste netwerken.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen met het migreren van netwerken op 1 december 2022 en gaan door met de upgrades tot oktober 2023. Het proces begint met kleinere netwerken. Als u de timing van uw upgrade liever bepaalt, kunt u het proces op elk gewenst moment zelf starten door naar de pagina Microsoft 365 Native Mode te gaan op de pagina’s Netwerkbeheerder van Yammer.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

U verliest de toegang tot de volgende functies:

 • Gasten op netwerkniveau
 • Geblokkeerde lijsten per e-mail
 • Geheime groepen

Als uw organisatie actieve gastgebruikers heeft, kan Azure Active Directory B2B-gastfunctionaliteit worden gebruikt voor gasten die zich in dezelfde geografie bevinden als het Yammer-netwerk (Amerikaanse gasten voor Amerikaanse netwerken; EU-gasten voor EU-netwerken). Gasten moeten opnieuw worden uitgenodigd voor uw netwerk.

Als uw organisatie momenteel een lijst met geblokkeerde e-mail gebruikt om de toegang tot uw Yammer-netwerk te beheren, kunt u de toegang blijven beheren vanuit de Azure Active Directory Portal. Ga voor meer informatie naar Schakel Yammer-toegang uit voor Office 365-gebruikers en Yammer-licenties beheren in Office 365.

Deze functie-equivalenten zijn alleen beschikbaar voor netwerken in native modus. Er is geen functie die gelijkwaardig is aan geheime groepen in Microsoft 365; Alle groepen moeten openbaar of privé zijn.

Als onderdeel van het migratieproces wordt het Yammer-beheerdersaccount toegevoegd aan alle groepen in het netwerk en kunnen de namen van bestanden worden gewijzigd.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Als u uw migratie zelf wilt starten:

 • Er is een stapsgewijze handleiding voor native mode-migratie beschikbaar. U kunt een uitlijningsrapport uitvoeren dat hiaten in uw huidige netwerkuitlijning met native modus identificeert. Het is van cruciaal belang dat u een back-up maakt van de gegevens van uw netwerk en de migratie aan uw gebruikers communiceert voordat u de uitlijningstool uitvoert die in de handleiding wordt genoemd, omdat sommige gegevens tijdens het proces kunnen worden verwijderd.

Als u wilt dat Microsoft uw migratie start:

 • U bent niet verplicht om actie te ondernemen. U kunt een uitlijningsrapport uitvoeren dat hiaten in uw huidige netwerkuitlijning met native modus identificeert. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u een back-up van uw gegevens maakt en de migratie aan uw gebruikers communiceert vóór de geplande startdatum van de migratie. Als uit uw uitlijningsrapport blijkt dat er blokkers voor migratie zijn, kunt u een uitzondering met ondersteuning registreren.

Als u uw migratie rond black-outdatums moet uitstellen of plannen:

 • Neem contact op met Microsoft 365-ondersteuning om een uitzondering te registreren. Klik op Aanvullende informatie voor meer informatie.  

(Updated) Quick Access Teams and Sharepoint Document Libraries in win32 backstage
Category:SharePoint Online OneDrive for Business Microsoft Teams Microsoft 365 apps
Nummer:MC432475
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Momenteel ervaren gebruikers enige frustratie bij het gebruik van Office-producten vanwege alle verschillende routes die ze moeten gebruiken om toegang te krijgen tot al hun inhoud. Met de functie Snelle toegang hebben gebruikers toegang tot gedeelde bibliotheken vanaf zowel hun SharePoint- als Teams-locatie. Wanneer de gebruiker bestanden uit gedeelde bibliotheken opent, worden deze bibliotheken weergegeven in de vorm van een lijst die gebruikers aanmoedigt om bestanden gemakkelijk op te slaan en te openen in deze bibliotheken. Dit helpt bij het leveren van een consistentere, coherentere opslaglocatie-ervaring in M365-apps. Deze nieuwe backstage-ervaring wordt niet weergegeven in Teams, SharePoint of OneDrive, maar bevat wel opslaglocaties van OneDrive en Teams (sites/kanalen) die zijn opgeslagen op SharePoint. 

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen eind juni 2023 (eerder eind april) met de uitrol en verwachten eind juli 2023 (voorheen eind mei) te voltooien.

Standaardrelease: We beginnen eind juli 2023 (voorheen half juli) met de uitrol en verwachten eind oktober 2023 (voorheen begin september) te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Deze functie maakt het voor werknemers gemakkelijker om toegang te krijgen tot meer van hun opslaglocaties, waaronder Microsoft Teams, waar ze meer van de inhoud voor hun projecten kunnen opslaan.

RE56A3F?ver=4e3f - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om je voor te bereiden op deze verandering. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en indien nodig relevante documentatie bijwerken. Deze functie vervangt het tabblad Sites in de backstage.

Multiple Yammer Networks Within Single Tenant No Longer Supported (1:Many Mode)
Category:Yammer Enterprise Microsoft Viva
Nummer:MC454504
Status:planForChange

Yammer zet zich in om de afstemming van Yammer op Microsoft 365 te versterken. Dit betekent dat we tenants met meer dan één niet-extern Yammer-netwerk niet langer ondersteunen. Deze wijziging zorgt ervoor dat Yammer-netwerken dezelfde organisatiegrenzen hebben als de bijbehorende Microsoft 365-tenants.

Waarom gebeurt dit nu?

Het vollediger integreren van Yammer in het Microsoft 365-ecosysteem is een jarenlange inspanning geweest. Nieuwe 1:veel configuraties zijn sinds oktober 2018 niet meer toegestaan. Alle nieuwe Yammer-netwerken die na januari 2020 zijn ingericht, zijn gemaakt in de native modus. In september 2022 werd de handhaving van native mode aangekondigd. Geautomatiseerde netwerkconsolidatie is een belangrijke voorwaarde om native mode te bereiken en toegang te krijgen tot bredere veiligheids-, beveiligings- en compliancefuncties.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Beginnend op 1 mei 2023 en doorlopend tot 1 mei 2024. U bent van harte welkom om op elk moment voor of na 1 mei 2023 zelf netwerkconsolidatie te starten.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met geautomatiseerde netwerkconsolidatie verliest u de toegang tot al uw secundaire Yammer-netwerken. Gebruikers van uw secundaire Yammer-netwerken worden gemigreerd naar uw primaire netwerk, maar groepen en gegevens gaan verloren. Voorafgaand aan deze wijziging raden we klanten ten zeerste aan om een volledige gegevensexport van hun netwerken uit te voeren. U kunt meer lezen over het exporteren van gegevens uit uw netwerk hier.

Het wordt sterk aangeraden dat klanten deze netwerkconsolidatie zelf uitvoeren. Hiermee kunt u het tijdstip van de consolidatie kiezen en kan de beheerder kiezen welk hoofddomein aan het resterende netwerk wordt gekoppeld.

Er zijn Microsoft-partners die u kunnen helpen bij het migreren van gegevens van uw secundaire netwerken. Neem contact op met uw Microsoft-accountteam of neem contact op met uw Microsoft-accountteam of neem contact op met een partner voor meer informatie.

Na consolidatie van de netwerken in 1: 1-uitlijning met Microsoft 365, worden ze geüpgraded naar native modus. Dit biedt toegang tot de nieuwste functies in Yammer en zorgt ervoor dat Yammer- en Viva Engage-inhoud wordt opgenomen in de nalevings- en beveiligingsfuncties van Microsoft Purview.

U kunt hier meer lezen over onze plannen om uitlijning naar native mode te garanderen hier.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als u zelf uw netwerkconsolidatie wilt initiëren:

 • Er is een gids voor netwerkconsolidatie beschikbaar om u door het proces te leiden. Een netwerkbeheerder kan het hulpprogramma voor netwerkmigratie uitvoeren vanuit Yammer.

Als u wilt dat Microsoft uw netwerkconsolidatie start:

 • U hoeft geen actie te ondernemen. Microsoft zal u via het M365 Message Center op de hoogte stellen van uw geplande consolidatiedatum en standaard primaire netwerk en domein. Het netwerk met het hoogste totale aantal berichten is het standaard primaire netwerk.
 • Als u een
 • ander standaard primair netwerk wilt, neemt u contact op met Microsoft 365-ondersteuning om een uitzondering te registreren.

Als u netwerkconsolidatie rond black-outdatums moet uitstellen of plannen:

 • Neem contact op met Microsoft 365-ondersteuning om een uitzondering te registreren.
(Updated) General Availability of Viva Topics for Yammer
Category:Yammer Enterprise Microsoft Viva
Nummer:MC494737
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 28 juli 2023: We hebben de timing van de uitrol hieronder bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

We kondigen de algemene beschikbaarheid van Viva-onderwerpen aan voor onze Yammer-klanten. 


De algemene beschikbaarheid van Viva-onderwerpen voor Yammer-ervaringen stelt ons in staat om gebruik te maken van een robuustere en veiligere infrastructuur voor onderwerpen. Het stelt organisaties ook in staat om deze onderwerpen buiten Yammer te gebruiken (onderwerpen kunnen bijvoorbeeld worden getagd in Teams-chats of in Outlook-berichten).

Als u meer wilt weten over de voordelen van Viva Topics, click here.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 72184

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We zijn eind maart (voorheen begin mei) begonnen met de uitrol en verwachten eind oktober 2023 (voorheen half juli) te zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met ingang van 3 januari 2023 wordt elke organisatie die een nieuw Yammer-netwerk opzet, hun Topics-ervaring in Yammer ondersteund door de Viva Topics-infrastructuur. In de eerste helft van 2023 worden bestaande Yammer-klanten hun reeds bestaande onderwerpen in Yammer omgezet in volledige Viva-onderwerpen als ze een Viva-licentie hebben aangeschaft.

Klanten die een Viva-licentie hebben aangeschaft, krijgen de voordelen van het omzetten van Yammer-onderwerpen in volledige Viva-onderwerpen, maar klanten zonder licentie zullen geen onderbreking zien in de onderwerpervaring in Yammer. De Viva Topics-back-end wordt gebruikt om Yammer-onderwerpen op te slaan, maar de eindgebruikerservaring van het gebruik van Onderwerpen in Yammer voor klanten zonder licentie blijft hetzelfde. Aangezien dit slechts een back-endwijziging is voor klanten zonder licentie, hoeven deze klanten de aanstaande wijziging niet aan eindgebruikers te communiceren. 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig van beheerders.

(Updated) Use Microsoft Teams to produce Yammer Live Events
Category:Yammer Enterprise Microsoft Viva
Nummer:MC513603
Status:planForChange

Bijgewerkt op 30 augustus 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt met aanvullende informatie.

Dit is een belangrijk bericht voor klanten die Stream gebruiken om live evenementen te hosten in Viva Engage. 

We informeren u over wijzigingen in het berichtencentrum MC513603 met de titel “Microsoft Teams gebruiken om Yammer-livegebeurtenissen te produceren”. Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 82054 en werd oorspronkelijk verzonden op 9 februari 2023 en vermeldde dat Stream Live-evenementen op 15 september 2023 buiten gebruik zouden worden gesteld. Microsoft heeft de pensioendatum van de Stream Live Events-service verplaatst van 15 september 2023 naar 30 januari 2024. Microsoft Teams live-evenementen, met encoder-ondersteuning, is uw nieuwe platform om live-evenementen te hosten en uit te voeren.

Teams live evenementen met encoder ondersteuning is de vervangende service voor Stream live evenementen. Met live-evenementen van Teams kun je live-evenementen maken, hosten en produceren met dezelfde functionaliteit die je krijgt met Stream. Het ondersteunt ook Real-Time Messaging Protocol (RTMP) -invoer, waarmee u zeer gepolijste gebeurtenissen kunt maken met gecombineerde livestreams, schermoverlays, gegevens op het scherm en meer.

Je kunt stream-live-evenementen in Viva Engage gebruiken tot 30 januari 2024 en daarna moeten live-evenementen worden geproduceerd met Teams-live-evenementen. In januari 2023 worden de Stream-opties om live-evenementen te produceren verwijderd uit Viva Engage.

Net als bij Stream live-evenementen zijn er twee manieren waarop je Teams-livegebeurtenissen kunt gebruiken om evenementen te produceren in Viva Engage:

Microsoft Teams
 1. QuickStart: gebruik de Microsoft Teams-desktopclient om uw gebeurtenis te produceren, die meestal wordt gebruikt bij het produceren van eenvoudige gebeurtenissen.
 2. Microsoft Teams externe app of apparaat: gebruik dit om grootschalige evenementen te produceren, zoals een uitvoerend stadhuis, waar een enkele stream van een mediamixer wordt uitgezonden naar een publiek.

Zodra de livegebeurtenis is voltooid, wordt de video, indien opgenomen, opgeslagen in de SharePoint-bibliotheek van de community waar de gebeurtenis is geproduceerd.

[Wanneer dit gebeurt:]

De opties voor livegebeurtenissen streamen worden op 30 januari 2024 uit uw tenant verwijderd.

Viva Engage Community Managers kunnen alleen live evenementen maken met behulp van de nieuwe Teams-opties. De opties voor livegebeurtenissen streamen worden verwijderd.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Yammer Community Managers ziet twee nieuwe Teams-opties voor het maken van Yammer Live-gebeurtenissen boven de bestaande streamopties.

Hoewel de bestaande streamopties voor het produceren van livegebeurtenissen worden weergegeven op de pagina Yammer-gebeurtenisplanning, kunnen alleen gebruikers van tenants die livegebeurtenissen streamen hebben ingericht, deze gebruiken.

Wanneer wordt de streamoptie voor het produceren van livegebeurtenissen op Yammer buiten gebruik gesteld?

 • De streamoptie voor het maken van Yammer-livegebeurtenissen wordt op 15 september 2023 buiten gebruik gesteld en verwijderd uit Yammer.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

We raden je aan de live-evenementen van Teams te gaan gebruiken om live-evenementen te plannen en te hosten.

Als uw organisatie live-evenementen streamen die na 30 januari 2024 zijn gepland, kunt u deze evenementen opnieuw plannen met live-evenementen van Teams in Viva Engage. Alle Stream-livegebeurtenissen die na 30 januari 2024 zijn gepland, worden automatisch verwijderd.

Bekijk de bijgewerkte documentatie voor live-evenementen van Viva Engage:

(Updated) Webinar Email feature updates -customize content and time to send reminders
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC549348
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

E-mails voor webinars zijn van cruciaal belang om in contact te komen met registranten en vaak voelen organisatoren de behoefte om de inhoud aan te passen. Om dit mogelijk te maken, rollen we twee functies uit. 

De inhoud van de e-mails
 1. (d.w.z. alle webinar-gerelateerde e-mails van deelnemers) kan worden bewerkt door de organisatoren van het evenement. Dit is gereserveerd voor organisatoren met een Teams Premium-licentie. 
 2. Tijd om herinneringsmails te verzenden kan worden geconfigureerd door de organisatoren van het evenement. Dit is gereserveerd voor organisatoren met een Teams Premium-licentie. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 119391

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standard Release: de uitrol start medio juli en zal naar verwachting eind juli zijn voltooid.

GCC: de uitrol start half oktober en zal naar verwachting eind oktober zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

E-mailaanpassing wordt beheerst door het IT-beheerdersbeleid om beheerders in staat te stellen te voorkomen dat organisatoren met een Teams Premium-licentie de inhoud van de e-mails kunnen bewerken. Deze instelling is beschikbaar in het beleid voor Teams-gebeurtenissen. Set-CsTeamsEventsPolicy 

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Beide functies zijn gereserveerd voor gebruikers met een Teams Premium-licentie. Het beleid voor het aanpassen van inhoud is standaard ingeschakeld in commerciële SKU. 

(Updated) Sender Rewriting Scheme (SRS) Expanding to SMTP/Mailbox Forwarding
Category:Exchange Online
Nummer:MC649482
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 september 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt om tegemoet te komen aan feedback van klanten.

We werken voortdurend aan het verbeteren en efficiënter maken van onze service. Als onderdeel daarvan brengen we wijzigingen aan in het doorsturen in Exchange Online waar we al enige tijd naartoe werken. Dit heeft tot gevolg dat alle doorgestuurde berichten worden herschreven met Sender Rewriting Scheme (SRS).

Vanaf half augustus consolideren we onze herschrijffunctie voor berichten die automatisch worden doorgestuurd buiten Exchange Online. Niet alle doorgestuurde berichten worden vandaag herschreven met SRS. Voor berichten die bijvoorbeeld worden doorgestuurd met SMTP of postvakdoorsturen, wordt het P1-adres van e-mail vanwaar vandaag vervangen door het doorstuurpostvakadres. Dit zal veranderen en in plaats daarvan zal SRS-herschrijving worden gebruikt. De wijziging wordt langzaam uitgerold en het kan enige tijd duren voordat deze uw organisatie bereikt.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen half augustus met de uitrol en verwachten de uitrol eind oktober te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Deze gedragswijziging kan van invloed zijn op systemen die afhankelijk zijn van het P1 Mail Van-adres. Alle berichten die extern van Exchange Online naar internet worden doorgestuurd, worden door SRS herschreven. Berichten die een gedragsverandering zullen zien, zijn onder meer berichten die extern worden doorgestuurd via SMTP of postvak doorsturen, of door e-mailcontactpersonen of e-mailgebruikers met externe adressen. Het risico van invloed op de e-mailstroom door over te stappen van de huidige herschrijfmethode naar SRS is afhankelijk van een paar factoren, waaronder uw tenantconfiguratie. Hier zijn een paar factoren in meer detail:

Ten eerste, alle regels die zijn ingesteld in uw tenant

die afhankelijk zijn van het P1 Mail van-adres, SRS introduceert een herschreven adres dat geen gebruiker in uw tenant zal zijn of een van uw eigen domeinen zal gebruiken. Als u een regel nodig hebt om te reageren op het postvak dat verantwoordelijk is voor het doorsturen, moet u de koptekst Resent-From gebruiken. E-mailservers of apparaten die zijn geconfigureerd om te vertrouwen op het P1 Mail Van-adres, kunnen ook worden beïnvloed.

Ten tweede wordt SRS niet altijd gebruikt om alle doorgestuurde berichten te herschrijven. Zoals vermeld in de SRS-documentatie, bepaalt de nieuwe Relay Pool-functie of een bericht moet worden herschreven of niet. Een scenario waarop dit van toepassing is, is wanneer het inkomende bericht in de eerste plaats niet door onze SPF-controle is gekomen. De lijst met voorwaarden die SRS-herschrijven overslaan, is te vinden in de documentatie van de relaygroep: Uitgaande leveringspools 

Ten slotte reageert SRS niet op verkeer dat Exchange Online verlaat via een on-premises e-mailstroomconnector. Er bestaat een risico op verstoring voor klanten die verkeer van Exchange Online naar internet routeren via hun on-premises servers (EXO -> On-Prem -> Internet). Doorgestuurde berichten gaan uit zonder te worden herschreven en kunnen ertoe leiden dat ze worden geweigerd door de e-mailservers van de ontvangers. Deze verstoring zou al optreden voor berichten die worden doorgestuurd via andere middelen, zoals Inbox Rules. Dit scenario kan worden verholpen door de onderstaande instructies over de nieuwe instelling SenderRewritingEnabled te volgen.

Berichten die zijn

herschreven door SRS en die met succes zijn afgeleverd, hebben hetzelfde P2 Van-adres van de oorspronkelijke afzender dat wordt weergegeven in e-mailclients. Documentatie over hoe SRS hier werkt: Sender Rewriting Scheme (SRS) in Microsoft 365. 

Wat u moet doen om u voor te bereiden:

Voordat deze wijziging van kracht wordt, moeten klanten die verkeer naar internet routeren vanuit hun on-premises omgeving de nieuwe parameter SenderRewritingEnabled inschakelen op hun uitgaande on-premises e-mailstroomconnector om onderbrekingen te voorkomen.

Klik op Aanvullende informatie voor meer informatie. Sender Rewriting Scheme Aankomende wijzigingen 

(Updated) SharePoint: User experience and Image Coherence in SharePoint Online (SPO)
Category:SharePoint Online
Nummer:MC653734
Status:planForChange

Bijgewerkt op 27 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

We werken momenteel aan het verbeteren van de gebruikerservaring door een coherente profielfoto-ervaring te bieden in Microsoft 365. Dit is vooral van invloed op gebruikers van SharePoint online (SPO) die geen uitwisselingslicentie hebben of Delve gebruiken voor het uploaden van afbeeldingen. Dit kan ook van invloed zijn op een klein aantal SPO-beheerders die de afbeelding van het gebruikersprofiel namens de eindgebruikers uploaden.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen met het uitrollen van deze wijziging begin oktober 2023 (voorheen half september) en verwachten eind maart 2024 te zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Momenteel is het voor gebruikers die geen Exchange-licentie hebben en meerdere verschillende afbeeldingen hebben geüpload in verschillende apps in Microsoft 365, waarschijnlijk dat SPO afbeeldingen weergeeft die lokaal in SPO zijn geüpload en die verschillen van gebruikersprofielafbeeldingen in andere Microsoft 365-apps.

Om ervoor te zorgen dat dezelfde afbeelding beschikbaar is voor alle Microsoft 365-ervaringen, zal SPO in de toekomst afbeeldingen weergeven die afkomstig zijn van het MS Graph-eindpunt van Microsoft People System (MPS). Dit houdt in dat de afbeelding die via andere apps in Microsoft 365 is geüpload, voorrang krijgt en wordt weergegeven in SPO in plaats van de lokaal beschikbare afbeelding in SharePoint. Er is op dit moment geen actie vereist van gebruikers.

Voor gebruikers met Exchange-licenties is er geen functionele wijziging.

Om profielcoherentie te garanderen, schakelen we lokale uploads van SPO naar mysite-host uit en schakelen we in plaats daarvan gecentraliseerde uploads naar Microsoft People System (MPS) in.

[Wat u kunt doen om u voor te bereiden:]

Voor alle hierboven genoemde gebruikers: de profielafbeelding wordt niet langer bewerkt/geüpload via de SPO-ervaring “Profielgebruikersinterface bewerken” of via de gebruikersinterface van “Person Immersive”. In plaats daarvan zouden al deze gebruikers worden gevraagd om het besturingselement “Universal Me” te gebruiken dat beschikbaar is in de rechterbovenhoek van de SharePoint-startpagina voor het uploaden van afbeeldingen. Als alternatief kunnen ze ook Delve gebruiken om profielafbeeldingen te uploaden.

Voor SPO-beheerders: Beheerders die de afbeelding van het gebruikersprofiel namens de eindgebruikers uploaden, kunnen geen afbeeldingen meer uploaden via het SPO-beheercentrum. In plaats daarvan worden alle SPO-beheerders gevraagd om gebruikersprofielafbeeldingen te uploaden via MAC Admin Center of AAD admin center.

We bieden een vroege heads-up om ervoor te zorgen dat onze klanten voldoende tijd hebben om zich aan te passen aan aankomende wijzigingen, omdat we geen verlenging voor deze wijziging kunnen verlenen.

(Updated) Microsoft Viva: Use of Viva Topics in Viva Engage Grants Visibility of Topic Names
Category:Yammer Enterprise Microsoft Viva
Nummer:MC661222
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

In januari kondigden we de algemene beschikbaarheid aan van Viva Topics in Viva Engage (Yammer) voor klanten. Als onderdeel van de Viva Engage-onderwerpenovergang naar Viva-onderwerpen, worden berichten in Viva Engage (gesprekken, vragen, polls, aankondigingen, verhaallijnberichten) beschouwd als Viva Topic-bronnen. Als gevolg hiervan kunnen alle gebruikers met toegang tot berichten in Viva Engage de onderwerpnamen zien die zijn toegepast op die berichten in Engage en in andere Viva Topics-ervaringen in Microsoft 365 (bijvoorbeeld onderwerpkaarten en -pagina’s).

Viva Engage migreren om Viva Topics te gebruiken, ondersteunt een consistente onderwerpervaring in Microsoft 365 en zorgt ervoor dat community-sourced kennis toegankelijk is in een organisatie. Voor organisaties die geen premium Viva Topics-ervaringen gebruiken, wordt het gebruik van onderwerpen in Viva Engage voor en na de onderwerpmigratie hetzelfde weergegeven. Voor organisaties die Viva Topics gebruiken, profiteert u van de premium voordelen, zoals onderwerpkaarten in Yammer (Viva Engage), Viva-onderwerppagina’s en gecentraliseerd onderwerpbeheer.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 148465

[Wanneer dit zal gebeuren:]De uitrol begint medio september 2023 (voorheen eind

augustus) en wordt medio oktober 2023 (voorheen eind september) verder uitgerold naar alle Viva Engage-netwerken. 

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]


 • Alle gebruikers met toegang tot berichten in Viva Engage kunnen de onderwerpnamen zien die zijn toegepast op die berichten in Engage en in andere Viva Topics-ervaringen in Microsoft 365 (bijvoorbeeld onderwerpkaarten en -pagina’s).
 • Gebruikers met toegang tot het bericht zien het als gekoppeld aan de onderwerpen die op dat bericht zijn toegepast in Topic Center en de Topic Card.
 • Gebruikers met toegang tot het bericht kunnen de naam zien in de Viva Engage-onderwerpkiezer en in zoekervaringen in Viva Engage.

Houd er rekening mee dat het volgende gedrag niet verandert:

 • Gebruikers moeten reeds bestaande toegang tot een onderwerp hebben om het op het bericht toe te passen.
 • Gebruikers krijgen geen nieuwe toegang tot andere bronnen die aan het onderwerp zijn gekoppeld. Omgekeerd krijgen mensen die toegang hadden tot het onderwerp geen toegang tot het gesprek als ze het nog niet hadden.

Deze wijziging komt overeen met gedrag dat al beschikbaar is in Viva Topic-ervaringen in SharePoint. Als u bijvoorbeeld een gebruiker toegang verleent tot een SharePoint-document dat is gelabeld met een onderwerp, wordt de toegang tot de naam van dat onderwerp en de koppeling met het document uitgebreid. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]Overweeg uw Engage-gebruiksbeleid en/of openbare communitybeschrijving of community-informatiepaneel bij te werken om verdere gebruikersbegeleiding te bieden. 


Review Viva Topics in Viva Engage voor meer informatie.


Adding Apps to Yammer/Viva Engage communities via Microsoft 365 Connectors is no longer supported
Category:Yammer Enterprise Microsoft Viva
Nummer:MC663621
Status:planForChange
Vanaf 11 september

2023 wordt het toevoegen van Microsoft 365-apps aan Yammer/Viva Engage-communities via Microsoft 365-connectors niet langer ondersteund. Deze functionaliteit was beperkt tot de klassieke versie van Yammer en werd niet geïmplementeerd in het nieuwe Yammer.  

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

 • Als u connectoren hebt toegevoegd aan uw bestaande community’s, stoppen deze op 11 september met werken, 2023. Gebruikers en beheerders ontvangen geen updates meer in communities van eerder geconfigureerde connectors. 
 • Er wordt geen berichtverlies verwacht – alle eerdere connectorkaartberichten worden standaard weergegeven in gewone systeemberichten.
 • Gebruikers en beheerders kunnen geen nieuwe connectors toevoegen aan de community’s in hun netwerk.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Als u actief een connector gebruikt op een community, kunt u overwegen uw connectorgebruik te vervangen door een van deze opties: 

(Upated) Office documents have a new default theme
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC666615
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 september 2023: We hebben de inhoud bijgewerkt om een beoogde weer te geven. Dank u voor uw geduld.

Er komt een nieuw standaarddocumentthema naar Word, Excel, PowerPoint en Outlook op al uw eindpunten. Het nieuwe thema bevat het nieuwe standaardlettertype, Aptos, een nieuw kleurenpalet en bijgewerkte standaardlijngewichten.

Deze wijziging is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 161740

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Preview: Deze functie is nu beschikbaar.

Standaard release: We beginnen half augustus met de uitrol en worden medio november 2023 (voorheen eind september) volledig uitgerold.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Het standaard Office-thema verandert in Word, Excel, PowerPoint en Outlook op Windows, Mac, iOS, Android en het web.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om je voor te bereiden op deze verandering.

(Updated) Outlook on the web: Pre-Reporting and Post-Reporting Popups Integrated with Microsoft Defender for Office 365
Category:Exchange Online Microsoft 365 Defender
Nummer:MC668798
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

De pop-ups die eindgebruikers voor en na het melden van een bericht zien als phishing, ongewenste e-mail en geen ongewenste e-mail in de webversie van Outlook, kunnen binnenkort worden aangepast en gelokaliseerd in maximaal zeven geselecteerde talen uit de volledige lijst met talen die Microsoft 365 ondersteunt.

Beheerders kunnen de titel en beschrijving van de pop-ups aanpassen. Ze kunnen zelfs een aangepaste URL toevoegen, samen met aangepaste URL-linktekst die in de pop-ups wordt weergegeven.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 115508

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint medio oktober 2023 (eerder eind september) en zal naar verwachting begin november 2023 (voorheen half oktober) zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Als u een bericht wilt rapporteren in de webversie van Outlook, selecteert u Rapporteren in de vereenvoudigde lintweergave.

RW1a7fV?ver=72fa - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist - KbWorks - SharePoint & Teams Specialistwidth: 400px;”>    

Admins kunnen de pop-upberichten aanpassen en lokaliseren op door de gebruiker gerapporteerde instellingen met behulp van de optie “Aangepaste berichten“.

RW19WpD?ver=9b72 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

Admins kunnen aangepaste gelokaliseerde pre-reporting en post-reporting pop-up berichten toevoegen in maximaal zeven verschillende talen geselecteerd uit de volledige lijst met talen ondersteund.

RW1a6CY?ver=7298 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist RW1a4mI?ver=72f0 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

RW1a28W?ver=ef06 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist     

      RW1a7fh?ver=8d4f - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistAls de rapportagefunctie is uitgeschakeld in de

user reported settings van de Microsoft 365 Defender-portal of als u een invoegtoepassing van derden gebruikt, hebt u geen last van deze wijziging.

Andere Outlook-clients voor Mac, Windows en iOS en Android worden niet beïnvloed door deze wijziging.

De invoegtoepassing Microsoft Report Message ondersteunt de zeven talen alleen voor de pre-rapportagepop-up (titel en beschrijving). De link en URL worden niet ondersteund voor de pop-ups voorafgaand aan de rapportage. De Microsoft Report Phish-invoegtoepassing ondersteunt alleen de pop-up voor rapport-phish-voorrapportage.

Als u de pop-ups inschakelt en geen aangepast bericht opgeeft of geen aangepast bericht instelt voor sommige meldingen, wordt de standaardmelding die vandaag in de webversie van Outlook wordt weergegeven, weergegeven in de landinstelling van de gebruiker.

Helaas worden de bestaande aangepaste berichten die u hebt voor pop-ups voor voorrapportage en narapportage in user reported settings niet overgedragen als onderdeel van deze wijziging.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Zodra deze wijziging is geïmplementeerd, kunt u de nieuwe aangepaste berichten configureren voor pop-ups voor pre-rapportage en post-rapportage in verschillende talen met behulp van door gebruiker gerapporteerde instellingen.

(Updated) Rosters in Microsoft Planner Supporting Container Sensitivity Labels
Category:Planner
Nummer:MC669735
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Klanten kunnen binnenkort containerlabels toepassen op roosters in Microsoft Planner. Dit wordt rechtstreeks in Planner ingeschakeld met behulp van Microsoft Graph API’s. Wanneer deze functie wordt uitgerold, kunnen de roostergevoeligheidslabels worden ingesteld om de beleidsinstellingen te respecteren. Als de tenantbeheerder containerlabels verplicht heeft gesteld en een standaardlabel heeft ingesteld, wordt het standaardlabel gebruikt voor het maken van roosters via de Microsoft Loop-client.

 • Op de Loop-client, als het standaardlabel wordt opgegeven, wordt het gebruikt als de lable van het rooster bij het maken van het rooster. Het roostersysteem staat de gebruiker niet toe om een niet-gelabeld rooster te maken of om het label van een eerder gelabeld rooster op te heffen.
 • Als er op de Microsoft Graph API een aanvraag wordt gedaan en het label niet is opgenomen, wordt de aanvraag afgewezen omdat het standaardlabel niet door de service wordt toegepast. Gebruikers moeten ervoor zorgen dat een standaardlabel wordt verstrekt wanneer labels verplicht zijn, zodat het maken van roosters niet mislukt.
 • Opmerking: Het containergevoeligheidslabel dat op een rooster wordt toegepast, is alleen van toepassing op de informatie in Microsoft Planner en beschermt of versleutelt de informatie niet wanneer deze wordt gesynchroniseerd met de Loop-client.

  style=”font-size: larger;”>Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 155837

  [Wanneer dit zal gebeuren:]

  We beginnen eind oktober 2023 (voorheen half

  september) met de uitrol en zullen naar verwachting eind november 2023 (voorheen half oktober) klaar zijn.

  [Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

  Roosters kunnen worden geconfigureerd met containerlabels die verplicht zijn. Wanneer containerlabels zijn ingesteld op verplicht voor roosters, moet u ervoor zorgen dat er een standaardlabel beschikbaar is, anders kunnen roosters niet worden gemaakt tenzij er een label is ingesteld. Als er op de Microsoft Graph API een aanvraag wordt gedaan en het label niet is opgenomen, wordt de aanvraag afgewezen. (Opmerking: standaardlabel wordt niet toegepast door onze service).

  [Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

  Door een containerlabel in te stellen op verplicht voor een bestaand rooster, kan dit gevolgen hebben voor derden die in uw organisatie worden gebruikt. Voor derden die de Graph API met labels gebruiken, mislukken pogingen om een labelloos rooster te maken als labels verplicht zijn, omdat het standaardlabel niet door onze service wordt toegepast. Om ervoor te zorgen dat het maken van roosters niet mislukt wanneer labels verplicht zijn, is het de verantwoordelijkheid van de klant (verantwoordelijkheid van derden) om het standaardlabel toe te passen door de apps bij te werken (indien onder beheer van de beheerder) of door de afhankelijkheid van dergelijke apps te wijzigen of door labels niet verplicht te maken.

  (Updated) Workflows replacing Connectors within Microsoft Teams channels menu
  Category:Microsoft Teams
  Nummer:MC670029
  Status:stayInformed

  Bijgewerkt op 27 september 2023: We willen verduidelijken dat deze functie alleen beschikbaar is binnen de New Teams-client. Dank u voor uw geduld.

  Microsoft Teams brengt workflows aangedreven door Power Automate naar het overloopmenu voor kanalen en vervangt de optie Connectors in het menu. Om ervoor te zorgen dat Microsoft Teams de beste workflowervaring biedt voor onze gebruikers, maken we het eenvoudiger om workflows voor kanalen te configureren. 

  Vanuit de lijst met kanalen kunnen gebruikers naar het overloopmenu voor een specifiek kanaal gaan (…) en “Workflows” selecteren. Hier zien ze een lijst met workflowsjablonen die specifiek zijn voor kanalen binnen Teams. Gebruikers kunnen deze sjablonen vervolgens configureren naar hun behoeften en implementeren in het kanaal. Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 131293[Wanneer dit zal gebeuren:]Gerichte release: We beginnen met de uitrol medio oktober 2023 (voorheen eind augustus) en verwachten eind oktober 2023 (eerder half september) te zijn voltooid. 

  Standaardrelease: We beginnen eind oktober 2023 (voorheen half september) met de uitrol en verwachten medio november 2023 (voorheen eind september) te voltooien.

  [Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

  Vanwege hun inherente flexibiliteit, schaalbaarheid en beveiliging vervangen workflows van Power Automate connectors in het overloopmenu. Connectors worden verplaatst naar de pagina kanaalinstellingen (“Kanaal beheren” in het overloopmenu) waar gebruikers hun bestaande connectoren nog steeds kunnen zien en beheren. Als de Power Automate-app is uitgeschakeld in het Teams-beheercentrum, zien gebruikers deze optie niet in het overloopmenu. 

  [Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

  Overweeg uw gebruikers bewust te maken van deze wijziging als uw tenant afhankelijk is van connectoren, zodat ze weten waar ze het nieuwe toegangspunt kunnen vinden. 

  (Updated) REMINDER: Upcoming Changes to Customization Controls in Viva Pulse In-App Experience
  Category:Microsoft Viva
  Nummer:MC671812
  Status:stayInformed

  Bijgewerkt op 27 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

  Momenteel zijn er twee aanpassingsbesturingselementen in de Viva Pulse In-App Admin Experience. Met het besturingselement ‘Voorraadvragen’ kunnen werknemers voorraadvragen bewerken. Met de besturing ‘Nieuwe vragen’ kunnen medewerkers hun eigen vragen maken. In de komende release zullen we de twee besturingselementen samenvoegen tot één aanpassingsbesturingselement.

  Met dit ene besturingselement, wanneer ingeschakeld, kunnen werknemers voorraadvragen bewerken en hun eigen vragen toevoegen aan de Pulse-enquête. Alle aanpassingsmogelijkheden worden ingeschakeld wanneer dit besturingselement is ingeschakeld en alle aanpassingsmogelijkheden worden uitgeschakeld wanneer dit besturingselement UIT is. [Wanneer dit zal gebeuren:]De uitrol begint medio september 2023 en zal naar verwachting eind oktober 2023 (eerder eind september) volledig worden uitgerold.  

  [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

  Wanneer we de twee besturingselementen samenvoegen, wordt de aanpassingsinstelling van uw organisatie ingesteld op de waarde van het besturingselement ‘Nieuwe vragen‘ op het moment van de wijziging.

  Als het besturingselement ‘Nieuwe vragen’ is ingeschakeld
  • en het besturingselement ‘Voorraadvragen bewerken is ingeschakeld, is het nieuwe aanpassingsbesturingselement AAN.
  • Als het besturingselement ‘
  • Nieuwe vragen‘ is ingeschakeld en het besturingselement ‘Voorraadvragen bewerken‘ is UITGESCHAKELD, is het nieuwe aanpassingsbesturingselement AAN.
  • Als het besturingselement ‘Nieuwe vragen’ is UIT en het besturingselement ‘Voorraadvragen bewerken’ is ingeschakeld, is het nieuwe
  • aanpassingsbesturingselement AAN. Als het besturingselement ‘Nieuwe vragen‘ UIT is en het besturingselement ‘Voorraadvragen bewerken’ UIT is, is de nieuwe aanpassing UIT. 
  •    [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]U kunt zich op deze wijziging voorbereiden door het volgende te doen: 

  1. Bepaal of u wilt dat het aanpassingsbesturingselement aan of uit staat voor uw organisatie.
  2. Als u aanpassingsmogelijkheden voor uw organisatie wilt, moet u ervoor zorgen dat het besturingselement ‘Nieuwe vragen’
  3. is ingesteld op ‘AAN’. Als u geen aanpassingsmogelijkheden voor uw organisatie wilt, schakelt u het besturingselement


  ‘Nieuwe vragen’ uit
  Reminder: Private Unlisted Groups retired in Viva Engage
  Category:Yammer Enterprise Microsoft Viva
  Nummer:MC673984
  Status:stayInformed

  Als onderdeel van de inspanningen om niet-native en hybride Viva Engage/Yammer-netwerken te upgraden, zijn privégroepen die niet in de lijst staan (“geheime”) groepen in Yammer op 1 september 2023 ontoegankelijk gemaakt. De buitengebruikstelling van deze functie werd voor het eerst aangekondigd via het Berichtencentrum op 1 september 2022 (MC424414) en vervolgens uitgesteld op 24 mei 2023 (MC560717). U kunt meer lezen over de pensionering van niet-beursgenoteerde groepen in deze blogpost waarin de aankondiging van drie functies wordt behandeld die vanaf 1 december 2022 met pensioen gaan.

  Als u al een goedgekeurde uitzondering van Microsoft-ondersteuning hebt ontvangen die uw migratie naar de native modus vertraagt, heeft deze wijziging geen invloed op uw privégroepen die niet in de lijst staan.

  [Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

  Uw Viva Engage/Yammer-netwerk biedt geen ondersteuning meer voor privégroepen die niet in de lijst staan. Gebruikers kunnen het volgende niet meer doen:

  • Maak privégroepen zonder lijst.
  • Toegang tot of deelnemen aan bestaande privégroepen zonder vermelding.

  [Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

  Er is geen actie vereist om deze wijziging voor te bereiden. Meer informatie over native mode is beschikbaar hier.

  Klik op Aanvullende informatie voor meer informatie.

  Native mode migration update
  Category:Yammer Enterprise Microsoft Viva
  Nummer:MC674420
  Status:planForChange

  In aanmerking komende Viva Engage (Yammer)-netwerken worden automatisch geüpgraded naar native modus. Als u al een goedgekeurde vrijstelling heeft ontvangen, is die vrijstelling nog steeds geldig voor de goedgekeurde datum. Er worden geen verdere ontheffingen verleend.

  Vanwege het grote aantal migraties kan de voltooiingstijd voor sommige automatische en selfservicemigraties langer zijn dan verwacht. Zodra u op de hoogte bent gesteld van automatische migratie, hoeft u niets meer te doen.

  U kunt nog steeds een selfservicemigratie starten als er geen bericht in het Berichtencentrum is ontvangen waarin wordt aangekondigd dat het netwerk is gepland voor automatische migratie. Nadat u de selfservicemigratie hebt gestart, hoeft u niets meer te doen, tenzij er specifieke fouten worden weergegeven.

  [Wanneer dit zal gebeuren:]

  >De automatische migratie van netwerken naar native modus is gestart op 1 december 2022. Automatische migraties zullen naar verwachting doorgaan tot oktober 2023.

  We raden u aan zelf de selfservicemigratie te starten door naar de pagina Microsoft 365 Native Mode te gaan op de pagina’s Netwerkbeheerder van Viva Engage (Yammer). Zodra het bericht in het berichtencentrum is verzonden voor automatische migratie, kunnen beheerders geen selfservicemigratie uitvoeren.

  [Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

  >Vanwege het grote aantal migraties is de voltooiingstijd voor zowel automatische als selfservicemigraties langer dan verwacht. De voltooiingstijd is afhankelijk van vele factoren, waardoor het moeilijk is om een exacte schatting van de voltooiingstijd te geven. Er is extra capaciteit toegevoegd om de ervaring te verbeteren.

  Het genereren van het uitlijningsrapport voor selfservicemigraties kan langer duren dan verwacht. U moet wachten totdat deze worden aangeboden om te downloaden. Als er een probleem is met het downloaden of openen van de gegenereerde uitlijning, neemt u contact op met Microsoft 365-ondersteuning.

  Review MC424414: Niet-native en hybride Yammer-netwerken worden bijgewerkt voor aanvullende informatie over migratie naar de systeemeigen modus.

  [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

  =””>Er is geen actie als u wilt dat Microsoft uw automatische migratie start. Microsoft 365-ondersteuning kan geen voortgangsupdates bieden, maar kan wel helpen bij technische problemen die zich hebben voorgedaan.

  Als u een selfservicemigratie wilt uitvoeren, raadpleegt u de stapsgewijze handleiding voor migratie van de native modus. Geef extra tijd voor het genereren van uitlijningsrapporten. Microsoft 365-ondersteuning kan alleen helpen als het genereren van het afstemmingsrapport is aangevraagd en een technisch probleem het downloaden verhindert.

  (Updated) Microsoft Teams: Emojis, GIFs and Stickers Unified in One Picker
  Category:Microsoft Teams
  Nummer:MC674737
  Status:stayInformed

  Bijgewerkt op 27 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

  Gebruikers kunnen binnenkort al hun emoji’s, GIF’s en stickers vinden in een gecombineerde kiezer in Microsoft Teams.

  Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 84023[Wanneer dit zal gebeuren:]Standaardrelease: We beginnen met de uitrol begin november 2023 (eerder begin oktober) en verwachten de uitrol eind november 2023

  te voltooien.


  Gov Clouds: We beginnen begin december 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol eind januari 2024 te voltooien.

  [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

  Gebruikers kunnen emoji’s, GIF’s en stickers vinden in één menu onder het smiley-gezichtpictogram. Alle leuke inhoud blijft zoals normaal voor gebruikers om toe te voegen in hun berichten.

  RW1aD03?ver=8ef0 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist RW1aIb4?ver=dc38 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

  RW1aAuB?ver=3eb0 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist        RW1aFyu?ver=7240 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

  [Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

  Er is niets dat je hoeft te doen om je voor te bereiden.


  (Updated) Microsoft Purview Insider Risk Management: Public preview of cumulative exfiltration tuning
  Category:Microsoft 365 suite
  Nummer:MC674978
  Status:stayInformed

  Bijgewerkt op 27 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

  Microsoft Purview Insider Risk Management komt binnenkort naar de openbare preview en zal cumulatieve exfiltratie-tuning uitrollen.

  Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124971

  [Wanneer dit zal gebeuren:]

  De uitrol begint eind september 2023

  (voorheen half september) en zal naar verwachting medio oktober 2023 (voorheen eind september) zijn afgerond. 

  [Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

  Met deze update worden cumulatieve exfiltratieactiviteiten niet langer gedetecteerd en gescoord als ze al zijn geïdentificeerd in een eerdere cumulatieve exfiltratiewaarschuwing. Deze wijziging vermindert onnodige waarschuwingen die worden gegenereerd door cumulatieve exfiltratieactiviteiten. 

  [Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

  Er is geen actie nodig om deze functie in te schakelen.

  Microsoft Purview Insider Risk Management correleert verschillende signalen om potentiële kwaadaardige of onbedoelde interne risico’s te identificeren, zoals IP-diefstal, gegevenslekken en beveiligingsschendingen. Insider Risk Management stelt klanten in staat om beleid te maken op basis van hun eigen interne beleid, governance en organisatorische vereisten. Gebruikers zijn ontworpen met privacy by design, worden standaard gepseudonimiseerd en op rollen gebaseerde toegangscontroles en auditlogboeken zijn aanwezig om privacy op gebruikersniveau te helpen waarborgen.

  U hebt toegang tot de Insider Risk Management-oplossing in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

  Meer informatie: Beleid voor risicobeheer van insiders maken en beheren | Microsoft Learn


  Microsoft Information Protection: Microsoft Purview: Exact Data Match to support multi-token corroborative evidence.
  Category:Microsoft 365 suite
  Nummer:MC675959
  Status:stayInformed

  Bijgewerkt op 27 september 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

  Exact Data Match (EDM) ondersteunt string match detectie van multi-token (d.w.z. velden met meerdere woorden gescheiden door spaties of interpunctie) bevestigend bewijs zonder dat gevoelige informatietypen (SIT’s) hoeven te worden toegewezen aan multi-token bevestigende bewijsvelden.

  Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124847

  [Wanneer dit zal gebeuren:]

  De uitrol begint eind oktober 2023 (voorheen

  eind september) en zal naar verwachting medio november 2023 (voorheen half oktober) zijn voltooid.

  [Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

  Met deze release kan multi-token bevestigend bewijs worden gedetecteerd als een stringmatch, zonder dat het hoeft te worden toegewezen aan een Sensitive Information Type (SIT) dat in staat is om die inhoud als een enkele entiteit te detecteren, wat kan resulteren in een nauwkeurigere EDM-detectie.

  In sommige gevallen kan het nog steeds zinvol zijn om een SIT toe te wijzen aan een bevestigend bewijsveld, zowel om de latentie te verminderen door de hoeveelheid inhoud te beperken die voor elke match moet worden vergeleken, als om enkele potentiële valse positieven te elimineren. Als u bijvoorbeeld meerdere tekens hebt aangegeven als genegeerde scheidingstekens met configureerbare overeenkomsten, maar nog steeds alleen overeenkomsten wilt detecteren op tekenreeksen die zijn opgemaakt met sommige scheidingstekens of waar meerdere scheidingstekens met elkaar overeenkomen.

  Over het algemeen, als een SIT nauwkeurig kan worden gekoppeld aan een bevestigende bewijskolom, heeft het de voorkeur om dit te doen in plaats van te vertrouwen op automatische matching van één woord of meerdere tokens.

  select primary elements

  [Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

  Als u deze functie wilt gebruiken, moet u zich aanmelden voor ondersteuning met meerdere tokens voor elk ondersteunend bewijsveld dat u wilt inschakelen. U kunt dit doen via de nieuwe EDM UI-ervaring (zie bovenstaande schermafbeelding) of via een XML-schema-bestandsupdate. Voordat u dit doet, moet u eerst uw huidige versie van de EDM Upload Agent verwijderen en de nieuwste versie downloaden / installeren van: https://learn.microsoft.com/en-us/purview/sit-get-started-exact-data-match-hash-upload#links-to-edm-upload-agent-by-subscription-type.

  Zodra deze functie is vrijgegeven, zijn aanvullende details te vinden in onze openbare EDM-documentatie:

  Meer informatie over op exacte gegevens gebaseerde typen gevoelige informatie | Microsoft Learn

  Viva Pulse – Teams Chat Notifications
  Category:Microsoft Viva
  Nummer:MC677515
  Status:planForChange

  Naast de momenteel ingeschakelde e-mailmeldingen, begint Viva Pulse meldingen te verzenden via Teams Chat. Gebruikers ontvangen alleen Teams Chat-meldingen als ze de Viva Pulse Teams-app hebben geïnstalleerd. Als beheerder kunt u 1) de Viva Pulse Teams-app installeren op gebruikers in uw tenant via een Teams-app-instellingsbeleid of 2) gebruikers aanmoedigen om de Teams-app store te bezoeken om de Viva Pulse Teams-app te downloaden om ervoor te zorgen dat gebruikers de Teams Chat-meldingen kunnen ontvangen.

  Via de Viva

  Pulse-chatbot worden Teams Chat-meldingen verzonden voor de volgende scenario’s:

  Welkomstbericht wanneer 1) de tenantbeheerder de Viva Pulse-app installeert
  1. op gebruikers in de tenant en 2) de gebruiker de Viva Pulse-app installeert vanuit de Teams-app store.
  2. De auteur van de feedback maakt een Pulse-aanvraag.
  3. De auteur van de feedback deelt een Pulse-rapport.
  4. De Pulse van de feedbackauteur is gesloten.

  Begin oktober, wanneer feedbackproviders de Teams Chat-melding ontvangen om op Pulses te reageren, worden ze doorgestuurd naar de Viva Pulse Teams-app om feedback te geven. Tegen het einde van oktober, met de implementatie van inline respons, kunnen feedbackproviders rechtstreeks reageren op Pulses in de Teams Chat-melding zonder de Viva Pulse Teams-app te hoeven bezoeken om feedback te geven.

  [Wanneer dit zal gebeuren:]

  Deze wijzigingen zullen medio oktober 2023 worden uitgerold en eind oktober 2023 volledig worden uitgerold. 

  [Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

  Gebruikers in uw tenant die de Viva Pulse Teams-app hebben geïnstalleerd, ontvangen Teams Chat-meldingen wanneer Pulsen zijn gemaakt.

  [Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

  Als gebruikers in uw tenant Teams-chatmeldingen van Viva Pulse willen ontvangen, zorg er dan voor dat ze de Viva Pulse Teams-app hebben geïnstalleerd door 1) als beheerder, de Viva Pulse Teams-app

  voor gebruikers in uw tenant installeren via een Teams-app-instellingsbeleid of 2) gebruikers aanmoedigen om de Viva Pulse Teams-app te downloaden uit de Teams-app store.

  [Bronnen:]

  Viva Pulse Customization Control Migration
  Category:Microsoft Viva
  Nummer:MC677516
  Status:planForChange

  Het aanpassingsbesturingselement in de Viva Pulse Admin Experience wordt binnenkort beheerd via gecentraliseerd functietoegangsbeheer in Viva via PowerShell. Dit aanpassingsbesturingselement biedt beheerders de mogelijkheid om aanpassingsmogelijkheden in of uit te schakelen voor enquêteauteurs om hun eigen vragen toe te voegen aan bestaande voorraadsjablonen of bestaande voorraadvragen te bewerken. Met gecentraliseerd toegangsbeheer voor functies kunnen beheerders toegang configureren op tenantniveau, groepsniveau (met behulp van AAD-groepen of M365-groepen) of op gebruikersniveau, voor maximale flexibiliteit.>

  [Wanneer dit zal gebeuren:]

  Deze wijzigingen zullen naar verwachting eind oktober 2023 zijn afgerond. 

  [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:

  • ]Eind oktober worden de twee aanpassingsbesturingselementen geconsolideerd tot één aanpassingsbesturingselement met de naam ‘Aanpassing van enquêtevragen’. De waarde die momenteel is ingesteld voor het besturingselement ‘Nieuwe vragen’ is de waarde van het nieuwe geconsolideerde aanpassingsbesturingselement. Het beheer van het besturingselement wordt gewijzigd in PowerShell-configuraties via gecentraliseerd toegangsbeheer voor functies. De UX voor dit besturingselement in de Viva Pulse Admin Experience wordt verwijderd.
  • Voor elke tenant die het aanpassingsbesturingselement eerder heeft uitgeschakeld, wordt aan iedereen in de tenant een beleid toegewezen dat de status uitgeschakeld handhaaft. De beheerder kan dat beleid vervolgens na de migratie beheren/bewerken/verwijderen.

  Beheerders kunnen binnenkort het besturingselement voor de aanpassingsfunctie voor hun specifieke gebruikers, groepen of de hele tenant beheren met behulp van PowerShell. Gebruik de cmdlet Add-VivaModuleFeaturePolicy om een nieuw toegangsbeleid te maken om aanpassing in Viva Pulse uit te schakelen. De kenmerken van het beleid worden gedefinieerd met behulp van specifieke parameters van de cmdlet. Beleidsregels worden gebruikt om toegang tot de opgegeven functie te beperken of te verlenen aan specifieke gebruikers, groepen of de hele tenant.

  Raadpleeg voor meer informatie over de PowerShell-cmdlets en gedetailleerde instructies voor het maken van een beleid:

  [Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

  Beoordeel en beoordeel de impact op uw organisatie. Bepaal of u een beleid wilt maken om granulaire toegang tot de aanpassingsfunctie in Viva Pulse te configureren.

  [Aanvullende bronnen:]

  Personal Plans in Planner
  Category:Planner
  Nummer:MC677519
  Status:stayInformed

  Tegenwoordig worden in Planner twee soorten plannen ondersteund: groepsplannen, die worden gedeeld via een Microsoft 365-groep, en Lightweight-abonnementen, die worden gedeeld via een eenvoudige lijst met leden die zijn opgeslagen in Planner (roosters). Planner ondersteunt nu ook een nieuw type plan genaamd Persoonlijke plannen. Persoonlijke plannen worden alleen gedeeld met de maker, die het enige lid en eigenaar van het plan is. Deze abonnementen kunnen op elk gewenst moment worden gedeeld met een Microsoft 365-groep, maar zijn tot die tijd niet toegankelijk voor iemand anders dan de maker.

  Om persoonlijke abonnementen mogelijk te maken, introduceren we een nieuw type container in de Planner-service, dat “gebruikerscontainers” wordt genoemd. Persoonlijke plannen zijn gewoon de plannen die zijn gekoppeld aan Planner-gebruikerscontainers.

  De basisfunctionaliteit van persoonlijke abonnementen is: 

  • persoonlijke plannen kunnen worden gemaakt via Graph API’s. Er is momenteel geen manier om ze te maken in de gebruikersinterface van Planner.
  • Eenmaal gemaakt, worden persoonlijke plannen weergegeven in Planner naast alle andere plannen in Planner en kunnen ze op dezelfde manier via de gebruikersinterface worden gebruikt.
  • Alle abonnementsfuncties zijn beschikbaar voor persoonlijke abonnementen, met uitzondering van opmerkingen bij taken, geüploade bijlagen en koppelingen naar OneNote/SP-site. Om toegang te krijgen tot deze functies, moet je een abonnement hebben dat is gekoppeld aan een Microsoft 365-groep.
  • Een persoonlijk plan kan op elk moment worden gekoppeld aan een groepscontainer. Op dat moment hebben alle leden van de groep toegang tot het abonnement en zijn alle functionaliteit van Microsoft 365 Group-abonnementen beschikbaar.
  • Zodra een plan is gekoppeld aan een Microsoft 365-groepscontainer, kan het niet meer worden teruggezet naar een gebruikerscontainer. Het is mogelijk om leden uit de groep te verwijderen, maar het plan is nu gekoppeld aan de levenscyclus van de groep. Aanvullende opmerkingen: Er zijn geen wijzigingen in plannerlicenties of -opslag voor persoonlijke abonnementen in vergelijking met bestaande Microsoft 365-groepsabonnementen. 

   

  Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 171611

  [Wanneer dit zal gebeuren:]

  Standaardrelease: We beginnen met de uitrol van deze functie medio oktober 2023 en zullen eind oktober 2023 worden voltooid.

  [Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

  Wanneer deze functie wordt uitgebracht, kunnen plannen worden gemaakt buiten Microsoft 365-groepengroepen. Persoonlijke abonnementen zijn niet onderworpen aan bestaande Microsoft 365-groepsbesturingselementen. 

  [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

  Er is geen actie nodig om je voor te bereiden op de release van persoonlijke plannen.

  Office 365: Allow Applications to Access Information Barriers Sites (Preview)
  Category:SharePoint Online OneDrive for Business
  Nummer:MC677520
  Status:stayInformed

  We zijn verheugd om een nieuwe mogelijkheid voor SharePoint en OneDrive Information Barriers te introduceren.

  Met deze functie

  kunnen SharePoint-beheerders zich aanmelden om toepassingen die worden uitgevoerd in de modus alleen app (zonder gebruikerscontext) toegang te geven tot met informatiebarrières (IB) beveiligde sites. U kunt deze functie proberen door het besturingselement in te schakelen met de SharePoint Online PowerShell-module. 

  Opmerking: Deze functie is alleen van toepassing op organisaties die SharePoint- en OneDrive-informatiebarrières hebben ingeschakeld in hun tenant.

  [Wanneer dit zal gebeuren:]

  Preview: We beginnen begin oktober 2023 met de uitrol en verwachten de uitrol medio oktober 2023 te voltooien.

  [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

  SharePoint-beheerders kunnen deze opt-in-mogelijkheid gebruiken om toepassingen die in de modus alleen app worden uitgevoerd, toegang te geven tot IB-beveiligde sites met behulp van de SharePoint Online PowerShell-module.

  [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

  1. Download de nieuwste module van SharePoint Online Management Shell.
  2. Maak verbinding met SharePoint Online als globale beheerder of SharePoint-beheerder in Microsoft 365.
  3. Als u informatiebarrières wilt inschakelen in SharePoint en OneDrive, voert u de volgende opdracht uit: Set-SPOTenant -InformationBarriersSuspension $falseNadat u informatiebarrières voor SharePoint en
  4. OneDrive in uw organisatie hebt ingeschakeld, wacht u ongeveer 1 uur totdat de wijzigingen van kracht worden.

  Ga voor meer informatie naar deze documentatie.

  Greenland DST changes 2023 update now available
  Category:Windows
  Nummer:MC677692
  Status:stayInformed
  Er zijn nu updates beschikbaar om de nieuwe zomertijdwijzigingen van 2023 in Groenland weer te geven. Zoals eerder aangekondigd, zal de standaardtijd van Groenland permanent verschuiven naar UTC-2, dezelfde tijd die sinds 25 maart 2023 is waargenomen. In 2024 zal Groenland de jaarlijkse zomertijd tussen maart en oktober hervatten door tijdelijk over te schakelen van UTC-2 naar UTC-1. Ter ondersteuning van deze beslissing heeft Microsoft op 26 september Windows-updates uitgebracht voor de nieuwste versies van Windows 11 en Windows 10. Alle andere ondersteunde versies van Windows ontvangen de update als onderdeel van de maandelijkse kwaliteitsrelease van oktober 2023. Enkele gebruikers kunnen een kleine tijdsverschil opmerken in de historische berichtreeksgegevens. Ga naar Greenland DST changes 2023 update now available for further details. Wanneer zal dit gebeuren: Sinds 25 maart 2023 heeft Groenland de UTC-2-tijd waargenomen, de nieuwe standaardtijd van het land. 
   
   
  •  
  • 26 september 2023: Windows non-security preview-release bevat de update om deze tijdswijziging voor Windows 11 en Windows 10, versies 22H2 en 21H2, aan te pakken. 10 oktober 2023: De maandelijkse kwaliteitsrelease van Windows bevat de update om deze tijdswijziging voor alle ondersteunde versies van Windows aan te pakken. Maart-oktober 2024: Groenland zal tijdelijk overschakelen naar UTC-1 om de nieuwe jaarlijkse zomertijd in acht te nemen. 
  •  
  • Apparaten die zijn bijgewerkt met de updates van september/oktober 2023, geven deze wijzigingen automatisch weer. Hoe dit van invloed is op uw organisatie: Uw organisatie wordt niet beïnvloed als op uw apparaten de volgende Windows-versies worden uitgevoerd en worden bijgewerkt met de nieuwste Windows-updates die eind september of half oktober 2023 zijn uitgebracht. 
   
   
  Windows 11, versie
  22H2 Windows 11, 
  •  
  • versie 21H2 Windows 10, versie 22H2 
  • ; Windows 10, versie 21H2 Windows Server 2022 Windows 10 Enterprise LTSC 2019
  • ;
  •  
  • Windows Server 2019 Windows
  • 10 Enterprise LTSC 2016; Windows Server 2016 
  • Windows
  • 10 Enterprise 2015 LTSB Windows Server 2012 Windows
  • Server 2008 SP2 
  •  
  • Windows
  • 8.1 Windows
  • 7.0 SP1 
   
  Een klein bekend probleem in de historische berichtenreeks die wordt weergegeven in de app ‘Datum en tijd’ kan van invloed zijn op enkele gebruikers. De zomertijd voor de periode van 1 januari 2023 tot 31 maart 2023 wordt onjuist weergegeven, maar heeft geen invloed op echte of historische gegevens. 
   
  Wat u moet doen om u voor te bereiden: Werk uw ondersteunde Windows-apparaten bij met de niet-beveiligingspreview-release van september: Windows 11, versie 22H2: 
   

  Als uw organisatie een versie van Windows uitvoert die hier niet wordt vermeld, kunt u overwegen uw apparaten te upgraden naar een ondersteunde versie van Windows. Lees aanvullende informatie voor meer informatie. Aanvullende informatie: Vind alle details en instructies in Greenland DST changes 2023 update nu beschikbaar. 
  Voor Windows 11, versie 22H2
  , zie 
  •  
  • <a href=”https://support.microsoft.com/help/5030310″ rel=”noopener noreferrer” target=”_blank”>KB5030310. Voor Windows 11, versie 21H2, zie KB5030301. Voor Windows 10, versie 22H2, zie KB5030300. 
  •  
  •  
  • Ga
  • naar <a href=”https://techcommunity.microsoft.com/t5/daylight-saving-time-time-zone/bg-p/DSTBlog” rel=”noopener noreferrer” target=”_blank”>zomertijd en tijdzone voor alle gerelateerde aankondigingen. 
  • Voor het officiële beleid van Microsoft inzake zomertijd en tijdzonewijzigingen, zie Zomertijd hulp en ondersteuning. Voor aanbevolen procedures en een kijkje achter de schermen leest u Hoe Windows tijdzonewijzigingen beheert.  
  •  
  Dynamics 365 – Service Update 23094 for EUR
  Category:Dynamics 365 Apps
  Nummer:MC677740
  Status:stayInformed
  We hebben een kleine service-update gepland voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving in de EUR-regio.

  Station 4: Onderhoudsvenster start: 20 oktober 2023, 18:00 UTC
  Station 4: Onderhoudsvenster einde: 21 oktober 2023, 03:00 UTC

  Wat betekent dit voor mij?
  Als onderdeel van deze service-update kunnen de volgende functiegebieden worden beïnvloed:
  Het versienummer voor uw Microsoft Dynamics 365-omgeving wordt bijgewerkt naar versie 9.2.23094.00000 of hoger nadat de achtergronddatabasebewerkingen zijn voltooid.

  Hoewel er geen verslechtering van de serviceprestaties of beschikbaarheid wordt verwacht, wordt deze service-update buiten de normale kantooruren gepland om mogelijke gevolgen voor uw omgeving te minimaliseren. Tijdens dit onderhoudsvenster kunnen gebruikers korte, intermitterende gevolgen zien, zoals tijdelijke SQL-fouten of een omleiding naar het inlogscherm. Als er gevolgen optreden buiten dit onderhoudsvenster, neem dan contact op met Microsoft Support.

  Voor omgevingen met gebruikers over de hele wereld erkennen we dat “buiten de normale kantooruren” u anders kan beïnvloeden. We verontschuldigen ons voor de impact die dit kan hebben op uw gebruikers. We werken er hard aan om Microsoft Dynamics 365 te verbeteren en de impact van deze onderhoudsvensters te minimaliseren.

  Welke actie moet ik ondernemen?
  Communiceer waar nodig met uw Dynamics 365-beheerder en gebruikers. Neem contact op met de ondersteuning als u problemen ondervindt.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Scroll to Top