Microsoft Roadmap, messagecenter en blogs updates van 28-06-2023

het nieuws van Microsoft message center roadmap en blogs - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

28-June-2023 Onderstaand vindt je een verzammeling van nieuws wat gisteren is gepubliseerd. Dit nieuws bestaat uit de Roadmap van Microsoft wanneer deze geupdate is zal deze hieronder staan met items. Daarna komt er een stukje met het messagecenter als daar iets nieuws inzit word dit automatisch meegenomen. En er zit een stukje in van Blogs die ik zelf volg en graag met je deel. Mis ik iets in de blogs wat wel een rss feed heeft laat het me dan weten.

Deze hele post is geautomatiseerd via Microsoft Flow.
Veel lees plezier!

De blogs van deze dag zijn

How to wrap a canvas app to distribute on IoS Andriod or google playstorevan @UK365GUY
Getting started with Windows 365 Bootvan @pvanderwoude
Crawled Properties naming convention in SharePoint Onlinevan @gregoryzelfond
#MVPbuzzChat with Björn Sundlingvan @buckleyplanet

Office 365 Roadmap Updated: 2023-06-28

Items uit het MessageCenter van Microsoft 365

(Updated) New OneDrive Shared Experience
Category:OneDrive for Business
Nummer:MC514976
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 juni 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt om weer te geven zoals bedoeld. Dank u voor uw geduld.

We hebben updates aangebracht voor de gedeelde> gedeelde ervaring met u in het linkernavigatievenster op OneDrive Web om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om snel terug te keren naar gedeelde inhoud. Met de vernieuwde weergave OneDrive gedeeld met u kunnen gebruikers bestanden en mappen vinden die met hen zijn gedeeld via e-mail, chats en vergaderingen, allemaal op één plek. Bovendien kunnen gebruikers updates van bestanden identificeren met behulp van de activiteitskolom en filterpillen gebruiken om bestanden gemakkelijk te vinden.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 117426

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Gerichte release: We beginnen eind februari 2023 met de uitrol en verwachten medio maart 2023 te zijn voltooid.

Standaard release: We beginnen half maart met de uitrol en verwachten medio juli (voorheen eind juni) te zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Met de vernieuwde weergave OneDrive gedeeld met u kunnen gebruikers bestanden en mappen vinden die met hen zijn gedeeld via e-mail, chats en vergaderingen, allemaal op één plek. Bovendien kunnen gebruikers updates van bestanden identificeren met behulp van de activiteitskolom en filterpillen gebruiken om bestanden gemakkelijk te vinden.

new Share experience

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Houd alle communicatie bij de hand voor het geval u vragen krijgt van uw eindgebruikers.

(Updated) Microsoft Purview | Data Lifecycle Management and Records Management – Microsoft Graph APIs for extensibility
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC515536
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 juni 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Als onderdeel van onze uitbreidbaarheidsvisie en eerste release voor Microsoft Graph introduceren we drie nieuwe API’s voor retentielabels, gebeurtenissen en gebeurtenistypen in de bètaomgeving van Microsoft Graph. Met deze API’s kunt u aanpassen en uitbreiden wat we tot nu toe in het product hebben gebouwd.

Deze API’s kunnen worden gebruikt door compliancebeheerders en ontwikkelaars om bewaarlabels te beheren in oplossingen voor gegevenslevenscyclus en recordbeheer.  

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 88276

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint eind maart (voorheen eind februari) en zal naar verwachting medio juli (voorheen eind juni) zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Als uw organisatie bewerkingen met betrekking tot bewaarlabels of gebeurtenissen moet automatiseren, raden we u aan dit te bereiken door de nieuwe Graph API’s te gebruiken in plaats van PowerShell-cmdlets te gebruiken. Met Graph gebruiken we REST API’s die betere beveiliging, uitbreidbaarheid en app-verificatiefuncties ondersteunen.

De drie API’s zijn beschikbaar onder het beveiligingsknooppunt en de eindpunten om er toegang toe te krijgen zijn als volgt:  

//
Oplossing voor eindpunten met entiteitsnaam
Labelbeveiliginglabels/retentieLabelsData Lifecycle, Records Management
Gebeurtenisbeveiligingtriggers/retentieGebeurtenisrecordbeheer
Gebeurtenistypensecurity/triggerTypes/retentionEventTypesRecords Management


[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Machtigingen

Momenteel worden deze API’s alleen ondersteund via gedelegeerde machtigingen, die worden beheerd via de Graph-interface. We introduceren twee nieuwe machtigingen die u nodig hebt om toegang te krijgen tot deze API’s:

  recordsmanagement.read.all
 • recordsmanagement.readwrite.all 

Licenties

Toegang tot de functies Data Lifecycle Management en Records Management is afhankelijk van je Microsoft 365-licentieniveau. Zie Microsoft 365-richtlijnen voor beveiliging en naleving – Servicebeschrijvingen voor informatie over licentievereisten. 

Ga aan de slag met Data Lifecycle Management en Records Management in de Microsoft Purview-nalevingsportal: 

Meer informatie: 

(Updated) Avatars for Microsoft Teams
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC533652
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 26 juni 2023: We breiden de licenties voor avatars voor Teams uit om beschikbaar te zijn voor extra commerciële klanten van Teams, zodat meer gebruikers de flexibiliteit hebben over hoe ze zichzelf vertegenwoordigen in vergaderingen. Avatars voor Teams zijn beschikbaar voor Teams Essentials, Business Basic, Business Standard, Business Premium, Microsoft 365 E3/E5 en Office 365 E1/E3/E5. Een dag vol hybride vergaderingen kan vermoeiend zijn en we geloven dat meer gebruikers die toegang hebben tot avatars voor Teams je die broodnodige camerapauze zullen geven, terwijl je nog steeds effectief kunt samenwerken.

Opmerking: Als u een andere SKU gebruikt, kunt u geen avatars gebruiken in vergaderingen, zelfs niet als u de app Avatars eerder hebt geïnstalleerd. Om verwarring en mogelijke fouten te voorkomen, raden we Teams-beheerders aan de Avatars-app te blokkeren voor gebruikers die zich niet in de ondersteunde SKU’s bevinden. U kunt dit doen door de instructies hier te volgen: Avatars instellen voor Microsoft Teams – Microsoft Teams | Microsoft Learn. Als u geen ondersteunde SKU voor avatars hebt, kunt u nog steeds de avatarfeeds zien van andere gebruikers die wel ondersteunde SKU’s hebben, maar u kunt uw eigen avatar niet maken of gebruiken in een vergadering.

Avatars for Microsoft Teams geeft je die broodnodige camerapauze, terwijl je toch effectief kunt samenwerken. U kunt een nieuwe laag naar keuze toevoegen aan uw vergaderingen en uzelf vertegenwoordigen zoals u dat wilt met aanpasbare avatars en reacties.

Vertegenwoordig jezelf zoals jij dat wilt met aanpasbare avatars en reacties. Sla maximaal drie avatars op voor verschillende soorten vergaderingen, zoals informeel, professioneel en van dag tot dag. Avatars voor Microsoft Teams is ontworpen voor gebruikers van 18+.

Deze release is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID:

="https://www.microsoft.com/microsoft-365/roadmap?rtc=1%26filters=&searchterms=107969" target="_blank">107969

"Avatars

[Wanneer dit zal gebeuren:]

 • Gerichte release (openbare preview): We verwachten eind maart te beginnen met de uitrol en verwachten begin april klaar te zijn.
 • Standaard release: We beginnen met de uitrol op 29 juni en gaan door tot eind juli.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

U kunt uw avatar voor Microsoft Teams maken vanuit de Avatars-app en uw avatar selecteren in de scenario’s voorafgaand aan deelname en tijdens vergaderingen.

Je avatar maken: Je kunt je avatar voor Microsoft Teams maken via de Avatars-app. Om toegang te krijgen tot de Avatars-app, kunt u zoeken en installeren vanuit de Teams App Store, via het pre-join-scherm door op de knop ‘Maak uw avatar’ te klikken en tijdens de vergadering via het menu Meer onder Effecten en avatars.

Kies uit honderden combinaties om een avatar aan te passen die je fysieke kenmerken, garderobe, accessoires en meer vertegenwoordigt. Sla maximaal drie avatars op voor verschillende soorten vergaderingen.

"Avatar

>Voordat u deelneemt aan een Teams-vergadering, hebt u toegang tot Avatars vanuit de snellade wanneer uw camera is uitgeschakeld.

"Avatar

>Nadat u aan een vergadering hebt deelgenomen, kunt u uw avatar toepassen door Effecten en avatars te selecteren in het zijvenster onder het menu Meer. Er worden extra instellingen geboden om jezelf uit te drukken door middel van avatarreacties, je achtergrond bij te werken, je camerapositie te wijzigen en meer!

<

p style="">"Avatar

"Avatar

[Wat je kunt doen om je voor te bereiden:]

Omdat avatars zijn gebaseerd op apps in Teams, kun je deze apps op dezelfde manier beheren als alle andere apps. Zie deze pagina voor meer informatie over het beheren van apps in het Microsoft Teams-beheercentrum. Ga voor meer informatie naar Uw apps beheren in het Microsoft Teams-beheercentrum – Microsoft Teams | Microsoft Meer informatie

Heb je feedback over functies in de openbare preview of andere gebieden van Teams? Laat het ons rechtstreeks vanuit Teams weten via Help > Geef feedback. Dit staat linksonder bij je klant.


(Updated) We will stop honoring Caller ID policies using Service calling line ID substitution
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC545913
Status:planForChange

Bijgewerkt op 27 juni 2023: We hebben dit bericht bijgewerkt om zichtbaarheid te garanderen voor alle getroffen organisaties.

Dit is de tweede fase van het buiten gebruik stellen van het vervangen van serviceoproeplijn-ID’s in beller-ID-beleid. De eerste fase werd eind januari 2023 aangekondigd in MC505122.

We zullen stoppen met het honoreren van het gebruik van vervanging van serviceoproeplijn-ID’s in beller-ID-beleid wanneer uitgaande oproepen worden gedaan. We verwijderen ook de vervanging van serviceoproeplijn-ID’s uit het Teams-beheercentrum en in de cmdlet New/Set-CsCallingLineIdentity in de Teams PowerShell-module.

Klanten moeten de vervanging van de id-id van de resource-oproeplijn gebruiken.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De wijziging wordt eind september 2023 uitgerold.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

U ontvangt dit bericht omdat onze rapportage aangeeft dat uw organisatie beller-ID-beleid gebruikt met behulp van vervanging van serviceoproeplijn-ID’s.

Wanneer deze wijziging is geïmplementeerd, wordt het beller-ID-beleid dat gebruikmaakt van vervanging van serviceoproeplijn-ID’s niet langer gehonoreerd en wordt er geen vervanging van de uitgaande oproep door de beller-ID uitgevoerd. We zullen nog steeds andere instellingen op een beller-ID-beleid respecteren met behulp van vervanging van service-oproeplijn-ID’s. We verwijderen ook de vervanging van serviceoproeplijn-ID’s uit het Teams-beheercentrum en in de cmdlet New/Set-CsCallingLineIdentity in de Teams PowerShell-module.

Uw beheerders moeten de vervanging van de resource-aanroeplijn-id gebruiken. Dit type vervanging gebruikt het telefoonnummer van een bronaccount dat is gekoppeld aan een Auto Attendant of oproepwachtrij en ondersteunt zowel telefoonnummers voor oproepplan, directe routering en Operator Connect.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

U moet het bestaande beleid voor beller-id’s wijzigen met behulp van vervanging van serviceoproeplijn-id’s in vervanging van resource-oproeplijn-id’s.

Bekijk de volgende bronnen:

(Updated) Viva Connections Dashboard Customization
Category:Microsoft Viva
Nummer:MC549347
Status:planForChange

Bijgewerkt op 27 juni 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

We zijn verheugd om aan te kondigen dat dashboardaanpassing nu beschikbaar is op Viva Connections Mobile! Met deze functie kunnen uw werknemers hun mobiele dashboard personaliseren met de informatie die het meest relevant is voor hun werk.

We willen u informeren dat deze functie standaard is ingeschakeld voor al uw werknemers. We begrijpen echter dat elke organisatie anders is en dat u mogelijk specifieke vereisten of voorkeuren heeft. Daarom willen we u laten weten dat u als tenantbeheerder of sitebeheerder de functie indien nodig kunt uitschakelen. De schakelaar uitschakelen is beschikbaar in de dashboarddetails met de kop “Gebruikers toestaan dashboardkaarten te herschikken en te verbergen”

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 117428

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We zullen begin mei beginnen met het uitrollen van de beheerinstellingen om de functie uit te schakelen en deze zal begin juli (voorheen eind juni) beschikbaar zijn voor alle tenants.

Voor eindgebruikers schakelen we deze functie alleen in wanneer de instellingen worden uitgerold naar alle tenants.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Eindgebruikers kunnen de kaarten opnieuw ordenen of verbergen op hun Viva Connections-dashboard volgens hun voorkeur.

Eindgebruikers kunnen kaarten opnieuw ordenen of verbergen

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

De instellingen zijn standaard ingeschakeld. Als u niet wilt dat de eindgebruikers hun Viva Connections-dashboard aanpassen, moet u dit uitschakelen in de instellingen.

(Updated) Microsoft Syntex Image Tagger
Category:Microsoft Syntex
Nummer:MC551018
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 juni 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Syntex Image Tagger gebruikt AI om afbeeldingen die zich in SharePoint-bibliotheken bevinden automatisch te taggen met beschrijvende trefwoorden. Deze trefwoorden worden opgeslagen in een kolom met beheerde metagegevens op het item, waardoor de afbeeldingen gemakkelijker te zoeken, sorteren, filteren en beheren zijn. Syntex Image Tagger is beschikbaar op basis van betalen per gebruik en is niet inbegrepen in de Syntex-seatlicentie. 

 Meer informatie

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 88715

[Wanneer dit zal gebeuren:]

• Gerichte release (hele organisatie): De uitrol zal naar verwachting begin juli (voorheen eind juni) beginnen en begin juli (voorheen begin juni) worden voltooid.

• Standaardrelease: De uitrol zal naar verwachting begin juli (voorheen begin juni) beginnen en eind juli (voorheen eind juni) worden voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Om Image Tagger te activeren, moeten beheerders eerst Syntex Billing instellen door naar Set Up -> Files and Content-> Set up Syntex in het . Nadat de facturering is ingesteld, kunnen beheerders Image Tagger inschakelen in alle SharePoint-bibliotheken in de tenant of voor geen bibliotheken. Image Tagger is momenteel niet beschikbaar in OneDrive voor Bedrijven.

Set up syntex billing>syntex billing

Zodra de beheerder dit toestaat, begint Image Tagger pas te werken als eindgebruikers naar relevante SharePoint-bibliotheken gaan en Image tagging inschakelen.


Manieren om afbeeldingstags op bibliotheekniveau

in te schakelen:

Optie 1:

Als de kolom Image Tags al in uw bibliotheek bestaat als onderdeel van de basistags 37, kunt u eenvoudig verbeterde afbeeldingstags inschakelen door de schakelaar in de kolominstellingen bewerken voor de kolom Afbeeldingstags in te schakelen.

enable enhanced image

Optie 2:

U kunt ook vanuit de bibliotheek naar Menu automatiseren en de kolom Afbeeldingstags inschakelen gaan. Wanneer u afbeeldingstags inschakelt, worden de Syntex Enhanced Image Tags standaard ingeschakeld. Zodra deze optie is ingeschakeld, worden alle afbeeldingen die in de bibliotheek zijn geüpload, getagd met een uitgebreide set beschrijvende tags en zijn ze beschikbaar in de kolom Afbeeldingstags die aan de bibliotheekweergave worden toegevoegd.

automate menu

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Misschien wilt u interne documentatie en gebruikerstraining toevoegen met betrekking tot de functie Afbeeldingstags. 

(Updated) A new experience to search within chat and channels.
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC554158
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 juni 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

We zijn verheugd om een nieuwe en verbeterde ervaring te introduceren om te zoeken binnen chats en kanalen.  

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 122550

[Wanneer dit zal gebeuren:]

 • Standaard
 • : We beginnen dit eind juni uit te rollen (eerder half juni) en verwachten de uitrol medio juli (eerder begin juli) te voltooien)
 • GCC: We beginnen dit eind juli (eerder half juli) uit te rollen en voltooien de uitrol half augustus (eerder begin augustus).
 • GCC-H: We beginnen met de uitrol hiervan begin augustus (voorheen eind juli) en voltooien de uitrol eind augustus (voorheen half augustus).
 • DoD: We zullen eind augustus (voorheen half augustus) beginnen met de uitrol en de uitrol medio september (voorheen begin september) voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Een paar belangrijke verbeteringen zijn:

 1.  De nieuwe in-chat en in-channel zoekervaring is nu beschikbaar in de rechterleuning, waardoor het mogelijk wordt om uw chat-/kanaallijst en uw nieuwe zoekresultaten in één weergave te bekijken. De initiatie kan worden gedaan met behulp van de sneltoets Ctrl + F (win) of Cmr + F (Mac):

  Chat

  :

  RW13PMX?ver=80d4 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

  >Channel

  :

  Opmerking: Zoekfunctie op de nieuwe kanalenervaring is momenteel beschikbaar in de hoofdweergave en we zullen deze zeer binnenkort uitbreiden naar de gespreksweergave.

  RW13Ndt?ver=4fab - KbWorks - SharePoint & Teams SpecialistNaast de sneltoets kan een speciale knop ‘Find in Channel’, geplaatst op het kanaalinfovenster, worden gebruikt om contextueel zoeken te starten:RW13PN9?ver=d16a - KbWorks - SharePoint & Teams Specialistwidth: 400px;” alt=”Find in channel”>

 2. Opmerking: we werken eraan om het zoekingangspunt binnenkort naar het chatoppervlak te brengen.     

 3. We hebben nu verbeterde ondertiteling en trefwoordmarkering geïntroduceerd om het onderscheiden van resultaten in chat en kanaal te helpen:<

  img src=”https://img-prod-cms-rt-microsoft-com.akamaized.net/cms/api/am/imageFileData/RW13PNp?ver=30dd” style=”width: 400px;”>

  4.
 4. In-chat zoeken zal nu ook beschikbaar zijn in pop-out chats.

  pop-out chats

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Geen voorbereiding nodig. De nieuwe zoekervaring is standaard ingesteld, maar misschien wilt u de aandacht vestigen op deze nieuwe mogelijkheden in Teams.

(Updated) Microsoft Teams: A new default home screen and enhanced custom background feature for Teams Rooms on Windows
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC556772
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 juni 2023: We hebben de onderstaande inhoud bijgewerkt met aanvullende informatie. Dank u voor uw geduld.

De nieuwste versie van de update voor Teams Rooms op Windows-app 4.17 bevat nieuwe en verbeterde functies voor het startscherm, waaronder:  

 • Nieuwe standaard startschermervaring met moderne UI-update 
 • Verbeterde aangepaste achtergrondfunctie voor Teams Rooms Pro-gebruikers. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124774

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint eind juni en zal naar verwachting eind juli zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie beïnvloedt:]

Nieuw standaard startscherm

Het vernieuwde startscherm met moderne UI/UX-updates voor Teams Rooms op Windows is uitgebracht als ‘opt-in’ in de 4.16-appversie om IT-beheerders in staat te stellen zich voor te bereiden op wijzigingen (M365 Public Roadmap #117952).

In juni met de 4.17 app release wordt het gemoderniseerde startscherm de standaardervaring. Zie deze documentatie voor belangrijke controles en wijzigingen.

Merk op dat de agenda in de nieuwe gebruikersinterface van Teams Rooms is afgestemd op de manier waarop Teams-desktop, web en mobiel communiceren met Exchange – die allemaal geen louter on-premises Exchange-implementaties ondersteunen. Alleen on-premises Exchange-servers met hybride configuratie en AutoDiscover v2 die extern zijn gepubliceerd, worden ondersteund in de 4.17-app en latere versies. Voor een volledige lijst met vereisten, zie Microsoft Teams en on-premises postvakken en Hoe Exchange en Microsoft Teams samenwerken.

<p style=””>Als u niet aan alle vereisten voldoet die in de bovenstaande links worden vermeld: zodra de 4.17-appversie wordt uitgerold en uw Teams Rooms-agenda niet meer werkt, moet u teruggaan naar de oude gebruikersinterface met behulp van de XML-instelling <TeamsRoomsNewExperience>false</TeamsRoomsNewExperience> om uw agenda te herstellen. De waarde van deze instelling wordt overgedragen in 4.18 en latere app-updates totdat de oude gebruikersinterface is afgeschaft. Meer informatie over de tijdlijn voor de buitengebruikstelling van de oude gebruikersinterface wordt binnenkort bekendgemaakt.

Verbeterde aangepaste achtergrond (alleen Teams Rooms Pro SKU)

Op Teams Rooms met de nieuwe startschermervaring en Teams Rooms Pro-licentie: IT-beheerders hebben de mogelijkheid om maximaal 3 achtergrondafbeeldingen op te geven en te identificeren welke afbeelding wordt toegepast op het hoofdscherm van de ruimte, de uitgebreide weergave van de ruimte en de kamerconsole, met behulp van de volgende XML-instellingen:

<p style=””><Theming>

<p style=””><ThemeName>Custom</ThemeName>

<p style=””><CustomBackgroundMainFoRDisplay>file1.jpg</CustomBackgroundMainFoRDisplay>

<p style=””><CustomBackgroundExtendedFoRDisplay>file2.jpg</CustomBackgroundExtendedFoRDisplay>

<p style=””><CustomBackgroundConsole>file3.jpg</CustomBackgroundConsole>

<p style=””></Theming>

Controleer zorgvuldig de volgende invoervereisten om deze functie naar verwachting te laten werken:

 • Afbeeldingen moeten de indeling PNG, JPG, JPEG en BMP hebben
 • <CustomBackgroundMainFoRDisplay> – deze XML-instelling specificeert de achtergrond voor de rechterkant van het dubbele scherm met de kalender; invoer in deze instelling is vereist, ongeacht of het apparaat zich in de enkele of dubbele weergavemodus bevindt
 • <CustomBackgroundExtendedFoRDisplay> – deze XML-instelling specificeert de achtergrond voor de linkerkant van het dubbele scherm met de tijd- en kamerinformatie; invoer in deze instelling is vereist wanneer de instelling voor twee schermen is ingeschakeld
 • <CustomBackgroundConsole> – deze XML-instelling geeft de achtergrond op voor de ruimteconsole; invoer in deze instelling is optioneel

Om bijsnijden van achtergrondafbeeldingen te voorkomen, gebruikt u de volgende afbeeldingsafmetingen (gebaseerd op 1080p-weergavestandaarden) voor respectievelijk elke beeldverhouding van het scherm:

 • 16:9 – 1920 x 1080 px (minimale beeldgrootte vereist voor ruimtedisplays)
 • 21:9 – 2560 x 1080 pixels
 • 3:2 – 1920 x 1280 px
 • 16:10 – 1280 x 800 px (minimale afbeeldingsgrootte vereist voor kamerconsoles)

Als een 4K-afbeelding met een afmeting van 3840 x 2160 pixels wordt toegepast op een 4K-scherm, wordt het volledige beeld weergegeven. Als de afmetingen van de afbeelding en het scherm echter niet overeenkomen, wordt de afbeelding geschaald om het kader te vullen met behoud van de beeldverhouding (zonder letterboxing) en/of wordt de afbeelding vanuit het midden bijgesneden. Bijvoorbeeld:

 • Als een 1080p-afbeelding (1920 x 1080 px) met een hoogte-breedteverhouding van 16:9 wordt toegepast op een 21:9-beeldscherm, wordt de afbeelding geschaald om het kader te vullen zonder de afbeelding te vervormen en wordt deze vanuit het midden bijgesneden
 • Als een 4K-afbeelding (3840 x 2160 px) wordt toegepast op een 1080p-scherm, wordt de afbeelding vanuit het midden bijgesneden

Merk op dat zodra deze nieuwe aangepaste XML-achtergrondinstellingen zijn toegepast, de oude aangepaste thema-instellingen buiten beschouwing worden gelaten. Zie voor meer informatie

Aangepaste Teams-ruimten instellen en beheren op Windows Aangepaste achtergronden – Microsoft Teams | Microsoft Meer informatie

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Informeer uw gebruikers over deze nieuwe ervaring en werk uw training en documentatie waar nodig bij.

(Updated) Teams Personal Tabs in Outlook for iOS
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC557822
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 juni 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Persoonlijke tabbladen van Teams worden binnenkort weergegeven in Outlook voor iOS. Hiermee worden de wijzigingen voltooid die in oktober 2022 zijn aangekondigd in de Outlook Blog.

Teams-apps moeten worden gevalideerd om te werken op de mobiele vormfactor. Nadat de gebruiker of beheerder de app in Teams of Outlook heeft geïnstalleerd, wordt het tabblad Persoonlijk nu automatisch weergegeven in Outlook voor iOS. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 123862

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We beginnen met de uitrol begin juli (voorheen eind juni) en verwachten de uitrol begin augustus (voorheen eind juli) te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

De knop “Meer” in de tabbladbalk onder aan Outlook voor iOS wordt hernoemd naar “Apps“. De bestanden, contacten, pagina’s en eventuele mobiel-ready teams zullen daar ook verschijnen. De gebruiker kan deze apps opnieuw ordenen en vastmaken aan de tabbladbalk. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]Dit maakt deel uit van een grotere wijziging om het uitbreiden van Teams-apps in Microsoft 365 mogelijk te maken. 


Volledige documentatie voor deze wijzigingen in Microsoft 365 is hier te vinden.

(Updated) OneDrive: Restore files to original location when turning off folder backup
Category:OneDrive for Business
Nummer:MC559933
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 juni 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

OneDrive: herstel bestanden naar de oorspronkelijke locatie wanneer u mapback-up uitschakelt.

Deze functie biedt nieuwe functionaliteit voor gebruikers die mapback-up uitschakelen (ook bekend als “Back-up van pc-mappen” en “bekende mapverplaatsing”). Wanneer gebruikers mapback-up uitschakelen, hebben ze de mogelijkheid om de bestanden terug te zetten naar hun oorspronkelijke locatie. Opmerking: wanneer een map bestanden bevat die alleen in de cloud zijn opgeslagen, worden die bestanden niet verplaatst; ze blijven in de cloud

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: Deze wordt momenteel uitgerold en zal medio juli (voorheen eind juni) worden uitgerold.

Opmerking: Sommige gebruikers zien deze functie mogelijk eerder dan anderen in uw organisatie.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is geen actie nodig om je voor te bereiden op deze verandering. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en indien nodig relevante documentatie bijwerken.

(Updated) Text Predictions for OneNote on Windows
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC560724
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 juni 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Wanneer deze update wordt uitgerold, zien gebruikers tekstvoorspellingen bij het schrijven van documenten in het Engels in OneNote op Windows. Wanneer ze de voorgestelde tekst zien, kunnen gebruikers accepteren met de tab- of pijltoets naar rechts of gewoon blijven typen om te negeren.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124909

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen met de uitrol medio juli (voorheen eind

juni) en verwachten de uitrol medio augustus (voorheen eind juli) te voltooien.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Tekstvoorspellingen zijn standaard ingeschakeld en gebruikers kunnen ze indien nodig uitschakelen. Als u OneNote in Windows wilt uitschakelen, gaat u naar Bestand -> Optie -> Geavanceerd -> Bewerken en schakelt u Tekstvoorspellingen weergeven tijdens het typen uit.

Het uitschakelen van deze functie in OneNote heeft geen invloed op andere Microsoft-apps, zoals Word of Outlook.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Tekstvoorspellingen worden beschouwd als een met Microsoft 365 verbonden ervaring. Deze functie kan worden beheerd via het beheerdersbeleid. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze nieuwe mogelijkheid en uw training en documentatie waar nodig bijwerken. 

Voor meer informatie, please bezoek deze pagina

(Updated) System preferred MFA method is Generally Available
Category:Identity Service
Nummer:MC565271
Status:planForChange

Bijgewerkt op 27 juni 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

In het huidige landschap gebruiken organisaties en gebruikers verschillende authenticatiemethoden met verschillende beveiligingsniveaus. Helaas kiezen gebruikers vaak voor minder veilige MFA-methoden, zelfs als er veiligere opties beschikbaar zijn. Dit kan te wijten zijn aan gemak, gebrek aan bewustzijn of technische beperkingen.

Om het gebruik van de sterkste beschikbare methode aan te moedigen, introduceren we systeemgeprefereerde authenticatie voor MFA. Dit systeem vraagt gebruikers om zich aan te melden met de veiligste methode die ze hebben geregistreerd en de methode die is ingeschakeld door het beheerdersbeleid. Deze overgang van het kiezen van een standaardmethode naar altijd de veiligste methode gebruiken, zal betere beveiligingspraktijken bevorderen. Als gebruikers de gevraagde methode niet kunnen gebruiken, kunnen ze een alternatieve MFA-methode kiezen.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We beginnen met de uitrol begin juli (voorheen eind juni) en verwachten begin augustus (voorheen eind juli) te voltooien.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Door Microsoft beheerd wordt uitgerold zoals ingeschakeld. Beheerders hebben de controle om de functie uit te schakelen.

Beheerders kunnen de functie inschakelen via de admin UX in Azure Portal of GraphAPI. Als een gebruiker met de naam ‘John Doe’ bijvoorbeeld zowel sms als Microsoft Authenticator heeft geregistreerd en sms heeft gebruikt als standaardoptie om zich aan te melden, wordt de systeemvoorkeursmethode (Authenticator) aan de gebruiker weergegeven zodra de functie is ingeschakeld.

We hebben dit gelanceerd met door Microsoft beheerde set op uitgeschakeld. Zoals hierboven vermeld, stellen we “Door Microsoft beheerd” in op ingeschakeld vanaf eind juni 2023. Hoewel we u ten zeerste aanraden om deze functie voor uw hele tenant te gebruiken, kunt u, indien nodig, de functie voor een segment van uw gebruikerspopulatie bepalen of indien nodig uitschakelen. De functie wordt uiteindelijk ingesteld op door Microsoft beheerd (ingeschakeld) voor alle tenants, zonder optie om deze uit te schakelen.

Om voldoende voorbereidingstijd te garanderen, zullen gedetailleerde tijdlijnen tegen juni worden gedeeld. Het implementeren van deze functie met de implementatiebesturingselementen wordt sterk aangemoedigd om de beveiliging te verbeteren en ervoor te zorgen dat gebruikers altijd eerst de veiligste verificatiemethode gebruiken. De functie is nu beschikbaar bij uw tenant.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

We raden tenants ten zeerste aan de functie in te schakelen.

Microsoft Purview – Data Lifecycle and Records Management – Scope the administration of retention and label policies
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC578279
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 juni 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Om te helpen bij de implementatie van best practices voor beveiliging, introduceren we een nieuwe manier om beheerdersrechten toe te wijzen in de Microsoft Purview Data Lifecycle Management- en Microsoft Purview Records Management-oplossingen die beheerders de minste privilegetoegang bieden die nodig is voor hun taken.

Met deze wijziging (momenteel in openbare preview) kunnen organisaties gebruikmaken van beheereenheden in Azure Active Directory (AAD) om te definiëren wie beleid kan configureren en beheren in Microsoft Purview. Deze update bevat de mogelijkheid om een beheerder voor gegevenslevenscyclusbeheer of recordbeheer in te stellen voor een specifieke geografie, afdeling of andere eenheid, die het bewaar- en labelbeleid voor hun eenheid kan beheren. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 117354.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol naar algemene beschikbaarheid begint eind augustus (voorheen eind juni) en zal naar verwachting begin september (voorheen eind juli) zijn voltooid.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Zodra deze functie is geïmplementeerd, hebben beheerders van Data Lifecycle Management en Records Management in uw organisatie de mogelijkheid om beheereenheden te gebruiken om gedetailleerd de toegang te definiëren tot wie bewaarbeleid en labelbeleid voor verschillende delen van de organisatie kan beheren.

Voorheen kon u alleen een tenantbrede beheerder toewijzen voor Data Lifecycle Management. Deze mensen configureren en beheren retentie- en labelbeleid voor elk onderdeel van de organisatie. Nu kunt u beheerders van Data Lifecycle Management koppelen aan een of meer beheereenheden. Hierdoor kunnen beheerders die beleid voor slechts een deel van een organisatie kunnen bekijken en beheren, dit met vertrouwen doen zonder dat dit gevolgen heeft voor andere eenheden. U kunt bijvoorbeeld een beheerder aanwijzen voor de Finance Admin Unit. Deze persoon kan vervolgens beleidsregels maken die alleen van toepassing zijn op Finance-gebruikers, -groepen of -sites.   

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Er is niets dat u hoeft te doen om deze functie te ontvangen.

U kunt overwegen om training of referentiemateriaal voor uw beheerders van Data Lifecycle Management en Records Management bij te werken en te evalueren of u deze nieuwe mogelijkheid wilt gebruiken.

Ga aan de slag met Data Lifecycle Management en Records Management in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie: Machtigingen in de Microsoft Purview-nalevingsportal

(Updated) New UI to view OneDrive files excluded from Sync
Category:OneDrive for Business
Nummer:MC597037
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 juni 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

Introductie van een gebruikersinterface in de geavanceerde instelling voor synchronisatie van OneDrive waarmee gebruikers de beheerdersconfiguratie kunnen bekijken van bestanden die moeten worden uitgesloten (genegeerd) van synchronisatie.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124868

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaardrelease: We zijn begonnen met de uitrol en zullen naar verwachting medio juli (voorheen half juni) zijn voltooid.

[Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]

Commerciële huurders zullen geen wijzigingen in hun ervaring hebben. De commerciële gebruikers kunnen nu de uitgesloten bestanden synchroniseren zien in hun OneDrive-instellingen.

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Er is geen voorbereiding nodig.


(Updated) Announcing GA of RBAC User Scoping in Microsoft Purview Information Protection and Data Loss Prevention
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC600728
Status:stayInformed

Bijgewerkt op 27 juni 2023: We hebben de onderstaande tijdlijn voor de uitrol bijgewerkt. Dank u voor uw geduld.

We introduceren een nieuwe mogelijkheid waarmee beheerders beheer- en herstelbevoegdheden kunnen delegeren voor verschillende personen in verschillende regio’s of organisatie-eenheden met op rollen gebaseerd toegangsbeheer (RBAC). Onderzoekers van de Duitse admin-eenheid zouden bijvoorbeeld alleen waarschuwingen kunnen onderzoeken en gebeurtenissen kunnen controleren voor Duitse gebruikers.

De RBAC-besturingselementen zijn beschikbaar in de Microsoft Purview-nalevingsportal voor gebeurtenissen met betrekking tot informatiebeveiliging en gegevensverlies en worden uitgebreid naar Microsoft 365 Defender Portal.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 93417

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint begin juli (voorheen eind juni) en zal naar verwachting eind juli (eerder half juli) voltooid zijn. 

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Als u ervoor kiest om deze RBAC User Scoping-functie niet te gebruiken, heeft dit geen gevolgen voor uw organisatie. Als uw organisatie delegatie van taken vereist op basis van gebruikers in specifieke regio’s of organisatie-eenheden, volgt u de stappen om RBAC User Scoping in te stellen:

 1. Beheereenheden (AU) instellen in Azure Portal
 2. Ring-fence Toepassingsgebied Beheerdersmachtigingen voor scopes
 3. van beheereenheden
 4. MIP/DLP-beleid met toepassingsgebied voor beheereenheden maken en beheren DLP-waarschuwingen 
 5. met gebruikersbereik onderzoeken in
 6. Purview en M365 Defender Activiteiten en gebeurtenissen met gebruikersbereik
 7. onderzoeken in Activity Explorer 

RW16tRi?ver=454e - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

[Wat u moet doen om u voor te bereiden:]

Ga aan de slag met Informatiebeveiliging en Preventie van gegevensverlies in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie: Machtigingen in de Microsoft Purview-nalevingsportal 

Manage Windows driver and firmware updates with Microsoft Intune
Category:Microsoft Intune
Nummer:MC609869
Status:stayInformed

Tegenwoordig wordt de taak om stuurprogramma’s up-to-date te houden op uw beheerde Windows-apparaten steeds eenvoudiger! Microsoft Intune heeft de integratie met de implementatieservice Windows Update voor Bedrijven voltooid en u kunt nu Intune gebruiken om stuurprogramma’s en firmware-updates beter te beheren en te rapporteren.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 103641

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Voorheen moesten beheerders de juiste stuurprogramma’s voor elk apparaat bepalen en deze in veel gevallen downloaden van een website van een leverancier, opnieuw verpakken en implementeren. Nu, met het beheerbeleid voor Windows-stuurprogramma-updates, is de ervaring verbeterd:

 • Windows Update-intelligentie in de cloud identificeert welke stuurprogramma-updates beschikbaar zijn voor elk apparaat, dus u hoeft ze nu niet te onderzoeken.
 • De lijst met stuurprogramma’s wordt verstrekt aan Intune-beheerders voor gedetailleerde controle over welke stuurprogramma’s moeten worden geïmplementeerd en wanneer deze beschikbaar kunnen worden gemaakt voor apparaten.
 • U kunt implementatieringen gebruiken om veilige implementatieprocedures te testen en te volgen. Een specifieke stuurprogramma-update kan worden onderbroken terwijl u goedgekeurde stuurprogramma’s blijft implementeren.
 • Optionele stuurprogramma’s kunnen nu als “vereist” worden geïmplementeerd op apparaten wanneer u dat nodig acht.
 • Niet alleen aanbevolen stuurprogramma’s zijn beheersbaar, maar ook optionele stuurprogramma’s en firmware.
 • Gedetailleerde rapportage in Intune toont de status voor elk stuurprogramma voor elk apparaat en geeft een overzicht van de algehele implementatieresultaten. Storingsrapporten bieden eenvoudig te begrijpen waarschuwingen, beschrijvingen van de oorzaak van de fout en aanbevelingen voor het herstellen van apparaten.
 • Windows Autopatch maakt automatisch stuurprogrammabeleid waarmee u stuurprogramma’s en firmware kunt uitrollen over uw implementatieringen (tenzij u zich afmeldt voor de service), met meer gedetailleerde besturingselementen die later dit jaar beschikbaar zijn.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Raadpleeg de onderstaande documentatie voor meer informatie. Weet dat deze mogelijkheid is ingeschakeld nadat u een beleid hebt gemaakt, omdat dat de eerste stap is om het in te schakelen. Wees je bewust van de licenties; deze mogelijkheid is beschikbaar voor organisaties met Windows Enterprise E3 of Windows Enterprise E5.

Aanvullende informatie

Announcing GA of “Deliver the message to the hosted quarantine” in DLP EXO
Category:Microsoft 365 suite
Nummer:MC609877
Status:stayInformed
We zijn momenteel beschikbaar als preview-versie en implementeren een nieuwe actie voor preventie van gegevensverlies in Exchange Online met de naam ‘Het bericht afleveren bij de gehoste quarantaine’. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124974.

[Wanneer dit zal gebeuren:]

De uitrol begint eind juli en zal naar verwachting medio augustus voltooid zijn.

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Voorheen moesten beheerders bij het beheren van berichten die in gehoste quarantaine werden afgeleverd, deze berichten filteren onder transportregels. Met deze update voegen we een nieuwe kolom toe waarin de berichten die in quarantaine worden afgeleverd, kunnen worden bekeken onder “Preventie van gegevensverlies”.

quarantine pageQuarantine Pagethreat protection status


Threat Protection Status

threat explorerThreat ExplorerMailflow status report


Mailflow status report

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Als u deze actie

momenteel niet gebruikt, heeft dit geen gevolgen voor uw organisatie, maar als u deze actie gebruikt en berichten controleert die in quarantaine worden geplaatst in de rapporten Quarantaine/Bedreigingsverkenner/Mailflowstatus/TPS/Adv Hunting, moet u het filter Quarantainereden/Beleidstype bijwerken van ‘Transportregel’ naar ‘Preventie van gegevensverlies’ om te zoeken naar de berichten die in quarantaine zijn geplaatst vanwege DLP.

Ga aan de slag met preventie van gegevensverlies in de Microsoft Purview-nalevingsportal.

Meer informatie: DLP-beleidsvoorwaarden, uitzonderingen en acties 

Removal of access to Sections view in Outlook Mobile Feed
Category:Exchange Online
Nummer:MC609888
Status:planForChange

We verwijderen de schakelaar die schakelt tussen de feed- en de sectieweergave in de mobiele feed van Outlook.

RW16CtB?ver=5d39 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist<

img src=”http://img-prod-cms-rt-microsoft-com.akamaized.net/cms/api/am/imageFileData/RW16PoB?ver=e101″ style=”width: 400px;”>

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Deze wijziging is gepland om eind juni 2023 te worden uitgerold en eind juli 2023 voltooid te zijn.

[Hoe dit uw organisatie beïnvloedt:]

Voor gebruikers:  

De feed in Outlook Mobile is een weergave van het Microsoft 365-ecosysteem dat tot doel heeft informatie uit verschillende Microsoft-producten en -services te consolideren in één georganiseerde bestemming voor de gebruiker.

Momenteel hebben gebruikers de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de oude sectieweergave met behulp van de schakelaar in de rechterbovenhoek van de zoekpagina. Met deze wijziging wordt deze schakelaar effectief verwijderd en zien gebruikers alleen de feedweergave.

De inhoud die zich in de secties bevond, is elders in de mobiele Outlook-app te vinden. Het gedeelte Personen is toegankelijk via het tabblad Feed, het gedeelte Aankomend is geïntegreerd in het gedeelte Feed als vergaderingsinzichten. De sectie Ontvangen en verzonden bestanden en de sectie Taken zijn toegankelijk via de apps Bestanden en Taken in de verticale apps Apps in Outlook Mobile. Veel van de inhoud van deze secties is ook opgenomen in de feed.

Voor beheerders:  beheerders

kunnen de

Microsoft Feed-functie in- en uitschakelen via de bestaande functie Ontdekken in MDM. Dit betekent dat ze app-instellingen kunnen implementeren op de apparaten in de tenant. Meer details en instructies zijn te vinden in de documentatie Configuratie-instellingen voor Outlook voor iOS- en Android-apps implementeren in Exchange Online.

Wanneer gebruikers de functie Ontdekken via MDM hebben uitgeschakeld, wordt de feed vervangen door de oude sectieweergave zonder schakelaar om de feedweergave in te schakelen. [Wat u moet doen om u voor te bereiden:]Lees de bijgewerkte ondersteuningsdocumentatie van Outlook Mobile om u voor te bereiden op deze update. 


Beheerders kunnen uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging en uw training en documentatie waar nodig bijwerken.

Microsoft Teams Compact Chat List
Category:Microsoft Teams
Nummer:MC609889
Status:stayInformed

Compacte chatlijst is een functietoevoeging die naar de compacte modus komt. Gebruikers in de compacte modus hebben nu verborgen berichtvoorbeelden in hun chatlijst. Met dit nieuwe ontwerp kunnen gebruikers berichten meer privé houden, meer chats in hun chatlijst bekijken en gemakkelijker door de chatlijst navigeren. Deze functietoevoeging aan de bestaande compacte modus wordt uitgerold over Microsoft Teams Desktop en Web en biedt een verkorte weergave van de chatlijst voor gebruikers in de compacte modus. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 126428

[Wanneer dit zal gebeuren:]

Standaard release: We beginnen begin juni met de uitrol naar commerciële huurders en verwachten de uitrol eind juni te voltooien.

GCC: We beginnen in juli met de uitrol.

GCCH: We beginnen in augustus met de uitrol.

DoD: We beginnen in september met de uitrol. 

Deze functietoevoeging zal later dit kalenderjaar beschikbaar zijn in de nieuwe Teams-desktopervaring. [Hoe dit van invloed is op uw organisatie:]Gebruikers hebben toegang tot deze functietoevoeging door over te schakelen naar de compacte modus. 

Om dit te doen, moeten gebruikers naar Instellingen navigeren en naar het gedeelte “Chatdichtheid” gaan onder het tabblad “Algemeen”. Van daaruit kunnen gebruikers “Compact” selecteren. 

Bij het afsluiten van Instellingen zien gebruikers een meer verkorte weergave van berichten in hun berichtvenster (bestaande functie) en een gecomprimeerde chatlijst (functietoevoeging). De gecomprimeerde chatlijst bevat verborgen berichtvoorbeelden en stelt de gebruiker in staat om op een bepaald moment meer chats op zijn scherm te zien. 

RW15EjX?ver=f474 - KbWorks - SharePoint & Teams Specialistcompacte chatlijst”>RW15BOR?ver=625f - KbWorks - SharePoint & Teams Specialist

compact mode”>

[Wat u moet doen om voor te bereiden:]

U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze nieuwe toevoeging van ontwerp/functie in de compacte modus. Gebruikers kunnen overschakelen naar de compacte modus in het menu Instellingen onder het tabblad Algemeen in T1. 

Updates available for Microsoft 365 Apps for Current Channel
Category:Microsoft 365 apps
Nummer:MC610060
Status:stayInformed

We hebben updates uitgebracht voor het volgende updatekanaal voor Microsoft 365-apps:

 • Huidig kanaal

[Wanneer dit zal gebeuren:]

We zullen deze update van Microsoft 365-apps geleidelijk uitrollen naar gebruikers op dat updatekanaal vanaf 26 juni 2023 (PST).

[Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:]

Als je Microsoft 365 Apps-clients zijn geconfigureerd om automatisch te worden bijgewerkt vanaf het Office Content Delivery Network (CDN), is er geen actie vereist.

Als u updates rechtstreeks beheert, kunt u nu deze nieuwste update downloaden en beginnen met de implementatie.

[Wat je moet doen om je voor te bereiden:]

Zie de volgende releaseopmerkingen voor meer informatie over deze update:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top